Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 08:37   #4021
Lunak
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Wy to wszystkie macie jakies pokręcone sny. Mnie tez sie śnią dziwne rzeczy, ale po przebudzeniu ich nie pamietam.

Koma, bedzie wszystko dobrze! ja mam obawy, że zginę w brudzie i bałaganie, bo nie bede w stanie ogarnąć mieszkania na odpowiednim poziomie. A co dopiero nauczyć pozniej dziecko utrzymywania porzadku.

Ilsa, tylko zeby tacy niedopilnowani fachowcy zrobili wszystko jak trzeba.

Melduje, że wlasnie rozpoczęła sie u mnie snieżyca. Czyli wyjście do sklepu odłożone na pozniej

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:37   #4022
Lunak
Wtajemniczenie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Dubel

Edytowane przez Lunak
Czas edycji: 2018-01-08 o 08:39
Stary 2018-01-08, 08:38   #4023
gozia
Zakorzenienie

Ja sie witam rano Dzis jest poczatek mojego 31tc.
W tym tyg zabieram sie za skompletowanie wszystkich kosmetykow, chemii, butelek, wanienek itp.
Stary 2018-01-08, 08:38   #4024
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
To musisz spróbować koniecznie się przejechać jednym i drugim cenowo są chyba zbliżone. Mój maz też zdecydował zanim pojechaliśmy oglądać...a wyszliśmy zupełnie z czym innym. Mi się podobał Bresso, a jemu bass soft ostatecznie mamy anexa, powinien być w przyszłym tygodniu uzbroj się w cierpliwość, bo dla mnie to były bardzo męczące zakupy. Oglądałam też tako junama madena i roan esso teraz już nie wracam do wózków, bo się boję, że spodoba mi się co innego

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Już jeździliśmy jednym i drugim ale podejrzewam że dzisiaj nam może jeszcze coś innego wpaść w oko. Mam nadzieję jednak ze tak nie będzie i szybko się zdecydujemy.

Co do fotelika to zdaje się na wasze typy z pierwszej strony i zobaczymy co w sklepie powiedzą.

Dzisiaj też zaczynamy SR pierwszy wykład - poród fizjologiczny i CC
Prowadzi to moja gin

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:38   #4025
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Ja się zabieram za szybkie sprzątanie naszła mnie wena u nie mogę jej zmarnować.

Uczucie godne pozazdroszczenia. Ja próbuję zjeść śniadanie i muszę siadać do nauki, bo w tym tygodniu dwa egzaminy...

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:39   #4026
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Ja się zabieram za szybkie sprzątanie naszła mnie wena u nie mogę jej zmarnować.

Uczucie godne pozazdroszczenia. Ja próbuję zjeść śniadanie i muszę siadać do nauki, bo w tym tygodniu dwa egzaminy...

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Ja się zabieram za szybkie sprzątanie naszła mnie wena i nie mogę jej zmarnować.

Stary 2018-01-08, 08:41   #4027
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zazdroszczę nauki i trzymam kciuki za egzaminy. Sesja??

Stary 2018-01-08, 08:41   #4028
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Witam się w poniedziałek w pierwszy dzień na zwolnieniu ciekawe czy będą telefony z pracy

U nas dzisiaj mróz! Ale i słoneczko więc zapowiada się super pogoda. Pewnie po południu skoczymy z psem na długi spacer.

Mąż też ma dzisiaj wolne więc jedziemy kupić wózek i fotelik. W końcu!!

A niedługo lecę zrobić pazurki
Tak to można żyć he he

Super że tyle fajnych planów już na 1 dzień urlopu 😊 nie zapomnij między czasie też trochę odpocząć 😎

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:43   #4029
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Super że tyle fajnych planów już na 1 dzień urlopu nie zapomnij między czasie też trochę odpocząć

Chyba dzisiaj nie zdążę odpocząć ale jutro planuje za to cały dzień odpoczywać

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Dobra, lecę sprzątać a później zrobić pazury. Miłego poniedziałku!

Stary 2018-01-08, 08:43   #4030
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Już jeździliśmy jednym i drugim ale podejrzewam że dzisiaj nam może jeszcze coś innego wpaść w oko. Mam nadzieję jednak ze tak nie będzie i szybko się zdecydujemy.

Co do fotelika to zdaje się na wasze typy z pierwszej strony i zobaczymy co w sklepie powiedzą.

Dzisiaj też zaczynamy SR pierwszy wykład - poród fizjologiczny i CC
Prowadzi to moja gin

To posłuchaj też o cc, ciekawe co mówią na ten temat położne na szkole rodzenia 😄

Uda się Wam znaleźć coś super. Wybierz coś, co będzie odpowiadało przede wszystkim Twoim oczekiwaniom, reszta musi się dostosować

Stary 2018-01-08, 08:44   #4031
gozia
Zakorzenienie

alleyezonme ja sie wczoraj zabralam za sprzatanie, wiec wieczorem sie ledwo ruszalam nie przemeczaj sie tylko, bo skonczysz jak ja! Na szczescie rano mialam tez chwile dla siebie i poszlam na paznokcie.

Dzis czuje sie jakas wyjatkowo ciezka i zwalista
Stary 2018-01-08, 08:45   #4032
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Ilsa, tylko zeby tacy niedopilnowani fachowcy zrobili wszystko jak trzeba.
Mąż planuje pracować z domu ile się da bo on żyje w świecie swojej Mamy, gdzie każdy sprowadzony fachowiec tylko czyha na jego konsolę No ale mieli kiedyś włamanie do domu jak był mały i zabrali mu zabawki

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:48   #4033
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:
Nie zazdroszczę nauki i trzymam kciuki za egzaminy. Sesja??

Taaak 😑 a semestr zaczyna się chyba w marcu tak na dobre...mam dziwne wrażenie, że zbiega mi się z innym ważnym terminem...hmmm

Stary 2018-01-08, 08:48   #4034
julietta83
Zakorzenienie

nie mogę się zwlec z łóżka...
też mam plany porządkowe, kupiliśmy pojemniczki w ikei, więc będzie porządkowanie przypraw w szufladzie, muszę dokończyć zabawę z papierami, trochę poprasować i ogarnąć zakupy na obiad (mam ochotę na biały barszczyk)

do tego dziś dzień paczkowy - będzie telefon dla mnie i oczyszczacz powietrza z Chin (mąż jest wielbicielem Xiaomi), do tego Reserved z sukienką, w którą oczywiście się nie zmieszczę, ale kupiłam na zaś, bo bardzo mi się podoba

powodzenia we wszystkich Waszych dzisiejszych planach
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:50   #4035
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Lelowa, współczuję, u mnie nie jest tak źle, chociaż nie wiem co będzie dalej. Dodatkowo mialam przed ciążą częstoskurcze serca co jest wskazaniem do CC. Tyle że w ciąży ich nie mam więc nie wiem do końca jak to będzie. Kardiolog dopiero 17 stycznia. Obawiam się że dla świętego spokoju skierują mnie na CC :/ mój mąż ma wujka kardiologa i do niego chyba też się wybiorę po poradę, żeby mieć kilka opinii.

Już mnie denerwują te wymagania położnych. Jakie ubranka, jakie pieluszki... Myślę że wystarczyłaby lista w postaci wskazówek np. 4 komplety ubranek, 5 pieluszek itd.

Jutro mam pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, idziemy z mężem. Mam nadzieję że będzie bezpłatna :/ jak zapisywałam nas w listopadzie to cośtam wspominali że od kolejnych zajęć mogą być opłaty.

Tez mialam czestoskurcze. Rok przed pierwsza ciaza mialam skuteczna ablacje i teraz jest ok. W pierwszej ciazy serce mi szalalo, a mimi to nikt nie uwazal ze to wskazanie do cc. Mialam id kardio zaswiadczenie, zeby cc zrobic w razie przedłużajacej sie akcji porodowej.
Czesto miewasz ataki po za ciąża?

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Ja spie na plecach ale wydaje mi sie ze krotkimi seriami bo jak sie przekrecam to sie budze. A jak leze na plecach to po pol godzinie, godzinie mam wrazenie ucisku na klatke piersiowa, gorzej mi sie oddycha bo to tak jakby boli, jakby mi ktos usiadl na pluca i musze wtedy przerzucic sie na bok. Na szczescie nie mdleje i nie zaliczam zjazdow.

A na boku juz mi sie nie spi tak super bo maly wtedy sie okropnie wierci i troche mnie to denerwuje. Podkladam sobie wtedy kawalek koldry pod brzuch zeby stlumic to uczucie bo na tym boku na ktorym leze to mam wrazenie ze on mi tam strasznie grzebie i im jest wiekszy tym gorsze do zniesienia jest to uczucie

Opisalas dokladnie to co ja czuje 😊 identyko. Tez kawalek torby podkladam sobie pod brzuch.

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
To akurat nie nasze, ale z naszego szpitala Jedzenie ogólnie bardzo smaczne, o diecie matki karmiącej chyba nikt tu nie słyszał

A ktos z dostepem do internetu jeszcze wierzy w diete karmiacej? 😉
Cytat:
Kurcze, miałam tego nie robić, ale trudno, dla kontrastu naprawdę wypasny obiad ze szpitala wam załączam. Widziałam jak panie nalewaly inke z wielkiego kotła i ta zupa...no tragedia. Samo jedzenie nie było źle w smaku, ale w porównaniu do tego, które Ty pokazalas...Załącznik 7382831

Dla mnie wyglada super i chcialabym mieć takie pysznosci w szpitalach, a nalezalam się trochę 😊
Cytat:
Ja się zabieram za szybkie sprzątanie naszła mnie wena i nie mogę jej zmarnować.

O tak wczesnej porze tak piekne uczucie, to bedzie super poniedzialek 😉😊

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:52   #4036
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Pankaka - rewelacja!

alleyezonme - cudownego dnia Ci życzę! A co do wózka - porownujac bebetto i anexa mi osobiście lepiej prowadził się anex. Ale to subiektywne odczucia

Ale miałam dziś pokrecony sen! Śniło mi się że miałyśmy spotkanie marcowek i połowa z nas wylądowała w tym samym szpitalu. Po porodach zrobilysmy sobie imprezę!

Ale ogólnie to się nie wyspalam. 4 razy wstawalam na siku. A dodatkowo od kilku dni budze się między 3 a 4 i zasypiam dopiero po 6... Teraz obudzilam się mega głodna, ale zaraz będę mogła już zjeść śniadanie wiec uciekam!

Dzisiaj mam kilka spraw do załatwienia a za oknem szaro, buro i ponuro. Aż nie chce się wychodzić z domu...

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:54   #4037
Lunak
Wtajemniczenie

Koma, kciuki za egzaminy na pewno Ci sie uda

Ilsa, po ostatnich przygodach z ekipą remontową u moich rodziców, wiem, że jakby mi kiedys przyszło w mieszkaniu zmieniać to bede siedziec im na głowie i wszystko kontrolować tak listwy przy podłodze zamontowali, ze ja robiąc to pierwszy raz z teściem robiąc nasze mieszkanie zrobiłam to lepiej

Blackberry, znam przypadki, gdzie dieta karmiącej jest silnie zakorzeniona w głowie. I to nie jest pokolenie naszych rodziców także wiesz... Rozne przypadki sa

Stary 2018-01-08, 08:58   #4038
Koma1002
Zadomowienie

Cytat:

Ilsa, po ostatnich przygodach z ekipą remontową u moich rodziców, wiem, że jakby mi kiedys przyszło w mieszkaniu zmieniać to bede siedziec im na głowie i wszystko kontrolować tak listwy przy podłodze zamontowali, ze ja robiąc to pierwszy raz z teściem robiąc nasze mieszkanie zrobiłam to lepiej

Blackberry, znam przypadki, gdzie dieta karmiącej jest silnie zakorzeniona w głowie. I to nie jest pokolenie naszych rodziców także wiesz... Rozne przypadki sa

😘 dzięki!! Czarno to widzę, ale się nie poddaje 😄😂😂

Stary 2018-01-08, 08:58   #4039
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Cytat:
Witam się w poniedziałek w pierwszy dzień na zwolnieniu ciekawe czy będą telefony z pracy

U nas dzisiaj mróz! Ale i słoneczko więc zapowiada się super pogoda. Pewnie po południu skoczymy z psem na długi spacer.

Mąż też ma dzisiaj wolne więc jedziemy kupić wózek i fotelik. W końcu!!

A niedługo lecę zrobić pazurki
Tak to można żyć he he

Tak to można zaczynać wolne

Cytat:
O matko...to horror. Ja miewam sny głupie, ale raczej nie straszne. Jestem pełna podziwu, że u was wszystko ma swoje miejsce, jest takie posegregowane. Niestety jak pomyślę, że muszę tego małego człowieka jakoś urządzić na tym świecie i nauczyć go, że takie uporządkowane "życie" jest jedynym właściwym "porządkiem" to chyba zaczynam się bać. Wyszło trochę metaforycznie ale nigdy nie byłam jeszcze za nikogo tak odpowiedzialna, czy będę umiała? Cholera...

Będziesz, będziesz. Spokojnie Wiadomo, na poczatku jest trochę chaosu, ale potem wszystko ogarniesz

Kurcze, znowu noc kiepska, tym razem młody budził się co chwile :/
Wczoraj chciałam kupić kocyk. Chciałam taki głównie do wózka i do przykrycia w domu i poległam. Byłam nastawiona na la millou i poszłam go obejrzeć w galerii, ale ten dla niemowlaka jest malutki 70x70 i będzie tylko na chwilę, wiec bez sensu. Większy znów jest z wypełnieniem i to juz jest taka bardziej kołdra a nie koc Jest wersja letnia, bez wypełnienia ale jeszcze niedostępna. Będą bliżej wiosny.
Podobaja mi się rzeczy z samiboo, ale tam nie ma kocyków tylko sama pościel z wypełnieniem, a taką to juz mam, wiec bez sensu kolejna :/ Patrzylam też na allegro, ale jakoś nic mnie nie urzekło. Echhhh , ale mam dylematy z rana

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2018-01-08 o 09:02
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 08:59   #4040
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość
alleyezonme ja sie wczoraj zabralam za sprzatanie, wiec wieczorem sie ledwo ruszalam nie przemeczaj sie tylko, bo skonczysz jak ja! Na szczescie rano mialam tez chwile dla siebie i poszlam na paznokcie.

Dzis czuje sie jakas wyjatkowo ciezka i zwalista
Mam w planach łazienkę tylko wysprzątać bo w weekend mi się nie chciało i ewentualnie kuchnie ogarnąć ale tam w miarę porządek.

Mąż później poodkurza i umyje podłogi i sprzątanie z głowy
Cytat:
Taaak a semestr zaczyna się chyba w marcu tak na dobre...mam dziwne wrażenie, że zbiega mi się z innym ważnym terminem...hmmm

O rany! A dużo Ci jeszcze zostało tych studiów?
Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
nie mogę się zwlec z łóżka...
też mam plany porządkowe, kupiliśmy pojemniczki w ikei, więc będzie porządkowanie przypraw w szufladzie, muszę dokończyć zabawę z papierami, trochę poprasować i ogarnąć zakupy na obiad (mam ochotę na biały barszczyk)

do tego dziś dzień paczkowy - będzie telefon dla mnie i oczyszczacz powietrza z Chin (mąż jest wielbicielem Xiaomi), do tego Reserved z sukienką, w którą oczywiście się nie zmieszczę, ale kupiłam na zaś, bo bardzo mi się podoba

powodzenia we wszystkich Waszych dzisiejszych planach
O właśnie! Zastanawiałam się do czego mogę jeszcze tych organizerow użyć, bo chyba kupiłam za dużo. Do przypraw świetnie się sprawdzą bo moje są w jakiś starych pudełkach. Jutro się za to biorę!

Stary 2018-01-08, 09:04   #4041
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie to ciekawi bardzo dlaczego tak jest 😊

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Tak to można zaczynać wolne

Będziesz, będziesz. Spokojnie Wiadomo, na poczatku jest trochę chaosu, ale potem wszystko ogarniesz

Kurcze, znowu noc kiepska, tym razem młody budził się co chwile :/
Wczoraj chciałam kupić kocyk. Chciałam taki głównie do wózka i do przykrycia w domu i poległam. Byłam nastawiona na la millou i poszłam go obejrzeć w galerii, ale ten dla niemowlaka jest malutki 70x70 i będzie tylko na chwilę, wiec bez sensu. Większy znów jest z wypełnieniem i to juz jest taka bardziej kołdra a nie koc Jest wersja letnia, bez wypełnienia ale jeszcze niedostępna. Będą bliżej wiosny.
Podobaja mi się rzeczy z samiboo, ale tam nie ma kocyków tylko sama pościel z wypełnieniem, a taką to juz mam, wiec bez sensu kolejna :/ Patrzylam też na allegro, ale jakoś nic mnie nie urzekło. Echhhh , ale mam dylematy z rana

Ja kocykowych dylematow nie mam, bo po synku mam chyba z 6 plus jeden dostalam juz dla Ninki 😊

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 09:04   #4042
asiula1306
Zakorzenienie

Nakarmilam dziecko kiwi i teraz mi harce odprawia, caly brzuch mi lata.

Moj maz wczoraj mial super dzien i ciagle gadal ze sie cieszy z dzidziusia i az sie smial bo sie nie moze doczekac. Jest juz strasznie nakrecony, planuje co tu jeszcze zrobic, co kupic. A wieczorem mi powiedzial ze bede dobra mama i siedzielismy i rozmawialismy ze zostalo 7 tygodni do donoszenia ciazy i juz trzeba sie pilnowac zeby nie urodzic wczesniej a on na to "to moze nie powinienem w piatek jechac tylko zostac z toba?" (Jedzie po poludniu odebrac cos z miasta oddalonego o 120km). Ja tam w piatek najblizszy rodzic nie zamierzam ale jest juz taki... pilnujacy, kontrolujacy sytuacje

Boze, tak bardzo nie mam weny zeby pojsc sie umyc i ogarnac a musze wyjsc z domu... niestety jak rano nie umyje wlosow to wygladam jak Einstein walniety piorunem i nie ma opcji bym tak wyszla z domu :/

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 09:05   #4043
Koma1002
Zadomowienie

Alley, tak się złożyło, że właśnie je zaczęłam 😄 także przy dobrych wiatrach jeszcze 1,5 roku 😂😂

Stary 2018-01-08, 09:08   #4044
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Tez mialam czestoskurcze. Rok przed pierwsza ciaza mialam skuteczna ablacje i teraz jest ok. W pierwszej ciazy serce mi szalalo, a mimi to nikt nie uwazal ze to wskazanie do cc. Mialam id kardio zaswiadczenie, zeby cc zrobic w razie przedłużajacej sie akcji porodowej.
Czesto miewasz ataki po za ciąża?

Opisalas dokladnie to co ja czuje identyko. Tez kawalek torby podkladam sobie pod brzuch.

A ktos z dostepem do internetu jeszcze wierzy w diete karmiacej?

Dla mnie wyglada super i chcialabym mieć takie pysznosci w szpitalach, a nalezalam się trochę

O tak wczesnej porze tak piekne uczucie, to bedzie super poniedzialek

Ciężko mi określić częstotliwość bo pierwsze ataki miałam w podstawówce, byłam u lekarza ale jego jedyną rada było "wyrosniesz z tego". Jak dostawałam ataku to leżałam i czekałam a przejdzie, masakra. potem kilka lat spokoju i wróciły pod koniec studiów czyli ostatnie 4-5 lat. Powiedzmy raz na 3-4mc zdarzał się atak ale tylko kilka razy długi na tyle że musiałam jechać na sor. W ciąży się bardzo pilnuje, lykam jak najwięcej magnezu, mało kawy, wysypiam się. Ale wystarczy że np nie wyspie się w jedną noc to na drugi dzień czuje kilka dziwnych uderzeń serca :/

Przez to że ataki mialam stosunkowo rzadko to wmowilam sobie że nie potrzebuje ablacji. Teraz żałuję.

Mój ginekolog powiedział, że każda jego pacjentka z tą przypadłością miała CC. Ale zapytam na pewno czy nie mogłoby to być jak u Ciebie czyli CC przy przedłużającej się akcji.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 09:10   #4045
Lunak
Wtajemniczenie

Asiula, mój po szkole rodzenia z tematu poród jest taki przerażony, że uspokajać musiałam. Były tam tematy kiedy skurcze są normalne i kiedy warto jechac do szpitala, kiedy jechac po odejściu wód od razu a kiedy zostac w domu jeszcze na spokojnie. I on sie załamał, ze jak to mogą byc zielone wody i to przeciez takie zle bardzo itd. I najlepiej byłoby jakbym rodzic zaczęła w sobotę, bo wtedy on na pewno bedzie w domu, bo nie da rady wziac miesiaca urlopu zeby ze mną w domu siedziec i czekać na ten właściwy moment bo on sie denerwuje, ze bedzie w pracy, a ja bede go potrzebowac

Stary 2018-01-08, 09:22   #4046
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mnie to ciekawi bardzo dlaczego tak jest

Ja kocykowych dylematow nie mam, bo po synku mam chyba z 6 plus jeden dostalam juz dla Ninki

Ja tez mam po synku kilka i w sumie to mi nie jest potrzebny, ale chciałam jakiś słodkopierdzący dla dziewczynki

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 09:33   #4047
alleyezonme
Zakorzenienie

Właśnie dostałam pierwszego smsa od szefowej z pytaniem odnośnie pracy

Stary 2018-01-08, 09:37   #4048
Lenka_007
Zakorzenienie

GG do Lenka_007

Dzień dobry! Ja już rano zaliczyłam labo teraz czekam na wizytę o 15.

Mój mąż też już coraz bardziej zaabsorbowany. Czuje że ten dzień się zbliża wielkimi krokami. Ja też już powoli zaczynam panikować
Stary 2018-01-08, 09:40   #4049
Torrence
Wtajemniczenie

Hej hej!

Cytat:
A na boku juz mi sie nie spi tak super bo maly wtedy sie okropnie wierci i troche mnie to denerwuje. Podkladam sobie wtedy kawalek koldry pod brzuch zeby stlumic to uczucie bo na tym boku na ktorym leze to mam wrazenie ze on mi tam strasznie grzebie i im jest wiekszy tym gorsze do zniesienia jest to uczucie
U mnie identycznie
Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Mniam, drożdżówka na oddziale albo pizza też ma drożdże trzeba sobie urządzić z kobietami z sali piżama party z pizzą na dowóz

Idę żreć na drugie śniadanie wczorajszą gwiazdę z mlekiem
A psiak to już też chyba współodczuwa Twoją ciążę z tym sikaniem
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
A z tymi drozdzowkami i pizza to super że dobre na laktacje. Będzie dobra wymówka 😎
W dobrym momencie nauczyłaś mnie robić gwiazdę

Cytat:
Łączę się w bólu. Ja w tym tygodniu piszę pracę zaliczeniową z podyplomówki...
Cytat:
Moj maz wczoraj mial super dzien i ciagle gadal ze sie cieszy z dzidziusia i az sie smial bo sie nie moze doczekac. Jest juz strasznie nakrecony, planuje co tu jeszcze zrobic, co kupic. A wieczorem mi powiedzial ze bede dobra mama
Fajnie się słucha i patrzy na takie rzeczy Mój co i raz robi rundki wózkiem po salonie
Stary 2018-01-08, 09:46   #4050
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Asiula, mój po szkole rodzenia z tematu poród jest taki przerażony, że uspokajać musiałam. Były tam tematy kiedy skurcze są normalne i kiedy warto jechac do szpitala, kiedy jechac po odejściu wód od razu a kiedy zostac w domu jeszcze na spokojnie. I on sie załamał, ze jak to mogą byc zielone wody i to przeciez takie zle bardzo itd. I najlepiej byłoby jakbym rodzic zaczęła w sobotę, bo wtedy on na pewno bedzie w domu, bo nie da rady wziac miesiaca urlopu zeby ze mną w domu siedziec i czekać na ten właściwy moment bo on sie denerwuje, ze bedzie w pracy, a ja bede go potrzebowac

My jeszcze nie mielismy tego tematu ale i tak meza uswiadamiam powoli zeby nie dostal spazmow jak uslyszy o porodzie
Cytat:
Właśnie dostałam pierwszego smsa od szefowej z pytaniem odnośnie pracy

Dlugo nie trzeba bylo czekac
Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Hej hej!

U mnie identycznie

Idę żreć na drugie śniadanie wczorajszą gwiazdę z mlekiem
A psiak to już też chyba współodczuwa Twoją ciążę z tym sikaniem

W dobrym momencie nauczyłaś mnie robić gwiazdę

Łączę się w bólu. Ja w tym tygodniu piszę pracę zaliczeniową z podyplomówki...

Fajnie się słucha i patrzy na takie rzeczy Mój co i raz robi rundki wózkiem po salonie
My na szczescie wozka nie mamy w mieszkaniu ale w lutym juz zwieziemy wszystko to pewnie bedzie szalal i co chwile mi pokazywal jak bedzie wychodzil z synem ze szpitala wczoraj prawie umarlam jak wybieral ubranka na wyjscie do domu i wymyslil ze na kombinezon jeszcze zalozy kamizelke bo "stylowa musi byc"

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości