Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 13:27   #31
_thunderstruck_
Raczkowanie

Dot.: Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
Na pewno nie do przedszkola, tak samo jak nieraz dziewczyny sobie farbuja na jakis inny kolor włosy, to czekaja do wakacji, to tak samo to, bo już tu się pokazuje, ze mozna, to zaraz pojdzie do szkoly i tez bedzie chciala na czerwono miec pomalowane , do tego niechlujnie wyglądające

stare maleńkie wyrosną i tyle

smarki po pas, a pomalowane paznokcie

Zauważyłam po prostu tendencje : wolę mieć spokoj, to dam dziecku co chce i taka prawda, nie rozmowa, tylko dziecko wymusi rykiem i ma
Ok, widzę, że jesteś bardzo zasadnicza w kwestii wyglądu, więc raczej się nie dogadamy. Ja jestem za większą wolnością i swobodą w tym temacie, również jeżeli chodzi o dzieci. Szczególnie, że nie rozmawiamy o delkoltach czy obcasach tylko o kolorowych paznokciach A z argumentem "i taka prawda" dyskutować się nie da
Stary 2018-01-08, 13:29   #32
cavvythecat
Wtajemniczenie

Ej, ja zaczęłam malować paznokcie w podstawówce Nie myślałam wtedy chyba o wyglądzie czy kobiecości, cieszyły mnie kolorki na paznokciach Malować się też chciałam, ale mama mi nie pozwalała, co jest dosyć zrozumiałe.
Dla mnie pomalowane paznokcie to nie jest poziom smokey eye do szkoły żeby się oburzać.
Stary 2018-01-08, 13:33   #33
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

no szczegolnie jak nauczyciele zwracaja uwagę, a mama sie oburza , tak jestem zasadnicza

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:01   #34
cava
Zakorzenienie

Cytat:
no szczegolnie jak nauczyciele zwracaja uwagę, a mama sie oburza , tak jestem zasadnicza
Ale rozmawiamy o przedszkolakach, wczesnej podstawówce czy osobach 16-18 lat?
Bo to jest jednak różnica.
16-18 latka z pomalowanymi paznokciami i makijażem, to osoba którą jednak nawet (?) nauczyciele powinni oceniać po dokonaniach a nie kolorze paznokci. Nie każdy manicure to wściekłe czerwone szpony, nie każdy makijaż to tapeta.

Trzymanie dzieciaka do 18tki z zabronionym „wszystkim” też może się skończyć niefajnie, jak już się wcześniej czy póżniej osobnik wnerwi i zerwie ze smyczy jak nie wyszalany dzik.

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 14:07   #35
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Przedszkolakach

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2018-01-08, 14:27   #36
_thunderstruck_
Raczkowanie

Błagam, kolorowe paznokcie pomalowane lakierem dla dzieci to nie to samo co makijaż czy zafarbowane włosy - to tak odnośnie przedszkolaków. Dyskusja zaczyna tonac w oparach absurdu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-08, 14:34   #37
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Nie absurdu , tylko od początku pokazuje się dziecku co można a czego nie i tłumaczy dlaczego, a czym starsza to już wybierze.
Nie pisze, że wszyscy tak mają i co potem będzie w każdym przypadku , ale wiele rzeczy wynosi się z domu

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2018-01-08, 14:44   #38
cavvythecat
Wtajemniczenie

Jak masz takie zasady, to miej. Dziwi mnie tylko pisanie z jakąś szyderą o rodzicach, którzy, o matko o boże, pozwalają na takie wyuzdane akty jak pomalowane paznokcie, jakby to były co najmniej szpilki i mała czarna.
Stary 2018-01-08, 14:57   #39
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Nie absurdu , tylko od początku pokazuje się dziecku co można a czego nie i tłumaczy dlaczego, a czym starsza to już wybierze.
Nie pisze, że wszyscy tak mają i co potem będzie w każdym przypadku , ale wiele rzeczy wynosi się z domu
Ale co to ma do rzeczy do jkaiegoś „ wynoszenia z domu”?
Też parę razy siadłam i w czasach przedszkolnych czy wczesnopodstawówkowych pomalowałam córkom paznokcie i tak parę dni chodziły. Lakierem.
I co w związku z tym? Jakieś ladacznice jesteśmy wszystkie 3 i mamy złe wartości czy o co chodzi? Nie rozumiem.
Przyjaciółka mojej córki z podstawówki to tancerka od małego, od przedszkola jak nie wcześniej, od małego dziewczynka często przychodziła do szkoły z pomalowanymi paznokciami i włosami, naturalnie jest rudawa, a to mało porządane kolor na parkiecie a młoda chciała i wygrywała konkursy europejskie. Wicemistrzyni Europy! w swojej kategori. Prymuska i najlepiej ułożone dziecko jakie znałam. I najciężej chyba pracujące dziecko jakie znałam.

W dodatku serio nie rozumiem o co chodzi, np. Moja młodsza, teraz 16to latka, ma tak konserwatywne poglądy że aż nas samych czasami szokuje a starsza córka jej boi się bardziej niż nas wszystkich razem wziętych z babciami „konserwami” włącznie a makijaż kocha, umie, robi.

W ogóle nie bardzo ogarniam o co chodzi w tej rozmowie o wynoszeniu czegoś z domu i co to coś jest konkretnie i dlaczego jest złe

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 15:37   #40
Rena
Zakorzenienie

Dobra dziewczyny sciagajcie te obcisle ciuchy i zrobcie demakijaz. Jak Wy tak mozecie!
Rena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 15:51   #41
Pani_Mada
BAN stały

Ananaser skoro tyle wymagasz od kobiet ciekawe ile sam masz do zaoferowania. jesteś Ty i Twoi koledzy, wystarczająco męski? masz niski męski głos? jesteś dobrze zbudowany, wysoki, wysportowany? masz ładny męski gęsty zarost? ubierasz się schludnie, modnie i z klasą? posadziłeś już drzewo, znasz się na samochodach, umiesz naprawić kran, porąbać drewno i grać w piłkę jak na prawdziwego mężczyznę przystało? interesujesz się elektroniką? a w końcu... znasz kilka języków, jesteś dobrze wykształcony, nie przeklinasz co drugie słowo? pijesz tylko dobre alkohole, bez upijania się wódą czy piwskiem?

jeśli nie, to Ciebie chłopcze, też nie można nazwać męskim mężczyzną. bożeeeee jak ten świat upada. gdzie znaleźć normalnego mężczyznę jak wszędzie tylko takie płaczliwe wymoczki.... kiedyś to faceci byli facetami, a nie takimi "babami z interesem w spodniach"

dodatkowo. dziwię się że jeszcze nie poszedł ban za trollowanie
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 15:59   #42
ruda_beksa
Zakorzenienie

Mniam, mniam, gorzkie łzy smutasów! Moje ulubione

Cytat:
Napisane przez Ananaser Pokaż wiadomość

I ostatnie pytanie dlaczego większość młodych dziewczyn chodzi tak, jakby połknęły kija? Ważne, z wysoko uniesioną głową, z butą w oczach. Z jakiego powodu one idą tak, że na nikogo nawet nie spojrzą? Kolega wspomniał, że przeprowadził eksperyment, patrzył na nastolatki idące z naprzeciwka. Żadna nawet na moment na niego nie spojrzała. A przecież ludzki odruch jest taki, że jeśli ktoś na nas patrzy to automatycznie na niego zwracamy uwagę.
Boże, co za banda creeperów. Sama jak idę ulicą, to patrzę prosto przez siebie i mam równo w tyłku, czy jakiś frustrat chciałby, żebym skromnie spuściła oczka lub zerknęła na jego ponurą fizys. Normalny facet nie przeprowadza "eksperymentów" wgapiając się w nastolatki, to chore.

Cytat:
Poza tym na forach często można znaleźć posty dziewczyn - on ma takie super ciało, ma fajne mięśnie itp. Tak jakby liczyły się tylko bicepsy.
Jak można mieć preferencje co do wyglądu partnera! Dawniej baby chciały żeby nie bił i nie pił, a teraz się bicepsów lochom zachciało!

A wywody o OMGlakierze i "smarkach do pasa" to jakiś kosmos.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 16:05   #43
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Zastanawia mnie, czy takich chłopaczków jest naprawdę aż tylu, czy to wszystko kolejne wcielenia jednego czy dwóch sfrustrowanych, którzy nie mają nic do zaoferowania i łzy rzewne ronią, że laski nie padają im do stóp.
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 16:17   #44
ruda_beksa
Zakorzenienie

[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;8031743 6]Zastanawia mnie, czy takich chłopaczków jest naprawdę aż tylu, czy to wszystko kolejne wcielenia jednego czy dwóch sfrustrowanych, którzy nie mają nic do zaoferowania i łzy rzewne ronią, że laski nie padają im do stóp.[/QUOTE]

Jest ich niestety sporo - i na Reddicie i na forach typu PUA, bracia samcy itd. Pociesza mnie to, że chyba nie grozi im przekazanie genów potomstwu

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 16:24   #45
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Pociesza mnie to, że chyba nie grozi im przekazanie genów potomstwu
W tym cała nadzieja
3ebdb6c370169ce1a39c163fc8d64643247d9f80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 17:57   #46
Rosie Ross
Raczkowanie

Cytat:
Z naszych obserwacji wynika, że dziewczyny ze szkół średnich bardzo różnią się od tych, które chodziły tam z 10 lat temu. Dawniej 18 latka była już jakoś w miarę dojrzała, a obecnie te dziewczyny z zachowania przypominają większe dzieci.
Rozumiem, że byłeś w szkole średniej 10 lat temu i znałeś dziewczyny z tamtego okresu i teraz... nadal jesteś w szkole średniej?

Cytat:
Nie rozumiem również powodu, dla którego 18 latki przychodzą na imprezy w bardzo krótkich spódniczkach. W jakim celu one tam idą i po co aż tak kuszą?
Patrząc na dziewczynę w krótkiej spódnicy widzę dziewczynę w krótkiej spódnicy. Jeżeli każda dziewczyna w krótkiej spódnicy Cię kusi to chyba masz spory problem koleś.

Cytat:
I ostatnie pytanie dlaczego większość młodych dziewczyn chodzi tak, jakby połknęły kija?
Ja tak chodzę bo nie chcę mieć garba na starość

Poza tym, kurcze, nie sądziłam, że mogłabym urazić kogoś tym, że idę ulicą i się na nich nie spojrzę w pierś się biję i obiecuję poprawę.
No i ten upadek obyczajów, że dziewczyna obcisłe spodnie założy i oko podmaluje... nie no nic tylko ubrać w worek po ziemniakach i do kuchni zagonić bo co taka dziunia sobie wyobraża. W ogóle to dlaczego one mają czelność chodzić do szkoły i się edukować, jeszcze mądrzejsze od chłopców się staną i dopiero będzie...
Czy w jakimś województwie zaczęły się już ferie?
Stary 2018-01-08, 17:59   #47
beatiska
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tak dawno poruszyłem z kolegami temat dziewczyn. Zapytałem, czy oni podobnie do mnie zauważyli pewną zmianę w zachowaniu kobiet. Byłem mocno zaskoczony gdy okazało się że każdy z rozmówców stwierdził to samo.

Obecnie, większość dziewczyn jest próżna, płytka i do bólu mało dziewczęca.
Tak, większość, bo większość dziewczyn przepytałeś... Wydaje mi się, że sam nie masz nic do zaoferowania.
Co to znaczy dziewczęca?

Z naszych obserwacji wynika, że dziewczyny ze szkół średnich bardzo różnią się od tych, które chodziły tam z 10 lat temu. Dawniej 18 latka była już jakoś w miarę dojrzała, a obecnie te dziewczyny z zachowania przypominają większe dzieci.
Jak te obserwacje przeprowadzaliście? Chętnie się dowiem skąd wiesz, że dzisiaj dziewczyny ze szkół średnich są mniej dojrzałe? Zakładam, że to jak się zachowywały 10 lat temu wynosisz z tego, ze wtedy sam chodziłeś do liceum. Naprawdę interesują cie o 10 lat młodsze dziewczyny?
A może wtedy równie mało dojrzałe były, ale ty też byłeś jeszcze głupszy i to Ci sie podobało, dlatego nie widziałeś, że są niedojrzałe.

Za to wyglądem nawiązują do starszych koleżanek. Trudno spotkać normalną nastolatkę. Wiele z nich ma mocny makijaż, obcisłe ubrania i tyłek na wierzchu. Podobny styl ubioru wśród młodzieży był 10 lat temu rzadko spotykany.
Co ty gadasz? Moda się zmienia, ja pamiętam jak z 10 lat temu były modne dzwony i krótkie topy. O takie coś:
https://www.zeberka.pl/img_new/2015/...otos004246.jpg

Poza tym język którym posługują się nastolatki jest bardzo wulgarny. To smutne, ale mnóstwo młodych lasek mijanych na ulicach klnie i wyzywa.

Poza tym nie rozumiem sensu palenia fajek i gadki w stylu: "no k...a, w piątek impreza to się na...my". To nie jest w ogóle dziewczęce.
Tez nie rozumiem takiego języka, ale z moich obserwacji wynika, że po ulicy większość młodych chłopców klnie, pije alkohol, pluje i rozwala coś.
Poza tym oceniacie osoby, które wychodzą z domu, a jest pewnie masa chłopców i dziewczyn spokojnych, ale głównie przebywających w domach.

Nie rozumiem również powodu, dla którego 18 latki przychodzą na imprezy w bardzo krótkich spódniczkach. W jakim celu one tam idą i po co aż tak kuszą?
Po co aż tak kuszą... a co zainteresowany jesteś, ale już nie te latka i młodsze na ciebie nie reagują?

I ostatnie pytanie dlaczego większość młodych dziewczyn chodzi tak, jakby połknęły kija? Ważne, z wysoko uniesioną głową, z butą w oczach. Z jakiego powodu one idą tak, że na nikogo nawet nie spojrzą? Kolega wspomniał, że przeprowadził eksperyment, patrzył na nastolatki idące z naprzeciwka. Żadna nawet na moment na niego nie spojrzała. A przecież ludzki odruch jest taki, że jeśli ktoś na nas patrzy to automatycznie na niego zwracamy uwagę.

Ja jak ide sama to ja nawet czasami znajomych nie zauważam, a co dopiero gapić się po jakiś typkach, którzy "przeprowadzają badania"

Starsze dziewczyny do 25 lat może nie są takie popsute jak młodsze koleżanki, ale i one wydają się być nieco próżne. Przywiązują wagę do tego by dobrze wyglądać, poświęcają mnóstwo czasu na makijaż, zakupy i wizyty u kosmetyczek. Poza tym na forach często można znaleźć posty dziewczyn - on ma takie super ciało, ma fajne mięśnie itp. Tak jakby liczyły się tylko bicepsy.

Mało, która zwraca uwagę na to czy mężczyzna jest wrażliwy, śmiały, wygadany, pogodny, poczucie humoru.
A skąd wiesz? Cały czas jestem ciekawa jak ze swoim kolegą przeprowadzacie obserwacje... Poza tym poniższy tekst jednak pokazuje dlaczego patrzą na wyglądą, bo potem taki frustrata jak ty pisze, że uroda nie ta....

A te starsze kobiety po 30. To cóż, są mocno wymalowane i ważne. Często niesympatyczne. Wiele z nich na portalach randkowych ma zawyżone oczekiwania. Szukają księcia, a same niczego nie oferują, nawet uroda bez makijażu już nie ta.
A ty co oferujesz?

Nie wiem o co chodzi kobietom, kiedyś były bardziej normalne, a teraz niby szukają związku, ale po drodze wiele przygód miały, niby szukają na stałe, ale nachlać się też lubią.
I nigdy się nie dowiesz

Naszym zdaniem to wina facebooka. Dziewczyny spotykają się ze sporą adoracją i możliwością poznania faceta bez wychodzenia z domu i dlatego im odbiło.
Mam nadzieję, ze trollujesz

To samo można powiedzieć o chłopakach. Zero facetów, ci młodsi noszą obcisłe gatki, rany dlaczego oni tak obcisłe spodnie noszą i czemu tak kuszą na imprezach???!!!! A ich język? Ciągle klną. W ogóle nie są męscy. A wiadomo, zę Ci ok. 30 to zdechłe pryki i odrzutki, których żadna już nie chce, więc czemu ja bym miała chcieć?
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 18:14   #48
MsN
Femme fatale

Cytat:
Nie tak dawno poruszyłem z kolegami temat dziewczyn. Zapytałem, czy oni podobnie do mnie zauważyli pewną zmianę w zachowaniu kobiet. Byłem mocno zaskoczony gdy okazało się że każdy z rozmówców stwierdził to samo.

Za to wyglądem nawiązują do starszych koleżanek. Trudno spotkać normalną nastolatkę. Wiele z nich ma mocny makijaż, obcisłe ubrania i tyłek na wierzchu. Podobny styl ubioru wśród młodzieży był 10 lat temu rzadko spotykany.

Poza tym język którym posługują się nastolatki jest bardzo wulgarny. To smutne, ale mnóstwo młodych lasek mijanych na ulicach klnie i wyzywa.

Poza tym nie rozumiem sensu palenia fajek i gadki w stylu: "no k...a, w piątek impreza to się na...my". To nie jest w ogóle dziewczęce.

Starsze dziewczyny do 25 lat może nie są takie popsute jak młodsze koleżanki, ale i one wydają się być nieco próżne. Przywiązują wagę do tego by dobrze wyglądać, poświęcają mnóstwo czasu na makijaż, zakupy i wizyty u kosmetyczek. Poza tym na forach często można znaleźć posty dziewczyn - on ma takie super ciało, ma fajne mięśnie itp. Tak jakby liczyły się tylko bicepsy.

Mało, która zwraca uwagę na to czy mężczyzna jest wrażliwy, śmiały, wygadany, pogodny, poczucie humoru.

A te starsze kobiety po 30. To cóż, są mocno wymalowane i ważne. Często niesympatyczne. Wiele z nich na portalach randkowych ma zawyżone oczekiwania. Szukają księcia, a same niczego nie oferują, nawet uroda bez makijażu już nie ta.

Nie wiem o co chodzi kobietom, kiedyś były bardziej normalne, a teraz niby szukają związku, ale po drodze wiele przygód miały, niby szukają na stałe, ale nachlać się też lubią.

Naszym zdaniem to wina facebooka. Dziewczyny spotykają się ze sporą adoracją i możliwością poznania faceta bez wychodzenia z domu i dlatego im odbiło.

Tak mówią tylko sfrustrowani faceci, którzy albo się zawiedli na laskach albo mają wysokie wymagania. Naprawdę.

''Obecnie, większość dziewczyn jest próżna, płytka i do bólu mało dziewczęca''.

Po czym tak wnioskujesz?
Uważam, że obracasz się w złym środowisku i dlatego tak jest. Nie wiem ile masz lat, nawet jeśli jesteś dorosłym facetem to owszem, masz prawo zauważać takie rzeczy jednak to, że są płytkie...No cóż...

Jest dużo lasek, które są wartościowe i poukładane jednak albo są to szare myszki, nie zauważasz ich, nie są w Twoim typie, albo po prostu obracasz się w złym środowisku. Nie chcę generalizować, ale dużo wyuzdanych i wulgarnych owszem, można spotkać na ulicach, ale wyjdź sobie do klubu czasem w piątek czy w sobotę. Tam zobaczysz jakie tam bywają ''egzemplarze''. Takie moje skromne zdanie.

Większość dziewczyn mało dziewczęca mówisz?
Chyba miałeś na myśli, że są mało kobiece (na przykład nie eksponują swoich kształtów jeśli mogą się nimi poszczycić - nie zakładają obcisłych sukienek, szpilek, nie malują się etc.). Każda kobieta uważam ma w sobie to coś co faceci zauważą. I jest to zarówno coś w fizyczności jak i w charakterze. Mało dziewczęca laska czy nastolatka to osoba, która nie ubiera zwiewnych sukieneczek, jej kolorem nie jest różowy i nie jest taka słodka i cukierkowa.

Nie każda nastolatka czy kobieta taka jest. Słodka, dziewczęca i urocza.
Dla mnie osobiście to mega sztuczne, do mnie nie pasuje. Bo ja taka nie jestem.
Nie lubię gładkich słów, no i ja nie słodzę. Oj nie.
No ale mówię - co kto woli. Są gusta i guściki przecie

Jest różnica między byciem kobiecą, a dziewczęcą

Pozwól, że wyrwę z kontekstu, z całej Twej wypowiedzi ten fragment:

''Nie wiem o co chodzi kobietom, kiedyś były bardziej normalne, a teraz niby szukają związku, ale po drodze wiele przygód miały, niby szukają na stałe, ale nachlać się też lubią.''

Akurat ''przygód'' jak Ty to określiłeś to potrafią szukać zarówno kobiety i faceci. Z tym, że mam wrażenie (mam nadzieję, że nie szufladkuję), iż tych przygód najczęściej szukają Ci drudzy.
I co rozumiesz przez słowo ''przygoda?''
Bycie w związku i robienie tzw. ''skoku w bok'' czyli nie ujmując - zdrada czy może pod tym pojęciem rozumiesz sytuację gdy koleś/laska nie jest w związku, ale szuka sobie kogoś z kim może wejść w na przykład relację typu friends with benefits?
Albo oczywiście jest to jednorazowe spotkanie i potem szuka się kolejnej/kolejnego.
Jeśli ludzie tak chcą to mogą się spotykać. Wszystko jest dla ludzi. Pod warunkiem, że nie ranią i nie krzywdzą drugiej strony. A często tak niestety jest...

Jeśli takie kobiety po bliższym poznaniu Ci przeszkadzają to ich zwyczajnie unikaj, a szukaj sobie kobiety, która ma zbliżone preferencje i gusta do Twoich.

Także nie tylko kobietom można coś zarzucić. Również i facetom. Uważam, że zarówno faceci jak i kobiety mają swoje za uszami.
W końcu nikt nie jest święty.
Ja również

Zazwyczaj to ja spotykałam się z tym, że to niektóre kobiety były opcjami zapasowymi facetów. Mam wrażenie, że to częściej się tyczy facetów. Może generalizuję, trudno Jak nazwiesz fakt, jeśli facet jest z laską w związku lub długo się z nią spotyka, są deklaracje poważne i poważne rozmowy, zapewnienia o uczuciach, a on nagle rozgląda się za inną/innymi kobietami?

Wg mnie albo jesteś sfrustrowany, nie możesz znaleźć sobie odpowiedniej laski, masz wysokie wymagania albo nie wiesz czego w życiu chcesz. Albo się po prostu mocno rozczarowałeś w przeszłości.

Radzę zmienić podejście i nastawienie. Ja wiem, że jeśli spotyka nas rozczarowanie czy dopada frustracja to myślimy, że skoro osoba ''A'' była taka (same negatywy) to już wszystkie osoby są takie same. Wiem, bo mam podobnie czasem, ale zmieniam podejście.
I Tobie też to radzę.

A jeśli to nie pomoże, to nie wiem - zmień płeć

''Naszym zdaniem to wina facebooka. Dziewczyny spotykają się ze sporą adoracją i możliwością poznania faceta bez wychodzenia z domu i dlatego im odbiło''.

Ale przecież faceci mają podobnie.
Więc w czym problem, przepraszam bardzo?

Ja osobiście uważam, że nie jest to wina facebooka, a jeśli już to też innych portali. Tam też biorąc pod uwagę aplikacje do randkowania ludzie potrafią się poznać bez wychodzenia z domu.
Uważasz, ze laski są roszczeniowe?
Faceci też potrafią być.
To nie jest jakby kwestia tylko jednej płci.

Myślę, że możesz mieć kompleksy albo za duże ego, które trzeba zbić. Jeśli to pierwsze to najpierw zacznij wymagać od siebie, potem od innych. Zmiana stylu ubioru na przykład, siłownia, zajaranie nowym hobby, czytanie książek i bóg wie co jeszcze. Bo wymagania może mieć każdy tylko najpierw trzeba zobaczyć co się sobą reprezentuje - jakiś określony poziom i czy te wymagania nie są rodem z kosmosu.

Czasem natomiast swe wymagania należy obniżyć

Edytowane przez MsN
Czas edycji: 2018-01-08 o 18:23
MsN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 19:09   #49
Dobranka
Wtajemniczenie

Weszłam na to forum braciasamcy i całe forum składających się z takich postów:

http://braciasamcy.pl/index.php?/top...o%C5%9B%C4%87/

Cytat:
Kobieta do prowadzenia biznesu sie nie nadaje, jest emocjonalna, wszystkie decyzje filtrowane sa poprzez emocje...

Kobieta nie mysli logicznie, w zwiazku z tym podejmowanie decyzji jest wyborem nie jej, ale emocji...Emocjonalnie podejscie do tematu w ktorym na stole lezy kasa, to niezbyt dobry wybor...

Kobieta realizuje sie wtedy kiedy jej facet ma kase, flaczego tak sie dzieje? Bo w razie "w" nie ponosi za to odpowiedzialnosci, nie wspominajac o tym ze kobiety nie sa sklonne do ryzyka...Nie jej kasa, mozna szastac..

Wymyslony na poczekaniu biznes to w wiekszosci chwilowa zajawka, podsycana przez jakies poâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠â˜â ˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠one pismidla, zero praktyki i co najwazniejsze, umiejetnosci do zajec tego typu...Misiu, na pewno sie NAM uda...

Kobieta nie potrafi zarzadzac, z racji tego iz nie ma predyspozycji do tego ze wzgledu na swoj biologiczny punkt, ktory kaze jej ciagle zwracac sie do kogos o pomoc, i byc zalezna od kogos, nawet jezeli pani twierdzi ze jest wyâ˜â˜☠â˜â˜☠â˜â˜☠ana w kosmos biznes-women, niestety, tak sie jej tylko wydaje, bo kobieta jest na tyle niezalezna, na ile mezczyzni jej pozwola...Wyobrazcie sobie jednodniowy meski strajk na calym swiecie?? Juz? Widzicie ten obraz?

I jeszcze jedno, jesli maz ma duza firme, a kobieta wladze nad mezem, to logiczne ze ma wladze nad firma...Jak to sie moze skonczyc? Wiadomo...

Edytowane przez Dobranka
Czas edycji: 2018-01-08 o 19:11
Dobranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 19:47   #50
taalasaa
Przyczajenie

Nie rozumiem kobiet - mentalność dziewczyn

Cytat:
Napisane przez Dobranka Pokaż wiadomość

Ja pięt€&@e co za gnioty. Oni tak naprawdę? Naprawdę się tak nazywają? Samcy job twoju m@c. Raczej koło wsparcia anonimowych eunuchow.

Pozdrawiam
M
forum autentycznych mężczyzn

Teo

Edytowane przez taalasaa
Czas edycji: 2018-01-08 o 20:00
taalasaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:10   #51
afrodytek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
Ananaser skoro tyle wymagasz od kobiet ciekawe ile sam masz do zaoferowania. jesteś Ty i Twoi koledzy, wystarczająco męski? masz niski męski głos? jesteś dobrze zbudowany, wysoki, wysportowany? masz ładny męski gęsty zarost? ubierasz się schludnie, modnie i z klasą? posadziłeś już drzewo, znasz się na samochodach, umiesz naprawić kran, porąbać drewno i grać w piłkę jak na prawdziwego mężczyznę przystało? interesujesz się elektroniką? a w końcu... znasz kilka języków, jesteś dobrze wykształcony, nie przeklinasz co drugie słowo? pijesz tylko dobre alkohole, bez upijania się wódą czy piwskiem?

jeśli nie, to Ciebie chłopcze, też nie można nazwać męskim mężczyzną. bożeeeee jak ten świat upada. gdzie znaleźć normalnego mężczyznę jak wszędzie tylko takie płaczliwe wymoczki.... kiedyś to faceci byli facetami, a nie takimi "babami z interesem w spodniach"

dodatkowo. dziwię się że jeszcze nie poszedł ban za trollowanie

Dokładnie. A najbardziej irytują mnie faceci którzy wtrącają się w "babskie" sprawy. Facet nie powinien myśleć, czy dziewczyna/żona się maluje, ubiera, jaki kolor ma paznokci. Ona powinna się mu podobać. Może wywrzeć na nim pozytywne wrażenie pięknej i zadbanej kobiety jeśli tego chce. Wywołać podniecenie czy błysk w jego oku czy dumę. Może wywołać zazdrość u jego kolegów. Powinna być ładna ogólnie, czysto, schludnie ubrana, mieć zadbane paznokcie. Nie ważne czy ma zielony lakier czy bezbarwny, czy jeden cień czy 10 na oczach. Dla mnie faceta to nie powinno w ogóle interesować. A tekst, że bluzy i dresy są dziewczęce... to już w ogóle dziwne .To może być dziewczęce ale dla 15- latka. Od razu widać, że troll.
afrodytek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 20:18   #52
c091e8898908a1b264e2bb88ceb2cf7cf162daf4_5d967d9baaf5e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rosie Ross Pokaż wiadomość
Rozumiem, że byłeś w szkole średniej 10 lat temu i znałeś dziewczyny z tamtego okresu i teraz... nadal jesteś w szkole średniej?
Teraz chodzi postać pod szkołą i perwić się na nastolatki, żeby je potem obgadać na necie.
Koncentracja stulejarności bliska 100%
c091e8898908a1b264e2bb88ceb2cf7cf162daf4_5d967d9baaf5e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 21:33   #53
201803111829
Konto usunięte

GG do 201803111829

Cytat:

Moja siostra 10 lat temu miała 18. Nosiła bluzki odkrywające pępek i baaardzo niskie biodrowki z wystającymi stringami (taka moda) , do tego robiła mega mocny makijaż - czarne oczy + bordowe usta. Piła, paliła i przeklinała.
BTW. Obejrzyj sobie trochę teledysków typu Britney Spears czy jojo, czy choćby nasza mandaryna. To są czasy, kiedy moja siostra miała 18 lat. Taka była moda - cycki, pępek + mocna tapeta. Ale nie, tylko teraz tak jest
Na dzień dzisiejszy magister fizjoterapii.
No ale tak, baby som złe, gupie, wymalowane, liczy się dla nas tylko kasa i bicepsy.

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez 201803111829
Czas edycji: 2018-01-08 o 21:44
201803111829 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 23:04   #54
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

[1=c091e8898908a1b264e2bb8 8ceb2cf7cf162daf4_5d967d9 baaf5e;80325741]Teraz chodzi postać pod szkołą i perwić się na nastolatki, żeby je potem obgadać na necie.
Koncentracja stulejarności bliska 100%[/QUOTE]

Sama prawda na temat tego płaczka wątkowego

No to już trudno kolego, przyjdzie ci się zestarzeć w towarzystwie mamusi i kompa.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 01:24   #55
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Konto usunięte

Cytat:
Kiedyś dziewczyny były poubierane w bluzy, luźne spodnie.
Najgorsze są takie kusicielki! Nie wiadomo co się kryje pod tkaninami, więc wyobraźnia pracuje na najwyższych obrotach. To zaplanowana strategia bazująca na podstawowych mechanizmach psychologicznych, takich jak chęć odkrycia nieodkrytego, chęć zgłębienia tajemnicy. Najgorsze są te, które noszą się à la ludzik Michelin, mówię wam.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez 6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5
Czas edycji: 2018-01-09 o 01:25
6294979b07e94e60c86b4a71a35022ccf5d1d257_656d16825a5b5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 10:31   #56
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dobranka Pokaż wiadomość

Haha, odkryłaś tę krynicę mądrości, płynącej prosto z jąder? To miłej lektury życzę, domorośli kołcze i treserzy kobiet roztaczają tam wizję świata idealnego (a w swoich mokrych snach wszyscy, jak jeden mąż, są bogatymi biznesmenami z wytresowanymi żonami u stóp)
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:01   #57
Wideletz
BAN stały

Kobiety wybrzydzają?

Pragnę skonsultować z Wami pewne przypuszczenie.
Z góry zaznaczam, że nie chcę nikogo osądzać, czy też krytykować.

Co jakiś czas odwiedzam kobiece fora i natykam się na tematy zakładane przez mężczyzn, których autorzy wspomnianych wątków, nie szczędzą kobietom anty-komplementów.

Zauważyłem, że takich sytuacji jest co raz więcej.

W dodatku gdy rozejrzałem się po kręgu swych znajomych, coś do mnie dotarło.

Kobiety mają ustawioną poprzeczkę tak wysoko, jak nigdy wcześniej.

Chłopaki, którzy jeszcze kilka lat temu nie mieli problemów z dziewczynami, dzisiaj o bliskiej osobie mogą jedynie pomarzyć.

Zauważyłem, że w tych czasach przeciętni z wyglądu mężczyźni mają mizerne powodzenie.Proszę, nie podawajcie przykładów związków, w których on, średni z szaty zewnętrznej, ma u swego boku atrakcyjną babkę. Jeśli są jakiś czas razem, to poznali się wcześniej, gdy było inaczej.

Pokażcie mi za to przeciętnych mężczyzn, którzy w ostatnich miesiącach poznali dziewczyny.

Szukać takich ze świecą.

Uważam, że w czasach youtuba, gdzie każda dziewczyna może nauczyć się robić świetny makijaż, i facebooka, na którym otrzymuje mnóstwo uwagi i komplementów ze strony mężczyzn, wszystko się zmieniło.

Przeciętna z wyglądu kobieta, bez makijażu wygląda, no sami wiecie, blado.

Sama w lustrze widzi odbicie średnio wyglądającej osoby. Po nałożeniu makijażu kobieta staje się znacznie atrakcyjniejsza. I tu jest pies pogrzebany. Moda na makijaż za bardzo podnosi kobietom ego.

Bez mocniej zrobionego makijażu sporo kobiet wygląda średnio.
One to wiedzą toteż ich oczekiwania wobec mężczyzn nie są zbyt wygórowane.

Jednak jeśli kobiety zrobią podkład, nałożą na siebie nieco więcej makijażu, wyglądają lepiej. Wówczas panie widząc swe odbicie w lustrze myślą o sobie jak o atrakcyjnej, pożądanej kobiecie. To zaś podnosi kobiece wymagania.

W końcu w umysłach kobiet zachodzi myślenie - jestem taka atrakcyjna, to mam prawo mieć wymagania.

Problem w tym, że co raz więcej przeciętnych dziewczyn kieruje swój wzrok na typowe ciacha.

Udowodnię to na przykładzie.

Mamy grupę 32 osób - 16 chłopaków i 16 dziewczyn.

6 dziewczyn jest atrakcyjnych, 10 przeciętnych.
U chłopaków podobnie, 6 przystojnych, 10 przeciętnych.

I mamy funkcję, w której 1 element ze zbioru kobiet, jest przyporządkowany dokładnie 1 elementowi ze zbioru męskiego.

A teraz zobaczcie, co się stanie kiedy te 10 przeciętnych kobiet, mocno się umaluje. Staną się ładne i ich oczekiwana wzrosną. Nie będą chciały umówić się z przeciętnymi facetami, będą chciały ciacha.

Oczywiście, zaprzeczycie.

Ale zobaczcie, w Polsce jest co raz więcej zdesperowanych facetów. Sporo dziewczyn jest wolnych i mimo że na brak zainteresowania nie narzekają, to większość odtrącają. Wolą być same niż z przeciętniakiem. Problem w tym, że bez makijażu również są przeciętne.

Podnoszą w sztuczny sposób poziom urody, a wymagania rosną.

Kolega wspominał, że kiedyś 30 letnie dziewczyny były miłe, otwarte i nie miały zawyżonych wymagań. Obecnie sporo kobiet w tym wieku postrzega siebie za nie wiadomo kogo. Na wszystko kręcą nosem.

Przeprowadziłem doświadczenie na sympatii i badoo.

Założyłem dwa profile:

- przeciętnie wyglądającego kolesia - ani nie brzydki, ani nie przystojny
- przystojniaka

Ten pierwszy w ogóle się nie liczył, a drugi miał ogromne powodzenie.

W tych czasach przystojniak bierze wszystko, a przeciętnie wyglądający muszą obejść się smakiem.

Sęk w tym, że kobiety mają makijaż, a ten sporo im jednak dodaje.
Później zdarza się że niezbyt atrakcyjna kobieta wybrzydza, tłumacząc że średni mężczyzna wygląda dla niej za słabo. Paradoks jest taki, że bez makijażu dziewczyna prezentuje się znacznie gorzej od odrzuconego przez nią kolesia.

Edytowane przez Wideletz
Czas edycji: 2018-01-09 o 12:05
Wideletz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 12:46   #58
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha
Dot.: Kobiety wybrzydzają?

Dzizas co za zlot frustratow??
Stary 2018-01-09, 13:24   #59
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez meesha Pokaż wiadomość
Dzizas co za zlot frustratow??
Najważniejsze, że lubią doświadczenia przeprowadzać
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 13:31   #60
Paprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sziket Pokaż wiadomość
Najważniejsze, że lubią doświadczenia przeprowadzać
Tylko dlaczego zawsze im ten wygląd i kasa wychodzą? Nie dopuszczają do badań innych przymiotów?
Za słownikiem PWN:
pretensjonalny to
1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się»
2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście»
Paprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości