|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Mrs. Potter's - skład odżywki?
Byłabym dozgonnie wdzięczna gdyby któraś z Wizażanek będąca w osiadaniu odżywki Mrs. Potter's (którejkolwiek, ale najlepiej do włosów brązowych
) wkleiła jej skład. Po szamponie do włosów brązowych miałam śliczne, złote refleksy i chciałam kupić balsam z tej serii, ale okazało się, że dostępna jest tylko odżywka bez spłukiwania ;( No i zastanawiam się czy dałoby się ja wykorzystać jednak w opcji ze spłukiwaniem Proszę, poratujcie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mrs. Potter's - skład odżywki?
Napisałam do firmy produkującej tę odżywkę maila z prośbą o podanie składu, ale niestety jeszcze nic nie odpisali...
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Narek
![]() Że też sama o tym nie pomyślałam:P |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Póki co nie ma za co
![]() Mnie zwyczajnie olali, ale może Ty też spróbuj wysłać im maila?
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Tak tez uczyniłam
, ale na razie tez mnie olali :PEDIT: Na moją prośbę o podanie składu INCI dostałam odpowiedź, że składy sa wypisane na etykiecie produktów. Dobrze wiedzieć
Edytowane przez confused_girl Czas edycji: 2008-06-18 o 18:36 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Cholerka, szkoda ze nie przeczytałam Twojego posta wcześniej, szalałam dzisiaj po supermarketach z aparatem i cichaczem robiłam fotki składów- niestetyy, balsamy Poter's olałam, bo szukałam tylko tego https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...labionych.html Sądzę, ze taki zbiorowy apel niewiele da, jeśli masz chwilkę przeczytaj recenzje i pisz PW do dziewczyn które oceniły kosmetyki- z prośba o skład, albo chociaż o wyraźne fotki/skany. Jam też chętna o wzbogacenie
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro postaram się gdzieś upolować skład, bo idę do supermarketu
![]() Swoją drogą, ładnie Cię potraktowali
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie problem w tym, że w KWC nie ma tej odżywki :| A we wrocławskich drogeriach/marketach z mrs. potter jest tylko seria bursztynowa i czasem naturalna. W jednej drogerii mi nawet powiedziano, że ostatnio nie ma w hurtowniach tej serii do włosów brązowych. no ale widać, wbrew logicznemu myśleniu
, od producenta wcale nie jest najłatwiej uzyskać skład :P
|
|
|
|
|
#9 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ja mam w domu tylko odzywkę Mrs. Potter's z aloesem. Zamieszczam zdjęcie jej składu, może komuś to pomoże.
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Chatul
![]() Właśnie odpisali mi w końcu z FS Mam już skład odżywki, ale niestety dowiedziałam sie tez, że od pół roku nie produkują serii ożywiającej kolor ;( To był najlepszy szampon do włosów brązowych jaki miałam;( Nadawał takie piękne złoto brązowe refleksy. Dobrze, że jeszcze są resztki w internecie.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Gdzieś w jakimś wątku było w ogóle dużo o płukankach. Zawsze można spróbować
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Mam kręcone włosy i wszelkie maści płukanki powodują, że nie jestem w stanie ich rozczesać
A cebula już w ogóle mnie przeraża :P
|
|
|
|
|
#13 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Hmmm, to spróbuj miodowej odżywki Potrzebny- miód i jakaś zwykła odżywka- o jak najkrótszym składzie.Miesza się miód z odżywką w proporcjach 1:3 i nakłada na głowę. Później zakłada się na łepek czepek albo torbę foliową, owija ręcznikiem i po conajmniej godzinie spłukuje mazidełko z głowy. Miód nadaje złotawych refleksów a odżywka opiekuje się kręconymi włosami (;
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Mam bardzooo ciemny brąz i miód nie działa
wiem, bo próbowałam Zreszta moje włosy wcale dobrze na niego nie reagują Właśnie o to chodzi, że po wyciągu z orzecha włoskiego miały sliczny odcień, a szampon Mrs. Potter był jedynym na rynku, który miał go w składzie ;( Samego ekstraktu tez nigdzie dostać nie można. Swego czasu ostro go szukałam, ale bez lepszego efektu ;(
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
To ta z aloesem i zieloną herbatą? Też ją mam, jest całkiem okej, ale odradzam Ci ją stosować zgodnie z zastosowaniem - tzn. jako odżywkę bez spłukiwania. Ma na trzecim miejscu cetrimonium chloride, a ten jest dobry dla włosów w stężeniach mniejszych niż 25%.
|
|
|
|
|
#16 |
|
ma zielone pojęcie
|
Ojej... A co się dzieje z włosami jeżeli stężenie jest większe? Bo szczerze mówiąc to jest najlepsza odżywka bez spłukiwania jaką miałam i dlatego nie chciałabym z niej rezygnować. A odżywki ze spłukiwaniem tylko mi obciążają włosy... Chociaż tej nie używałam jako odżywki do spłukiwania.
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Działanie cetrimonium chloride tłumaczyła mi biochemiczka z UK. O ile dobrze zrozumiałam wchłania się, ale powoli. Jest to czwartorzędna sól amonowa i - po prostu - badania wykazały, że w stężeniach większych niż 25% wywołuje podrażnienia. Moja metoda na tą odżywkę to stosowanie jej 1/2 w tygodniu ale na samym końcu, po nałożeniu na włos wszelkich produktów do stylizacji. Przypuszczam, że to co na Ciebie działa tak znakomicie to aloes. Wymieniając opinie z kręconowłosymi żyjącymi w różnych szerokościach geograficznych (w tym na pustyni) wskazywały aloes jako jeden z najbardziej niezawodnych nawilżaczy. Niektóre nawet stosują go zamiast żelu do włosów, bo lekko utrwala fryzurę(jednak bez rewelacji). Ja właśnie czekam na swój czysty aloes i mogę dać Ci odpowiedni link jeśli jesteś zainteresowana
Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-06-28 o 15:35 Powód: blad |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
Tulipanna - zamówiłaś aloes na mazidłach? w formie proszku? jeśli tak to jak zamierzasz go stosować? Ja zrobiłam sobie żel wg przepisu mazidlanego(czyli woda+koncentrat aloesowy+guma ksantowa+konserwant, ale nie sprawdza się na moich włosach :|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zamowilam o taki żel http://www.prostoznatury.pl/sklep.ph...kryterium=usunZobacze w jakiej formie najlepiej sie sprawdzi. Chcialabym, zeby podobnie jak u paru moich mentorek wlosowych sprawdzil sie w formie wgniatacza we wlosy - w niewielkiej ilosci. Jesli nie to pomysle o rozcienczaniu i spryskiwaniu nim wlosow. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
A jeżeli chodzi o odżywkę Mrs. Potter's to zdecydowanie chodzi o ten aloes. Obecnie mam jedynie produkty z aloesem i jeden z brzozy Rzecz w tym, że ja mam włosy raz, że falowane i zależy mi na jak największym skręcie, dwa, że szybko się przetłuszczające. No i ogólnie staram się w ogóle nie używać kosmetyków do stylizacji. Wszystkie pianki i te inne, mogę jednak odstawić tylko wtedy kiedy stosuję tę aloesową odżywkę Mrs. Potter's. Żadna inna odżywka nie dawała tak dobrego efektu bez przetłuszczania i obciążania moich włosów.A żel pitny, który poleciłaś w tym wątku to ja miałam. Smaczniutki Ale do włosów nie uzywałam. Trzeba będzie spróbować.
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pisz mi takich rzeczy, bo bywam lasuchem, a jednak wolalabym wykorzystac potencjal aloesu na swoich wlosach Powodzenia w eksperymentach
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale wczoraj w Carrefourze wyczaiłam fajny produkt- krojony aloes w syropie Od razu kupiłam. Aloes zjem a syrop [ aloesowo-winogronowy, aloesu jest 60% ] zapoznam z włosami (;
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.

) wkleiła jej skład. Po szamponie do włosów brązowych miałam śliczne, złote refleksy i chciałam kupić balsam z tej serii, ale okazało się, że dostępna jest tylko odżywka bez spłukiwania ;( No i zastanawiam się czy dałoby się ja wykorzystać jednak w opcji ze spłukiwaniem

A cebula już w ogóle mnie przeraża :P