|
|
#4351 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Tutaj recenzja ---> http://www.ewaszalkowska.com/2017/12...trate.html?m=1Ogólnie polecam bloga. Mój ulubiony z tych pielęgnacyjnych. Dziewczyna jest świetna ![]() Elu, tak Ci współczuję.. Bardziej niż sobie, bo ja chociaż pośpię w dzień. Po powrocie z innego miasta, położyliśmy się spać i spaliśmy do 14:30, a potem jeszcze po kolacji mnie wzięło. Mąż tak bardzo potrzebował snu dzisiaj, bo w niedziele wstał o 3:30, żeby do pracy na 4:30 pojechać, zrobić kilka rzeczy i potem móc do kościoła pójść. Po kościele dalej do pracy (pracuje jako kucharz). Masz imbir w domu? Czarną herbatę? Ponoć super działają na mdłości. To kaszel zwiastujący przeziębienie? Cytat:
U mnie dopiero zastrzyki pomogły.Jak ja Ci basenu zazdroszczę! Tak bym chciała, ale cykam się przez te moje infekcje... W najbliższy piątek może pojedziemy z mężem, bo już nie wytrzymuję. Przed basenrm i po posmaruję miejsca intymne clotrimazolem - ciekawy sposób Gratuluję tak "wczesnego" pójścia spać! Zobaczymy, o której wstaniesz, jestem ciekawa
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tylko ja nie śpie? Maam taki katar, że nie mogę oddychać
Dziewczyny, do 14.01 w netto sa legginsy ciażowe ocieplane po 27 zł. Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4353 |
|
Raczkowanie
|
Nie śpię i ja 😊
|
|
|
|
#4354 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też nie śpię, piąteczka. Po co spać, sen jest dla słabych..
![]() A tak w ogóle Dziewczyny, to mój brzusio powoli zaczyna wyglądać tak.. początkująco ciążowo Jak wciągam brzuch, to już boli i ta oponka na dole coraz większa, ni chowa się ani ani. Jak dobrze, że mam takie spodnie wyjściowe, z grubego, elastycznego materiału, coś a' la eleganckie legginsy, to one jeszcze nie cisną jeszcze.No i zauważyłam, że jak coś zjem i położę się, to mam refluks, ale nie jakiś baardzo poważny.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-09 o 06:38 |
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
To ja z kolei dziś pierwsza noc... bez pobudki na siusiu!
jak na złość obudziłam się już 6:30 a dzieciaki smacznie śpią do teraz... zamiast skorzystać to nie mogę już oczywiście usnąć.Dobrego poranka!
|
#4356 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Byłam wczoraj z koleżankami u mojej poprzedniej szefowej. Urodziła we wrześniu. Ale mała to kruszynka. Przerazilo mnie to trochę ![]() To samo było jak ciuszki wybieralysmy żeby coś kupić dla małej, masakra jakie to wszystko malutkie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4357 |
|
Wtajemniczenie
|
Heja! Co do kataru, to moja mama miała taki katar ciążowy ze mną
Powiedziała, ze w sumie od samego początku, a minęło jej pół godziny po porodzie (tez jestem lipcowa) 😅 opowiadała, ze jej wtedy nic nie pomagało no i miala taki nawyk, ze mogla zapomniec portfela, ale chusteczki musialy być. Wiec jezeli tez tak macie, to strasznie Wam współczuję...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4358 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodam, że u mnie w rodzinie nie ma praktycznie dzieci i w życiu nie miałam z nimi do czynienia.. Także w lipcu zacznie się jazda bez trzymanki ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za to kochany mąż obudził mnie o 5.30,bo czegoś szukał i Młodą też. Na szczęście dałam jej wody,wzięłam na 2 boczek i pospalysmy jeszcze 2 godziny. Tzn mi zeszło troche dluzej z usypianiem,ale tez udało mi sie w końcu odplynac Wiecie co zauwazylam ostatnio? Ze bardziej mam mdłości jak wezme te ciazowe suplementy niż wtedy gdy zapomne. Wczoraj wzielam wczesnie rano i potem caly dzien mnie ciągnęło. Wiec dziś spróbuję wziac po gotowaniu obiadu to moze sie obejdzie bez mdłości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4360 |
|
Raczkowanie
|
Radena czytalam ze wiele suplementow ciazowych wzmaga lub powoduje mdłości i trzeba metodą prób i błędów próbować sobie dopasować witaminy które będą nam służyć. Ja biorę teraz Femibion 2 Ale jak skończę opakowanie spróbuje innych, może Pregne Plus? Ktoras z Was chyba polecala ;-)
|
#4361 |
|
Wtajemniczenie
|
Radena, jak zbadasz sprawę, daj znać. U mnie to chyba bez różnicy, a biorę wit. D3 i K2, do tego kwas foliowy i probiotyki. Wcześniej brałam B Complex, ale jeszcze nie wróciła mi ochota na zabawy z proszkiem.
Godzina 8:20, a ja jeszcze nie spałam. Nie wiem co to za komedie.
|
#4362 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka zapisuje bloga, do poczytania 😊 udało mi się zasnąć o 3.. teraz już na nogach, nie mogłam już dłużej.
Herbatkę czarna piję, a imbir mąż właśnie zjadł jak się próbował leczyć na początku. On już się czuje trochę lepiej, to chyba mi dziś skoczy po coś co mi pomoże. Mąż przeszedł zapalenie płuc, mam nadzieję że u mnie to będzie tylko przeziębienie..😑 dziękuję Kochana, Tobie życzę dzisiaj dużo snuu 😘😘 MalaGosia zazdroszczę snu bez pobudki. 😉😉👍👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba dać radę podobno to samo przychodzi.Norka też zapisuję bloga może znajdę coś dla siebie 😁ostatnio strasznie mi się skóra przesuszyła na twarzy mam suche placki miejscami i suchy nos:/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na noc piłam szklankę wody jak przestałam problem się skończył Witam się w 14+0 spod gabinetu mojej gin
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może też tkwi w tym problem u mnie?Udanej wizyty!!! I gratuluję kolejnego tygodnia
|
|
#4367 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam się z pracy 😊
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[QUOTE=arya09;80335076]U mnie też nasze będzie pierwszym dzieckiem z jakim będę miała styczność trzeba dać radę podobno to samo przychodzi.Norka też zapisuję bloga może znajdę coś dla siebie 😁ostatnio strasznie mi się skóra przesuszyła na twarzy mam suche placki miejscami i suchy nos:/ Oo, właśnie też to mam... Nie wiem czy to ciążowe czy raczej przez ogrzewanie... Także Norka dzięki za bloga😊 Współczuje bezsenności i chorób paskudnych.... Wcześniej mnie dopadło przeziębienie, teraz trzymam się dzielnie. Za to katar mam rano straszny... I te nocne wycieczki na siku grrr... Dziś nie mogłam spać dodatkowo prze koszmarny sen - tż zginął w wypadku samochodowym, a ja miałam go zobaczyć ostatni raz w cmentarnej kaplicy, zanieść mu różanirc do trumny, tak strasznie płakałam brrrr... Po obudzeniu musiałam go trzymać za rękę😉 Był temat wózków i kredytów, zastanawiamy się nad budową domu, ale właśnie ten kredyt na 30 lat mnie przeraża... Co do wózków to mieliśmy baby jogger city elite i teraz byłby super, polecam, możnaby dokupić tylko gondolę, ale w czerwcu na chodniku na przejściu dla pieszych samochód wjechał nam w ten wózek z młodszym synkiem, nic mu się na szczęście nie stało, poczęści dlatego że nie był przypięty pasami i wypadł na żywopłot, ale wózek ma złamany stelaż i nie nadaje się do niczego... To była wyłączna wina kierującej, ale wózka nam nie odkupiła.... Wózek nie należy do najtańszych, a z ubezpieczenia otrzymaliśmy tylko 800zł. Zawsze coś,wiadomo.... Synkowi nic się nie stało i to dla mnie najważniejsze, miał niesamowite szczęście, ale strach był wielki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4368 |
|
Raczkowanie
|
Cambria na tym USG polowkowym to będziesz w 21 tygodniu ? Wybaczcie że tak o to dopytuje ale nie wiem jak to ugryźć i w którym tygodniu się najlepiej zapisać...
|
#4369 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tez czytalam na pampers ze sluzowka nosa jest opuchnieta przez progesteron. Ja w kazdej ciazy sie meczylam teraz tez sie mecze, nawet przez ta suchosc w nosie krew z nosa mi leci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4370 |
|
Wtajemniczenie
|
Na usg polowkowe najlepiej iść między 20+0, a 21+6 (więcej na mamaginekolog: https://mamaginekolog.pl/usg-polowkowe-ciazy/).
U nas tez to będzie pierwszą styczność z tak małym dzieckiem. Ostatnio byliśmy z tz na zakupach bo szliśmy odwiedzić koleżankę która urodziła na początku grudnia i mieliśmy duży problem co kupić aż w końcu tz skwitował "dobrze ze za mówiłaś te 5 czy 6 książek o rozwoju i wychowaniu małych dzieci bo chyba są nam niezbedne" a potem wyszukaliśmy na yt filmik jak przewijać dziecko i mi wysyłał różne ciekawostki
|
|
|
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
Ja zaczynam szykowac sie do gin. Ale mam stresa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazwyczaj wieczorem ![]() M. Dostaje szału bo on nie czuje haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Cambria brałam 3x2 tabletki dziennie Żelazek, popijałam go sokiem pomarańczowym, godzinę po głównych posiłkach. Do tego sok z pokrzywy na czczo pół godziny przed śniadaniem. I jeszcze codziennie wyciskałam sok z buraka i z jabłka
. Jeżeli chodzi o zmiany w diecie to ograniczyłam nabiał, podobno przeszkadza we wchłanianiu. Ja też mam problem z suchą cerą, nawet stare sprawdzone sposoby nie pomagają. Chyba muszę sięgnąć po oleje... ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Patrycja będzie dobrze, naprawdę !
|
#4374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę dzwonić w lutym sie zapisać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4375 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale to chyba przez to, że odpuściłam sobie późną kolację - niestety, ale powinnam jednak coś przed snem zjeść, pewnie wtedy by się to tak nie skończyło...Na pewno jednak nudności mi zelżały jakieś 2 tygodnie temu, jedynie przypominają o sobie jak zrobię jakąś dłuższą przerwę między posiłkami. W ogóle kto to wymyślił te poranne ciążowe mdłości? Mnie one dopadały/ją najbardziej wieczorami.Pisałyście o katarze w czasie ciąży - faktycznie podobno to wszystko przez hormony powodujące rozpulchnienie błony śluzowej, z resztą nie tylko w nosie Ja zwykle rano budzę się z zatkanym nosem, ale później wszystko odpuszcza. Bardzo Wam współczuję bo to paskudny dyskomfort tak męczyć się z tym cały czas Ja niby jestem najstarszą z rodzeństwa i kuzynostwa (najmłodszy kuzyn aktualnie ma 3 latka) więc, teoretycznie, miałam okazję kontaktować się z maluchami, ale jakoś nie przypominam sobie, żebym się w to mocno angażowała. Nie należę do osób, które lgną do małych dzieci i chyba zwykle miałam obawy, żeby nie zrobić takim maluszkom krzywdy. No ale teraz będzie trzeba się zaopiekować swoim potomkiem Blanka, super, że czujesz już ruchy swojego maluszka Odkąd o tym przeczytałam, sama wieczorami leżę i czekam, czy u mnie Ktoś w środku się odezwie, ale chyba będę musiała jeszcze troszkę poczekać.Patrycja, trzymam kciuki za wizytę, na pewno wszystko będzie dobrze Folinka, czy mogę prosić o dopisanie mnie na pierwszej stronie?: vesna85, 32l, tp 5.07, pierwsza ciąża Z góry dziękuję
|
|
|
|
|
#4376 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy sie w 13+0
mnie ciągle trzymają niechęci do różnych potraw i jestem mega oslabiona. Przy robieniu sniadania musze usiasc kilka razy bo noe daje rady stać przy blacie :/ nie wiem czy to sie jeszcze skończy, czy juz tak do konca zostanie :/Na obiad dzis robie fasolke po bretońsku. Kielbasy raczej nie zjem, ale wrzuce dla męża dla smaku, a sama omine. Camelitos kciukasy za wizyte ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Czym sie rozni badanie Papp-a od badania Papp-a (kryptor)?
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,kciuki za wizyty.
Ja już mam rzadziej mdłości. Teraz zwykle jak długo nie jem to mnie łapią. Radena, gdy ja w poprzedniej ciąży brałam falvit na pusty/niepełny żołądek to też mi zawsze było niedobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
MalaGosia88, a właśnie miałam pytać, jak ci się udało tak wyniki poprawić. Słyszałam, że preparaty z żelazem słabe są, bo ono się praktycznie nie wchłania i ja wykupiłam, ale nie biorę. Od niedawna za to piję zakwas z buraków, podobno nic się z nim nie równa. NO, smakowo też, ale co poradzić
![]() kurczę, mimo że jestem na zwolnieniu to nie mogę nadążyć z tymi postami.... Pewnie dlatego, że od dwóch dni pęka mi głowa. Ból rozsadzający mi czaszkę, do tego wstawania w nocy na siku co najmniej 3 razy i znowu ten ból JUż nie daję rady.I sama nie wiem, czy to pogoda, zatoki czy hormony. Tak się pięknie zbiegł ten ból głowy z rozpoczęciem 15. tygodnia
|
|
|
|
#4380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
------- Mnie na połówkowe/drugie prenatalne zapisali na 20+0 - tak jak z UG wychodził 😊 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:15.

Tutaj recenzja --->
Bardziej niż sobie, bo ja chociaż pośpię w dzień. Po powrocie z innego miasta, położyliśmy się spać i spaliśmy do 14:30, a potem jeszcze po kolacji mnie wzięło. Mąż tak bardzo potrzebował snu dzisiaj, bo w niedziele wstał o 3:30, żeby do pracy na 4:30 pojechać, zrobić kilka rzeczy i potem móc do kościoła pójść. Po kościele dalej do pracy (pracuje jako kucharz).
Jak ostatnio pisałam, że chyba sama się z tego wykaraskam, to później już tylko lepiej było tak, że w sb nawet nie mogłam sobie odmówić basenu.
U mnie dopiero zastrzyki pomogły.

jak na złość obudziłam się już 6:30 a dzieciaki smacznie śpią do teraz... zamiast skorzystać to nie mogę już oczywiście usnąć.

chyba muszę zacząć się rozglądać za czymś ciążowym. Bo brzucha już nie idzie wciągnąć
. Wpisała jedynie położna w dokumentację ciąży. Badania super, hemoglobina skok z 8,4 na 10,0 i to felerne żelazo z 28 na 111
. Obiadu zjadłam trzy kęsy. Dojadlam ciastkami 
Powtórzyły się od tamtej pory? Tego raczej nie da się z niczym pomylić, więc skoro tak to opisywałaś, to musi być to. Koleżanki opisywały to jako takie pukanie od środka albo pływającą rybkę
!
Ale to chyba przez to, że odpuściłam sobie późną kolację - niestety, ale powinnam jednak coś przed snem zjeść, pewnie wtedy by się to tak nie skończyło...