Mamusie majowe 2018 cz. 4 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-08, 21:56   #3961
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4

Toaletki ikeowskiej dorobiłam się w sypialni, ale żeby weszło łóżeczko obok naszego wyra trzeba się chwilowo pozbyć TŻ nocnej szafki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:00   #3962
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Nalesnikona a fotel do karmienia albo coś tego typu co Ci się sprawdziło ? Muszę coś do sypialni kupić bo w łóżku nie wyrobie.

Rybcia franzo.pl - jednak nie znam cen - także obawiam się, ze może być kosmiczna bo dużo blogerek je ma

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
na początku karmiłam na łóżku na siedząco, potem na leżąco.
Potem pożyczyliśmy fotel z ikei (taki prawie bujany), ale nie mogłam z niego wstawać w miarę stabilnie z uśniętym dzieckiem
I zakupiliśmy ikeowski ale nie uszak uszak.
Z zamysłem- będziesz kochany stał potem w salonie.
Teraz z okazji drugiego Dziecka zamiast dajamentów, też będę miała fotel

Jak będziesz w ikei, jakimś meblowym, to posiedź sobie w ładnych fotelach i zobacz, czy Ci wygodnie.
Jeśli tak i znajdziesz jakiś uroczy do salonu- bierz- w razie gdyby się nie przydał- będzie ladnie wyglądał tam

Nie wiem, czy fotel jest must have. Łóżko, dobre podparcie z tyłu, coby kręgosłup nie bolał, albo kanapa z poduchami też są ok. A podczas karmienia na leżąco spędzałam długie godziny, i książki czytałam dziecka nie trzeba było odkładać, więc też wygoda

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8032791 1]Kocham Was nie dość, że mam taras to muszę kokon kupować to jeszcze sprawdziłam na Google, że do hipotetycznego przedszkola mam cały kilometr więc bez wyrzutów sumienia autem mogę jeździć 😅

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
powyżej 250 metrów można jeździć bezkarnie autem, poniżej zaleca się to tylko podczas deszczu, śniegu, wiatru, ostrego słońca i niewyspania
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:01   #3963
domii29
Zakorzenienie

Nie moge Was dzisiaj dogonic, co nadrobie to pojawia sie cos nowego

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:03   #3964
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ja miejsce na lozeczko mam obmyslone, ale to pierwsze dziecko wiec przy drugim juz tak latwo nie bedzie 😂 bo wiadomo, starszak bedzie potrzebowal tez jakis kacik do zabawy. Jak juz dzieci podrosna to pewnie zrezygnujemy z sypialni, taka kolej rzeczy 😎
Mniam, czekolada pewnie srednio by sie zgrala z moja cukrzyca, ale moze chociaz jutro czekoladowe cappucino jacobsa sobie wypije, czasem sobie pozwalam na taki grzeszek.

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja bym się wbiła na ta czekoladkę ... gdyby nie ten cholernyyy cukier tak mi się chce słodkiego ...

Przepraszam Was, przykro mi z tą cukrzycą.

Pozostałych chętnych zapraszam a prv, podam adres 😎
Cytat:
Czekoladę chętnie ale te węże to moja fobia !
Polasia uciekły Wam kiedyś w mieszkaniu ??

One są zamknięte na kluczyk w terrarium, więc nie było szans na zwiedzanie mieszkania 😎 cały czas proszę męża by je pogonil bo miejsce na komodzie by mi się przydalo...
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:03   #3965
_groooszek_
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8032878 6]TŻet byłby zachwycony. Stwierdziłby, że w takim razie zostaje i wściekła zieleń i helikopter i plakaty z kosmosem 😅

To chyba wolę już moją sypialnię przynajmniej jest kolorystycznie moja.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Ale w nocy to ciemno i kolorów nie widać 😂

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:07   #3966
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość
Dzieki za kciuki! Wszystko dobrze, parametry prawidłowe synus na 100% ma juz ok 355g i wstydliwie odkrecał buzie zdjecie wrzuce jak wroce do domu
Super wieści.

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8031996 1]A bo grosia pytała i zapomniałam odpisać, termometr Microlife NC 150 mam na myśli.
Inhalatora nie rozpracowałam do końca, wiem że microlife NEB 200 gdzieś był polecany, ale mam ze znakiem zapytania zanotowany ja kupię "teraz", bo moje apteki są kosmicznie drogie i nie będę przepłacać potem na wariata, a tfu, tfu prędzej czy później się przyda.[/QUOTE]
Też mam ten termometr i polecam

Cytat:
Dziewczyny Netflixowe - jakie seriale polecacie ? Mąż znowu wybywa wieczorem i coś bym obejrzała chętnie a nie chce tak w ciemno szukać bo mi zejdzie ...
Pomożecie ?
Cytat:
Hm w sumie to różne Gra o tron, wikingowie, stranger things, Black mirror, Orange is the new black, Fargo, The Crown, Shameless a wczoraj skończyłam Opowieść podręcznej. Rożna tematyka tak szczerze Teraz bym się chciała znowu w coś wkręcić
Klasykę widzę masz prawie ogarniętą
Tak na gorąco to jeszcze "13 reasons why" i "Dark" ( ala ST tylko dla dorosłych - niech Cię niemiecki nie zniechęca ).

Cytat:
Nada nada mam plan ze w wakacje będzie dziecko w kokonie spało na tarasie
Pewnie to tylko plany bo się będę obawiała pszczół i inny latających no ale co zrobić
Planujesz i kokon i mojżesza ?

Ja dziś byłam u mojej Pani doktor na wizycie, za 3 tygodnie mam zmęczyć glukozę, a za 4 wizyta 05.02.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:20   #3967
amarela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nie moge Was dzisiaj dogonic, co nadrobie to pojawia sie cos nowego

Ja właśnie też coś nie mogę dogonić.

Fotela do karmienia nie mam i nie planuje, bo mam za małe mieszkanie. Z ciuchów do karmienia to kupiłam koszulki w h&m i mam dwie sukienki (jedną od siostry, drugą od kuzynki) i myślę, że to na początek wystarczy. Jakby chciała długo karmić to wtedy sobie najwyżej coś dokupie.

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Klasykę widzę masz prawie ogarniętą
Tak na gorąco to jeszcze "13 reasons why" i "Dark" ( ala ST tylko dla dorosłych - niech Cię niemiecki nie zniechęca ).
Próbowałam oglądać Dark, ale dla mnie ten niemiecki jest nie do przejścia. A o 13 reasons słyszałam, że dobre, ale obawiam się, że to bardzo smutne i mnie przygnębi bardzo :/

Stary 2018-01-08, 22:21   #3968
niud
Wtajemniczenie

Fotel do karmienia mam, teraz jest fotelem do czytania książek u bąbla w pokoju i właśnie nie wiem jak ma się stać znowu fotelem do karmienia
Poduszkę do karmienia miałam pożyczoną z motherhood i mi się sprawdzała. Właśnie zauważyłam, że przy wejściu na ich stronę, jak im podasz maila na spam, to dają 15% zniżki na pierwsze zamówienie - także kuszące
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-08, 22:25   #3969
domii29
Zakorzenienie

Mlody ma bunt czterolatka ratunku!! Jeszcze ze 2 takie dni jak ten dzisiejszy i wywioza mnie w kaftanie

Przyszlam sobie ponarzekac a co mi tam. Wczoraj mlodziez kopala mnie dosc bolesnie, nawet maz w koncu poczul jak sie maluszek "wiertolił". Dzis jakies pojedyncze delikatne stukanie co jakis czas czulam a czekam na porzadne kopniaczki i cisza... Martwie sie. Moze jak ponarzekam to sie mlode nad matka zlituje i skopie mnie jak trzeba

Stary 2018-01-08, 23:52   #3970
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
https://www.tinystar.pl/pl/p/Kokon-n...osy-Puffs-/646

O taki o

ładniutki

Cytat:
Planujecie kupowanie jakichs specjalnych ubran do karmienia czy bedziecie stosowac inne sprawdzone patenty, ktore pozwola nie miec calej piersi na wierzchu tylko dyskretnie nakarmic malucha? Ja caly czas mysle o tym, nie chce karmic przy kims, jesli nie bedzie trzeba, ale czasem moze nie byc mozliwosci wyjscia do innego pomieszczenie wiec wszystkie triki mile widziane. Wydaje mi sie, ze najciezej bedzie latem, bo jednak nie ubiore sie warstwowo

specjalnych nie... przy kimś nigdy nie musialam karmic

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Toaletki ikeowskiej dorobiłam się w sypialni, ale żeby weszło łóżeczko obok naszego wyra trzeba się chwilowo pozbyć TŻ nocnej szafki

u mnie to samo, tylko będę musiała przełożyć swoją szafkębędzie uroczo wyglądać przy toaletce
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 01:19   #3971
Ladymama85
Zakorzenienie

Ja przez te kilka dni lewituje, pomiędzy życiem a śmiercią, bardzo źle śpie i ogólnie taka rozbita, od czwartku mam nadzieje juz wrócę trochę do normalności
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 06:56   #3972
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Mlody ma bunt czterolatka ratunku!! Jeszcze ze 2 takie dni jak ten dzisiejszy i wywioza mnie w kaftanie

Przyszlam sobie ponarzekac a co mi tam. Wczoraj mlodziez kopala mnie dosc bolesnie, nawet maz w koncu poczul jak sie maluszek "wiertolił". Dzis jakies pojedyncze delikatne stukanie co jakis czas czulam a czekam na porzadne kopniaczki i cisza... Martwie sie. Moze jak ponarzekam to sie mlode nad matka zlituje i skopie mnie jak trzeba

Szkoda, ze mlody tak Cie nie oszczedza. Oby mu to szybko minelo 😘 a mlodzieza sie nie martw moze inaczej sie ulozyl(a) i to przez to
Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Ja przez te kilka dni lewituje, pomiędzy życiem a śmiercią, bardzo źle śpie i ogólnie taka rozbita, od czwartku mam nadzieje juz wrócę trochę do normalności

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 07:46   #3973
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:31   #3974
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Domii, daj młodzieży czasem pospać ;-)
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:33   #3975
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Skorpio! Kciuki

2014

Stary 2018-01-09, 08:36   #3976
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Domii, daj młodzieży czasem pospać ;-)
A moze maly leniwiec po tatusiu mi rosnie 😱

Skorpio o ktorej wizyta? Zaciskam kciuki

Dzien dobry! maz mi zabral dzis samochod, niby zostawil drugi ale jakos nie lubie nim jezdzic - moze inaczej, jeszcze nie mialam okazji sie nim przejechac i jakos mnie nie ciagnie wiec dzis z mlodym urzadzimy sobie spacerek do przedszkola

Stary 2018-01-09, 08:39   #3977
Edzik_87
Zadomowienie

Hej hej!

U mnie dziś połóweczka ciąży !
Czekam z niecierpliwością na usg połówkowe...oby do soboty..
Chce wreszcie ruszyć porządnie z zakupami wyprawkowymi..

Cytat:
Planujecie kupowanie jakichs specjalnych ubran do karmienia czy bedziecie stosowac inne sprawdzone patenty, ktore pozwola nie miec calej piersi na wierzchu tylko dyskretnie nakarmic malucha? Ja caly czas mysle o tym, nie chce karmic przy kims, jesli nie bedzie trzeba, ale czasem moze nie byc mozliwosci wyjscia do innego pomieszczenie wiec wszystkie triki mile widziane. Wydaje mi sie, ze najciezej bedzie latem, bo jednak nie ubiore sie warstwowo

Ja nie zamierzam kupowac specjalnych ubran do karmienia.. przy synku sprawdzaly się normalne ciuchy.. i tak przeważnie robiłam tak że wyciągałam pierś dołem..a "goły" brzuch i tak zasłanialo dziecko.. piersi tym bardziej nie było widać.. często karmiłam poza domem, w parku, restauracji, ch.. choć gdy były specjalne pokoje dla matek z dziećmi to tam szłam..tez wolalam ustronie miejsce ale czasem nie było wyboru..
Ewentualnie zawsze można trochę przykryć się pieluszką..

Pije sobie właśnie w pracy cappuccino a dzidzia ostawia dzikie tańce w brzuszku.. Wreszcie czuję wyraźne ruchy..

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:53   #3978
edzka1104
Zakorzenienie

Uff nadrobilam Was. Wczoraj wieczorem źle się czułam i przespalam caly wieczór.

Ja chcialabym fotel, pewnie nawet upchnelabym go w sypialni, ale to musialby być ikeowski uszatek, a na to kasy nie mam.
Moja poduszka do spania idealnie sprawdzila się do karmienia i myślę że da radę. Później często karmilam na leżąco.

Wkurza mnie hm przesylka nadal w kosmosie. Probowalam się dodzwonić na infolinię, ale po 10 minutach czekania zrezygnowalam.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:53   #3979
Mirabilka
Zakorzenienie

Hejka byłam na badaniu krwi kolejka sami emeryci pan był tak miły ze mnie od razy puścił
Potem na 2 piętro trzeć było wejść zapłacić - zadyszka mega musiałam się pod kasa rozebrać i okno otworzyć

Niud - Mojżesza nie, tzn podoba mi się bardzo shnuggle ale musiałabym w totka wygrać żeby to ogarnąć wszystko

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 08:55   #3980
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej hej!

U mnie dziś połóweczka ciąży !
Czekam z niecierpliwością na usg połówkowe...oby do soboty..
Chce wreszcie ruszyć porządnie z zakupami wyprawkowymi..

Ja nie zamierzam kupowac specjalnych ubran do karmienia.. przy synku sprawdzaly się normalne ciuchy.. i tak przeważnie robiłam tak że wyciągałam pierś dołem..a "goły" brzuch i tak zasłanialo dziecko.. piersi tym bardziej nie było widać.. często karmiłam poza domem, w parku, restauracji, ch.. choć gdy były specjalne pokoje dla matek z dziećmi to tam szłam..tez wolalam ustronie miejsce ale czasem nie było wyboru..
Ewentualnie zawsze można trochę przykryć się pieluszką..

Pije sobie właśnie w pracy cappuccino a dzidzia ostawia dzikie tańce w brzuszku.. Wreszcie czuję wyraźne ruchy..
Gratuluje polowki 👍
U mnie z ta koszulka do gory to niezbyt, bo juz chyba bym wolala piers gora odslonic niz zeby bylo widac tez moj brzuch, ktory ani do malych ani do ladnych nigdy nie nalezal jakos caly czas mialabym z tylu glowy, ze jednak maly nie zaslania tych moich waleczkow wymyslilam sobie np koazulke na ramiaczkach i ta to koszule/sweterek gdzie moge wierzchnia czesc rozpiac troche od gory a koszulke spod spodu uniesc do gory, ale czy to bedzie praktyczne to sie okaze. Noi jak przyjda upaly to wierzchnia warstwa juz odpada, ale moze wlasnie okrycie pieluszka sie sprawdzi. Chyba, ze po porodzie mi juz bedzie wszystko jedno i nie bede az tak krepowala sie karmic przy kims (nie liczac facetow &#128515
Super, ze czujesz wyrazne ruchy ❤ ja codziennie cos tam czuje, wydaje mi sie ze sie nasilaja. Zwlaszcza rano ostatnio 😍
Skorpio

Edytowane przez _St0kr0tka
Czas edycji: 2018-01-09 o 08:59
Stary 2018-01-09, 08:58   #3981
domii29
Zakorzenienie

Edzik gratuluje poloweczki

Mirabilka tez tak czesto mam

Edzka oby przesylka sie jak najszybciej znalazla

Stary 2018-01-09, 09:00   #3982
_groooszek_
Zakorzenienie

skorpio87 za wizytę.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Tak w ogóle to dzień dobry, idę po kawę chyba wybierzemy się dzisiaj z mężem do IKEA

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-09, 09:01   #3983
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
skorpio87 za wizytę.

---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Tak w ogóle to dzień dobry, idę po kawę chyba wybierzemy się dzisiaj z mężem do IKEA

Pochwal sie pozniej co nakupowaliscie 😜

Stary 2018-01-09, 09:02   #3984
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje polowki 👍
U mnie z ta koszulka do gory to niezbyt, bo juz chyba bym wolala piers gora odslonic niz zeby bylo widac tez moj brzuch, ktory ani do malych ani do ladnych nigdy nie nalezal jakos caly czas mialabym z tylu glowy, ze jednak maly nie zaslania tych moich waleczkow wymyslilam sobie np koazulke na ramiaczkach i ta to koszule/sweterek gdzie moge wierzchnia czesc rozpiac troche od gory a koszulke spod spodu uniesc do gory, ale czy to bedzie praktyczne to sie okaze. Noi jak przyjda upaly to wierzchnia warstwa juz odpada, ale moze wlasnie okrycie pieluszka sie sprawdzi. Chyba, ze po porodzie mi juz bedzie wszystko jedno i nie bede az tak krepowala sie karmic przy kims (nie liczac facetow &#128515

Wszystko wyjdzie w praniu jak lepiej będzie Ci karmić.. mnie z kolei krepowalo wyciąganie piersi góra i to że nie miałam jak jej przykryć..to że dziecko zasłanialo mi sutek mi nie wystarczało do czucia się komfortowo. Dlatego wyszło że wolalam dołem pierś z bluzki wyciągnąć i wtedy super..

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Stary 2018-01-09, 09:08   #3985
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Pochwal sie pozniej co nakupowaliscie 😜

Właściwie to muszę kupić pojemniki do przechowywania, klipsy do zamykania spożywki i woreczki do niej więc żadne specjalne zakupy. Projekt szafy i pomysł na łóżko mamy, ale to dopiero po remoncie kupimy.

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-09, 09:12   #3986
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
skorpio87 za wizytę.

Oo zazdroszczę ikei Dawno tam nie byłam... znienawidzony przez mojego męża sklep..zawsze się wkurza gdy jedziemy "tylko coś obejrzeć " albo po jakąś jedna konkretna rzecz.. a kupa kasy idzie na pierdoły plus spędzamy tam sporo więcej czasu niż planowaliśmy.. dlatego jak tylko mogę to jeżdżę tam sama..

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Stary 2018-01-09, 09:15   #3987
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

My do Ikei 100 km. Z moją lokomocyjną nierzadko wymiotuję, zanim do siebie dojdę w Ikei to mija godzina. W ciąży nawet nie ma mowy na taką długą podróż, bo po 3 km zaczynają się wymioty

2014

Stary 2018-01-09, 09:22   #3988
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Heeeeeeeeeeeej!

Ikea mój drugi dom

Miałam dziś kryzys cukrowy i zeżarłam na drugie śniadanie pół paczki delicji i taaaaak mnie zmuliło za karę
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 09:25   #3989
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Edzik gratuluje poloweczki

Mirabilka tez tak czesto mam

Edzka oby przesylka sie jak najszybciej znalazla

Udało mi się dodzwonić, moja paczka nie wiadomo gdzie jest, czy jedzie czy nie jedzie ale wg ich regulaminu już powinna być u mnie i oni to wiedzą. Sami muszą jej poszukać. Mam poczekać do czwartku. Dobrze że nie placilam, tylko wzięłam za pobraniem.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 09:26   #3990
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Rumians! Może jeszcze coś słodkiego?
FB_IMG_1515485831516.jpg

2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości