![]() |
#391 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz. III
U nas liczba gości może sie zmniejszyć drastycznie bo zapraszam przyjaciół paczkę, która w większości nie ma partnerów zatem mogą się sparować między sobą.
Poza tym kuzynostwo mojego TZ też jest porozrzucane i wątpliwe, kto wie jak będzie z jedną z cioć. Kiedy dowiem się do 1 sierpnia ile nam zrezygnuje może znajdzie się miejsce dla tych na których ze względu na wymiary sali oraz możliwości budżetowe nie znalazło się wcześniej miejsce... Wiem że to może być takie mało eleganckie ale się zobaczy jak sie ułoży. Ja zawsze twierdzę że liczy się jakość a nie ilość!!! I tego się trzymajmy ![]() Idę sobie po lody, mamy w Obornikach wytwórnię lodów tradycyjnych i są pyszne!! Wieczorkiem wyskoczę na spacerek i poskakać na skakance. Poza tym jak można czuć się samotną mając tyle fajnych koleżaneczek ![]() Lulucelo nie smuć się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Wtajemniczenie
|
Agata R boskie te zdjęcia
![]() ![]() Liluś miłej pracy ![]() ![]()
![]() |
#393 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
Nie martw się. My mieliśmy zaproszonych 54 gości, a było nas w sumie 25 - wszyscy się świetnie bawili nawet w tak małym gronie.
#395 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny doradźcie mi bo nie wiem czy to ja zaczynam fiksować, czy wszyscy dookoła mnie
![]() Chodzi o drużbów, czyli moją siostrę i brata TZ. Siostra zamierza na wesele przyjść z kimś (jeszcze nie bardzo wie z kim) brat TZ ma żonę i dziecko (4lata). Nie znają się osobiście ponieważ mój TZ jest ze Śląska ja z okolic Wawy i nasze rodziny do tej pory się nie spotkały. Ja to drużbowanie widzę w ten sposób że w kościele stoi moja siostra i brat TZ, jadą z nami samochodem pod salę, a już na sali stół młodych jest połaczony ze wszystkimi stołami i obok drużbów siedzą ich osoby towarzyszące. Moim zdaniem to bardzo proste i ja w niczym nie widzę problemu. Za to siostra oraz mama martwią się o "biedną" osobę towarzyszącą Magdy, czyli dwudziestoparoletniego faceta, który na pewno nie wytrzyma stojąc sam na mszy. One widzę to w ten sposób, że w kościele stoją podwójne pary drużbów. (Tylko co wtedy z małym synkiem drużby? Dla niego też mam dostawić krzesełko?) Ja widzę problem w takim ustawieniu ponieważ musiałabym kołować drugi samochód oraz przystrojenie do niego itp itd. Dodatkowe koszty a po drugie po prostu ja tego nie widzę, nie podoba mi się ten pomysł i najchętniej zostałabym przy swojej opcji. No ale może ja źle myślę. Błagam doradźcie coś bo ja mam dosyć tych kłótni o byle co i chciałabym poznać zdanie osób postronnych.
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dziewczyny czy orientujecie się ile może kosztować pokaz sztucznych ogni?? może któraś z Was planuje mieć taką atrakcję??
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() macie dwoje drużbów nie czworo i jeśli ktoś zgadza się być osobą towarzyszącą Twojej siostry, a wie, że jest Twoją drużbą, to się godzi na to, że podczas mszy postoi trochę sam, w końcu to nie dzieciak i nic mu się nie stanie, wieć nie ma po co robić problemu ![]() obstawaj przy swoim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#398 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() idę robić galaretkę z truskawkami ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Wtajemniczenie
|
izazusia
na pocieszenie ślę internetowe ![]() ![]() ![]() ![]() Agata R pozazdrościć ci tylko włosów i figury ![]() niuniuniau popieram zdanie moich poprzedniczek ![]() u nas jest tak, że świadek - brat mojego Tz'ta będzie już żonaty, a z kolei świadkowa - czyli moja siostra będzie sama, ale na to znaleźliśmy sposób, ponieważ Tz'ta kumpel (który nas będzie wiózł do ślubu) też będzie sam i w nagrodę będzie siedział koło mojej świadkowej ![]() Kobietki! Potrzebuję pilnie Waszej rady! Chodzi o to ile przysługuje Tz dni urlopu okolicznościowego na ślub jego brata. Mi się wydaje, że jeden dzień na pewno, a on twierdzi, że nic mu nie przysługuje. I z tego powodu przed chwilą to tak mnie zjeżył, że ![]() ![]() ![]() Poratujcie koleżankę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Zakorzenienie
|
Z tego co się orientuję jeden dzień urlopu okolicznościowego mu powinien przysługiwać.
A ja właśnie wróciłam z opalanka, grania w badmingtona i puszczania latawca. Dawka uderzeniowa świeżego powietrza i śpiąca się przez to wszystko zrobiłam więc idę się zdrzemnąć ![]()
#401 |
Raczkowanie
|
Juz tylko <7> dni!!!
![]() Dziewczyny spokojnie w jeden miesiac mozna wszystko zalatwic z naukami, poradniami ... my slub zaczelismy organizowac 1czerwca i troche stresu bylo ale powiem tak.. jest to do zrobienia! Fakt mialam sukienke i zarezerwowany kosciol i sale. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Zadomowienie
|
Urlop okolicznościwy
A ja właśnie toczę wojnę z TŻ o mieszkanie. Dzisiaj obejrzelismy fajne, przytulne i niedrogie mieszkanko, już wyremontowane (zostały do zrobienia drobne sprawy typu wymiana drzwi), mieszkanie znajduje się 15 min tramwajem od mojej pracy i uczelni, a do metra jest niecałe 10 min spacerkiem. A mój TŻ stwierdził że mu AURA tego mieszkania nie odpowiada, odpycha go ....normalnie jak blondynka z kawałów i zadyma trwa ![]() Edytowane przez czekoladka79 Czas edycji: 2008-06-28 o 18:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Wtajemniczenie
|
Hehe co do aury to zazwyczaj kobietkom coś nie pasuje, a faceci stąpaja twardo po ziemi. Nie pozostaje ci nic innego jak sztuczkami pokonać upór Twego TZ bo jak widać rzeczowe argumenty do niego nie trafiają
![]() Hmm u nas będzie dwoje świadków, każdy z nich będzie z partnerem i nikt nie robi problemu że w trakcie ceremonii będą rozdzieleni!!! Lecę sie kąpać bo dopiero wróciłam a pierwszą rzeczą jaką zrobiłam było zajrzenie do Was;0 |
![]() ![]() |
![]() |
#404 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
ano taki z niego spryciarz ![]() ![]() Cytat:
Mam dokladnie ten sam problem! Kurcze czego to nas dopada takie tycie..tez licze na stres przedślubny jako diete-cud ale ciagle nic…może jeszcze nadejdzie ten stres ![]() Cytat:
Oj to na pewno Cie przyjma jak pojdziesz w sukience ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Powiem na moim przykładzieJbylam świadkiem u mojej kumpelki i już wtedy bylam z TZ a świadek tez miał swoja dziewczyne i w kosciele staliśmy tylko my dwoje a nasi partnerzy normalnie z innymi goscmi i nie było problemu,pozniej samochodem jechaliśmy tez tylko z młodymi a oni dojechali z reszta a przy stolach siedzieliśmy już razemJ A u nas na slubie będzie tak ze moja siostra(swiadkowa) i jej narzeczony będą stali za nami i kumpel TZ (świadek) i jego dziewczyna będą jako druga para J bo papiery podpisuje się u nas w parafii i tak kilka dni przed slubem a żeby nie rozdielac ich będą stac we 4J oczywiście na Sali siedza razem –siostra z mojej strony i kumpel TZ z jego… Samochodem jako ze kierowac będzie świadek to pojedziemy we 4, a siostra i jej facet pojada z goscmi autokarem żeby wskazac droge do lokaluJ i żadne nie widzi problemu ![]() Tylko pytanie: Czy obie dziewczyny maja mieć bukiety?bo zgłupiałam i nie wiem już co robic?! ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Wtajemniczenie
|
O katey dopiero teraz zauważyłam że w podpisie masz fragment piosenki , którą planuję na pierwszy taniec
![]() Karolina Kozak "Razem zestarzejmy się" to wybór mojego TZ. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#406 |
Wtajemniczenie
|
wróciłłam z pracy-idę sie wykąpać i zjeść coś z grilka-mniam mniam
![]() a potem wracam do Was ![]() p.s. ciekawe jak zakupy Kasienki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zapomnialam wspomniec ze wrocilam z wizyty u dentysty i zapisalam sie na wybielanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#408 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Odnośnie dentytsty to mi dzisiaj wypadła plomba z 7-ki - a do wybielania stosuję pastę Pearl Drops i muszę przyznać, że naprawdę działa. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() eh... ale ten czas szybko leci.... ![]() czeka nas teraz 1 spowiedz przedslubna... ![]() ![]()
![]() |
#410 | ||
Rozeznanie
|
czekoladka79
też aktualnie szukamy mieszkania z TŻ w Warszawie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() co do bukietu - to ja na Twoim miescu potraktowałabym to juz jako 2 pary świadków i po bukieciku dla każdej Cytat:
![]() ![]() Za to dzisiaj coś mnie wzięło na wypróbowanie przepisów - z wizażu wygrzebałam pierś kurczaka z pieczarkami - i wyszła taka pyszna, ze aż się TŻtowi nie dziwię że mi się oświadczył ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze monai szkoda ze już jesteś zarezerwowana;(
Mój Kamil często mowi że pysznie gotuję, a co najgorsze gada swojej mamie ze Iza to robi lepiej, tamto. Moja przyszła mama jest dobra kucharką tyle że my z Kamilem lubimy jesć bardziej ostro, poza tym ziemniaki pojawiają się u nas sporadycznie ![]() Ale to pewnie nie nabija mi punktów u teściowej. Ja lubię kurczaczka najbardziej- zwłaszcza pierś i rbię ją na 1001 sposobów- w zależności od zawartości lodówki. Hitem mojego TZ jest shoarma której przepis znalazłam na wizażu....Pychota- pierś kurczaka marynowana w occie balsamicznym dużej ilości curry , imbirze i ostrej papryce przesmażana z pieczarkami pod serową pierzynką i z sosem czosnkowym...Polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakbyś się zdecydowała to daj znać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale gdybyś była zainteresowana to daj znac ![]() Przepraszamy za off top ale jako przyjacielskie PM powinnyśmy sobie pomagać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() edit: i UWAGA ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny to jest normalne i bardzo miłe, zauważmy że często to rozmowa o ślubie jest małym dodatkiem do rozmów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 |
Wtajemniczenie
|
Ale sobie dzisiaj pofolgowałam.Zjadłam jajecznicę, potem mega niezdrową knyszę koktajl bananowy lody, arbuz... Jak tak dalej będzie to szybko nadrobię centymetry ,które niedawno straciłam
Jestem obżarta jak bąk. Gdyby nie to że jest prawie północ a ja mieszkam w bloku to wyskakałabym moze 10% zżartych kalorii |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Wtajemniczenie
|
a mi kolejny raz zamulił mój internet blue....
oj najadłam się dużo żarełka grilowego, ziemniaczki z popiołu ![]() ![]() monai jak będzie ten compeed to daj mi proszę znać ![]() izazusia a Cebie pieknie prosze o przepis na tego kurczaczka w occie balsamicznym ![]() ![]() Wrocławianki gdzie u Was są sklepy z garniturami?bo w Nysie to nyndza z bryndzą!!!!! dobrej nocki fajie z Wami pogadać o wszystkim i o niczym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Wtajemniczenie
|
Lil poleciało
![]() Hmm dziewczyny korzystają z weekendu, zamęczają TZ. Tylko ja słomiana wdowa marudzę na forum ![]() Buziaki na dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.