Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-09, 15:03   #4381
bloody_marry
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Może obłóż się jakimiś sztywnymi poduszkami od strony pleców, nawet jak się przewrócisz na plecy to będzie ci niewygodnie na takim wybrzuszeniu.
Spróbuję tak zrobić, może wykorzystam poduszkę do karmienia bo mam wielkiego rogala. Myślałam też żeby mi i mężowi wszyscy piłeczki pingpongowe na plecy piżamy, to ponoć się sprawdza u chrapiących. Tylko że mąż śpi w gaciach więc nie mam w co wszyć

Kurcze mnie te emocje na widok ciuszków itd nie dopadają ale wczoraj jak czekałam na karetkę to mi odwaliło totalnie, miałam najgorsze myśli, nie wyobrazam już sobie życia bez dziecka a przecież jeszcze nie ma go na świecie.

Co do tych nieprzemakalnych nakładek to domyślam się że one nie przepuszczają powietrza więc trochę traci sens używanie super ekstra materaca oddychającego skoro na koniec założy się tę nakładkę. A te podkłady są oddychające? Ja jeszcze nie zamówiłam i w sumie nie trzymałam w rękach takiego podkładu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:09   #4382
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Asiula my też dzis zamowilismy jedzenie na wynos.
Super że neurolog nie widzi przeciwwskazań do sn

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:15   #4383
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ze mna chyba o tym pisalas. Jeju wspolczuje ci... Nie wiem skad ci lekarze sie biora, chyba ida na medycyne dla kasy a nie z powolania ehh.
Ja jak mialam ataki to sama jechalam do szpitala zawsze, choc w ciazy nie bylo na szczescie takiej konieczności. Nie masz taki mocnych tych atakow 170 to ja tez miewalam, ponoc jeszcze nie tragedia. Dzidzius napewno byl dotleniony, spokojnie. Gorzej z tym lekiem ktory podali,ciekawe co za dziadostwo.

Tak czestoskurcz jest rodzajem arytmii.

Do mnie tez dzwonia, ale id razu blokuje nr, rozlaczam sie w jak tylko slysze po co dzwonia.

Ja nie wywracam.

Tak, tak, z Tobą, faktycznie. Ja też zawsze jeździłam sama, ale wczoraj spanikowałam przez ciążę. Tej tachykardii nie ma się wymalowanej na twarzy i wiem ile czasu by zajęło na SORze zanim by się ktokolwiek mną zainteresował.

Moje największe osiągnięcie dzisiaj to zamówienie prześcieradeł na allegro i telefon w sprawie zamowienia wózka...

Stary 2018-01-09, 15:21   #4384
Lunak
Wtajemniczenie

Asiula, super, że masz papier od lekarza oby ten Twój syn juz przystopował z wagą i poród poszedł tak jak chcesz

Mam nowe ciążowe odczucie. Takie mrowienie brzucha jakby mnie Dzieć od środka smyral. I to chyba było to, bo zaraz po tym sie ruszył

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:26   #4385
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Fajna ta wizyta u neurologa i cieszę się, że jest po twojej myśli i naturalny jest jednak możliwy, choć obwarowany różnymi ograniczeniami.

Skurcze: są bolesne. Te przepowiadające mogą być w różnych częściach macicy, łapią i puszczają. Przy porodzie skurcze się synchronizują i boli już wszędzie. Tak mnie doktor uświadomił wczoraj

Łóżeczka: po prostu minęła moda na venge Ale coś jest na rzeczy, bo jak mówiłam mamie, że zamówię do nich ciemne łóżeczko, żeby pod meble pasowało, to się spięła, że jak dziecko w ciemnym, że to jej jakoś nie leży. Na allegro spotkałam takie ciemne.
Tak właśnie myślałam że skurcz przede wszystkim boli i ponoć nie sposób go przeoczyć i pomylić z czymś innym. Pewnie gdybym miała to bym wiedziała- wczoraj położna mnie pytała czy mam ale mówiłam że tylko spinanie.

Właśnie przed chwilą z mamą rozmawiałam o ciemnym łóżeczku to mówiła też że jej się nie widzi i trochę trudniej się je czyści bo mało widać. I przytoczyła historię jak mój brat będąc małym wysmarował szczebelki gów.nem- trzeba było potem super dokładnie czyścić bo przecież dzieci potem obgryzają te łóżeczka i mielą w buzi szczebelki :P

Ogólnie w sklepach i necie są ciemne tylko że skupiliśmy się na używanych bo chcemy je kupić stacjonarnie a niestety sklepy oferują ten kolor tylko na zamówienie a jak już jest ciemne to nie takie jak chcemy bo ma np. zabudowane boki a takiego nie chcemy albo jakieś rysunki albo jeszcze coś. Nie jest lekko :P
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:36   #4386
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A do mnie dotarł materacyk. Prosiłyście o opinię więc dwa słowa. Przypomnę, że chodzi o hevea babymax pianko-lateks. W dotyku bardzo fajny ale ciężko się wypowiedzieć n/t odpowiedniej twardości bo trzeba by się na nim przespać żeby to ocenić. Do jakości wykonania nie ma co się przyczepić. I dostałam milusi kocyk w gratisie z którego jestem bardzo zadowolona bo jest z tych cieńszych a ja mam same grube właściwie

Pewnie więcej powiedziałby Wam uszaty ale niestety nie umie jeszcze mówić, ma dopiero 1,5 roku w końcu Ale nie chciał zleźć więc jet chyba w porzo
Załącznik 7384186
Dziękuję za opinie
A ma on zdejmowany pokrowiec pewnie?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 15:37   #4387
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Mam nowe ciążowe odczucie. Takie mrowienie brzucha jakby mnie Dzieć od środka smyral. I to chyba było to, bo zaraz po tym sie ruszył
Jejku, nie lubię mrowienia Mnie łapie jak leżę na prawym boku, na linii żeber albo jak siedzę po turecku to na górze brzucha, pod biustem.

Ze skurczami też się ostatnio zastanawiałam, jak to jest mi się brzuch spina w niektóre dni często i rozkminiałam jak ja odróżnię to od skurczy. Choć domniemam, że jak poczuję, to będę wiedziała, że to to
Stary 2018-01-09, 15:59   #4388
Torrence
Wtajemniczenie

Ja już po dentyście, dziś było... fajnie Dosłownie może pół minutki mi wiercił, cała wizyta chyba maks. 20 minut trwała wliczając w to jego gadanie bo on gaduła jak neurolog Asiuli
I mam narazie spokój. Jak na to, że ostatni raz zęby miałam leczone 20 lat temu i teraz tylko dwa zęby były leczone w tym jeden tylko troszkę to chyba jest elegancko Aż zadzwoniłam do mamy po kim mam takie geny

Asiula super, że od neurologa dobre wieści! Będziesz spokojniejsza mam nadzieję
Co do łóżeczek to faktycznie chyba nastała moda na białe. Ale parę lat temu często widywałam ciemne, bardzo popularne było takie Klupś z żyrafką tylko ono nie było całe ciemne.

A jeśli chodzi o te skurcze i spinania to miałam wczoraj taką samą rozkminkę, zastanawiałam się, czy przypadkiem mi się poród nie zaczyna

Cytat:
Falbanę też mamy Słittt Póki co czeka w szufladzie, bo kot by jej nie darował

Ale masz medyczny tydzień
No ja zdecydowałam się na falbankę bo domówiłam do łóżeczka szufladę i gdyby jej nie było to by było widać pociejów w szufladzie No i chyba samo łóżeczko wygląda przytulniej jednak.

Medyczny tydzień dosłownie Od poniedziałku do piątku coś. Myślałam, że środa będzie wolna ale muszę jednak jechać rano zrobić badania dla prywatnej

A i u mnie z lusterkiem też nie da rady

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie
A ma on zdejmowany pokrowiec pewnie?
]
Tak, tak I sam materac też jest jeszcze w takiej powłoczce, której się już nie zdejmuje. A na przykład nasz duży materac po zdjęciu pokrowca to już sama gąbka. I założenie potem tego pokrowca na tą gąbkę to jest koszmar

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-09 o 16:01
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:01   #4389
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Mi też ostatnio coraz częściej się spina brzuch. Strasznie nie lubię tego uczucia, jest taki twardy... A najbardziej denerwuje mnie to w nocy...

Dziewczyny, jakie bralyscie rozmiary koszul z dolce sono? Takie jak nosilyscie przed ciążą czy większe?

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:15   #4390
asiula1306
Zakorzenienie

Ja wzięłam o jeden rozmiar większy żeby się przypadkiem nie opinała i w sumie i tak się opina :P I jest trochę krótka, poszukam dłuższego modelu bo nie lubię jak mi się cokolwiek kończy przed kolanami- taka ze mnie cnotka

Właśnie przeczytałam artykuł o imionach nadawanych dzieciom w moim mieście w 2017. I wśród najrzadszych imion męskich jest Amadeusz- nadany 1 raz. I sobie przypomniałam że dzisiaj jak czekałam przychodni to przyszedł facet z niemowlakiem i rejestrował go do szczepienia- Amadeusz urodzony w 2017r. więc to pewnie ten jeden zarejestrowany

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-09 o 16:19
Stary 2018-01-09, 16:24   #4391
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Właśnie przeczytałam artykuł o imionach nadawanych dzieciom w moim mieście w 2017. I wśród najrzadszych imion męskich jest Amadeusz- nadany 1 raz. I sobie przypomniałam że dzisiaj jak czekałam przychodni to przyszedł facet z niemowlakiem i rejestrował go do szczepienia- Amadeusz urodzony w 2017r. więc to pewnie ten jeden zarejestrowany
Albo to był "yyyy Mateusz" zależnie jak skuteczne masz gumowe ucho

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:25   #4392
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Spróbuję tak zrobić, może wykorzystam poduszkę do karmienia bo mam wielkiego rogala. Myślałam też żeby mi i mężowi wszyscy piłeczki pingpongowe na plecy piżamy, to ponoć się sprawdza u chrapiących. Tylko że mąż śpi w gaciach więc nie mam w co wszyć
Eee jaki patent dobry, chyba tztowi wszyje Ale by mnie zbrechal Chociaz wszystko lepsze od tego chrapania.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:25   #4393
Jolinko
Zadomowienie

Heh, w święta krolowala sukienka ze stradi a na poród koszule dolce 😉 ja wrzuciłam do koszyka jedna s i jedna m. Ale jeszcze nie zamówiłam 😊

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:27   #4394
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze mnie te emocje na widok ciuszków itd nie dopadają ale wczoraj jak czekałam na karetkę to mi odwaliło totalnie, miałam najgorsze myśli, nie wyobrazam już sobie życia bez dziecka a przecież jeszcze nie ma go na świecie.

Co do tych nieprzemakalnych nakładek to domyślam się że one nie przepuszczają powietrza więc trochę traci sens używanie super ekstra materaca oddychającego skoro na koniec założy się tę nakładkę. A te podkłady są oddychające? Ja jeszcze nie zamówiłam i w sumie nie trzymałam w rękach takiego podkładu.

Ja mam przescieradlo nieprzemakalne, oddychajace. 30zl dalam

Cytat:
Tak, tak, z Tobą, faktycznie. Ja też zawsze jeździłam sama, ale wczoraj spanikowałam przez ciążę. Tej tachykardii nie ma się wymalowanej na twarzy i wiem ile czasu by zajęło na SORze zanim by się ktokolwiek mną zainteresował.

Moje największe osiągnięcie dzisiaj to zamówienie prześcieradeł na allegro i telefon w sprawie zamowienia wózka...

Mysle ze jakbys powiedziała ze serce plus ciaza to by ruchow dostali.
Ja jezdzilam czesto bez skierowania nawet, i nikt nic nie gadal. Kiedys pan na pogotowie jak zadzwonilam to powiedzial ze z atakiem moge jechac od razu do szpitala, nie musze na pogotowie

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:37   #4395
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiula puść totolotka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-09, 16:43   #4396
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja mam przescieradlo nieprzemakalne, oddychajace. 30zl dalam
też coś takiego kupiłam i zastanawiam się, jak ta nieprzemakalność działa, bo w dotyku to takie zwykłe prześcieradło frotte

Mamusie, które kupują już łóżeczko - składacie tylko na próbę, a potem do pudła?
czekam jeszcze z zakupem, bo to trochę bez sensu składać i rozkładać

ból kręgosłupa nie odpuszcza, poruszam się z prędkością dorodnej żółwicy
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:44   #4397
nadalka
Zakorzenienie

Siedzę już ponad godzinę w kolejce. Miałam na 16, jeszcze jedna osoba przede mną . Paranoja.

Stary 2018-01-09, 16:48   #4398
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Nadalka też nie lubię czekać w kolejce.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 16:59   #4399
nadalka
Zakorzenienie

Teraz już bym była w gabinecie ale widzę, że tu jakaś inna kolejka obowiązuje.

Stary 2018-01-09, 17:01   #4400
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Albo to był "yyyy Mateusz" zależnie jak skuteczne masz gumowe ucho
Mogłoby tak być ale imię było powtórzone kilka razy więc raczej trudno o pomyłkę

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też coś takiego kupiłam i zastanawiam się, jak ta nieprzemakalność działa, bo w dotyku to takie zwykłe prześcieradło frotte

Mamusie, które kupują już łóżeczko - składacie tylko na próbę, a potem do pudła?
czekam jeszcze z zakupem, bo to trochę bez sensu składać i rozkładać

ból kręgosłupa nie odpuszcza, poruszam się z prędkością dorodnej żółwicy
My jak przywieziemy to będzie na razie w kartonie a w ciągu dwóch tygodni jak zrobimy przemeblowanie to je skręcimy i już zostawimy bo tylko przy skręconym łóżeczku jesteśmy w stanie kupować kolejne rzeczy żeby wiedzieć "namacalnie" ile mamy miejsca
Stary 2018-01-09, 17:02   #4401
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie bralyscie rozmiary koszul z dolce sono? Takie jak nosilyscie przed ciążą czy większe?

Jedną taką jak przed ciążą. Tą drugą większą, ale bardzo workowata na mnie jest.
Stary 2018-01-09, 17:05   #4402
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogłoby tak być ale imię było powtórzone kilka razy więc raczej trudno o pomyłkę
My jak przywieziemy to będzie na razie w kartonie a w ciągu dwóch tygodni jak zrobimy przemeblowanie to je skręcimy i już zostawimy bo tylko przy skręconym łóżeczku jesteśmy w stanie kupować kolejne rzeczy żeby wiedzieć "namacalnie" ile mamy miejsca
U nas identycznie. Złożyliśmy, żeby zobaczyć jakie mamy pole manewru. Już będzie sobie stało, nie będziemy rozkładać

Edytowane przez Torrence
Czas edycji: 2018-01-09 o 17:08
Torrence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 17:17   #4403
asiula1306
Zakorzenienie

Aaaa przypomniała mi się wczorajsza sytuacja obrazująca mojego kalafiora ciążowego! Leżę już w łóżku, biorę telefon i słuchawki żeby posłuchać audiobooka i poczytać wiadomości. No i tak sobie czytam, czytam i myślę- kurdę, coś słabo słychać. No to podgłaśniam i jest lepiej. Po chwili znowu myślę że coś chyba nie tak, może słuchawki źle w uchu leżą. Poprawiam. No nic. Pokapowałam się jak mi telefon z ręki wypadł że słuchawki leżą perfekcyjnie tylko dobrze by było je podłączyć do telefonu żeby coś z nich było słychać. Także chyba z 20 minut słuchałam książki mając słuchawki na uszach gdzie dźwięk leciał bezpośrednio z telefonu. A mąż się nawet nie zająknął :P

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-09, 17:21   #4404
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _Dolly Pokaż wiadomość
Jedną taką jak przed ciążą. Tą drugą większą, ale bardzo workowata na mnie jest.
A ta druga? Myślisz że po porodzie będzie lepsza ta w większym rozmiarze czy mniejszym? Może wezmę 2 ×S w takim razie... hmmm już sama nie wiem 🤔 nie chciałabym też takiej jak na prawidlo ale worka też nie chce

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 17:41   #4405
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Pretty, a prałas wszystkie razem? Te białe i ze wzorkiem jednocześnie?

Jasne ze wzorkami, kolorowe (ale nie np całe zielone) prałam razem a czyste białe oddzielnie te pojedyncze całe w jednym kolorze dorzucę do ubranek w tym kolorze, np mam jedna cała różowa (intensywny kolor) wrzucę do różowych ubranek

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

A te falbanki do łóżeczka to czysto dekoracyjne są czy np chcecie coś pod nią schować?

I mam jeszcze pytanie czy zamawiacie literki/imiona dzieci? I wtedy te puchate szyte czy lepsze będą naklejane na ścianę?

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:

Ja mam na moim ochraniaczu na łóżeczko napisane nieprzemakalny i oddychający więc chyba powietrze jakoś tam przepuszcza

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 17:43   #4406
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Jasne ze wzorkami, kolorowe (ale nie np całe zielone) prałam razem a czyste białe oddzielnie te pojedyncze całe w jednym kolorze dorzucę do ubranek w tym kolorze, np mam jedna cała różowa (intensywny kolor) wrzucę do różowych ubranek

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

A te falbanki do łóżeczka to czysto dekoracyjne są czy np chcecie coś pod nią schować?

I mam jeszcze pytanie czy zamawiacie literki/imiona dzieci? I wtedy te puchate szyte czy lepsze będą naklejane na ścianę?

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Ja mam na moim ochraniaczu na łóżeczko napisane nieprzemakalny i oddychający więc chyba powietrze jakoś tam przepuszcza

Ja nie zamawiam przede wszystkim dlatego że nie chcemy z naszej sypialni robić pokoju dziecięcego i syn się będzie musiał zadowolić łóżeczkiem samym i projektorem gwiazdek :P A drugą sprawą jest to że nie lubię imion na ścianie. Nigdy mi się to specjalnie nie podobało.
Stary 2018-01-09, 17:54   #4407
bloody_marry
Rozeznanie

Właśnie czytałam nowy post Nieboskiej Matki na FB o tym jak przygotowywała się do porodu. Wspomina tam o ćwiczeniach z Aniball, spotkaliście się z tym? Z tego co przeczytałam to jest to balonik, który wsadza się do pochwy i pompuje, codziennie starając się o większy obwód. Ma to na celu przygotowanie do porodu bez nacinania czy pękania krocza. Ćwiczenia zaczyna się na 3-4 tyg przed terminem porodu.

Szczerze to pierwsze słyszę o takich ćwiczeniach. Pierwsze co mi się nasunęło to czy to nie powoduje wcześniejszego porodu. Ale producenci zapewniają że nie. Koszt 199zl.

Ktoś o tym słyszał albo planuje używać?

Stary 2018-01-09, 18:01   #4408
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
A ta druga? Myślisz że po porodzie będzie lepsza ta w większym rozmiarze czy mniejszym? Może wezmę 2 ×S w takim razie... hmmm już sama nie wiem 🤔 nie chciałabym też takiej jak na prawidlo ale worka też nie chce

Jedną taką jak przed ciążą. Tą drugą większą
Wiadomo, że to zależy od osoby. Ja wolę tą mniejszą. Bez brzuszka to już na pewno mniejszą Ta większa strasznie wisi mi w ramionach, a nie lubię tego efektu taki źle pojęty oversize Więc będzie do szpitala w pierwszej kolejności (jakby się miała poniszczyć, to będzie mi jej mniej szkoda). Mniejszą chciałabym poużywać w domu później
Stary 2018-01-09, 18:02   #4409
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie czytałam nowy post Nieboskiej Matki na FB o tym jak przygotowywała się do porodu. Wspomina tam o ćwiczeniach z Aniball, spotkaliście się z tym? Z tego co przeczytałam to jest to balonik, który wsadza się do pochwy i pompuje, codziennie starając się o większy obwód. Ma to na celu przygotowanie do porodu bez nacinania czy pękania krocza. Ćwiczenia zaczyna się na 3-4 tyg przed terminem porodu.

Szczerze to pierwsze słyszę o takich ćwiczeniach. Pierwsze co mi się nasunęło to czy to nie powoduje wcześniejszego porodu. Ale producenci zapewniają że nie. Koszt 199zl.

Pierwsze słysze jeżeli chodzi o przygotowywanie się do porodu to położna kazała ćwiczyć bezdechy i zmiany powietrza do parcia i zaczynać je już- podzielić okres do porodu na trzy etapy i ćwiczyć bezdech po 5, 10 i 15 sekund- to tak w dużym skrócie.
Stary 2018-01-09, 18:08   #4410
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:

Słyszałam o czymś takim, ale nie zamierzam próbować, tym bardziej z miękką szyjką.. Jakoś mnie to przeraża, że jednak w jakiś sposób spowoduje skurcze.
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości