|
|
#4381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
![]() Kurcze mnie te emocje na widok ciuszków itd nie dopadają ale wczoraj jak czekałam na karetkę to mi odwaliło totalnie, miałam najgorsze myśli, nie wyobrazam już sobie życia bez dziecka a przecież jeszcze nie ma go na świecie. Co do tych nieprzemakalnych nakładek to domyślam się że one nie przepuszczają powietrza więc trochę traci sens używanie super ekstra materaca oddychającego skoro na koniec założy się tę nakładkę. A te podkłady są oddychające? Ja jeszcze nie zamówiłam i w sumie nie trzymałam w rękach takiego podkładu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Asiula my też dzis zamowilismy jedzenie na wynos.
Super że neurolog nie widzi przeciwwskazań do sn ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moje największe osiągnięcie dzisiaj to zamówienie prześcieradeł na allegro i telefon w sprawie zamowienia wózka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
Asiula, super, że masz papier od lekarza
oby ten Twój syn juz przystopował z wagą i poród poszedł tak jak chcesz ![]() Mam nowe ciążowe odczucie. Takie mrowienie brzucha jakby mnie Dzieć od środka smyral. I to chyba było to, bo zaraz po tym sie ruszył ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie przed chwilą z mamą rozmawiałam o ciemnym łóżeczku to mówiła też że jej się nie widzi i trochę trudniej się je czyści bo mało widać. I przytoczyła historię jak mój brat będąc małym wysmarował szczebelki gów.nem- trzeba było potem super dokładnie czyścić bo przecież dzieci potem obgryzają te łóżeczka i mielą w buzi szczebelki :P Ogólnie w sklepach i necie są ciemne tylko że skupiliśmy się na używanych bo chcemy je kupić stacjonarnie a niestety sklepy oferują ten kolor tylko na zamówienie a jak już jest ciemne to nie takie jak chcemy bo ma np. zabudowane boki a takiego nie chcemy albo jakieś rysunki albo jeszcze coś. Nie jest lekko :P
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ma on zdejmowany pokrowiec pewnie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie łapie jak leżę na prawym boku, na linii żeber albo jak siedzę po turecku to na górze brzucha, pod biustem. Ze skurczami też się ostatnio zastanawiałam, jak to jest mi się brzuch spina w niektóre dni często i rozkminiałam jak ja odróżnię to od skurczy. Choć domniemam, że jak poczuję, to będę wiedziała, że to to
|
|
#4388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po dentyście, dziś było... fajnie
Dosłownie może pół minutki mi wiercił, cała wizyta chyba maks. 20 minut trwała wliczając w to jego gadanie bo on gaduła jak neurolog Asiuli ![]() I mam narazie spokój. Jak na to, że ostatni raz zęby miałam leczone 20 lat temu i teraz tylko dwa zęby były leczone w tym jeden tylko troszkę to chyba jest elegancko ![]() Asiula super, że od neurologa dobre wieści! Będziesz spokojniejsza mam nadzieję ![]() Co do łóżeczek to faktycznie chyba nastała moda na białe. Ale parę lat temu często widywałam ciemne, bardzo popularne było takie Klupś z żyrafką tylko ono nie było całe ciemne. A jeśli chodzi o te skurcze i spinania to miałam wczoraj taką samą rozkminkę, zastanawiałam się, czy przypadkiem mi się poród nie zaczyna ![]() Cytat:
No i chyba samo łóżeczko wygląda przytulniej jednak.Medyczny tydzień dosłownie Od poniedziałku do piątku coś. Myślałam, że środa będzie wolna ale muszę jednak jechać rano zrobić badania dla prywatnej![]() A i u mnie z lusterkiem też nie da rady Tak, tak I sam materac też jest jeszcze w takiej powłoczce, której się już nie zdejmuje. A na przykład nasz duży materac po zdjęciu pokrowca to już sama gąbka. I założenie potem tego pokrowca na tą gąbkę to jest koszmar
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2018-01-09 o 16:01 |
|
|
|
|
#4389 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też ostatnio coraz częściej się spina brzuch. Strasznie nie lubię tego uczucia, jest taki twardy... A najbardziej denerwuje mnie to w nocy...
Dziewczyny, jakie bralyscie rozmiary koszul z dolce sono? Takie jak nosilyscie przed ciążą czy większe? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wzięłam o jeden rozmiar większy żeby się przypadkiem nie opinała i w sumie i tak się opina :P I jest trochę krótka, poszukam dłuższego modelu bo nie lubię jak mi się cokolwiek kończy przed kolanami- taka ze mnie cnotka
![]() Właśnie przeczytałam artykuł o imionach nadawanych dzieciom w moim mieście w 2017. I wśród najrzadszych imion męskich jest Amadeusz- nadany 1 raz. I sobie przypomniałam że dzisiaj jak czekałam przychodni to przyszedł facet z niemowlakiem i rejestrował go do szczepienia- Amadeusz urodzony w 2017r. więc to pewnie ten jeden zarejestrowany
Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-09 o 16:19 |
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale by mnie zbrechal Chociaz wszystko lepsze od tego chrapania.
|
|
|
|
|
#4393 |
|
Zadomowienie
|
Heh, w święta krolowala sukienka ze stradi a na poród koszule dolce 😉 ja wrzuciłam do koszyka jedna s i jedna m. Ale jeszcze nie zamówiłam 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4394 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jezdzilam czesto bez skierowania nawet, i nikt nic nie gadal. Kiedys pan na pogotowie jak zadzwonilam to powiedzial ze z atakiem moge jechac od razu do szpitala, nie musze na pogotowie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4395 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
też coś takiego kupiłam i zastanawiam się, jak ta nieprzemakalność działa, bo w dotyku to takie zwykłe prześcieradło frotte
![]() Mamusie, które kupują już łóżeczko - składacie tylko na próbę, a potem do pudła? czekam jeszcze z zakupem, bo to trochę bez sensu składać i rozkładać ból kręgosłupa nie odpuszcza, poruszam się z prędkością dorodnej żółwicy
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę już ponad godzinę w kolejce. Miałam na 16, jeszcze jedna osoba przede mną . Paranoja.
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka też nie lubię czekać w kolejce.
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz już bym była w gabinecie ale widzę, że tu jakaś inna kolejka obowiązuje.
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Mogłoby tak być ale imię było powtórzone kilka razy więc raczej trudno o pomyłkę
Cytat:
|
|
|
|
|
#4401 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez Torrence Czas edycji: 2018-01-09 o 17:08 |
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa przypomniała mi się wczorajsza sytuacja obrazująca mojego kalafiora ciążowego! Leżę już w łóżku, biorę telefon i słuchawki żeby posłuchać audiobooka i poczytać wiadomości. No i tak sobie czytam, czytam i myślę- kurdę, coś słabo słychać. No to podgłaśniam i jest lepiej. Po chwili znowu myślę że coś chyba nie tak, może słuchawki źle w uchu leżą. Poprawiam. No nic. Pokapowałam się jak mi telefon z ręki wypadł że słuchawki leżą perfekcyjnie tylko dobrze by było je podłączyć do telefonu żeby coś z nich było słychać. Także chyba z 20 minut słuchałam książki mając słuchawki na uszach gdzie dźwięk leciał bezpośrednio z telefonu. A mąż się nawet nie zająknął :P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4404 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te pojedyncze całe w jednym kolorze dorzucę do ubranek w tym kolorze, np mam jedna cała różowa (intensywny kolor) wrzucę do różowych ubranek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- A te falbanki do łóżeczka to czysto dekoracyjne są czy np chcecie coś pod nią schować? ![]() I mam jeszcze pytanie czy zamawiacie literki/imiona dzieci? I wtedy te puchate szyte czy lepsze będą naklejane na ścianę? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
więc chyba powietrze jakoś tam przepuszcza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4407 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie czytałam nowy post Nieboskiej Matki na FB o tym jak przygotowywała się do porodu. Wspomina tam o ćwiczeniach z Aniball, spotkaliście się z tym? Z tego co przeczytałam to jest to balonik, który wsadza się do pochwy i pompuje, codziennie starając się o większy obwód. Ma to na celu przygotowanie do porodu bez nacinania czy pękania krocza. Ćwiczenia zaczyna się na 3-4 tyg przed terminem porodu.
Szczerze to pierwsze słyszę o takich ćwiczeniach. Pierwsze co mi się nasunęło to czy to nie powoduje wcześniejszego porodu. Ale producenci zapewniają że nie. Koszt 199zl. Ktoś o tym słyszał albo planuje używać? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4408 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że to zależy od osoby. Ja wolę tą mniejszą. Bez brzuszka to już na pewno mniejszą Więc będzie do szpitala w pierwszej kolejności (jakby się miała poniszczyć, to będzie mi jej mniej szkoda). Mniejszą chciałabym poużywać w domu później
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Ale coś jest na rzeczy, bo jak mówiłam mamie, że zamówię do nich ciemne łóżeczko, żeby pod meble pasowało, to się spięła, że jak dziecko w ciemnym, że to jej jakoś nie leży. Na allegro spotkałam takie ciemne.
a jak już jest ciemne to nie takie jak chcemy bo ma np. zabudowane boki a takiego nie chcemy albo jakieś rysunki albo jeszcze coś. Nie jest lekko :P
13.03.2008

Ale by mnie zbrechal
Chociaz wszystko lepsze od tego chrapania.