|
|
#211 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Ty to masz przygody z tym urlopem.. Biedna jestes [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8034729 6]Mi nie chodzilo o cc. To bylo tylko pytanie. Bardziej chcialam zbadac wzrok, bo moj okulista zalecal mi witzty co pol roku. Wiec po pol roku sie zglosilam. Eh pojde do swojego optometrysty i zabule za wizyte to mi chociaz powie czy cos sie podorszylo i czy warto wymieniac szkla czy czekac do porodu. Szczegolnie ze mam niedowidzenie i okulary nie koryguja mi calkowicie wady. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Czesto kaze Ci sie badac. Ale cos sie dzieje, ze tak czesto? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8034797 6]Kupilam uzywana kurtke ciazowa. Nie jest idealem bo nie ma kaptura i bez szalika sie nie obejdzie ale brzych zmiesci i da rade. Teraz jade odebrac poduche c
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też wczoraj kupiłam na olx za 40 zł. Doszłam do wniosku,że kupno kurtki normalnej w dużo większym rozmiarze jest bez sensu. Mnie dzisiaj tak głowa boli, że już nie mogę wytrzymać i chyba Apap wezmę. Możecie mi pomóc z interpretacją mojej wagi? Na początku ciąży ważyłam 66 kg potem 10-13tyg 64,5 kg, teraz będąc w 16t2d 67,4kg. Boję się,że te 3 kg w ciągu miesiaca to za szybki przyrost. Czy może moim punktem odniesienia powinna być waga wyjściowa? Help Potrzebuję Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8034797 6]Kupilam uzywana kurtke ciazowa. Nie jest idealem bo nie ma kaptura i bez szalika sie nie obejdzie ale brzych zmiesci i da rade. Teraz jade odebrac poduche c
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Też wczoraj kupiłam na olx za 40 zł. Doszłam do wniosku,że kupno kurtki normalnej w dużo większym rozmiarze jest bez sensu. Mnie dzisiaj tak głowa boli, że już nie mogę wytrzymać i chyba Apap wezmę. Możecie mi pomóc z interpretacją mojej wagi? Na początku ciąży ważyłam 66 kg potem 10-13tyg 64,5 kg, teraz będąc w 16t2d 67,4kg. Boję się,że te 3 kg w ciągu miesiaca to za szybki przyrost. Czy może moim punktem odniesienia powinna być waga wyjściowa? Help!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#214 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Druga sprawa, to ma dobrą pracę i malo się napracuje. Ciężko mu będzie z tego zrezygnować. Ja generalnie wracam bez względu na to, czy on zostanie, czy nie. Mam juz dosyć obczyzny i tej calej samotności. Moj dom jest w Polsce. Czekam tylko do Brexitu, tz chce miec pewność, ze nas tam wpuszcza. Ze względu na dzieciaka, musi to wiedziec. Jeśli nas nie będzie w momencie Brexitu, to ominelyby nas przywileje rezydentow. Bo to trzeba byc w uk przed i w trakcie, juz nie pamiętam dokładnie tych postanowien. To jeszcze z rok i wracam 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#215 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#216 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie co do powrotu, to tak jak wyzej, marze o tym. No i mamy mieszkanko w Toruniu. W uk wynajmujemy mieszkanie za fortune Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Mi sie wydaje, ze waga poczatkowa powinna byc punktem wyjścia... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro założył nową rodzinę to wg mnie powinien jechać za nową rodziną, a jeśli jego synek ma już 7 lat, to już niedlugo będzie mógł sam do niego przylatywać do Polski, więc problemu też nie powinno być dużego ![]() To w takim razie trzymam kciuki, żeby Wam się szybko udało przeprowadzi do pl z powrotem ![]() Cytat:
także bez nerwów Poza tym teraz przyrosty będą niestety pewnie coraz większe...---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- frik Mieszkanko w Toruniu
|
||
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
Hej, można jeszcze dołączyć do Was?
Podczytuję Was od dłuższego czasu, ale jakoś mi się zbierało z założeniem konta... |
|
|
|
#219 |
|
Zadomowienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8034729 6]Mi nie chodzilo o cc. To bylo tylko pytanie. Bardziej chcialam zbadac wzrok, bo moj okulista zalecal mi witzty co pol roku. Wiec po pol roku sie zglosilam. Eh pojde do swojego optometrysty i zabule za wizyte to mi chociaz powie czy cos sie podorszylo i czy warto wymieniac szkla czy czekac do porodu. Szczegolnie ze mam niedowidzenie i okulary nie koryguja mi calkowicie wady.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja też jestem krótkowidz nosze okulary od 3 roku życia i też mam astygmatyzm i dodatkowo wysokie ciśnienie. Muszę kontrolować czy przypadkiem jaskra się nie rozwija. Ale chodzę co rok/półtora do okulisty i robie badania dna oka. Może się wstrzymasz z wizytą do po ciąży? No chyba że naprawdę znacznie gorzej ci się widzi. Bo szkoda kasy. A już na pewno nie zmieniaj szkieł okularów bo może się okazać że po porodzie nie będą pasować i pieniążki wyrzucone w błoto
|
|
|
|
#220 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co tak pozno! ![]() Napisz nam cos o sobie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- Cytat:
napisz coś więcej. Dziewczyny wrzucicie jakieś inspiracje na paznokcie? W piątek mam kosmetyczke, a nie mam pomysłu. Teraz mam paznokcie granatowe z ręcznie malowanymi sniezynkami. Ostatnio czerwone. Teraz myslalam może o niebieskim takim pastelowym? Ale nie wiem. Może mnie zainspirujecie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#222 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udzielaj się regularnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#224 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#225 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#226 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
Frik a plecy Cię nie bola? może to nerki. niekoniecznie musi być to silny ból. wspolczuje gorączki byłam dziś w lumpku za 15 zl wynioslam całą reklamowe niektóre jak noweczki mogłabym grzebać i grzebać ale stwierdziłam ze nie wszystko na raz 20180109_161140.jpg20180109_160724.jpg20180109_160643.jpg20180109_160609.jpg20180109_160349.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#227 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że większość z Was zaczęła już kompletować wyprawkę. Ja się na razie wstrzymuję, bo u mnie 18t4d, a brzusio bardzo mało urósł. Zmiana zauważalna tylko dla mnie i tatusia. Na wadze też nie przybywa, ruchów nie czuję. I ciężko uwierzyć, że jestem w ciąży
Generalnie jestem szczupła, więc liczyłam, że wszystko szybciej będzie szło ;p |
|
|
|
#228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy pomyślą na paznokcie znalazłam tak. Wpisz nails inspiration i masz 2 godziny życia z głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#229 |
|
Konto usunięte
|
Rozmawialam z mezem i mowi, zebym sie zapisala do swojego okulisty to mnie zawiezie. Moze sie uda dostac na weekend na nfz bo to 4 godziny w jedna strone autem. Pewnie z 2-3mce bede czekac. Zaluje ze sie wczesniej nie zapisalam. Moja mame tez do niego wyslalam i ma wizyty co miesiac bo prawie jej sie siatkowka odkleila. A inn lekarz powiedzial jej ze wszystko ok i leczenie zakonczone.
Oczywiscie ja nie mam niewiadomo jakich problemow cylindry - 4 to nie koniec swiata. Ale widze slabo i bola mnie oczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#230 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny tak piszecie o tych okulistach. Nosicie soczewki czy okulary?? Tz musi zmienić okularki i szukamy jakiś fajnych oprawek nie za miliony monet, może w jakimś optyku sieciowce są promocje?? Jakby Wam się coś rzuciło w oczy dajcie znać
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#231 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jakiejś sieciówce kupowałaś, czy lumpeksie noname? ![]() bo w sumie też bym poszperała, ale nie wiem w jakie lupmki celować choć wstrzymam się chyba do 24 stycznia, aż mi lekarz potwierdzi, że to chłopiec (lub nie )Cytat:
skoro nie masz @ to raczej jesteś w ciąży ![]() poza tym może dzieć będzie malutki, to nic, tylko się cieszyć
|
||
|
|
|
#232 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8035001 6]Rozmawialam z mezem i mowi, zebym sie zapisala do swojego okulisty to mnie zawiezie. Moze sie uda dostac na weekend na nfz bo to 4 godziny w jedna strone autem. Pewnie z 2-3mce bede czekac. Zaluje ze sie wczesniej nie zapisalam. Moja mame tez do niego wyslalam i ma wizyty co miesiac bo prawie jej sie siatkowka odkleila. A inn lekarz powiedzial jej ze wszystko ok i leczenie zakonczone.
Oczywiscie ja nie mam niewiadomo jakich problemow cylindry - 4 to nie koniec swiata. Ale widze slabo i bola mnie oczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To był luxmed? Tez mam astygmatyzm i niedowidzenie na lewe oko i chodze raz na rok, dwa.. okularow ani soczewek nie nosze. Jezeli to ktorys z trojki luxmed, medicover, enelmed to proponuje na stronie po zalogowanoi ocenić wizyte i wyrazic swoja opinie. Oddzwonia zaprosza jeszcze raz i juz gadka inna. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to powiedz ze ten lumpek to jakaś sieciowka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#236 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki się bardzo przydadzą U nas ciagle scieraja sie dwa argumenty. Moj o to, ze jestem jedynaczka, ze tęsknie za rodzicami a oni beda mnie za iles lat bardziej potrzebowac a juz teraz chce, zeby mogli cieszyć sie z wnusi za którą szaleją. A jego, ze syn będzie bez ojca. Tylko ja mu mowie, ze jego syn ma przed sobą cale życie. I w sumie siedze w uk tylko dla tzta. Siłą rzeczy on jest główną mocą zarobkową i jestem mu wdzieczna, ale generalnie sie tam męczę. Ten styl życia w ogole mi nie odpowiada. A ich służba zdrowia już w ogóle. Tragedia. Tam nie zbadasz sobie morfologii, nie ma prywatnych laboratoriow. Chyba ze dostaniesz skierowanie ale to juz naprawdę chyba trzeba umierać. Podobnie z innymi badaniami. Nie podoba mi sie to i wiele, wiele innych. A mieszkanko ciasne, ale właśne 😉 Tylko 34 metry, ale wystarczy dobrac jakis kredyt i kupić wieksze. Zawsze to swoje. Nieruchomości w uk kosztują majątek. 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
PIONA ✋Ja tez dogorywam w łóżku. Wczoraj tz wyslal mi jakies info o grypie australijskiej w uk?? Bananowo dobrze widzieć mamusie z uk. Zdrowiej 😘 Cytat:
CRP wyszło 7,9 także odpuszczam jeszcze antybiotyk... Cytat:
|||||
|
|
|
#237 | |
|
Rozeznanie
|
Witam w nowej części. Ja też proszę z edycji chwilą skończyłam poprzednia cześć. Nie wiem kiedy nadrabie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#238 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bo rzadko ogólnie chodzę po lumpach, ale trzeba zacząć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale u mnie dochodziło do tego że z gwintu piłam, bo pomagało od ręki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#240 |
|
Zakorzenienie
|
Lubicie roladę serową?
zrobilam dzis z serkiem almette, porem i koperkiem. Zaraz będę wcinać na kolację ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:19.

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8034729 6]Mi nie chodzilo o cc. To bylo tylko pytanie. Bardziej chcialam zbadac wzrok, bo moj okulista zalecal mi witzty co pol roku. Wiec po pol roku sie zglosilam. Eh pojde do swojego optometrysty i zabule za wizyte to mi chociaz powie czy cos sie podorszylo i czy warto wymieniac szkla czy czekac do porodu. Szczegolnie ze mam niedowidzenie i okulary nie koryguja mi calkowicie wady. 

Skoro założył nową rodzinę to wg mnie powinien jechać za nową rodziną, a jeśli jego synek ma już 7 lat, to już niedlugo będzie mógł sam do niego przylatywać do Polski, więc problemu też nie powinno być dużego 

i też mam astygmatyzm i dodatkowo wysokie ciśnienie. Muszę kontrolować czy przypadkiem jaskra się nie rozwija. Ale chodzę co rok/półtora do okulisty i robie badania dna oka.
napisz coś więcej. 

udzielaj się regularnie
za 15 zl wynioslam całą reklamowe
niektóre jak noweczki 
)

ja nigdy zgagi nie miałam!!!