|
|
#4261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 4
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ciemno kupować też nie bardzo chcę, zresztą babeczka też woli odbiór osobisty. ---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8035627 6]Tego kota to bym ukradła z pierwszego zdjecia 😍 Po puchatą do wrocka jechaliśmy, ale wózek to trochę przesada 😅 TŻet mi wczoraj powiedział, że nie damy rady zobaczyć na wózek, bo musi się przygotować do wyjazdu. Zgadnijcie co robi od godziny? Śpi na kanapie, jeszcze jakby było mało używa mnie w charakterze poduszki i jestem uziemiona 😨 Zobaczymy jak gałganica się wyłoni jak sobie podrzemie 😆😆😆 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja po psa leciałam do UK Słuchaj, może on tak jak my ostatnio...śni o wózkach |
|
|
|
|
#4264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudne
|
|
#4265 |
|
Wtajemniczenie
|
Domima , piękne te ciuszki
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Domima, ale cudeńka!
Choćby na chłopców były niewiadomo jakie ciuszki to i tak na dziewczynki zawsze ładniejsze i koniec kropka Bóg chyba wiedział co robi posyłając nam syna, w przeciwnym razie żyłabym na worach z ciuszkami dla dziewczynek. Wystarczy, że mama już ma dwa kartony dla dziewczynki od 3 lat, bo komuś się na pewno trafi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-01-09 o 19:40 |
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
Domima! 😍😍😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4268 |
|
Rozeznanie
|
kinia06, magdalenka_w_86, domii29, _St0kr0tka, _groooszek_, Maalinkaaaa, nalesnikona, myboyismine dziękuję za kciuki, jesteście Kochane
ooo Maalinkaaaa zauważyłam nowy avatar, śliczny przepraszam, że Wam nie napisałam o której wizyta, ale rano odwiozłam Męża do pracy i wskoczyłam pod ciepłą kołderkę, budziki powyłączałam, a że ostatnio jestem mistrzem spania - mogę dosłownie cały dzień i całą noc na okrągło - to wstałam o 12.00, szybko coś zjadłam i musiałam się zbierać na wizytę.... opóźnienie było 3 godziny! co na wizycie........ oficjalnie chciałam zgłosić swoją kandydaturę na największego obżartucha ogólnie to mnie zawsze intryguje, jak ona wkłada palce, drugą ręką uciska coś na brzuchu i mówi, że wszystko super żadnego ładnego zdjęcia niestety nie mam też niespecjalnie coś dziś mierzyła bo tydzień temu połówkowe mi robiła. Ruchów dalej nie czuje, ale powiedziała, że Lilka jest tak ułożona, że sobie zrobiła kolebkę nad spojeniem łonowym i tym bardziej, oprócz łożyska na przedniej ścianie, to te ruchy nie będą na razie wyczuwalne, ale się nie martwię ![]() następną wizytę możesz mi proszę Groszku wpisać na 13.02, dopiero za 5 tygodni, bo gin ma urlop, no i na wtedy też już muszę obciążenie glukozą, pozwoliła kupić oranżadkę w aptece Groszku jeszcze może dopiszesz mi tak jak Stokrotce i Magdalence imię dla córy - Lilianna ![]() jeśli chodzi o karmienie ja tak jak nalesnikona napisała o tej bluzce pod spód na ramiączkach (już kiedyś pisałaś o tym) to przejrzałam swoje i w sumie część do wyrzucenia bo już wymemłane, to sobie dziś zakupiłam w LIDLu trójpak bluzeczek na ramiączkach za 24,99 fajne rozciągliwe i odpowiednio długie jak dla mnie ![]() Stokrotka teściowa niech sobie gada co chce, a Wy tak jak mówisz i tak zrobicie jak Wam będzie pasowało ![]() my w końcu teściom powiedzieliśmy w święta, dobrze Mąż mówił, że teściowa im dłużej nie wie tym lepiej... wydzwania do mnie co drugi dzień no ale cóż, jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam i jakoś to będzie _groooszek_ powodzenia w pakowaniu ![]() Na razie tyle zdążyłam nadrobić, idę dziobać dalej, bo naprodukowałyście
|
|
|
|
#4269 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Skorpio87
super że wizyta udana. Bardzo ładne imię wybraliście
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Skorpio naczekałaś się jak ja ostatnio. Ważne, że Lilka ma się dobrze. Mój gin też tak bada i też mówi, że dobrze, ale o co lotto
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Właśnie kto ma jeszcze imię, dopisać, bo nie wiem kogo dziecię jak ma na imię ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4272 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4273 |
|
Wtajemniczenie
|
Skorpio, dobrze że się ujawniłaś po wizycie.
Co do czekania..dobrze, że mamy to czekanie wyćwiczone Fajnie że u Lilki wszystko ok. Jakieś pomiary wam robiła? Ile teraz waży? Co do wagi, może się wyrówna czy rzeczywiście czujesz wilczy apetyt ostatnimi czasy? |
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
Domima ale słodkości!
|
|
|
#4275 |
|
Konto usunięte
|
Skorpio super, że gra : )
Ja pewnie znowu dostanę burę, że za mało przytyłam mimo że 2kg dobiłam 😆 Blaira mógłby zamiast o wózkach to o swoich niewyprasowanych koszulach pośnić 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
Skorpio super że wizyta udana. Mnie też zawsze mega intryguje te naciskanie brzucha. Żeby było śmieszniej jak jeszcze test ciążowy wychodził u mnie negatywnie i przed zrobieniem bety mój gin podczas takiego badania mówi do mnie : "o czyżby?, chyba się udalo" no i miał rację
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4278 |
|
Zakorzenienie
|
Monia, mój gin uważa, że 12-15 kg to taki zdrowy przyrost wagi, bo tam i waga piersi i dziecka i macica, wody itp
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ostatnio mialam chyba 3 kg w miesiąc, ale uważam że są ważniejsze rzeczy do zmartwień w ciąży niż waga. Ja wizytuje w czwartek i mam znowu mega stresa, az sobie miejsca znaleźć nie mogę.
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje Dziewczyny za mile słowa
❤️ Usiadłam w końcu choć jakiś ciężki dzień dzisiaj był - duszno mi od samego rana - a przed chwila prawie zemdlałam ... tak mi się zrobiło jakos zle ... Eh .. Skorpio - super ze z Dzidzia wszystko ok - a waga to się nie przejmuj - każdy lekarz ma jakiegoś bzika i jeden bardziej się do tego przyklada inny mniej - mój to w ogóle tez zawsze mi jakieś uwagi robił co do wagi ale w tej ciąży zbastowal i się nie przywala ... co nie zmienia faktu ze bardzo bardzo mnie takie hasła irytują ... Dziewczyny czekające na H&M - dostalyscie przesyłki ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8035792 6]Skorpio super, że gra : ) Ja pewnie znowu dostanę burę, że za mało przytyłam mimo że 2kg dobiłam Blaira mógłby zamiast o wózkach to o swoich niewyprasowanych koszulach pośnić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] A u Ciebie znowu inna akcja z waga ... każdy ma coś ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4281 |
|
Rozeznanie
|
aaaa i tż mi kupił w lidlu piłkę dmuchaną taką dużą za 29,99zł, niby do ćwiczeń fitness, ale skubany gdzieś wyczytał, że kobiety w ciąży robią takie rozciągające akrobacje (dopiero jak na ladę wyłożył to zobaczyłam, że wziął - ostatnio jak chciał wsadzić do koszyka to oponowałam, że przecież na parę tygodni używania w ciąży to szkoda kasy, a później przecież w domu ćwiczyć na tym raczej nie będę
)moja kumpela z czasów podstawówki i gimnazjum chowała BravoGirl w kanapie, zamykałyśmy się w jej pokoju i czytałyśmy, była chryja jak jej mama znalazła, że zboczone rzeczy czytamy i kto nam pozwolił to kupować ![]() Mirabilka ja też proponowałam Ewę tżtowi do rozważenia byłabyś tak dobra i mogłabyś podrzucić link do tych koszul z nexta? nie mogę znaleźć ![]() kinia06 Ulka też bardzo ładne jeśli chodzi o latanie to trzeba też zobaczyć regulamin linii lotniczych jak się na to zapatrują ![]() Domii i myboyismine współczuję przejść z urzędem i życzę powodzenia w pozytywnym rozpatrzeniu Waszych spraw! ja za to dziś się czuję, jakbym wygrała z ZUSem, podjechałam po drodze do gin złożyć papierek, żeby mi przysyłali kasę na konto, bo przekazem mi przychodziło a jednak na koncie też się przyda kasiorka (mam pue zus i epuap, można to niby złożyć tamtędy, ale mój oddział ZUS nie obsługuje tej operacji przez platformy ), wzięłam numerek a tam 12! osób przede mną do tego działu... poszłam, zapytałam Pani w informacji czy nie mogę gdzieś złożyć wniosku bez czekania, a ta do mnie, że jak mam swoje papierki wydrukowane w domu i wypełnione to mogę złożyć przez urzędomat poszła ze mną do takiego urządzenia, wsunęłam papierki, zeskanowało, zabrało, wypluło potwierdzenie złożenia z załączonym skanem pierwszej strony wygrałam ![]() Magdalenka extra zakupy
|
|
|
|
#4282 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie gin twierdzi ze przyrost wagi w ciąży zależy od kg przed ciąża ale nie powinien być większy niż 12-15 kg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Skorpio jasne podrzucę linki ale rano jak kompa odpalę bo z kom ciężko Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8035627 6]Tego kota to bym ukradła z pierwszego zdjecia ![]() Po puchatą do wrocka jechaliśmy, ale wózek to trochę przesada ![]() TŻet mi wczoraj powiedział, że nie damy rady zobaczyć na wózek, bo musi się przygotować do wyjazdu. Zgadnijcie co robi od godziny? Śpi na kanapie, jeszcze jakby było mało używa mnie w charakterze poduszki i jestem uziemiona ![]() Zobaczymy jak gałganica się wyłoni jak sobie podrzemie ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] To my po nasza psinę jechaliśmy tylko do Szczawnicy wiec jakby rzut beretem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy z IKEA i mam dylemat - będziemy u nich brali łóżko i materac. Pojechałam z nastawieniem na kieszeniowy, ale jak się położyłam na kilku to lepiej mi na lateksowym. Jakie Wy macie materace?
skorpio współczuję czekania, ale cieszę się że z córą wszystko dobrze Domima ale cudeńka ciuszki ja na HM dalej czekam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
Grosia mam z ikea twardy sprężynowy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do mnie też przyszło zalando, ale stoi w korytarzu... jak Mąż skończy czytać Synkowi to przyniesie, bo ciężkie ![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- dowozi dowozi za co szczerze ich uwielbiam. Ale wczoraj mnie zirytowali... się naklikałam i zniknęło
|
|
|
|
|
#4287 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff nadrobiłam. Ale żeby nie było, że tak od 15 ciągle czytam 😂 najpierw nieplanowana drzemka była 2h później wegetacja w łóżku jeszcze chwilę, i kolacja dla córki i uśpić ją. Dziś na obiad wymarzyłam sobie schabowego ziemniaki o kapusta zasmazana. Niestety jak to kapusta u mnie, źle mi po niej, stąd ta drzemka a teraz jeszcze puszkę pepsi piję żeby odbiło mi się po niej. Na malucha puszka działa, właśnie rozpoczyna disco 🎉🎊
Cytat:
A jakie wybraliście? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teściowa iguane miala dość długo, ale niestety 2 lata temu życie się jej skończyło. Z początku była "małą Zieloną jaszczurka" a później urosła do 2m z ogonem 😉 [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8035000 1]Kurcze to trzeba na bieżąco, bo z takim kalafiorem nie damy rady - U Nat żywej duszy i gra w kulki- Stokrotka wybrała nie takie imię dla synka, bo teściowa wie lepiej - ale połowa wątku też ma teściowe z ambicjami do nazywania własnych wnucząt - Edzka to nawet szwagra - Kinia o 12 umiera z głodu i musi obiad - Grosia w ikei wcina klopsiki - Dzisiaj dzień maseczek ![]() Dalej nie pamiętam Pomocy![/QUOTE]Padłam 😂 ale bardzo dziękuję 😘 Cytat:
Cytat:
Idę pod prysznic laseczki 😘 Aha mnie w tej ciąży jeszcze nigdy gin czy położna nie ważyła 😀 ciśnienie co wizytę. Witaminy biorę jak mi się zachce/przypomni. Regularnie biorę tylko euthyrox. Któraś z was pisała że bierze na noc. Jestem ciekawa jak? Ileś h po kolacji? Bo się zastanawiam nad tą opcją zamiast rano, bo rano jak robię kanapki do pracy to umieram z głodu, a nie zawsze się obudzę w nocy żebym wzięła za wczasu tabletkę 😕 |
|||||||
|
|
|
#4288 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam piłkę. Super pomaga siedzenie na niej jak boli kość ogonowa, a czasem mi się zdarza że maluch mi tam ładuje.
No i przed porodem można się pokręcić, jest szansa że się ruszy sprawa. Koleżanka ze staraczkowego właśnie po całym dniu czy dwóch na piłce urodziła ekspresem i będę się w razie czego afirmować, że to dzięki piłce sprawnie poszło 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4289 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2018 cz. 4
Niud - bo miałam Ci wczoraj odpisać a potem z nienacka usnęłam
- dziękuje za propozycje filmów - właśnie zanim przeczytałam posta od Ciebie to akurat włączyłam 13 reasons ( ktoś jeszcze o nim pisał tylko nie pamietam kto - przepraszam ) - co prawda usnelam ale nie dlatego ze mnie nie zainteresował tylko po prostu ze zmęczenia urwał mi się film - Dzisiaj mam w planie kontynuacje Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

️
Bóg chyba wiedział co robi posyłając nam syna, w przeciwnym razie żyłabym na worach z ciuszkami dla dziewczynek. Wystarczy, że mama już ma dwa kartony dla dziewczynki od 3 lat, bo komuś się na pewno trafi 

ogólnie to mnie zawsze intryguje, jak ona wkłada palce, drugą ręką uciska coś na brzuchu i mówi, że wszystko super
też niespecjalnie coś dziś mierzyła bo tydzień temu połówkowe mi robiła. Ruchów dalej nie czuje, ale powiedziała, że Lilka jest tak ułożona, że sobie zrobiła kolebkę nad spojeniem łonowym i tym bardziej, oprócz łożyska na przedniej ścianie, to te ruchy nie będą na razie wyczuwalne, ale się nie martwię 

super że wizyta udana. Bardzo ładne imię wybraliście

ja ostatnio mialam chyba 3 kg w miesiąc, ale uważam że są ważniejsze rzeczy do zmartwień w ciąży niż waga.
❤️
)

ja na HM dalej czekam
znowu jak mama usłyszała, to powiedziała, że ładne, a na drugi dzień zadzwoniła, że ona zna już jedną Lenkę z rodziny i może by inne wybrać, tyle czasu przecież zostalo.... ehh

) - co prawda usnelam ale nie dlatego ze mnie nie zainteresował tylko po prostu ze zmęczenia urwał mi się film - Dzisiaj mam w planie kontynuacje