|
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Jakos wole delikatnie pęknąć niż potem męczyć się z rozpompowaną psiochą ![]() A tak serio to nie wiem, ale mi takie cuda wcześniej nie były potrzebne to i teraz tez nie ![]() Moje zawroty głowy spowodowane były chyba niewyspaniem. Przed wizyta zdrzemnęłam się chwile i jest Ok . Ja już w domu. Zwolnienie tylko 30 dni, powiedziała ze nie da się na dłużej ![]() I znowu jej coś z tym brzuszkiem nie pasuje. Do tego doszło za mało wód. Brzuch na wymiar 4 dni do tylu, jak dla mnie to żadna tam różnica. Hmm... według niej chyba wszystko powinno być wpasowane w tydzień i dzien, ale przecież dzieci róznie rosną ?? Mam się stawić na oddział na usg w czwartek rano, ma kogoś poprosić by zrobił obiektywne usg. Szyjka 4 cm, leży główką w dół. Wazy 1502g. Następna wizyta z wynikami 6.02. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4414 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tak na szybko. Doradzcie które połączenie ładniejsze ?
|
|
|
|
#4415 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4416 |
|
Rozeznanie
|
Mi również 1
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Nadalka, przekonałas mnie rozpompowaną psiochą jakoś nie pomyślałam o tym
Edytowane przez bloody_marry Czas edycji: 2018-01-09 o 19:18 |
|
|
|
#4417 |
|
Zakorzenienie
|
a ja głosuję za 2
|
|
|
|
#4418 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja uważam, że lepiej spróbować uzyskać rozwarcie w 3 tyg niż w 13 godzin I z tego co wiem nie robi się rozklapiocha, tylko jakby poprawia elastyczność. Stosuje się to już w tym bezpiecznym okresie od 38 tc. I chyba nie ma dowodów, żeby to sprowokowało poród, bo nie wywołuje się skurczy, tylko stopniowo rozciąga krocze. U nas na SR położna polecała, zwłaszcza jeśli się oczekuje ochrony krocza. Jak się samemu nic nie robi w tym kierunku, to powiedziała, żeby się nie wygłupiać Można też balonik zabrać na porodówkę, jeśli ćwiczyło się w domu ![]() Chyba nie musze pisać, że spróbuję Bo szybciej wraca się do formy i sprawniej przebiega poród.
Edytowane przez parapet Czas edycji: 2018-01-09 o 19:46 |
||
|
|
|
#4419 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarodziejka, mi rownież 1 sie bardziej podoba
Nadalka, mam nadzieje ze to czwartkowe usg Cie uspokoi ale szyjka długa No i dziec duży juz![]() Bloody, współczuje przeżyć na IP Ja tez dorzucę swoje 3 grosze co do baby Max materaca, bo do nas tez doszedł, zamawialiśmy od producenta na Allegro (bo mieliśmy zniżkę z Allegro), materac wydaje sie średnio twardy w stronę twardego, ale mnie sie podoba A my dzis zamówiliśmy wózek i fotelik, w końcu ![]() Zepsuła nam sie pralka w mieszkaniu, wiec pranie robiłam u teściowej, miałam wpaść na chwile dosłownie a przesiedziałam wczoraj z nia cały dzien. Na szczęście dogadujemy sie, ale myślałam ze cos w domu porobie, dzis musze nadrabiać za to. |
|
|
|
#4420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadalka mam nadzieję że w szpitalu na usg Cie uspokoja, bo 4 dni różnicy to prawie nic. A który masz tydzień i dzień teraz? ![]() No i ładna waga małej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4421 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka, jak dla mnie te 4dni to też nie jakas gigantyczna różnica, hmmm....
Ale miałam zabiegany dzień. Byłam na zakupach, poogladałam ciuchy, ale nic mi w oko nie wpadło. Chciałam legi sobie kupić ale nie było zwykłych czarnych. Albo z jakimiś wstawkami, albo z grubą gumą, albo przeswitujace Wiec wyszlam z niczym. Tylko młodej dokupilam bodziakow na długi 56 i 62 i dla syna parę rzeczy.Mężowi się bardziej ten z białym kocyk podoba, a ja w sumie nie wiem. Z tego samego połączenia czy materiałów będzie kokonik. Zresztą mojemu mężowi się ogólnie te dziewczęce , różowego rzeczy nie widzą, twierdzi ze dla chłopców są o wiele ładniejsze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam problem. Tesciu w lutym ma 70urodziny. Nie mam zielonego pojęcia co na prezent
teść jest na emeryturze. Nie lubi siedzieć bezczynnie w domu, woli pracować w polu, ogródku, lesie. Lubi piwo i inne trunki, nie pali. Może macie jakieś pomysły?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4423 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od wizyty do wizyty. Ciekawe, jak będzie jak wizyty się bardziej zagęszczą ![]() Pijesz wystarczająco? Niby nie ma dowodów, że to wpływa na ilość wód, ale czytałam relacje dziewczyn, które twierdziły, że pomogło. Bardzo wyczulona ta twoja lekarka. Idź na to usg, niech ją uspokoi ![]() Cytat:
Odstraszacz na krety Jakieś wino np. porto (słodkie, starsi panowie lubią takie) Coś do trawy, kosiarki, może jakiś sprzęt ogrodowy-zraszacz automatyczny ? Książka http://www.roslinneporady.pl/2017/09...y-warzywa.html lub kalendarz ogrodniczy http://www.roslinneporady.pl/2017/11...kalendarz.html |
||
|
|
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku 😲 "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!
|
|
|
#4425 | |
|
Wtajemniczenie
|
Parapet błagam, jak będziecie takie teksty rzucać to ja żadnych baloników nie będę potrzebowała bo ze śmiechu się otworzę wkońcu ![]() Cytat:
![]() A z materacem u nas też tak było, że sklep zamawiał u producenta ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Czarodziejka mi się zdecydowanie bardziej podoba ten z rózem ale ja bardzo lubię takie patelowe kolorki
|
|
|
#4426 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc i tak wiekszosc rzeczy (oprocz ubranek) kupuje neutralnych ![]() Cytat:
Eh mój Tato na emeryturze znalazł sovie hobby i piecze razowy chleb na zakwasie ![]() Cytat:
ale Mały ma duża wagę juz Cytat:
Bebetto Murano i Cybex Aton 5 ImageUploadedByWizaz Forum1515525362.262850.jpg Wózek wlasnie w takich kolorach. A fotelik w kolorze Rebel Red
|
||||
|
|
|
#4427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pretty_girl19892 raczej Cię nie pocieszę ale ja nie chciałam być nacinana wręcz sobie tego nie życzyłam ale nim zdążyli wypełnić papiery wydaje mi się że to celowo zdążyłam urodzić i mnie nacięli po czym pamiętam jak leżałam po porodzie nie wiem czy przed czy po łyżeczkowaniu podsunęli mi kilka papierów w tym zgodę na nacięcie i co miałam zrobić nie zgodzić się i tak już by to nic po fakcie nie zmieniło jedynie mogła bym im trochę napsuć nerwów po czym szpital by stwierdził, że to było konieczne itp. więc lepiej zrobić chyba rozpoznanie w którym szpitlau tną z automatu a w którym starają się nie ciąć ja akurat trafiłam do takiego gdzie w 80% nacinalipowiem tam bardziej dawały mi we znaki hemoroidy aniżeli nacięcie a z pewnością po tym porodzie będzie plastyka bo w samym momencie gdy tż "wchodzi" wkurza mnie to niemiłosiernie nie wiem czy to blizna daje takie odczucie myślę że nie jakoś tak krzywo i niby byłam mocno zszyta a wydaje mi się że mam tam studnię. Przed pierwszym porodem czytałam gdzieś na necie statystyki jakie szpitale podają w zakresie nacięć krocza. Ja niestety miałam do wyboru Poznańską Polną lub dużo bliżej dwa szpitale powiatowe gdzie w jednym czyli tak jak pisałam 80% nacięć lub drugi dużo mniej nacięć lecz zwlekają ze wszystkim i tym sposobem np. koleżanki synek niedotleniony i powikłaniem tego duża wada wzroku plus niedosłuch dziecko dostało II grupę inwalidzką. Aaa i miałam plan porodu ale w tym sajgonie nikt o niego nie zapytał ani tym bardziej nikt nie zapoznał się z nim. Szczęście że urodziłam w 2 godziny od odejścia wód a od pierwszych skurczy raptem 4 godziny.
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2018-01-09 o 20:19 |
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
|
|
|
#4429 |
|
Zakorzenienie
|
A my zakupiliśmy taki fotelik zakochałam się w kolorze co prawda dla córy miałam tez pastele tyle że róż
http://s1.suwaczek.com/200812234229.png http://s5.suwaczek.com/200303043435.png Anielka Edytowane przez oliwka__ Czas edycji: 2018-01-09 o 20:22 |
|
|
|
#4430 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
30+3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Szczerze, to chyba nigdy w życiu nie piłam tyle co teraz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaka duża już córa! ![]() dzieci tak szybko teraz przybierają na masie mój miał 1198 ciekawe ile będzie miał na kolejnej wizycie a to dopiero na 31 stycznia. |
|
|
|
|
#4432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Dzisiaj zrobili mojej koleżance cc. Miała termin miedzy 14-29 stycznia. Mała 3600 i 56cm ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
Jeju, robi się mega poważnie
![]() Gratuluje udanych wizyt Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4435 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dla was i dzieciaków ![]() Wychodzi na to, że został miesiąc spokoju i powoli się będzie zaczynać
|
|
#4436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasze dzidzie chyba ida podobnie wagowo ![]() A my kupilismy lozeczko- czeka na odmalowanie i bedziemy skladac Znow sie wykazalam kalafiorem ciazowym i na 20 minut przed zamknieciem apteki przypomnialo mi sie ze nie odebralam leku na nadcisnienie ktory musze wziac dzisiaj wieczorem. Chwala Bogu ze akurat bylismy blisko bo wracalismy z lozeczkiem i zdazylam :/ I pokaralo mnie za chcice na coca cole- mam zgage jak stad w kosmos Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez asiula1306 Czas edycji: 2018-01-09 o 20:36 |
|
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ochotę gryźć... :/ nasz kolega zrobił sobie z nas bank. Nie dość, że jest nam winien około 4 tysięcy, to jeszcze dzisiaj zadzwonił do partnera, czy nie pożyczylibyśmy jeszcze 3 tysięcy. No już biegnę, przecież śpimy na forsie... Na tupet, wie, że dziecko w drodze, a o takie kwoty jeszcze dzwoni, gdzie poprzedniej nie oddał...
|
|
|
#4438 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co! Jeden dzien i ledwo nadrabiam
![]() za wizyty Nadalka - dobrze pamietam ze o Ciebie chodzilo, 4 dni to nie tak zle, tymbardziej ze to tylko o brzuszek chodzi... Oby w czwartek Cie uspokoili ![]() Scarlet - fajny wozek ![]() My juz w domu, odpoczywam przy herbatce poszalelismy dzis i nie wiem jak dotrwamy do 19 teraz ale mamy do malego do pokoju wszystko, teraz poskladac i ustawic jakos trudno, za rok sobie odbije
|
|
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4440 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do planu porodu to wiem ze rożnie była Cytat:
zdjecie jakies wrzucisz?Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam tez dalszych znajomych co sobie chwalili, wiec tu nie było dużych problemow No i jak widać tez w końcu TZ przekonałam do nowego fotelika |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

jakoś nie pomyślałam o tym

Bo szybciej wraca się do formy i sprawniej przebiega poród.
Wiec wyszlam z niczym. Tylko młodej dokupilam bodziakow na długi 56 i 62 i dla syna parę rzeczy.

teść jest na emeryturze. Nie lubi siedzieć bezczynnie w domu, woli pracować w polu, ogródku, lesie. Lubi piwo i inne trunki, nie pali. Może macie jakieś pomysły?
choc i tak wiekszosc rzeczy (oprocz ubranek) kupuje neutralnych
"rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!
i co miałam zrobić nie zgodzić się i tak już by to nic po fakcie nie zmieniło jedynie mogła bym im trochę napsuć nerwów po czym szpital by stwierdził, że to było konieczne itp. więc lepiej zrobić chyba rozpoznanie w którym szpitlau tną z automatu a w którym starają się nie ciąć ja akurat trafiłam do takiego gdzie w 80% nacinali

jaka duża już córa! 
trudno, za rok sobie odbije