Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-09, 18:25   #4411
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Ja słyszałam o tym baloniku Anibal ale nie zamierzam korzystać i kupować

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 18:25   #4412
nadalka
Zakorzenienie

Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Właśnie czytałam nowy post Nieboskiej Matki na FB o tym jak przygotowywała się do porodu. Wspomina tam o ćwiczeniach z Aniball, spotkaliście się z tym? Z tego co przeczytałam to jest to balonik, który wsadza się do pochwy i pompuje, codziennie starając się o większy obwód. Ma to na celu przygotowanie do porodu bez nacinania czy pękania krocza. Ćwiczenia zaczyna się na 3-4 tyg przed terminem porodu.

Szczerze to pierwsze słyszę o takich ćwiczeniach. Pierwsze co mi się nasunęło to czy to nie powoduje wcześniejszego porodu. Ale producenci zapewniają że nie. Koszt 199zl.

Ktoś o tym słyszał albo planuje używać?

Jakos wole delikatnie pęknąć niż potem męczyć się z rozpompowaną psiochą
A tak serio to nie wiem, ale mi takie cuda wcześniej nie były potrzebne to i teraz tez nie

Moje zawroty głowy spowodowane były chyba niewyspaniem. Przed wizyta zdrzemnęłam się chwile i jest Ok .

Ja już w domu. Zwolnienie tylko 30 dni, powiedziała ze nie da się na dłużej

I znowu jej coś z tym brzuszkiem nie pasuje. Do tego doszło za mało wód.
Brzuch na wymiar 4 dni do tylu, jak dla mnie to żadna tam różnica. Hmm... według niej chyba wszystko powinno być wpasowane w tydzień i dzien, ale przecież dzieci róznie rosną ??
Mam się stawić na oddział na usg w czwartek rano, ma kogoś poprosić by zrobił obiektywne usg.
Szyjka 4 cm, leży główką w dół.
Wazy 1502g. Następna wizyta z wynikami 6.02.

Stary 2018-01-09, 18:33   #4413
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też coś takiego kupiłam i zastanawiam się, jak ta nieprzemakalność działa, bo w dotyku to takie zwykłe prześcieradło frotte

Mamusie, które kupują już łóżeczko - składacie tylko na próbę, a potem do pudła?
czekam jeszcze z zakupem, bo to trochę bez sensu składać i rozkładać

ból kręgosłupa nie odpuszcza, poruszam się z prędkością dorodnej żółwicy
Tez mam frotte, ale byly tez jerseyowe 😊 dziala tak ze sa pory w ksztalcie lejka i z gory nie wsiaka ale powietrze przepuszcza.

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 18:57   #4414
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dziewczyny, tak na szybko. Doradzcie które połączenie ładniejsze ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2018-01-09-18-55-54_com.android.chrome.jpg (62,8 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Screenshot_2018-01-09-18-54-48_com.android.chrome.jpg (70,4 KB, 52 załadowań)
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:01   #4415
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Mi się podoba wersja 1

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:13   #4416
bloody_marry
Rozeznanie

Mi również 1

Nadalka, przekonałas mnie rozpompowaną psiochą jakoś nie pomyślałam o tym

Edytowane przez bloody_marry
Czas edycji: 2018-01-09 o 19:18
bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:22   #4417
julietta83
Zakorzenienie

a ja głosuję za 2
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:22   #4418
parapet
Zadomowienie

Cytat:
plecy piżamy, to ponoć się sprawdza u chrapiących. Tylko że mąż śpi w gaciach więc nie mam w co wszyć
Na taśmę dwustronną

Cytat:
Właśnie czytałam nowy post Nieboskiej Matki na FB o tym jak przygotowywała się do porodu. Wspomina tam o ćwiczeniach z Aniball, spotkaliście się z tym? Z tego co przeczytałam to jest to balonik, który wsadza się do pochwy i pompuje, codziennie starając się o większy obwód. Ma to na celu przygotowanie do porodu bez nacinania czy pękania krocza. Ćwiczenia zaczyna się na 3-4 tyg przed terminem porodu.

Szczerze to pierwsze słyszę o takich ćwiczeniach. Pierwsze co mi się nasunęło to czy to nie powoduje wcześniejszego porodu. Ale producenci zapewniają że nie. Koszt 199zl.

Jest jeszcze epino lub masaż krocza, chociaż on nie przyniesie takich efektów.
Ja uważam, że lepiej spróbować uzyskać rozwarcie w 3 tyg niż w 13 godzin
I z tego co wiem nie robi się rozklapiocha, tylko jakby poprawia elastyczność.
Stosuje się to już w tym bezpiecznym okresie od 38 tc. I chyba nie ma dowodów, żeby to sprowokowało poród, bo nie wywołuje się skurczy, tylko stopniowo rozciąga krocze. U nas na SR położna polecała, zwłaszcza jeśli się oczekuje ochrony krocza. Jak się samemu nic nie robi w tym kierunku, to powiedziała, żeby się nie wygłupiać Można też balonik zabrać na porodówkę, jeśli ćwiczyło się w domu

Chyba nie musze pisać, że spróbuję Bo szybciej wraca się do formy i sprawniej przebiega poród.

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2018-01-09 o 19:46
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:24   #4419
ScarlettO
Wtajemniczenie

Czarodziejka, mi rownież 1 sie bardziej podoba

Nadalka, mam nadzieje ze to czwartkowe usg Cie uspokoi mnie tez sie wydaje ze różnica 4 dni to żadna różnica, ale niech inny lekarz to oceni, my sie tez na tym nie znamy ale szyjka długa No i dziec duży juz

Bloody, współczuje przeżyć na IP bardzo przykre, ze nie ma żadnego zrozumienia, a pojechałaś z rzeczywistym problemem

Ja tez dorzucę swoje 3 grosze co do baby Max materaca, bo do nas tez doszedł, zamawialiśmy od producenta na Allegro (bo mieliśmy zniżkę z Allegro), materac wydaje sie średnio twardy w stronę twardego, ale mnie sie podoba aaa No i tak jak Torrence, czas oczekiwania był 7 dni, poniewaz niby producent robi każdy materac na zamowienie.

A my dzis zamówiliśmy wózek i fotelik, w końcu niby czas oczekiwania do 4 tyg ale pracownik sklepu powiedział, ze bedzie w przeciągu 2 tyg, możliwe nawet ze w przyszłym

Zepsuła nam sie pralka w mieszkaniu, wiec pranie robiłam u teściowej, miałam wpaść na chwile dosłownie a przesiedziałam wczoraj z nia cały dzien. Na szczęście dogadujemy sie, ale myślałam ze cos w domu porobie, dzis musze nadrabiać za to.
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:27   #4420
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Mi numer 1 bardziej się podoba

Nadalka mam nadzieję że w szpitalu na usg Cie uspokoja, bo 4 dni różnicy to prawie nic. A który masz tydzień i dzień teraz?
No i ładna waga małej

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:35   #4421
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Nadalka, jak dla mnie te 4dni to też nie jakas gigantyczna różnica, hmmm....

Ale miałam zabiegany dzień. Byłam na zakupach, poogladałam ciuchy, ale nic mi w oko nie wpadło. Chciałam legi sobie kupić ale nie było zwykłych czarnych. Albo z jakimiś wstawkami, albo z grubą gumą, albo przeswitujace Wiec wyszlam z niczym. Tylko młodej dokupilam bodziakow na długi 56 i 62 i dla syna parę rzeczy.
Mężowi się bardziej ten z białym kocyk podoba, a ja w sumie nie wiem. Z tego samego połączenia czy materiałów będzie kokonik.
Zresztą mojemu mężowi się ogólnie te dziewczęce , różowego rzeczy nie widzą, twierdzi ze dla chłopców są o wiele ładniejsze

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:36   #4422
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Dziewczyny mam problem. Tesciu w lutym ma 70urodziny. Nie mam zielonego pojęcia co na prezent teść jest na emeryturze. Nie lubi siedzieć bezczynnie w domu, woli pracować w polu, ogródku, lesie. Lubi piwo i inne trunki, nie pali. Może macie jakieś pomysły?

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 19:57   #4423
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Ja już w domu. Zwolnienie tylko 30 dni, powiedziała ze nie da się na dłużej

I znowu jej coś z tym brzuszkiem nie pasuje. Do tego doszło za mało wód.
Brzuch na wymiar 4 dni do tylu, jak dla mnie to żadna tam różnica. Hmm... według niej chyba wszystko powinno być wpasowane w tydzień i dzien, ale przecież dzieci róznie rosną ??
Mam się stawić na oddział na usg w czwartek rano, ma kogoś poprosić by zrobił obiektywne usg.
Szyjka 4 cm, leży główką w dół.
Wazy 1502g. Następna wizyta z wynikami 6.02.
Ja dostałam tylko na 3 tygodnie Od wizyty do wizyty.
Ciekawe, jak będzie jak wizyty się bardziej zagęszczą

Pijesz wystarczająco? Niby nie ma dowodów, że to wpływa na ilość wód, ale czytałam relacje dziewczyn, które twierdziły, że pomogło.

Bardzo wyczulona ta twoja lekarka. Idź na to usg, niech ją uspokoi

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. Tesciu w lutym ma 70urodziny. Nie mam zielonego pojęcia co na prezent teść jest na emeryturze. Nie lubi siedzieć bezczynnie w domu, woli pracować w polu, ogródku, lesie. Lubi piwo i inne trunki, nie pali. Może macie jakieś pomysły?
Koszyk na grzyby i nożyk (jeśli zbiera)
Odstraszacz na krety
Jakieś wino np. porto (słodkie, starsi panowie lubią takie)
Coś do trawy, kosiarki, może jakiś sprzęt ogrodowy-zraszacz automatyczny ?
Książka http://www.roslinneporady.pl/2017/09...y-warzywa.html lub kalendarz ogrodniczy http://www.roslinneporady.pl/2017/11...kalendarz.html
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:03   #4424
Koma1002
Zadomowienie

Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku 😲 "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Koma1002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:10   #4425
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Na taśmę dwustronną

Parapet błagam, jak będziecie takie teksty rzucać to ja żadnych baloników nie będę potrzebowała bo ze śmiechu się otworzę wkońcu
Cytat:
Napisane przez ScarlettO Pokaż wiadomość
A my dzis zamówiliśmy wózek i fotelik, w końcu niby czas oczekiwania do 4 tyg ale pracownik sklepu powiedział, ze bedzie w przeciągu 2 tyg, możliwe nawet ze w przyszłym
Scarlett co tak enigmatycznie?! Chwal się, konkrtety poprosimy! Jakie modele, jakie kolory?

A z materacem u nas też tak było, że sklep zamawiał u producenta

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Czarodziejka mi się zdecydowanie bardziej podoba ten z rózem ale ja bardzo lubię takie patelowe kolorki
Stary 2018-01-09, 20:16   #4426
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Mężowi się bardziej ten z białym kocyk podoba, a ja w sumie nie wiem. Z tego samego połączenia czy materiałów będzie kokonik.
Zresztą mojemu mężowi się ogólnie te dziewczęce , różowego rzeczy nie widzą, twierdzi ze dla chłopców są o wiele ładniejsze

A mnie sie bardziej dla dziewczynek podobają rzeczy choc i tak wiekszosc rzeczy (oprocz ubranek) kupuje neutralnych

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość

Zestaw do warzenia piwa Eh mój Tato na emeryturze znalazł sovie hobby i piecze razowy chleb na zakwasie

Cytat:
Napisane przez Koma1002 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Super cc za 6-7 tyg to nie jest zle, wiesz ze od dzis do naszego Ew porodu SN i w terminie 8 tyg? Wiec niewielka różnica tydzień w ta czy w tamta ale Mały ma duża wagę juz

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość

Scarlett co tak enigmatycznie?! Chwal się, konkrtety poprosimy! Jakie modele, jakie kolory?

A z materacem u nas też tak było, że sklep zamawiał u producenta )

Bebetto Murano i Cybex Aton 5

ImageUploadedByWizaz Forum1515525362.262850.jpg

Wózek wlasnie w takich kolorach. A fotelik w kolorze Rebel Red
Stary 2018-01-09, 20:17   #4427
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Ja słyszałam o tym baloniku Anibal ale nie zamierzam korzystać i kupować

Co do ćwiczeń i naciągania krocza by nas nie nacięli:

pretty_girl19892 raczej Cię nie pocieszę ale ja nie chciałam być nacinana wręcz sobie tego nie życzyłam ale nim zdążyli wypełnić papiery wydaje mi się że to celowo zdążyłam urodzić i mnie nacięli po czym pamiętam jak leżałam po porodzie nie wiem czy przed czy po łyżeczkowaniu podsunęli mi kilka papierów w tym zgodę na nacięcie i co miałam zrobić nie zgodzić się i tak już by to nic po fakcie nie zmieniło jedynie mogła bym im trochę napsuć nerwów po czym szpital by stwierdził, że to było konieczne itp. więc lepiej zrobić chyba rozpoznanie w którym szpitlau tną z automatu a w którym starają się nie ciąć ja akurat trafiłam do takiego gdzie w 80% nacinali

powiem tam bardziej dawały mi we znaki hemoroidy aniżeli nacięcie a z pewnością po tym porodzie będzie plastyka bo w samym momencie gdy tż "wchodzi" wkurza mnie to niemiłosiernie nie wiem czy to blizna daje takie odczucie myślę że nie jakoś tak krzywo i niby byłam mocno zszyta a wydaje mi się że mam tam studnię.

Przed pierwszym porodem czytałam gdzieś na necie statystyki jakie szpitale podają w zakresie nacięć krocza. Ja niestety miałam do wyboru Poznańską Polną lub dużo bliżej dwa szpitale powiatowe gdzie w jednym czyli tak jak pisałam 80% nacięć lub drugi dużo mniej nacięć lecz zwlekają ze wszystkim i tym sposobem np. koleżanki synek niedotleniony i powikłaniem tego duża wada wzroku plus niedosłuch dziecko dostało II grupę inwalidzką.
Aaa i miałam plan porodu ale w tym sajgonie nikt o niego nie zapytał ani tym bardziej nikt nie zapoznał się z nim. Szczęście że urodziłam w 2 godziny od odejścia wód a od pierwszych skurczy raptem 4 godziny.

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2018-01-09 o 20:19
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:18   #4428
Mecassie
Zakorzenienie

Hej ja już po wizycie. Wpadam tylko napisać że mała ma już 2,5kg jest śliczna i w ogóle zakochałam się! Szyjka jeszcze zamknięta i twarda także nie rodzę :cwaniak:

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:21   #4429
oliwka__
Zakorzenienie

A my zakupiliśmy taki fotelik zakochałam się w kolorze co prawda dla córy miałam tez pastele tyle że róż
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20180103-WA0001.jpg (89,7 KB, 57 załadowań)

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2018-01-09 o 20:22
Stary 2018-01-09, 20:24   #4430
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Mi numer 1 bardziej się podoba

Nadalka mam nadzieję że w szpitalu na usg Cie uspokoja, bo 4 dni różnicy to prawie nic. A który masz tydzień i dzień teraz?
No i ładna waga małej

30+3

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Ja dostałam tylko na 3 tygodnie Od wizyty do wizyty.

Ciekawe, jak będzie jak wizyty się bardziej zagęszczą

Pijesz wystarczająco? Niby nie ma dowodów, że to wpływa na ilość wód, ale czytałam relacje dziewczyn, które twierdziły, że pomogło.

Bardzo wyczulona ta twoja lekarka. Idź na to usg, niech ją uspokoi

Koszyk na grzyby i nożyk (jeśli zbiera)

Odstraszacz na krety

Jakieś wino np. porto (słodkie, starsi panowie lubią takie)

Coś do trawy, kosiarki, może jakiś sprzęt ogrodowy-zraszacz automatyczny ?

Książka http://www.roslinneporady.pl/2017/09...y-warzywa.html lub kalendarz ogrodniczy http://www.roslinneporady.pl/2017/11...kalendarz.html

Szczerze, to chyba nigdy w życiu nie piłam tyle co teraz

Stary 2018-01-09, 20:24   #4431
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie. Wpadam tylko napisać że mała ma już 2,5kg jest śliczna i w ogóle zakochałam się! Szyjka jeszcze zamknięta i twarda także nie rodzę :cwaniak:

Mecassie gratuluję wizyty jaka duża już córa!
dzieci tak szybko teraz przybierają na masie mój miał 1198 ciekawe ile będzie miał na kolejnej wizycie a to dopiero na 31 stycznia.
Stary 2018-01-09, 20:25   #4432
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Super

Dzisiaj zrobili mojej koleżance cc. Miała termin miedzy 14-29 stycznia. Mała 3600 i 56cm

Stary 2018-01-09, 20:26   #4433
alleyezonme
Zakorzenienie

Jeju, robi się mega poważnie

Gratuluje udanych wizyt

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:27   #4434
nadalka
Zakorzenienie

Cytat:

Stary 2018-01-09, 20:30   #4435
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, ja już po wizycie. Mały waży 2200 wg pomiarów wygląda na 34 tydzień, dr mówi, że rośnie szybko i na cc mogę się nastawiać za ok. 6-7 tygodni...strach w moich oczach, mąż zauroczony. To było usg 3 trymestru, wszystko w jak najlepszym porządku. Jak powiedział o tych 7 tygodniach to przestałam słuchać, bo byłam w takim szoku 😲 "rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?!

Cytat:

Dziewczyny dla was i dzieciaków
Wychodzi na to, że został miesiąc spokoju i powoli się będzie zaczynać
Stary 2018-01-09, 20:30   #4436
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

No za 6 tygodni bedzie ciaza donoszona u ciebie takze to jest jak najbardziej realne. Ja marze by urodzic w 38 tygodniu nasze dzidzie chyba ida podobnie wagowo

A my kupilismy lozeczko- czeka na odmalowanie i bedziemy skladac

Znow sie wykazalam kalafiorem ciazowym i na 20 minut przed zamknieciem apteki przypomnialo mi sie ze nie odebralam leku na nadcisnienie ktory musze wziac dzisiaj wieczorem. Chwala Bogu ze akurat bylismy blisko bo wracalismy z lozeczkiem i zdazylam :/

I pokaralo mnie za chcice na coca cole- mam zgage jak stad w kosmos

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-09 o 20:36
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:37   #4437
_Selina_
Zakorzenienie

Ja mam ochotę gryźć... :/ nasz kolega zrobił sobie z nas bank. Nie dość, że jest nam winien około 4 tysięcy, to jeszcze dzisiaj zadzwonił do partnera, czy nie pożyczylibyśmy jeszcze 3 tysięcy. No już biegnę, przecież śpimy na forsie... Na tupet, wie, że dziecko w drodze, a o takie kwoty jeszcze dzwoni, gdzie poprzedniej nie oddał...

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:37   #4438
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Wiecie co! Jeden dzien i ledwo nadrabiam

za wizyty

Nadalka - dobrze pamietam ze o Ciebie chodzilo, 4 dni to nie tak zle, tymbardziej ze to tylko o brzuszek chodzi... Oby w czwartek Cie uspokoili

Scarlet - fajny wozek bebetto rzadzi

My juz w domu, odpoczywam przy herbatce poszalelismy dzis i nie wiem jak dotrwamy do 19 teraz ale mamy do malego do pokoju wszystko, teraz poskladac i ustawic jakos nawet dywan kupilam choc nie przemawial do mnie na 100% ale jak patrzylam w necie to zazwyczaj byly takie slodziaste mocno a ja nie kupie nowego dywanu za 2 lata jak podrosnie. Maz w koncu kupil kurtke a jak weszlam do housa to zalowalam ze z brzuchem jestem bo bym wyszla z nareczem sukienek i bluzek za grosze a tak to nie mialam nawet jak przymierzyc trudno, za rok sobie odbije
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:39   #4439
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:

Ja słyszałam o takim baloniku w kontekście jak już kobietom wywołują poród to przed oxy dają balonik

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-09, 20:48   #4440
ScarlettO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Co do ćwiczeń i naciągania krocza by nas nie nacięli:

pretty_girl19892 raczej Cię nie pocieszę ale ja nie chciałam być nacinana wręcz sobie tego nie życzyłam ale nim zdążyli wypełnić papiery wydaje mi się że to celowo zdążyłam urodzić i mnie nacięli po czym pamiętam jak leżałam po porodzie nie wiem czy przed czy po łyżeczkowaniu podsunęli mi kilka papierów w tym zgodę na nacięcie i co miałam zrobić nie zgodzić się i tak już by to nic po fakcie nie zmieniło jedynie mogła bym im trochę napsuć nerwów po czym szpital by stwierdził, że to było konieczne itp. więc lepiej zrobić chyba rozpoznanie w którym szpitlau tną z automatu a w którym starają się nie ciąć ja akurat trafiłam do takiego gdzie w 80% nacinali

powiem tam bardziej dawały mi we znaki hemoroidy aniżeli nacięcie a z pewnością po tym porodzie będzie plastyka bo w samym momencie gdy tż "wchodzi" wkurza mnie to niemiłosiernie nie wiem czy to blizna daje takie odczucie myślę że nie jakoś tak krzywo i niby byłam mocno zszyta a wydaje mi się że mam tam studnię.

Przed pierwszym porodem czytałam gdzieś na necie statystyki jakie szpitale podają w zakresie nacięć krocza. Ja niestety miałam do wyboru Poznańską Polną lub dużo bliżej dwa szpitale powiatowe gdzie w jednym czyli tak jak pisałam 80% nacięć lub drugi dużo mniej nacięć lecz zwlekają ze wszystkim i tym sposobem np. koleżanki synek niedotleniony i powikłaniem tego duża wada wzroku plus niedosłuch dziecko dostało II grupę inwalidzką.
Aaa i miałam plan porodu ale w tym sajgonie nikt o niego nie zapytał ani tym bardziej nikt nie zapoznał się z nim. Szczęście że urodziłam w 2 godziny od odejścia wód a od pierwszych skurczy raptem 4 godziny.
Chyba lepiej i tak nacięcie niz Ew pęknięcie... szkoda tylko, ze nacinają z marszu, bo to tez bez sensu

A co do planu porodu to wiem ze rożnie była

Cytat:

Twoja Malutka najwieksza to juz kawał babki zdjecie jakies wrzucisz?

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Mecassie gratuluję wizyty jaka duża już córa!

dzieci tak szybko teraz przybierają na masie mój miał 1198 ciekawe ile będzie miał na kolejnej wizycie a to dopiero na 31 stycznia.
Jak liczyłam to mi wychodziło ze w 3 trymestrze dzieci przybierają ok 200-250 g na tydzień

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Ja mam ochotę gryźć... :/ nasz kolega zrobił sobie z nas bank. Nie dość, że jest nam winien około 4 tysięcy, to jeszcze dzisiaj zadzwonił do partnera, czy nie pożyczylibyśmy jeszcze 3 tysięcy. No już biegnę, przecież śpimy na forsie... Na tupet, wie, że dziecko w drodze, a o takie kwoty jeszcze dzwoni, gdzie poprzedniej nie oddał...

Jezu co za kolega w życiu bym nie pożyczyła pieniędzy :|

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość
Wiecie co! Jeden dzien i ledwo nadrabiam

za wizyty

Nadalka - dobrze pamietam ze o Ciebie chodzilo, 4 dni to nie tak zle, tymbardziej ze to tylko o brzuszek chodzi... Oby w czwartek Cie uspokoili

Scarlet - fajny wozek bebetto rzadzi

My juz w domu, odpoczywam przy herbatce poszalelismy dzis i nie wiem jak dotrwamy do 19 teraz ale mamy do malego do pokoju wszystko, teraz poskladac i ustawic jakos nawet dywan kupilam choc nie przemawial do mnie na 100% ale jak patrzylam w necie to zazwyczaj byly takie slodziaste mocno a ja nie kupie nowego dywanu za 2 lata jak podrosnie. Maz w koncu kupil kurtke a jak weszlam do housa to zalowalam ze z brzuchem jestem bo bym wyszla z nareczem sukienek i bluzek za grosze a tak to nie mialam nawet jak przymierzyc trudno, za rok sobie odbije
Bebetto ma dobre opinie i cenowo tez korzystnie wypada, stad ta decyzja mam tez dalszych znajomych co sobie chwalili, wiec tu nie było dużych problemow No i jak widać tez w końcu TZ przekonałam do nowego fotelika
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości