|
|
#4411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
A znacie jakieś inne szybkie sałatki?
Ja nie jestem sałatkowa,wielu składników nie mogę zwykle jeść, ale mężowi bym trochę zycie urozmaiciła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sałatka z zupek chińskich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jabłka ze skorka Seler naciowy Orzechy włoskie Majonez Coleslaw domowy Kapusta poszatkowana Czerwona cebula Jabłko i marchewka starte na dużych oczkach Majonez z jogurtem Bezimienna Mango Avocado Pomidor bez nasion i skorki Czerwona cebula Kolendra Sos vinaigrette (musztarda, ocet winny, sol pieprz i oliwa, szalotka opcjonalnie) Buraczkowa Rukola Orzechy włoskie Buraczki Ser kozi ktorego nam nie wolno Sos vinaigrette |
|
|
|
|
#4414 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wtedy się poczuje pewniej ![]() Cytat:
Jeśli lekarka mówi że jest ok to nie stresuj się ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mi jajka wchodzą normalnie od początku. Za to od wczoraj męczą mnie mdłości:/ dziś się strasznie czuję:/ a myślałam że mnie ominie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2018-01-09 o 16:46 |
||||
|
|
|
#4415 |
|
Raczkowanie
|
Patrycja, ja na Twoim miejscu już bym nie robiła dodatkowego UG, zwłaszcza że ten wynik był też jeszcze w normie, ale zrobisz jak uważasz: )
No niestety ja myślę, że też mojego kataru się pozbędę w lipcu i nawet mi się o tym myśleć nie chce Ja wczoraj i dziś też czuję jakby takie bulgotanie w brzuchu po lewej stronie, ale raczej nie wierzę w to, że to ruchy tylko pewnie jelita. Zresztą tak czy siak na razie nie umiem tego rozpoznać: ) I ja też nie nadążam z czytaniem mimo L4 ale to dobrze, że wątek kwitnie.Moja jedna kuzynka urodziła na koniec grudnia chłopca a kolejna wczoraj dziewczynkę. Troszkę im zazdroszczę u nas jeszcze sporo czasu do rozwiązania |
|
|
|
#4416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4417 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam,ze od majonezu też mnie odrzuca. I frytek. Nawet wczoraj warzywa z patelni mnie cofnely
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za propozycje sałatek,na pewno skorzystam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4420 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli lekarka powiedziała, że nt jest w normie to bym się chyba nie przejmowała. Chyba, że bardzo się tym stresujesz to może dasz radę się do kogoś innego wybrać na badanie? Radena, xXBlankaXx, biedne jesteście z tym kibelkiem MalaGosia88 z twarzą to aż takiego problemu nie mam - codziennie byję ją szczoteczka elektryczną wiec jakies złuszczenie jest i po tym mocno nawilżający krem, choć skórki i tak wychodzą 😞 Najgorzej to z resztą ciała- sypie się strasznie. Peelingi, masła, olejki nic nie dają 😞 już nawet zrobiłam zestaw badań na tarczycę, bo myślałam, że może od tego ale jednak nie 😞 Pozostało mi chyba tylko rozsiewanie wszędzie mojego dna 😂 Cytat:
|
||
|
|
|
#4421 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze Wam podam super Dressing do sałatki
Pol ząbku czasnku przecisnietego przez praskę 1 łyżka sosu sojowego 2lyzki oleju sezamowego 1 łyżeczka miodu Sok z połowy cytryny. Moj ukochany sos a szczególne pasuje do mojej wiosennej sałatki Marchewka Czerwona papryka Czerwona cebula Groszek cukrowy Kolendra Wszytsko pokrojone w długie cienkie paski. Pycha. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Ale wiecie co, ostatnio to wcale nie czuje smaków i przez to nie mam apetytu. Nie czuje słonego ani nawet słodkiego. Jadłam wczoraj te ciastka i tak jakbym wcale nie czuła ze sa słodkie. Waga nadal ta sama. Brzuch jakos mniejszy. Nie wiem czy to normalne... Ugotowałam kalafiorowa na dzis i bolognese na jutro. I odechciało mi sie w ogole jesc. Nawet nie posmakowałam. |
|
|
|
#4422 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Do nas właśnie dziś doszły. Wracamy do domu i będziemy czytać
![]() Cytat:
.Cytat:
Współczuję Wam wymiotów. Ja miałam lekkie mdłości, ale nigdy w trakcie ciazy nie wymiotowałam |
||
|
|
|
#4423 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maluszek skakał na głowie dzisiaj to była tylko wizyta kontrolna ale wszystko jest w porządku znowu dostałam skierowanie na krew, mocz i kilka innych badań już się przyzwyczajam do tego kłucia Niestety zdjęcia dzisiaj nie dostałam bo się nie chciało wydrukować ale sprzed tygodnia mam chyba z 15 to mi wystarczy ![]() Kolejna wizyta 6.02 ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie wczoraj kurczak odrzucił ((
|
|
#4425 |
|
Rozeznanie
|
Tez mam nastepna wizyte 6.02
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Makaron ryżowy(czaniecki)ugotować pierś z kurczaka pokroić w kostkę usmażyć(ja z przyprawą gyros) ogórek zielony papryka świeża pokroić w drobną kostkę wymieszać z majonezem doprawić Ugotować różyczki brokuła ser feta w kostkę z dwie garście prażonego słonecznika uprażyć na patelni Brokuł mieszasz z feta i uprażonym słonecznikiem polewasz sosem czosnkowym(ja robię domowy na bazie jogurtu) Woreczek ryżu puszka tuńczyka w kawałkach(albo więcej jak wolisz) jajka na twardo(z 3-4) ogórki kiszone skroić w kostkę cebula w kostkę sparzam żeby nie była tak ostra majonez popieprzyć posolić tak na szybko |
|
|
|
|
#4428 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja fasolka wyszla dobra, ale i tak uwazam, ze jak nie jestem w ciazy to lepiej gotuje, mam jakis inny smak. Teraz czegis mi brakuje w daniu, cos jest inaczej ![]() Camelitos gratuluje wizyty 😘 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
Ogolnie dla mnie wszystko jest blee, chyba ze cos musze zjesc to sobie wmuszam cos.
|
|
|
#4430 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję Wam dziewczynki ruchów dzidzi, to najpiękniejsze uczucie świata(w ciąży), mimo, że potem boli
![]() Gratuluję udanych wizyt i dużych maluszków. ![]() U mnie dziś 11t0d. Jestem baaardzo w tyle. Będziecie trzymały za mnie kciuki z maluchami AAa i dziś nie leciałam do toalety ![]() Dziękuję za polecenie książek. Właśnie zaczęłam ,,Czereśnie muszą być dwie"
|
|
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
Pozytywna daj znać jak przeczytasz czy "Czereśnie..." Ci się podobały, mi bardzo a zwłaszcza na końcu jak się sprawa domu wyyjaśniła
|
#4432 |
|
Zakorzenienie
|
Camelitos gratuluję takiej pozytywnej wizyty
!Pozytywna Ty też sierpniowa? U mnie też dziś 11t0d, piątka!
|
#4433 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie 11+3 więc też jestem w tyle z wieloma dziewczynami
dobrze,że brzuch mam duży to nadrabiam![]() Cameliotos, brawa za udaną wizytę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio w Ikea był taki maluch, baaardzo niegrzeczny ![]() Maz do mnie podszedł i mówi, boże jak dobrze, że nasza jeszcze w brzuchu siedzi... Hahaha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4435 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek pocieszam się, że jest nas całkiem sporo aktywnych mam z TP na koniec lipca, zawsze raźniej i nie tak z tyłu
|
#4436 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem do tyłu z terminem na końcówkę 😁 więc trochę nas jest
dziś 11t4dWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A tak serio to z sosem czosnkowym i gdyby nie to ze jutro musze wstać o 5 do pracy to bym sobie zrobiła Teraz jestem głodna . Cytat:
11t6d.
|
||
|
|
|
#4438 |
|
Zakorzenienie
|
Także dziewczyny przecierają szlaki a my potem już wiemy co z czym do czego jak przychodzi na nas pora
.
|
#4439 |
|
Rozeznanie
|
Albo tak nas wystraszą opowiadaniami o porodach że jeszcze bardziej się będziemy stresować.
![]() Ja tam o porodzie wogole nie myślę wolę się nie nakrecać. 🤣 Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze i tyle, już nie ma odwrotu .. Będzie boleć ale warto dla maleństwa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

a potem wyszukaliśmy na yt filmik jak przewijać dziecko i mi wysyłał różne ciekawostki 

U mnie zawsze mówią, że się dwa tygodnie czeka i niestety tak zwykle jest.

.