|
|
#4441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Scarlett - ja mialam 4 lata temu luce i kochalam ten wozek
a teraz mial byc 42 ale cora podrosla i kupilismy innyze wzgledu na jej sposob aiedzenia. A bedac dzisiaj w smyku przymierzylismy ja do bebetto tito chyba no i potwierdzily sie moje obawy ze aiedzialaby jak mala pokraka |
|
|
|
#4442 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poszłam do pokoiku małej i najchętniej bym go urządziła już jak trza A tak to wszystko w kartonach... Grudzień mi zleciał strasznie szybko, a ten styczeń już mi się dłuży
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa dla dzieciaczków, ale już duże
![]() Niektórzy lekarze to mogliby się zastanowić zanim zaczną straszyć, mi na ostatnim usg wyszły różnice tygodniowe, ale lekarz mówił, że wszystko ok, więc się za bardzo nie przejmowałam ![]() Długo trwa usg 3 trymestru? Nie wiem na ile się nastawiać ![]() Jeszcze mnie wkurzył tz na wieczór - polamalo mnie od tego prasowania, każdy krok łamie mi biodra, więc poprosiłam, żeby poskladal pranie, bo ja nie dam rady - ok, później, jak mu przyniosę ciastka z kuchni. Ledwo chodzę i będę mu pod nos podstawiac smakołyki, żeby łaskawie złożył swoje ubrania
|
|
#4444 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/karafka-z-grawerem...f-a171f21494da Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4445 |
|
Wtajemniczenie
|
dzięki dziewczyny za rady odnośnie koszuli! Wezmę w takim razie s i m
![]() blackberry - u kogo kupowałas przescieradło? ![]() Co do balonika - słyszałam ale nie będę testować Czarodziejka - dla mnie 1 Nadalka - mi też się wydaje ze 4 dni to nie różnica, może to być błąd pomiaru. W czwartek usłyszysz, że wszystko jest ok ![]() Koma - jaki okbrzymek! 6-7 tygodni? Przecież to lada moment! ScarlettO - ładny wózek! Co do fotelika tez mamy atona 5 ![]() Mecassie - jaka duża! Szok! Super, że wszystko ok! ![]() TZ dziś zrobił mi niespodziankę i wrócił z pracy z wózkiem i fotelikiem! A jeszcze dzisiaj sobie myślałam że będziemy tyle na niego czekać. Zamawialismy 28 grudnia, czas oczekiwania miał być do 6 tygodni, ale babeczka mówiła, że pewnie przyjdzie trochę wcześniej. Mimo to nie spodziewalam się, że bedzie w 1.5 tygodnia! W czwartek będziemy składać wózek to wrzucę foto ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
Nadalka, Koma, Mecassie gratuluję wizyt. Brawa dla dzieciaczkow że tak ładnie rosną 😎
Koma 7 tyg? to naprawdę mało mi się wydaje że już jest, przecież to już zaraz 😉 Mecassie ale duża Twoja babeczka już 😊 dobrze że jednak jeszcze nie rodzisz na dniach. 😉 Nadalka a co to jest 4 dni? to kurde tyle co nic 😊 Scarletto śliczny ten wózek 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4447 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4448 |
|
Raczkowanie
|
Poszłam do lekarza na nocną opiekę, bo mąż dopiero po 19 wrócił z pracy. Wchodzę do gabinetu, a tu mój kolega z klasy. 20 minut gadał, już myślałam, że mnie nawet nie osłucha. No i nic nie wiem. Tyle, że raczej antybiotyk nie potrzebny. Zapisał jakiś syrop, obym po nim spała.
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze sie za to wziac i drugiej tez uszyc tylko zdecydowanegow wyboru imienia wciaz brak
|
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wole robic masaz, brac wiesia i pic herbatke z lisci Jak ma sie peknac to i tak sie peknie, nie ma reguly. A naciecia sie nie boje bo jest lepsze niz paskudne pekniecie. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie zywsze i bardziej radosne, kolorowe no ale ja nie lubie mdlych kolorow, te ciuszki co mi sie podobaja z dzialu chlopiecego tez dla malutkiej kupuje, pierwsza tez nie miala samych rozowych
|
|
|
|
|
#4455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja tak na szybko, bo mam mętlik w głowie. Po szkole super. Duzo ćwiczeń zmniejszających ból było. Ale za to Dzieć dzis taki spokojny, ze sie martwic zaczynam. Tzn czułam, ze sie ruszał, ale w porównaniu do tego co było to niewielki procent ruchów.
Obiecuje, ze resztę wątku nadrobię jutro. Trzymajcie sie ciepło! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, ze szyjka zamknieta, zawsze to spokojniejsza glowa Cytat:
![]() Ja teraz wzielam dla malutkiej kolor nosidla nomad blue i tez mi sie bardzo podoba. |
||
|
|
|
#4457 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Strasznie chciałabym go już zobaczyć, ale nie ma sensu wnoszenie go na 3 piętro tylko po to, żeby go złożyć i znów znieść do samochodu Wózek przewieziemy pewnie przed samym porodem i od razu zostawimy w wózkowni ![]() Cytat:
Jutro czeka mnie dzień kuriera! Przychodzi moje zamówienie z gemini i książka po prostu piersia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4458 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt! :
Czarodziejka, scarlettO, parapet dziękuję bardzo Wam za odpowiedzi. Oliwka super kolor tego fotelika ![]() Selina bezwstydny ten kolega. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4459 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4460 | |
|
Rozeznanie
|
Na pewno krócej niż połówkowe
Nawet z tych emocji dałam radę wyleżeć na plecach ![]() Cytat:
Poczekaj jak ci w nocy da do wiwatu jak się położysz
|
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam ci troche zazdroszcze, wiesz na czym stoisz, masz konretny czas na dopiecie wszystkiego na ostatni guzik choc zdaje sobie sprawe, ze czasami lepiej zyc w blogiej nieswiadomosci i czekac az wezmie z zaskoczenia i samo sie zacznie Tak czy siak zycze zebys wszystko zdazyla ogarnac, egzaminy zaliczyc spiewajaco i miec przed porodem spokojna glowe
|
|
|
|
|
#4462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktory to juz tydzien i dzien? porod za 7 tyg to i tak w terminie donoszenia juz wiec trzeba sie z ta mysla juz pogodzic Cytat:
|
||
|
|
|
#4463 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
czekamy na zdjecie wózka po złożeniu ![]() Cytat:
Cytat:
nie ma sie co ograniczać ![]() Cytat:
Pewnie sie uaktywni No i dzieciaczki ciagle rosną i ciagle ubywa im miejsca, takze tez nie sa skłonne do takich codziennych intensywnych ruchów
|
||||||
|
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Na koncowce jak juz dziec ma mniej miejsca te ruchy maja prawo byc bardziej leniwe i mniej odczuwalne.
|
|
|
|
#4465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Pebble Plus?
|
|
|
|
|
#4466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie ona by się nie obraziła za publiczne napisanie więc na Facebooku wyszukaj Pika design projektowanie wnętrz ma swoje ekipy i stolarzy i jakąś zaprzyjaźnioną firmę z dawandy do poduszek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Cytat:
powodzenia na egzaminach U mnie tez 32+0 ale u mnie póki co szykuje sie SN, wiec tak naprawdę za 5 tyg ciąża donoszona i bedzie sie moglo juz wszystko dziać. Jakos tak przeraża mnie ze to za niewiele ponad miesiąc. A przecież w czerwcu robiłam dopiero test ciazowy! Ilsa wpiszesz mi wózek Bebetto Murano i fotelik Cybex Aton 5? ![]() Idę zjeść truskawki
Edytowane przez ScarlettO Czas edycji: 2018-01-09 o 22:26 |
|
|
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja się nie stresuję w ogole. Ogólnie biorąc wszystkie pomiary wychodzi 29+5 czyli tez 4 dni do tylu.
Z Igą miałam termin na 26.06. A NA USG termin pokazywał się nawet na 8.07. A każda cześć ciała żyła swoim życiem. Denerwuje mnie to trochę takie przewrażliwienie jej, chyba ze ma jakieś zle doświadczenia w tym i nic nie chciała powiedziec. Dla mnie to tylko zawracanie pupy, No ale już pójdę jak jeszcze jej te wody nie pasują. U nas w 3 tygodnie równo pol kilo przybrała, patrząc na to ze dzieci im bliżej porodu tym więcej przybierają to dobry przyrost. Mój kalafior ciążowy objawia się tym, ze potrafię przypomnieć sobie co miałam zrobić 5 sekund temu. Strasznie mnie to denerwuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

a teraz mial byc 42 ale cora podrosla i kupilismy innyze wzgledu na jej sposob aiedzenia. A bedac dzisiaj w smyku przymierzylismy ja do bebetto tito chyba no i potwierdzily sie moje obawy ze aiedzialaby jak mala pokraka 

A tak to wszystko w kartonach... Grudzień mi zleciał strasznie szybko, a ten styczeń już mi się dłuży

teść jest na emeryturze. Nie lubi siedzieć bezczynnie w domu, woli pracować w polu, ogródku, lesie. Lubi piwo i inne trunki, nie pali. Może macie jakieś pomysły?
"rośnie dobrze, za dobrze"... wizyty już będą częste, bo co dwa tygodnie, kolejna 23 stycznia. Wiedziałam, że zostało mało czasu, ale aż tak?! 

13.03.2008

choc i tak wiekszosc rzeczy (oprocz ubranek) kupuje neutralnych
Dobrze, ze szyjka zamknieta, zawsze to spokojniejsza glowa
). Strasznie chciałabym go już zobaczyć, ale nie ma sensu wnoszenie go na 3 piętro tylko po to, żeby go złożyć i znów znieść do samochodu