|
|
#4531 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Cytat:
Cytat:
albo słonych laysów
|
|
#4532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dodaje Ziemniaki, które kroje w kostkę zostawiam aby się gotowala mniej więcej po 40min kroje ogórki kiszone w kostkę (ilość ogórków wg. Uznania) gdzie wrzucam do zupy, po 20min zabielam zupę jogurtem z mąką..zostawiam aby się gotowala 10-20min po tym czasie dodaje wodę z ogórków tu też wg. Uznania ja daje 3/4 słoika na 1.5l zupy. No i oczywiście doprawiam, wegeta, dużo pieprzu, magii Ale to już według swoich smaków. Ja lubię kwaśna i pikantna. Dodaje również łyżeczke chrzanu takiego ze słoika, ale naprawdę to już moja inwencja twórcza i nam tak smakuje. Więc jak ktoś ryzykuje to proszę bardzo, ale to już na własną odpowiedzialnosc ![]() A no i obieram skrzydło z kurczaka i to mięsko dodaje do zupy, drobno pokrojone Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-10 o 16:02 |
|
|
|
|
#4533 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie teraz też ciągnie do rzeczy, których lata już nie jadłam 😊 Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4534 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach, rozumiem i łączę się z Tobą w bólu, masz dolegliwości? Albo inaczej... Czy śruby pozwalają ci normalnie funkcjonować, bez bólu? Bo ja jeszcze do niedawna tramal a wcześniej plastry z morfiną, miałam nie chodzić, potem trafiłam w ręce cudownego człowieka leczącego metodą Palucha i dzięki niemu żyję i obywam się bez przeciwbóli. Powiedział, że już w tym momencie powinnam przede wszystkim spacerować i dużo leżeć, praktycznie w ogóle nie siadać (jaaaasne), a w III trymestrze tylko leżenie. P.s. ja sobie tak pomyślałam - pójdę na cesarkę i jak oni do mnie ze znieczuleniem zo to ja powiem, że się nie zgadzam i koniec. I co? Wypiszą mnie bez cesarki?? Każą rodzić naturalnie?? Tak czy inaczej jestem nastawiona w razie czego na walkę i grożenie sądami ![]() Cytat:
I ogórkową też. I fasolkę po bretońsku. Ale robię grochówkę, mniam. Mogę se pozwolić, espumisan pod ręką i łycha w dłoń
|
||
|
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeszcze chciałam sie odnieść do tego co napisala Folinka,ze na tych starych wątkach jakaś taka bliskość... No ja powiem tyle,ze ciezko ogarnąć tyle osób,ja tylko kilka z Was kojarzę z jakimiś szczegółami. Zreszta z poprzedniego watku zaczelam dziewczyny lepiej rozróżniać dopiero na fejsie jak byly twarze widoczne i zdjecia dzieci. Wtedy to mi sie jakos lepiej powiazalo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
Boże... Ja mam dzisiaj dzień, biorę się zaraz za drożdżowe rogaliki z czekoladą...
Już dawno takiego przypływu energii nie miałam droĹźdĹźowe_rogaliki_z_twaroĹźkiem_1.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-10 o 17:41 |
|
|
|
#4537 |
|
Wtajemniczenie
|
Blanka jaki wulkan energii
ja właśnie odgrzewam wczorajszą fasolke na obiadek i czekam na Mensza tez bym ogolnie zrobiła jakis pyszny deser, ale kto to zje ? Sama jeść bede ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
No ja jestem w szoku :d ale muszę przyznać, że dziś pierwszy raz od ohohoho się wyspałam. Przespałam cała noc
bo ostatnio miałam przeboje z psem i nie pamiętam jak to się spało całe noce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4539 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgrusia dziękuję! Mąż dumny, że po nim😊😊
Radena i tego Ci życzę 😊 ja muszę przywyknąć do tej myśli 😊 Blanka nie kuś tymi smakołykami 😋😋 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Zgrusia, mocno ograniczam karmienie synka, ale mam bardzo miękkie serce,więc ciężko mi to wszystko idzie.a moją motywacją są frytki
![]() Blanka,może włączył Ci się syndrom wicia gniazda,tylko w wersji...hmmm...kuchennej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4541 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Znowu naklepałyście, że nie nadążam!
Dzisiaj byłam na kontroli u gine i maleństwo ma już 9cm Cytat:
Więc teraz za bardzo nie pochodzę w nich, bo kozaków też nie posiadam, tylko botki albo trapery Ale zamówię sobie jeszcze jedną parę, tylko tym razem mam nadzieję, że normalną długość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Każda nie kosztowała więcej niż 20-25zł Mam Po Prostu Piersią i Księga Rodzicielstwa Bliskości. Zaczęłam czytać o karmieniu piersią i jest całkiem fajnie i rzeczowo napisana.Cytat:
Ale staram się jakoś nie przywiązywać do tego, bo to tylko "przeczucia".Cytat:
|
|
#4542 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki.
Witam się nieprzytomna po pracy. Musiałam siedzieć nadgodziny a będzie coraz gorzej :/ żałuję że wróciłam do pracy. Dziś was nie nadrobię nie mam siły. Zasypiam na siedząco ![]() Ela śliczny maluszek Blanka narobiłaś mi smaka na ogórkowa a już wyczerpałam wszystkie zapasy ogórkowe mamy nie smakują mi sklepowe ogórki![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4543 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wam zazdroszczę tych możliwości działań kulinarnych.
Chętnie bym coś upiekla ale już nie mam siły. Dzis siedziałam 10h w pracy i jestem wściekła, bo niektore osoby sa tak malo samodzielne i nieodpowiedzialne, ze az szkoda gadac. Przez to mam 2x wiecej pracy, bo nie moga same dopytać albo podjac decyzji
|
|
|
|
#4544 | |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie polecacie kupić spodnie ciążowe? Oprocz hm
przerażają mnie ceny tych ciuchów ciążowych:/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4545 |
|
Zadomowienie
|
Hej Mamusie, trzymajcie proszę jutro kciuki, idę na test pappa
jest wskazanie z niedoczynności, więc muszę zrobić, chociaż na USG było wszystko cacy.Gratuluję ślicznych widoków na Waszych UG! Macie naprawdę ładne zdjęcia 4d, coś widać, a nie tak jak naszego malucha Nasz się na razie maskuje ![]() Wstępuję do klubu tych, którym się nic nie chce poza leżeniem Jednak jak już pisałyście, nie widzę w tym nic dziwnego ani niepokojącego, teraz musimy sobie odpocząć, żeby potem mieć więcej siły na latanie przy niemowlęciu. Ja mam tym gorzej, że anemię to miałam jeszcze przed ciążą (wiecznie niezbadany skutecznie przez lekarzy temat) i przez to jestem 10x bardziej senna i zmęczona niż co do zasady. Ostatni wynik mojej hemoglobiny to 9,2 Ja też chętnie się dowiem, gdzie ogarnąć ciążowe spodnie. Miałam dziś zajrzeć do H&M, ale stwierdziłam, że jak zobaczę ceny, to automatycznie zwątpię, więc powstrzymałam się
|
#4546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w temacie ubrań ciazowych sie nie wypowiem, bo ja to olx i znajome ![]() Odkryłam moja nowa miłość, orzeszki! 😍 A no i po wczorajszym zdjęciu frytek z sosem, mój M. Właśnie mi smaży frytki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4547 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny na zwolnieniach, zazdroszczę czasu nawet jeśli nic nie robicie i odpoczywacie
! Mi po całym dniu w pracy nie chce się kompletnie nic, kładę się i leżę.. TZ właśnie robi krem z groszku na kolację ![]() Też chodzi za mną fasolka po bretonsku - poprosiłam mamę, żeby mi zrobiła, a kobiecie ciężarnej się przecież nie odmawia Ja jeszcze o ciuchach ciążowych nie myślę, poki co brzucha nie wypatrzylam. Jak tylko urośnie pewnie skocze do h&m. Na instagramie widziałam też jakieś polskie ciążowe marki z ładnymi ciuszkami, ale tam pewnie ceny z kosmosu. Jak na te kilka miesięcy to trochę szkoda kasy. W sobotę UG! Gratuluję pięknych dużych dzidziów! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
A własnie a propos spodni... rozumiem, że ten materiał na brzuchu jest rozciągliwy i tak na prawdę można kupić 1 czy 2 pary takich spodni na całą ciążę (zakładając, że sie nie będzie tyć wszerz
) i spodnie będą pasować i na 4 miesięczny brzuch i na 9 miesięczny ?
|
|
#4549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale brzuch się zmieści zawsze. Przynajmniej w moich. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Elaaa gratuluję chłopca
Ale najważniejsze, że jest ok.Co do imion to mam plan powiedzieć wszystkim po porodzie Ale też podoba mi się Ignacy dla chłopczykaDziękuję dziewczyny za słowa otuchy. Dziś nie miałam jak poleżeć ze względu na obowiązki, ale teraz się wyleguję i mam zamiar łykać porządny magnez. |
|
|
|
#4551 |
|
Zakorzenienie
|
Kropka ale już duży dzieć!
Arya współczuję natłoku pracy, odpoczywaj ile możesz Dziewczyny, nie zrażajcie się marką, na przecenie można upolować za 70 zlotych spodnie ciążowe w h&m teraz, nie jest źle wydaje mi się Moniczka tak, ten pas rozciąga się razem z brzuchem aż do końca
|
#4552 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam kiedyś spodnie w h&m i przechodziłam całą ciążę i teraz też jeszcze się nadają,więc wydaje mi się,że to w miarę dobry zakup.
Widziałam też u nas w chinczyku sporo spodni,ale jeszcze wtedy nie interesowała mnie ich jakość i cena Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4553 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak nic chłopak
|
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowalam na innym tablecie i musze niestety z pamięci wrócić.
Zua ja planuje pracowac ile sie da. Czyli chyba do 8 miesiąca . Także na kwiecień jeszcze uda mi sie podłożyć cukierki ze środkami przeczyszcaajcymi ![]() Ktos pisał o sushi zw po porodzie zja dwa kilo . Ja robie swoje sushi i koleżanka nauczyła mńie z piersią kurczaka pieczona. Polecam bo wtedy mozna. O ile maczasz z sosie sojowym i wasabi to różnicy miedzy surowa ryba a kurczakiem pieczonym nie czuc. Ja zwykle daje do środka ogórka, avocado, kurczaka i majorem wymieszany z wasabi. Zeuropejszczone sushi od koleżanki tajwanki mającej swoja sushi restauracje we Francji. Ale smak jest super. Musze zrobic... Ja po porodzie to sie winka napije . Mam świetna, najkochansza na swieci tesciowa. Kobieta ma 72 lata ale dusza jest w moim wieku. Mamy mase takich samych sukienek, ogólnie jest bardzo ugodowa i uwielbiam ja, zawsze pijemy szampana na aperitif przed obiadem podczas urlopów. Rodzina partnera teściowej mieszka w Szampanii czyli tam gdzie produkują szampana. Od lat jego mama pracowała dla jednego z producentów szampana dlatego teraz cała rodzina ma szampana za grosze. My importujemy nawet od nich z Francji . Cytat:
Ja jeansów nie umiem nosić. To sa dla mnie bardzo niewygodne spodnie. Najwygodniej mi zawsze w rajstopach i sukienkach. |
|
|
|
|
#4555 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie jem popcorn, bardzo zdrowo
![]() Sushi nigdy nie jadlam. Mój mąż nie jada ryb, to i nigdy nie bylo okazji spróbować. Ja to jeżeli chodzi o alkohol, jestem przerażona latem i grillowaniem - kocham zimne piwko z sokiem imbirowym. Bede musiała raczyc sie Bavaria lub warka cytrynowa ale Szampanem z Szampani nie pogardzilabym tez mam mega fajowa teściowa. Oj ile razy siedzialam z nią na plotkach przy winku lub piwku do późnych godzin nocnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4556 |
|
Zakorzenienie
|
Aha i jeszcze jedno... dostałam zaproszenie na UG w 12 tygodniu. Tyle ze ro bedzie moj 15 tydzien... folinka poratuj co robic? Czekałam tak długo z wizyta u położnej dlatego ze w klinice mi radzili poczekac do usłyszenia serduszka. A sie okazało ze położna dosyc zapracowana...
Co sie stanie jak zrobią mi UG w 14w5d? |
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-10 o 21:16 |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeju zjadłabym sushi Teoretycznie możemy, ale tylko te wege bez ryby
|
|
#4559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Piątka za najlepsze teściowe .Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Czy Wy (te na koniec lipca) tez macie taki gorzki posmak w buzi. No kurczę co zjem to nie czuje smaku albo jakos gorzko mi ciagle, wszytsko niesmaczne. Co jest? |
|||
|
|
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Także może to też jeszcze u Ciebie ten problem z apetytem. Albo, co gorzej, nadchodząca zgaga...Ja to już w ogóle mam momentami stresa, bo zamiast przytyć, to ja od dowiedzenia się o ciąży straciłam grubo ponad kilogram, prawie dwa (co mi się nie zdarzyło od daaaawna, raczej w drugą stronę ).Dziewczyny, a te spodnie ciążówy z H&M to wyłącznie z dżinsów mają, czy materiałowe też? Ja chcę chodzić do pracy dalej, a w dżinsach to nie wbiję do kancelarii
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

albo słonych laysów

Więc teraz za bardzo nie pochodzę w nich, bo kozaków też nie posiadam, tylko botki albo trapery

! 

Ale najważniejsze, że jest ok.