Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-28, 18:34   #3751
Estella
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Wiadomość jest okropnie długa
Wow, powalające
Czy mogłabyś usunąć numery kont? Żeby nam się nikt nie nabrał
Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Wpadłam do Was na chwilkę, ostatnio nie mam czasu za bardzo. Jestem zdołowana, bo oblałam środowy egzamin, wczorajszy poszedł mi kiepsko, dzisiejszy to w ogóle szkoda słów, a w poniedziałek jeszcze jeden. I już generalnie nie mam siły, motywacji, ani chęci, a jak obleję jeszcze jeden egzamin (ten w poniedziałek), to nie wiem, jakie kombinacje będę musiała wyczyniać we wrześniu, żeby terminy poprawek się nie pokrywały. Beznadziejna jestem w tej sesji.

W naszej Sephorze w G. Krakowskiej pojawiły się kosmetyki Make Up Forever (nie wiem, czy dawno i czy ktoś już oglądał), bardzo się ucieszyłam, bo to zwiększa podaż podkładów, więc może tej jesieni nie będę załamywać rąk. Chociaż w sumie nie wiem, czy firma dobra, nie słyszałam zbyt wielu opinii.

I jeszcze tak z głupia spytam na koniec - działa Wam gadu-gadu?
trzymam mocno kciuki za poniedziałkowy egzamin.
U mnie gg działa.
Te kosmetyki widziałam, ceny też

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 18:41   #3752
zizou
Zakorzenienie

ice mi nie dziala wtedy, gdy jest potrzebne gupie padu padu...
Mokrzy od stóp do głow nie tracimy nadziei
zizou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 18:44   #3753
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Na zdjęciu fajnie wyglądają te cienie i brązer/róż? Ciekawe jak na żywo.
w sumie też nie wiem co to
Cytat:
Wpadłam do Was na chwilkę, ostatnio nie mam czasu za bardzo. Jestem zdołowana, bo oblałam środowy egzamin, wczorajszy poszedł mi kiepsko, dzisiejszy to w ogóle szkoda słów, a w poniedziałek jeszcze jeden. I już generalnie nie mam siły, motywacji, ani chęci, a jak obleję jeszcze jeden egzamin (ten w poniedziałek), to nie wiem, jakie kombinacje będę musiała wyczyniać we wrześniu, żeby terminy poprawek się nie pokrywały. Beznadziejna jestem w tej sesji.
również trzymam kciuki za poniedziałkowy egzamin
Cytat:
Byłam dzisiaj z mamą na zakupach, odwyk prawie nie złamany. Mama kupiła mi ten nowy błyszczyk Clinique, ale nie prosiłam, tylko oglądałam, więc może to się nie liczy? W każdym razie mam ten wściekle różowy, Clearly Pink. W sam raz widzę go na plażę (na którą się w tym roku nie wybieram), świetnie wygląda na ustach.
skoro prezent to odwyk nie złamany ten błyszczyk nie klei się nadmiernie? Raz testowałam i wydał się okropnie lepiący...

Aha, ja teraz mam ochotę na Aqualumiere Gloss Candy Glow

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Wow, powalające
Czy mogłabyś usunąć numery kont? Żeby nam się nikt nie nabrał
zrobione że też ludziom przychodzą takie rzeczy do głowy :/
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 19:03   #3754
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
Od paru tygodni są na stronce burżuja
Fajna ta czekoladka Rówież będę czekać na fotki

ice może nie będzie tak źle Jesteś mądrą kobietką, na pewno sobie poradzisz.
Trzymam kciuki

Co do GG to mi działa, ale czasem łapie jakiegoś "zawiasa" i nie wyświetla mi wogóle opisów innych osób
-------------
Wróciłam niedawno z uczelni: napisałam zaliczenie z angola i posiedziałam godzinę na technice biurowej; miałam czekać na wyniki i wpisy z egz. z zeszłej niedzieli, ale jestem pewna, że mam 2.0 więc po co tam siedzieć Sprawdę wyniki jutro jak pojadę po wpisy z Bakowości.
Zeżarłam sobie na kolację kiełbaskę z grilla i popijam teraz niebieskim Powerade`m
Stary 2008-06-28, 19:45   #3755
rzyrafka
Zakorzenienie

chyba skocze do kumpla, na piwo- paznokcie pomalowane, nauka mi nie idzie to co będe siedzieć sama w domu
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 22:42   #3756
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
mam nadzieję, że znajdę

Skusiłam się dzięki opinii Ice o balsamie napiszę jak trochę poużywam

Ja bardzo chętnie na przykład na szminkę Shiseido w odcieniu SL14 ^^
szukałam nowych cieni dla dziewczyn z truskawkowego wątku i wpadłam też na nowe odcienie szminek zresztą spójrz sama
Organzzo jak ty zawsze kusisz paskudo jedna ładne te szminki na szczescie kolory nie moje

Zasnelam po poludniu i mialam wizazowy sen snila mi sie Hosenka ale nie wiem co robila tylko pamietam jak przez mgle ze mi sie snila..potem snila mi sie Yennefer snilo mi sie ze przyjachala do mnie na wakacje i mnie malowala a na koniec snilo mi sie ze zamiast na forum postanowilyscie sie spotykac gdzies w kawiarni i ja nie umialam jej znalesc.Ale spotkalam kolege z liceum ktory mi powiedzial ze mam isc prosto i szukac numeru 44 ("a imie jego...") I to byla taka kawiarnia z okienkami drewnianymi i wisialy w nich male drewniane kolorowe ptaszki.
A reszty nie pamietam bo sie obudzilam
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 23:31   #3757
zizou
Zakorzenienie

Dziewczyny macie rodzenstwo?

ja na przyklad mam wredna siostre, o 11 lat starsza. jest juz mezata, dzieciata [chociaz czasami wydaje mi sie, ze to jej trzyletnie dziecie jest madrzejsze od niej ] i wyksztalcona. troche zaluje, ze jest miedzy nami taka przepasc - ja bylam dzieckiem gdy ona wyprowadzila sie z domu, za granice, wiec kontakt mialysmy utrudniony. za to zawsze chcialam miec starszego brata
Stary 2008-06-29, 02:34   #3758
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

gayenka 44? mój Tata dzisiaj zrobił grilla z okazji swoich 44tych urodzin tzn wczoraj, dzisiaj się skończyła impreza

ziz niedawno rozmawiałyśmy o rodzeństwie ja mam 12letniego (no, we wtorek będzie 12) brata - masakra 8 lat różnicy, ja studiuję w innym mieście, ale np na weekendy wracam i wtedy mi żyć nie daje, podobno jak mnie nie ma, to on nawet jest grzeczny, dopiero jak przyjeżdżam to świra dostaje (przy mnie nigdy nie był grzeczny, od 12 lat mnie męczy i dręczy od samego początku )

lece spać, jestem padnięta po tej imprezie, a planowałam się dzisiaj w nocy zacząć uczyć ale już nie dam rady
Stary 2008-06-29, 09:26   #3759
Estella
Zakorzenienie

Cytat:
zrobione że też ludziom przychodzą takie rzeczy do głowy :/
Taaa, jakby to działało to nikt by nie był biedny. Najlepsze jest to, że ludzie się na o cały czas nabierają:/
Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
Ja mam pięć lat młodszą. U nas jest podział - ja kosmetyki, ona ubrania. Ona ma garstkę kosmetyków, praktycznie w ogóle się nimi nie interesuje, najczęściej używa moich. Za to ciuchy nie mieszczą jej się w szafie i ciągle jej mało. Za to ja mam mniej ciuchów, ale kosmetyków całe tony

Każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 09:53   #3760
emememsik
po prostu Em :)

Cytat:
Trzech braci. Nawet jakiś starszy od Ciebie by się znalazł, także służę pomocą.

MagJa, strasznie spodobały mi się buty, które masz na sobie na zdjęciu z twardzielem. Skąd są?
Stary 2008-06-29, 10:49   #3761
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Tia, mamy
2 siostry młodsze- rok i 6 lat mniej. Z tą srednią kiedyś się nieźle prałyśmy, z tą najmłodszą teraz mam lepszy kontakt niż jak była mniejsza, wtedy to tylko średnią naśladowała
Cytat:
Napisane przez cmoksia Pokaż wiadomość
lece spać, jestem padnięta po tej imprezie, a planowałam się dzisiaj w nocy zacząć uczyć ale już nie dam rady
Moja imprezka też się udała, czuje sie świetnie i nie wchodzę dziś więcej na wizaż bo biochemia czeka

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
MagJa, strasznie spodobały mi się buty, które masz na sobie na zdjęciu z twardzielem. Skąd są?
Ja wiem tyle, że z anglii
Stary 2008-06-29, 10:49   #3762
isa666
Zakorzenienie

Dobry

Ja już pisałam, że jestem jedynaczką, ale raczej to chyba wada niż zaleta(zawsze chciałam mieć starsze rodzeństwo, ale cóż ).
-----------------------
Muszę jechać na 13 na wyniki i wpisy z Bankowości(choć nie wiadomo czy tak wogóle będą dziś te wspisy, bo gostek baaardzo dokładnie i długo sprawdza prace).
Potem imieniny u ciotki(znów będzie żarcie ).
Miłego dnia
Stary 2008-06-29, 10:50   #3763
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość
Zasnelam po poludniu i mialam wizazowy sen snila mi sie Hosenka ale nie wiem co robila tylko pamietam jak przez mgle ze mi sie snila..potem snila mi sie Yennefer snilo mi sie ze przyjachala do mnie na wakacje i mnie malowala a na koniec snilo mi sie ze zamiast na forum postanowilyscie sie spotykac gdzies w kawiarni i ja nie umialam jej znalesc.Ale spotkalam kolege z liceum ktory mi powiedzial ze mam isc prosto i szukac numeru 44 ("a imie jego...") I to byla taka kawiarnia z okienkami drewnianymi i wisialy w nich male drewniane kolorowe ptaszki.
A reszty nie pamietam bo sie obudzilam
tutaj zawsze pojawiają się fajne sny
Cytat:
nie mam zawsze chciałam, potem mi przeszło, a teraz już chyba za późno
Double with me?
Stary 2008-06-29, 10:54   #3764
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
za to zawsze chcialam miec starszego brata
Ja tez nie mam rodzenstwa prawdziwego ,za to ma dwoch braci z wyboru przyjaznimy sie bardzo dlugo i naprawde traktujemy jak rodzenstwo Bardyo nam to odpowiada Jestesmz tak zżyci ze wiem juz ze jeden z nich bedzie swiadkiem na moim slubie jesli takowy nastapi

Daria cos mnie niebezpiecznie otacza ta 44

Moi rodzice jada w lipcu zwiedzac zamki nad Loara i wstapia do Fragonardu,,mam wielka ochote na Soleil....
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:04   #3765
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Ja mam siostrę , 4 lata mlodszą. Przeszla jej już (częściowo) burza hormonów i obrażania się na cały świat, więc ostatnimi czasy mamy niezły kontakt. Kiedyś marzyłam, żeby wyniosła się z pokoju (dzielimy pokój wspólnie),ale teraz chyba nie wyobrażam sobie, żeby moglo jej nie być Mądra jest, zadziwia mnie swoją mądrością i dojrzalością (często to ona musi mnie sprowadzać na ziemię; bywa tak, że to ja się uczę od niej). Jest zupełnym przeciwieństwem mnie - opanowana, spokojna.
Jeśli chodzi o kosmetyki to ma umiar (haha), niestety (lub na szczęście) ominęło ją opętanie kosmetyczne

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:22   #3766
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
skoro prezent to odwyk nie złamany ten błyszczyk nie klei się nadmiernie? Raz testowałam i wydał się okropnie lepiący...
Klei się mniej niż JT. Ale faktycznie nieźle się trzyma, w ogóle cofam, to co mówiłam kiedyś, że nie porywa, bo daje taki piękny efekt tafli wody na ustach, a nawilża niemal jak Superbalm. Może dokupie jeszcze jeden kolor za jakiś czas, żeby mieć usta jak modelka na reklamie kolekcji, bo ponoć ma zmieszane kolory - ten mój i jaśniejszy, perłowy Air Kiss.

Cytat:

ja na przyklad mam wredna siostre, o 11 lat starsza. jest juz mezata, dzieciata [chociaz czasami wydaje mi sie, ze to jej trzyletnie dziecie jest madrzejsze od niej ] i wyksztalcona. troche zaluje, ze jest miedzy nami taka przepasc - ja bylam dzieckiem gdy ona wyprowadzila sie z domu, za granice, wiec kontakt mialysmy utrudniony. za to zawsze chcialam miec starszego brata
Ja mam podobną sytuację, z tym że moja siostra jest 7 lat starsza, nie jest wredna, nie ma dzieci, a męża już kilka lat temu wywaliła za drzwi. No i wykształcona nie jest, bo od kilku lat magisterkę pisze i nie może dobrnąć do ostatniej strony, wieczna studentka. No i moja siostra jest potwornie lekkomyślna i czasami bezdennie głupia, ja w rodzinie jestem tą poważniejszą, rozważniejszą i do niedawna byłam bardziej ustabilizowaną, bo moja siostra nie miewa często facetów na stałe.

Ja tam bym nie chciała brata, mamy świetny kontakt, a brat nie kupił by mi fajnych butów, nie oddał swoich, które przestały mu się podobać, nie mogłabym wysłać go na poszukiwanie cieni do powiek, bo nie byłabym pewna czy czegoś nie pomiesza.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:44   #3767
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
ziz niedawno rozmawiałyśmy o rodzeństwie ja mam 12letniego (no, we wtorek będzie 12) brata - masakra 8 lat różnicy, ja studiuję w innym mieście, ale np na weekendy wracam i wtedy mi żyć nie daje, podobno jak mnie nie ma, to on nawet jest grzeczny, dopiero jak przyjeżdżam to świra dostaje (przy mnie nigdy nie był grzeczny, od 12 lat mnie męczy i dręczy od samego początku )
Twoj brat to juz legenda na tym watku

Cytat:
Ja mam pięć lat młodszą. U nas jest podział - ja kosmetyki, ona ubrania. Ona ma garstkę kosmetyków, praktycznie w ogóle się nimi nie interesuje, najczęściej używa moich. Za to ciuchy nie mieszczą jej się w szafie i ciągle jej mało. Za to ja mam mniej ciuchów, ale kosmetyków całe tony
Estell Twoja siostra to ejszcze mlodka, na kosmetyki przyjdzie czas jesli dobrze licze, to w jej wieku tez mialam baaaaardzo duzo ciuchow a kosmetykow wcale. kosmetyczne szalenstwo przyszlo z czasem

Cytat:
Trzech braci. Nawet jakiś starszy od Ciebie by się znalazł, także służę pomocą.
z checia przygarne

Cytat:
Tia, mamy
2 siostry młodsze- rok i 6 lat mniej. Z tą srednią kiedyś się nieźle prałyśmy, z tą najmłodszą teraz mam lepszy kontakt niż jak była mniejsza, wtedy to tylko średnią naśladowała
dwie siostry? to musi byc wesolo

Cytat:
Napisane przez isa666 Pokaż wiadomość
Ja już pisałam, że jestem jedynaczką, ale raczej to chyba wada niż zaleta(zawsze chciałam mieć starsze rodzeństwo, ale cóż ).
ja sie czuje jak jedynaczka, naprawde. uwazam, ze 11 lat roznicy mieszy rodzenstwem to duzo, za duzo w moim przypadku. ja ledwo odroslam od ziemi a ona juz sie wyprowadzila. od zawsze w domu bylam sama, ona byla tylko gosciem...

Cytat:
nie mam zawsze chciałam, potem mi przeszło, a teraz już chyba za późno
powiedz rodzicom o swoim marzeniu

Cytat:
Napisane przez madziarra Pokaż wiadomość
Ja mam siostrę , 4 lata mlodszą. Przeszla jej już (częściowo) burza hormonów i obrażania się na cały świat, więc ostatnimi czasy mamy niezły kontakt. Kiedyś marzyłam, żeby wyniosła się z pokoju (dzielimy pokój wspólnie),ale teraz chyba nie wyobrażam sobie, żeby moglo jej nie być Mądra jest, zadziwia mnie swoją mądrością i dojrzalością (często to ona musi mnie sprowadzać na ziemię; bywa tak, że to ja się uczę od niej). Jest zupełnym przeciwieństwem mnie - opanowana, spokojna.
Jeśli chodzi o kosmetyki to ma umiar (haha), niestety (lub na szczęście) ominęło ją opętanie kosmetyczne
juz pisalam Estell - na szalestwa kosmetyczne przyjdzie czas ja sie tak rozbestwilam na studiach dopiero

Cytat:
Ja mam podobną sytuację, z tym że moja siostra jest 7 lat starsza, nie jest wredna, nie ma dzieci, a męża już kilka lat temu wywaliła za drzwi. No i wykształcona nie jest, bo od kilku lat magisterkę pisze i nie może dobrnąć do ostatniej strony, wieczna studentka. No i moja siostra jest potwornie lekkomyślna i czasami bezdennie głupia, ja w rodzinie jestem tą poważniejszą, rozważniejszą i do niedawna byłam bardziej ustabilizowaną, bo moja siostra nie miewa często facetów na stałe.

Ja tam bym nie chciała brata, mamy świetny kontakt, a brat nie kupił by mi fajnych butów, nie oddał swoich, które przestały mu się podobać, nie mogłabym wysłać go na poszukiwanie cieni do powiek, bo nie byłabym pewna czy czegoś nie pomiesza.
u mnie w rodzinie ja tez jestem ta ustabilizowana, z pomyslem na zycie. moja siostra jak miala 22 lata to wdepnela w niezle bagno, pol rodziny ja z tego wyciagalo. na szczescie znalazlam odpowiedniego chlopa, ktory zdolal ja przy sobie zatrzymac.

co do brata - bracia sa fajni znaczy ja mam samych ciotecznych, jeden z nich siedzi w dojczlandzie i jesli chce jakiegos kosmetyka to nie ma problemu, tylko musze dokladnie opisac przedmiot, powiedziec gdzie ma go szukac itp sprawdza sie
Stary 2008-06-29, 11:53   #3768
cmoksia
Zakorzenienie

ziz jak to legenda? coś przegapiłam?

posiadaczki nowych brązerów Chanela - jak one się kolorystycznie mają do bambusa? chyba jednak chciałabym go wymienić na coś jaśniejszego...
Stary 2008-06-29, 11:56   #3769
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
ziz jak to legenda? coś przegapiłam?
tak mi utkwilo w pamieci, jaki ten Twoj brat niedobry za az sie mimowolnie usmiecham jak czasem o nim wspominasz
Stary 2008-06-29, 11:56   #3770
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
czyli Twoja siostra ma tyle lat co ja (pozwoliłam sobie sprawdzić Twój wiek ).
Mnie nie ominęło i nie omija to opętanie
Cytat:
Klei się mniej niż JT. Ale faktycznie nieźle się trzyma, w ogóle cofam, to co mówiłam kiedyś, że nie porywa, bo daje taki piękny efekt tafli wody na ustach, a nawilża niemal jak Superbalm. Może dokupie jeszcze jeden kolor za jakiś czas, żeby mieć usta jak modelka na reklamie kolekcji, bo ponoć ma zmieszane kolory - ten mój i jaśniejszy, perłowy Air Kiss.
o, to bardzo dobrze mi się najbardziej podoba Cabana Crush do tej pory myślałam, że to okropnie kleisty błyszczyk i zrezygnowałam...

Cytat:
Estell Twoja siostra to ejszcze mlodka, na kosmetyki przyjdzie czas jesli dobrze licze, to w jej wieku tez mialam baaaaardzo duzo ciuchow a kosmetykow wcale. kosmetyczne szalenstwo przyszlo z czasem

powiedz rodzicom o swoim marzeniu
to ja jestem jakaś dziwna wolę kosmetyki niż ciuchy

Może lepiej nie

Daria, dla Ciebie raczej najlepszy będzie 61 (najjaśniejszy)
tu fotka i opinie Anety
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=511
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=518
porównanie do bambusa: Ten jest jaśniejszy,bardziej herbatnikowy i bezdrobinkowy.Bambusa chcę się pozbyć,pomimo,że go lubię,to przestałam używać
Double with me?
Stary 2008-06-29, 12:08   #3771
madziarra
Zakorzenienie

GG do madziarra

Cytat:

juz pisalam Estell - na szalestwa kosmetyczne przyjdzie czas ja sie tak rozbestwilam na studiach dopiero
Moge raczej powinnaś napisac, że dopiero jak trafiłaś na wizaż ?
Cytat:
czyli Twoja siostra ma tyle lat co ja (pozwoliłam sobie sprawdzić Twój wiek ).
Mnie nie ominęło i nie omija to opętanie
Ja myślę, że u niej to nie jest kwestia wieku, tylko zdrowego rozsądku Na szczęście czasem mi sie udaje naciągnąc ją na kosmetyczne szaleństwa.

Organzzo, a mi się zawsze wydawało, że ty starsza jesteś

Cytat:
to ja jestem jakaś dziwna wolę kosmetyki niż ciuchy
Ja kocham i to i to Kosmetyki kupuję praktycznie stale, regularnie, z ciuchami mam okresy raz na jakiś czas - 2-3-4 razy w roku mam okres 2-3 tygodni, że kupuję wszystko i hurtowo A potem kilka miesięcy spokoju. Np. w ciągu ostatnich 2-3 tygodni kupiłam ponad 10 kuszulek/topów, 3 spódnice, 2 torby. Jeszcze mam w planach kostium i ze 2 pary butów. Dziwna jestem ?

Enough optimism to sustain hope
and enough pessimism to motivate concern.
madziarra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:10   #3772
rzyrafka
Zakorzenienie

Też zawsze chciałam mieć starszego brata
No al etrudno, buta nie zjesz

Przez czekoladę nie stać mnie na promocję Sephory a i znalazłam 3 razy tańszy odpowiednik czerwonego błyszczyka Burżuja- galaretka Avonu w słoiczku, do nakładania tylko na pigmenty w sam raz Także zakupowo czerwiec wypadł nie najgorzej u mnie, o ile uda mi się ominąć jakieś drogerie jutro to to będzie na tyle

Kończy mi się puder prasowany, polecacie jakiegoś średniopółkowca? Mam ochotę na Gosha
Lub ewentualnie jakiś mineralny podkład sypki (chodzi mi o krycie) ale to za dużo czasu by testy zajęły, a potrzebuję niedługo go kupić
Stary 2008-06-29, 12:26   #3773
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, że u niej to nie jest kwestia wieku, tylko zdrowego rozsądku Na szczęście czasem mi sie udaje naciągnąc ją na kosmetyczne szaleństwa.

Organzzo, a mi się zawsze wydawało, że ty starsza jesteś
ja tak pod wpływem wizażu

MagJa to samo mówiła

Cytat:
Ja kocham i to i to Kosmetyki kupuję praktycznie stale, regularnie, z ciuchami mam okresy raz na jakiś czas - 2-3-4 razy w roku mam okres 2-3 tygodni, że kupuję wszystko i hurtowo A potem kilka miesięcy spokoju. Np. w ciągu ostatnich 2-3 tygodni kupiłam ponad 10 kuszulek/topów, 3 spódnice, 2 torby. Jeszcze mam w planach kostium i ze 2 pary butów. Dziwna jestem ?

Ja ciuchy lubię.. ale żeby coś więcej to niekoniecznie
Double with me?
Stary 2008-06-29, 12:26   #3774
emememsik

Cytat:
Ja wiem tyle, że z anglii
Eeee..

Cytat:
z checia przygarne
No to możemy się zamienić, zawsze chciałam mieć siostrę. (żebyście widziały jak ryczałam w poduszkę, kiedy mój najmłodszy okazał się kolejnym BRATEM!).
Stary 2008-06-29, 12:28   #3775
agnieska
Zakorzenienie

Nie wiem skąd ten mit starszego brata z definicji wcale nie musi być taki fajny...
Mój ma 30 lat i jest nienormalny - choćby tydzień temu wczepił mi się w kark, paznokciami do krwi
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:30   #3776
zizou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Nie wiem skąd ten mit starszego brata z definicji wcale nie musi być taki fajny...
Mój ma 30 lat i jest nienormalny - choćby tydzień temu wczepił mi się w kark, paznokciami do krwi
bo starsi bracia maja fajnych kolegow, w potrzebie obronia... ja zawsze sama musialam bic moich kolegow, ktorzy mi dokuczali...
Stary 2008-06-29, 12:35   #3777
cmoksia
Zakorzenienie

Cytat:
bo starsi bracia maja fajnych kolegow, w potrzebie obronia... ja zawsze sama musialam bic moich kolegow, ktorzy mi dokuczali...
ja tam młodszym strasze wszyscy sie tego potwora boją
Stary 2008-06-29, 12:36   #3778
agnieska
Zakorzenienie

Cytat:
Albo traktują młodszą siostrę jak szkodnika, zawsze uważają że mają rację i powinni dostać żółte papiery starszy brat nie zawsze musi być fajny mój jest życiową sierotą - to ja zakładam łańcuchy od rowerów, odpalam piec gdy zgaśnie płomień, czyszczę filtr wody itd. Nie masz czego żałować
agnieska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:48   #3779
MagJa
Zakorzenienie

Cytat:
Aa, i zapisałam się dziś na fitness wreszcie.
Jaki wycisk.. Moja kondycja jest do kitu.
Gratuluję A brakiem kondycji się nie przejmuj, przyjdzie z czasem. Ja w piątek miałam wykupić kolejny karnet, ale złapała nas z TŻ ulewa i nie chciało mi się zapierniczać, co by zdążyć na stepa, więc pójdę dopiero jutro. Mam nadzieję, że nikt nie zdążył podkupić mojego miejsca

Cytat:
Kurcze, własnei liczyłam na to że będzie to złoto rozświetlające, coś pomiędzy białą a 54 właśnie, MagJa też ją opisywałam jako złoto ale jaśniejsze niż 54 no i teraz nie wiem nie chciałabym drugiej brązującej
Ona mi wyglądała zupełnie inaczej. Ta 54 jest taka bardziej miedziana, a ta nowa jak dla mnie to złota była. Co prawda testera nigdzie nie uświadczyłam, ale już przez okienko widać inny kolor.

Cytat:
em, się nie przejmuj ja już pół roku ćwiczę a czasami jak jestem słabsza to też przestaję No i chyba mam jakąś wade anatomiczną, po takim czasie żeby nie móc zrobić pełnego brzuszka od leżenia do siadu to chyba trzeba być kaleką
Ja też tak mam. A już na stepie, na który chodzę od miesiąca to często-gęsto nie wyrabiam na zakrętach i w efekcie zaczynam się gubić i mieszać kroki Ale nic to, praktyka czyni mistrza

Cytat:
Organzzo, a jak się dowiedziałaś? Bo ja najprawdopodobniej też nie toleruję laktozy - w ogóle nie piję mleka, ale ostatnio robiłam obie koktajle truskawkowe z jogurtem i źle się po nich czułam.
Ja też kiedyś podejrzewałam u siebie nietolerancję laktozy, bo po wypiciu mleka robiło mi się niedobrze, brzuch puchł jak bania i w ogóle było źle, ale teraz znów nic mi nie jest. Dziwne. A z nietolerancją laktozy jest tak, że głównie mleko uczula, bo już takie przetworzone, jak np. jogurt, ma o wiele mniej laktozy albo i wcale i można je spokojnie jeść Mnie wtedy tylko mleko uczulało, nic więcej z nabiału. No i zawsze można się ratować przegotowanym mlekiem, bo wtedy też podobnież laktoza znika. Próbowałam i chyba faktycznie nie wywoływało to sensacji, ale ani nie lubię przegotowanego mleka ani nie lubię się bawić z przegotowywaniem i studzeniem.

Cytat:
Mamy, mamy 4 lata młodszą siostrę. Kiedyś kłóciłyśmy się o wszystko, teraz nawet dobrze się rozumiemy. Kontakt co prawda mamy średni, bo ona siedzi w UK, a ja w PL, ale jak się widzimy, to miło razem spędzamy czas. I chociaż jesteśmy całkiem inne, to jakoś ze sobą wytrzymałyśmy tydzień pod jednym dachem, ba! spędzając go praktycznie 24h na dobę razem Co prawda bez niej pewnie więcej drogerii bym odwiedziła, bo jej temat praktycznie nie interesuje, ale znów dzięki temu odświeżyłam sobie szafę zamiast robić niepotrzebne zapasy kosmetyków. Także są i plusy naszej odmienności

Cytat:
No to u nas jest podobnie Choć ona tak z ciuchami nie szaleje, jak ja z kosmetykami swego czasu. Swego czasu, bo teraz już naprawdę przystopowałam

Cytat:
Przywiozłam je z UK, to był pierwszy zakup, jaki tam poczyniłam Z siostrą jesteśmy nienormalne, bo mimo iż rodzice mają sklep obuwniczy, to pierwsze, co razem odwiedziłyśmy w Londynie, to był właśnie sklep obuwniczy I obie wyszłyśmy z butami, ja z tymi japonko-sandałkami, ona z japonkami Na taki model chorowałam od 2 lat, ale albo widywałam jakieś badziewie, chamsko wykonane, co by mi zaraz stopy zeżarło albo znów ze skórki, ładne, piękne tylko drogie (w www.butyk.pl są podobne za ponad stówkę). A te kupiłam za całe 10 funciaków na przecenie w sklepie Office. Były jeszcze srebrne i złote. I mimo iż nie są ze skórki nic a nic nie obcierają, a latałam w nich po Londonie od rana do wieczora non-stop.

Cytat:
Eee, tam wcale nie dziwna, ja mam podonie. Ciuchy kupuję fazami, kosmetyki często też. Teraz poza kostiumem i kiecką na wesele nie powinnam kupować dosłownie nic. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Cytat:
Też zawsze chciałam mieć starszego brata
No al etrudno, buta nie zjesz
Ja kiedyś też. Ale miałam starszego brata ciotecznego, z którym łaziłam po drzewach i grałam w piłkę, więc w pewnym sensie byłam usatysfakcjonowana Teraz mi dobrze jak jest i nie zamieniłabym siostry na inną.

Cytat:
Kończy mi się puder prasowany, polecacie jakiegoś średniopółkowca? Mam ochotę na Gosha
Lub ewentualnie jakiś mineralny podkład sypki (chodzi mi o krycie) ale to za dużo czasu by testy zajęły, a potrzebuję niedługo go kupić
Z prasowanych mam tylko Nivejkę, ale jej już nie dorwiesz, a szkoda, bo dobra i tania była.
Z mineralek i ja szukam czegoś sensownego, ale nic mi z tego nie wychodzi. W UK obadałam co się dało (L'oreal, Maybelline, Clinique), i albo za jasne, albo za różowe, albo za pomarańczowe Mój MK jest fajny, ale znów ten najjaśniejszy odcień, który mam jest już za jasny, a ciemniejszy jest podobnież dużo ciemniejszy, więc boję się ryzykować. Najlepszy był Clinique i on nawet był prasowany, ale znów nie do końca obadałam odcień i bałam się ryzykować zakup. Jak nic nie znajdę, to poproszę o niego siostrę w sierpniu.

A tak w ogóle to możecie być ze mnie dumne (albo i nie ), bo wcale nie przyszalałam kosmetycznie w UK. Przywiozłam sobie tylko farbkę do ust Burżujka, spray i krem do loków Toni&Guy i miniaturkę galaretki do loków Umberto Giannini. Miałam kupić szampon i odżywkę Aussie, miałam kupić linerek słoiczkowy Clinique, ale stwierdziłam, że kasy mi szkoda, a żyć na razie bez tego mogę, więc jak coś będę prosić siostrę kiedyś tam o zakup. I tak za bardzo na ciuchach przyszalałam, więc przyjemności będzie trzeba spłacać
Na bezcłówce też nic nie kupiłam, ceny podobne jak na Truskawie, więc stwierdziłam, że jak coś, to sobie zawsze mogę kliknąć póżniej. Jedyne, co mnie kusiło to dwupak 2x20ml CK IN2U za jakieś 17funtów, ale oparłam się pokusie. Pachnideł też mam dość.
Za to obadałam tam sobie letnie Juicy Glace i już wiem, że jak tylko będę w stanie, to kliknę sobie na Tru tą tubkę, bo to taki brązik, o jaki mi chodzi. Nie za ciemny, nie za jasny, a taki w sam raz do letniej opalenizny, której zaczynam nawet nabierać. Wczoraj byłam cały dzień nad wodą, więc trochę mnie słonko złapało, ale i tak na plecach mam odbitą koszulkę, którego to odbicia nabawiłam się siedząc przed Galerią Krakowską z godzinkę i wczorajsze parę godzin na słońcu nic a nic nie pomogło zatrzeć tych śladów Normalnie piknie wyglądam
MagJa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:50   #3780
emememsik

Cytat:
To mit, niestety. Trzeba umieć sobie radzić samemu, ja moim braciom zawdzięczam tylko to, że nauczyli mnie nieźle się bić (trenując na mnie), dzięki czemu sama umiałam walczyć o swoje.

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości