|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
no ja też już się niecierpliwię
|
|
#2822 |
|
Zakorzenienie
|
strippi co najwazniejsze - kocha - teraz moze byc juz tylko lepiej
ja tez mam czasem gorsze dni i jestem dla tz okropna.. chyba wszysyc mamay swoje za uszami.. wazne zeby umiejetnie za to przeprosic.. i nierobic sobie terasznych przykrosci..
|
|
#2823 |
|
Zakorzenienie
|
no on mowi ze ja nie moge byc taka wredna jak sie klocimy bo go to gotuje
no wlasnie...
|
|
#2824 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuję bardzo bo ja włąśnie nie mogłam znaleźć w necie
|
#2826 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po długiej przerwie!
Zdążyłam tylko tak na szybko przejrzeć wątek i już wiem, że kilka z Was się obroniło - także wielkie gratulacje! Aniu gratuluję zakupu sukni ślubnej i tak jak reszta dziewczyn czekam na zdjęcia U mnie wielkie zamieszanie, najpierw egzaminy, a teraz przygotowania do ślubu brata (zostały 2 tygodnie). Mój brat w dalszym ciągu w Irlandii, także wszyscy robią za niego. Oj czuję, że te dwa tygodnie to po prostu będzie jeden wielki kocioł. Nawet nie mam kiedy spokojnie usiąść z tż i pogadać o wszystkim i o niczym Ten tydzień mam zawalony,bo jutro idę założyć żele, we wtorek farbowanie włosów, czwartek przymiarka sukienki, w sobote urodziny tż, w niedziele kolejna przymiarka. Przez ten brak czasu nasze przygotowania stoją w miejscu. Właściwie mamy dopiero salę, kamerzystę, organistę i skrzypaczkę, fotografa i na oku dwa zespoły, z którymi nie mamy czasu się spotkać. Myślę, że to wszystko się jakoś unormuje po ślubie brata i wtedy będziemy mogli myśleć o sobie. Już się nie mogę doczekać końca lipca, bo wtedy jedziemy z tż na 5 dni w góry. Dla nas obojga był to bardzo pracowity rok, także już odliczamy dni i mamy nadzieję, że uda nam się odpocząć. Wczoraj rozmawiałam z krawcową, która szyje mi sukienkę na ślub brata. Szyje ona też suknie ślubne, także jest w stanie uszyć każdą suknię w cenie 1200-1700 zł, oczywiście w cenę wchodzi już materiał To jest strona tego salonu, podoba mi się model 81 i 624 http://www.julia.ig.pl/ Przechodzę obok tego salonu jak idę do szkoły i uwierzcie, że na żywo te suknie są jeszcze piękniejsze niż na zdjęciach. |
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ważne aby dochodzić do porozumień, po co myśleć o rozwodach przed ślubem??? warto walczyć o osobe którą się Kocha!!! nawet w czasie złości i kłótni wiem to z własnego doświadczenia... hehe też mam wątpliwości, ale gdy złość przechodzi zdajemy sobie sprawe, że bez tej drugiej osoby nie było by nam lepiej i że z nią chcemy tak naprawde życ. PS. Samba jest chyba nad morzem
|
|
|
|
|
#2828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój TŻ czasem w złości mówi żebym sobie innego poszukała że będzie mi z nim lepiej tzn. z innym ale nie wyobrażamy sobie i tak życia bez siebie teraz jak sie podjęło decyzje ślubu człowiek się coraz więcej zastanawia czy dobrze robi czy to na pewno on ja już tą fazę przeszłam i jestem na 1000%pewna że to ten choć nawet się kłócimy ale żadna para nie jest idealna i czy z tym czy z innym i tak będziesz się kłócić widziałam na wystawie sukienkę ślubną pójdę chyba zapytać o cenę ale boję się że jak kupie to przestanie mi się podobać do przyszłego roku więc chyba tylko o cenę zapytam moja teściowa znów ma fazę wtrącania się i wypominania ślubu :/
|
|
#2830 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2831 | ||
|
Rozeznanie
|
mogłabym dosłownie to samo napisać i z tym, źe TZ już myśli jak to będzie gdy będziemy mieli córke i z tym, że moi rodzice go uwielbiają i biorą strone TŻ'ta gdy się kłucimy, no i że właśnie ja nie potrzebnie krzycze itd.
Cytat:
to bardzo miłe :dlatego mój TZ spi u mnie przynajmniej 2-3 razy w tygodniu moi rodzice nie maja nic przeciwko, zresztą jego tez.. ![]() nom pojechała na wakacje i prosiła żebyśmy się za bardzo nie rozpisywały, ale chyba nie dało rady ![]() Cytat:
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Rosette dzięki
Jeśli chodzi o spanie razem, to u mnie w domu już chyba od roku jest tak, że śpimy z tż w jednym łóżku i rodzicom to nie przeszkadza, mimo że wcześniej zarzekali się, że nie zgodzą się na to. Nawet nie wiem jak to wyszło, po prostu pewnego dnia tak się położyliśmy i już tak zostało, nikt nie protestował. Natomiast u tż w domu w dalszym ciągu jest tak, że ja śpię na jego łóżku a on śpi w innym pokoju na podłodze. Wkurza mnie to, dlatego nie lubię tam spać. Traktują nas jak małe dzieci, mimo że wiedzą, że u mnie w domu śpimy razem. Póki co do swoich teściów zwracam się pan/pani i najchętniej po ślubie mówiłabym tak samo. Nie czuję się z nimi związana, może już bardziej z teściem niż z teściową. Zresztą, to jest dziwne, bo oni za moimi plecami mówią o mnie same dobre słowa, że lepszej synowej sobie nie mogli wymarzyć itp., ale w bezpośrednim kontakcie są bardzo powściągliwi, szczególnie teściowa, bo ona musi mieć swoje zdanie na każdy temat. Wiem na pewno, że nie zacznę się do nich zwracać mamo/tato dopóki sami tego nie zaproponują. Sądzę, że będę starała się jakoś unikać tego zwrotu, bo takie to jest nienaturalne. Powiedzcie mi, jak się zapatrujecie na kwestię nazwiska? Zmieniacie po ślubie, zostawiacie swoje, czy może decydujecie się na podwójne? Ja mam dylemat, bo z jednej strony chciałabym mieć podwójne (nasze nazwiska nawet ładnie się łączą), ale z drugiej strony wiem, że tż by się bardzo cieszył, gdybym miała tylko jego nazwisko. Aż wstyd się przyznać, ale chyba stanie na tym, że moje nazwisko będzie zależeć od humoru w dniu, w którym będę wypełniać dokumenty.
|
|
|
|
#2833 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już kochane!!!!!!!!!!
Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale jak wróciłam, to było już bardzo późno, a dzisiaj rano pojechaliśmy na lotnisko do Wrocławia, bo TŻta siostra przyleciała dzisiaj z Irlandii. Tak więc jestem dopiero teraz. Jejku, jak Wy na mnie czekałyście, aż jestem w szoku. I już już wszystko opowiadam i dodaję fotki. No więc pojechałam z mamą do Lisa Ferrera, w salonie były 3 panie, ale ogólnie obsługiwała mnie jedna. Sukienka już na mnie czekała, ale najpierw poszłam do takiej małej przebieralni,miałam ubrać buty 7cm i halkę. No i jak wyszłam to pani już trzymała moją suknie i czekała na mnie. Jak ją zobaczyłam, to myślałam, że padnę z zachwytu No i pierwsze co to pani mnie zapina z tyłu na zamek i taki zonk, bo nie mogła mnie dopiąć w biuście. No ale przewidywałam to, że teraz mogę się nie zapiąć. Jakoś to przeżyłam, bo mam rok na stracenie 6 centymetrów w biuście Pani powiedziała, że nie da się jej poszerzyć, ale poczekamy rok, jeśli naprawdę nie będę mogła się zapiąć to będzie możliwość zrobienia zamiast zamka sznurka i wtedy nie będzie problemu. No i jak miałam tą suknię już na sobie, to mogłam zobaczyć ją z bliska i powiem szczerze, że była w kiepskim stanie, zniszczona trochę, brakuje kamyczków na dole, tiul na był poszarpany trochę i naprawdę z mamą zwątpiłam. Ale miałam ją długo na sobie i rozmawiałam z tą panią, mówiła, że suknia przejdzie czyszczenie, prasowanie i poprawki krawieckie, a dołem, żeby się nie przejmować, bo ona jest i tak dla mnie za długa i będzie trzeba skrócić o jakieś 7cm, tym bardziej, że chcę niskie buty a miałam na sobie 7cm. No i jak jeszcze powiedziała, że dużo osób się o nią pyta i są 3 panie w kolejce to nie zastanawiałam się. Doszłam do wniosku, że i tak chcę tą suknię ani żadnej innej, zakochałam się w niej już ponad rok temu, oglądałam milion modeli i tej zostałam wierna a skoro ta jest za 999zl to nigdy taka okazja mi się nie trafi i może sprzedam ją za tyle samo. Nie potrzebuje nowiusieńkiej sukni, a będzie ładniejsza po odświeżeniu. Z resztą ona jest tak piękna, że nikt nie zobaczy, że brakuje jakiegoś koraliczka. No i co jeszcze do sukni...całkiem inaczej ją sobie wyobrażałam, jest nawet ciężka, tiul jest taki sztywny a zawsze mi się wydawało, że jest taki mięciutki i delikatny. No ale właśnie dzięki temu, że jest sztywny, to utrzymuje się ta suknia a nie opada w dół. Panie jeszcze mówiły, że ten model schodzi jak świeże bułeczki, a za rok może być już wycofany ze sprzedaży, bo wchodzą nowe kolekcje a za rok ta już będzie o 2 lata starsza. No więc wpłaciłam już zaliczkę, spisaliśmy umowę, suknia została w salonie, mam się zgłosić 3 tygodnie przed ślubem a tydzień przed ją odebrać. Ale powiedział, że na pewno jeszcze do nich wpadnę o wiele wcześniej przed ślubem chociażby dlatego, by sprawdzić, czy chudnę i ile mi brakuje hehe. Może niektóre z Was pomyślą, że jestem szalona,że suknia nie jest w idealnym stanie i kupuję ją rok przed ślubem. Ja wiem, ze nie spodoba mi się żadna inna a oszczędzam 2,5 tysiąca zł. Co do salonu, to się nastawiłam, ze zaraz panie zrobią wywiad, jakiego wzrostu jest narzeczony i takie tam, ale dosłownie nic się nie pytały, może dlatego, że suknia jest przeceniona i nie zależało im tak na kliencie. Ale jakoś się tym nie przejęłam. W ogóle w salonie nie wystawione są żadne suknie, właściwie to tylko jedną widziałam na manekinie i taką wąską. Wiele w nim przestrzeni, suknie gdzieś pochowane, tak ekskluzywnie jest. NO i dodaję fotki, na które czekacie Zdjęcia nie ukazują jej uroku, nie widać na nich kamyczków na całej sukni. Ramiączka są podwójne, takie bardzo cieniutkie, jakby tasiemka i takie silikonowe niewidoczne
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu pięknie wyglądasz w tej sukni!
Nie masz się co przejmować, że gdzieś nie ma kamyczka albo, że suknia nie jest w idealnym stanie - ważne, że masz swoją wymarzoną suknię za naprawdę małe pieniądze. Jestem pewna, że do ślubu suknia będzie odświeżona i że wszystko będzie pięknie wyglądać. A że suknia rok przed ślubem to też nie problem, jak się trafia okazja to trzeba z niej korzystać. Później będziesz mieć spokojną głowę przynajmniej i nie będziesz biegać na ostatnią chwilę za sukienką. EDIT: wrzucam adres stronki naszego fotografa, chociaż pewnie na podstawie tych zdjęć nie zdecydowałabym się na niego. Oglądaliśmy jednak chyba 3 płyty ze zdjęciami przez niego robionymi i przyznam się szczerze, że przy jednej ryczałam jak bóbr. Nie sądziłam, że zdjęcia mogą być tak wzruszające i w taki stopniu oddawać nastrój. W skład "pakietu" wchodzą zdjęcia z uroczystości ślubnej, ok.2 godz. z wesela i plener. Dostajemy 2 płyty ze zdjęciami - na jednej zdjęcia są wrzucone "luzem", wszystkie jakie zrobił, a na drugiej jest prezentacja ze ślubu i pleneru. Aha, jeszcze dostajemy album z 10 zdjęciami. http://fotoandrzej.kalisz.pl/index.php |
|
|
|
#2835 |
|
Rozeznanie
|
Anula, śliczna sukienka, a brakujące kamyki to drobiazg, bo i tak nikt z lupą nie będzie sukienki oglądał, a jak dla mnie wygląda ślicznie!!! faktycznie ją trzeba skrócić co najmniej 10 cm, więc jeśli nawet jest lekko zniszczona na dole to żaden problem
no a skoro w komisach mają sukienki noszone po kilkadziesiąt razy na całych weselach, to naprawdę po odświeżeniu nie będzie śladu po przybrudzeniach Masz piękną suknię za super cenę i nieważne że rok przed ślubem-ja moją kupiłam już dawno i wychodzi, że będę ją miała półtora roku naprzód kupioną ale jakoś nie żałuję!Aha, jeszcze mi się przypomniała jedna rzecz- mówisz że w biuście jest lekko za ciasna? bo mi to wygląda raczej, że jest ok, tylko powinnaś mieć lekko podniesiony stanikiem biust w górę, tzn"wypchnięty" ...nie wiem czy wiesz co mam na myśli, ale na 1 i 2 zdjęciu tak wygląda, że to o to chodzi tylko.A w razie czego gorsetowe sznurowanie z tyłu na pewno nic nie popsuje w sukience, wręcz przeciwnie- wydaje mi się że by pasowało do jej stylu!
|
#2836 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2837 |
|
Zakorzenienie
|
suknia jest piękna jak z bajki
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, cieszę się, że Wam się podoba
Jupik, niestety mimo to nie zapina mi się, biustu nei mam tak dużego, ale jakbym nawet go bardziej wyciągnęła, to by nic nie dało, bo byłam i tak na wdechu hehedobra lecę na basen z TŻ:P |
|
|
|
#2839 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już nawet ćwiczyłam sobie podpis jak mi się nudziło.. hehe.. ![]()
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba będę miała podwójne nazwisko- moje nie jest jakies specjalne, ale TŻ ta trochę mi się nie podoba, mimo że niby szlacheckie itd. Szlachta widać też miewała różnie brzmiące nazwiska
Mój tata mówi że podwójne nazwiska to kretyński pomysł i że takie coś najchętniej wybierają lekarki i prawniczki. Stwierdził, że pewnie podwójne nazwiska im się wydają szpanerskie no ale niech myśli co chce... widać ze mnie szpanerski prawnik:P ale w sumie sie mu dziwię-powienien się cieszyć że chcę ród zachować bo mój brat jakos do żeniaczki się nie spieszy
|
#2841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2842 | |
|
Zakorzenienie
|
nie mjartw sie tescioweji ta faza minie
kiedys![]() ![]() ![]() ja bede miala nazwisko tz nawet niemyslalam nad tym zeby miec swoje, a w laczeniu glupio by brzmialo, zreszta za duzo podpisywania ![]() ![]() ![]() anula ladna sukienka, aczkolwiek nie dla mnie ![]() mam identyczne zdanie.. ja dzis w empiku znalazlam swoja suknie.. dokladnie taka jaka sobie wymarzlam, majaca wszytkie te elementy ktore mi sie podbaly w innych - polaczone.. i tylko nia che.. ale musze kupic ta gazete bo o dziwnona stronie salonu evita z kolekcji ktorej pochodzi jej nie ma.. byla wyjatkowa.. jak kupie jutro gazete to wam wkleje fotke... moja sukienka (tz sie zdziwil i powiedzial ze wyglada jak brudna, ale jak ja dluzej poogladal to mu sie spodobala szczegolnie ze jak ulal beda pasowaly doniej rozpuszczone wloski;dCytat:
![]() :
|
|
|
#2843 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
jestem tak padnięta. generalnie wesele było bardzo fajne i wyszłam jako ostatni gosci heheMłoda miała te sukienke http://www.susanblanche.com/public/r...rios_4234.html(za cene ok3ty- czyli stara cena) wyglądala slicznie, kolor wanilia. choc ja gustuje w białych i sie sama nad takim czyms zastanawiam![]() włoski mialam zrobione na styl jak ostatnio, ale tym razem wszytskie pokręcone i chyba taką fryzurkę bede miała na własny slub bo najlepiej sie w niej czuje ![]() Anula super, ze juz masz suknię ślucznie wyglądasz![]() dziewczyny ciesze się, ze podoba sie wam moja sala weselna ![]() Cytat:
![]() ja pani ![]() a wczoraj moja mam powiedziala do TZ, aby po slubie nie mówił do niej Tesciowa tylko po imieniu TZ byl w szoku lekkim heheedit: kwestia winietek. tam nie było . i teraz moja mama (wielka ich przeciwniczka ) powiedziała , że na nszym weselu musza byc koniecznie bo bez nich: jest tylko wielki popłoch kazdys ie spieszy by zając fajne miejsce, nie zawsze jest obok siebie tyle wolnych miejsc by usiąć zse wszytskimi co sie chciało, bo np, jaka s para ci usiadla na samym srodku ![]() aaa i stół kurpiowski hehe ma najwięcej zwolenników ![]() edit 2: tu podaję link do moich fotek z wczorajszego wesela ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1310 Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2008-06-29 o 18:31 |
|
|
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
juz jest
cudownieeeeCytat:
widac ze super bylo
|
|
|
#2845 | |||
|
Zakorzenienie
|
samba wypoczywa, ale jak dobrze pamiętam powinna już wrócić, bo chyba na tydzień wyjechali
Cytat:
Cytat:
![]() W kwestii spania razem to mam odwrotnie, u Tż możemy spać razem, a u mnie nie za bardzo, chociaż teraz się to zmieniło, moi rodzice już tak się tym nie przejmują jak kiedyś. Zwykle to jest tak, że kładę spać się z Tż, zasypiamy, a potem on wstaje i idzie do innego pokoju spać, bo na moim łóżeczku razem nie da rady się wyspać, za wąskie jest. Nazwisko biorę Tz, bo dwuczłonowe byłoby za długie, stanowczo za długie ![]() dokładnie tak ![]() Cytat:
anuulaa pięknie wyglądasz w sukience najważniejsze, że jest to twoja wymarzona, no i że ma tak atrakcyjną cene Niczym innym się nie przejmuj nikt z lupą oglądać jej cm po cm nie będzie
|
|||
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
No na pewno bedzie lepiej...juz widzialam po dzisiaj
bylo extra a jak czasami raz na miesiac zdarzy sie klotnia to nie bede sie juz tak przyjmowac..choc to trudne
|
|
#2847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie smieje, ze na kolejne wesele moge isc choć juz nie jest tak super świeża (sie troszke loczki rozprostowały) ale ogólnie forma dalej ta sama i włoski pokręcone sa. Dlatego chciałam wczesniej wypróbowac jak bedzie sie trzymała i jestem z niej super zadowolona
|
|
|
|
|
#2848 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ślicznie wyglądałaś na weselu. Fryzurka rzeczywiście bardzo do Ciebie pasuje. Miałam taką samą na studniówce i byłam bardzo zadowolona.
|
|
|
|
#2849 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
dopiero teraz zauważyłam ten wątek..ale ze mnie gapa ...Data naszego ślubu to: 19.09.2009 - same dziewiątki - moja szczęśliwa liczba - oby ta data też była - nie mamy jeszcze godziny ale dla kontrastu myślimy o 16 |
|
|
|
#2850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej póżno niz wcale te 9 to na pewno będą szczęśliwe.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

ja chce sukienke zobaczyc...

No i pierwsze co to pani mnie zapina z tyłu na zamek i taki zonk, bo nie mogła mnie dopiąć w biuście. No ale przewidywałam to, że teraz mogę się nie zapiąć. Jakoś to przeżyłam, bo mam rok na stracenie 6 centymetrów w biuście