Mamusie lipcowe 2018 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-10, 22:05   #4561
ane3kaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Czesc cioteczki! 😊 Po UG wszystko u nas w porządku, wszystko na miejscu i prawdopodobnie jestem pierwszym na wątku rodzynkiem 😊😊 wygląda na chłopca 😉Załącznik 7385521Załącznik 7385526

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Piękny maluszek!

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
O kurcze zupa Ogórkowa to jest coś.... Muszę sprawdzić, czy mam ogórki w piwnicy, czy trzeba wysłać męża do teściów po słoiki. Ale bym zjadła o kurcze Blanka podaj przepis na swojego kwasiocha
Ja ostatnio mam faze na czerwoną orenżade z biedronki. Nie powinnam jej pić, prawda?

ja miałam w poniedziałek i wtorek zupke ogórkową no miodzio

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Boże... Ja mam dzisiaj dzień, biorę się zaraz za drożdżowe rogaliki z czekoladą...
Już dawno takiego przypływu energii nie miałam Załącznik 7385711

daj troszke energii

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Hej Mamusie, trzymajcie proszę jutro kciuki, idę na test pappa jest wskazanie z niedoczynności, więc muszę zrobić, chociaż na USG było wszystko cacy.

Gratuluję ślicznych widoków na Waszych UG! Macie naprawdę ładne zdjęcia 4d, coś widać, a nie tak jak naszego malucha Nasz się na razie maskuje

Wstępuję do klubu tych, którym się nic nie chce poza leżeniem Jednak jak już pisałyście, nie widzę w tym nic dziwnego ani niepokojącego, teraz musimy sobie odpocząć, żeby potem mieć więcej siły na latanie przy niemowlęciu. Ja mam tym gorzej, że anemię to miałam jeszcze przed ciążą (wiecznie niezbadany skutecznie przez lekarzy temat) i przez to jestem 10x bardziej senna i zmęczona niż co do zasady. Ostatni wynik mojej hemoglobiny to 9,2 Mimo suplementacji. Mam iść do hematologa.

Ja też chętnie się dowiem, gdzie ogarnąć ciążowe spodnie. Miałam dziś zajrzeć do H&M, ale stwierdziłam, że jak zobaczę ceny, to automatycznie zwątpię, więc powstrzymałam się
ja dzisiaj robiłam pappe a za tydzien USG
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:06   #4562
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość
Ja może posmaku nie mam, ale czuję głód, nakładam na talerz tyle, ile sądzę, że zjem, łyknę kilka łyżek/porcji i wszystko traci smak. Czy to mięso, czy warzywa, zboża - cokolwiek. Apetytu dalej szukam z lupą Także może to też jeszcze u Ciebie ten problem z apetytem. Albo, co gorzej, nadchodząca zgaga...

Ja to już w ogóle mam momentami stresa, bo zamiast przytyć, to ja od dowiedzenia się o ciąży straciłam grubo ponad kilogram, prawie dwa (co mi się nie zdarzyło od daaaawna, raczej w drugą stronę ).

Dziewczyny, a te spodnie ciążówy z H&M to wyłącznie z dżinsów mają, czy materiałowe też? Ja chcę chodzić do pracy dalej, a w dżinsach to nie wbiję do kancelarii
To mam pewnie to samo. Tez nałożę na talerz a po trzech kęsach mi sie odechciewa. Nawet te frytki wczoraj były gorzkie .
Moja waga w miejscu ale brzuszek to widoczny, kryje sie w pracy jak sie da. Ale pojutrze mamy cocktail party, cocktail dress obowiązkowa. Czyli bede w krótkiej czarnej kiecce z widocznym brzuszkiem nie pijąc alkoholu. No to juz wiem jekie plotki beda . A nie powiadamiała. Jeszcze w pracy bo czekam na USG...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:17   #4563
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Popcorn tez chce . Piątka za najlepsze teściowe .

Dzieki Blanka. Ciekawe czy mi to tutaj zrobią prywatnie... musiałabym sprawdzić...

Albo tak jak wspominałam z kurczakiem pieczonym albo z krewetkami tymi różowymi bo one sa juz gotowane.

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Czy Wy (te na koniec lipca) tez macie taki gorzki posmak w buzi. No kurczę co zjem to nie czuje smaku albo jakos gorzko mi ciagle, wszytsko niesmaczne. Co jest?
mi nie smakuje w sumie nic... lody może i tyle... jem bo muszę...

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:27   #4564
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
mi nie smakuje w sumie nic... lody może i tyle... jem bo muszę...

Minie ten czas.
Ja tez tak miałam, przez dwa tyg. Jadłam jedynie tosty z serkiem topionym z mikrofalówki
Teraz już jem wszystko

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:42   #4565
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
To mam pewnie to samo. Tez nałożę na talerz a po trzech kęsach mi sie odechciewa. Nawet te frytki wczoraj były gorzkie .
Moja waga w miejscu ale brzuszek to widoczny, kryje sie w pracy jak sie da. Ale pojutrze mamy cocktail party, cocktail dress obowiązkowa. Czyli bede w krótkiej czarnej kiecce z widocznym brzuszkiem nie pijąc alkoholu. No to juz wiem jekie plotki beda . A nie powiadamiała. Jeszcze w pracy bo czekam na USG...
Więc czekamy, aż nam przejdzie, bo to irytujące... Coś bym zjadła, czuję pusty żołądek, a przy tym trzeba dzieciątku coś pożytecznego dostarczyć, ale po prostu... nie

Może masz możliwość pożyczyć od kogoś sukienkę lekko luźniejszą, tak, żeby nie opinała brzucha? Dresscode dresscodem, ale koktajlówki też są różne i nikomu z szefostwa nic do tego jaką Ty masz

U mnie też jeszcze w jednej pracy nic szefowa nie wie. Ale chyba coś przeczuwa (intuicja?), bo pocisnęła do mnie ostatnio tekstem "No ja mam nadzieję tylko, że nie jest pani w ciąży!" (a chodziło o wcześniejsze wyjście do lekarza)

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2018-01-10 o 22:44
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 02:09   #4566
norka93
Wtajemniczenie

Dziewuszki moje, jak ja mam Was nadrobić? Piszecie jak szalone, tematów wiele, a ja w tym czasie przewracałam się z jednego boku na drugi..

Wczoraj zasnęłam dopiero ok. 9. Dzisiaj powtórka z akcji. Wiecie, ja bym jakoś przetrzymała ten dzień niespania, ale szkopuł w tym, że jest mi bardzo niedobrze jak jestem niewsypana. Jedzenie nie pomaga. Nie wiem co ma piernik do wiatraka!

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 03:56   #4567
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norka miałam tak samo! Przez ostatnie kilka dni, kiedy nie spałam cale noce, to przez cały dzień mega mnie mdliło, trochę wymiotowałam, nie miałam smaku.. Coś w tym jest, dziś udało mi się pospać od 23 do teraz.. 😊 jest dobrze, większość nocy za mną 😊 tylko co robić od 4 rano.. ?

Stary 2018-01-11, 04:04   #4568
Naeema
Raczkowanie

Jak w miarę prześpię jedną noc to druga gwarantowana bezsenna...
Przynajmniej mogę was nadrobić.

Kolejny raz piszę ten post i nie chce się dodać... może to jakiś znak

Gratuluję pozytywnych wieści z badań! i ślicznego chłopczyka Elu

U mnie dziś 12+2 i od kilku dni mam popołudniowo/wieczorno/nocne mdłości... A już byłam pewna że mnie ta przyjemność minie w tej ciąży. Aplikacja mówi: pod koniec 12 tygodnia ciąży typowe dla pierwszego trymestru ciąży dolegliwości (mdłości, wymioty, senność) zaczynają powoli mijać
Podziwiam te z was, które mają na stanie 2-3 dzieci i do tego są aktywne zawodowo. Folinka, jak Ty to ogarniasz? I jeszcze dajesz radę książkę przeczytać?

Zazdroszczę też tym z was, które mogą być na zwolnieniu (u mnie się nie zanosi...). Chętnie poleżałabym cały dzień przed telewizorem oglądając ogłupiające seriale. Mam niecny plan, żeby urwać się kiedyś z pracy, powiedzieć, że mam ważne spotkanie na mieście i nie można mi przeszkadzać a w tym czasie zalegnąć na kanapie (szef się nie obrazi, mam własną działalność). Ale to dopiero jak nadrobię zaległości i ogarnę sprawy bieżące... czyli pewnie w marcu... a że to będzie II trymestr i przypływ energii to pewnie zamiast leżeć będę spacerować po okolicy...

Poruszałyście temat wyprawki, więc do niego wrócę (nie mialam kiedy napisać wcześniej). Fajnie, że już się nad tym zastanawiacie. Możecie zrobić listę tego, co chcecie kupić i potem tylko udać się do sklepu/ zamówić. Unikniecie sterty niepotrzebnych gadżetów. Mi zupełnie się nie przydał podgrzewacz do butelek - karmiłam piersią, myślałam że przyda się chociaż do podgrzewania słoiczków, ale mój synek nie chciał tego jeść (może i dobrze). Co za tym idzie - sterylizator do butelek służył jedynie do wyparzania pojemników na mleko (syn był bezbutelkowy i bezsmoczkowy) i to tylko w pierwszych tygodniach, potem nie odciągałam. Tak samo laktator - jeśli macie możliwość to na początek pożyczcie (można dokupić swoje części, które dotykają piersi), Ja kupiłam elektryczny, na początku starałam się odciągać, żeby ktoś mógł małego dokarmić, ale zupełnie mi to nie szło i poszedł w odstawkę. Może to wina laktatora, a może taki mój urok, na pewno ręczny by mi wystarczył.
Jeśli chodzi o wózki - to zależy gdzie mieszkacie i gdzie planujecie chodzić. Jeśli będziecie chodzić dużo to zdecydowanie duże, pompowane koła z możliwością blokady przednich (na małych powierzchniach, np w sklepach skrętne się świetnie sprawdzają, a na kamienie lepiej jest zablokować). Jeśli chodzi o firmę - trzeba samemu pojeździć po sklepie i się przekonać. Często można kupić używki dobrych, zagranicznych firm w niskiej cenie.
Ja mam wózek 2 w 1 firmy Tako i jestem mega zadowolona. Wachlarz cen szeroki, dla każdego coś ładnego, dobre wykonanie, super serwis. Zarówno gondola jak i spacerówka spełniły moje oczekiwania. Synek już jest za duży na spacerówkę, ale czasem wolę gdzieś nią jechać niż małą, niewygodną parasolką.
Jeśli jesteście zainteresowane polskimi wózkami to polecam rozejrzeć się wcześniej - w lipcu wiele firm ma urlopy (cały lipiec), a co za tym idzie w maju/czerwcu zwiększoną liczbę zamówień i wydłuża się czas oczekiwania na wózek.
Wózkowym zagłębiem polskich producentów jest Częstochowa np. adamex i tako mają tam duuuże salony, można jeździć wózkami i wybierać jak weszłam do Tako to miałam opad szczeny, mają tam wszystko. Tym dziewczynom, które mieszkają blisko zdecydowanie polecam wizytę w Częstochowie. Camarello i riko też produkują w okolicy.

Rozpisałam się. Mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone rzadkie udzielanie się ale to z braku czasu. Może to i dobrze, bo jakbym pisała takie poematy kilka razy dziennie to byście mnie zbanowały

Elu, widzę że też nie śpisz, łączę się w niewyspaniu
Idę się poprzewracać z boku na bok, może jeszcze zasnę na chwilkę...

Edytowane przez Naeema
Czas edycji: 2018-01-11 o 04:07 Powód: literówki
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 04:40   #4569
Elaaaa
Wtajemniczenie

Naemma hah u mnie podobnie, na zmianę śpię lub nie śpię 😊 dziś cieszę się, że większość nocy jednak za mną 😊

Pamiętam jak marzyłam o czasie na zwolnieniu, myślałam jak to będę leniuchować przed tv, na wszystko będę mieć czas i siłę. Taaaa jasne 😊😊 a teraz nic mi się nie chce i chętnie poszłabym do pracy, do ludzi ale nie w takim wymkarze jak wcześniej 😊
ale życzę Ci odpoczynku, bo wiem jak to na DG nigdy nie ma na nic czasu.

Stary 2018-01-11, 04:55   #4570
pozytywnaj
Zadomowienie

Hej też nie śpię od 3...czytałam książkę potem udawałam, że śpię teraz zjadłam jabłko i pewnie włączę tv....

Stary 2018-01-11, 06:46   #4571
KarolinaK
Zakorzenienie

Nie wiem co to bezsenność ale po 12 godzinach w pracy to mam dosc i usypiam jak tylko przyłożę głowę do poduszki. Jak mam wolne to odsypiam. Ale to jeszcze i tak nic. Jak brałam konskie dawki progesteronu to dopiero było okropne. Autentycznie przysypiałam i marzyłam w pracy o lozku. Za to jak go tylko odstawiłam to sie od razu polepszyło. Czuje sie zmęczona ale nieporównywalnie z tym co było wczesniej...

No to dzis znowu do pracy. I mam bardzo stresujące spotkanie .

Luźniejszej sukienki nie znajdę... kupiłam dwie z czego teraz żadna mi sie wcale nie podoba. Dlatego znalazłam stara z szafy4 letnia (ktorej jeszcze nigdy nie miałam ubranej) i ta sie nadaje super i poza tym w każdej mi widać brzuszek.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 07:51   #4572
Naeema
Raczkowanie

Cytat:
Hej też nie śpię od 3...czytałam książkę potem udawałam, że śpię teraz zjadłam jabłko i pewnie włączę tv....
Cytat:
Naemma hah u mnie podobnie, na zmianę śpię lub nie śpię 😊 dziś cieszę się, że większość nocy jednak za mną 😊

Dziewczyny może to nasze miejsce zamieszkania i wariacje pogodowe z tym związane mają wpływ na bezsenność (chciałam napisać województwo, po czym sobie uświadomiłam, że jedna jest z innego..., kalafior ciążowy rośnie!)
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:03   #4573
pozytywnaj
Zadomowienie

Ech i usnęłam w końcu to trzeba wstać do dzieci... Może jakoś powoli nam przejdzie....?

Stary 2018-01-11, 08:10   #4574
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norka miałam tak samo! Przez ostatnie kilka dni, kiedy nie spałam cale noce, to przez cały dzień mega mnie mdliło, trochę wymiotowałam, nie miałam smaku.. Coś w tym jest, dziś udało mi się pospać od 23 do teraz.. jest dobrze, większość nocy za mną tylko co robić od 4 rano.. ?

Zazdroszczę tych kilku godzin snu Ile bym dała za to!

Nie śpię od ok. 1:45. Nawet męża do pracy odprawiłam - śniadanko, herbatka i jeszcze drapanki z przytulaniem - on to tak kocha, ja tes

Obmyśliłam plan.. Pewnie za jakiś czas zasnę, spać minimum tyle, żeby niedobrze nie było i nie kłaść się na noc. Nad ranem, ok. 5 położyć się, to może będę spała 3 godzinki, wstanę rano i jakoś to będzie.
Hmm.. Tak główkuję i chyba do niczego ten plan, toż niewyspana będę

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Jak w miarę prześpię jedną noc to druga gwarantowana bezsenna...
Przynajmniej mogę was nadrobić.

Kolejny raz piszę ten post i nie chce się dodać... może to jakiś znak

Gratuluję pozytywnych wieści z badań! i ślicznego chłopczyka Elu

U mnie dziś 12+2 i od kilku dni mam popołudniowo/wieczorno/nocne mdłości... A już byłam pewna że mnie ta przyjemność minie w tej ciąży. Aplikacja mówi: pod koniec 12 tygodnia ciąży typowe dla pierwszego trymestru ciąży dolegliwości (mdłości, wymioty, senność) zaczynają powoli mijać
Podziwiam te z was, które mają na stanie 2-3 dzieci i do tego są aktywne zawodowo. Folinka, jak Ty to ogarniasz? I jeszcze dajesz radę książkę przeczytać?

Zazdroszczę też tym z was, które mogą być na zwolnieniu (u mnie się nie zanosi...). Chętnie poleżałabym cały dzień przed telewizorem oglądając ogłupiające seriale. Mam niecny plan, żeby urwać się kiedyś z pracy, powiedzieć, że mam ważne spotkanie na mieście i nie można mi przeszkadzać a w tym czasie zalegnąć na kanapie (szef się nie obrazi, mam własną działalność). Ale to dopiero jak nadrobię zaległości i ogarnę sprawy bieżące... czyli pewnie w marcu... a że to będzie II trymestr i przypływ energii to pewnie zamiast leżeć będę spacerować po okolicy...

Poruszałyście temat wyprawki, więc do niego wrócę (nie mialam kiedy napisać wcześniej). Fajnie, że już się nad tym zastanawiacie. Możecie zrobić listę tego, co chcecie kupić i potem tylko udać się do sklepu/ zamówić. Unikniecie sterty niepotrzebnych gadżetów. Mi zupełnie się nie przydał podgrzewacz do butelek - karmiłam piersią, myślałam że przyda się chociaż do podgrzewania słoiczków, ale mój synek nie chciał tego jeść (może i dobrze). Co za tym idzie - sterylizator do butelek służył jedynie do wyparzania pojemników na mleko (syn był bezbutelkowy i bezsmoczkowy) i to tylko w pierwszych tygodniach, potem nie odciągałam. Tak samo laktator - jeśli macie możliwość to na początek pożyczcie (można dokupić swoje części, które dotykają piersi), Ja kupiłam elektryczny, na początku starałam się odciągać, żeby ktoś mógł małego dokarmić, ale zupełnie mi to nie szło i poszedł w odstawkę. Może to wina laktatora, a może taki mój urok, na pewno ręczny by mi wystarczył.
Jeśli chodzi o wózki - to zależy gdzie mieszkacie i gdzie planujecie chodzić. Jeśli będziecie chodzić dużo to zdecydowanie duże, pompowane koła z możliwością blokady przednich (na małych powierzchniach, np w sklepach skrętne się świetnie sprawdzają, a na kamienie lepiej jest zablokować). Jeśli chodzi o firmę - trzeba samemu pojeździć po sklepie i się przekonać. Często można kupić używki dobrych, zagranicznych firm w niskiej cenie.
Ja mam wózek 2 w 1 firmy Tako i jestem mega zadowolona. Wachlarz cen szeroki, dla każdego coś ładnego, dobre wykonanie, super serwis. Zarówno gondola jak i spacerówka spełniły moje oczekiwania. Synek już jest za duży na spacerówkę, ale czasem wolę gdzieś nią jechać niż małą, niewygodną parasolką.
Jeśli jesteście zainteresowane polskimi wózkami to polecam rozejrzeć się wcześniej - w lipcu wiele firm ma urlopy (cały lipiec), a co za tym idzie w maju/czerwcu zwiększoną liczbę zamówień i wydłuża się czas oczekiwania na wózek.
Wózkowym zagłębiem polskich producentów jest Częstochowa np. adamex i tako mają tam duuuże salony, można jeździć wózkami i wybierać jak weszłam do Tako to miałam opad szczeny, mają tam wszystko. Tym dziewczynom, które mieszkają blisko zdecydowanie polecam wizytę w Częstochowie. Camarello i riko też produkują w okolicy.

Rozpisałam się. Mam nadzieję, że zostanie mi wybaczone rzadkie udzielanie się ale to z braku czasu. Może to i dobrze, bo jakbym pisała takie poematy kilka razy dziennie to byście mnie zbanowały

Elu, widzę że też nie śpisz, łączę się w niewyspaniu
Idę się poprzewracać z boku na bok, może jeszcze zasnę na chwilkę...
Dziękujemy za cenne rady!

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to nasze miejsce zamieszkania i wariacje pogodowe z tym związane mają wpływ na bezsenność (chciałam napisać województwo, po czym sobie uświadomiłam, że jedna jest z innego..., kalafior ciążowy rośnie!)
Ja z lubelskiego jestem. Czy ktoś tu ma bezsenność w lubelskim?!

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Ech i usnęłam w końcu to trzeba wstać do dzieci... Może jakoś powoli nam przejdzie....?

Ja wyczekuję II trymestru. Dzisiaj skończyłam 11 tygodni i zaczynam 12 - 11t0d! To wyczekiwać przypływu energii za tydzień czy dwa tygodnie? Bo żem się pogubiła

Musi nam przejść. Nie wyobrażam sobie takiego funkcjonowania. Przez to nic nie załatwiam w dzień

Stary 2018-01-11, 08:14   #4575
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tych kilku godzin snu Ile bym dała za to!

Nie śpię od ok. 1:45. Nawet męża do pracy odprawiłam - śniadanko, herbatka i jeszcze drapanki z przytulaniem - on to tak kocha, ja tes

Obmyśliłam plan.. Pewnie za jakiś czas zasnę, spać minimum tyle, żeby niedobrze nie było i nie kłaść się na noc. Nad ranem, ok. 5 położyć się, to może będę spała 3 godzinki, wstanę rano i jakoś to będzie.
Hmm.. Tak główkuję i chyba do niczego ten plan, toż niewyspana będę [COLOR="Silver"]

Musi nam przejść. Nie wyobrażam sobie takiego funkcjonowania. Przez to nic nie załatwiam w dzień
Intencje masz dobre, ale plan niezbyt😂Niech nam przejdzie już dziś 🤕

Stary 2018-01-11, 08:21   #4576
Ana***
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny �� Na początku Was podczytywałam potem przestałam, bo zaczęły się mdłości i okropne samopoczucie. Teraz jest lepiej ale wcale nieidealnie. Czytałam, że cierpicie na bezsenność więc dołączam do grona. Poszłam spać o 3 a teraz piszę do Was ten post ��.

Mam na imię Ania, w brzuchu mam okruszka i tp na 17 lipca . Mam już w domu jedno dziecko, 3 letnią córkę ��. Wcześniej byłam mocno aktywna na wrześniowkach 2014, teraz z czasem gorzej . Ciąża jest to moja trzecia, niestety pierwsza skończyla się poronieniem.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:24   #4577
fioletowe okulary
Raczkowanie

Cześć Ana rozgość się

Myślicie że 20+5 to dobry termin na połówkowe?

Edytowane przez fioletowe okulary
Czas edycji: 2018-01-11 o 08:27
fioletowe okulary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:32   #4578
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Intencje masz dobre, ale plan niezbytNiech nam przejdzie już dziś

Tak bardzo bym chciała, żeby przeszło. Już chyba z tydzień normalnie nie spałam, szok!
Co to nas męczy..
Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny �� Na początku Was podczytywałam potem przestałam, bo zaczęły się mdłości i okropne samopoczucie. Teraz jest lepiej ale wcale nieidealnie. Czytałam, że cierpicie na bezsenność więc dołączam do grona. Poszłam spać o 3 a teraz piszę do Was ten post ��.

Mam na imię Ania, w brzuchu mam okruszka i tp na 17 lipca . Mam już w domu jedno dziecko, 3 letnią córkę ��. Wcześniej byłam mocno aktywna na wrześniowkach 2014, teraz z czasem gorzej . Ciąża jest to moja trzecia, niestety pierwsza skończyla się poronieniem.
Cześć Ana Witamy z gronie szczęśliwych Ciężarówek, rozgość się
Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość
Cześć Ana rozgość się

Myślę, że jak najbardziej

Stary 2018-01-11, 08:46   #4579
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Ana rozgość się

Dziękuję

Czytam, że najlepszy czas to między skończonym 20 tyg (20+0) a nieskończonym 22 tyg (21+6). Umawiasz się już na połówkowe?

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
A własnie a propos spodni... rozumiem, że ten materiał na brzuchu jest rozciągliwy i tak na prawdę można kupić 1 czy 2 pary takich spodni na całą ciążę (zakładając, że sie nie będzie tyć wszerz ) i spodnie będą pasować i na 4 miesięczny brzuch i na 9 miesięczny ?
Mi w pierwszej ciąży wogole nie podeszły takie spodnie. Nie lubię spodni wyższych i na pas, talie... Całą ciąże chodziłam w legginsach poniżej brzucha 😁 zobaczymy teraz 😉
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 08:46   #4580
fioletowe okulary
Raczkowanie

Norka, a może spróbuj spędzić aktywnie wieczór lub całe popołudnie żeby się "wymęczyć"- może potem w końcu zaśniesz w nocy? Wiem, ciężkie to to zrealizowania, ja mam problem żeby w ciagu dnia wstac z kanapy, a dzisiaj czeka mnie pranie i obiad Znajdz coś co Cię zaabsorbuje i wymaga minimum wysiłku, Ja wczoraj padłam po 3 godzinnych zakupach, wróciłam zmęczona jakbym rowy kopała i o 22 poszłam spać. Nie lubie chodzić po sklepach, a teraz to już w ogóle nawet po spożywkę mnie nie wyciągną-ale wczoraj musiałam kupić dwa prezenty urodzinowe.Może taki sposób choć troche Ci pomoże? Może jakieś generalne-ale lekkie! porządki lub zakupy albo mega długi spacer?

Ana umawiam się już na połówkowe, a w zasadzie to już się umówiłam na 20 lutego, bo lekarz do którego się zapisałam przyjmuje tylko raz w tygodniu i pacjentek ma sporo, teraz bede spać spokojnie że termin zaklepany

Edytowane przez fioletowe okulary
Czas edycji: 2018-01-11 o 08:47
fioletowe okulary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:02   #4581
MalaGosia88
Zakorzenienie

Śniło mi się dziś, że byłam na usg w klinice tam gdzie zawsze kieruje mnie doktor i Pani, która zawsze mi robiła usg powiedziała, że będzie chłopczyk to raczej nie proroczy sen bo tym razem nie dostałam skierowania do tej kliniki
Stary 2018-01-11, 09:20   #4582
odowska
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:38   #4583
Patrycja28100
Rozeznanie

Hej. Gratuluje udanych wizyt musze nadrobic wczorajszy dzien

Mam problem z moim mezem, nie wiem jak juz mu do rozumu przemowic. Mieszkamy na tym mieszkaniu od 10.11.2017. No ale stracilam pracę i zostala w sumie tylko jego pensja na oplaty. A ja mam 1000 zl na dzieci na zycie. Placimy tu 1800 plus prad i gaz. Jest na 3 pietrze. Znalazlam mieszkanie na 1 pietrze tansze o 300 zl. Zadne argumenty do niego nie przemawiaja. 👿 co ja mam z nim zrobic?
Wszystkich ze swojej rodziny oklamal ze tu placimy 1500zl 👿

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 09:48   #4584
MalaGosia88
Zakorzenienie

Patrycja kogo on chce oszukiwać? Tak jakby nie przyjmował rzeczywistości do siebie. Może ma jakieś ambicje i chce Wam zapewnić jak najwyższy standard? Czuje, że gdyby zmienić warunki mieszkaniowe to tak jakby zawiódł?... ukrywa przed rodziną kwotę, po co? Przy takich opłatach, Twoim bezrobociu i zbliżającym się kolejnym dziecku przyjdzie w końcu moment, że może na coś braknąć, dopiero wtedy źle by się czuł...
Stary 2018-01-11, 10:22   #4585
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Patrycja kogo on chce oszukiwać? Tak jakby nie przyjmował rzeczywistości do siebie. Może ma jakieś ambicje i chce Wam zapewnić jak najwyższy standard? Czuje, że gdyby zmienić warunki mieszkaniowe to tak jakby zawiódł?... ukrywa przed rodziną kwotę, po co? Przy takich opłatach, Twoim bezrobociu i zbliżającym się kolejnym dziecku przyjdzie w końcu moment, że może na coś braknąć, dopiero wtedy źle by się czuł...
Nie wiem naprawde o co mu chodzi. Te tansze mieszkanie jest nawet wieksze od tego. No nic musze chyba sama wszystko zalatwic. Bo co mi pozostaje.

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Nawet dziecia nie chce sie z psem wychodzic bo na 3 pietrze tu mieszkamy i mowia ze im sie potem wchodzic nie chce. Nawet nie pomyslal jak ja sobie dam rade z trojka dzieci i wózkiem. To on mi na to ze po jego pracy bedziemy na spacery wychodzic. Jak on ogolnie ma problem zeby wyjsc na spacer. 👿

Stary 2018-01-11, 10:25   #4586
folinka
Zadomowienie

Kochane!
Mam zaległości z wczoraj, bo miałam pracowity dzień, ale pamiętam o tym mnóstwie wizyt dzisiaj i wysyłam wszystkim moooc kciuków

Ja właśnie siedzę w poczekalni u położnej

Edytowane przez folinka
Czas edycji: 2018-01-11 o 11:29
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:53   #4587
Radena
Zadomowienie

Tak,Dziewczyny,kciukasy mocne za wszystkie wizyty i UG ✊✊✊
Patrycja,no ja to bym sie poklocila powaznie z Twoim mężem! My mieszkamy w domu,mam chyba 3 schody do domu,nie mamy zwierząt,a i tak obecnie spacery z 1 dzieckiem mnie mocno mordują i wnieść wózek na te pare schodów to jest masakra. Uparł się głupio,niech Ci powie o co mu chodzi,bo nie wierze ze logiczne argumenty do niego nie docierają :-/ A coś sie z tym nowym mieszkaniem zmieni na niekorzyść? Moze przeprowadzka go przerasta?

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 10:56   #4588
zgrusia
Raczkowanie

Biedne jesteście z tą bezsennością. Miałam podobnie w pierwszej ciąży. Pomagał mi tylko tablet - jak mi się oczy już od niego męczyły to szybko głowa do poduszki i spać. Ale jak mnie jakiś szelest przebudził przed głębokim snem to kaplica była 😞
Może picie melisy przed snem pomoże też ?

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

Witaj 😊🙋
Cytat:
Cześć Ana rozgość się

Jasne, że dobry. Mnie po pierwszym ug od razu zapisali na drugie na 20+0
Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Hej. Gratuluje udanych wizyt musze nadrobic wczorajszy dzien

Mam problem z moim mezem, nie wiem jak juz mu do rozumu przemowic. Mieszkamy na tym mieszkaniu od 10.11.2017. No ale stracilam pracę i zostala w sumie tylko jego pensja na oplaty. A ja mam 1000 zl na dzieci na zycie. Placimy tu 1800 plus prad i gaz. Jest na 3 pietrze. Znalazlam mieszkanie na 1 pietrze tansze o 300 zl. Zadne argumenty do niego nie przemawiaja. 👿 co ja mam z nim zrobic?
Wszystkich ze swojej rodziny oklamal ze tu placimy 1500zl 👿

Mój też nierozumny. W ogóle myślę, że sobie sprawy nie zdaje ile dzieci kosztują, ile wózki ważą i jak marudne mogą być dzieci, no ale dla mojego to będzie pierwsze dziecko. Twój chyba powinien być rozsądniejszy. Może myśli, że dostaniesz kosiniakowe i jakoś to będzie i nie chce mu się znowu przeprowadzać. Bo pewnie tylko w przeprowadzce widzi problem. Nie widzi tylko tego, że nawet po zakupy nie dasz rady wyjść sama. Zapakuj mu w wózek worek 5 kilowy, daj psa i każ z resztą dzieci iść po zakupy - może zrozumie.

Ja się zastanawiam czy wózka nie zostawiać w aucie pod blokiem, żeby go nie wnosić codziennie. Zakupy do plecaka i dzieciaka na ręcę. Lżej chyba będzie. Niby tylko 2 piętro ale żeby ponad 20 kg codziennie taszczyć?
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:02   #4589
summer_overture
Zadomowienie

Patrycja, a może twój mąż po prostu boi się zmian? Wiesz, przywykł do tego mieszkania, taka "mała stabilizacja". A tu trzeba się ruszyć - i mentalnie, i faktycznie... Ogarnąć stare mieszkanie, nowe mieszkanie, popakować wszystko, poprzenosić, uwić gniazdko na nowo, przestawić i przyzwyczaić. Podjąć decyzję! Jeśli piszesz, że mąż ma problem z wyjściem na spacer, to może właśnie dokucza mu taka jesienno-zimowa prokastrynacja? I nic mu się nie chce? Przeprowadzka to duża zmiana, ale w waszym wypadku chyba na plus. My mieszkaliśmy na 3. piętrze, teraz od niedawna na 1. i prawdę mówiąc zaczynam dyszeć podczas wchodzenia. Jak sobie pomyślę, że miałabym tak biegać góra-dół po porodzie - a to z psem, a to z wózkiem, z dzieckiem... Słabo mi na samą myśl
Pogadaj z nim, a jak nie to postaw przed faktem dokonanym (powiedz, że już klepnęłaś to mieszkanie, nawet jeśli to nie będzie prawda )

Norka, ja też z lubelskiego. Taka "Bezsenność w Kozim Grodzie" ;D

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 11:02   #4590
Patrycja28100
Rozeznanie

Mowi ze mieszkamy tu dopiero 2 miesiace i ze znowu przeprowadzka. No i moja babcia i mama tam mieszkaja blisko. I jeszcze mi tłumaczy ze on sobie zmiany w pracy zmieni ze bedzie od 8-16 ale nikt sie na to nie zgodzi bo jest dwóch brugadzistow i chodza na zmiany i temu drugiemu tez ma sie dziecko urodzic.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości