|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Co do kolderki to z Z. Długo używałam koca, także teraz nie kupię od razu. Pewnie na zimę sie zaopatrze
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Gozia ale slodziutka ta koszula w niedzwiedzie
|
|
|
#4593 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Także czekam na "po ciąży" i chętnie coś wypróbuję, ale na pewno w pierwszej kolejności jakieś naturalne specyfiki. W maju odstawiłam dużo chemii, używam teraz olejów do demakijażu, sama robię tonik itd. więc trochę mam fisia na tym punkcie mam nadzieję że córka mi wybaczy że nie będzie miała na dzień dobry zestawu kosmetyków tylko mąkę ziemniaczaną i olej z migdałów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4594 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluje wizyt dzisiejszych
![]() Ja mam dzisiaj nerwa bo przyszedł rachunek za prąd wystawiony 27.12 z terminem płatności na dziś 10.01 ![]() ![]() nie omieszkałam zadzwonić na infolinię, że chyba jakieś jaja sobie robią, a pani mówi ze to wina poczty i weź tu człowieku płać regularnie A ja mam pytanie o przepis na ciasto gwiazdę??
|
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywalam wcierki jantar i widzialam lekka poprawe, z tym ze slabo u mnie z regularnoscia. I nie wiem czy w ciazy mozna
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4596 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Bloody_marry super że zamówiliscie wózek i fotelik ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() Ja się zastanawiam nad ochraniaczem na szczebelki hmm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]() https://www.kwestiasmaku.com/przepis...iazda-z-makiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Na włosy do wcierania to może Jantar
U mnie dawał super efekty przy systematycznym stosowaniu. A doustnie polecam Vitapil, mają też wersję dla mam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ochraniacza nie zamawiam też W ogóle za dużo się o sids chyba naczytalam, wśród znajomych miałam też sytuację że dziecko przestało oddychać i dlatego u nas w łóżeczku będzie bardzo minimalistycznie - tylko przescieradło i kocyk ![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4601 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mamy jeszcze kokon niemowlęcy ale tylko do leżakowania alebi spania w dzień kiedy będę na chodzie. Też naczytałam się o sids i mam cel minimalizować ryzyka. Kokon też mam taki specjalny z odpinaną "oponką".Sprawdzę sobie skład tej wcierki polecanej ![]() Poza poprawą kondycji włosów to zależy mi też na odzwyczajeniu od codziennego mycia niestety przyzwyczaiłam i włosy i siebie żeby myć codziennie kiedy chodziłam do pracy a teraz to choćby grzywkę muszę umyć :/ ale od paru dni zmieniłam szampon na Ziaja biosulfo (o ile nie przekrecilam) i próbuje myć co dwa dni albo i dłużej. Wolę się przygotować że nie będę miała na wszystko czasu po urodzeniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i najczesciej efekt jest taki ze najpierw probuje je ulozyc, oczywiscie sie nie da i ostatecznie myje glowe i marnuje dzieki temu dwa razy wiecej czasu.Maly mi sie dzis jakos niefortunnie ulozyl ze nawet sie zgiac nie moglam bo normalnie myslalam ze mi jego nogi gardlem wyjda :/ tak sie jakos przytulil ze caly brzuch mi wywalilo jeszcze bardziej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4604 |
|
Wtajemniczenie
|
blood_marry - też myłam głowę codziennie, ale w ciazy włosy zaczęły mi się mniej przetluszczac i myje teraz co 2 dni
na cięższe dni pomagał suchy szampon batiste Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niewyobrażalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4606 |
|
Zakorzenienie
|
też z codziennego mycia włosów w ciąży przestawiłam się na co dwa, trzy dni
no chyba, że mam większe wyjście, bo krótkie włosy po nocy nie są specjalnie ułożone w ogóle muszę jeszcze podciąć przed porodem, bo ostatnio byłam w sierpniu, ale przez ten bolący kręgosłup nie chce mi się z domu wychodzić, a do mojej fryzjerki trzeba jeszcze dojechać do centrum miasta ![]() jakoś na głowie też mi wolniej teraz włosy rosną
|
|
|
|
#4607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapisalismy sie z mezem na te warsztaty Bezpieczny Maluch bo jednak chcialabym troche pierwszej pomocy sie nauczyc. Za malo sie o tym mowi... wszyscy sie skupiaja na lozeczkach i wozkach a jak przychodzi co do czego to wlasnemu dziecku sie nie umie pomoc. Moj tato nas poprosil zebysmy sie zapisali bo moj brat jak mial miesiac to sie zachlysnal (i to bylo jeszcze tak ze byl z rodzicami i dziadkami w pokoju, caly czas mieli go na oku a mimo to zobaczyli dopiero ze zrobil sie siny). Tato instynktownie chwycil go jak nalezy i przywrocil oddech ale pognali do szpitala tak czy inaczej i przezyli chwile grozy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() W koncu wzielam sie za przejrzenie kartonow z ciuszkami po corci Doliczajac nowe rzeczy na dzien dzisiejszy mam na 56: 2 pajace 1 spioszki 14 body dlugi rekaw 3 body krotki rekaw 4 kaftaniki 4 polspiochy 4 sweterki Na 62: 1 pajac 14 spioszkow 9 body dr 9 kaftanikow 5 sweterkow Dobrze, ze sie za to wzielam bo pare rzeczy musze dokupic, m.in. spioszki na 56, polspiochy na oba rozmiary, czapeczki cienkie bawelniane na 36 i 38, moze po 2-3 pajacyki na oba rozmiary. Kombiaki mam dwa 56 i 62 wiec to mi odpada, skarpetek i cieplych czapek tez dosc. Body krotki rekaw na razie nie kupuje, jak sie zrobi cieplo to wtedy klikne. Jakas spokojniejsza juz jestem
|
|||
|
|
|
#4609 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy słyszałyście może o laktatorze Simed LAKTA ELECTRIC?
Cena podobna jak za ręczny avent. Opinii w necie mało ale na negatywne nie natrafiłam. Kusi mnie zakup. |
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
Asiula bardzo dobrze. Takiej wiedzy nigdy dosc. Ja nie mialam okazji byc na takich warsztatach, jedynie co na studiach mielismy cwiczenia z pierwszej pomocy. Staram sie duzo rozmawiac o tym z polozna, ktora przychodzi do domu, dostalam sporo broszur do poczytania, ogladam filmiki, a w kuchni obrazkowa pierwsza pomoc u noworodka wisi caly czas od kiedy sie dziecko w domu pojawilo, co jakis czas zerkam i sobie przypominam. Dwa razy juz musialam corce pomagac przy zakrztuszeniu, kiedy prawie tracila przytomnosc i oddech, to bylo straszne, obie sytuacje jak byla jeszcze malutka, raz slina, a raz mlekiem. Nie zapomne nigdy. Tzta zamurowalo, ja dzialalam, ciesze sie, ze nie paralizuje mnie w takich sytuacjach, jednak przezycie jest tak mocno stresujace, ze nie zycze nikomu i na prawde nie chcialabym nigdy musiec przeprowadzac resuscytacji czy sztucznego oddychania, chyba bym umarla ze strachu.
Katstan nie slyszalam, szkoda, ze ma malo opinii ale moze warto sprobowac jak cena kuszaca. Avent sama posiadam i jak dla mnie bez zarzutu. Ciesze sie natomiast, ze nie zakupilam recznego z canpola bo dwom kolezankow rozwalily sie prawie, ze na poczatku. |
|
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4612 |
|
Wtajemniczenie
|
Lelowa - moja jak miala 7 miesiecy i wowczas jeszcze calkowity rozszczep podniebienia to sie zakrztusila kostka... Karetke wzywalismy ale w miedzyczasie palcem wydlubalam bo juz sina zaczela sie robic. Wiem ze nie wolno tego robic ale nie miglam patrzec jak walczy o oddech. To bylo straszne ale ostatecznie nic sie nie stalo.
A u meza w pracy byl przypadek ze 9 miesieczne dziecko zmarlo. Mowili ze to lozeczkowa smierc byla. Tylko mi ten wiek juz nie pasowal. Krotko potem sie okazalo ze rodzice dawali smoczka i obwiazywali go wokol glowy czyms zeby ciagle nie wypadal. I dzieciatko sie udusilo wg mnie to bylo skrajnie nieodpowiedzialne
|
|
|
|
#4613 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4614 |
|
Rozeznanie
|
Jejku, straszne
Ale też śmierć łóżeczkowa może zdarzyć się w takim wieku. Około 90% przypadków to dzieci do 6 miesięcy, ale uznaje się, że może się zdarzyć przez pierwszy rok życia dziecka...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4615 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, straszne tematy na wieczór tu poruszane sa, wiem ze tak w życiu bywa, ale az mnie zmroziło...
O sids chyba sie mówi do ukończenia przez dziecko 1 rz, a ryzyko sids wzrasta w momencie jak dziecko nauczy sie przekręcać z plecy na brzuch - przynajmniej tak pisała mamaginekolog... bo dziecko wtedy moze główka włożyć w rożne przedmioty jak poduszki itp przeraża mnie szczerze mówiąc ten temat, choc niby dotyka tez mniej niz 1% noworodków i niemowlaków...Resztę nadrobie jutro, ciekawe czy zasnę ![]() Asiula, tez sie zapisałam na te warsztaty bezpieczny maluch
|
|
|
|
#4616 |
|
Zadomowienie
|
Oby naszym maluszkom nic.takiego sie nie przytrafilo
![]() Dobranoc mamusie, spokojnego snu życzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4617 |
|
Rozeznanie
|
Ta bezsenność mnie dobija, nie mogę zasnąć, a jutro znowu będę jak zombie...
|
|
|
#4618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie spie. Juz zaczynam zle spac i budze sie jak na karmienie- co dwie godziny jeszcze od kilku dni mam schizy ze dziecko sie w nocy nie rusza- ciagle wybudzam sie z takimi myslami, to mnie wyczerpie i psychicznie i fizycznie niedlugo. A ledwo wstalam zeby pojsc siku a maly juz sie przeciaga.Wczoraj wieczorem wracalismy od tesciow i ja prowadzilam auto ale juz bylam tak obolala przez brzuch i tak mi sie maly wypinal w trakcie jazdy ze az bolalo i nie dalam rady wjechac na miejsce parkingowe i na srodku ulicy sie przesiadalam z mezem zeby mi wjechal (poniekad to "zasluga" tego ze wieczorem jest bardzo malo miejsc i sa waskie a ja mam duzy samochod i nie wszedzie sie wcisne). No i nie mam juz zdolnosci obracania sie wiec w ogole odstawiam akrobatyke jak mam wyjechac z miejsca parkingowego (dlatego maz mi zawsze wjezdza tylem zehym mogla wygodniej wyjechac)- mowie wam, jakby ktos to obserwowal z balkonu ze tak sie przesiadamy to by poszlo do smiechu warte Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie śpię.. Budzę się codziennie o 3-4, idę siku, a potem tak leżę bez sensu. Spać się chce, jestem wykończona, ale jakoś zasnąć nie mogę, robi mi się niedobrze albo zaczyna burczec w brzuchu i tak noc w noc
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.

13.03.2008
mam nadzieję że córka mi wybaczy że nie będzie miała na dzień dobry zestawu kosmetyków tylko mąkę ziemniaczaną i olej z migdałów

niestety przyzwyczaiłam i włosy i siebie żeby myć codziennie kiedy chodziłam do pracy a teraz to choćby grzywkę muszę umyć :/ ale od paru dni zmieniłam szampon na Ziaja biosulfo (o ile nie przekrecilam) i próbuje myć co dwa dni albo i dłużej. Wolę się przygotować że nie będę miała na wszystko czasu po urodzeniu 

przeraża mnie szczerze mówiąc ten temat, choc niby dotyka tez mniej niz 1% noworodków i niemowlaków...