Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-10, 20:30   #4591
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Co do kolderki to z Z. Długo używałam koca, także teraz nie kupię od razu. Pewnie na zimę sie zaopatrze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 20:31   #4592
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Gozia ale slodziutka ta koszula w niedzwiedzie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 20:45   #4593
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gozia Pokaż wiadomość

bloody_marry Moja fryzjerka mowila mi o jakims preparacie, ktory jest super do wcierania w skore glowy i podobno wlosy duzo mniej wypadaja po ciazy Jesli chcesz, moge dopytac co to bylo? Ja chodze do Doroty Kasiorkiewicz, mozecie ją kojarzyc z tego programu w TVN "Mistrzowskie Cięcie". Pokazali ją tam w starsznie niefajnym świetle, ale na zywo jest przemila osoba
Ostatnio jak u niej bylam podcinalysmy koncowki i zrobilysmy pielegnacje - jakas mocna ampulke i saune na wlosy i musze powiedziec, ze efekt jest super.
Jasne, zapytaj jeśli to nie problem. Robiłam już research preparatów, ale w ciąży oczywiście za wiele nie można używać. Jest sporo fajnych naturalnych ścierek np. woda Brzozowa, ale ścierki zawierają alkohol który jednak w jakimś minimalnym stopniu się wchłania. Dobre opinie ma też radical, który nie ma alkoholu w składzie, ale znajoma aptekarka mi odradziła bo nie poleca się stosowania "bomb witaminowych" w sytuacji kiedy bierze się już inne suplementy.

Także czekam na "po ciąży" i chętnie coś wypróbuję, ale na pewno w pierwszej kolejności jakieś naturalne specyfiki. W maju odstawiłam dużo chemii, używam teraz olejów do demakijażu, sama robię tonik itd. więc trochę mam fisia na tym punkcie mam nadzieję że córka mi wybaczy że nie będzie miała na dzień dobry zestawu kosmetyków tylko mąkę ziemniaczaną i olej z migdałów

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 20:55   #4594
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Gratuluje wizyt dzisiejszych

Ja mam dzisiaj nerwa bo przyszedł rachunek za prąd wystawiony 27.12 z terminem płatności na dziś 10.01 nie omieszkałam zadzwonić na infolinię, że chyba jakieś jaja sobie robią, a pani mówi ze to wina poczty i weź tu człowieku płać regularnie

A ja mam pytanie o przepis na ciasto gwiazdę?? która z Was pisała, bo chciałabym zrobić na sobotę
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 20:56   #4595
blackberry89
Zakorzenienie

Ja uzywalam wcierki jantar i widzialam lekka poprawe, z tym ze slabo u mnie z regularnoscia. I nie wiem czy w ciazy mozna

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 21:09   #4596
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Melduję sie po III USG prenatalnym. Z córcią wszystko w porządku. Waży już 1500g i ma pulchne uda Będzie mały Michelinek.
Super, gratuluję wizyty

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Bloody_marry super że zamówiliscie wózek i fotelik

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a kupujecie wogóle kołderkę dla dzieci czy zostajecie przy kocykach?
Chcę zamówić ochraniacze na łóżeczko i zastanawiam się czy pościel do kompletu wziąć.
Ja kolderke mam kupiona ale będę raczej używać dopiero od jesieni, na początku kocyki
Ja się zastanawiam nad ochraniaczem na szczebelki hmm

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Brilliant Girl Pokaż wiadomość

Ja mam dzisiaj nerwa bo przyszedł rachunek za prąd wystawiony 27.12 z terminem płatności na dziś 10.01 nie omieszkałam zadzwonić na infolinię, że chyba jakieś jaja sobie robią, a pani mówi ze to wina poczty i weź tu człowieku płać regularnie

A ja mam pytanie o przepis na ciasto gwiazdę?? która z Was pisała, bo chciałabym zrobić na sobotę
Proszę przepis
https://www.kwestiasmaku.com/przepis...iazda-z-makiem

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 21:13   #4597
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Na włosy do wcierania to może Jantar U mnie dawał super efekty przy systematycznym stosowaniu. A doustnie polecam Vitapil, mają też wersję dla mam

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 21:22   #4598
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Napisane przez kasia6713 Pokaż wiadomość
dziewczyny, a kupujecie wogóle kołderkę dla dzieci czy zostajecie przy kocykach?
Chcę zamówić ochraniacze na łóżeczko i zastanawiam się czy pościel do kompletu wziąć.
Ja kolderke kupie jesien/zima
Ochraniacza nie zamawiam też W ogóle za dużo się o sids chyba naczytalam, wśród znajomych miałam też sytuację że dziecko przestało oddychać i dlatego u nas w łóżeczku będzie bardzo minimalistycznie - tylko przescieradło i kocyk
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja uzywalam wcierki jantar i widzialam lekka poprawe, z tym ze slabo u mnie z regularnoscia. I nie wiem czy w ciazy mozna

Też polecam wcierke Jantar

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 21:23   #4599
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ja kolderke kupie jesien/zima
Ochraniacza nie zamawiam też W ogóle za dużo się o sids chyba naczytalam, wśród znajomych miałam też sytuację że dziecko przestało oddychać i dlatego u nas w łóżeczku będzie bardzo minimalistycznie - tylko przescieradło i kocyk Też polecam wcierke Jantar

Ale na chwile przestało oddychac czy calkiem?

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-10, 21:24   #4600
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super, gratuluję wizyty

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Bloody_marry super że zamówiliscie wózek i fotelik

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Ja kolderke mam kupiona ale będę raczej używać dopiero od jesieni, na początku kocyki
Ja się zastanawiam nad ochraniaczem na szczebelki hmm

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Proszę przepis
https://www.kwestiasmaku.com/przepis...iazda-z-makiem

Dziękuję Dobra Duszyczko
Stary 2018-01-10, 21:55   #4601
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
u nas w łóżeczku będzie bardzo minimalistycznie - tylko przescieradło i kocyk Też polecam wcierke Jantar

U nas to samo mamy jeszcze kokon niemowlęcy ale tylko do leżakowania alebi spania w dzień kiedy będę na chodzie. Też naczytałam się o sids i mam cel minimalizować ryzyka. Kokon też mam taki specjalny z odpinaną "oponką".

Sprawdzę sobie skład tej wcierki polecanej

Poza poprawą kondycji włosów to zależy mi też na odzwyczajeniu od codziennego mycia niestety przyzwyczaiłam i włosy i siebie żeby myć codziennie kiedy chodziłam do pracy a teraz to choćby grzywkę muszę umyć :/ ale od paru dni zmieniłam szampon na Ziaja biosulfo (o ile nie przekrecilam) i próbuje myć co dwa dni albo i dłużej. Wolę się przygotować że nie będę miała na wszystko czasu po urodzeniu

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 21:56   #4602
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Ale na chwile przestało oddychac czy calkiem?

całkiem... rodzice spanikowali, ale mają sasiada specjalizujacego sie w 1 pomocy, pobiegli szybko po niego i przywrócił Małemu oddech. Chlopiec miał wtedy kolo pół roczku wiec był już dość duży... Masakra... Nie wiadomo dlaczego tak sie stalo, na obserwacji w szpitalu nic nie znaleziono. To był jednorazowy incydent...

Stary 2018-01-10, 21:58   #4603
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
U nas to samo mamy jeszcze kokon niemowlęcy ale tylko do leżakowania alebi spania w dzień kiedy będę na chodzie. Też naczytałam się o sids i mam cel minimalizować ryzyka. Kokon też mam taki specjalny z odpinaną "oponką".

Sprawdzę sobie skład tej wcierki polecanej

Poza poprawą kondycji włosów to zależy mi też na odzwyczajeniu od codziennego mycia niestety przyzwyczaiłam i włosy i siebie żeby myć codziennie kiedy chodziłam do pracy a teraz to choćby grzywkę muszę umyć :/ ale od paru dni zmieniłam szampon na Ziaja biosulfo (o ile nie przekrecilam) i próbuje myć co dwa dni albo i dłużej. Wolę się przygotować że nie będę miała na wszystko czasu po urodzeniu

Tez bym sie chciala przestawiac ale o ile przetluszczanie nie jest problemem bo sa suche szampony tak ulozenie krotkich wlosow po nocy graniczy z cudem i najczesciej efekt jest taki ze najpierw probuje je ulozyc, oczywiscie sie nie da i ostatecznie myje glowe i marnuje dzieki temu dwa razy wiecej czasu.

Maly mi sie dzis jakos niefortunnie ulozyl ze nawet sie zgiac nie moglam bo normalnie myslalam ze mi jego nogi gardlem wyjda :/ tak sie jakos przytulil ze caly brzuch mi wywalilo jeszcze bardziej

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 21:58   #4604
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

blood_marry - też myłam głowę codziennie, ale w ciazy włosy zaczęły mi się mniej przetluszczac i myje teraz co 2 dni na cięższe dni pomagał suchy szampon batiste

Stary 2018-01-10, 22:06   #4605
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
całkiem... rodzice spanikowali, ale mają sasiada specjalizujacego sie w 1 pomocy, pobiegli szybko po niego i przywrócił Małemu oddech. Chlopiec miał wtedy kolo pół roczku wiec był już dość duży... Masakra... Nie wiadomo dlaczego tak sie stalo, na obserwacji w szpitalu nic nie znaleziono. To był jednorazowy incydent...

Boże co rodzice musieli wtedy czuć niewyobrażalne

Stary 2018-01-10, 22:12   #4606
julietta83
Zakorzenienie

też z codziennego mycia włosów w ciąży przestawiłam się na co dwa, trzy dni
no chyba, że mam większe wyjście, bo krótkie włosy po nocy nie są specjalnie ułożone

w ogóle muszę jeszcze podciąć przed porodem, bo ostatnio byłam w sierpniu, ale przez ten bolący kręgosłup nie chce mi się z domu wychodzić, a do mojej fryzjerki trzeba jeszcze dojechać do centrum miasta
jakoś na głowie też mi wolniej teraz włosy rosną
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:28   #4607
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
też z codziennego mycia włosów w ciąży przestawiłam się na co dwa, trzy dni
no chyba, że mam większe wyjście, bo krótkie włosy po nocy nie są specjalnie ułożone

w ogóle muszę jeszcze podciąć przed porodem, bo ostatnio byłam w sierpniu, ale przez ten bolący kręgosłup nie chce mi się z domu wychodzić, a do mojej fryzjerki trzeba jeszcze dojechać do centrum miasta
jakoś na głowie też mi wolniej teraz włosy rosną
Mi tez wolniej rosna. Ostatnio u fryzjera bylam (poza wizyta w zeszlym tygodniu) jakos 3 miesiace temu. Przed ciaza chodzilam na podciecie co 3-4 tygodnie bo tak wlosy rosly a teraz w ciagu pol roku bylam dwa razy

Zapisalismy sie z mezem na te warsztaty Bezpieczny Maluch bo jednak chcialabym troche pierwszej pomocy sie nauczyc. Za malo sie o tym mowi... wszyscy sie skupiaja na lozeczkach i wozkach a jak przychodzi co do czego to wlasnemu dziecku sie nie umie pomoc. Moj tato nas poprosil zebysmy sie zapisali bo moj brat jak mial miesiac to sie zachlysnal (i to bylo jeszcze tak ze byl z rodzicami i dziadkami w pokoju, caly czas mieli go na oku a mimo to zobaczyli dopiero ze zrobil sie siny). Tato instynktownie chwycil go jak nalezy i przywrocil oddech ale pognali do szpitala tak czy inaczej i przezyli chwile grozy

Stary 2018-01-10, 22:38   #4608
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:

My dostalismy 3 stycznia z terminem platnosci do 1
Cytat:

Po ciazy polecam szampon apteczny Dermena na wypadajace wlosy, super dziala.
Cytat:
blood_marry - też myłam głowę codziennie, ale w ciazy włosy zaczęły mi się mniej przetluszczac i myje teraz co 2 dni na cięższe dni pomagał suchy szampon batiste

Ja tak samo, wczesniej co dziennie mylam bo masakra z tym przetluszczaniem byla, reraz co 2-3 dni i wcale wielce tluste nie sa. Szkoda, ze po porodzie z powrotem bedzie to samo

W koncu wzielam sie za przejrzenie kartonow z ciuszkami po corci
Doliczajac nowe rzeczy na dzien dzisiejszy mam na 56:
2 pajace
1 spioszki
14 body dlugi rekaw
3 body krotki rekaw
4 kaftaniki
4 polspiochy
4 sweterki
Na 62:
1 pajac
14 spioszkow
9 body dr
9 kaftanikow
5 sweterkow
Dobrze, ze sie za to wzielam bo pare rzeczy musze dokupic, m.in. spioszki na 56, polspiochy na oba rozmiary, czapeczki cienkie bawelniane na 36 i 38, moze po 2-3 pajacyki na oba rozmiary. Kombiaki mam dwa 56 i 62 wiec to mi odpada, skarpetek i cieplych czapek tez dosc. Body krotki rekaw na razie nie kupuje, jak sie zrobi cieplo to wtedy klikne.
Jakas spokojniejsza juz jestem
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:46   #4609
katstan
Raczkowanie

Dziewczyny czy słyszałyście może o laktatorze Simed LAKTA ELECTRIC?
Cena podobna jak za ręczny avent. Opinii w necie mało ale na negatywne nie natrafiłam. Kusi mnie zakup.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:49   #4610
lelowa
Zakorzenienie

Asiula bardzo dobrze. Takiej wiedzy nigdy dosc. Ja nie mialam okazji byc na takich warsztatach, jedynie co na studiach mielismy cwiczenia z pierwszej pomocy. Staram sie duzo rozmawiac o tym z polozna, ktora przychodzi do domu, dostalam sporo broszur do poczytania, ogladam filmiki, a w kuchni obrazkowa pierwsza pomoc u noworodka wisi caly czas od kiedy sie dziecko w domu pojawilo, co jakis czas zerkam i sobie przypominam. Dwa razy juz musialam corce pomagac przy zakrztuszeniu, kiedy prawie tracila przytomnosc i oddech, to bylo straszne, obie sytuacje jak byla jeszcze malutka, raz slina, a raz mlekiem. Nie zapomne nigdy. Tzta zamurowalo, ja dzialalam, ciesze sie, ze nie paralizuje mnie w takich sytuacjach, jednak przezycie jest tak mocno stresujace, ze nie zycze nikomu i na prawde nie chcialabym nigdy musiec przeprowadzac resuscytacji czy sztucznego oddychania, chyba bym umarla ze strachu.

Katstan nie slyszalam, szkoda, ze ma malo opinii ale moze warto sprobowac jak cena kuszaca.
Avent sama posiadam i jak dla mnie bez zarzutu. Ciesze sie natomiast, ze nie zakupilam recznego z canpola bo dwom kolezankow rozwalily sie prawie, ze na poczatku.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 22:49   #4611
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Asiula bardzo dobrze. Takiej wiedzy nigdy dosc. Ja nie mialam okazji byc na takich warsztatach, jedynie co na studiach mielismy cwiczenia z pierwszej pomocy. Staram sie duzo rozmawiac o tym z polozna, ktora przychodzi do domu, dostalam sporo broszur do poczytania, ogladam filmiki, a w kuchni obrazkowa pierwsza pomoc u noworodka wisi caly czas od kiedy sie dziecko w domu pojawilo, co jakis czas zerkam i sobie przypominam. Dwa razy juz musialam corce pomagac przy zakrztuszeniu, kiedy prawie tracila przytomnosc i oddech, to bylo straszne, obie sytuacje jak byla jeszcze malutka, raz slina, a raz mlekiem. Nie zapomne nigdy. Tzta zamurowalo, ja dzialalam, ciesze sie, ze nie paralizuje mnie w takich sytuacjach, jednak przezycie jest tak mocno stresujace, ze nie zycze nikomu i na prawde nie chcialabym nigdy musiec przeprowadzac resuscytacji czy sztucznego oddychania, chyba bym umarla ze strachu.
Ja chyba tez taki schemat sobie wydrukuje i powiesze w widocznym miejscu. Przezorny zawsze ubezpieczony, tym bardziej ze w panice wszystko z glowy ulatuje. Moj maz co prawda jest zawsze opanowany w trudnych sytuacjach ale nie zawsze ze mna bedzie

Stary 2018-01-10, 23:10   #4612
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Lelowa - moja jak miala 7 miesiecy i wowczas jeszcze calkowity rozszczep podniebienia to sie zakrztusila kostka... Karetke wzywalismy ale w miedzyczasie palcem wydlubalam bo juz sina zaczela sie robic. Wiem ze nie wolno tego robic ale nie miglam patrzec jak walczy o oddech. To bylo straszne ale ostatecznie nic sie nie stalo.
A u meza w pracy byl przypadek ze 9 miesieczne dziecko zmarlo. Mowili ze to lozeczkowa smierc byla. Tylko mi ten wiek juz nie pasowal. Krotko potem sie okazalo ze rodzice dawali smoczka i obwiazywali go wokol glowy czyms zeby ciagle nie wypadal. I dzieciatko sie udusilo wg mnie to bylo skrajnie nieodpowiedzialne
Stary 2018-01-10, 23:27   #4613
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

Straszne

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Tez bym sie chciala przestawiac ale o ile przetluszczanie nie jest problemem bo sa suche szampony tak ulozenie krotkich wlosow po nocy graniczy z cudem i najczesciej efekt jest taki ze najpierw probuje je ulozyc, oczywiscie sie nie da i ostatecznie myje glowe i marnuje dzieki temu dwa razy wiecej czasu.

Maly mi sie dzis jakos niefortunnie ulozyl ze nawet sie zgiac nie moglam bo normalnie myslalam ze mi jego nogi gardlem wyjda :/ tak sie jakos przytulil ze caly brzuch mi wywalilo jeszcze bardziej

Moja dzis tez jakies akrobacje odstawia

Cytat:

A mi sie zaczely bardziej przetluszczac w ciazy

Pawcio 13.04.2015
Stary 2018-01-10, 23:27   #4614
Pannkaka
Rozeznanie

Jejku, straszne Ale też śmierć łóżeczkowa może zdarzyć się w takim wieku. Około 90% przypadków to dzieci do 6 miesięcy, ale uznaje się, że może się zdarzyć przez pierwszy rok życia dziecka...

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 23:27   #4615
ScarlettO
Wtajemniczenie

Jejku, straszne tematy na wieczór tu poruszane sa, wiem ze tak w życiu bywa, ale az mnie zmroziło...

O sids chyba sie mówi do ukończenia przez dziecko 1 rz, a ryzyko sids wzrasta w momencie jak dziecko nauczy sie przekręcać z plecy na brzuch - przynajmniej tak pisała mamaginekolog... bo dziecko wtedy moze główka włożyć w rożne przedmioty jak poduszki itp przeraża mnie szczerze mówiąc ten temat, choc niby dotyka tez mniej niz 1% noworodków i niemowlaków...

Resztę nadrobie jutro, ciekawe czy zasnę

Asiula, tez sie zapisałam na te warsztaty bezpieczny maluch
ScarlettO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-10, 23:44   #4616
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Oby naszym maluszkom nic.takiego sie nie przytrafilo
Dobranoc mamusie, spokojnego snu życzę

Stary 2018-01-11, 00:57   #4617
Pannkaka
Rozeznanie

Ta bezsenność mnie dobija, nie mogę zasnąć, a jutro znowu będę jak zombie...

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 04:21   #4618
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Lelowa - moja jak miala 7 miesiecy i wowczas jeszcze calkowity rozszczep podniebienia to sie zakrztusila kostka... Karetke wzywalismy ale w miedzyczasie palcem wydlubalam bo juz sina zaczela sie robic. Wiem ze nie wolno tego robic ale nie miglam patrzec jak walczy o oddech. To bylo straszne ale ostatecznie nic sie nie stalo.
A u meza w pracy byl przypadek ze 9 miesieczne dziecko zmarlo. Mowili ze to lozeczkowa smierc byla. Tylko mi ten wiek juz nie pasowal. Krotko potem sie okazalo ze rodzice dawali smoczka i obwiazywali go wokol glowy czyms zeby ciagle nie wypadal. I dzieciatko sie udusilo wg mnie to bylo skrajnie nieodpowiedzialne
O rany, to skrajna glupota :/
Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Jejku, straszne Ale też śmierć łóżeczkowa może zdarzyć się w takim wieku. Około 90% przypadków to dzieci do 6 miesięcy, ale uznaje się, że może się zdarzyć przez pierwszy rok życia dziecka...

To jest straszne... ciagle malucha trzeba miec na oku

Ja nie spie. Juz zaczynam zle spac i budze sie jak na karmienie- co dwie godziny jeszcze od kilku dni mam schizy ze dziecko sie w nocy nie rusza- ciagle wybudzam sie z takimi myslami, to mnie wyczerpie i psychicznie i fizycznie niedlugo. A ledwo wstalam zeby pojsc siku a maly juz sie przeciaga.

Wczoraj wieczorem wracalismy od tesciow i ja prowadzilam auto ale juz bylam tak obolala przez brzuch i tak mi sie maly wypinal w trakcie jazdy ze az bolalo i nie dalam rady wjechac na miejsce parkingowe i na srodku ulicy sie przesiadalam z mezem zeby mi wjechal (poniekad to "zasluga" tego ze wieczorem jest bardzo malo miejsc i sa waskie a ja mam duzy samochod i nie wszedzie sie wcisne). No i nie mam juz zdolnosci obracania sie wiec w ogole odstawiam akrobatyke jak mam wyjechac z miejsca parkingowego (dlatego maz mi zawsze wjezdza tylem zehym mogla wygodniej wyjechac)- mowie wam, jakby ktos to obserwowal z balkonu ze tak sie przesiadamy to by poszlo do smiechu warte

Stary 2018-01-11, 04:30   #4619
Ojoanna29
Zakorzenienie

Też nie śpię.. Budzę się codziennie o 3-4, idę siku, a potem tak leżę bez sensu. Spać się chce, jestem wykończona, ale jakoś zasnąć nie mogę, robi mi się niedobrze albo zaczyna burczec w brzuchu i tak noc w noc mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko, to chociaż bez problemu będę zasypiać po nocnych pobudkach, bo strasznie mnie to denerwuje. Dobrze, że dzisiaj chociaż koty nie biegają
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 04:46   #4620
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Też nie śpię.. Budzę się codziennie o 3-4, idę siku, a potem tak leżę bez sensu. Spać się chce, jestem wykończona, ale jakoś zasnąć nie mogę, robi mi się niedobrze albo zaczyna burczec w brzuchu i tak noc w noc mam nadzieję, że jak pojawi się dziecko, to chociaż bez problemu będę zasypiać po nocnych pobudkach, bo strasznie mnie to denerwuje. Dobrze, że dzisiaj chociaż koty nie biegają
Ja tez. Jestem zmeczona i jeszcze bym pospala ale momentalnie jak otworze oczy to robie sie glodna, jak pojde siku to sie rozbudzam (wiec czasem sie zastanawiam czy na pewno musze i czy nie wytrwam do rana ale ostatnio mi sie az snilo ze robie siku wiec sie przebudzilam i polecialam na kibelek zeby nie zlac sie do lozka). Pewnie sen mnie zmorzy kolo 7

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości