Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia) - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-25, 12:44   #61
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21
Dot.: Odwyk od zakupow kosmetycznych(grupa wsparcia)

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Teraz ustaliłam sobie kilka zasad:
- nie kupuje rzeczy których nie będę używać, głównie dotyczy to kolorówki. Jestem blondynką, mam jasną karnację i niezbyt dobrze się czuję w mocnym makijażu. Więc tak naprawdę potrzebuję tylko podkładu, pudru, tuszu i korektora [ niedoskonałóści cery mam] Więc na co mi kilka cieni, rozświetlaczy, bronzerów, które w moim przypadku się nie sprawdzają?

- zaczęłam 'słuchać' swojego ciała. Kupuję produkty bardziej naturalne, szampony bez SLS, odżywki bez silikonów, kremy o prostym składzie [ tu mi się świetnie sprawdza ZIAJA;O] są one czasami lepsze, a nie zawsze droższe

- inwestuję! w dobre rzeczy. To moja żelazna zasada od kilku miesięcy, aktualnym celem jest dobry podkład [ clinique, może lancome] Oszczędza się dość długo, ale wolę kupić jedną porządną rzecz, której używanie będzie mi dawać przyjemność niż kilka niskopółkowych produktów. Oczywiście nie dotyczy to wszystkich produktów, np nie zamierzam się rujnować na błyszczyk za 100 zł, kiedy jest wiele dobrych za 20.

- omijam sklepy kosmetyczne, a jak już TAM idę to z listą, inaczej głupieje i sama nie wiem po co przyszłam, w końcu wychodzę z czymś innym, a pieniędzy nie ma.

- trzymam się produktów, które się u mnie sprawdziły np serii Calma ZIAJI, która jest dla mnie idealna, waxa i szamponów dla dzieci, serum Eveline, peeling Synergen

- kremy, balsamy które się u mnie nie sprawdziły wykorzystuje do innych rzeczy np jako krem do stóp, kiedyś wyczytałam w Glamour że do golenia nóg można użyć odżywki do włosów.

Jest coraz lepiej. Kompletuje zestwa kosmetyków, które mi odpowiadają w 100%, może nie jest ich dużo, ale dobrana pielęgnacja lepiej się sprawdza, niż ciągłe eksperymenty.
Więc zyczę Wam i sobie szcęścia w pracy nad naszym nałogiem, bo iloe się trzeba napracować oj tylko uzależnione wiedzą
A dlaczego szampony bez SLS

http://www.suwaczek.pl/cache/03449facd2.png

"Ciągle byłam gorsza. Zastanawiałam się, dlaczego tak jest. Może dlatego, że sama czułam, że nic nie jestem warta?"
H. Opfer

Yovitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 12:55   #62
aante_e
Miss Pudernica

Cytat:
Napisane przez Yovitka21 Pokaż wiadomość
A dlaczego szampony bez SLS
Głównie szampony dla dzieci. Na forum o pielęgnacji włosów jest dużo o tym, warto poczytać SLS uważane jest za substancję rakotwórczą, a stosuje się je w większości produktów, które uzywamy jako spieniacz. Coraz cześciej odchodzi się od niego jednak na rzecz np SLES, podobne działanie, a mniej szkodliwy.
A moim włosom lepiej służą takie szampony, nawet się mniej przetłuszczają. Najlepiej przekonać się na własnej skórze, każdemu co innego służy.
Stary 2008-06-25, 12:57   #63
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

Cytat:
Napisane przez aante_e Pokaż wiadomość
Głównie szampony dla dzieci. Na forum o pielęgnacji włosów jest dużo o tym, warto poczytać SLS uważane jest za substancję rakotwórczą, a stosuje się je w większości produktów, które uzywamy jako spieniacz. Coraz cześciej odchodzi się od niego jednak na rzecz np SLES, podobne działanie, a mniej szkodliwy.
A moim włosom lepiej służą takie szampony, nawet się mniej przetłuszczają. Najlepiej przekonać się na własnej skórze, każdemu co innego służy.
Hmm warto sprawdzic
dzieki

"Ciągle byłam gorsza. Zastanawiałam się, dlaczego tak jest. Może dlatego, że sama czułam, że nic nie jestem warta?"
H. Opfer

Stary 2008-06-25, 13:47   #64
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

przyznam się... kupiłam błyszczyk... ale dziś wykończyłam 2gi Więc mi się należało! ha ha
i znowu mam TYLKO 3 takie które używam...to dobry wynik

Byłam bliska również, kupienia jedwabiu w płynie Joanny (ten w spray'u) ale umówiłam się z kobietą ze sklepiku że jak mi się sończy to co mam to ona ten z joanny zamówi
Więc nie kupiłam go ... a wykańczam ten z Farouk

Sweet_Jelly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 15:49   #65
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

A ja wczoraj wlazłam jak głupia na Inermis, zobaczyłam serię Joko, no i kusi mnie przejechać się do Arkadii, gdzie mają swoje stoisko. Nieco mnie ratuje to, że Arkadia jest w druga stronę i stracę co najmniej 1,5 godziny, bo najpierw jechać tam z pracy, potem znowu wracać, a ja nie znoszę tych wielkich molochów.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 19:50   #66
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A ja wczoraj wlazłam jak głupia na Inermis, zobaczyłam serię Joko, no i kusi mnie przejechać się do Arkadii, gdzie mają swoje stoisko. Nieco mnie ratuje to, że Arkadia jest w druga stronę i stracę co najmniej 1,5 godziny, bo najpierw jechać tam z pracy, potem znowu wracać, a ja nie znoszę tych wielkich molochów.
mnie ratuje tylko to że nie mam Arkadii i stoiska Joko... bo seria chocolate już byłaby moja

Przed chwilą była w sklepie-likwiduje się i ...nic nie kupiłam ze stoiska z kosmetykami
SZOK

Stary 2008-06-25, 21:06   #67
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

W ciągu 3 dni wypsikałam na siebie 150ml opakowanie sprayu po opalaniu Pozatym smaruję się z 5 razy dziennie dużą warstwą balsamu do ciała, także chociaż zapas smarowideł zaczyna się wyszczuplać Nie ma to jak spiec się na raka po takiej dawce kąpieli słonecznej wszelkie nawilżacze idą w ruch, a ich pojemność maleje w zastraszającym tempie
Cały dzień siedzę w domu i aż mnie kusi, żeby z nudów pójść sobie kupić jakieś pachnące smarowidełko na poprawę humoru, ale dzielnie się trzymam Ostatnio kupiłam tylko piankę i maszynki do golenia, bo już były na wyczerpaniu, teraz mam zapas i w sklepie na nie napewno nie spojrzę
Wykończyłam też dziś zmywacz do paznokci, więc jutro kupię nowy.
Także trzymam się nieźle i udaje mi się nie powiększać zapasów
Stary 2008-06-25, 21:09   #68
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

Cytat:
Napisane przez sugar_kitty Pokaż wiadomość
W ciągu 3 dni wypsikałam na siebie 150ml opakowanie sprayu po opalaniu Pozatym smaruję się z 5 razy dziennie dużą warstwą balsamu do ciała, także chociaż zapas smarowideł zaczyna się wyszczuplać Nie ma to jak spiec się na raka po takiej dawce kąpieli słonecznej wszelkie nawilżacze idą w ruch, a ich pojemność maleje w zastraszającym tempie
Cały dzień siedzę w domu i aż mnie kusi, żeby z nudów pójść sobie kupić jakieś pachnące smarowidełko na poprawę humoru, ale dzielnie się trzymam Ostatnio kupiłam tylko piankę i maszynki do golenia, bo już były na wyczerpaniu, teraz mam zapas i w sklepie na nie napewno nie spojrzę
Wykończyłam też dziś zmywacz do paznokci, więc jutro kupię nowy.
Także trzymam się nieźle i udaje mi się nie powiększać zapasów

H. Opfer

Stary 2008-06-25, 21:22   #69
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Tak sie zastanawialam,czy do Was dziewczynki dolaczyc,ale to chyba nie ma sensu Przed urolopem-nie da rady-trzeba zrobic zakupy na wakacyjny wyjazd.Po urlopie-bedzie uzupelnianie ubytkow.Probowalam sobie zrobic odwyk blyszczykowy-ograniczylam troche ich zakup,ale nie jestem w stanie nie kupowac ich wogole Ech,chcialabym przetrwac choc 1 miesiac bez kupowania nowych rzeczy i zuzyc choc troche to,co mi sie nagromadzilo Ale z Wizazem nie ma na to szans
moren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-25, 21:35   #70
sugar_kitty
Zakorzenienie

GG do sugar_kitty

Racja, jest ciężko Ciągle się czyta o nowościach lub ktos zachwala jakiś kosmetyk o już pokusa Staram się być twarda, po co mam kupić kolejny preparat wyszczuplający, skoro mam już 3? Kiedyś miałam problem błyszczykowy, przeszło mi na balsamy do ciała te przynajmniej szybciej zużywam i mogę kupić nowy Na szczęście nie mam nałogu kolorówkowego, moja kosmetyczka jest pod tym względem bidna jak mysz kościelna
Stary 2008-06-25, 21:47   #71
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

Cytat:
Racja, jest ciężko Ciągle się czyta o nowościach lub ktos zachwala jakiś kosmetyk o już pokusa Staram się być twarda, po co mam kupić kolejny preparat wyszczuplający, skoro mam już 3? Kiedyś miałam problem błyszczykowy, przeszło mi na balsamy do ciała te przynajmniej szybciej zużywam i mogę kupić nowy Na szczęście nie mam nałogu kolorówkowego, moja kosmetyczka jest pod tym względem bidna jak mysz kościelna
tez mam bzika na punkcie balsamow...a kolejne kusza
a co do kolorowki to podobnie chociaz mam sporo fluidow

EDIT: Wpadłam na pomysł ze zaczna tworzyc liste kosmetykow ktore wyprobowała a ktore sie u mnie sprawdzily...ty te bede kupowala...

H. Opfer

Edytowane przez Yovitka21
Czas edycji: 2008-06-26 o 09:00

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-26, 10:03   #72
ilo16na
Zakorzenienie

JA bylam dzis na bazarze i kupilam kuleczki Vollare(taki niby roz niby puder)-brazujace na policzki beda.
Ale na usprawiedliwie dodam ze to moje pierwsze kuleczki brazujace(bedzie jako roz) i nie mam nic wiecej brazujacego na twarz
A roz mam tylko jeden z Ruby Rose i kuleczki Avonu(tez lekko nadawaja roz)
Powiem ze jesli chodzi o podklady,roze to bzika w ogole nie mam.
Blyszczyki 2 ,podklady 2( w tym Dermacol) 2 kremy koloryzujace
2 tusze(takie same,nowy i stary,nowy czeka w zapasie)

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-26, 12:03   #73
Zu2ia
Rozeznanie

ja kupilam dzisiaj szampon nivea baby nadajacy polysk... i to az dwa, bo w marko nie sprzedaja pojedynczo. moj 7 szampon:/ ale nigdzie indziej nie moglam takiego znalezc, tylko w makro

Moje Kochanie
Zu2ia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 09:19   #74
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

a ja byłam wczoraj u bratowej... niestety nic nie jest jej potrzebne...

Awięc pozostanie i czekać aż coś się zepsuje !

Za to zużyłam ostatnio: balsam, błyszczyk, perfum, tonik i..dokańczam żel pod prysznic i szampon.

normalnie jestem z siebie dumna jak coś zużyje do końca!

Stary 2008-06-27, 09:34   #75
moren
Wtajemniczenie

GG do moren

Cytat:
Ja mam podobnie Jak juz stwierdzilam,ze mam stanowczo za duzo blyszczykow,to zaczelam kupowac cienie.Przeciez cieni nigdy za malo A potem roze i rozswietlacze.I tak w kolko.Kiedy juz zupelnie stwierdzilam,ze trzeba sie pohamowac wzielo mnie na perfumy.Potem na pielegnacje,kremy do twarzy i te sprawy.I teraz mam pelne szafki i szuflady wszystkiego.A jak dostaje nowe gazetki z SP,czy Rossmanna lub katalogi z Avon i Oriflame,to dostaje slinotoku
moren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 10:10   #76
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

Cytat:
Napisane przez moren Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie Jak juz stwierdzilam,ze mam stanowczo za duzo blyszczykow,to zaczelam kupowac cienie.Przeciez cieni nigdy za malo A potem roze i rozswietlacze.I tak w kolko.Kiedy juz zupelnie stwierdzilam,ze trzeba sie pohamowac wzielo mnie na perfumy.Potem na pielegnacje,kremy do twarzy i te sprawy.I teraz mam pelne szafki i szuflady wszystkiego.A jak dostaje nowe gazetki z SP,czy Rossmanna lub katalogi z Avon i Oriflame,to dostaje slinotoku
Oj skąd ja to znam...

Właśnie wykańczam lazienkowe niezbedniki i zaczynam dobierac sie do zapasow wiec nie jest tak zle...

W poniedzialek odbiore avon ale tylko zel i balsam do wloslow i oriflame mgielke do twarzy...zamowie tylko balsam i balsam do ust i koniec z zakupami...

H. Opfer

Stary 2008-06-27, 13:39   #77
Iwona 25
Zakorzenienie

a ja dziś byłam w Biedronce i był tam żel migdałowy,nawet fajny zapach i wachałam 5 min. i wyszłam ze sklepu..nie kupiłam zelu...nastego z kolei
Iwona 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-27, 16:34   #78
ilo16na
Zakorzenienie

Kurcze na watku Bell dziewczyny pisaly o sezonowej letniej kolorowce Bell.
Widzialam sliczy zolty i zielony cien.. (nie mam takich intensywnych jak tam byly,kusi mnie to)
Musze dac rade i tam nie zagladac

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 07:18   #79
Iwona 25
Zakorzenienie

a ja wczoraj kupiłam cien szary ..na wesele brata....Vipera
no ale musiałam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-28, 10:34   #80
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

niestety ja dostaje bzika... byłam w sklepie i jak zobaczylam te wszytskie mazidelka, kolorowe pudeleczka, szapmony, odzywki

H. Opfer

Stary 2008-06-28, 13:17   #81
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
a ja dziś byłam w Biedronce i był tam żel migdałowy,nawet fajny zapach i wachałam 5 min. i wyszłam ze sklepu..nie kupiłam zelu...nastego z kolei
brawo
Cytat:
niestety ja dostaje bzika... byłam w sklepie i jak zobaczylam te wszytskie mazidelka, kolorowe pudeleczka, szapmony, odzywki
nic nie mów siostro

oddałam 1 błyszczyk mamie... jeszcze pójdzie d niej 1 puder sypki i szampon

i już mniej w szafeczce hihi

a jutro czeka mnie wyprawa na 2gi koniec Polski (szkolenie z pracy) to też trochę kosmetyków wezmę..może coś uda mi się skończyć?? wezmę jakiś żel, szampon odżywkę ...

Stary 2008-06-28, 16:00   #82
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

byłam dziś w sklepie takim wielobranzowym...jak na moje nieszczęście jest on bardzo dobrze zaopatrzony pod względem kosmetycznym...moja mam robiła zakupy a ja jak gapa w gnat wlepiałam sie w te cale półki zastawione kosmetykami...upatrzylam sobie kilka rzeczy i teraz nie bede mogła przez to spac:
* balsam wygładzający Dove
* maseczna do włosów z cementem
* krem do twarzy Lirene
* tonik matujący Nivea
* szampon Palmolive
* balsam brązujący Lirene

masakra...zaczynam swirować

H. Opfer

Stary 2008-06-28, 16:48   #83
Iwona 25
Zakorzenienie

Sweet Jelly -dzieki

Yovitka...skad my to znamy zwykły niby sklepik a tu...stoisko kosmetyczne i w dodatku jakies nowe kosmetyki i nowe firmy,których wczesniej nie znałysmy z natury,superpharm,lub rossmana...oj wiecie o co chodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-28, 18:19   #84
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Ja się złamałam i pojechałam na stoisko Joko w Arkadii. Kupiłam:
- odżywkę wybielającą do paznokci
- olejek wzmacniający do paznokci
- cienie Orient Poeme - Alhambra Night

No cóż, potrzebowałam jakiejs odżywki do paznokci, a cieni nie kupowałam chyba już od roku - a w takiej kolorystyce jeszcze nie miałam

Za to dostaje wscieklizny z szamponami, oszalałam na punkcie nowych szamponów Farmony "Herbal Care".

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-28, 20:25   #85
Zu2ia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwona 25 Pokaż wiadomość
Sweet Jelly -dzieki

Yovitka...skad my to znamy zwykły niby sklepik a tu...stoisko kosmetyczne i w dodatku jakies nowe kosmetyki i nowe firmy,których wczesniej nie znałysmy z natury,superpharm,lub rossmana...oj wiecie o co chodzi
ja zawsze jak pojde do jakiegos osiedlowego sklepu, to znajde szampon nieznanej firmy (ziolowy najczesciej) i musze go kupic, bo nie wiem kiedy do tego sklepu wroce

Moje Kochanie
Stary 2008-06-29, 07:23   #86
Iwona 25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zu2ia Pokaż wiadomość
ja zawsze jak pojde do jakiegos osiedlowego sklepu, to znajde szampon nieznanej firmy (ziolowy najczesciej) i musze go kupic, bo nie wiem kiedy do tego sklepu wroce
a wyobraz sobie,że byłam bez kasy na rowerze,juz nie pamietam po co zatrzymałam sie z bratem w takim sklepie i....cała półka nowosci...szampony,balsam y...no ale szybko tylko oblukałam i pojechalismy...na rowerach dalej
Stary 2008-06-29, 07:33   #87
Sweet_Jelly
Zakorzenienie

Cytat:
byłam dziś w sklepie takim wielobranzowym...jak na moje nieszczęście jest on bardzo dobrze zaopatrzony pod względem kosmetycznym...moja mam robiła zakupy a ja jak gapa w gnat wlepiałam sie w te cale półki zastawione kosmetykami...upatrzylam sobie kilka rzeczy i teraz nie bede mogła przez to spac:
* balsam wygładzający Dove
* maseczna do włosów z cementem
* krem do twarzy Lirene
* tonik matujący Nivea
* szampon Palmolive
* balsam brązujący Lirene

masakra...zaczynam swirować
opisz ją, jej właściwości , firmę.... chcę wiedzieć o niej wszystko !!!

Obecnie mam świra na punkcie pielęgnacji włosów... jak wchodzę do sklepu to muszę naprawdę powstrzymywać się by nie kupić NOWEJ wspaniałej maski ...

a mam ochotę na kompres Joanny, jedwab w płynie Joanny I jakąś odżywkę do włosków blond i nic jeszcze z tego nie kupiłam...pech

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Ja się złamałam i pojechałam na stoisko Joko w Arkadii. Kupiłam:
- odżywkę wybielającą do paznokci
- olejek wzmacniający do paznokci
- cienie Orient Poeme - Alhambra Night

No cóż, potrzebowałam jakiejs odżywki do paznokci, a cieni nie kupowałam chyba już od roku - a w takiej kolorystyce jeszcze nie miałam

Za to dostaje wscieklizny z szamponami, oszalałam na punkcie nowych szamponów Farmony "Herbal Care".
ja mam olejek do kruchych paznokci z manhattanu ...i dobry jest Kupiłam go rok temu i tak wykańczam powoli (miałam przerwę na kilka miesięcy na żele)
Choć moim faworytem jest WIBO.. i jak tylko ten olejek wykończę to wracam potulnie do WIBO...

kurcze chyba będę musiała 1 balsam zacząć-a był fabrycznie jeszcze zamknięty...no ale ten którego używam na co dzień jest w butli 400 ml i nie mam zamiaru takiego wielkoluda brać do torby..

Stary 2008-06-29, 09:37   #88
Zu2ia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

Obecnie mam świra na punkcie pielęgnacji włosów... jak wchodzę do sklepu to muszę naprawdę powstrzymywać się by nie kupić NOWEJ wspaniałej maski ...

a mam ochotę na kompres Joanny, jedwab w płynie Joanny I jakąś odżywkę do włosków blond i nic jeszcze z tego nie kupiłam...pech
to tak jak ja wynajduje rozne cuda i potem sama nie wiem co mam uzywac

dolaczam sie do prosby o informacje o tej masce z cementem;P

a kompresu joanny nie polecam:/ ale jedwab jak najbardziej, mialam po nim baaardzo mieciutkie wlosy

Moje Kochanie
Stary 2008-06-29, 11:18   #89
Yovitka21
Zakorzenienie

GG do Yovitka21

Cytat:
Napisane przez Sweet_Jelly Pokaż wiadomość

to odżywka Loreal...taka w żółtym opakowaniu...narazie mam szampon z tej serii i jest swietny...mam strasznie zniszczone i połamane włosy...a po samponie nabieraja połysku i zauważyłam regeneracjie...teraz chce sprobowac odżywki...

ja tez ostatnio dstaje bzika na punkcie pielęgnacji wlosow...mam bardzo zniszczone i wypadajace wlosy...jutro ide po odzywke i balsam wygladzajacy Dove

H. Opfer

Stary 2008-06-29, 11:57   #90
Zu2ia
Rozeznanie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=24446

o ta chodzi?

Moje Kochanie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości