Panny Młode 2009 cz. III - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-29, 11:14   #2821
kaska87
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2009 cz. III

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
no i jestem u tż-ta
obudziłam go i on mnie przytulal...teraz poszedl do wc...wiec weszlam na wizaz
powiedzial ze nigdy mnie nie zostawi bo za bardzo mnie kocha...i przeprasza za wczoraj..byl zmeczony po pracy i dlatego tak wyszlo..
zobaczymy jak sie potoczy dzien.
oby się poprawił n dobre a nie tylko na chwię
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
co z ta anula ja chce sukienke zobaczyc...
no ja też już się niecierpliwię

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:16   #2822
martucha84
Zakorzenienie

strippi co najwazniejsze - kocha - teraz moze byc juz tylko lepiej ja tez mam czasem gorsze dni i jestem dla tz okropna.. chyba wszysyc mamay swoje za uszami.. wazne zeby umiejetnie za to przeprosic.. i nierobic sobie terasznych przykrosci..
Stary 2008-06-29, 11:17   #2823
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
oby się poprawił n dobre a nie tylko na chwię
no on mowi ze ja nie moge byc taka wredna jak sie klocimy bo go to gotuje

Cytat:
strippi co najwazniejsze - kocha - teraz moze byc juz tylko lepiej ja tez mam czasem gorsze dni i jestem dla tz okropna.. chyba wszysyc mamay swoje za uszami.. wazne zeby umiejetnie za to przeprosic.. i nierobic sobie terasznych przykrosci..
no wlasnie...
Stary 2008-06-29, 11:59   #2824
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:01   #2825
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dziekuję bardzo bo ja włąśnie nie mogłam znaleźć w necie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:11   #2826
ktosia86
Zakorzenienie

Witam po długiej przerwie!

Zdążyłam tylko tak na szybko przejrzeć wątek i już wiem, że kilka z Was się obroniło - także wielkie gratulacje!

Aniu gratuluję zakupu sukni ślubnej i tak jak reszta dziewczyn czekam na zdjęcia

U mnie wielkie zamieszanie, najpierw egzaminy, a teraz przygotowania do ślubu brata (zostały 2 tygodnie). Mój brat w dalszym ciągu w Irlandii, także wszyscy robią za niego.
Oj czuję, że te dwa tygodnie to po prostu będzie jeden wielki kocioł. Nawet nie mam kiedy spokojnie usiąść z tż i pogadać o wszystkim i o niczym
Ten tydzień mam zawalony,bo jutro idę założyć żele, we wtorek farbowanie włosów, czwartek przymiarka sukienki, w sobote urodziny tż, w niedziele kolejna przymiarka.
Przez ten brak czasu nasze przygotowania stoją w miejscu. Właściwie mamy dopiero salę, kamerzystę, organistę i skrzypaczkę, fotografa i na oku dwa zespoły, z którymi nie mamy czasu się spotkać. Myślę, że to wszystko się jakoś unormuje po ślubie brata i wtedy będziemy mogli myśleć o sobie.
Już się nie mogę doczekać końca lipca, bo wtedy jedziemy z tż na 5 dni w góry. Dla nas obojga był to bardzo pracowity rok, także już odliczamy dni i mamy nadzieję, że uda nam się odpocząć.
Wczoraj rozmawiałam z krawcową, która szyje mi sukienkę na ślub brata. Szyje ona też suknie ślubne, także jest w stanie uszyć każdą suknię w cenie 1200-1700 zł, oczywiście w cenę wchodzi już materiał Chyba się na nią zdecyduję, bo sądzę, że mogę mieć problem z kupieniem tańszej sukni. Mam taki jeden wymarzony model, nie wiem co prawda jak będę w niej wyglądać, ale stwierdziłam, że najpierw pochodzę po salonach, poprzymierzam ile się da a potem zdecyduję, w której było mi najlepiej i będziemy szyły.
To jest strona tego salonu, podoba mi się model 81 i 624
http://www.julia.ig.pl/
Przechodzę obok tego salonu jak idę do szkoły i uwierzcie, że na żywo te suknie są jeszcze piękniejsze niż na zdjęciach.
Stary 2008-06-29, 12:46   #2827
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
no i jestem u tż-ta
powiedzial ze nigdy mnie nie zostawi bo za bardzo mnie kocha...i przeprasza za wczoraj..byl zmeczony po pracy i dlatego tak wyszlo..
Tak czytam to wszystko i wydaje mi się, że w każdym związku są kłótnie, z niewielkiej rzeczy tworzy się burza wielka i potem tak naprawde nie wiemy o co tak naprawe poszło i czy warto było tak się spierać ważne aby dochodzić do porozumień, po co myśleć o rozwodach przed ślubem??? warto walczyć o osobe którą się Kocha!!! nawet w czasie złości i kłótni wiem to z własnego doświadczenia... hehe też mam wątpliwości, ale gdy złość przechodzi zdajemy sobie sprawe, że bez tej drugiej osoby nie było by nam lepiej i że z nią chcemy tak naprawde życ.
PS. Samba jest chyba nad morzem

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:54   #2828
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Tak czytam to wszystko i wydaje mi się, że w każdym związku są kłótnie, z niewielkiej rzeczy tworzy się burza wielka i potem tak naprawde nie wiemy o co tak naprawe poszło i czy warto było tak się spierać ważne aby dochodzić do porozumień, po co myśleć o rozwodach przed ślubem??? warto walczyć o osobe którą się Kocha!!! nawet w czasie złości i kłótni wiem to z własnego doświadczenia... hehe też mam wątpliwości, ale gdy złość przechodzi zdajemy sobie sprawe, że bez tej drugiej osoby nie było by nam lepiej i że z nią chcemy tak naprawde życ.
PS. Samba jest chyba nad morzem
masz calkowita racje
Stary 2008-06-29, 12:55   #2829
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
no i jestem u tż-ta

mój TŻ czasem w złości mówi żebym sobie innego poszukała że będzie mi z nim lepiej tzn. z innym ale nie wyobrażamy sobie i tak życia bez siebie
teraz jak sie podjęło decyzje ślubu człowiek się coraz więcej zastanawia czy dobrze robi czy to na pewno on ja już tą fazę przeszłam i jestem na 1000%pewna że to ten choć nawet się kłócimy ale żadna para nie jest idealna i czy z tym czy z innym i tak będziesz się kłócić

widziałam na wystawie sukienkę ślubną pójdę chyba zapytać o cenę ale boję się że jak kupie to przestanie mi się podobać do przyszłego roku więc chyba tylko o cenę zapytam

moja teściowa znów ma fazę wtrącania się i wypominania ślubu :/

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 12:56   #2830
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-06-29, 13:14   #2831
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
mogłabym dosłownie to samo napisać i z tym, źe TZ już myśli jak to będzie gdy będziemy mieli córke i z tym, że moi rodzice go uwielbiają i biorą strone TŻ'ta gdy się kłucimy, no i że właśnie ja nie potrzebnie krzycze itd.

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość
No kto by pomyślał, że ta nasza Anula jest bez serca
Ani w mojej rodzinie, ani w rodzinie TŻa nie ma małych dzieci, więc opcja z dziciaczkami niosącymi obrączki, czy sypiącymi kwiatki w naszym wypadku odpada...
No, a do rodziców TŻa mówię "pan", "pani". Jak o nich opowiadam, to "teść", "teściowa", albo po imieniu Ale niesamowicie lubię, jak tata TŻa mówi o mnie "synowa", albo "nasze dzieci" (o mnie i TŻcie).
Ja tez tak mówie, a mama TŻ'ta też mówi że jestem jej dzieckiem to bardzo miłe :

Cytat:
Treść usunięta
dlatego mój TZ spi u mnie przynajmniej 2-3 razy w tygodniu moi rodzice nie maja nic przeciwko, zresztą jego tez..

Cytat:
a gdzie sie podziewa samba? pojechala na wakacje?
nom pojechała na wakacje i prosiła żebyśmy się za bardzo nie rozpisywały, ale chyba nie dało rady

Cytat:
no i jestem u tż-ta
w każdym związku zdarzają się kłotnie, każdy się kłóci inaczej, ale ważne żeby później dojść do porozumienia no i że się kochacie. TŻ tylko niepotrzebnie mówil o tym rozwodzie, no ale każdy inaczej reaguje gdy jest zły. DObrze że już wszystko ok
Stary 2008-06-29, 13:42   #2832
ktosia86
Zakorzenienie

Rosette dzięki Podoba mi się koronka w tych sukniach, dodaje im uroku.

Jeśli chodzi o spanie razem, to u mnie w domu już chyba od roku jest tak, że śpimy z tż w jednym łóżku i rodzicom to nie przeszkadza, mimo że wcześniej zarzekali się, że nie zgodzą się na to. Nawet nie wiem jak to wyszło, po prostu pewnego dnia tak się położyliśmy i już tak zostało, nikt nie protestował.
Natomiast u tż w domu w dalszym ciągu jest tak, że ja śpię na jego łóżku a on śpi w innym pokoju na podłodze. Wkurza mnie to, dlatego nie lubię tam spać. Traktują nas jak małe dzieci, mimo że wiedzą, że u mnie w domu śpimy razem.

Póki co do swoich teściów zwracam się pan/pani i najchętniej po ślubie mówiłabym tak samo. Nie czuję się z nimi związana, może już bardziej z teściem niż z teściową. Zresztą, to jest dziwne, bo oni za moimi plecami mówią o mnie same dobre słowa, że lepszej synowej sobie nie mogli wymarzyć itp., ale w bezpośrednim kontakcie są bardzo powściągliwi, szczególnie teściowa, bo ona musi mieć swoje zdanie na każdy temat.
Wiem na pewno, że nie zacznę się do nich zwracać mamo/tato dopóki sami tego nie zaproponują. Sądzę, że będę starała się jakoś unikać tego zwrotu, bo takie to jest nienaturalne.

Powiedzcie mi, jak się zapatrujecie na kwestię nazwiska? Zmieniacie po ślubie, zostawiacie swoje, czy może decydujecie się na podwójne?
Ja mam dylemat, bo z jednej strony chciałabym mieć podwójne (nasze nazwiska nawet ładnie się łączą), ale z drugiej strony wiem, że tż by się bardzo cieszył, gdybym miała tylko jego nazwisko. Aż wstyd się przyznać, ale chyba stanie na tym, że moje nazwisko będzie zależeć od humoru w dniu, w którym będę wypełniać dokumenty.
Stary 2008-06-29, 14:08   #2833
anuulaa
Wtajemniczenie

Jestem już kochane!!!!!!!!!!

Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale jak wróciłam, to było już bardzo późno, a dzisiaj rano pojechaliśmy na lotnisko do Wrocławia, bo TŻta siostra przyleciała dzisiaj z Irlandii. Tak więc jestem dopiero teraz. Jejku, jak Wy na mnie czekałyście, aż jestem w szoku. I już już wszystko opowiadam i dodaję fotki.

No więc pojechałam z mamą do Lisa Ferrera, w salonie były 3 panie, ale ogólnie obsługiwała mnie jedna. Sukienka już na mnie czekała, ale najpierw poszłam do takiej małej przebieralni,miałam ubrać buty 7cm i halkę. No i jak wyszłam to pani już trzymała moją suknie i czekała na mnie. Jak ją zobaczyłam, to myślałam, że padnę z zachwytu No i pierwsze co to pani mnie zapina z tyłu na zamek i taki zonk, bo nie mogła mnie dopiąć w biuście. No ale przewidywałam to, że teraz mogę się nie zapiąć. Jakoś to przeżyłam, bo mam rok na stracenie 6 centymetrów w biuście Pani powiedziała, że nie da się jej poszerzyć, ale poczekamy rok, jeśli naprawdę nie będę mogła się zapiąć to będzie możliwość zrobienia zamiast zamka sznurka i wtedy nie będzie problemu. No i jak miałam tą suknię już na sobie, to mogłam zobaczyć ją z bliska i powiem szczerze, że była w kiepskim stanie, zniszczona trochę, brakuje kamyczków na dole, tiul na był poszarpany trochę i naprawdę z mamą zwątpiłam. Ale miałam ją długo na sobie i rozmawiałam z tą panią, mówiła, że suknia przejdzie czyszczenie, prasowanie i poprawki krawieckie, a dołem, żeby się nie przejmować, bo ona jest i tak dla mnie za długa i będzie trzeba skrócić o jakieś 7cm, tym bardziej, że chcę niskie buty a miałam na sobie 7cm. No i jak jeszcze powiedziała, że dużo osób się o nią pyta i są 3 panie w kolejce to nie zastanawiałam się. Doszłam do wniosku, że i tak chcę tą suknię ani żadnej innej, zakochałam się w niej już ponad rok temu, oglądałam milion modeli i tej zostałam wierna a skoro ta jest za 999zl to nigdy taka okazja mi się nie trafi i może sprzedam ją za tyle samo. Nie potrzebuje nowiusieńkiej sukni, a będzie ładniejsza po odświeżeniu. Z resztą ona jest tak piękna, że nikt nie zobaczy, że brakuje jakiegoś koraliczka. No i co jeszcze do sukni...całkiem inaczej ją sobie wyobrażałam, jest nawet ciężka, tiul jest taki sztywny a zawsze mi się wydawało, że jest taki mięciutki i delikatny. No ale właśnie dzięki temu, że jest sztywny, to utrzymuje się ta suknia a nie opada w dół. Panie jeszcze mówiły, że ten model schodzi jak świeże bułeczki, a za rok może być już wycofany ze sprzedaży, bo wchodzą nowe kolekcje a za rok ta już będzie o 2 lata starsza. No więc wpłaciłam już zaliczkę, spisaliśmy umowę, suknia została w salonie, mam się zgłosić 3 tygodnie przed ślubem a tydzień przed ją odebrać. Ale powiedział, że na pewno jeszcze do nich wpadnę o wiele wcześniej przed ślubem chociażby dlatego, by sprawdzić, czy chudnę i ile mi brakuje hehe. Może niektóre z Was pomyślą, że jestem szalona,że suknia nie jest w idealnym stanie i kupuję ją rok przed ślubem. Ja wiem, ze nie spodoba mi się żadna inna a oszczędzam 2,5 tysiąca zł.
Co do salonu, to się nastawiłam, ze zaraz panie zrobią wywiad, jakiego wzrostu jest narzeczony i takie tam, ale dosłownie nic się nie pytały, może dlatego, że suknia jest przeceniona i nie zależało im tak na kliencie. Ale jakoś się tym nie przejęłam. W ogóle w salonie nie wystawione są żadne suknie, właściwie to tylko jedną widziałam na manekinie i taką wąską. Wiele w nim przestrzeni, suknie gdzieś pochowane, tak ekskluzywnie jest. NO i dodaję fotki, na które czekacie Zdjęcia nie ukazują jej uroku, nie widać na nich kamyczków na całej sukni. Ramiączka są podwójne, takie bardzo cieniutkie, jakby tasiemka i takie silikonowe niewidoczne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08990.JPG (104,5 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08991.JPG (98,2 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08992.JPG (99,5 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08993.JPG (117,9 KB, 69 załadowań)
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 14:17   #2834
ktosia86
Zakorzenienie

Aniu pięknie wyglądasz w tej sukni!
Nie masz się co przejmować, że gdzieś nie ma kamyczka albo, że suknia nie jest w idealnym stanie - ważne, że masz swoją wymarzoną suknię za naprawdę małe pieniądze.
Jestem pewna, że do ślubu suknia będzie odświeżona i że wszystko będzie pięknie wyglądać.
A że suknia rok przed ślubem to też nie problem, jak się trafia okazja to trzeba z niej korzystać.
Później będziesz mieć spokojną głowę przynajmniej i nie będziesz biegać na ostatnią chwilę za sukienką.

EDIT: wrzucam adres stronki naszego fotografa, chociaż pewnie na podstawie tych zdjęć nie zdecydowałabym się na niego. Oglądaliśmy jednak chyba 3 płyty ze zdjęciami przez niego robionymi i przyznam się szczerze, że przy jednej ryczałam jak bóbr. Nie sądziłam, że zdjęcia mogą być tak wzruszające i w taki stopniu oddawać nastrój. W skład "pakietu" wchodzą zdjęcia z uroczystości ślubnej, ok.2 godz. z wesela i plener. Dostajemy 2 płyty ze zdjęciami - na jednej zdjęcia są wrzucone "luzem", wszystkie jakie zrobił, a na drugiej jest prezentacja ze ślubu i pleneru. Aha, jeszcze dostajemy album z 10 zdjęciami.
http://fotoandrzej.kalisz.pl/index.php
Stary 2008-06-29, 14:31   #2835
jupik
Rozeznanie

Anula, śliczna sukienka, a brakujące kamyki to drobiazg, bo i tak nikt z lupą nie będzie sukienki oglądał, a jak dla mnie wygląda ślicznie!!! faktycznie ją trzeba skrócić co najmniej 10 cm, więc jeśli nawet jest lekko zniszczona na dole to żaden problemno a skoro w komisach mają sukienki noszone po kilkadziesiąt razy na całych weselach, to naprawdę po odświeżeniu nie będzie śladu po przybrudzeniachMasz piękną suknię za super cenę i nieważne że rok przed ślubem-ja moją kupiłam już dawno i wychodzi, że będę ją miała półtora roku naprzód kupionąale jakoś nie żałuję!
Aha, jeszcze mi się przypomniała jedna rzecz- mówisz że w biuście jest lekko za ciasna? bo mi to wygląda raczej, że jest ok, tylko powinnaś mieć lekko podniesiony stanikiem biust w górę, tzn"wypchnięty" ...nie wiem czy wiesz co mam na myśli, ale na 1 i 2 zdjęciu tak wygląda, że to o to chodzi tylko.A w razie czego gorsetowe sznurowanie z tyłu na pewno nic nie popsuje w sukience, wręcz przeciwnie- wydaje mi się że by pasowało do jej stylu!

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 14:32   #2836
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2008-06-29, 14:34   #2837
śliweńka
Zakorzenienie

suknia jest piękna jak z bajki

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 14:41   #2838
anuulaa
Wtajemniczenie

Dziękuję, cieszę się, że Wam się podoba Jupik, niestety mimo to nie zapina mi się, biustu nei mam tak dużego, ale jakbym nawet go bardziej wyciągnęła, to by nic nie dało, bo byłam i tak na wdechu hehe

dobra lecę na basen z TŻ:P
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 14:57   #2839
zielony_motylek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
widziałam na wystawie sukienkę ślubną pójdę chyba zapytać o cenę ale boję się że jak kupie to przestanie mi się podobać do przyszłego roku więc chyba tylko o cenę zapytam

Ja też widziałam na wystawie suknie która mi się straszie spodobała i ide w czwartek ją przymierzyć ale nie kupie choćby nie wiem co.. mam zamiar troche pomarudzić i przymierzyć kilka zanim się na jakąś zdecyduje

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, jak się zapatrujecie na kwestię nazwiska? Zmieniacie po ślubie, zostawiacie swoje, czy może decydujecie się na podwójne?
Ja mam dylemat, bo z jednej strony chciałabym mieć podwójne (nasze nazwiska nawet ładnie się łączą), ale z drugiej strony wiem, że tż by się bardzo cieszył, gdybym miała tylko jego nazwisko. Aż wstyd się przyznać, ale chyba stanie na tym, że moje nazwisko będzie zależeć od humoru w dniu, w którym będę wypełniać dokumenty.
Ja właśnie sobie w piątek uświadomiłam, że już tylko rok z moim nazwiskiem, bo zdecydowałam się na nazwisko TŻ'ta.. nasze nazwiska nie brzmią ze sobą ładnie, także ta wersja odpada.. a TŻowi chyba nie bardzo podoba się pomysł, żeby on przejął moje, ale szczerze to nie zależy mi specjalnie na tym. Nazwisko TŻ'ta jest ok Już nawet ćwiczyłam sobie podpis jak mi się nudziło.. hehe..

Cytat:
Treść usunięta
jestem tego samego zdania
Stary 2008-06-29, 15:14   #2840
jupik
Rozeznanie

Ja chyba będę miała podwójne nazwisko- moje nie jest jakies specjalne, ale TŻ ta trochę mi się nie podoba, mimo że niby szlacheckie itd. Szlachta widać też miewała różnie brzmiące nazwiska Mój tata mówi że podwójne nazwiska to kretyński pomysł i że takie coś najchętniej wybierają lekarki i prawniczki. Stwierdził, że pewnie podwójne nazwiska im się wydają szpanerskie no ale niech myśli co chce... widać ze mnie szpanerski prawnik:P ale w sumie sie mu dziwię-powienien się cieszyć że chcę ród zachować bo mój brat jakos do żeniaczki się nie spieszy

Seks- maksimum radości bez jednego uśmiechu...
http://www.suwaczek.pl/cache/36d1015f53.png
jupik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 15:33   #2841
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
mój TŻ czasem w złości mówi żebym sobie innego poszukała że będzie mi z nim lepiej tzn. z innym ale nie wyobrażamy sobie i tak życia bez siebie
teraz jak sie podjęło decyzje ślubu człowiek się coraz więcej zastanawia czy dobrze robi czy to na pewno on ja już tą fazę przeszłam i jestem na 1000%pewna że to ten choć nawet się kłócimy ale żadna para nie jest idealna i czy z tym czy z innym i tak będziesz się kłócić
no wlasnie ja czasami w zlosci tez cos glupiego palne...ale jestem przekonana na 10000 % ze to ten a nie inny

Cytat:
Napisane przez zielony_motylek Pokaż wiadomość

w każdym związku zdarzają się kłotnie, każdy się kłóci inaczej, ale ważne żeby później dojść do porozumienia no i że się kochacie. TŻ tylko niepotrzebnie mówil o tym rozwodzie, no ale każdy inaczej reaguje gdy jest zły. DObrze że już wszystko ok
no i ja sie bardzo ciesze...wlasnie zjedlismy obiadek i pycha deser lodowy i tz lezy bo go tak napchalam

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Jestem już kochane!!!!!!!!!!

Przepraszam, że wczoraj nie napisałam, ale jak wróciłam, to było już bardzo późno, a dzisiaj rano pojechaliśmy na lotnisko do Wrocławia, bo TŻta siostra przyleciała dzisiaj z Irlandii. Tak więc jestem dopiero teraz. Jejku, jak Wy na mnie czekałyście, aż jestem w szoku. I już już wszystko opowiadam i dodaję fotki.

No więc pojechałam z mamą do Lisa Ferrera, w salonie były 3 panie, ale ogólnie obsługiwała mnie jedna. Sukienka już na mnie czekała, ale najpierw poszłam do takiej małej przebieralni,miałam ubrać buty 7cm i halkę. No i jak wyszłam to pani już trzymała moją suknie i czekała na mnie. Jak ją zobaczyłam, to myślałam, że padnę z zachwytu No i pierwsze co to pani mnie zapina z tyłu na zamek i taki zonk, bo nie mogła mnie dopiąć w biuście. No ale przewidywałam to, że teraz mogę się nie zapiąć. Jakoś to przeżyłam, bo mam rok na stracenie 6 centymetrów w biuście Pani powiedziała, że nie da się jej poszerzyć, ale poczekamy rok, jeśli naprawdę nie będę mogła się zapiąć to będzie możliwość zrobienia zamiast zamka sznurka i wtedy nie będzie problemu. No i jak miałam tą suknię już na sobie, to mogłam zobaczyć ją z bliska i powiem szczerze, że była w kiepskim stanie, zniszczona trochę, brakuje kamyczków na dole, tiul na był poszarpany trochę i naprawdę z mamą zwątpiłam. Ale miałam ją długo na sobie i rozmawiałam z tą panią, mówiła, że suknia przejdzie czyszczenie, prasowanie i poprawki krawieckie, a dołem, żeby się nie przejmować, bo ona jest i tak dla mnie za długa i będzie trzeba skrócić o jakieś 7cm, tym bardziej, że chcę niskie buty a miałam na sobie 7cm. No i jak jeszcze powiedziała, że dużo osób się o nią pyta i są 3 panie w kolejce to nie zastanawiałam się. Doszłam do wniosku, że i tak chcę tą suknię ani żadnej innej, zakochałam się w niej już ponad rok temu, oglądałam milion modeli i tej zostałam wierna a skoro ta jest za 999zl to nigdy taka okazja mi się nie trafi i może sprzedam ją za tyle samo. Nie potrzebuje nowiusieńkiej sukni, a będzie ładniejsza po odświeżeniu. Z resztą ona jest tak piękna, że nikt nie zobaczy, że brakuje jakiegoś koraliczka. No i co jeszcze do sukni...całkiem inaczej ją sobie wyobrażałam, jest nawet ciężka, tiul jest taki sztywny a zawsze mi się wydawało, że jest taki mięciutki i delikatny. No ale właśnie dzięki temu, że jest sztywny, to utrzymuje się ta suknia a nie opada w dół. Panie jeszcze mówiły, że ten model schodzi jak świeże bułeczki, a za rok może być już wycofany ze sprzedaży, bo wchodzą nowe kolekcje a za rok ta już będzie o 2 lata starsza. No więc wpłaciłam już zaliczkę, spisaliśmy umowę, suknia została w salonie, mam się zgłosić 3 tygodnie przed ślubem a tydzień przed ją odebrać. Ale powiedział, że na pewno jeszcze do nich wpadnę o wiele wcześniej przed ślubem chociażby dlatego, by sprawdzić, czy chudnę i ile mi brakuje hehe. Może niektóre z Was pomyślą, że jestem szalona,że suknia nie jest w idealnym stanie i kupuję ją rok przed ślubem. Ja wiem, ze nie spodoba mi się żadna inna a oszczędzam 2,5 tysiąca zł.
Co do salonu, to się nastawiłam, ze zaraz panie zrobią wywiad, jakiego wzrostu jest narzeczony i takie tam, ale dosłownie nic się nie pytały, może dlatego, że suknia jest przeceniona i nie zależało im tak na kliencie. Ale jakoś się tym nie przejęłam. W ogóle w salonie nie wystawione są żadne suknie, właściwie to tylko jedną widziałam na manekinie i taką wąską. Wiele w nim przestrzeni, suknie gdzieś pochowane, tak ekskluzywnie jest. NO i dodaję fotki, na które czekacie Zdjęcia nie ukazują jej uroku, nie widać na nich kamyczków na całej sukni. Ramiączka są podwójne, takie bardzo cieniutkie, jakby tasiemka i takie silikonowe niewidoczne
anuuula jestes boska w tej sukni
Stary 2008-06-29, 17:50   #2842
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
nie mjartw sie tescioweji ta faza minie kiedys

ja bede miala nazwisko tz nawet niemyslalam nad tym zeby miec swoje, a w laczeniu glupio by brzmialo, zreszta za duzo podpisywania

anula ladna sukienka, aczkolwiek nie dla mnie

Cytat:
Treść usunięta
mam identyczne zdanie.. ja dzis w empiku znalazlam swoja suknie.. dokladnie taka jaka sobie wymarzlam, majaca wszytkie te elementy ktore mi sie podbaly w innych - polaczone.. i tylko nia che.. ale musze kupic ta gazete bo o dziwnona stronie salonu evita z kolekcji ktorej pochodzi jej nie ma.. byla wyjatkowa.. jak kupie jutro gazete to wam wkleje fotke... moja sukienka (tz sie zdziwil i powiedzial ze wyglada jak brudna, ale jak ja dluzej poogladal to mu sie spodobala szczegolnie ze jak ulal beda pasowaly doniej rozpuszczone wloski;d
Cytat:
no wlasnie ja czasami w zlosci tez cos glupiego palne...ale jestem przekonana na 10000 % ze to ten a nie inny

no i ja sie bardzo ciesze...wlasnie zjedlismy obiadek i pycha deser lodowy i tz lezy bo go tak napchalam

anuuula jestes boska w tej sukni
stripi bedzie dobrze:
Stary 2008-06-29, 18:07   #2843
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

witam jestem tak padnięta. generalnie wesele było bardzo fajne i wyszłam jako ostatni gosci hehe
Młoda miała te sukienke http://www.susanblanche.com/public/r...rios_4234.html(za cene ok3ty- czyli stara cena) wyglądala slicznie, kolor wanilia. choc ja gustuje w białych i sie sama nad takim czyms zastanawiam
włoski mialam zrobione na styl jak ostatnio, ale tym razem wszytskie pokręcone i chyba taką fryzurkę bede miała na własny slub bo najlepiej sie w niej czuje

Anula super, ze juz masz suknię ślucznie wyglądasz

dziewczyny ciesze się, ze podoba sie wam moja sala weselna
Cytat:
na 19? bozz dla mnie to juz zdecydowanie za pozno.. rozumiem 16 -17 ale 19? no ale jak juz pisalysmy kiedys co region to tradycja..
no niestety bardzo póxno ale rezerwowoali od lutego wiec w 4 miesiące praktycznie i bylo juz nic wczesniej
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
dziewczyny a ak Wy do swoich teściów mówicie? bo ja pani pan
ja pani
a wczoraj moja mam powiedziala do TZ, aby po slubie nie mówił do niej Tesciowa tylko po imieniu TZ byl w szoku lekkim hehe

edit:
kwestia winietek. tam nie było . i teraz moja mama (wielka ich przeciwniczka ) powiedziała , że na nszym weselu musza byc koniecznie bo bez nich: jest tylko wielki popłoch kazdys ie spieszy by zając fajne miejsce, nie zawsze jest obok siebie tyle wolnych miejsc by usiąć zse wszytskimi co sie chciało, bo np, jaka s para ci usiadla na samym srodku

aaa i stół kurpiowski hehe ma najwięcej zwolenników

edit 2:
tu podaję link do moich fotek z wczorajszego wesela
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=1310

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2008-06-29 o 18:31
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 19:04   #2844
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

stripi bedzie dobrze:
juz jest cudownieeee

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
witam jestem tak padnięta. generalnie wesele było bardzo fajne i wyszłam jako ostatni gosci hehe
Młoda miała te sukienke http://www.susanblanche.com/public/r...rios_4234.html(za cene ok3ty- czyli stara cena) wyglądala slicznie, kolor wanilia. choc ja gustuje w białych i sie sama nad takim czyms zastanawiam
włoski mialam zrobione na styl jak ostatnio, ale tym razem wszytskie pokręcone i chyba taką fryzurkę bede miała na własny slub bo najlepiej sie w niej czuje

Anula super, ze juz masz suknię ślucznie wyglądasz

dziewczyny ciesze się, ze podoba sie wam moja sala weselna

no niestety bardzo póxno ale rezerwowoali od lutego wiec w 4 miesiące praktycznie i bylo juz nic wczesniej

ja pani
a wczoraj moja mam powiedziala do TZ, aby po slubie nie mówił do niej Tesciowa tylko po imieniu TZ byl w szoku lekkim hehe

edit:
kwestia winietek. tam nie było . i teraz moja mama (wielka ich przeciwniczka ) powiedziała , że na nszym weselu musza byc koniecznie bo bez nich: jest tylko wielki popłoch kazdys ie spieszy by zając fajne miejsce, nie zawsze jest obok siebie tyle wolnych miejsc by usiąć zse wszytskimi co sie chciało, bo np, jaka s para ci usiadla na samym srodku

aaa i stół kurpiowski hehe ma najwięcej zwolenników

edit 2:
no no ...wybawilas sie na maksa... widac ze super bylo
Stary 2008-06-29, 19:34   #2845
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
a gdzie sie podziewa samba? pojechala na wakacje?
samba wypoczywa, ale jak dobrze pamiętam powinna już wrócić, bo chyba na tydzień wyjechali

Cytat:
no i jestem u tż-ta
dobrze, że wszystko wyjaśnione, teraz musi być tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o spanie razem, to u mnie w domu już chyba od roku jest tak, że śpimy z tż w jednym łóżku i rodzicom to nie przeszkadza, mimo że wcześniej zarzekali się, że nie zgodzą się na to. Nawet nie wiem jak to wyszło, po prostu pewnego dnia tak się położyliśmy i już tak zostało, nikt nie protestował.
Natomiast u tż w domu w dalszym ciągu jest tak, że ja śpię na jego łóżku a on śpi w innym pokoju na podłodze. Wkurza mnie to, dlatego nie lubię tam spać. Traktują nas jak małe dzieci, mimo że wiedzą, że u mnie w domu śpimy razem.

Sukienki bombowe, prawie każdą z chęcią bym włożyła, naprawdę
W kwestii spania razem to mam odwrotnie, u Tż możemy spać razem, a u mnie nie za bardzo, chociaż teraz się to zmieniło, moi rodzice już tak się tym nie przejmują jak kiedyś. Zwykle to jest tak, że kładę spać się z Tż, zasypiamy, a potem on wstaje i idzie do innego pokoju spać, bo na moim łóżeczku razem nie da rady się wyspać, za wąskie jest.
Nazwisko biorę Tz, bo dwuczłonowe byłoby za długie, stanowczo za długie

Cytat:
Treść usunięta
dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

edit 2:
śliczną fryzurkę miałaś, podoba mi sie bardzo, chcę mieć podobną fryzurkę. Boje sie tylko, że nie wytrzyma całego wesele, bo moje włosy jakoś super podatne na loki nie są.

anuulaa pięknie wyglądasz w sukience najważniejsze, że jest to twoja wymarzona, no i że ma tak atrakcyjną cene Niczym innym się nie przejmuj nikt z lupą oglądać jej cm po cm nie będzie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 19:36   #2846
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

dobrze, że wszystko wyjaśnione, teraz musi być tylko lepiej
No na pewno bedzie lepiej...juz widzialam po dzisiaj bylo extra
a jak czasami raz na miesiac zdarzy sie klotnia to nie bede sie juz tak przyjmowac..choc to trudne
Stary 2008-06-29, 20:40   #2847
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
śliczną fryzurkę miałaś, podoba mi sie bardzo, chcę mieć podobną fryzurkę. Boje sie tylko, że nie wytrzyma całego wesele, bo moje włosy jakoś super podatne na loki nie są.
mi sie do dzis jeszcze trzyma hehe sie smieje, ze na kolejne wesele moge isc choć juz nie jest tak super świeża (sie troszke loczki rozprostowały) ale ogólnie forma dalej ta sama i włoski pokręcone sa. Dlatego chciałam wczesniej wypróbowac jak bedzie sie trzymała i jestem z niej super zadowolona

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 21:29   #2848
ktosia86
Zakorzenienie

Madziu ślicznie wyglądałaś na weselu. Fryzurka rzeczywiście bardzo do Ciebie pasuje. Miałam taką samą na studniówce i byłam bardzo zadowolona.
Stary 2008-06-29, 21:48   #2849
n.ik.a
Zadomowienie

Witam,
dopiero teraz zauważyłam ten wątek..ale ze mnie gapa...
Data naszego ślubu to: 19.09.2009 - same dziewiątki - moja szczęśliwa liczba- oby ta data też była - nie mamy jeszcze godziny ale dla kontrastu myślimy o 16. Sala i zespół już załatwione, lista gości też...obecnie poszukujemy dobrego fotoreportera i fajnego samochodu z lat 30 - tych....................p ozdrawiam przyszłe Panny Młode
n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 22:05   #2850
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
Witam,
dopiero teraz zauważyłam ten wątek..ale ze mnie gapa...
Data naszego ślubu to: 19.09.2009 - same dziewiątki - moja szczęśliwa liczba- oby ta data też była - nie mamy jeszcze godziny ale dla kontrastu myślimy o 16. Sala i zespół już załatwione, lista gości też...obecnie poszukujemy dobrego fotoreportera i fajnego samochodu z lat 30 - tych....................p ozdrawiam przyszłe Panny Młode
witaj lepiej póżno niz wcale te 9 to na pewno będą szczęśliwe.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości