|
|
#1711 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 ❤
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hej, dzisisj ciut lepiej się czuje, ale cały dzień mi niedobrze.. za to mlodszego rozlozylo, ma gorączkę i ledwo żyje. Byliśmy u lekarza, z zaleceń mam leczyc sie objawowo, woda morska do nosa, hascosept i isla na gardlo, apap przez dwa dni trzy razy dziennie. Jak nie pomoze lub będzie gorZej, to mam recepte na duomox... Adaś tylko wirus, dostał inhalacje, syropy na kaszel. Za tydzień musze isc znowu z nim do laryngologa, bo koniec lekow i zobaczymy co dalej będziemy robić. Olek za to znacznie gorzej, zapalenie oskrzeli... dostal antybiotyk, kontrola we wtorek.. Co do snów, to ja odkąd jestem w ciąży mam po kilka co noc. Dzisiaj np śniło mi się, że urodziłam synka, tulilam go, nosilam, karmilam piersią. Był taki maleńki, pachnący, aż nie chciałam się budzić Edytowane przez 7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a Czas edycji: 2018-01-10 o 19:41 |
|||
|
|
|
#1712 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Ja też ostatnio mam jakieś dziwne sny, czasem sama się zastanawiam skąd one się biorą
![]() W sejmie właśnie trwa debata nad ustawą antyaborcyjną, aż musiałam wyjść z pokoju żeby niech słuchać tych bredni które próbują być forsowane
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przed testem ciążowym wiedziałam że jestem w ciąży bo miałam takie sny chore. Teraz nie śnię bo nie śpię więc nie mam kiedy
Przepraszam ale nie odniosę się bo nie ogarniam życia. Aaa i u mnie samopoczucie gorzej niż źle. Szkoda gadać. Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
|
#1714 |
|
Konto usunięte
|
Żeby było ciekawie, to Adaś któremu już przechodzilo i wczoeaj iiz nie miał gorączki, tak teraz ma 39...
A co do wagi, to wczoraj u lekarza byłam wazona i okazało się, że schudłam 2 kg. Czy to możliwe, żeby po kiwi lub mandarynkach bolał mnie żołądek? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1715 |
|
Zakorzenienie
|
Berenika bardzo możliwe że po kiwi. Ono wzmacnia perystaltykę.
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
|
#1716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Plan jest taki żeby zdjęcie było w tym samym miejscu i w tych samych ubraniach (czarne leginsy i czarny top będę miała na pewno do końca ciąży bo to taki mój standard domowy ), więc mam nadzieję że efekt rosnącego brzuszka będzie widoczny
|
|
|
|
|
#1717 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam wyraznrgo okraglinka,to nie tluszcz ani wzdecie::
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1718 |
|
Zakorzenienie
|
Rany Berenika masakra... współczuję, kiedy dzieci są chore to wszystko staje na głowie, człowiek cały czas się martwi. Żeby Ciebie jednak nie rozłożyło na amen:/
Stella ja w ogóle omijam już wiadomości i portale informacyjne... Ania kosmos, ale się nawarstwiło... dużo siły i wytrwałości, wkrótce minie
|
#1719 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Dziewczyny jak z Waszą cerą i włosami bo u mnie tragedia. Cały czas mi coś wyskakuje, pory pozapychane, z włosami nie mogę dojść do ładu i jeszcze zaczęły się bardziej przetłuszczać. Czuję się jakby nastolenie czasy wróciły.
|
#1720 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1722 |
|
Przyczajenie
|
Witam was wszystkie sierpniowe mamy
![]()
|
|
|
|
#1723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie rollercoaster... jednego dnia nie mogę sobie poradzić z przesuszeniem, drugiego budzę się z tłustą strefą T
z włosami to samo...
|
#1726 |
|
Zadomowienie
|
U mnie włosy i tak mylam co dzień więc żadna różnica.
Ale twarz- nie jest źle ale jednak. Coś mi się widzi na dziewuchę, bo w pierwszej ciąży miałam jak nigdy ładną cerę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1727 |
|
Nawiedzona PeMa
|
Uff to ulga że nie tylko u mnie taka katsrofa, może z magicznym drugim trymestrem się coś poprawi
|
#1728 | |
|
Rozeznanie
|
witaj
! Cytat:
chociaz mam cichą nadzieje ze nie wlosy mam normalne, nawet chyba ładniejsze i mniej sie przetluszczaja, ale tak jak Ty codziennie myje.cera tak o... ale zwsze mialam tak ze albo żadnych wypryslow albo kilka drobych jednocześnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1729 |
|
Zadomowienie
|
Angelajna – juz nie wymyslaj!!
Sa dziewczyny ktore przechodza ciaze bezobjawowo (moja mama i ciocia 3 razy, moja siostra 2 razy – ani cienia mdlosci, przy roznych plciach). Cesz sie ze masz sie dobrze!!!Z ta cera to na dwoje babka wrozyla, jedni mowia ze to wlasnie hormony meskie wywoluja jakies problemy z cera (ja uwazam ze nie ma reguly). A co do snow, to z kolei na wloskich stronach wyczytalam, ze interpretuje sie je odwrotnie: jesli sni snie chlopczyk to bedzie dziewczynka i vice versa. |
|
|
|
#1730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1731 |
|
Zadomowienie
|
Może będę tam dalej chodzić, ale chyba tylko dlatego, że mam blisko i w awaryjnej sytuacji zawsze mogę skoczyć po L4. Za dużo chyba się naoglądałam seriali medycznych i ciągle liczę na jakieś "jak się pani czuje", a "boli panią coś"?itp. Nie pytał nawet czy biorę kwas, ani o żadne choroby...no nic. A w sumie jak powiedziałam mu że to moja pierwsza ciąża to mógł sypnąć jakimiś złotymi radami.... ale tak jak mówię za dużo oczekuję No to tyle dzisiejszego narzekania, trzeba pomyśleć o obiedzie
|
|
|
|
#1732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba duzo oczekiwać ! ... ja tez jestem pierwszy raz w ciąży i oczekuje informacji od lekarza, z jednej strony są źli jak pacjenci posilkuja się i Internetem ale jak tego nie robić jak lekarze wylewni nie sa i trzeba za jezyk ciągnąć ja już dwa razy mialam pytac o suplementacje i dwa razy zapomnialam bo bylam taka podekscytowana ze zobaczę obraz z usg haha da Ci więcej badan na kolejnej wizycie?? mi dala morofo, mocz, gluloze, tsh i cos jeszcze na V :d a na miejscu mi zrobiła cytologie i bakterologie... 15.01 mam dostac jeszcze jeden komplet badan Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1733 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez uwazam, ze lekarze powinni sie przykladac do swojej pracy bardziej niz to czesto robia. Przeciez powierzamy im wlasne zdrowie.
Problem w tym ze czesto ginekolodzy nie moga narzekac na brak pacjentek, kasuja tez calkiem fajne pieniadze wiec im zwisa. |
|
|
|
#1734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwi mnie,że nikt nie pyta czy np choruje przewlekle (może dla nich to nie m znaczenia czy ktoś na cukrzycę albo problemy z tarczycą?). Odnośnie diety i tego co wolno a co nie to tylko internet i książki zostają
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Angelajnaaa ciesz się, że kwitniesz!
Ciąża Ci służy ewidentnie, jeżeli taka huśtawka hormonów w postaci wyprysków/mdłości/brzydkich włosów Cię omija to tylko lepiej ![]() Bambi moja Mama też tak mówi o tych snach, to chyba jakaś stara mądrość dziś mi się śniło, że byłam na usg prenatalnym w tej klinice co zawsze mnie doktor wysyłał u tej pani co zawsze je robiłam i powiedziała mi, że będzie chłopiec, nawet pokazywała na monitorze, ale ja nie umiałam wypatrzeć ale to raczej nie proroczy, bo tym razem nie dostałam skierowania .Sylwia, dobrze, że chociaż parę groszy na paru badaniach zaoszczędziłaś i ja Was rozumiem, że oczekujecie wsparcia, też bym chciała usłyszeć sporo dobrych rad, co musicie wiedzieć jako zachodząc w pierwszą ciążę. Angelajnaa mądrze napisała, a potem edukujemy się w Internecie i lekarze są niezadowoleni ![]() Byłam dziś w h&m i kupiłam sobie wreszcie spodnie ciążowe w swoim rozmiarze Co za wygoda!!! Kupiłam już jedne na wyprzedaży w h&m za 70 złotych, ale rozmiar 36 i one są takie 7/8... Wyglądają może i modnie do botków, ale jest mi zimno po nogach ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Sylwia jeżeli chodzi o takie informacje typu choroby u Ciebie, w rodzinie, brane leki, operacje w przeszłości itp. to napewno będzie wywiad przy zakładaniu w dokumentacji karty ciąży
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
MalaGosia88 a spodnie kupujesz w swoim rozmiarze i do konca ciąży w nie wchodzisz?? pewnie to kwestia indywidualna ale tez chciałabym kupić, nosze zazwyczaj 38 ale boje sie za pol roku bede wchodziła w 44
hahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wyższych rozmiarów nie ma co kupować, jak chodzisz w 38 to jeżeli planujesz zakup w h&m to napewno nie kupuj żadnych 44 38 najwyżej, one są z elastycznego jeansu wszystkie i rosną z Tobą
|
|
#1738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wlasnie tam planuje kupić spodnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
Tez kupilam w h&m,sa super
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
Ceny nie są jakieś niskie, ale to zakup na całą ciążę, warto zainwestować w coś wygodnego i lepszego
. To może teraz czas na pokazywanie ciążowych brzuchów?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.

Serducho bije
śnią mi się dzieci bez nóżek, rączek ... Nawet nie chce pisać - przez to mam głupie myśli i strasznie sie denerwuje 

chociaz mam cichą nadzieje ze nie
Co za wygoda!!! Kupiłam już jedne na wyprzedaży w h&m za 70 złotych, ale rozmiar 36 i one są takie 7/8... Wyglądają może i modnie do botków, ale jest mi zimno po nogach