|
|
#2311 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Zdziwko polityczne
Cytat:
Ja jestem za tym, żeby Niemcom odebrać status mniejszości narodowej i przestać im sponsorować niemiecki z pieniędzy publicznych. Powody są bardzo proste - po 1945 roku teoretycznie nie powinno być Niemców (traktat poczdamski), bo pozostały osoby uważające siebie za Polaków. Polacy w Niemczech od 1939 roku nie odzyskali statusu mniejszości narodowej (nie zwrócono między innymi majątku Związku Polaków w Niemczech) i mają nieporównywalnie gorszy status niż Niemcy w Polsce. I co gorsza, państwo polskie sponsoruje dzieciom Ukraińców język ukraiński, co jest niedopuszczalne jeśli chcemy ich asymilować. Edytowane przez Wolfman Czas edycji: 2017-12-13 o 21:56 |
|
|
|
|
|
#2312 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Syed Rizwan Farook Urodzony 14 czerwca 1987 Chicago, Illinois, U.S. Farook był Amerykaninem i to nie naturalizowanym, a urodzonym w Stanach. Nie chcę cię rozczarować, ale nie ma czegoś takiego jak "rdzenny" Amerykanin "z pochodzenia", chyba że mówimy o ludach tubylczych - Indianach. Cytat:
|
|
|
#2313 |
|
I tak powiem
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7966572 1]och czyżby...[/QUOTE]
No raczej. Jak to mówił Lord Acton: "Każda władza deprawuje, a władza absolutna deprawuje absolutnie". Dlatego nad każdym rządem musi być jakaś kontrola. A teraz mamy taką sytuację, że ministrowie lecą sobie w kulki, bo tak: Ziobry nie wywalą bo rozsypałaby się koalicja, Macierewicz i Szyszko nie polecą, bo mają wsparcie Ojca Dyrektora itd. Cały rząd nie musi się z nikim liczyć, bo jest poparcie, opozycja praktycznie nie istnieje. Hulaj dusza, piekła nie ma. Jakby PIS-owi ubyło poparcia, w następnej kadencji musieliby bardziej liczyć z innymi np. z Kukizowcami itp. A tu d...pa jeszcze się umacniają. Im dalej w las tym gorzej. Edytowane przez MuchaLibre Czas edycji: 2017-12-13 o 22:12 |
|
|
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istnieje powiedzenie "driving while black" które odnosi się do specyficznego fenomenu - mianowicie takiego, że czarnoskórzy kierowcy są zatrzymywani o wiele częściej, niż biali, i ich auta są częściej przeszukiwane. Biała kobieta w luksusowym aucie jedzie 47 mph na drodze gdzie ma jechać 45? Spoko Czarny facet w tym samym? Uuauauau, włączamy syreny, bo pewnie ukradł. I jeszcze przeszukajmy, bo pewnie ma narkotyki.I jeszcze z Brookings Institute "blacks are 3.6 times more likely to be arrested for selling drugs than whites even though whites are 45 percent more likely to sell drugs than blacks." I dlatego firmy dilerskie w NYC najchętniej zatrudniają białych i Azjatów, a zwłaszcza kobiety, bo ich nikt nie podejrzewa o handel narkotykami.
|
|
|
#2315 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
"Blacks are 3.6 times more likely to be arrested for selling drugs than whites even though whites are 45 percent more likely to sell drugs than blacks." Czyli biali są częściej dilerami, a rzadziej aresztowani. Czemu?
|
|
|
#2317 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Czy Polak z Kongresówki był Rosjaninem czy Polak z Poznańskiego był Niemcem? Nie, byli tylko obywatelami tych państw. Zaledwie co 6-7 Żyd przed wojną czuł się "Polakiem wyznania mojżeszowego", reszta co najwyżej była obywatelami II Rzeczpospolitej. I taki skrajny przykład. Gwałty raczej nie są mocno związane z poziomem życia. Dlaczego odsetek gwałcicieli wśród muzułmanów jest 50 razy wyższy niż u rodowitych Szwedów? |
|||
|
|
|
|
#2318 |
|
I tak powiem
|
Samymi uprzedzeniami nie da się wszystkiego wytłumaczyć. Statystyki co do przestępczości czarnej i latynoskiej są tu pokaźne:
http://voices.washingtonpost.com/pos...11/post_9.html "95,1% ofiar wszelkiego rodzaju morderstw oraz 95,9% ofiar strzelanin w Nowym Jorku ma pochodzenie latynoskie lub reprezentuje rasę czarną. 90,2% aresztowanych pod zarzutem morderstwa i 96,7% aresztowanych pod zarzutem postrzału ma pochodzenie latynoskie lub reprezentuje rasę czarną." https://www.amren.com/the-color-of-crime/ "Dowody sugerują, że jeśli policyjne uprzedzenia rasowe wpływają na aresztowania, to są one znikome. Ankiety ofiar i świadków pokazują, że policja aresztuje brutalnych przestępców w ścisłej proporcji do tempa, w jakim przestępcy różnych ras popełniają brutalne zbrodnie." "Istnieją dramatyczne różnice w poziomie przestępczości. Azjaci mają najniższe stawki, a następnie biali, a następnie Latynosi. Czarni mają szczególnie wysokie wskaźniki przestępczości. Ten schemat dotyczy praktycznie wszystkich kategorii przestępczości i praktycznie we wszystkich grupach wiekowych. W 2013 r. Czarny był sześć razy bardziej prawdopodobny niż nie-czarny, by popełnić morderstwo, i 12 razy częściej mordował kogoś z innej rasy, niż został zamordowany przez kogoś innej rasy." "W 2013 r. Z około 660 000 zbrodni przemocy międzyrasowej, która dotyczyła czarnych i białych, czarni byli sprawcami w 85 procentach. Oznaczało to, że czarny człowiek miał 27 razy większą szansę na atak na białą osobę niż na odwrót. Latynosi osiem razy częściej atakowali osobę białą niż na odwrót." "W 2014 r. W Nowym Jorku czarny był 31 razy bardziej prawdopodobny niż biały, aby zostać aresztowanym za morderstwo, a Latynosi 12,4 razy częściej. Za zbrodnię "strzelania" - zdefiniowaną jako strzelanie pociskiem, które uderza kogoś - czarny był 98,4 razy bardziej prawdopodobny niż biały, aby zostać aresztowany, a Latynosi 23,6 razy bardziej prawdopodobne. Gdyby Nowy Jork był biały, wskaźnik morderstw spadłby o 91 procent, wskaźnik rabunku o 81 procent, a liczba zabójstw o 97 procent. W całkowicie białym Chicago morderstwo spadłoby o 90 procent, gwałt na 81 procent, a rabunek o 90 procent." I jeszcze więcej danych: https://2kpcwh2r7phz1nq4jj237m22-wpe...Crime-2016.pdf Czemu tak jest pisałem na eksperymentalnym. Czarną przestępczość nakręciła przede wszystkim instytucja państwa opiekuńczego. |
|
|
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2320 |
|
Konto usunięte
|
Niejednokrotnie widzialam ludzi, ktorzy urodzili sie w Europie, ich rodzina jest tutaj od 2-3 pokolen, a oni nadal zyja ''po swojemu'', Europa gardza i pokazuja to na kazdym kroku. Najlepszy przyklad takiego braku integracji to chyba Pakistanczycy na przelomie tysiaclecia, w Wielkiej Brytanii tworzyli do tego stopnia zamkniete getta, ze ich dzieci w ogole nie mowily po angielsku, nie chodzily do szkoly, braly slub w Pakistanie w wieku 13 lat i zachodzily w ciaze, zeby potem sprowadzic do Wielkiej Brytanii ojca dziecka. Inny przyklad to obrzezanie np. we Francji, bardzo duzy problem i o wiele wiekszy, niz nam sie wydaje.
Nie wiem, jak to jest, ale np. u Polakow ten brak integracji przechodzi w pierwszym pokoleniu, ktore sie tutaj urodzi, bo dzieci ida do szkoly i jednak sie integruja, wcale nie ciagnie ich tak do Polski. Nikt nie rozrywa sobie koszuli zeby tylko zatrzymac polskie obywatelstwo i malo ktore dzieci dobrze mowia po polsku... ostatnio w zwiazku z polityka Erdogana rozgorzala dyskusja na temat obywatelstwa tureckiego ludzi mieszkajacych w Niemczech, naprawde dziwilam sie, z jakim uporem maniaka trzecie(!) pokolenie urodzone w Niemczech bronilo swojej przynaleznosci do Turcji i wieszalo psy na Niemczech. Nie wiem, mi sie wydaje, ze od pewnego poziomu pogardy do jakiegos kraju ludzie nie powinni byc zmuszani ( ) do mieszkania w nim. Ja te pogarde widzialam i dziwnie mi z tym.Aha, a co do tego, jak do mniejszosc niemiecka w Polsce kosi pieniadze - zliczcie sobie wszystkie zasilki, ktore Polacy pobieraja w Niemczech, jednoczesnie pracujac na czarno sprzatajac i zakladajac firmy, ktore nie placa podatkow .---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Oczywiscie nie mowie o wszystkich, ale zwracam uwage, ze ten problem jednak wystepuje. Jesli np. ''Niemiec'' z Afganskim imieniem i nazwiskiem dokonuje ataku terrorystycznego w imie ISIS, to chyba nie jest za bardzo zintegrowany . I pewnie by sie obrazil, jakby go nazwac NIemcem.
|
|
|
|
|
#2321 |
|
I tak powiem
|
Czarni w USA też niestety się nie integrują z białymi tak dobrze jak się to niektórym wydaje. Robert Smith, super inteligentny Murzyn z IQ 141, członek Mensy mówi o tym, że czarni nawet nie doceniają zdolnego czarnego, który kończy prestiżowe uczelnie, gdzie wiadomo jest więcej białych ludzi itd. Przeciwnie, o takim człowieku w czarnych społecznościach mówi się, że "zachowuje się jak biały", "buja się z białasami" itd. Istnieje nawet na takiego osobnika takie określenie jak "Oreo", czyli czarny na zewnątrz, biały w środku
![]() Dlatego Smith został jak to sam określa "rasowym realistą": https://www.amren.com/features/2017/...-race-realist/ |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7968088 1]W Polsce nadal niektorzy nie moga sobie wyobrazic, ze np. jakis Polak wezmie slub z Niemka, bo to Niemka, no przeciez jak to, Niemka. A wojna skonczyla sie lata temu. W Stanach Zjednoczonych panowala segregacja rasowa do lat 60. XX wieku (oficjalnie), nieoficjalnie jeszcze dluzej. Niby jak ma sie to zmienic z dnia na dzien? Wyobraz sobie, ze twoja matka musiala korzystac z innej toalety niz jej biale kolezanki w pracy. Bedzie cie teraz wychowywac na przyjaciela bialych? Mysle, ze na to potrzeba czasu.[/QUOTE]Tutaj czesto dziala taki sam schemat jak u nas.
Np wychowales sie w biednej, pato dzielnicy. Dostajesz sie na studia, jestes porzadnym obywatelem. Twoi pato znajomi nie beda umieli cie docenic, moga chciec cie sciagac w dol. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#2324 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7968088 1]W Stanach Zjednoczonych panowala segregacja rasowa do lat 60. XX wieku (oficjalnie), nieoficjalnie jeszcze dluzej. Niby jak ma sie to zmienic z dnia na dzien? Wyobraz sobie, ze twoja matka musiala korzystac z innej toalety niz jej biale kolezanki w pracy. Bedzie cie teraz wychowywac na przyjaciela bialych? Mysle, ze na to potrzeba czasu.[/QUOTE]
Myślę, że taki stosunek czarnych do innych czarnych ma miejsce głównie w środowiskach ludzi... prostych. Tam gdzie jest bieda, zacofanie, rasizm.W takich środowiskach wcale mnie nie dziwi, że będą mieli pretensje do jednego "ze swoich" że się sprzedał czy ich zdradził. Taka postawa jest widoczna nawet wśród Polaków wobec Polek, które np w UK żyją z innymi cudzoziemcami, biorą śluby itp. Mówią o nich z pogardą, jakby dosłownie zdradziły naród czy swoją rasę ale to zwykli troglodyci.Przecież Obama był prezydentem i raczej miał poparcie czarnych obywateli. Swoją drogą niedawno jedna z polskich firm obecna zagranicą, także w USA opublikowała sesję zdjęciową z polskimi modelkami. Jedna z nich miała drobne warkoczyki na całej głowie. Byłam w szoku w komentarzach z USA była g#wnoburza ze strony wielu czarnych kobiet, że to szkaluje ich dziedzictwo kulturowe itp, deklarowały, że już nic więcej z tej firmy nie kupią i oficjalnie się obrażały itp. Przyznam szczerze, że smutno się na to patrzyło. Wierzę jednak, że wśród normalnych, racjonalnie myślących czarnych kobiet takie zachowania są marginalne.
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jest dobra droga zaberanie tych pieniedzy a co gorsza rozpoczynanie NAGONKI na jezyk kaszubski i tym samym na ludzi, ktorzy sie tym jezykiem posluguja. Idealnym przykladem co taka nagonka robi z umyslami ludzi jest Twoj post. Najpierw piszesz o jezyku kaszubskim, ktorym posluguja sie obywatele polscy a zaraz potem przechodzisz do jezyka niemieckiego i ukrainskiego, ktorymi posluguja sie mniejszosci mieszkajace w Polsce. Dlaczego tak ci sie to skojarzylo? Bo dziala na ciebie, moze i podswiadomie, juz to co od czasow powojennych bylo w Polsce nagminne: jezykiem kaszubskim, gwara slaska posluguja sie obcy. Na pare lat byl spokoj, gwary "wyszly z domow" ale teraz okazuje sie, ze wraca to co bylo, jezyk kszubski, jezyk Polakow, okazuje sie byc bliskim jezykom obcym, a co za tym idzie, okazuje sie, ze znow ludzie mowiacy gwara, jezykiem kaszubskim zostana okrzyknieci obcymi. WSTYD!
|
|
|
#2326 |
|
I tak powiem
|
Najlepiej być ponad to, jak Morgan Freeman
![]() |
|
|
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7967860 1]Niejednokrotnie widzialam ludzi, ktorzy urodzili sie w Europie, ich rodzina jest tutaj od 2-3 pokolen, a oni nadal zyja ''po swojemu'', Europa gardza i pokazuja to na kazdym kroku. Najlepszy przyklad takiego braku integracji to chyba Pakistanczycy na przelomie tysiaclecia, w Wielkiej Brytanii tworzyli do tego stopnia zamkniete getta, ze ich dzieci w ogole nie mowily po angielsku, nie chodzily do szkoly, braly slub w Pakistanie w wieku 13 lat i zachodzily w ciaze, zeby potem sprowadzic do Wielkiej Brytanii ojca dziecka. Inny przyklad to obrzezanie np. we Francji, bardzo duzy problem i o wiele wiekszy, niz nam sie wydaje.
Nie wiem, jak to jest, ale np. u Polakow ten brak integracji przechodzi w pierwszym pokoleniu, ktore sie tutaj urodzi, bo dzieci ida do szkoly i jednak sie integruja, wcale nie ciagnie ich tak do Polski. Nikt nie rozrywa sobie koszuli zeby tylko zatrzymac polskie obywatelstwo i malo ktore dzieci dobrze mowia po polsku... ostatnio w zwiazku z polityka Erdogana rozgorzala dyskusja na temat obywatelstwa tureckiego ludzi mieszkajacych w Niemczech, naprawde dziwilam sie, z jakim uporem maniaka trzecie(!) pokolenie urodzone w Niemczech bronilo swojej przynaleznosci do Turcji i wieszalo psy na Niemczech. Nie wiem, mi sie wydaje, ze od pewnego poziomu pogardy do jakiegos kraju ludzie nie powinni byc zmuszani ( ) do mieszkania w nim. Ja te pogarde widzialam i dziwnie mi z tym.Aha, a co do tego, jak do mniejszosc niemiecka w Polsce kosi pieniadze - zliczcie sobie wszystkie zasilki, ktore Polacy pobieraja w Niemczech, jednoczesnie pracujac na czarno sprzatajac i zakladajac firmy, ktore nie placa podatkow .---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Oczywiscie nie mowie o wszystkich, ale zwracam uwage, ze ten problem jednak wystepuje. Jesli np. ''Niemiec'' z Afganskim imieniem i nazwiskiem dokonuje ataku terrorystycznego w imie ISIS, to chyba nie jest za bardzo zintegrowany . I pewnie by sie obrazil, jakby go nazwac NIemcem.[/QUOTE]Wystepuje. A sprobuj powiedziec, ze nie trzeba tu siedziec jak sie nie podoba, ze mozna wrocic, sprobuj tylko powiedziec, ze tu czujesz sie dobrze, to zostaniesz wyzwana od niemry, ktora broni heimatu Co zdarzylo sie i na oswieconym wizazu i napisala to osoba, ktorej bym w zyciu o cos takiego nie podejrzewala. To co siedzi w glowach niektorych ludzi to przekazuja oni swoim dzieciom i nie wiem czy jest w ogole jakakolwiek mozliwosc, ze mentalnosc taka sie zmieni, ze niektorzy ludzie wyjezdzajac ze swojego kraju beda umieli w nim zyc. To samo dotyczy wszelkich podzialow, takze na lini czarny-bialy, taka menatlnosc jest przekazywana nastepnym pokoleniom i nie wiem czy kiedykolwiek ten krag zostanie przerwany.
|
|
#2328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;7967860 1] Jesli np. ''Niemiec'' z Afganskim imieniem i nazwiskiem dokonuje ataku terrorystycznego w imie ISIS, to chyba nie jest za bardzo zintegrowany . I pewnie by sie obrazil, jakby go nazwac NIemcem.[/QUOTE]Pewnie tak. Ale w niektórych przypadkach może być tak, że facet rodzi się w zwykłej zintegrowanej rodzinie, żyje normalnym życiem... i nagle coś się zmienia, zaczyna być bardzo religijny, słuchać propagandy ISIS... i zaczyna się radykalizować. Cytat:
W ogóle noszenie symboli kulturowych czy tradycyjnych fryzur innych grup kulturowych "dla ozdoby" albo dla hecy jest troszkę problematyczne. Np. białe kobiety noszące bindi, bo to ładna błyskotka, albo pióropusze indiańskie na festiwalach... no, nie wiem, odczuwam dyskomfort jak widzę coś takiego.
|
|
|
#2329 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7969245 1]Z jednej strony rozumiem ten punkt widzenia, ale z drugiej ja wolałabym widzieć to raczej jako pozytywny wyraz, niejako ukłon w stronę tej kultury.[/QUOTE]
Dlatego to taki trudny temat - bo "mieszanie" i zapożyczanie z innych kultur może być bardzo wzbogacające. Ale trzeba zrozumieć kontekst kulturowy i okazać szacunek tym, od których "pożyczamy", a także zrozumieć, że czasami te zapożyczenia nie są mile widziane, zwłaszcza jeśli sięga się po nie dla zysku. I warto dokształcić się w kwestii symboli, które nam się podobają (np. niezbyt eleganckie jest zrobienie sobie tatuażu z wizerunkiem Buddy poniżej pasa, bo uznawane jest to w niektórych kulturach za brak szacunku).
|
|
#2331 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli moje przyjęcie czegoś z innej kultury uważam za neutralne lub pozytywne (w tym sensie, o którym mówiłam), to i tak najważniejsze jest to, czy członkowie tej kultury nie potraktują tego wręcz odwrotnie, jako obrazy. Według mnie to jest absolutnie kluczowe, mające precedencję nad moim widzimisię, nawet jeśli to jest jak najbardziej szczera chęć zbliżenia się w ten sposób do innej kultury, okazanie jej swego - z braku lepszego słowa - uznania. |
|
|
|
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślę, że używanie symboli narodowych czy religijnych albo strojów ludowych dla hecy może wkurzać, ale po 1. fryzura nie jest takim symbolem, a po 2. to nie jest powód do oskarżeń o rasizm (tylko to jest właśnie rasizm moim zdaniem). Zobaczcie, że krzyżyk jest wszechobecny w biżuterii i modzie i noszony przez bardzo kontrowersyjne i niechrześcijańskie gwiazdy. I spoko. Jak ktoś się burzy, że Behemoth spalił biblię na scenie to się śmiejemy, że mohery się nie znają na sztuce. A tu po prostu biała Polka miała warkoczyki na głowie. Jak byłam mała moja babcia fryzjerka sama mnie czesała w taki sposób i mówiła, że wyglądam jak Pocahontas bardzo mnie to cieszyło.
|
|
|
#2333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z innej beczki, nadszedł koniec neutralności internetu (chyba że kongres się pozbiera): http://technowinki.onet.pl/biznes-i-...zyskana/b63rhw
|
|
|
#2334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to korporacje takie jak Verizon się chyba cieszą. Zresztą jak mogli głosować inaczej skoro szef FCC pracował dla takiego Verizona np. Na Kongres bym raczej nie liczył, jeśli już to sądy federalne.
|
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, że się cieszą. Pai jest ich marionetką. Kongres teoretycznie może coś z tym zrobić w ciągu następnych 60 dni, ale to wymagałoby albo poparcia prezydenta (ha, ha, ha) albo wystarczająco dużej liczby Republikanów, co jest możliwe, ale mało prawdopodobne.
Paskudne jest to, że Pai chce uniemożliwić pojedynczym stanom wprowadzenie lokalnych regulacji w kwestii dostawy internetu. A myślałam, że Republikanom zależy na prawach stanów
|
|
#2336 |
|
I tak powiem
|
Naszła mnie ochota na śmieszkowanie
. W takim stanie będzie premier Morawiecki po słuchaniu poleceń Kaczyńskiego za jakiś rok xD: |
|
|
|
|
#2337 |
|
Raczkowanie
|
Czy to możliwe, że nikt tu jeszcze nie poruszył kwestii totalnej kompromitacji totalnej opozycji? Czy jest jakiś osobny wątek, który mi umknął
![]()
|
|
#2338 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Na dokladke kilka sfrustrowanych kobiet, ktorym los kobiet jest obojetny (mielismy nawet ostatnio na forum uzytkowniczke, ktora kobiet nie lubi i nie chodzi do kolejki w kasie, w ktorej jest kobieta). Az we mnie kipi. Opozycja z d.... wzieta. W tym jednym przypadku wypadalo troche solidarnosci okazac. http://sonar.wyborcza.pl/sonar/7,156...Redirects=true |
|
|
|
|
|
#2339 |
|
Raczkowanie
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8043041 6]Chyba nie. Mnie to nie dziwi. W kazdej partii znajda sie chojracy, ktorych kobieca wagina interesuje do momentu szczytu przyjemnosci, a potem to niech sie dzieje wola nieba i mogla nog nie rozkladac. I w ogole nalezalo jej sie.
Na dokladke kilka sfrustrowanych kobiet, ktorym los kobiet jest obojetny (mielismy nawet ostatnio na forum uzytkowniczke, ktora kobiet nie lubi i nie chodzi do kolejki w kasie, w ktorej jest kobieta). Az we mnie kipi. Opozycja z d.... wzieta. W tym jednym przypadku wypadalo troche solidarnosci okazac. http://sonar.wyborcza.pl/sonar/7,156...Redirects=true[/QUOTE] Mnie też to wkurzyło. Jedyna dobra strona jest taka, że może teraz Nowoczesna się w końcu rozpadnie, bo jak widać sama nie wie po jakiej jest stronie i jaki ma program. A słyszałaś tłumaczenia? Np to jest dobre > http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2...ia-ws-aborcji/ Jak w Polsce jest taka opozycja, to PiS naprawdę nie musi się starać, żeby wygrać.
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
Naprawdę ktokolwiek się spodziewał czegokolwiek dobrego po tej opozycji jaką mamy teraz w Sejmie?
Już tu kiedyś pisałem,że z taką opozycją jak .N żeby przegrać, to Kaczyński musiałby cudu dokonać. Nawet Antek wariat nie jest tak głupi jak obydwie największe partie opozycyjne. PO też ma ciekawe podejście - tych co głosowali nie po linii partii,ale jednak głosowali wywalili,a tych co olali sprawę choć byli na sali ukarali naganą i groszowymi sankcjami finansowymi. ![]() Jak karać to wszystkich równo, no ale Grzesiu wie lepiej... W Nowoczesnej jeszcze większa komedia - po wykopaniu Ryśka ze stołka partią rządzą kobiety niepodzielnie i co to dało ![]() Scheuring - Wielgus z tą dyktaturą kobiet to jednak trafiła w samo sedno
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

Czarny facet w tym samym? Uuauauau, włączamy syreny, bo pewnie ukradł. I jeszcze przeszukajmy, bo pewnie ma narkotyki.

) do mieszkania w nim. Ja te pogarde widzialam i dziwnie mi z tym.