Mamusie lipcowe 2018 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-11, 21:59   #4651
norka93
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Taaak tylko szkoda,że po jej przeprowadzce będziemy miały do siebie godzinę drogi i po porodzie ciężej będzie nam się spotykać i wspierać w trudach wychowania, przyjemniej na początku gdy maluchy będą małe

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zazdroszczę ciąży z siostrą Jakkolwiek to brzmi Ile ja bym dała, żeby mieć godzinę drogi do siostry... Tak, to mam 3 godziny. Mówię Ci, Asiu, lepsze to niż nic

Ogólnie, to dziwnie, bo jak jeszcze mieszkałam blisko z siostrą czy na stancji, to tak nie doceniałam, że ją mam, a teraz? Bardzo za nią tęsknię. Ona urlopy bierze, jak przyjeżdżam. Właśnie za tydzień się widzimy, jupi!

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-11 o 22:00
norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 22:18   #4652
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja bym nie chciała być równo w ciąży z bliska mi osoba.
Nie uniknie się porównania dzieci itp

Kuzynka M. Ma podobny termin do mojego i dziękuję Bogu, że nie mam ze sobą kontaktu.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 22:28   #4653
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Godzina drogi to jeszczez nie tak długo. Możecie sie kontaktować telefonicznie a spotykać kiedy uda Wam sie zatęsknić. Ja tez mam dwie siostry ale wszystkie jestemy rozrzucone po roznych częściach Europy. Kiedy udaje nam sie spotkać to wtedy jest prawdziwe świętowanie. Zwykle jestesmy reguralnie w kontakcie telefonicznym.
Wiadomo,że to nieduża odległość, ale mimo wszystko chciałabym ją mieć bliżej. Jest mi bliższa niż rodzice i najchętniej to bym z nią codziennie chodziła na spacery z wózkami
Ona jednak będzie miała gorzej, bo ja mam na dole teściową i w razie czego ma mi kto pomóc,zostać z synkiem a siostra przeprowadza się w okolicę,gdzie nikogo nie zna. Początki na pewno będą dla niej trudne.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę ciąży z siostrą Jakkolwiek to brzmi Ile ja bym dała, żeby mieć godzinę drogi do siostry... Tak, to mam 3 godziny. Mówię Ci, Asiu, lepsze to niż nic

Ogólnie, to dziwnie, bo jak jeszcze mieszkałam blisko z siostrą czy na stancji, to tak nie doceniałam, że ją mam, a teraz? Bardzo za nią tęsknię. Ona urlopy bierze, jak przyjeżdżam. Właśnie za tydzień się widzimy, jupi!
Ja z siostrą "za młodości" też miałam kiepskie relacje, a teraz jest moją najlepszą przyjaciółką. Nie wiem jak bym sobie radziła gdyby mieszkała w innym kraju albo nawet województwie. Dobrze przynajmniej,że teraz tak łatwo o kontakt telefoniczny/internetowy

Stary 2018-01-11, 22:57   #4654
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Wiadomo,że to nieduża odległość, ale mimo wszystko chciałabym ją mieć bliżej. Jest mi bliższa niż rodzice i najchętniej to bym z nią codziennie chodziła na spacery z wózkami
Ona jednak będzie miała gorzej, bo ja mam na dole teściową i w razie czego ma mi kto pomóc,zostać z synkiem a siostra przeprowadza się w okolicę,gdzie nikogo nie zna. Początki na pewno będą dla niej trudne.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Ja z siostrą "za młodości" też miałam kiepskie relacje, a teraz jest moją najlepszą przyjaciółką. Nie wiem jak bym sobie radziła gdyby mieszkała w innym kraju albo nawet województwie. Dobrze przynajmniej,że teraz tak łatwo o kontakt telefoniczny/internetowy

Nu, zawsze jakiś plusik się znajdzie

Kochane Mamusie, mam pytanie do Was. Te, które mają i chłopca i dziewczynkę. Czy Wasze ciąże z chłopcem i dziewczynką były różne od siebie?

Stary 2018-01-12, 01:49   #4655
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

Kochane Mamusie, mam pytanie do Was. Te, które mają i chłopca i dziewczynkę. Czy Wasze ciąże z chłopcem i dziewczynką były różne od siebie?
różne. i ta też jest różna od dwóch pozostałych 😍

Ja się naspałam. Pora na książki

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 02:50   #4656
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
różne. i ta też jest różna od dwóch pozostałych

Ja się naspałam. Pora na książki

Zapytałam, bo zaczęłam główkować. W pierwszej ciąży czułam się dobrze poza delikatnym wstrętem do porannej jajecznicy. Badania genetyczne po poronieniu potwierdziły dziewczynkę. W tej ciąży czuję się źle - czuję chłopca. Moje trzy znajome w ciąży z chłopcami też czuły się źle, wymioty, nudności. Jedna z nich jest teraz w ciąży z dziewczynką - nie pamięta żeby choć raz czuła się źle.

Jak to jest? Są tutaj mamusie, które z chłopcami czuły się źle, a z dziewczynkami dobrze? Wiem, że to tylko takie bajanie, ale chcę tylko wybadać czy jest coś na rzeczy. Odstępstwem jest nasza Blanka, która wymiotowała, że hej, a będzie dziewczynka A właśnie Blanka, na wizycie potwierdziła się dziewczynka?

Też nie śpię, nie miałam wieczornej drzemki i coś mnie nie muli.. Ale może dzięki temu zasnę wcześniej niż o 9. Czytam książę all time Nie pomaga

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-12 o 02:51
Stary 2018-01-12, 02:52   #4657
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Zapytałam, bo zaczęłam główkować. W pierwszej ciąży czułam się dobrze poza delikatnym wstrętem do porannej jajecznicy. Badania genetyczne po poronieniu potwierdziły dziewczynkę. W tej ciąży czuję się źle - czuję chłopca. Moje trzy znajome w ciąży z chłopcami też czuły się źle, wymioty, nudności. Jedna z nich jest teraz w ciąży z dziewczynką - nie pamięta żeby choć raz czuła się źle.

Jak to jest? Są tutaj mamusie, które z chłopcami czuły się źle, a z dziewczynkami dobrze? Wiem, że to tylko takie bajanie, ale chcę tylko wybadać czy jest coś na rzeczy. Odstępstwem jest nasza Blanka, która wymiotowała, że hej, a będzie dziewczynka A właśnie Blanka, na wizycie potwierdziła się dziewczynka?

Też nie śpię, nie miałam wieczornej drzemki i coś mnie nie muli.. Ale może dzięki temu zasnę wcześniej niż o 9. Czytam książę all time Nie pomaga
ja przy dziewczynce dużo gorzej jak przy chłopcu. Co łączy dziewczynkę z tą ciążą? jabłka. kocham jabłka

Stary 2018-01-12, 02:56   #4658
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
ja przy dziewczynce dużo gorzej jak przy chłopcu. Co łączy dziewczynkę z tą ciążą? jabłka. kocham jabłka

Nu to nie ma co główkować O, jabłuszka. Też kochałam, ale jak miałam zapalenie oskrzeli i nic mi nie wchodziło do żołądka.

Stary 2018-01-12, 03:12   #4659
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Nu to nie ma co główkować O, jabłuszka. Też kochałam, ale jak miałam zapalenie oskrzeli i nic mi nie wchodziło do żołądka.
ile nie spisz? ja od 1:30 kończę książkę

---------- Dopisano o 02:12 ---------- Poprzedni post napisano o 01:58 ----------

,, Czereśnie zawsze muszą być dwie "dziękuję za polecenie 🙂 Super książka. wciągnęła mnie. Tylko spać dalej się nie chce i czuję niedosyt!

Stary 2018-01-12, 03:12   #4660
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
ile nie spisz? ja od 1:30 kończę książkę

W sumie to wczoraj zasnęłam o 9 rano po nieprzespanej nocy i wstałam nie chwaląc się, dopiero przed 18... Nie dałam rady wcześniej. Mówiłam, że mi się poprzestawiały dnie i noce Także nie kładłam się wgle od 18 i mam nadzieję, że do 4tej zasnę jednym ciągiem już i wstanę o w miare normalnej porze.

Stary 2018-01-12, 03:14   #4661
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
W sumie to wczoraj zasnęłam o 9 rano po nieprzespanej nocy i wstałam nie chwaląc się, dopiero przed 18... Nie dałam rady wcześniej. Mówiłam, że mi się poprzestawiały dnie i noce Także nie kładłam się wgle od 18 i mam nadzieję, że do 4tej zasnę jednym ciągiem już i wstanę o w miare normalnej porze.
ja położyłam się przed 23 i pospane 2.5h...a do dzieci trzeba rano wstać... Spróbuję zasnąć 😴

Stary 2018-01-12, 03:18   #4662
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
ja położyłam się przed 23 i pospane 2.5h...a do dzieci trzeba rano wstać... Spróbuję zasnąć

Mam dokładnie tak samo. Kładę się o 23 i ZAWSZE śpię 2,5 godziny, nie dłużej.
Spróbuj, a nuż widelec się uda, powodzenia!

Stary 2018-01-12, 04:51   #4663
madziara889
Zakorzenienie

Tak jak mówice, na spokoknie podchodzę do braku ruchów, mam jeszcze czas.

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt

Witam nowe mamusie.

Norka, bidulko, to Ci się poprzestawiało.

Zasnęłam razem z Ewką i dopiero teraz przebrałam się w piżamę Zmarzłam tylko, bo spałam pod kocem.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 05:41   #4664
evees
Przyczajenie

Hej Dziewczyny, długo się nie udzielałam, a podczytywałam Was tylko wyrywkowo, mam ostatnio intensywny czas w pracy, ale na szczęście już od przyszłego poniedziałku L4 i mam nadzieję będzie mnie tu więcej gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, ja miałam wczoraj UG i wszystko jest w najlepszym porządku, aż się łezka w oku kręciła kiedy pani dr opisywała każdą część ciała i każdy patametr i za każdym razem mówiła, że jest prawidłowy, cudowne uczucie wczoraj wg Usg 13t0d i NT 1.8 czyli dokładnie tak jak miałam przy córce maleństwo ma 67mm i piękny nosek mogę teraz odetchnąć z ulgą. Mdłości jakby powoli mi przechodzą i apetyt ciut lepszy, wraca we mnie życie ;-)

Przybijam 5 dziewczynom, które ujawniły, że są z lubelskiego bądź samego Lublina, nie pisałam tu wcześniej, ale ja też

Z tematów, które mi tu mignęły to jeśli chodzi o ruchy to dziewczyny, które jeszcze ich nie czujecie nie przejmujcie się, ja w poprzedniej ciąży się naczekałam i poczułam dopiero w 21tc, ale to nadal jest w granicach normy.

Niedawno dowiedziałam się, że moja bratowa też jest w ciąży i akurat dla mnie to już teraz na tym etapie jest bardzo męczące bo non stop zasypuje mnie smsami z pytaniami i porównaniami dolegliwości, potem zapewne cały czas będzie porównywała dzieci... będzie między nimi 1,5 miesiąca różnicy. Mieszkają z moim bratem u moich rodziców więc kontakt jest i będzie częsty więc porównania zapewne nigdy się nie skończą

No nic ja wstaję do pracy, dzis ostatni dzień juppi miłego dnia dla Was Dziewczęta
evees jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 05:56   #4665
Elaaaa
Wtajemniczenie

porannarosa witaj! 😊 U mnie też termin 17.07, wg ostatniego UG 😊😊 rozgościć się 😊

norka, pozytwna ja coś ostatnio odstaje .. śpie ciagiem od wieczora do 4-5 nie jest źle. A Wam współczuję i życzę dużo snu 😘😘

Ja też jestem z siostrą bardzo blisko, wspieramy się w każdym względzie. Mocno się angażowałam w wychowanie jej córy, więc szlaki mamy trochę przetarte. Wiem, że teraz na pewno mogę na nią liczyć przy swoim 😊

Chyba dziś lecę do przychodni.. kaszel nie ustępuje, zaczynam mieć zatkany nos, boli mnie gardzioł.. mecze się coraz bardziej.

Miłego dnia dziewczyny! 😉

Stary 2018-01-12, 05:57   #4666
summer_overture
Zadomowienie

Cześć, Dziewczyny,

gratuluję wszystkim zdrowych Maluchów i cieszę się, że stres macie za sobą
Ja mam wizytę 16.01. i już nie mogę się doczekać, mam tyle pytań i wątpliwości.
P.s. czy przy każdej wizycie, tj. co miesiąc, macie robione USG?

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 06:22   #4667
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Cześć, Dziewczyny,

Ja mam na każdej, ale chodzę prywatnie 😊

Stary 2018-01-12, 07:13   #4668
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Cześć, Dziewczyny,

ja mam przy każdej, ale chodzę prywatnie.

Stary 2018-01-12, 07:42   #4669
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja w prawdzie nie mam jeszcze takich doświadczeń, ale moja mama, która ma dwie córki, opowiadała, że w obu ciążach czuła się zupełnie inaczej. W pierwszej, bardzo źle, wymiotowała, była bardzo osłabiona itd - wtedy urodziłam się ja
W drugiej ciąży podobno czuła się świetnie całą ciążę i była przekonana, że będzie chłopak, a urodziła się moja siostra.
Więc to chyba nie ma reguły.

Cytat:
Napisane przez evees Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, długo się nie udzielałam, a podczytywałam Was tylko wyrywkowo, mam ostatnio intensywny czas w pracy, ale na szczęście już od przyszłego poniedziałku L4 i mam nadzieję będzie mnie tu więcej gratuluję wszystkich pozytywnych wizyt, ja miałam wczoraj UG i wszystko jest w najlepszym porządku, aż się łezka w oku kręciła kiedy pani dr opisywała każdą część ciała i każdy patametr i za każdym razem mówiła, że jest prawidłowy, cudowne uczucie wczoraj wg Usg 13t0d i NT 1.8 czyli dokładnie tak jak miałam przy córce maleństwo ma 67mm i piękny nosek mogę teraz odetchnąć z ulgą. Mdłości jakby powoli mi przechodzą i apetyt ciut lepszy, wraca we mnie życie ;-)

Przybijam 5 dziewczynom, które ujawniły, że są z lubelskiego bądź samego Lublina, nie pisałam tu wcześniej, ale ja też

Z tematów, które mi tu mignęły to jeśli chodzi o ruchy to dziewczyny, które jeszcze ich nie czujecie nie przejmujcie się, ja w poprzedniej ciąży się naczekałam i poczułam dopiero w 21tc, ale to nadal jest w granicach normy.

Niedawno dowiedziałam się, że moja bratowa też jest w ciąży i akurat dla mnie to już teraz na tym etapie jest bardzo męczące bo non stop zasypuje mnie smsami z pytaniami i porównaniami dolegliwości, potem zapewne cały czas będzie porównywała dzieci... będzie między nimi 1,5 miesiąca różnicy. Mieszkają z moim bratem u moich rodziców więc kontakt jest i będzie częsty więc porównania zapewne nigdy się nie skończą

No nic ja wstaję do pracy, dzis ostatni dzień juppi miłego dnia dla Was Dziewczęta
Witaj evees

U mnie dwie znajome są też na początku ciąży i bardzo się cieszę, że będziemy miały dzieci w podobnym wieku. Poza tym fajnie jest się powymieniać wrażeniami na bieżąco

Cytat:
Cześć, Dziewczyny,

Ja chodzę prywatnie i mam robione na każdej wizycie.
W poprzedniej ciąży chciałam chodzić na NFZ i lekarz powiedział mi, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to refundowane są tylko 3 USG w czasie całej ciąży - między 11 a 13 tc (czyli pewnie genetyczne), połówkowe i w III trymestrze. Trochę mnie to zdziwiło, bo jak stwierdzić czy ciąża przebiega prawidłowo bez USG :/
Między innymi dlatego zrezygnowałam z NFZ
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:18   #4670
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
)

W poprzedniej ciąży chciałam chodzić na NFZ i lekarz powiedział mi, że jeśli ciąża przebiega prawidłowo, to refundowane są tylko 3 USG w czasie całej ciąży - między 11 a 13 tc (czyli pewnie genetyczne), połówkowe i w III trymestrze. Trochę mnie to zdziwiło, bo jak stwierdzić czy ciąża przebiega prawidłowo bez USG :/
Między innymi dlatego zrezygnowałam z NFZ
ja też z tych względów... jeszcze jak się ruchów nie czuje... to do 20 tyg się zamartwiać?

Stary 2018-01-12, 08:39   #4671
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, Dziewczyny,

W poprzedniej ciąży nie, w tej poki co,, na każdej wizycie, a chodze na nfz .

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:40   #4672
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam na każdej, ale chodzę prywatnie ��

A ja na NFZ do gina i też chce mnie prześwietlać na każdej, ale się zbuntowałam i odmówiłam. Ale teraz 16.01. zrobię, tak na wszelki wypadek, bo potem dopiero połówkowe

Dziś rano po rehabilitacjach poszłam po coś na śniadanie i wpadł mi w oczy paprykarz.... przepadłam z kretesem, mało brakowało a zaczęłabym lizać puszkę jeszcze w sklepie :P

Przeglądam wózki i zobaczyłam coś takiego:

http://allegro.pl/wozek-3w1-goya-x3-...999278929.html

do wyboru są 3 rodzaje kół, czy wiecie może czym one się różnią??

I jeszcze jedno pytanie: czy któraś z was wie, jaki producent/model jest najlżejszy ze wszystkich?? Z powodu przepukliny na wielu odcinkach kr. nie mogę dźwigać i dla mnie waga jest priorytetem przy wyborze fury dla Małego

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK

Edytowane przez summer_overture
Czas edycji: 2018-01-12 o 08:47
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:10   #4673
Sandam13
Rozeznanie

Dzień dobry! Stres przed UG tak mnie dopadł że spałam może 3 godziny.. Prosimy o kciuki bo zaraz jedziemy..
Arya09 niewiem o której masz UG ale trzymam kciuki tak jak za siebie

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:16   #4674
fioletowe okulary
Raczkowanie

Sandam trzymam kciuki, będzie Dobrze!!!! Pamiętam swój stres przed UG i doskonale Cie rozumiem. Ciężko się wyluzować, ale po badaniu wyjdziesz już spokojna i szczęśliwa że wszystko jest dobrze !

Kciuki za resztę wizyt !

Podlaczam się do pytania o lekki wózek.

Przez pierwsze dwa miesiące chodziłam na badania na NFZ i lekarz kazał mi nadać krem i mocz co 3-4 tygodnie. Teraz chodzę prywatnie i nic o badaniach mi dr nie mówi. Gdy zaczął się II trymestr sama sobie te badania zrobiłam i pokazałam lekarzowi.

Co ile Wy macie zalecane krew i mocz ?
Stary 2018-01-12, 09:18   #4675
evees
Przyczajenie

Witaj evees

U mnie dwie znajome są też na początku ciąży i bardzo się cieszę, że będziemy miały dzieci w podobnym wieku. Poza tym fajnie jest się powymieniać wrażeniami na bieżąco

Może jeszcze zależy jakie się ma relacje z tymi osobami, moja bratowa jest akurat z tych co "wiedzą lepiej, a ich lekarz jest mądrzejszy". A dodam że mnie zasypuje swoimi "mądrościami" po kilkanaście-kilkadziesiąt razy dziennie

Między innymi dlatego zrezygnowałam z NFZ[/QUOTE]
evees jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:21   #4676
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fioletowe okulary Pokaż wiadomość

Przez pierwsze dwa miesiące chodziłam na badania na NFZ i lekarz kazał mi nadać krem i mocz co 3-4 tygodnie. Teraz chodzę prywatnie i nic o badaniach mi dr nie mówi. Gdy zaczął się II trymestr sama sobie te badania zrobiłam i pokazałam lekarzowi.

Co ile Wy macie zalecane krew i mocz ?
ja miałam dopiero raz. Wyniki wszystkie super, to nie każe mi co chwilę.

Stary 2018-01-12, 09:26   #4677
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba tak jak dziewczyny piszą nie da sie porównywać. Mam dwie siostry obie maja parke i obie mowia zupełnie co innego...

Jedna na dziewczynkę jadła ciagle kwaśne a na chłopca jadła słodkie i tak juz dzieciom zostało. Chłopak jest szalony za czekolada a dziewczynka za kapusta kiszona i ogórkami.

Kuzynka z koleji mowi ze w ciazy z dziecznynka miała ochote na ostre i wcale nie czuła mdłości. Przy bliźniakach (parce) bardzo ja mdlilo i zajadała czekolade na przemian z kapusta Kiszona.

Dzien dobry! Posypałam do 8. Teraz kawka. Wieczorem mam party.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 09:57   #4678
arya09
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, Dziewczyny,

Ja mam robione na każdej wizycie
Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! Stres przed UG tak mnie dopadł że spałam może 3 godziny.. Prosimy o kciuki bo zaraz jedziemy..
Arya09 niewiem o której masz UG ale trzymam kciuki tak jak za siebie

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Ja dopiero o 16.30 strasznie się stresuje. Aż głupie sny jakieś miałam że wszystko wyszło źle:/
Powodzenia i trzymam
Dobrze że jestem w pracy to się zajmuje robotą i mniej myślę.

Miłego dnia dziewczyny. Odezwę się po wizycie

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:14   #4679
KarolinaK
Zakorzenienie

Powodzenia Arya!

A ja zajadam śniadanko .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DC3948FA-F765-401B-8E59-CE4CB80FE49E.jpg (72,3 KB, 40 załadowań)
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 10:15   #4680
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny kciuki za UG 👍👍👍
Czekamy na wieści!

fioletoweokulary ja mam morfologię i mocz co wizytę 😊

Też się rozglądam za wózkiem, co prawda mamy jeden na oku ale w necie ma opinie świetne, tylko wszyscy piszą że ciężki a mi zależy na tym żeby nie był zbyt gramotny.. i teraz muszę go szukać po sklepach, a u nas jak na lekarstwo sklepów z wózkami i wyboru żadnego 😐

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości