Mamusie marcowe 2018 cz. 6 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-11, 21:36   #4771
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
myślicie, że kremowy kombinezon misiowy nada się dla chłopca czy zbyt dziewczyński?
julietta83 ja dla mojego małego też wzięłam kremowy śliczny bierz i się nie zastanawiaj
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 21:40   #4772
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
To co, będzie marchewka po 4 miesiącu?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli padnę trupem przy porodzie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 21:58   #4773
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Ciekawe jak tam Lelowa po wizycie.

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 22:04   #4774
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
myślicie, że kremowy kombinezon misiowy nada się dla chłopca czy zbyt dziewczyński?
Ja tez mam jakis kremowy kombinezon (jeden z pieciu chyba :/)

Alez mi maly noge w zebra wsadzil, ciezko mi sie lezy bo cisnie okropnie. Zeby bylo fajniej to mam okropne wzdecia nie wiem po czym

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 22:44   #4775
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Gratuluję udanych wizyt!
Kupiłam komode na ubranka dla synka. Jestem zadowolona
Z Zosia u lekarza nie za duzo sie dowiedzieliśmy, w sumie tyle co nic nastepna wizyta 13.04 (piątek) na 13 . Mąż już sam pewnie będzie musiał z mała jechać.
Spokojniej nocy życzę

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 23:40   #4776
lelowa
Zakorzenienie

Kochane przepraszam, ze tak pozno ale dzisiejszy dzien byl bardzo ciezki, padam doslownie na ryjek. Wizyta ok, wszystko jest w porzadku, ulga niesamowita Jutro napisze wiecej. Mialam tez wrzucic wczoraj zdj literek do klubu i tez zapomnialam, obiecuje jutro wszystko ogarnac.

Dzis was nie nadrobie poszukam tylko wizyt dziewczyn, a jutro poczytam reszte.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-11 o 23:41
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 23:45   #4777
Pannkaka
Rozeznanie

To teraz już możemy iść spać spokojnie

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 23:49   #4778
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
To opowiem wam i moje wrażenia z dzisiejszej wizyty. Poszłam z myślą że dziś nudno tam będzie, bo nie całe 2 tyg temu miałam usg 3 trym u mojego gina właśnie. A ten po wywiadzie, pomiarze ciśnienia i wagi, uzupełnieniu całej dokumentacji... uwaga, zaprasza mnie na usg 😁 nie ukrywam że mnie pozytywnie zaskoczył (Ale myślę że chyba zapomniał o tym wcześniejszym usg, bo nigdy nie był taki skory do częstego usg i w sumie wyglądało to jak to usg 3 trym.) no i wymierzyl mi synka i wszystko znów posprawdzal, i waży 1950 g i podskakiwal i drapal się po głowie i ssal paluszki 😍 i doktorek próbował złapać na zdjęciu twarz z frontu i się nie udało, maly pokazywał tylko profil lub czubek głowy 😉 ale jestem taka zadowolona bo sobie dłużej dziś na niego popatrzylam dzięki temu że gin tak go próbował długo złapać 😍 😉

A i moja hemoglobina 12.8 😎 ale kazał dalej żelazo jeść bo ferrytyna nie za dobra bo tylko 24, i powiedział że moje żelazo jest na bieżąco zuzywane i nie mam zapasu 😐 reszta elegancko

W nagrodę kupiłam synkowi pampersy w auchanie 😁

Swietne wiesci! Pozytywna wizyta

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Hej hej 😊

Na szybko i z telefonu bo z trasy nadaje, w McD przy kawie czekamy aż otworzą nam sklep z fotelikami 😉

My juz po USG bo mieliśmy na 9.40. Wszystkie pomiary wypadly prawidłowo i bez zastrzeżeń. Mala wazy okolo 2 kg wiec pulpeta wyciskac nie będziemy raczej 😁 Poszla w mamusie bo miałam 2900 jak sie urodziłam. Położenie dalej miednicowe (nogi na glowie)) wiec będziemy czekać na rozwój sytuacji czy hrabianka nam sie obróci 😊
Gratuluje i ciesze sie ogromnie, ze wszystko w porzadku, tylko niech sie panienka w koncu obroci

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Już po wizycie buzi nie widziałam, bo mała trzymała stopy na głowie na szczęście ładnie rośnie, ma 1650g. Wszystkie przepływy prawidlowe, jestem spokojniejsza leży jakoś bokiem, też złożona jak scyzoryk
Gratulacje, bardzo sie ciesze, ze u nas wszystkich wiyzty przebiegly dobrze

Teraz moge isc spac
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-11, 23:54   #4779
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Kochane przepraszam, ze tak pozno ale dzisiejszy dzien byl bardzo ciezki, padam doslownie na ryjek. Wizyta ok, wszystko jest w porzadku, ulga niesamowita Jutro napisze wiecej. Mialam tez wrzucic wczoraj zdj literek do klubu i tez zapomnialam, obiecuje jutro wszystko ogarnac.

Dzis was nie nadrobie poszukam tylko wizyt dziewczyn, a jutro poczytam reszte.
Super! No to dzisiaj życzę wszystkim dobrej nocki mam nadzieję że obudzicie się najwcześniej o 8:00 :cwaniak:

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 04:56   #4780
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dzień dobry

Lelowa, gratuluję wizyty, czekamy na jakieś szczegóły

Powiem Wam, że to wczorajsze usg jakoś mniej mnie stresowalo, przyjęłam taktykę, że gdyby coś było nie tak, to już by to wykryli na tych wszystkich badaniach, więc musi być dobrze

Dzisiaj znowu pobudka punkt 3:30, żelazo, godzina turlania, siku, karmienie kotów, śniadanie i teraz internety
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 06:51   #4781
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Po SR wracam taka styrana jakbym 10 godzin w pracy była. Jeszcze wczoraj Dzieć mi pupkę pod zebrami prężył i siedziałam 2,5 godziny wyprostowana jak struna, prowadząca chwaliła, ze dbam o kręgosłup, a ja inaczej nie dałam rady usiąść

Julietta, bardzo ładny kombinezon

Joanna, brawa za udaną wizytę świetne wiesci, że mała w porzadku

Czarodziejka, jak Ci minęła noc na samym materacu? Oj ja bym bardzo cierpiała po stracie łóżka. Moze nie mam takiego mega ekstra wypasionego, ale bardzo mi sie podoba i o nie walczyłam. Także rozumiem ból wynoszenia.

Lelowa, super, że po wizycie jesteś zadowolona. Czekamy na szczegóły jak juz bedziesz miec sile

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 07:15   #4782
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Wizyta ok, wszystko jest w porzadku, ulga niesamowita .
Super!!!

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Po SR wracam taka styrana jakbym 10 godzin w pracy była.
A wiesz, że miałam tak samo? Co prawda nasze zajęcia były późno bo od 18.00 do 21.00 plus ok. 40 minut na powrót ale z drugiej strony nie były jakieś strasznie obciążające

Ja za godzinę wyruszam do Wawy na wizytę u prywatnej. A tak mi się nie chce że szok. Najchętniej zawinęłabym się w kołdrowe burrito...
i jeszcze zakupy na obiad, na który nie mam pomysłu. Chyba będzie jakiś gotowiec
Stary 2018-01-12, 07:21   #4783
julietta83
Zakorzenienie

witam w piątek

dzięki za wszystkie rady co do kombinezonu, był za 40 zł online, zobaczymy jak przyjdzie
mam już jeden misiowy szary z reserved, no ale jakiś na zmianę by się przydał
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 07:27   #4784
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Obudziłam się dziś zaraz przed 6. Bez ani jeden pobudki w nocy. Dawno nie było tak dobrze 😝

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 07:29   #4785
_Selina_
Zakorzenienie

Dzień dobry dzisiaj mamy dzień lenia, więc przynajmniej do około 14 będę w miarę na bieżąco
Miłego dnia

_Selina_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 07:57   #4786
Pannkaka
Rozeznanie

Dzien dobry! Spalam moze nie tak dlugo, bo niecale 7h, ale w tym 5,5h nieprzerwanego snu - nie pamietam kiedy ostatnio tyle mialam

Cytat:
Napisane przez Lenka_007 Pokaż wiadomość
Czarodziejka może zaraz się znajdą buty. Czasem po prostu wystarczy przestać szukać
Nie musza, ja kiedys w ten sposob wyrzucilam kilka ulubionych zabawek corki. To byla sama koncowka przeprowadzki z raczkujacym maluchem, niestety nie moge na ciaze zrzucic. Szukalam wszedzie, az doszlam do tego, ze musialam wyrzucic do smieci

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Myślałam że każdy ma taką rozkminę :P Ja za każdym razem omijam centra handlowe i popularne sklepy w pierwsze weekendy po wypłatach Teraz tylko się łamię i jedziemy po wyprawkę w sobotę bo już nie chcę dłużej czekać. Ale powiedziałam właśnie mężowi że wstajemy i jedziemy a nie czekamy do południa żeby było więcej ludzi
W Sztokholmie jest taki wyrazny efekt we wszystkich knajpach, zaraz po wyplatach nie mozna stolika znalezc, czy to w porze lunchu, czy wieczorem, a przed wyplatami czesto pustki

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że to wczorajsze usg jakoś mniej mnie stresowalo, przyjęłam taktykę, że gdyby coś było nie tak, to już by to wykryli na tych wszystkich badaniach, więc musi być dobrze
Moj stres nie odpuszcza, nie wiem dlaczego ciagle sie zastanawiam, czy nie sacza mi sie wody bez mojej wiedzy (mialam taki przypadek w rodzinie, mama sie nie zorientowala az nagle sie okazalo, ze wod praktycznie brak i cc na szybko), czy lozysko dobrze funkcjonuje, ba, czy blizna po cc ma sie dobrze... Staram sie podchodzic na luzie, no ale nie da sie

Milego dnia!
Stary 2018-01-12, 07:57   #4787
bloody_marry
Rozeznanie

Oglądam właśnie TVN a tam pięcioraczki urodzone w 26 tc, najmniejsza ważyła 500ileś gram teraz to już 10-latki. Niesamowite.

Gratuluje kolejnych udanych wizyt i samych dobrych informacji, oby tak dalej!

Wczoraj miałam kolejne zajęcia SR i nawet miło się zaskoczylam. Po nocnej wizycie na IP byłam podłamana stanem szpitala i lekarzem. Ale okazuje się że oddział jest kilka lat po remoncie, wygląda prawie jak w Na dobre i na zle salę do porodu są bardzo duże, z łazienkami, jedna też z wanną do łagodzenia bólu, są te wszystkie gadżety jak worki, piłki, drabinki... Nawet radio i TV czyli mnóstwo rzeczy na które nie wyobrażam sobie że nawet spojrzę

Miło zaskoczyła mnie też położna, powiedziała że dwie h po porodzie mama leży na tej sali z dzieckiem. Dopiero potem dziecko ważą itd. ale że czasem mamy same nalegają żeby dziecko zabrać i zważyć :/

Gorzej jest z CC, bo tutaj dziecko zabierają tradycyjnie... Trochę się jeszcze czailam ale mam zamiar dopytać czy jak się ładnie poprosi do po CC ktoś pomoże mi się obrócić i poleżeć z małą i mam nadzieję też nakarmić.

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:08   #4788
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Oglądam właśnie TVN a tam pięcioraczki urodzone w 26 tc, najmniejsza ważyła 500ileś gram teraz to już 10-latki. Niesamowite.

Gratuluje kolejnych udanych wizyt i samych dobrych informacji, oby tak dalej!

Wczoraj miałam kolejne zajęcia SR i nawet miło się zaskoczylam. Po nocnej wizycie na IP byłam podłamana stanem szpitala i lekarzem. Ale okazuje się że oddział jest kilka lat po remoncie, wygląda prawie jak w Na dobre i na zle salę do porodu są bardzo duże, z łazienkami, jedna też z wanną do łagodzenia bólu, są te wszystkie gadżety jak worki, piłki, drabinki... Nawet radio i TV czyli mnóstwo rzeczy na które nie wyobrażam sobie że nawet spojrzę

Miło zaskoczyła mnie też położna, powiedziała że dwie h po porodzie mama leży na tej sali z dzieckiem. Dopiero potem dziecko ważą itd. ale że czasem mamy same nalegają żeby dziecko zabrać i zważyć :/

Gorzej jest z CC, bo tutaj dziecko zabierają tradycyjnie... Trochę się jeszcze czailam ale mam zamiar dopytać czy jak się ładnie poprosi do po CC ktoś pomoże mi się obrócić i poleżeć z małą i mam nadzieję też nakarmić.

Zapytaj o możliwość kangurowania przez tatę po cc, u nas położna mówiła, że tak można, sam lekarz prowadzący mówił, że tam gdzie będziemy rodzić też coś takiego praktykują.

Stary 2018-01-12, 08:11   #4789
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość

Nie oglądałam, ale zaraz mi się nasunęły pięcioraczki ode mnie z miasta. Wiek chyba nawet by się zgadzał. Poszukam potem na stronie nagrania.

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:13   #4790
Wilanka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, wita się córka marnotrawna

Już mi jest tak głupio i źle, że tak rzadko jestem w stanie coś napisać, ale nie mogę znaleźć czasu, żeby tak spokojnie siąść. Jak córcia widzi, że mam tel w ręce, to zaraz przybiega i próbuje go wziąć i po mnie łazi i się wspina, a laptopa to wogóle nie jestem w stanie przy niej otworzyć, bo chcę klikać. A i ta nie chcę, żeby widziała i się uczyła, że tel w ręce cały czas.

Przede wszystkim gratuluję Wam wizyt, wag dzieciaczków, dalszych zakupów wyprawkowych i trzymam kciuki za te uczące się

Ja już na szczęście bez kataru, ale pierwsze dni, to tak mi nos zapchało, że nie mogłam wypowiedzieć dłuższego zdania, bo mi powietrza brakowało i myślałam, że się uduszę. Córcia ma jeszcze resztki kaszlu, ale z dnia na dzień coraz lepiej, dziś ostatni dzień leków i inhalacji.

W końcu wzięłam się za wyprawkę, stacjonarnie co mogłam to kupiłam, zamówiłam materac do łóżeczka na allegro, pozostało kliknąć zamówienie na gemini, bo koszyk już zapełniony i przez weekend w końcu przejrzę i posegreguje ciuszki po córce i w przyszłym tygodniu będę prała. Taki jest plan.

No i z tym materacem zaliczyłam kalafiora ciążowego
Zamówiłam go przedwczoraj, dostałam maila, że czeka na odbiór przez kuriera. I wczoraj rano dostałam smsa, że kurier przyjedzie między 11 a 12. No to sobie myślę super, szybciutko. Dzwonię do męża, że materac przyjedzie itd. No i mija ten czas, a kuriera nie ma. Uznałam, że może później przyjedzie, jakaś obsuwa czy coś. W międzyczasie przyszła paczka z h&m (dwie pary cieplutkich skarpetek dla malutkiej). Przyszedł wieczór, kuriera nie ma i przed 21 sprawdzam status przesyłki, a tam, że doręczona i to jeszcze że ja podpisałam odbior! Mówie to mężowi, i że będę dzwonić do kuriera, bo mam jego nr w smsie. Od razu mnie nakręcił, że mam mu powiedzieć o fałszowaniu podpisu, że gdzie materac, itp. Przemyślałam sprawe i uznałam, że zadzwonię z rana, bo już jednak późno. No i po godzinie oświeciło mnie, że ten kurier to nie materac, a te skarpetki z h&m nie wiem, czemu złożyłam od początku, że to materac. No i dobrze, że nie zadzwoniłam od razu, bo bym biednemu facetowi zrobiła awanturę bez powodu. A mąż to się tylko ze mnie śmiał jak mu to powiedziałam.

Te machlojki z za wielkimi cenami na allegro to chyba tak specjalnie liczą, że ludzie nie zauważą albo co. Tam gdzie kupowalam ten materac sprzedają np. katarek za niecałe 40zł, a katarek plus za niecałe 600zł! Parę innych rzeczy też ma takie zaporowe ceny. Liczą na naiwność innych czy jak?

Upiekłam wczoraj mężowi do pracy ciasto, jako, że po pierwszej wypłacie jest. Aż wstawie zdjecie z tel za chwile, bo jestem taka dumna jak ładnie wygląda jak je poporcjowałam
Przepis na gwiazdę też już mam zapisany przez Was i będę robiła, ale chyba dopiero w przyszłym tygodniu albo w następny weekend.
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:17   #4791
Wilanka
Rozeznanie

DSC_3420.JPG

Stary 2018-01-12, 08:26   #4792
_Selina_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Poproszę przepis

Stary 2018-01-12, 08:37   #4793
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Selina_ Pokaż wiadomość
Poproszę przepis

Proszę
https://m.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/przepis-kostka-...39,izaa-a.html

Na górze ułożyłam po bezie, ale to już była moja inwencja twórcza

Edit: coś mi nie chce linka wczytać, kasuje mi część, nie wiem czemu. Wpisz smaker kostka alpejska i powinnaś znaleźć

Edytowane przez Wilanka
Czas edycji: 2018-01-12 o 08:40
Stary 2018-01-12, 08:37   #4794
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej lelowa - najwazniejsze ze wszystko jest ok

Wilanka - apetycznie wyglada to ciacho

Corka znowu dala pospac i dzis jestem wyspana
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:42   #4795
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry

Dzisiaj malowanie, juz mi słabo
Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Po SR wracam taka styrana jakbym 10 godzin w pracy była. Jeszcze wczoraj Dzieć mi pupkę pod zebrami prężył i siedziałam 2,5 godziny wyprostowana jak struna, prowadząca chwaliła, ze dbam o kręgosłup, a ja inaczej nie dałam rady usiąść

Julietta, bardzo ładny kombinezon

Joanna, brawa za udaną wizytę świetne wiesci, że mała w porzadku

Czarodziejka, jak Ci minęła noc na samym materacu? Oj ja bym bardzo cierpiała po stracie łóżka. Moze nie mam takiego mega ekstra wypasionego, ale bardzo mi sie podoba i o nie walczyłam. Także rozumiem ból wynoszenia.

Lelowa, super, że po wizycie jesteś zadowolona. Czekamy na szczegóły jak juz bedziesz miec sile

Spało się nawet nieźle. Łatwiej mi się było przetoczyć na podłogę, żeby iść do WC. Nowe łóżko już zamówione, będzie pewnie w przyszłym tygodniu. Tamto sie nie zmieści w drugą stronę i nie było wyjścia.

Aha, buty szlag trafił....

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Lelowa, super że na wizycie ok. Juz się trochę martwiłam jak nic nie pisałaś.

Wilanka, ale bym jadła

Stary 2018-01-12, 08:46   #4796
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Jak dla mnie uniseks Super

Mąż rozkrecil i wyniósł nasze piękne łóżko bambusowe do piwnicy, chlip chlip chlip Wystawiłam je na sprzedaż. Będziemy dziś spać jak za dawnych czasów, na samym materacu rozłożonym na podłodze
Dałaś radę wstać z tego materaca?

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość
Jutro jadę po kapcie do pepco i pojemniki na żywność do mikro (na rosołek od mamusi do szpitala)

Dalej nie zrobiłam zamówienia na gemini
Przypomniałaś mi, że gumowe kapcie muszę kupić.
Z apteki też dalej nie zamówiłam

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A wiesz, że miałam tak samo? Co prawda nasze zajęcia były późno bo od 18.00 do 21.00 plus ok. 40 minut na powrót ale z drugiej strony nie były jakieś strasznie obciążające
U nas raz jeden tatuś zasnął

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Moj stres nie odpuszcza, nie wiem dlaczego ciagle sie zastanawiam, czy nie sacza mi sie wody bez mojej wiedzy (mialam taki przypadek w rodzinie, mama sie nie zorientowala az nagle sie okazalo, ze wod praktycznie brak i cc na szybko), czy lozysko dobrze funkcjonuje, ba, czy blizna po cc ma sie dobrze... Staram sie podchodzic na luzie, no ale nie da sie
To przez ten brak dostępu do usg
Chociaż ja np. ostatnio przymusiłam gina do pomiaru wód On wychodzi z założenia, że jak szyjka twarda i zamknięta, to się wszystko trzyma. Albo bez pomiaru widzi na usg, ale nie wiem, czy to możliwe.

Wilanka, super, że córcia zdrowieje. Ciacho wyszło ci zbyt piękne, pomyślą, że z cukierni
parapet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:47   #4797
Lunak
Wtajemniczenie

Torrence, my mamy od 18 do 20:30, ale zanim do domu wrócimy to po 21 jest. I tak samo nie ma na nich nic strasznego co by mnie mogło męczyć. Siedzimy i słuchamy. Czasami jakies ćwiczenie pokazują.

Karolka, a jak zdrowotnie sie czujesz?

Selina, w koncu odpocznij chwile w łożku poleż ile sie da itd Tobie sie należy

Bloody, nie wiem jak w gdzie indziej, ale u mnie we wszystkich szpitalach po CC zabierają dziecko. Najpierw pokazują mamie, niekiedy przystawiając do policzka i wywożą. Położna mowila zeby wtedy tata sie szybko orientował, ze to jego dziecko jedzie i za nim wszedzie chodzic (ogolnie nie spuszczał z oka) i prosił o możliwość kangurowania (wtedy to jednak nie trwa 2 godziny).

Wilanka, jakie smakołyki zrobiłaś!

Lunak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:57   #4798
asiula1306
Zakorzenienie

Dzien dobry u mnie dzis jedna pobudka na siku o 2 ale zasnelam od razu i dopiero teraz wstaje. Dzisiaj mam calutenki dzien tylko dla siebie bo maz po pracy jedzie do innego miasta i wraca dopiero kolo 21. Robie dzis drugie podejscie do drogerii- moze tym razem sie uda

asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-12, 08:58   #4799
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Dałaś radę wstać z tego materaca?

Powiem Ci , że nawet całkiem ok mi się podnosiło

Stary 2018-01-12, 08:59   #4800
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Już mi jest tak głupio i źle, że tak rzadko jestem w stanie coś napisać, ale nie mogę znaleźć czasu, żeby tak spokojnie siąść. Jak córcia widzi, że mam tel w ręce, to zaraz przybiega i próbuje go wziąć i po mnie łazi i się wspina, a laptopa to wogóle nie jestem w stanie przy niej otworzyć, bo chcę klikać. A i ta nie chcę, żeby widziała i się uczyła, że tel w ręce cały czas.
Oj tak, znam to. Dlatego w domu czesto telefonu nawet z torby nie wyjmuje po powrocie z pracy Za to maz potrafi "bawic sie" z corka nie odrywajac oczu od ekranu, strasznie mnie to denerwuje...

A ciasto wyglada super
Chwile sie ludzilam, ze moze sprobuje zrobic, ale trzeba patrzec realistycznie, za duzo rzeczy do ogarniecia w domu. Wczoraj na przyklad probowalam znalezc wszystkie czesci lezaczka, bo byly w trzech roznych torbach, najwieksze elementy na strychu, mniejsze w schowku, a sam material w szafie I niby wszystko mam, ale dopoki tego nie poorganizuje, nie poukladam, to nawet nie moge byc pewna, czy wszystko rzeczywiscie mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości