|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
Cytat:
Dodatkowo, farbowanie na pewno im pomoże. ![]() Z jednej strony narzekasz, że są w okropnym stanie, a z drugiej sama im jeszcze fundujesz nowe zniszczenia. Czegoś tu nie rozumiem.
|
|
#2282 |
|
Rozeznanie
|
nie wiem czy ja tylko mam tak, aleee jak pofarbuje wlosy wygladaja o wiele lepiej i tak sie nei lamią..
|
#2283 |
|
Zakorzenienie
|
Razem z farbą nakładasz na nie chwilową warstwę silikonów, tych trudniej zmywalnych. Jak się zmyją mamy zamknięte błędne koło. Lepiej zainwestować w profesjonalne kosmetyki do włosów, zainteresować się domowymi sposobami ich pielęgnacji. Lektury na wizażu na całe wakacje.
|
#2284 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i lecą mam wizyte u deramtologa pierwszy raz do nie akurat ide zobaczymy co ta mi powie.... Ale faktycznie cos ze skóra głowy jest nie tak bo swedzi i mam jakiś łupież dziwny taki nie sypki tylko tłusty czy jaki to. Jak przejade paznakciem to widac w ogóle nie czuję sie jak dziewczyna z takimi włosami
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz rację
20*12*2007 zapuszczam włosy po pas 01*09*2008 nie farbuję wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=920711 szukam: CK Euphoria, Arabian Oud Kalemat, Gucci Rush, Moschino Love Love, Jimmy Choo Edp, Givenchy Ange ou Demon, Mancera Roses Greedy |
|
|
|
|
#2286 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2287 |
|
BAN stały
|
Czy to mozliwe zeby po jednym uzyciu prostownicy wlosy sie troche porozdwajały???ostatnio podcinalam konce i nie mialam porozdwajanch na wyjazd wyprostowalam wlosy i potem juz zauwazylam ze pod spodem sa porozdwajane
|
|
|
|
#2288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie wydaje, że mogło jedno prostowanie zniszczyc włosy. Może poprostu masz wrażliwe końcówki Ja z kolei narezkam na wypadanie. Nie wiem czemu ale wychodza mi ogromne ilości włosów. Dziewczyny jak myślicie, może to byc przesilenie letnie?
|
|
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wreszcie kupiłam tą mgiełke farmona
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Możesz zacząc od tego http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 Swoją drogą, Jolie, dobra robota Bardzo przydatny wątek![]() Cytat:
Cytat:
Jak takie przesilenie ma byc przy każdej porze roku to ja dziękuje.Mirelka co to za mgiełka? |
|||
|
|
|
#2292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do usług
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No dokładnie, nie po to stosuje te wszystkie maski i inne cuda, żeby mi sie teraz tak odwdzięczały i wypadały. Mam nadzieje, że to ostatni raz w tym roku
|
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
Jaka jest Waszym zdaniem najlepsza odzywka bez spłukiwania? włosy mam raczej suche ale nie są tragiczne
|
|
|
|
#2295 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Kiedyś była Joanna Fitokeratyna i Pantivit, może jeszcze uda Ci się to gdzieś trafić... Obecnie dużą estymą cieszy się tonik Martix Biolage, ale niewątpliwie pewnikiem jest samoróbny psikacz z proteinami. W przeliczeniu zapewne najtańszy. Ale jeśli nie chcesz zamawiać protein, to jako zamiennik zastosowałabym Spray dla dzieci z Rossmanna i ewentualnie wzbogaciła jego skład kropelką gliceryny [do kupienia w aptece za grosze].
|
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Daj znać co powiedział dermatolog
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oczywiscie dam znac Ja tak gadam ale nie mam mowy zebym sie poddała. Jak bym miała nawet wypróbować wszytskie kosmetyki swiata to wypróbuje Tak zastanawiałam się nad ta plancenta jeszcze co jakas wizażanka załozyła o niej wątek. Czytałam ze zachamowało wypadanie u paru osób i nawilżyło włoski a mi tego trzeba.... A ten łupież tusty to pewnie cięzko zwalczyć nie???Myśle ze tu potrzeba wiekszego kalibru wcierki bo ogolno dostepne nie przynoszą efektów mimo systematyczności. echh co mnie na zabije to wzmocni
|
|
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie unikasz silikonów - polecam Tigi Catwalk curls leave-in. Bardzo odżywcza, nawilżająca. Musiałam z niej zrezygnować tylko ze względu na nierozpuszczalne silikony w składzie. Jest to tylko amodimethicone i h. wheat protein jeśli mnie pamięć nie myli, z czego ten drugi pod koniec składu. Mam pytanie odnośnie proteinowego psikacza - co za proteiny są w nim wykorzystywane? Pytam, bo zginął mi post z przepisem z zakładek. Jest to dla mnie dość istotne, bo moje włosy najprawdopodobniej nie tolerują protein. Kallos al latte to moja porażka kosmetyczna roku, tak suchego siana nie widziałam u siebie od czasów spalenia włosów farbowaniem. Na szczęście uratował mnie szybko Polski Wax. |
|
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miło Cię znowu widziećCo do psikadła to keratyna, proteiny jedwabiu i mleka. A włosy ponoć mogą byc przesuszone, szorstkie po przedawkowaniu protein. A długo używałaś tego kallosa? |
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, nie używałam długo i przez rozsądek byłam oszczędna. Poza przedawkowaniem istnieje też nadwrażliwość włosów na proteiny. Reagują dokładnie tak jak to opisałaś przy przedawkowaniu - przesuszenie. W takim razie mam już 100% pewności, że jestem proteinowym wrażliwcem i dobrze mieć tego świadomość Muszę wybadać jak na kallosa zareagują pozostałe kobiety w moim domu.
|
|
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do protein to może warto przetestować je w mniejszym stężeniu. Myślisz, że to kwestia kręciołków W sumie chyba nie bo brat ma loczki a u niego kallos sprawuje się wybitnie dobrze.
|
|
#2303 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest
Ale nie ma żadnego składnika wpływającego na skręt włosa, więc sądzę, że na wymagających nawilżenia prostych spisze się wyśmienicie.Cytat:
![]() Nie, nie kwestia kręciołków w ogóle - kwestia moich kręciołków. Wkurzyłam się w pierwszej chwili, by zaraz przypomnieć sobie, że niektórym proteiny pomagają Czytałam Twój post, gdzie pisałaś też o dwóch zadowolonych koleżankach. Komuś w końcu musiał nie podejść, a ponieważ mam ostatnio nienajlepszą passę... Nie będę ryzykować z mniejszymi stężeniami. Nie czuję szczególnego zapotrzebowania na proteiny, a moje włosy wyglądały tragicznie. Aż żałuję, że nie zrobiłam zdjęcia. Kiedy ich dotknęłam byłam przerażona, sprawiały wrażenie, jakby zaraz miały się pokruszyć. Skreślam proteiny z listy pielęgnacji, podobnie jak wszelkie silikony i silne detergenty myjące (z wyjątkiem cocamidopropyl betaine od czasu do czasu). |
|
|
|
|
#2304 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czemu tylko tymczasem
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Na codzień samą wodą, na końcu spłukuję wodą z dwoma łyżeczkami miodu. A co pewien czas Babydreamem. Jestem w trakcie wyprzedawania wszystkich swoich specyfików do kręconych - za równowartość zamawiam solidny, zdrowy zestaw z jessicurl.com Jeśli się nie mylę, tam gdzie teraz jesteś też można dostać kosmetyki tej firmy.
Cytat:
Gdybym jednak nie wyczytała dużej ilości postów-bluzgów na temat protein - nie wpadłabym na to, że to ich wina. Ciekawym zjawiskiem jest też występowanie aż jednego proteinowego kosmetyku w sklepie internetowym skupiającym mnóstwo różnych firm dla owieczek(nawiasem mówiąc byłam na niego napalona ).Osłabł mój zapał do wizażu po paru sytuacjach - i nie jest to marudzenie dla marudzenia czy próby zwrócenia na siebie uwagi z mojej strony. Poza tym - zdrada. Siedzę na internacjonale forumie dla loków Edytowane przez tulipanna. Czas edycji: 2008-06-29 o 17:40 Powód: skleroza |
|
|
|
|
#2307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam bardzo delikatne wlosy, Babydream dobrze sie u mnie spisuje, i nie wiem czy wiesz, ale tez mam kreciolki, tylko o nieco wiekszej srednicy http://springcitychronicle.files.wor...-smoking-2.jpg Takie mam loki, tylko wiadomo, delikatniejsze i nie utrwalone, ale taki skret i chyba czas aby zadbac o ich strukture. Ja chyba pojde tu do pracy, wiec na zestawik bym zarobila, teraz co bys mi polecila? Bo slepo po omacku chodze po tej stronie i niewiele rozumiem. Ze tez jakis cholernik Cie zdradzil a my teraz mamy konsekwencje i taka wspaniala wlosomaniaczke nam zabralo |
|
|
|
|
#2308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pełen zestaw: odżywka do codziennego użytku, szampon tzw. low-poo, czyli z niższą zawartością detergentu(cocamidopropyl betaine), solidna, nawilżająca maska i produkty do stylizacji. Co do polecania - nie wypada mi jeszcze polecać, bo sama dopiero będę testować. Jest pewna grupa osób, której nie odpowiada składnik o nazwie magnesium sulfate, wiem, że wiele kosmetyków jessicurl go zawiera. Nadwrażliwość na magnesium również przejawia się pozornie suchymi włosami. Jednak nawet dziewczyny, które mają na niego nadwrażliwość zgodnie twierdzą, że żadne inne kosmetyki nie podkręcały im tak mocno włosa. Ryzyko podejmuję, bo w tej chwili w Polsce i tak nie jestem w stanie zaopatrzyć się w to, co jest mi potrzebne. Nie, nie. To ja jestem zdradzieckim cholernikiem
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem pod wrazeniem tych kosmetykow. Te z magnessium to odzywki? Jesli tak, fajnie byloby uzywac od slugosci uszu, bo u gory to sie zabawnie kreca same Az szkoda je prostowac, ale z kolei wygladaja tak niereformowalnie,ze chodze jak owieczka.Kurcze, Madzia, imponujesz mi wiedza o co chodzi z tymi typami? Jakis quiz jest, mozesz rzucic linkiem? Ech Ty zdrajco, ale sie przynajmniej udzielasz, bo jestes kopalnia bardzo ciekawych wiadomosci. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

i lecą
mam wizyte u deramtologa pierwszy raz do nie akurat ide zobaczymy co ta mi powie.... Ale faktycznie cos ze skóra głowy jest nie tak bo swedzi i mam jakiś łupież dziwny taki nie sypki tylko tłusty czy jaki to. Jak przejade paznakciem to widac
masz rację

Jak takie przesilenie ma byc przy każdej porze roku to ja dziękuje.

i oczywiscie dam znac
W sumie chyba nie bo brat ma loczki a u niego kallos sprawuje się wybitnie dobrze.