|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
ten tone mega no nie?
nawet obserwuje sklep w De i jest w dobrej cenie, a z drugiej strony grey melange taki uniwersalny i weź tu kolor ogarnij ![]() a jak Twoje poszukiwania? coś na grupie ciekawego?
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8043577 6]Wszędzie o tym SIDS trąbią i już mi się udziela
pościel niedobra, zabawek w łóżeczku nie, ochraniacza nie - samo dziecko niech sobie radzi Ja ochraniacz założę od strony ściany, bo jest zimna i nieprzyjemna ale z pościelą może rzeczywiście poczekam trochę ...[/QUOTE]Ja miałam ochraniacz - mało tego - Syn był tak poobkładany wszystkim ze szok ... jak znajdę taka fotkę jak w pewnym momencie jego łóżeczko wyglądało to wrzucę na fb - jak na melinie - inaczej niestety nie chciał spać W OGÓLE .... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, nadrabiam was z łóżka ale pora wstać.
Domima na gardło mam tantum verde do płukania jest tez w sprayu. Można tez psiknąć sobie octaniseptem. Co do pościeli to na lato kocyk bawełniany nam te cieniutkie i pewnie ten z Ali on jest jeszcze cieńszy wiec się tez nada, poza tym tylko prześcieradło. Co do termometra myślałam tez o tym z Ali, koszt 35zł a ma ponoć dobre opinie, jeszcze się musze zorientować w temacie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#156 |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8043546 1]Ja założyłam po 6 kompletów 56 i 62 + 2 x 50 awaryjnie + 2 x 68 nie kupuję tych większych teraz chyba że coś wyjątkowo mnie chwyta za serce jakieś pojedyncze egzemplarze, ale zanim mi dorośnie gałganica do 68 to już będę mieć swoje preferencje co do ubranek i będę kupować to co mi się sprawdziło ; )
6 to taka liczba wywróżona na podstawie tego, że dziewczyny pisały o przebieraniu po 3x dziennie. Jak mi się trafi ulewaczka i będę rewię mody urządzać i przebierać te 3 czy 4 razy to na wieczór pralka i się odpiorę w sam raz, żeby wyschło. Dobra to teraz z innej beczki - Pościel niewskazana to co tam planujecie w łóżeczku kocyki czy jakieś śpiworki? <brak koncepcji>[/QUOTE] jakbyś miała ulewaczkę, obsrywaczkę, wyciekaczkę i jeszcze zachlapywała buraczkami, jak będziesz jeść nad dzieckiem, to zdążysz wyprać i zamówić komplet ze smyka, czy innego HM, albo dokupić w tescu trzy kolejne komplety. Bo zaraz wskoczy Ci w 68 i to już dłużej ponosi. Jak przeglądałam ciuszki, to ich miałam zdecydowanie więcej i dłużej noszone. Choć i tak moje Dziecko "długo" pochodziło w 62 bo przybierał bardzo powoli na wadze. A to długo trwało z 2 miesiące wcześniej 68 już też zakłądałam bo były tylko lekko luźne. U mnie Dzieć spał w koszu Mojżesza, prześcieradło miał i rożek, na zmianę z kocykiem. Teraz myślę, że będzie podobnie, tylko kocyk cieńszy. I mam jeszcze otulacz z motherhood. Kołdrę zaczęliśmy używać jak przyszła zima, to miał z 9-10 miesięcy. |
|
|
|
#157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam i nei wiem co ja mam zrobić, nei patrze już nawet na kolory, chociaż czuje nosem 3go syna, ale jakby co to tam wymienialne, ale chciałabym gdzieś blisko jak używke,zeby zobaczyć, a wszystko poza moim rejonem ;/ |
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh ... wszystko pod górkę ... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
Melduję się na nowym wątku, ale lecice! Już was nadrabiam
Groszek wpisz mi proszę imię córki Lilia ![]() Guuusiaa, sweetmedi25, Sunset89 mocniutkie kciuki za wizyty!! Domi kochanie, spróbuj na zgagę migdały (garść) ewentualnie ocet jabłkowy z wodą przegotowaną i miodem, o dziwo mi pomagało. Na necie proporcje są spisane, ja niestety mam kalafior i nie pamiętam ile tego rozrabiałam. Chyba 1 łyżka octu na pół szklanki wody? I jedna łyżeczka miodu (niepełna).Qazsew to prawda też nie mam problemu z przyjmowaniem Szelaza SR i też mam 60kapsułek za 26 zł (no moze za 30, tżta płacił ale też proponowała 30sztuk) Daj znać czy pomogły, ja dopiero zaczęłam od wczoraj Malinka co do komentarza na instaâŚta dziewczyna wie wszystko o ciąży, nawet próbowała mi odsprzedać ciuszki po swojej córeczce..i majty poporodowe bo nie używała. Nie chcę od kogoś kto się wymądrza. O cukrzycy powiedziała mi chyba wszystko, bo taka jest obeznana, przez to, że ją ma. Też mnie wkurzyła tym komentarzem, a później napisała, że z ciąży trzeba korzystać. I kiedy odpisałam, że wolę mieć małą obok to i nagle ona najbardziej się cieszy z chwil z córką.. No ale udaje, że ją lubię â choć nie powinnam bo tylko dogaduje coś od siebie w moją stronę. Aczkolwiek zlałam ten jej komentarz, bo co ja mogę. Naprawdę denerwuje mnie jak ciężarne po fachu piszą mi, że coś jest niemożliwe, że jak ja to mogę JUŻ mieć. Argument, że każdy przechodzi ciąże inaczej zawsze wygrywa, bo taka jest prawda. Tez nie rozumiem skąd zadycha u mnie tak szybko, ale naprawdę męczę się z dnia na dzień bardziej. Być może prze niski poziom żelaza? Teraz uzupełniam i walczę ze złym samopoczuciem, ledwo cokolwiek mogę w domu zrobić. Jestem wyczerpana, też żałuję, ze nie skaczę z mopem z radości po domuâŚnajwyraźniej moja córa kradnie mi energię i fika koziołki w brzuszku. Najchętniej w świecie oddam jej ostatnią kroplę siły, by się prawidłowo rozwijała
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Hej hej
Witam się w Nowym wątku ! Ale natrzaskałyście postów...ledwo nadrobiłam.. ![]() Dziś ledwo wstalam ..przez sen wyłączyłam budzik i dalej spałam..dobrze że synek budzi się około 6.00 i mnie obudził.. spoznilam się trochę do pracy ale cóż..życie.... Oby do 15.00 i weekend a jutro usg połówkowe ![]() Sollina mój synek urodził się mając 55 cm i rozmiar 56 służył nam dobre 2 miesiące..także myślę że warto z tego rozmiaru trochę ciuszkow dla dziecka mieć.. ja póki co mam tylko kilka 62..czekam na 100% potwierdzenie płci.. ![]()
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
sweetmedi, sunset i Gusia (jeżeli nadal tu jesteś) kciuki za wizyty
|
|
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
muszę sobie fotki wyciągnąć jak to u nas było - na kompie mam takie powyzej 1,5 roku - mój był Albinos dosłownie białowłosy
|
#165 |
|
Zakorzenienie
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8043590 1]To takie z zamkiem co jest tak wynaciągane na dziecku? co to widzę to pękam ze śmiechu, chyba bym nie wytrzymała tego widoku na żywo
Lecę! [/QUOTE] dokładnie ale wierz mi - jak Ci dziecko spać nie chce bo go nawet ten odruch moro ze snu wybudza to się zrobi dosłownie WSZYSTKO Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi kiedyś lekarz powiedział, ze jak długi płci nie widać to raczej dziewczynka - tego się trzymajmy
|
|
#169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nianie z czujnikiem oddechu tez miałam i mam zreszta wiec się strasznie cieszę ze tem wydatek mi odpadł ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc był rożek. Potem przyszło lato- to kocyk wystarczał. A i tak Dziecko rozkopywacz pospolity. Na zimę mu zakupiliśmy w ikei kołderkę, to się z nią nawet polubił. Na tyle, że teraz śpi pod dwoma...Bo ostatnio dostał większy rozmiar... jedną przykrywa misia, drugą siebie... także ten
|
|
|
|
|
#171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
|
|
#172 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ogólnie on i te jego drzemki
|
|
#173 |
|
Zadomowienie
|
a i jeszcze co do ubranek..
RUMIANKOWA Ty wklejałam porównanie body na 56? rozmiar rozmiarowi nierówny, HM ma +1 rozmiar, pepco -1 ![]() ja miałam na częśći poobcinane metki to na oko segregowałam
|
|
|
|
#174 |
|
Rozeznanie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8043546 1]Ja założyłam po 6 kompletów 56 i 62 + 2 x 50 awaryjnie + 2 x 68 nie kupuję tych większych teraz chyba że coś wyjątkowo mnie chwyta za serce jakieś pojedyncze egzemplarze, ale zanim mi dorośnie gałganica do 68 to już będę mieć swoje preferencje co do ubranek i będę kupować to co mi się sprawdziło ; )
6 to taka liczba wywróżona na podstawie tego, że dziewczyny pisały o przebieraniu po 3x dziennie. Jak mi się trafi ulewaczka i będę rewię mody urządzać i przebierać te 3 czy 4 razy to na wieczór pralka i się odpiorę w sam raz, żeby wyschło. Dobra to teraz z innej beczki - Pościel niewskazana to co tam planujecie w łóżeczku kocyki czy jakieś śpiworki? <brak koncepcji>[/QUOTE] A w jakiej temperaturze, ile czasu, ile razy płukać, czy wirować ubranka dziecięce? I jakie płyny/proszki do prania polecacie? A takie kocyki, to nie wyjdzie na to samo co kołderka? Zaraz się okaże, że dziecko powinno spać odkryte. Czapeczki mam 3 takie lekkie, bo mi się podobały, nie wiem czy będę zakładać.
|
|
#175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tym samym my wróciliśmy do żywych po roku takiego spania na raty to jest moja trauma macierzyństwa. Teraz jestem w stanie kupić wszystkie szumisie świata, otulacze dziwne, żeby tylko spało mi lepiej... |
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1 miesiąc 23,4,6 a od drugiego wstawał już tylko ok 3 i potem już po 6 pobudka. Nie było dramatu jak w dzień.
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry witam się w piątek
![]() Dziewczyny kciuki za wizyty! Co do czapek to raczej nie będę zakładać, nie wiem tylko ja to przeżyją dziadkowie ![]() A z pościeli to na pewno prześcieradła będę potrzebne od razu. Myślę żeby na początek kłaść w rożku, potem może w jakimś śpiworku, więc kolderki na razie nie planuje. Poduszkę może kupię tą taką klinową Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm wiesz, żeby tak z przekonaniem, że musi to nie
![]() parcia nie mam - różu nienawidzę
|
#180 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdzierżę i kokon i szumienie, kołysanki, czy zapach lawendy. cokolwiek ![]() U nas był to ból brzucha od alergii, dlatego się budził, ale lekarze nieco ignorowali te wybudzania, bo przecież to dziecko... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:26.

ale tak serio nigdy mimo adhd mojego nie znalazłam go przykrytego kołdrą powyżej pasa - zazwyczaj leżał odkryty niż przykryty. Na początku to te dziecko i tak leży jak położysz... chyba, ze kot Ci się wepcha pod kołdrę i Gałganice na bok przesunie
obawiam się, zeby mój kot nie chciał być zbyt opiekuńczy i nie upodobał sobie łóżeczka lub kosza w wózku 

pościel niedobra, zabawek w łóżeczku nie, ochraniacza nie - samo dziecko niech sobie radzi
- inaczej niestety nie chciał spać W OGÓLE ....