|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
Cytat:
Do plukania nie wiem co wiec dolaczam sie do pytania 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie majowe 2018 cz. 5
Lepiej dzięki
![]() Pranie robię w persil sensitive ( akurat był w promo), daje tez lenor sensitive bo mamy okropna wodę +2 x płukanie. Jeśli chodzi o temp to nie jest to tak ważne podobno - tyle co na metce + prasuje się bieliznę na początku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#334 |
|
Konto usunięte
|
Też tego persila wzięłam
mówię do tżta że jak będzie zamiennik to ma nie brać, bo to dla małej to prawie się przewrócił czy ja oszalałam przecież tyle czasu jeszcze. Kocham facetów ![]() Do płukania z zasady nic nie używam, cudów to wg. mnie nie daje żadnych tylko mi drenuje kieszeń
|
|
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8044644 1]Też tego persila wzięłam
mówię do tżta że jak będzie zamiennik to ma nie brać, bo to dla małej to prawie się przewrócił czy ja oszalałam przecież tyle czasu jeszcze. Kocham facetów ![]() Do płukania z zasady nic nie używam, cudów to wg. mnie nie daje żadnych tylko mi drenuje kieszeń [/QUOTE]Faceci... moj tez sie dziwil, ale jak mu powiedzialam ze to naprawde spoko promocja i pokazalam ceny w internecie to juz nic nie mowil 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
Probuje Was nadrobic, czytam i nie wiem ktorej odpisywac
![]() Mamy termometr na podczerwien z kardioline czy jakos tak i jestem z niego bardzo zadowolona ![]() Ochraniacz w lozeczku mialam, tylko z jednej strony mialam sciagniety tak zeby widziec dziecko kolderke i podusie mialam w zestawie ale uzywalam dopiero jak mlody byl starszy ![]() Narazie tyle wyczytalam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#337 |
|
Rozeznanie
|
Już poprosiłam teściową, żeby mi kupiła ten Persil, bo to w Tesco, a ona tam zakupy robi. Ja mam za daleko. Ja mam nową pralkę z jakimś programem "dla dzieci", ale on ma chyba temperaturę prania 60, a na ubrankach jest znaczek, żeby prać w 40. Płukanie mogę włączyć dodatkowe, ale gdzieś czytałam, że nie powinno się ubranek dla takich maluszków płukać w płynach, bo to niezdrowe. No i teraz nie wiem. Mam czasem wrażenie, że nasze mamy miały łatwiej, bo nie było internetu, ale z drugiej strony były zabobony i sama nie wiem co gorsze.
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
Rybcia dziekuje za pomysl z migdalami na zgage. Mama proponowala mi kilka lykow mleka ale nie przejdzie mi takie czyste mleko przez gardlo
|
|
|
#339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
W zeszłym tygodniu byliśmy w sklepie na tych wózkach, przeciągnęłam go dalej na łóżeczka, wanienki itd. to już widziałam rosnącą irytację. Pokazuje mu wanienkę i pleplam, że chyba ze stojakiem, bo nie mamy gdzie postawić a ten już no tak, tak i byle do drzwi
|
|
|
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pralam normalnie tak jak nasze ubrania tylko w proszkach i plynach dzieciecych. Na poczatek mialam proszki i plyny z loveli - bardzo podobal mi sie ten zapach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Rybcia pisalas o zadyszce, piona! Mam 15 schodkow do pokonania zeby wejsc na pietro do nas, po pokonaniu tego dystansu sapie jakbym przebiegla na okolo nasza wies ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#341 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mam jakis program baby cos tam, ale on chyba ponad 3h to jak mi przyjdzie z dwa prania wstawic to caly dzien zejdzie 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jak czytam o tym porownywaniu dzieci to mi sie przypomnialo jak znajoma z naszej wsi taka dumna wyjechala z tekstem ze jej 2 miesieczne dziecko na pol lezaco siedzi po 3 godziny przed tv i jest taaaaaakie kumate i takie madre bo ani nie zaplacze przez ten czas
. Jak uslyszala ze jej coreczka jest za mala zeby na pol lezaco spedzac tyle czasu przed telewizorem to poszla obrazona ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#343 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poszłam sprawdzić co mi pralka pokazuje ale na szczęście na programie ubranek dziecięcych waży mi bęben. I jest jakieś płukanie antyalergiczne dodatkowo, to może płuka dwa razy, albo jakoś lepiej. Świetnie znam swoją pralkę nie ma co, wszystko piorę na moim ulubionym programie godzinnym tylko temperaturę i obroty zmieniam
|
|
|
|
|
#344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niepotrzebnie sie stresowalas Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#345 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
znowu tyle nadrabiania?... ![]() ja tylko na szybko się wyżalę, że wpadła Pani Teściowa z wizytą, pierwszy raz odkąd wie o ciąży, a więc co się nasłuchałam to moje... Pół godziny przed się zapowiedziała, że będzie. A więc: prasować koniecznie, prać w proszku dla dzieci koniecznie, płyn zmiękczający do płukania koniecznie, pampersy koniecznie te lepsze, kremik to pupci jakiś tam, puderek musowo jakiś tam, sterylizować butelki definitywnie, pieluchy (tetrowe) muszą być jakieś tam i UWAGA UWAGA, stary HIT - NIE KUPUJCIE WÓZKA PÓKI SIĘ NIE URODZI oczywiście na wszystko miała argumenty, że córka jej koleżanki coś tam coś tam... oj nie podobało się jej moje zdanie w tych tematach, a jak powiedziałam, że te ciuszki używane co mam to nie będę prasować to się nawet zaoferowała, żebym powiedziała jak wypiorę to Ona przyjedzie i mi wyprasuje jedyne co pochwaliła to ubranka, że za takie pieniądze tyle ładnych ubranek i nic nie trzeba dokupować, wyciągnęła i oglądała każdą jedną rzecz - dwie wielkie reklamówy ![]() noo i powiedziałam w końcu jakie imię wybraliśmy, bo tż ostatnio Ją obujał, że K.u.n.d.e.m.i.g.i.l.d.a. i się bała że naprawdę do tego też miała swoje ale, bo powiedziałam stanowczo, że nie dajemy drugiego imienia.... ech... to pomarudziłam, lepiej mi, idę czytać Wasze posty
|
|
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8044699 1]To akurat po jednym karmieniu wstawisz, po drugim rozwiesisz
Poszłam sprawdzić co mi pralka pokazuje ale na szczęście na programie ubranek dziecięcych waży mi bęben. I jest jakieś płukanie antyalergiczne dodatkowo, to może płuka dwa razy, albo jakoś lepiej. Świetnie znam swoją pralkę nie ma co, wszystko piorę na moim ulubionym programie godzinnym tylko temperaturę i obroty zmieniam [/QUOTE]Ja mam jakis program "delikatne" nieco ponad godzine, pewnie bede z niego korzystac. Musze ogarnac instrukcje gdzie sa dokladnie opisane programy zeby wiedziec ile razy plukanie ma itd. Moze dodatkowe juz nie bedzie potrzebne 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#347 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
namacalny dowód: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post80078006
|
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Grosia jest pieknie! ![]() Uhuhuuuuuu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeszcze jest taki syrop, o miętowym smaku. O tych dwóch rzeczach mówił gastroenterolog, jak konsultowałam moje wymioty
|
|
|
|
|
#351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#352 |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8044644 1]Też tego persila wzięłam
mówię do tżta że jak będzie zamiennik to ma nie brać, bo to dla małej to prawie się przewrócił czy ja oszalałam przecież tyle czasu jeszcze. Kocham facetów ![]() Do płukania z zasady nic nie używam, cudów to wg. mnie nie daje żadnych tylko mi drenuje kieszeń [/QUOTE]ale za to ładnie pachną czasem się skuszę na jakąś uroczą lawendę, czy kokos i dodaje do prania w ramach fanaberii- i przy kocach, czy swetrach.A ogólnie to używałam na początku płynów do prania LOVELA, i płukanie dwa razy. Bez płynów do płukania. Potem przeszłam na zwykłe płyny do prania (wg alergologa lepiej się wypłukują, a mój syn miał różne zmiany skórne) i też podwójne płukanie. odplamiacz, który się u mnie sprawdził to mydełko Beckerman? coś takiego z rosmana i odplamiacz w proszku OXY z biedronki. Na początku to niewiele ciemniejszych wydzielin do spierania chyba że nałogowo będzie Wam coś spadać na dziecko, jak będziecie jadły obiad z dzidziem na rękach ale potem pewnie się przyda ![]() co do temperatury- białe wstawiałam na 60, ale nie miałam żadnych szaleństw w aplikacjach, nic się nie niszczyło. Są bielutkie dalej. |
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff nadrobilam Was 😎😎
Mam dzis mlodego w domu bo w piatki u nas przedszkola nie ma, probuje go czyms zajac wiec jest mnie tu dzis mniej. Bylismy u mojego brata, pozniej pojechalismy do szwagierki na kawe a pozniej przeszlismy na koparke do mojego meza do pracy 😁 teraz lezymy i leniuchujemy po obiadku ![]() Przyszlo mi pismo z zusu!! Mam nadzieje ze koniec uzerania sie z zusem i pracodawca. Kamien z serca 😎 Aaa no i przyszla mi paczucha z bebilonu i planner slubny 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#354 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nigdy nie próbowałam nawet tyle włączyć 2 i po sprawie maksymalnie.---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
![]() http://www.rennie.pl/pl/ciaza-a-zgaga/ gastroent mówił, że lepiej wziąć niż ma męczyć człowieka po kilka dni. |
||
|
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja się "namiałam" z nimi problemów za pierwszym razem. Teraz jest ok, tylko przeciągają w czasie każdą wypłatę... ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- a co do KOCYKÓW, ocieplaczy, narzut, poduszek itd mam koleżankę, która szyje takie cuda różne. Czasem piękne rzeczy od niej kupowałam. Nie wiem, czy Wam dawać namiary, bo jeszcze portfel zaboli
|
|
|
|
|
#357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pralam na początku w loveli, bez plynu do plukania i podwójne plukanie. Teraz pewnie zrobię podobnie. Boli mnie głowa i nie mam siły na nic. Dzisiaj ze wzgledu na to moje wczorajsze cisnienie nie wypilam zadnej kawy i zastanawiam sie.czy.ta glowa mnie przez to boli. Co do termometrow ja mialam bezdotykowy Microlife ale nie ten polecany i byl beznadziejny, chyba nigdy nie pokazal dobrze. Jak byla potrzeba to mierzylam owulacyjnym Microlife. Teraz chce kupić ten nc150, ewentualnie jeszcze poszukam czegoś.
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
Bez jaj ledwo weszłam na forum już 36 stron na telefonie 🙈🙉🙊
Witam się w kolejnej części 😍 Idę czytać i nadrobić zaległości 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja boi się, że gałganica będzie brunhildą, bo tak jej kiedyś powiedziałam jak drążyła temat
|
|
|
|
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Maalox ? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

mówię do tżta że jak będzie zamiennik to ma nie brać, bo to dla małej to prawie się przewrócił czy ja oszalałam przecież tyle czasu jeszcze. Kocham facetów 

muszę przyznać że się trochę uspokoilam bo naprawdę długo i dokładnie nas badał . Dostałam skierowanie na badania w tym gluuukoza :O