|
|
#4891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 6
Co do podpdkowych podkładów to położna mowila zeby miec 2 paczki do szpitala i meza uprzedzić jak to wyglada i gdzie sie kupuje, bo moze zabraknąć na samym poczatku.
Ilsa, sytuacja z teściową bez komentarza. Latacie, jeździcie itd, a po remoncie nawet 1 nocy nie możecie cała rodzina (pies to tez członek rodziny jest) spędzić u nich. Zaliczyłam wtopę dnia poszłam z mężem na zakupy, kolejki masakra. Przepycham sie w kasie pierwszeństwa i pytam małżeństwa czy mnie przepuszcza, bo pierwszeństwo itd. A facet mi odpowiada, ze oni tez z brzuchem. Laska miała kurtkę pozapinaną pod samą szyje i nic a nic po niej nie było widac. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4892 |
|
Zakorzenienie
|
Awrrrrrr dostanę szału! Na Infolinii InPost dalej nic nie wiadomo! Mam się kontaktować UWAGA w poniedziałek po południu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
otworzył mi z piwskiem w ręku i : no jaaaa leży tu jakiś karton Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4895 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny nie nadrabiam bo mam ponad 100 stron.. Ale mam nadzieje ze u Was wszystko dobrze. My od wtorku w szpitalu na obserwacji.. Na razie niby wszystko dobrze w poniedziałek się dowiem kiedy mnie wypuszcza. A tym cZasem... Kolacja.. dbają o nas.. nawet witaminki dają.. 1515775405266.jpg
|
|
|
#4896 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Dopiero co usiadlam, dzis kolejny meczacy dzien, kolejna wizyta, uff ale juz po wszystkim, teraz 3 tyg spokoju. Tak wiec wczoraj wszystko przebieglo super, gin sprawdzal bardzo dokladnie kazdy narzad, przeplywy, lozysko. Polozenie jest juz glowkowe waga 1969g, przewidywana waga przy porodzie 4-4,2kg. Dzis mialam wizyte na nfz, wszystko zamkniete, nic sie zlego nie dzieje, co najwyzej wyniki krwi sie pogorszyly i przy hemoglobinie 11 dostalam Hemofer. Nastepna wizyta 29.01. ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Domi, a co sie dzieje? Zdrowka
|
|
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Domi a z jakiej przyczyny tam jesteście ?
Zdrówka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Domi
Mecassie co za sasiad! Ilsa eh... co ta tesciowa ![]() Moja mała ma coś gorączkę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Lelowa super że z dzieciątkiem wszystko ok ładna waga a hemoglobina na pewno Ci sie podniesie po tym leku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4899 |
|
Raczkowanie
|
Mam mało wód plodowych. Ale mały rośnie a to najwazniejsze na razie jeszcze sa w granicy normy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Lelowa super ze wszystko u Was dobrze po wizycie. Gratulacje
Edytowane przez Domi_001 Czas edycji: 2018-01-12 o 18:01 |
|
|
|
#4900 |
|
Zakorzenienie
|
Lelowa, super że wszystko dobrze, duża ta Twoja ksiezniczka
Ale pewnie jeszcze ze 2 usg wpadną do porodu.Domi, a coś Ci zaradzili na te wody? Mnie tak na polowkowych wystraszył lekarz, że za mało, inni mówili że ok.. Piłam mnóstwo wody i na każdym usg lekarze mówili że wszystko w normie.
|
|
#4901 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakim prawem zostawiają paczki u obcych ludzi bez Twojej zgody?! Czasem to jest dobre rozwiązanie ale w takim przypadku się DZWONI!!! ![]() Cytat:
Przejechałyśmy tydzień na tym samym wózku ![]() Ale tą wagą mnie zaskoczyłaś!! Ja mam na opisie usg 10 g mniej i zakładałam, że Mała będzie miała tak 3-3200 maks a Ty mi mówisz że z terminem tydzień później przewidują ponad 4 kg? ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
Pytałam dziś dr czy coś od siebie z tym mogę zrobić i powiedziała, że niestety ilość pitych płynów nie ma tu znaczenia, że to zależy od błon płodowych i przepływów ja-dziecko
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4902 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#4903 |
|
Raczkowanie
|
To przecież mój przy porodzie będzie ważył prawie 5, jeśli teraz na pewno ma ponad dwa 😂
|
|
|
#4904 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi, co sie stało? Pisz koniecznie jak tam. I kuruj sie
Lelowa, jeszcze raz brawa i gratulacje za wizytę. Naczekalas sie na wizytę to i wiesci musiały byc same dobre ![]() Mecassie, brak słów dla kuriera i sąsiada złożyłabym skargę na kuriera, ale to sie pewnie nie dojdzie kim on był. Kiwi, zdrówka dla córci! Cos chorowite te maluchy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hemoglobina wzrosnie na pewno ale juz sie obawiam zaparc, za pierwszym razem byly masakryczne po tym leku :/ Cytat:
Cytat:
Ja na 3 kg nie licze, serio Ale u ciebie jak najbardziej tak moze byc, wzrost, waga rodzicow tez ma pewnie jakies znaczenie, no i waga urodzeniowa poprzednich dzieci, u mnie to juz raczej tak bedzie jak gin mowi, choc w 1 ciazy wmawialam sobie, ze urodze max 3,5kg dziecie, aha akurat
|
|||
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4907 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z zakupów, ale obkupiłam małego
![]() Nawet dla siebie coś tam wyrwałam. Sukienkę, sweterek i zwykłe bluzki z H&M które kończyć się będą za brzuchem a nie w połowie Jestem zadowolona, zmeczona i usatysfakcjonowana. Melduję, że zakończyłam wyprawkę ciuszkową - na początek na pewno już mamy. Teraz same perełki w super cenach ewentualnie dokupię ![]() Boję się teraz na konto zajrzeć ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
A mi właśnie narobiłaś ochoty na biały ser tym zdjęciem ! ![]() Cytat:
O rany ![]() Ale najważniejsze, że paczka się znalazła
|
||
|
|
|
#4908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My oboje niscy niby ale to co napisałaś dało mi do zrozumienia, że jednak nie ma co się tak bardzo nastawiać że będzie drobna, żeby potem nie było niespodzianki Za dwa tygodnie będę miała usg ( ) to będzie trochę podgląd na to jak przyrasta
|
|
|
#4909 |
|
Zadomowienie
|
Alley pochwal sie zakupami
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już klepie biede do końca miesiąca
|
|
#4911 |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie to zachowanie kuriera inpostu skandaliczne, jak mozna u kogos zostawic paczke i nawet nie probowac sie skontaktowac. Ale oni tak maja, tez sie nieraz na tej firmie przejechalam. Jesli jwst mozliwosc to staram sie nic przez nich nie zamawiac.
|
|
|
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Mecassie tak jak dziewczyny pisały powinnaś zadzwonić i złożyć skargę. kurier nie może sam podejmować decyzji gdzie zostawić paczkę przecież ma adres. a jak juz musi to niech chociaż o tym poinformuje.
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
Mi zostało do wypłaty 90 zł. Jutro idę na kolacje służbową, ale każdy płaci za siebie, a w niedzielę mam zamiar wyciągnąć męża na hamburgery 😆 w sensie, mam gest i zapraszam
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jutro postaram się fotkę cyknąć w dzień bo dzisiaj to już czarna noc
![]() A ja muszę jeszcze tyyyyyyle rzeczy kupić w tym miesiącu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Teraz mam ochotę na hamburgery ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Dziewczyny, ostatnio pisałam że moja przyjaciółka w ciąży (termin na wakacje) i okazało się że bliźniaki ![]() ![]() Ale będziemy miały domowe przedszkole z przyjaciółkami
|
||
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Alleyezonme ale fajnie
|
|
|
|
#4917 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zamrazarka jest mala, muze jeszcze wygospodarowac kawalek miejsca na ewentualne mleko wiec mrozenie nie wchodzi w gre ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Boje sie uslyszec szacunkowej wagi dziecka przy porodzie... ale moze podejmie decyzje od razu o sposobie porodu? Chcialabym juz wiedziec co przewiduje zeby sie nastawiac na jedno albo drugie Bylam u dziadkow na obiadku, potem akurat ciocia wrocila z pracy wiec zalapalam sie na sernik i jestem szczesliwa troche posprzatalam w domu i mam wolny wieczor jeszcze musze smieci wyniesc ale zabieram sie do tego jak pies do jezaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#4919 |
|
Zadomowienie
|
Alley ale super z tymi blizniakami!
Koma hamburgery ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
A szkoda gadać! No złożę skargę to na pewno ale co mi to da ? Może tyle że na przyszłość nie będą tam zostawiać bez mojej zgody. Tym bardziej że mam spoko sasiadów na przeciwko to tam niech zostawiają "jak już"
Cytat:
też się bardzo boję... już jestem niemal pewna że nie urodzę naturalnie. Dzieci takie duże no co zrobić... Przecież nie będę się zagładzać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:20.

poszłam z mężem na zakupy, kolejki masakra. Przepycham sie w kasie pierwszeństwa i pytam małżeństwa czy mnie przepuszcza, bo pierwszeństwo itd. A facet mi odpowiada, ze oni tez z brzuchem. Laska miała kurtkę pozapinaną pod samą szyje i nic a nic po niej nie było widac. 

otworzył mi z piwskiem w ręku i : no jaaaa leży tu jakiś karton
waga 1969g, przewidywana waga przy porodzie 4-4,2kg.

co za sasiad! 
ładna waga
a hemoglobina na pewno Ci sie podniesie po tym leku
Ale pewnie jeszcze ze 2 usg wpadną do porodu.
Ale u ciebie jak najbardziej tak moze byc, wzrost, waga rodzicow tez ma pewnie jakies znaczenie, no i waga urodzeniowa poprzednich dzieci, u mnie to juz raczej tak bedzie jak gin mowi, choc w 1 ciazy wmawialam sobie, ze urodze max 3,5kg dziecie, aha akurat
13.03.2008
a zamrazarka jest mala, muze jeszcze wygospodarowac kawalek miejsca na ewentualne mleko
wiec mrozenie nie wchodzi w gre
hamburgery 
też się bardzo boję... już jestem niemal pewna że nie urodzę naturalnie. Dzieci takie duże no co zrobić... Przecież nie będę się zagładzać