![]() |
#4771 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Hej,witam sie o tej porze 😀Mogę spać chociaż Młoda sie budziła ze 100 razy,chyba te 3 nieszczesne ją mordują. Byla moja tesciowa pobrac mi krew do badania i chyba mnie nie lubi,bo ręka mnie teraz boli jak nigdy,będzie sinior 😬 dziś jedziemy do jakiejś bawialni i do restauracji na obiad, jedyny minus jest taki,ze mąż ma o 16 jechać na delegację 😣 ale jutro podobno wróci. Więc chyba mnie tu dziś nie będzie. Miłego weekendu Mamuśki :-*
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4772 |
Zakorzenienie
|
Fitelina gratuluję zdrowego synka!
![]() Folinka uch, nienawidzę takich położnych/lekarzy olewaczy ![]() ![]() ![]()
#4773 | |
Wtajemniczenie
|
Jest i nasza Folinka!
![]() Elu ![]() ![]() Doskonale rozumiem o co chodzi z tym jakby "ostrożnym" pisaniem, że nie ma takiej "rozwiązłości" (haha) w słowach i zgadzam się z dziewczynami, które piszą, że tu o prywatność chodzi. Ktoś może podłapać, skojarzyć, a potem wykorzystać czy nawet gnębić - nie takie rzeczy na świecie się dzieją. Chciałabym być bardziej wylewna, ale po prostu się boję i obawiam. Myślę, że grupa prywatna na FB pomoże nam się bardziej otworzyć na siebie i nawiązać głębsze relacje ![]() ---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A tak w ogóle, to serio nie lubi?
![]() |
#4774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4775 | |
Wtajemniczenie
|
Może zastanawiacie się co ta Norka o tej porze pisze? Czyżby już wstała? Nieeee, moje drogie, ja dopiero będę się kładła. Jestem załamana, ale nie poddaję się, musi być w końcu lepiej. We środę wyjazd całodniowy do innego miasta na wizytę u ginekologa, we środę w nocy wyjazd do mamci i może tam mi się z powrotem przestawi, jak będę miała zajęte dnie.
---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4776 |
Rozeznanie
|
Jeśli mowa o teściowych to moja jest nawet w porządku ale za to teść...
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4777 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój teść też ma dobre serce, ale gaduła z niego niesamowity. No i uparty bardzo ![]()
![]() |
#4778 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-01-13 o 07:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4779 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny was też tak obsypuje syfami? i rosną mi babyhair...
![]() ![]() |
![]() |
#4780 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4781 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moi teściowie są spoko, bardzo dobrzy ludzie,cale swoje życie zbieraja kasę dla swoich dzieci,żeby im było lepiej. Bardzo sobie cenią gościnność, czesto zapraszaja do siebie rodzinę i są u kogoś,ale takiej prawdziwej bliskości nie mają jak np. ja z rodzeństwem. Oczywiście pomagaja sobie, ale nie gadają na codzień jak ja z moimi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na twarzy też, ale tu to wcześniej już się zdarzało.. 30tka na karku, a pryszcze jak u nastolatki.. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4784 |
Zadomowienie
|
A mówili,, będziesz piękna 😂"
![]() ![]() |
![]() |
#4785 | |
Zadomowienie
|
Okropne z tym śledzeniem przez znajomych, co piszecie... Są setki for w internacie, na nich setki wątków. Co to za ludzie, żeby wyśledzić kogoś i mu życie uprzykrzać! A szansa na trafienie na kogoś znajomego przypadkiem to przecież jak jeden na milion! A gdzie jeszcze na "znajomego", który będzie tak wredny, żeby jakoś przeciwko nam wykorzystywać to, co tu się napisze.
Ja kiedyś też zmieniłam nicka, ale z powodu bliskiej mi wcześniej osoby, która znała mój nick i dobrze wiedziała, że piszę na tym forum, więc to trochę inaczej. Cytat:
![]() Nie było mnie dwa dni tylko ![]() Miłego weekendu wszystkim!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4786 |
Przyczajenie
|
Czesc.dolaczylam do watku jeszcze w listopadzie, ale nie chcialam zapeszac i nie udzielalam sie tylko sledzilam. Chcialabym juz teraz dolaczyc tak jawnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4787 |
Wtajemniczenie
|
Folinka, co za ulga ze wszystko dobrze... moglabys wstawić swoja liste wyprawkowa ? Z checia bym sobie popatrzyla co trzeba kupic dla takiego bobaska
![]() ![]() Norka bidulo, mam nadzieje ze z tym snem Ci sie poprawi ![]() ![]() Mój teść jest strasznym gadula i czasem zadaje miliard bezsensownych pytan. Odkad poszedl na emeryture zrobił sie taki. Dobrze ze przy domu w ogrodzie jest co robic, bo to jest typ czlowieka co nie umie wysiedziec w miejscu. No i do kieliszka tez lubi zajrzeć :/ Cześć Karolcia 💖 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4788 |
Wtajemniczenie
|
Norka bidulko śpij dobrze!
Folinka a bo widzisz, tu się tyle dzieje, tyle postów dziennie, że nam się wydawało, że nie ma Cię z tydzień 😊 Pozytywna u mnie żadnych wyprysków, wszyscy mówią : kwitniesz 😊 taaa, ja absolutnie tak się nie czuję, wręcz przeciwnie. Ale jedyne co zauważyłam, to mniej mi wypadają włosy i mniej się przetłuszczają. Karolcia rozgościć się 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4789 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Więc u mnie się chyba sprawdza, że dziewczynka "odbiera urodę mamie" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4790 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zaraz zobaczę czy tam jakichś moich skrótów nie ma i usunę np kombinezon zimowy, bo ostatnie moje dziecię przecież zimowe było ![]()
![]() |
#4791 |
Zakorzenienie
|
U mnie to już te ciąże to było pomieszanie z poplątaniem
![]() ![]() ![]() ![]()
#4792 |
Raczkowanie
|
O Dziewczyny jak mowa o teściach- to ja bym mogła książkę o moich napisać 😀 ale ogólnie są spoko tylko lubią narzucić swoje zdanie - całe szczęście mieszkamy daleko więc często się nie widujemy. Z resztą mama mojego męża już trochę zeszła z tonu bo kiedyś tak się pokłóciłyśmy że ze dwa lata do nich nie przyjeżdżałam, a teściu jest tak uparty że nie da mu się pewnych rzeczy przegadać 😤 ale ogólnie to złoci i bardzo dobrzy ludzie 😀
Co do wyglądu to u mnie całkiem nieźle więc może córka mnie oszczędzi 😸 przed ciążą strasznie wypadały mi włosy ale teraz już się uspokoiło - jedynie co to mam mega suchą skórę na ciele ( ale to u mnie norma bo mam azs ) PS. Zainstalowalam sobie forum w telefonie- może teraz nie będę mieć po 20 stron zaległości 😸 A robicie sobie takie foto sesje brzuszków - bo mój mąż jak ma 'zryw' to strasznie mnie gnębi o takie zdjęcia a później zapomina.😸 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4793 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
dziewczyny, jak wielocytować w tej aplikacji? 🤔ciemna jestem 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4794 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja generalnie mam lepiej ze skórą, niż przed ciążą- wtedy wyskakiwały mi pryszcze związane z okresem, a teraz jest super. Ale od czasu do czasu wyskoczy mi taki podskórny paskud- ale oceniam to jako oczyszczanie się mojej twarzy ![]() No ale po Waszych wypowiedziach to znów nie wiem, czy to na dziewczynkę czy na chłopczyka ![]() ![]()
![]() |
#4795 | |
Zadomowienie
|
Cześć Wszystkim!
![]() Jestem obecnie w 13t2d (pierwsza ciąża), byłam wcześniej na wątku staraczkowym, ale zaraz potem zaszłam w ciążę,a że początki były ciężkie to wycięłam się z forum. Póki co wszystko dobrze, jedynie w ostatnich badaniach wyszła mi sód poniżej normy 133-wskazana kontrola (norma od 135-145) i podwyższone delikatnie PH ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4796 |
Zadomowienie
|
To moja lista
![]() ![]() UBRANKA body pajace bluzki sukienki spodenki/półśpiochy czapeczki skarpetki sock-ons 2 pary łapek-niedrapek sweterki PIELUCHY I POŚCIEL pieluchy tetrowe 20-30 pieluchy flanelowe 10 Pampersy 1 i 2 Paklanki 2 ceratki do łóżeczka/ochraniacze na materac 3 prześciaradła z gumką rożek/otulaczek śpiworek kocyki KĄPIEL I PIELĘGNACJA 3 ręczniki z kapturkiem termometr kąpielowy płyn do mycia mleczko/oliwka do ciała Linomag zielony do pupy krem na słońce chusteczki nawilżane waciki patyczki do uszu szczotka do włosów cążki do paznokci proszek 1 butelka szczotka do mycia butelki wanienka (+stelaż) APTECZKA Octenisept jałowe gaziki aspirator Katarek paracetamol w czopkach termometr Disnemar (sól morska do nosa) DHA + wit D (Bioaron/Omegamed) AKCESORIA wózek folia przeciwdeszczowa torba do wózka, podkład do przewijania fotelik + folia lusterko do auta łóżeczko materac przewijak miękka nakładka na przewijak lampka nocna leżaczek mata edukacyjna grzechotka biało-czarne książeczki/obrazki DLA MAMY biustonosze do karmienia wkładki laktacyjne podkłady poporodowe największe podkłady poporodowe podpaski majtki jednorazowe Tantum Rosa, butelka z dzióbkiem! koszule do karmienia maść na popękane brodawki Lansinoh
#4797 |
Zadomowienie
|
Dziewczeta, a propos listy wyprawkowej to ja dostalam materialy edukacyjne na UG i wsrod nich byla bardzo fajna ksiazeczka 'twoja karta wyprawkowa'. Zdjecie w zalaczniku, mam nadzieje, ze bedzie widac! Wydaje mi sie, ze jest super zrobiona
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4798 |
Zakorzenienie
|
Słuchajcie mam zgrubienie 5 cm nad wzgórkiem łonowym pod pępkiem po lewej stronie. Czuje przez skore cos dużego jak awokado. Nie boli ale jak leżę to jest delikatnie wyczuwalne. Czy to moze byc pęcherz? Twardy nawet kiedy jest pusty? Poza tum ciagle czuje jakby mi cis naciskało na pęcherz i sikam.
Jestem raczej szczupła ale to cos jest raczej wyczuwalne. Nie wydaje mi sie ze ten maluszek wielkości śliwki byłoby tak nisko i tak wyczuwalny. To musi chyba byc cos innego... W piątek mam Usg wtedy zapytam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo musisz jesc co 3 godziny. Mi nie raz jest splabo tak jakbym miala spadek cukru i mowilam mojej gin a ona ze trzeba jesc co 3h. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Patrycja28100 Czas edycji: 2018-01-13 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4800 |
Zakorzenienie
|
Karolina ta kulka jest widoczna gołym okiem czy tylko ją wyczuwasz przy dotyku? Maluch jest nisko, jak mi robił ostatnie usg przez brzuch to właśnie najlepiej było widać na wysokości blizny po cc czyli 5-6 cm nad wzgórkiem. Ale to chyba nie ten etap żeby był tak wyczuwalny twardo
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.