Mamusie lipcowe 2018 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-13, 05:30   #4771
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Hej,witam sie o tej porze 😀Mogę spać chociaż Młoda sie budziła ze 100 razy,chyba te 3 nieszczesne ją mordują. Byla moja tesciowa pobrac mi krew do badania i chyba mnie nie lubi,bo ręka mnie teraz boli jak nigdy,będzie sinior 😬 dziś jedziemy do jakiejś bawialni i do restauracji na obiad, jedyny minus jest taki,ze mąż ma o 16 jechać na delegację 😣 ale jutro podobno wróci. Więc chyba mnie tu dziś nie będzie. Miłego weekendu Mamuśki :-*

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 06:30   #4772
MalaGosia88
Zakorzenienie

Fitelina gratuluję zdrowego synka!

Folinka uch, nienawidzę takich położnych/lekarzy olewaczy nie ważne, że to Twoja 4 ciąża - oczekujesz opieki i wsparcia. Oby kolejnym razem było lepiej z wyprawką bardzo fajny pomysł
Stary 2018-01-13, 06:31   #4773
norka93
Wtajemniczenie

Jest i nasza Folinka! A położnej za karę trzeba podłożyć poduszkę-pierdziuszkę jak będzie siadać, a co! Co to za tłumaczenie, że jest tam nowa... To tym zdawałoby się, że będzie zależeć.

Elu

Doskonale rozumiem o co chodzi z tym jakby "ostrożnym" pisaniem, że nie ma takiej "rozwiązłości" (haha) w słowach i zgadzam się z dziewczynami, które piszą, że tu o prywatność chodzi. Ktoś może podłapać, skojarzyć, a potem wykorzystać czy nawet gnębić - nie takie rzeczy na świecie się dzieją. Chciałabym być bardziej wylewna, ale po prostu się boję i obawiam. Myślę, że grupa prywatna na FB pomoże nam się bardziej otworzyć na siebie i nawiązać głębsze relacje

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Hej,witam sie o tej porze Mogę spać chociaż Młoda sie budziła ze 100 razy,chyba te 3 nieszczesne ją mordują. Byla moja tesciowa pobrac mi krew do badania i chyba mnie nie lubi,bo ręka mnie teraz boli jak nigdy,będzie sinior dziś jedziemy do jakiejś bawialni i do restauracji na obiad, jedyny minus jest taki,ze mąż ma o 16 jechać na delegację ale jutro podobno wróci. Więc chyba mnie tu dziś nie będzie. Miłego weekendu Mamuśki :-*

Oj tam, zaraz nie lubi Mi przy pobieraniu krwi obce kobiety w szpitalu robiły ranki na kilka milimetrów od miejsca wkłucia czy siniaki

A tak w ogóle, to serio nie lubi?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 06:55   #4774
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Jest i nasza Folinka! A położnej za karę trzeba podłożyć poduszkę-pierdziuszkę jak będzie siadać, a co! Co to za tłumaczenie, że jest tam nowa... To tym zdawałoby się, że będzie zależeć.

Elu

Doskonale rozumiem o co chodzi z tym jakby "ostrożnym" pisaniem, że nie ma takiej "rozwiązłości" (haha) w słowach i zgadzam się z dziewczynami, które piszą, że tu o prywatność chodzi. Ktoś może podłapać, skojarzyć, a potem wykorzystać czy nawet gnębić - nie takie rzeczy na świecie się dzieją. Chciałabym być bardziej wylewna, ale po prostu się boję i obawiam. Myślę, że grupa prywatna na FB pomoże nam się bardziej otworzyć na siebie i nawiązać głębsze relacje

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Oj tam, zaraz nie lubi Mi przy pobieraniu krwi obce kobiety w szpitalu robiły ranki na kilka milimetrów od miejsca wkłucia czy siniaki

A tak w ogóle, to serio nie lubi?
No chyba lubi,ale mamy zupelnie różne charaktery

Stary 2018-01-13, 06:59   #4775
norka93
Wtajemniczenie

Może zastanawiacie się co ta Norka o tej porze pisze? Czyżby już wstała? Nieeee, moje drogie, ja dopiero będę się kładła. Jestem załamana, ale nie poddaję się, musi być w końcu lepiej. We środę wyjazd całodniowy do innego miasta na wizytę u ginekologa, we środę w nocy wyjazd do mamci i może tam mi się z powrotem przestawi, jak będę miała zajęte dnie.

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No chyba lubi,ale mamy zupelnie różne charaktery

Niejedno słyszałam w historiach o teściowych, ale ja to akurat mam szczęście do teściowej. Bardzo miła, taka dobra na sercu. Wiadomo, że każdy ma jakieś tam swoje "zaplecze" zachowań

Stary 2018-01-13, 07:19   #4776
Sandam13
Rozeznanie

Jeśli mowa o teściowych to moja jest nawet w porządku ale za to teść...

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 07:21   #4777
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Jeśli mowa o teściowych to moja jest nawet w porządku ale za to teść...

Bezuczuciowy? Typ dyktatora? Wiecznie wszystko źle?

Mój teść też ma dobre serce, ale gaduła z niego niesamowity. No i uparty bardzo

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 07:38   #4778
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Bezuczuciowy? Typ dyktatora? Wiecznie wszystko źle?

Mój teść też ma dobre serce, ale gaduła z niego niesamowity. No i uparty bardzo
Do tego człowieka nie ma określenia... Jest już na emeryturze i to mu szkodzi.. Siedzi na balkonie i pilnuje, żeby ktoś nie szedł z psem pod jego oknami bo zaraz robi zdjęcia i grozi że wyśle na straż miejska, tak samo tam gdzie mieszkają brakuje miejsc parkingowych i ludzie parkują jak mogą to nie daj Boże żeby jednym kołem ktoś najechał na kawałek trawy bo już zdjęcia i dzwonienie po straż.. Dyktator swoją drogą, teściowa nie ma kompletnie nic do powiedzenia co on zdecyduje tak ma być.. Żyją ciągle na kredytach bo co mu się zachciało to musi mieć na już, nieważne że kasy nie ma.. A co najgorsze wszystkim zazdrości pieniędzy lekarzom, prawników itd. Ostatnio powiedział dlaczego chodzę prywatnie do ginekologa jeśli z NFZ też przyjmują, mówię że byłam i lekarz tak mnie olewał nie odpowiadał na moje pytania i wolę iść prywatnie a mam za każdym razem usg, mogę zapytać o co chce, to jego komentarz brzmiał: Ja to bym wolał umrzeć niż iść prywatnie do lekarza i płacić tym gnojkom.. Naprawde ten człowiek jest niereformowalny i takich przykładów jego zachowań jest więcej.. Ja jak tam idę z tż to tylko po to żeby słuchać na kogo nasłał straż, czyj pies narobił na trawnik (i posprzątał ale to już dla niego bez znaczenia) czy kto źle zaparkował..

Edytowane przez Sandam13
Czas edycji: 2018-01-13 o 07:39
Stary 2018-01-13, 07:50   #4779
pozytywnaj
Zadomowienie

Dziewczyny was też tak obsypuje syfami? i rosną mi babyhair...

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 07:54   #4780
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość

Ja mam twarz w syfach a nigdy z tym problemu nie mialam..

Stary 2018-01-13, 07:58   #4781
nesska89
Raczkowanie

Cytat:

Tak :/

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 08:30   #4782
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Do tego człowieka nie ma określenia... Jest już na emeryturze i to mu szkodzi.. Siedzi na balkonie i pilnuje, żeby ktoś nie szedł z psem pod jego oknami bo zaraz robi zdjęcia i grozi że wyśle na straż miejska, tak samo tam gdzie mieszkają brakuje miejsc parkingowych i ludzie parkują jak mogą to nie daj Boże żeby jednym kołem ktoś najechał na kawałek trawy bo już zdjęcia i dzwonienie po straż.. Dyktator swoją drogą, teściowa nie ma kompletnie nic do powiedzenia co on zdecyduje tak ma być.. Żyją ciągle na kredytach bo co mu się zachciało to musi mieć na już, nieważne że kasy nie ma.. A co najgorsze wszystkim zazdrości pieniędzy lekarzom, prawników itd. Ostatnio powiedział dlaczego chodzę prywatnie do ginekologa jeśli z NFZ też przyjmują, mówię że byłam i lekarz tak mnie olewał nie odpowiadał na moje pytania i wolę iść prywatnie a mam za każdym razem usg, mogę zapytać o co chce, to jego komentarz brzmiał: Ja to bym wolał umrzeć niż iść prywatnie do lekarza i płacić tym gnojkom.. Naprawde ten człowiek jest niereformowalny i takich przykładów jego zachowań jest więcej.. Ja jak tam idę z tż to tylko po to żeby słuchać na kogo nasłał straż, czyj pies narobił na trawnik (i posprzątał ale to już dla niego bez znaczenia) czy kto źle zaparkował..

Fakt,niektórym odbija na emeryturze,współczuję :-( w ogóle chyba siedzenie w domu nikomu nie robi dobrze
Moi teściowie są spoko, bardzo dobrzy ludzie,cale swoje życie zbieraja kasę dla swoich dzieci,żeby im było lepiej. Bardzo sobie cenią gościnność, czesto zapraszaja do siebie rodzinę i są u kogoś,ale takiej prawdziwej bliskości nie mają jak np. ja z rodzeństwem. Oczywiście pomagaja sobie, ale nie gadają na codzień jak ja z moimi

Stary 2018-01-13, 08:50   #4783
fitelina
Rozeznanie

Cytat:

Tak, cały dekolt
Na twarzy też, ale tu to wcześniej już się zdarzało.. 30tka na karku, a pryszcze jak u nastolatki..

fitelina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 08:51   #4784
pozytywnaj
Zadomowienie

A mówili,, będziesz piękna 😂"

Stary 2018-01-13, 08:56   #4785
folinka
Zadomowienie

Okropne z tym śledzeniem przez znajomych, co piszecie... Są setki for w internacie, na nich setki wątków. Co to za ludzie, żeby wyśledzić kogoś i mu życie uprzykrzać! A szansa na trafienie na kogoś znajomego przypadkiem to przecież jak jeden na milion! A gdzie jeszcze na "znajomego", który będzie tak wredny, żeby jakoś przeciwko nam wykorzystywać to, co tu się napisze.
Ja kiedyś też zmieniłam nicka, ale z powodu bliskiej mi wcześniej osoby, która znała mój nick i dobrze wiedziała, że piszę na tym forum, więc to trochę inaczej.

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Folinka super, że wróciłaś! 😊 Też o Tobie myślałam wczoraj, że coś dawno nie było Cię widać. Telepatia 😊

Nie było mnie dwa dni tylko

Miłego weekendu wszystkim!
folinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 08:58   #4786
Karolcia_kiss
Przyczajenie

Czesc.dolaczylam do watku jeszcze w listopadzie, ale nie chcialam zapeszac i nie udzielalam sie tylko sledzilam. Chcialabym juz teraz dolaczyc tak jawnie wkroczylam w 13 tydzien. Daj prosze znac jak i gdziento zrobic?pozdrawiam serdecznie.
Karolcia_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 09:04   #4787
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Folinka, co za ulga ze wszystko dobrze... moglabys wstawić swoja liste wyprawkowa ? Z checia bym sobie popatrzyla co trzeba kupic dla takiego bobaska bo kompletnie nie wiem
Norka bidulo, mam nadzieje ze z tym snem Ci sie poprawi to jest tak dziwne ze spanie Ci sie przestawilo
Mój teść jest strasznym gadula i czasem zadaje miliard bezsensownych pytan. Odkad poszedl na emeryture zrobił sie taki. Dobrze ze przy domu w ogrodzie jest co robic, bo to jest typ czlowieka co nie umie wysiedziec w miejscu. No i do kieliszka tez lubi zajrzeć :/
Cześć Karolcia 💖

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 09:19   #4788
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norka bidulko śpij dobrze!

Folinka a bo widzisz, tu się tyle dzieje, tyle postów dziennie, że nam się wydawało, że nie ma Cię z tydzień 😊

Pozytywna u mnie żadnych wyprysków, wszyscy mówią : kwitniesz 😊 taaa, ja absolutnie tak się nie czuję, wręcz przeciwnie. Ale jedyne co zauważyłam, to mniej mi wypadają włosy i mniej się przetłuszczają.

Karolcia rozgościć się 😊

Stary 2018-01-13, 09:52   #4789
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Jestem, Kochane!
Wszystko dobrze u mnie, byłam zajęta.
Nic się nie martwcie

Miło mi, że ktoś pomyślał o mnie!

---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ----------

Arya, strasznie mi przykro
Myślałam, że już u nas nie będzie takich przykrych zakończeń...
Kochana, dużo siły i miłości w życiu Ci życzę. Teraz żadne słowa Ci zapewne nie pomogą, ale kiedyś wróć do nas z dobrą nowiną

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ----------

Już wraca Wasza matka marnotrawna, wybaczcie!
U mnie proza życia na szczęście tylko, a to z dzieckiem do lekarza, a to coś ważnego doczytać, a to maile do pracy w sprawie tego brakującego urlopu, trochę czasu z dziećmi i dnia nie ma. I jeszcze... Wiem, że to bardzo wcześnie i znowu wyskoczę z tematem jak Filip z konopi, ale w związku z moim wyjazdem do Pl ruszyło z kopyta przygotowanie wyprawki. W Pl mam dużo rzeczy sprawdzonych, wiem, co lubię i co mi trzeba i sporo rzeczy jest też po prostu tańsze niż tu, więc na drogę powrotną wykupiłam bagaż i wrócę z częścią wyprawki Wyjęłam moją listę wyprawkową, sprawdziłam co mi trzeba, przegadałam co nieco z tż, przemyśleliśmy budżet, co kupić tu, co w Pl i mogę szaleć - o tyle, o ile Żadnych wielkich zakupów nie będzie, takie różne akcesoria powiedzmy - ręczniki, aspirator do katarku, gaziki, podkłady, pieluchy tetrowe. Wszystko pewnie będę teraz przez tydzień, dwa on line kupować, żeby już czekały paczki u babci.
Rodzinka też już nieco zaaferowana moim wyjazdem, najstarszy mój synuś mówi mi dziś, że już planuje jakiego placka upieką na mój powrót Dzieci może zdążą odrobinkę zatęsknić, ale wiem, że tż im wypełni czas rozmaicie, więc wszystkim dobrze zrobią te AŻ dwa dni mojej nieobecności

O wizycie u położnej nic nie pisałam, bo była to porażka. Chyba najgorsza położna, jaką w życiu spotkałam. Byle odbębnić, zero zainteresowania pacjentką, ciśnienie, mocz, do widzenia, następna, a że pewne wyniki krwi mam poza normą to nieistotne, sama musiałam o to zapytać, bo nawet nie popatrzyła i jeszcze parę innych spraw olała. Zastanawiam się, czy jakiejś skargi nie napisać... Oprócz tego mówiła, że przeprasza, bo jest nowa w tym miejscu, ale miałam wrażenie, że chyba w ogóle bycie położną jest dla niej nowe, bo nic się od niej nie dowiedziałam, czego bym sama nie wiedziała, a miałam parę pytań. Aż cieszę się, że mnie do tego ginekologa wysłali i mam nadzieję, że nie jest to z jakiegoś złego poważnego powodu, o którym bym jeszcze nie wiedziała. Już za niecałe dwa tyg ta wizyta

Tyle o mnie! Jestem jakieś 10 stron do tyłu za Wami, więc pewnie będę ze dwa dni na raty doczytywać. Do końca weekendu obiecuję, że lista będzie aktualna i nowy wątek gotowy (jak nie miałam czasu Was czytać, to tylko sprawdzałam, ile stron nastukane, żeby zdążyć założyć )

---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:28 ----------

Karolcia, witaj!
Ela, kropka, gratuluję udanych wizyt!

Mi też się podobają bardzo Wasze propozycje

Wiesz, to nie o to chodzi, jak długo się znamy. Bardziej o to, o czym Gosia pisała. O taką lakoniczność wypowiedzi... Więc też nie ma po czym się nawzajem kojarzyć. Ja widzę ogromny przeskok pomiędzy tym co było 5-8 lat temu a półtora roku temu.
Mało kto np. w ogóle używa imion swoich dzieci, a po tym już choćby nawet bardzo mocno się poszczególne osoby kojarzy.
Ale i tak się cieszę, że w ogóle Was mam i mam nadzieję, że z czasem i u nas jakieś przyjazne więzi się urodzą

Kurka, nie wiem, jak Ci pomóc Nic się nie stanie niestety, tzn. nie zrobią Ci pappy i mierzenia nt, ale usg zrobią. Ponoć jakiś inny test można, ale chyba mniej dokładny. Powinnaś dostać od położnej taką broszurkę o wszystkich badaniach i tam o tym piszą.
Ech, te tłumoki z kliniki... Chwała im za ivf, ale o prowadzeniu ciąży i realiach nhs nie mają widocznie pojęcia. Każde materiały trąbią - zgłoś się do położnej, jak tylko dowiesz się o ciąży, a oni tak w błąd wprowadzają...
Czyli właściwie braknie Ci tylko 4 dni! Chyba próbowałabym co drugi dzień przynajmniej dzwonić do szpitala, pytać, czy coś się może nie zwolniło...
Powodzenia!!!

Może być ciężko prywatnie Tu prywatnie przynajmniej u mnie w mieście i okolicy poza jedną polską prywatną przychodnią, którą znam, to te usg bardziej się skupiają na zdj i filmach 3d niż na diagnostyce. Te właściwe medyczne usg to standardowo robi się w szpitalu i tyle! A tam czasem pośpiech i jakoś nie mam tak do końca zaufania, choć poza tym pośpiechem nic złego nie mam do powiedzenia. Więc ja dla spokoju jadę do mojej gin do Pl, która robi usg najdokładniej ze wszystkich lekarzy, z którymi miałam do czynienia.

To raczej nie w sieciówkach. W jednej z ciąż też chodziłam do pracy na elegancko, to kupiłam pare sztuk spodni stacjonarnie w zwykłym sklepie z odzieżą ciążową czy na allegro.
Ech, śmigałam wtedy w wysokich szpilach na co dzień do 6 miesiąca, bo byłam przyzwyczajona, a teraz ledwo założę to mnie stopy bolą
Uf.. Ale dobrze, że wszystko w porządku.. Szkoda, że położna mało zainteresowana.
Cytat:

U mnie tez tragedia, wyglądam strasznie!
Więc u mnie się chyba sprawdza, że dziewczynka "odbiera urodę mamie"

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:16   #4790
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karolcia_kiss Pokaż wiadomość
Czesc.dolaczylam do watku jeszcze w listopadzie, ale nie chcialam zapeszac i nie udzielalam sie tylko sledzilam. Chcialabym juz teraz dolaczyc tak jawnie wkroczylam w 13 tydzien. Daj prosze znac jak i gdziento zrobic?pozdrawiam serdecznie.
Już jesteś jawnie Po prostu pisz z nami!

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Folinka, co za ulga ze wszystko dobrze... moglabys wstawić swoja liste wyprawkowa ? Z checia bym sobie popatrzyla co trzeba kupic dla takiego bobaska bo kompletnie nie wiem
Nie ma sprawy
Zaraz zobaczę czy tam jakichś moich skrótów nie ma i usunę np kombinezon zimowy, bo ostatnie moje dziecię przecież zimowe było i wstawię.
Stary 2018-01-13, 10:23   #4791
MalaGosia88
Zakorzenienie

U mnie to już te ciąże to było pomieszanie z poplątaniem... Mąż twierdzi, że przy dziewczynkach wyglądałam kwitnąco a przy chłopcu... no tak sobie szczery chociaż był teraz twierdzi, że wie, że będzie dziewczynka, więc chyba wyglądam znośnie
Stary 2018-01-13, 10:27   #4792
RudyKotBialyKot
Raczkowanie

O Dziewczyny jak mowa o teściach- to ja bym mogła książkę o moich napisać 😀 ale ogólnie są spoko tylko lubią narzucić swoje zdanie - całe szczęście mieszkamy daleko więc często się nie widujemy. Z resztą mama mojego męża już trochę zeszła z tonu bo kiedyś tak się pokłóciłyśmy że ze dwa lata do nich nie przyjeżdżałam, a teściu jest tak uparty że nie da mu się pewnych rzeczy przegadać 😤 ale ogólnie to złoci i bardzo dobrzy ludzie 😀

Co do wyglądu to u mnie całkiem nieźle więc może córka mnie oszczędzi 😸 przed ciążą strasznie wypadały mi włosy ale teraz już się uspokoiło - jedynie co to mam mega suchą skórę na ciele ( ale to u mnie norma bo mam azs )

PS. Zainstalowalam sobie forum w telefonie- może teraz nie będę mieć po 20 stron zaległości 😸

A robicie sobie takie foto sesje brzuszków - bo mój mąż jak ma 'zryw' to strasznie mnie gnębi o takie zdjęcia a później zapomina.😸

RudyKotBialyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:35   #4793
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
hejo

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość

Pozytywna u mnie żadnych wyprysków, wszyscy mówią : kwitniesz 😊 taaa, ja absolutnie tak się nie czuję, wręcz przeciwnie. Ale jedyne co zauważyłam, to mniej mi wypadają włosy i mniej się przetłuszczają.

Karolcia rozgościć się 😊

zobaczymy, co się u mnie wykluje😁

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Cytat:
Napisane przez RudyKotBialyKot Pokaż wiadomość
O Dziewczyny jak mowa o teściach- to ja bym mogła książkę o moich napisać 😀 ale ogólnie są spoko tylko lubią narzucić swoje zdanie - całe szczęście mieszkamy daleko więc często się nie widujemy. Z resztą mama mojego męża już trochę zeszła z tonu bo kiedyś tak się pokłóciłyśmy że ze dwa lata do nich nie przyjeżdżałam, a teściu jest tak uparty że nie da mu się pewnych rzeczy przegadać 😤 ale ogólnie to złoci i bardzo dobrzy ludzie 😀

Co do wyglądu to u mnie całkiem nieźle więc może córka mnie oszczędzi 😸 przed ciążą strasznie wypadały mi włosy ale teraz już się uspokoiło - jedynie co to mam mega suchą skórę na ciele ( ale to u mnie norma bo mam azs )

PS. Zainstalowalam sobie forum w telefonie- może teraz nie będę mieć po 20 stron zaległości 😸

A robicie sobie takie foto sesje brzuszków - bo mój mąż jak ma 'zryw' to strasznie mnie gnębi o takie zdjęcia a później zapomina.😸

ja bym chciała robić chyba co tydzień czy co dwa jak rośnie 😍

dziewczyny, jak wielocytować w tej aplikacji? 🤔ciemna jestem 😂

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 10:41   #4794
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj Kiedy masz termin porodu? To Twoja pierwsza ciąża?

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Norka bidulo, mam nadzieje ze z tym snem Ci sie poprawi to jest tak dziwne ze spanie Ci sie przestawilo
Mój teść jest strasznym gadula i czasem zadaje miliard bezsensownych pytan. Odkad poszedl na emeryture zrobił sie taki. Dobrze ze przy domu w ogrodzie jest co robic, bo to jest typ czlowieka co nie umie wysiedziec w miejscu. No i do kieliszka tez lubi zajrzeć :/
Cześć Karolcia 💖

Popieram zUą Folinka i reszta, która ma już doświadczenie , może napiszecie takie swoje must have, w co trzeba się zaopatrzyć? Bo ja się czuję przytłoczona tym wszystkim...

Ja generalnie mam lepiej ze skórą, niż przed ciążą- wtedy wyskakiwały mi pryszcze związane z okresem, a teraz jest super. Ale od czasu do czasu wyskoczy mi taki podskórny paskud- ale oceniam to jako oczyszczanie się mojej twarzy
No ale po Waszych wypowiedziach to znów nie wiem, czy to na dziewczynkę czy na chłopczyka Ach te babcine rady

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:56   #4795
aaska92
Zadomowienie

Cześć Wszystkim!
Jestem obecnie w 13t2d (pierwsza ciąża), byłam wcześniej na wątku staraczkowym, ale zaraz potem zaszłam w ciążę,a że początki były ciężkie to wycięłam się z forum.

Póki co wszystko dobrze, jedynie w ostatnich badaniach wyszła mi sód poniżej normy 133-wskazana kontrola (norma od 135-145) i podwyższone delikatnie PH , wizyta w tą środę więc mam nadzieję,że mnie Pani ginekolog uspokoi.

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
To dokładnie tak jak ja
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 10:59   #4796
folinka
Zadomowienie

To moja lista Jest taka dość ogólna wydaje mi się, ale raczej kompletna niż must have. Może niektóre z Was uznają niektóre z tych rzeczy za zbędne. To jest po prostu moja lista, wg której faktycznie przygotowuję wszystko. Usunęłam jedynie nianię elektroniczną i laktator, bo to dość indywidualna sprawa, czy ktoś chce to kupić. Nie pisałam też ilości ubranek, bo to też każdy ma swoje zdanie i typy i dużo zależy od tego, jak często zamierza się prać. Nazwy kosmetyków te, które są, to też po prostu zostawiłam tak jak mam wpisane te, które lubię, ale może być różnie. Zielony Linomag to dla mnie hit, skuteczny i krótki dobry skład, moi chłopcy na tym wyrośli, ale pupcia mojej córci powiedziała niet i używamy Bepanthenu.

UBRANKA
body
pajace
bluzki
sukienki
spodenki/półśpiochy
czapeczki
skarpetki
sock-ons
2 pary łapek-niedrapek
sweterki

PIELUCHY I POŚCIEL
pieluchy tetrowe 20-30
pieluchy flanelowe 10
Pampersy 1 i 2
Paklanki
2 ceratki do łóżeczka/ochraniacze na materac
3 prześciaradła z gumką
rożek/otulaczek
śpiworek
kocyki

KĄPIEL I PIELĘGNACJA
3 ręczniki z kapturkiem
termometr kąpielowy
płyn do mycia
mleczko/oliwka do ciała
Linomag zielony do pupy
krem na słońce
chusteczki nawilżane
waciki
patyczki do uszu
szczotka do włosów
cążki do paznokci
proszek
1 butelka
szczotka do mycia butelki
wanienka (+stelaż)

APTECZKA
Octenisept
jałowe gaziki
aspirator Katarek
paracetamol w czopkach
termometr
Disnemar (sól morska do nosa)
DHA + wit D (Bioaron/Omegamed)

AKCESORIA
wózek
folia przeciwdeszczowa
torba do wózka, podkład do przewijania
fotelik + folia
lusterko do auta
łóżeczko
materac
przewijak
miękka nakładka na przewijak
lampka nocna
leżaczek
mata edukacyjna
grzechotka
biało-czarne książeczki/obrazki

DLA MAMY
biustonosze do karmienia
wkładki laktacyjne
podkłady poporodowe największe
podkłady poporodowe podpaski
majtki jednorazowe
Tantum Rosa, butelka z dzióbkiem!
koszule do karmienia
maść na popękane brodawki Lansinoh
Stary 2018-01-13, 11:00   #4797
regularkate
Zadomowienie

Dziewczeta, a propos listy wyprawkowej to ja dostalam materialy edukacyjne na UG i wsrod nich byla bardzo fajna ksiazeczka 'twoja karta wyprawkowa'. Zdjecie w zalaczniku, mam nadzieje, ze bedzie widac! Wydaje mi sie, ze jest super zrobiona 20180113_115800.jpg

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 11:04   #4798
KarolinaK
Zakorzenienie

Słuchajcie mam zgrubienie 5 cm nad wzgórkiem łonowym pod pępkiem po lewej stronie. Czuje przez skore cos dużego jak awokado. Nie boli ale jak leżę to jest delikatnie wyczuwalne. Czy to moze byc pęcherz? Twardy nawet kiedy jest pusty? Poza tum ciagle czuje jakby mi cis naciskało na pęcherz i sikam.
Jestem raczej szczupła ale to cos jest raczej wyczuwalne. Nie wydaje mi sie ze ten maluszek wielkości śliwki byłoby tak nisko i tak wyczuwalny. To musi chyba byc cos innego...
W piątek mam Usg wtedy zapytam.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 11:44   #4799
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie tak, Gosiu. Zwłaszcza, że przeżyłam to samo i nie życzę tego nikomu

Dziewczyny, glukoze mam 66, norma od 70. Czym może objawiać się zaniżona ilość glukozy?
Spadki cukru sa tak samo grozne jak za duzo cukru. Nawet spadki sa grozniejsze. Bo jak juz jest kolo 30 to nie wstaniesz i sie nie obudzisz. Moj brat jest cukrzykiem i pare lat temu mial taka sytuacje ale mama szybko zadzwonila po karetke i po 3 dawkach glukozy cukier dopiero zaczal wzrastac. Takze konsultacja u lekarza i pewnie bedziesz musiala kontrolowac cukier.

Albo musisz jesc co 3 godziny.

Mi nie raz jest splabo tak jakbym miala spadek cukru i mowilam mojej gin a ona ze trzeba jesc co 3h.

Edytowane przez Patrycja28100
Czas edycji: 2018-01-13 o 11:48
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 11:46   #4800
MalaGosia88
Zakorzenienie

Karolina ta kulka jest widoczna gołym okiem czy tylko ją wyczuwasz przy dotyku? Maluch jest nisko, jak mi robił ostatnie usg przez brzuch to właśnie najlepiej było widać na wysokości blizny po cc czyli 5-6 cm nad wzgórkiem. Ale to chyba nie ten etap żeby był tak wyczuwalny twardo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości