![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 7
Witam w nowej części
![]() Stoję w nowym mieszkaniu i zaraz usnę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
Witam się po drzemce i w nowym wątku
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Lelowa, ja biore szelazo i nie mam zaparć.
Moge prosić o dopisanie na pierwszej stronie? Dziewczynka, 28lat, tp 17.03 Wozek xlander xpulse, fotelik besafe izi go Nastepna wizyta 19.01 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj apetyt
![]() ![]() Jednak paneli nie jadę oglądać, trochę bezsensu jak jeszcze nie wiem do końca jakie kolory ścian ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
Pretty - dzięki za info w sprawie kocykow. Zaraz zerknę
![]() Złożyliśmy wózek. Jestem zakochana w nim! A moja siostrzenica poprosiła tatusia o taki sam dla swoich misiów ![]() Ilsa - przescieradło do gondoli 38x80 powinno być ok. Materacyk ma mniej/więcej 74×33 cm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanko: czy w razie niepowodzenia w KP macie już wybrane MM ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie mam zaparć, ale jak wiecie, jakoś wybitnie też mi się to żelazo nie wchłania ![]() Mam dawkę 1 tabl/dzień. Cytat:
Ja mam z tym pakowaniem tak, że boję się, że to ruszy maszynę ![]() ![]() Cytat:
![]() Macassie, my mamy taki sam kolor podłóg w całym mieszkaniu. Nie dobieraliśmy pod ściany, bo kolor ścian będziemy pewnie zmieniać, a podłóg już nie mam zamiaru ruszać ![]() Edytowane przez parapet Czas edycji: 2018-01-13 o 14:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Witam się w nowym wątku i w 31+0
![]() Dzisiaj brat przywiózł mi nowy przewijak na łóżeczko także mam problem z głowy ![]() Któraś pytała o lactulose, ja biorę dwie łyżki dziennie. Co do glukozy, Witamin. Glukozę po h miałam pow normy, witaminy biorę na stałe a mała z wagą dosyć małą ![]() Mecassie, ja kupiłam Bebiko. Gdyby nie pasowało to zmienimy. Ze starszą od razu porwaliśmy się na Bebilon i na mleko wydałam chyba milion póki nie przerzuciliśmy się na Bebiko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie robilam paneli pod kolor scian. A jak bedziesz chciala zmienic kolor?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak. Capricare ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Jak już takie wielkie uzupełnianie pierwszej strony trwa to też proszę Ilsa o dopisanie mi fotelika Cybex aton M. I wizyty 25.01 i 8.02. 😊 dzięks Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za odpowiedzi
![]() Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Rozeznanie
|
Za pierwszym razem w szpitalu podali malej dwie porcyjki mleka Semper (w Polsce chyba go nie ma) i potem do domu na wszelki wypadek kupilam to samo, ale nie bylo juz potrzebne. Teraz mam zamiar kupic pare malych kartonikow takiego gotowego tej samej firmy, bo mam nadzieje, ze podobnie jak wtedy, jesli bedzie potrzebne to tylko pare razy
![]() A jak juz jestesmy przy tym temacie, to jesli planujecie KP, ale chcecie sie zabezpieczyc na wypadek koniecznosci dokarmiania na poczatku polecam taki kubeczek https://www.smyk.com/medela-kubeczek-do-karmienia.html U mnie w szpitalu nie bylo butelek, zeby nie uczyc dzieci niepotrzebnie ssac ze smoczka, tylko wlasnie takimi kubeczkami karmili. Karmienie nim jest troche bardziej skomplikowane niz butelka, ale przy walce o KP mysle ze warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
witam się po maratonie zakupowym
![]() znów zrobiliśmy kilka fotek brzuszkowych - mamy taką fajne centrum handlowe z ceglanymi ścianami i ciekawym oświetleniem, marzy mi się jeszcze jakiś plener, ale mogłoby się bardziej zimowo zrobić do tego odebraliśmy kilka paczek, dzieciowe rzeczy w zarze są słodkie, choć często niepraktyczne ![]() sobie nie mogę zbyt dużo rzeczy teraz kupować, bo nie wiadomo jak będą leżeć po ciąży, ale zaszalałam i mam kaszmirowy komplet czapka, szalik i rękawiczki z mango ![]() czekamy teraz na gości, chrześnica męża ma 18-stkę w lutym, więc bye bye premio ![]() aaaa, byłam w alles, muszę mieć tam 65I ![]() Edytowane przez julietta83 Czas edycji: 2018-01-13 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Zainspirowałaś mnie i postanowiłam popatrzeć co jest na rynku. I niestety, tylko bardziej mnie to skłania ku KP.
![]() W większości syrop glukozowy i olej palmowy. Kota lepiej karmię ![]() Wychodzi na to, że to o którym napisała katstan jest ok i chyba bebilon profutura. Ale jak patrzę na ceny tych mlek, to zdecydowanie cycek wygrywa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
I ja się dopiszę do nowego wątku
![]() W rossmanie jest promo na pampki od rozmiaru 2. Ja zawsze przy okazji zakupów we wszystkich sklepach spoglądam na ceny. Fajnie, że w Auchanie pojawiła się promocja, może akurat będę przejeżdżała gdzieś obok. Cały czas Was podglądam, ale nie mam ostatnio o czym pisać. Ostatnio tylko praca i dom. Wieczorami często nie mam na nic sił, w nocy nie potrafię zasnąć, takie błędne koło. Dodatkowo mam za sobą ciężkie chwile o których nie chcę się rozpisywać na forum publicznym. Nic złego się nie dzieje, ale sytuacja z która przyszło mi się zmierzyć jest dla mnie aż zaskakująco dołująca i powiem szczerze odechciewa mi się w takich chwilach wszystkiego. Byłam w tamtym tygodniu na USG, w 30t+0 mała ważyła prawie 1500 g, byłam państwowo więc dokładne dane na papierze dostanę dopiero na wizycie, u mnie na USG trzeba umawiać się osobno. Pani która zapisuje wyniki robi to na maszynie. Nie wiem kiedy ostatnio widziałam maszynę w użyciu na oczy ![]() Z pozytywów ostatnio u mnie w pracy strasznie się porobiło, być może w normalnej sytuacji byłoby to dla mnie źródłem jakiegoś stresu lub frustracji. W związku z tym, że niedługo i tak nie będzie mnie to dotyczyło podchodzę o tematu zupełnie na luzie. U nas jak chyba u dużej części z Was, remonty/kończenie różnych rozgrzebanych rzeczy przed dzieckiem. 8 tygodni temu zamówiłam ościeżnice, mija już i tak wydłużony termin realizacji a tu ani wiadomości kiedy będą, ani kontaktu. Dzwoniłam tam w różnych porach dnia, na różne telefony, pisałam maile. Już myślałam, że pożegnałam się z pieniędzmi, ale dziś się wkurzyłam i dzwoniłam jeden za drugim i okazuje się, że ktoś tam jednak pracuje, tylko totalnie zlewają klienta o ile nie jest upierdliwy. No nic - mają czas do końca tygodnia, potem nie będzie jak ich przewieźć i oni będą się musieli martwić transportem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() zastanawiałam się czy nowy wątek będzie się nazywał "Porodówka", ale ufff, na szczęście nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Właśnie z tego względu u mnie wybór padł na Capricare. To co siedzi w składzie najpopularniejszych marek MM to jest jakiś koszmar. Słodziki, syrop glukozowy, olej palmowy....
Ja pracuję w hurtowni farmaceutycznej więc mam trochę pojęcia o składach produktów aptecznych. Najgorsze jest to że lekarze polecają to z czego mają profity. Szczególnie widzę to po zamówieniach aptek. W danym regionie właściwie jest zamawiany tylko jeden rodzaj MM. Wszystko zależy od tego co poleca pediatra z rejonu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Słucham sobie właśnie branżowych podcastów żeby być na bieżąco (taka branża że nieobecność na rynku przez prawie 1,5 roku to przepaść). I tak się zastanawiam czy znacie jakieś osoby których warto posłuchać albo pooglądać na YouTube? Oczywiście w temacie ciąży/opieki nad niemowlętami/wychowania dzieci itd
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W kilku mlekach widziałam, że zaznaczają gwiazdką, że niby ekologiczny ten palmowy, ale po co w ogóle go wciskać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
My Z. Dawalismy bebilon. Karmilam tylko 4 miesiace. Miliony monet szło na to mleko. Teraz pije krowie. Obym synka dłużej karmila
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Wtajemniczenie
|
Mecassie - też uważam, że ceny kocykow to kosmos... Chyba kupie tylko 2-3 kocyki i poczekam czy nie dostane czegoś w prezencie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O takie cos http://hipp.pl/mleko/produkty/hipp-c...ombiotikR-rtf/ Padam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez czaro_dziejkaa Czas edycji: 2018-01-13 o 17:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.