Mamusie marcowe 2018 cz. 7 - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-13, 13:47   #31
Ojoanna29
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 7

Witam w nowej części

Stoję w nowym mieszkaniu i zaraz usnę faceci nie mogą skończyć gadać o tym remoncie, zaraz się posikam
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:00   #32
Pannkaka
Rozeznanie

Witam się po drzemce i w nowym wątku Może nawet dziś coś zrobię poza zdychaniem i odpoczywaniem. Do tej pory jedynym osiągnięciem jest założenie upranych już jakiś czas temu części gondoli na stelaż mąż posprawdzal i dopompowal koła, nasmarowal wszystko i już nie skrzypi. Czyli wózek gotowy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:02   #33
blackberry89
Zakorzenienie

Lelowa, ja biore szelazo i nie mam zaparć.

Moge prosić o dopisanie na pierwszej stronie?

Dziewczynka, 28lat, tp 17.03
Wozek xlander xpulse, fotelik besafe izi go
Nastepna wizyta 19.01

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:06   #34
Mecassie
Zakorzenienie

Ale mam dzisiaj apetyt zjadłam już jogurt, kawę, duże śniadanie, dwie mandarynki, trochę lodów zaraz idę ogarnąć obiad i deser a potem chwytam się za to ciasto.

Jednak paneli nie jadę oglądać, trochę bezsensu jak jeszcze nie wiem do końca jakie kolory ścian

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:09   #35
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Pretty - dzięki za info w sprawie kocykow. Zaraz zerknę

Złożyliśmy wózek. Jestem zakochana w nim! A moja siostrzenica poprosiła tatusia o taki sam dla swoich misiów

Ilsa - przescieradło do gondoli 38x80 powinno być ok. Materacyk ma mniej/więcej 74×33 cm

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:16   #36
Mecassie
Zakorzenienie

Mam pytanko: czy w razie niepowodzenia w KP macie już wybrane MM ?

Stary 2018-01-13, 14:17   #37
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ktore biora zelazo, czy wszystkie macie zaparcia? Czy ktoras bierze i nie ma tej dolegliwosci? Poprosze wtedy o nazwe leku bo moja ginka jak zwykle hemofer przepisala, a za dobrze pamietam co sie po nim dzialo ostatnio :/
Biorę tardyferon.
Nie mam zaparć, ale jak wiecie, jakoś wybitnie też mi się to żelazo nie wchłania
Mam dawkę 1 tabl/dzień.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Zyje, dzięki za pamięć. Strasznie denerwuje mnie te ograniczenie fizyczne przez ciążę niestety średnio mam siłę gdzieś chodzić, a jako że muszę zaprowadzać i odprowadzać córkę do przedszkola kawałek to już nic staram się poza tym nie robić męczącego, skoro mam się oszczędzać.

Mam już termin cesarki w urodziny młodej, ciekawe czy doczekam. Wtedy fajnie bo z mężem. A jak się sama zacznie to już mąż nie może być do nieplanowanej.

Nie chce mi się prac, prasować, torby nie spakowane, resztki wyprawki nie zamówione, marazm mnie ogarnął. Dobrze że za większość się na początku zabrałam.
Fajnie, będziecie mieć wszystkie dzieci urodzone w jednym dniu.

Ja mam z tym pakowaniem tak, że boję się, że to ruszy maszynę Tak jakby nie spakowanie się coś zmieniało

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
Lelowa u mnie też! Dosłownie 5 minut się zarejestrowałam
Miało być dwa tygodnie od wczorajszej wizyty ale dr nie miała terminów na 26
Też mam 29.01

Macassie, my mamy taki sam kolor podłóg w całym mieszkaniu. Nie dobieraliśmy pod ściany, bo kolor ścian będziemy pewnie zmieniać, a podłóg już nie mam zamiaru ruszać

Edytowane przez parapet
Czas edycji: 2018-01-13 o 14:19
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 14:28   #38
nadalka
Zakorzenienie

Witam się w nowym wątku i w 31+0

Dzisiaj brat przywiózł mi nowy przewijak na łóżeczko także mam problem z głowy

Któraś pytała o lactulose, ja biorę dwie łyżki dziennie.

Co do glukozy, Witamin.
Glukozę po h miałam pow normy, witaminy biorę na stałe a mała z wagą dosyć małą

Mecassie, ja kupiłam Bebiko. Gdyby nie pasowało to zmienimy.
Ze starszą od razu porwaliśmy się na Bebilon i na mleko wydałam chyba milion póki nie przerzuciliśmy się na Bebiko.

Stary 2018-01-13, 14:29   #39
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mecassie Pokaż wiadomość

Wiesz, z tym mm to moze byc roznie. Pediatra pewnie bedzie zalecal bebilon (majanchyba duze profity od tego) a czasami zaparcia powoduje to mleko. Czasami bedzie potrzebne bez laktozy albo p. Ulewaniu. Wiec duzo rzeczy wychodzi potem w praniu

Ja tez nie robilam paneli pod kolor scian. A jak bedziesz chciala zmienic kolor?? ja mam takie bialo, szaro, bezowe mazgaje. I nie dosc ze do wszystkiego pasuja to jeszcze nic na nich nienwidac
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:34   #40
katstan
Raczkowanie

Cytat:

Tak. Capricare
katstan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:40   #41
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Zawsze razem

O to super promo. Ja kupilam jedynki premium care 88 szt w tesco po 42zl, w rossku wlasnie okolo 50zl , a w gemini 51 z czyms takze tez zaoszczedzilam
O ja kupiłam w auchanie za 41zl 88szt i 11zl za mała paczkę. No w porównaniu do cen z Ross to jest różnica 😉

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

Jak już takie wielkie uzupełnianie pierwszej strony trwa to też proszę Ilsa o dopisanie mi fotelika Cybex aton M.
I wizyty 25.01 i 8.02. 😊 dzięks

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 14:53   #42
Mecassie
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi w sumie chyba dobry sposób żeby zacząć od tańszego ?

Cytat:
Napisane przez parapet Pokaż wiadomość
Macassie, my mamy taki sam kolor podłóg w całym mieszkaniu. Nie dobieraliśmy pod ściany, bo kolor ścian będziemy pewnie zmieniać, a podłóg już nie mam zamiaru ruszać
Hm no tylko my nie robimy remontu całego mieszkania na raz dlatego wszedzie mam inne aczkolwiek do małej chyba wezmę te co w salonie. Szkoda że juz nie są w promo

Stary 2018-01-13, 15:03   #43
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Za pierwszym razem w szpitalu podali malej dwie porcyjki mleka Semper (w Polsce chyba go nie ma) i potem do domu na wszelki wypadek kupilam to samo, ale nie bylo juz potrzebne. Teraz mam zamiar kupic pare malych kartonikow takiego gotowego tej samej firmy, bo mam nadzieje, ze podobnie jak wtedy, jesli bedzie potrzebne to tylko pare razy

A jak juz jestesmy przy tym temacie, to jesli planujecie KP, ale chcecie sie zabezpieczyc na wypadek koniecznosci dokarmiania na poczatku polecam taki kubeczek https://www.smyk.com/medela-kubeczek-do-karmienia.html
U mnie w szpitalu nie bylo butelek, zeby nie uczyc dzieci niepotrzebnie ssac ze smoczka, tylko wlasnie takimi kubeczkami karmili. Karmienie nim jest troche bardziej skomplikowane niz butelka, ale przy walce o KP mysle ze warto Mozecie zobaczyc na yt filmiki jak to wyglada.
Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 15:05   #44
julietta83
Zakorzenienie

witam się po maratonie zakupowym jakoś dałam radę

znów zrobiliśmy kilka fotek brzuszkowych - mamy taką fajne centrum handlowe z ceglanymi ścianami i ciekawym oświetleniem, marzy mi się jeszcze jakiś plener, ale mogłoby się bardziej zimowo zrobić

do tego odebraliśmy kilka paczek, dzieciowe rzeczy w zarze są słodkie, choć często niepraktyczne
sobie nie mogę zbyt dużo rzeczy teraz kupować, bo nie wiadomo jak będą leżeć po ciąży, ale zaszalałam i mam kaszmirowy komplet czapka, szalik i rękawiczki z mango

czekamy teraz na gości, chrześnica męża ma 18-stkę w lutym, więc bye bye premio

aaaa, byłam w alles, muszę mieć tam 65I

Edytowane przez julietta83
Czas edycji: 2018-01-13 o 15:06
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 15:11   #45
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Zainspirowałaś mnie i postanowiłam popatrzeć co jest na rynku. I niestety, tylko bardziej mnie to skłania ku KP.
W większości syrop glukozowy i olej palmowy. Kota lepiej karmię
Wychodzi na to, że to o którym napisała katstan jest ok i chyba bebilon profutura.
Ale jak patrzę na ceny tych mlek, to zdecydowanie cycek wygrywa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-13, 15:11   #46
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:

Ja jeszcze nie wybrałam Będę dopiero się zastanawiać. Dzisiaj poszukuję kocyków ale coś ciężko mi to idzie

Stary 2018-01-13, 15:26   #47
Lulumo
Raczkowanie

I ja się dopiszę do nowego wątku Chętnie was śledzę, więc się melduję.

W rossmanie jest promo na pampki od rozmiaru 2. Ja zawsze przy okazji zakupów we wszystkich sklepach spoglądam na ceny. Fajnie, że w Auchanie pojawiła się promocja, może akurat będę przejeżdżała gdzieś obok.

Cały czas Was podglądam, ale nie mam ostatnio o czym pisać. Ostatnio tylko praca i dom. Wieczorami często nie mam na nic sił, w nocy nie potrafię zasnąć, takie błędne koło. Dodatkowo mam za sobą ciężkie chwile o których nie chcę się rozpisywać na forum publicznym. Nic złego się nie dzieje, ale sytuacja z która przyszło mi się zmierzyć jest dla mnie aż zaskakująco dołująca i powiem szczerze odechciewa mi się w takich chwilach wszystkiego.

Byłam w tamtym tygodniu na USG, w 30t+0 mała ważyła prawie 1500 g, byłam państwowo więc dokładne dane na papierze dostanę dopiero na wizycie, u mnie na USG trzeba umawiać się osobno. Pani która zapisuje wyniki robi to na maszynie. Nie wiem kiedy ostatnio widziałam maszynę w użyciu na oczy

Z pozytywów ostatnio u mnie w pracy strasznie się porobiło, być może w normalnej sytuacji byłoby to dla mnie źródłem jakiegoś stresu lub frustracji. W związku z tym, że niedługo i tak nie będzie mnie to dotyczyło podchodzę o tematu zupełnie na luzie.

U nas jak chyba u dużej części z Was, remonty/kończenie różnych rozgrzebanych rzeczy przed dzieckiem. 8 tygodni temu zamówiłam ościeżnice, mija już i tak wydłużony termin realizacji a tu ani wiadomości kiedy będą, ani kontaktu. Dzwoniłam tam w różnych porach dnia, na różne telefony, pisałam maile. Już myślałam, że pożegnałam się z pieniędzmi, ale dziś się wkurzyłam i dzwoniłam jeden za drugim i okazuje się, że ktoś tam jednak pracuje, tylko totalnie zlewają klienta o ile nie jest upierdliwy. No nic - mają czas do końca tygodnia, potem nie będzie jak ich przewieźć i oni będą się musieli martwić transportem
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 15:27   #48
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Zainspirowałaś mnie i postanowiłam popatrzeć co jest na rynku. I niestety, tylko bardziej mnie to skłania ku KP.
Wychodzi na to, że to o którym napisała katstan jest ok i chyba bebilon profutura.
No co Ty mówisz? Taki skład mają mleka dla noworodków? Toż to kpina jakaś. A reklamują że takie extra zdrowe cacy są te mleka! Niech ich ...!!!

Stary 2018-01-13, 15:33   #49
Lulumo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
No co Ty mówisz? Taki skład mają mleka dla noworodków? Toż to kpina jakaś. A reklamują że takie extra zdrowe cacy są te mleka! Niech ich ...!!!

Też byłam przekonana, że takie rzeczy w produktach dla noworodków się nie zdarzają , no szok. Do tej pory raczej na luzie pochodziłam do KP, bardzo mi zależało, ale myślałam, nie wyjdzie to nie wyjdzie. A tu taki syf w alternatywie.
Lulumo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 15:45   #50
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze, nie pomyślałam o tym, ale faktycznie. Kupię coś, w razie czego będzie leżeć te kilka miesięcy pewnie ma długi termin ważności

zastanawiałam się czy nowy wątek będzie się nazywał "Porodówka", ale ufff, na szczęście nie
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 15:48   #51
katstan
Raczkowanie

Właśnie z tego względu u mnie wybór padł na Capricare. To co siedzi w składzie najpopularniejszych marek MM to jest jakiś koszmar. Słodziki, syrop glukozowy, olej palmowy....
Ja pracuję w hurtowni farmaceutycznej więc mam trochę pojęcia o składach produktów aptecznych. Najgorsze jest to że lekarze polecają to z czego mają profity. Szczególnie widzę to po zamówieniach aptek. W danym regionie właściwie jest zamawiany tylko jeden rodzaj MM. Wszystko zależy od tego co poleca pediatra z rejonu.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 15:56   #52
Jolinko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Właśnie z tego względu u mnie wybór padł na Capricare. To co siedzi w składzie najpopularniejszych marek MM to jest jakiś koszmar. Słodziki, syrop glukozowy, olej palmowy....
Ja pracuję w hurtowni farmaceutycznej więc mam trochę pojęcia o składach produktów aptecznych. Najgorsze jest to że lekarze polecają to z czego mają profity. Szczególnie widzę to po zamówieniach aptek. W danym regionie właściwie jest zamawiany tylko jeden rodzaj MM. Wszystko zależy od tego co poleca pediatra z rejonu.
No normalnie nie mogę uwierzyć że takie gowno serwują niemowlakom. Przecież olej palmowy (pewnie jeszcze ten sam certyfikowany z Indonezji ktory się dodaje do świeczek) i syrop fruktozowo- glukozowy to największe syfy 😐 teraz to się zaczęłam martwić, nie chce tego dziecku podawać ☹

Stary 2018-01-13, 16:01   #53
bloody_marry
Rozeznanie

Słucham sobie właśnie branżowych podcastów żeby być na bieżąco (taka branża że nieobecność na rynku przez prawie 1,5 roku to przepaść). I tak się zastanawiam czy znacie jakieś osoby których warto posłuchać albo pooglądać na YouTube? Oczywiście w temacie ciąży/opieki nad niemowlętami/wychowania dzieci itd

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 16:06   #54
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
W kaszkach jest równie wesoło, ale wydaje mi się, że już większy wybór.
W kilku mlekach widziałam, że zaznaczają gwiazdką, że niby ekologiczny ten palmowy, ale po co w ogóle go wciskać.
Stary 2018-01-13, 16:31   #55
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

My Z. Dawalismy bebilon. Karmilam tylko 4 miesiace. Miliony monet szło na to mleko. Teraz pije krowie. Obym synka dłużej karmila

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 16:41   #56
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:
co ? Masakra jakaś :/ nawet nie myślałam że takie coś wciskają. Jest którekolwiek w miarę okej ?
Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie wybrałam Będę dopiero się zastanawiać. Dzisiaj poszukuję kocyków ale coś ciężko mi to idzie

Ceny tych kocykow to kosmos

Stary 2018-01-13, 16:49   #57
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Mecassie - też uważam, że ceny kocykow to kosmos... Chyba kupie tylko 2-3 kocyki i poczekam czy nie dostane czegoś w prezencie Siostra dostała chyba 3

Stary 2018-01-13, 16:58   #58
karolka_boroweczka
Raczkowanie

Cytat:
Mecassie - też uważam, że ceny kocykow to kosmos... Chyba kupie tylko 2-3 kocyki i poczekam czy nie dostane czegoś w prezencie Siostra dostała chyba 3

Dlatego ja kupiłam materiał na jeden, jeden dostałam od mamy i jeśli nie dostanę po porodzie w prezencie to wtedy najwyżej kupię wiecej

karolka_boroweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-13, 17:11   #59
Mecassie
Zakorzenienie

Cytat:

W prezencie to dają takie polarowe których nie lubię mam jeden upatrzony w tesco za 29,90 czy tam 39,90 nie pamiętam. 100% bawełny ale jest dziergany także chyba bardziej na cieplejsze dni póki co mam minky i nic wiecej nie kupuję

Stary 2018-01-13, 17:12   #60
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Cytat:

Ja dawałam młodemu hipp combiotic i teraz też takie kupie. W aptekach są też takie jednorazowe buteleczki , już gotowe do spożycia dla noworodków, więc kupilam w razie czego 4 buteleczki, żeby nie otwierać dużej paczki jak będę musiała jednorazowo dokarmić czy coś, bo potem trzeba wywalic jak się nie zuzyje.
O takie cos
http://hipp.pl/mleko/produkty/hipp-c...ombiotikR-rtf/

Padam...

Edytowane przez czaro_dziejkaa
Czas edycji: 2018-01-13 o 17:15
czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości