Mamusie lipcowe 2018 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-13, 15:00   #4831
asiaczek
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, że octanisept ma zły skład. Kiedyś była afera, ale to nie miało żadnego poparcia w badaniach. Ktoś wypuścił takie info i była gówno burza.
Ale każdy robi jak uważa.
Dla mnie octanisept, sudocrem, dicoflor, sab simplex, smoczek i Chusteczki nawilżające to podstawa podstaw.
Ale każdy ma swoje zdanie.

Misia szumisia tez planuje kupić, najwyżej się nie sprawdzi i będzie leżał.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Octanisept zawiera fenoksyetanol, a ta sybstancja budzi pewne wątpliwości co do jej bezpieczeństwa,zwłaszcza w stosowaniu u dzieci. Ale masz rację,każdy robi jak uważa.

Ja na pewno jestem spaczona na punkcie zdrowych kosmetyków i odżywiania, bo mam dziecko alergiczne i dużo się naczytałam o tym wszystkim

Stary 2018-01-13, 15:03   #4832
Radena
Zadomowienie

Na pierwszej lepszej stronie piszą,ze jak otoczenie jest czyste to nie trzeba niczym psikac tylko dokladnie osuszac po kąpieli

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 15:04   #4833
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja ogólnie polecam tego bloga. Naprawdę skarbnica wiedzy. Analizuje składy kosmetyków dla dzieci, kaszek, słoiczkow itp
Dla mnie bomba.
Można podlinkowac na pierwszą stronę jeśli chcecie oczywiście.

http://www.srokao.pl/2016/12/analiza...ne-c.html?m=0#

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-13 o 15:09
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 15:05   #4834
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Na pierwszej lepszej stronie piszą,ze jak otoczenie jest czyste to nie trzeba niczym psikac tylko dokladnie osuszac po kąpieli

W sumie to ja psikałam u synka octaniseptem, osuszałam pępek a i tak trafiliśmy do szpitala z zapaleniem pępka

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:
Ja ogólnie polecam tego bloga. Naprawdę skarbnica wiedzy. Analizuje składy kosmetyków dla dzieci, kaszek, słoiczkow itp
Dla mnie bomba.

http://www.srokao.pl/2016/12/analiza...ne-c.html?m=0#

O tak,super strona

Stary 2018-01-13, 15:10   #4835
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Octanisept zawiera fenoksyetanol, a ta sybstancja budzi pewne wątpliwości co do jej bezpieczeństwa,zwłaszcza w stosowaniu u dzieci. Ale masz rację,każdy robi jak uważa.

Ja na pewno jestem spaczona na punkcie zdrowych kosmetyków i odżywiania, bo mam dziecko alergiczne i dużo się naczytałam o tym wszystkim

Ja nie mam alergicznego dziecka,ale też na wszystko uważam, aż juz otoczenie mnie ma za jakąś zbzikowana wariatke,szczegolnie na punkcie zdrowego odzywiania 😅
Co do octanisteptu nie przyszło mi nigdy do głowy go sprawdzać,tym bardziej,ze nikt nic innego właśnie nie proponował :-/

Stary 2018-01-13, 15:18   #4836
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie mam alergicznego dziecka,ale też na wszystko uważam, aż juz otoczenie mnie ma za jakąś zbzikowana wariatke,szczegolnie na punkcie zdrowego odzywiania 😅
Co do octanisteptu nie przyszło mi nigdy do głowy go sprawdzać,tym bardziej,ze nikt nic innego właśnie nie proponował :-/

Taa, znam to. Jak mówię, że Mateusz nie je słodyczy, bo po pierwsze z jego alergią to nie ma w czym wybierać a po drugie to on cukru nie je to patrzą na mnie jak na wariatkę. No bo jak 1,5 roczniak nie może jeść słodkich deserów czy ciasteczek, a pije gorzką herbatkę( i nie czarną tylko rooibosa)
Teściowa zawsze przeżywa,że jeśli mu alergia nie minie to on nawet do Mc Donalda nie będzie mógł pojechać i już mi się nie chce mówić, że chyba i tak bym nie chciała żeby jako np 3 latek tam jadał

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2018-01-13 o 15:20
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 15:26   #4837
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Taa, znam to. Jak mówię, że Mateusz nie je słodyczy, bo po pierwsze z jego alergią to nie ma w czym wybierać a po drugie to on cukru nie je to patrzą na mnie jak na wariatkę. No bo jak 1,5 roczniak nie może jeść słodkich deserów czy ciasteczek i pić gorzką herbatkę( i nie czarną tylko rooibosa)
Teściowa zawsze przeżywa,że jeśli mu alergia nie minie to on nawet do Mc Donalda nie będzie mógł pojechać i już mi się nie chce mówić, że chyba i tak bym nie chciała żeby jako np 3 latek tam jadał

Walka ciągle trwa. Ja zawsze mówię,ze wolę jej dać coś co sama zrobię, jakieś ciasteczka bez cukru,z lepsza mąką... Tak samo jak sobie pomyśle o macu,to juz wole sie pomeczyc i zrobic domowa wersje tych cudów niz dac jej do jedzenia te nuggetsy z jakiejś różowej masy, w której jest wszystko :-/
Moja pije głównie wodę prosto z butelki z korkiem niekapkiem,skubana pije wiecej ode mnie. Lubi tez kwaśny kompot czy inne herbatki nieslodzone. Niestety rooibos jej nie podszedł.
Mam znajomą,ktora słodzi dziecku każde picie zeby wypił cokolwiek :-( język czasem mocno mnie świerzbi(dobre rz?), ale juz nic nie mówię

Stary 2018-01-13, 15:32   #4838
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A ja uważam, że właśnie powinno się ugryźć w język i nie wtrącać w wychowywanie nie swoich dzieci, jeśli ktoś o rade nie prosi.
Ja w pozwalaniu na słodycze dziecku nie widzę nic złego, oczywiście pod kontrolą, z głową i umiarem.
No chyba, że jest właśnie jakieś wskazanie medyczne aby tego nie robić to co innego.

Niech każdy patrzy do swojej piaskownicy, a nie ocenia negatywnie inne osoby, tylko dlatego, że robi ona inaczej niż ja

Ja napewno nie będę pozwalać na karmienie ciasteczkami i innymi slodkosciami bez mojej zgody.
Ale też nie będę izolować dziecka od tego.

Jasne, że upieke sama ciasteczka, zrobię jakoś deser, kompot czy coś. Ale jak zje ciastko, batoniki ze sklepu to nie będę sobie włosów z głowy rwac.
Ale tak jak cały czas pisze, każdy robi jak uważa, ale niech patrzy na swoje dziecko nie obce

Czas edycji: 2018-01-13 o 15:34
Stary 2018-01-13, 15:50   #4839
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, że właśnie powinno się ugryźć w język i nie wtrącać w wychowywanie nie swoich dzieci, jeśli ktoś o rade nie prosi.
Ja w pozwalaniu na słodycze dziecku nie widzę nic złego, oczywiście pod kontrolą, z głową i umiarem.
No chyba, że jest właśnie jakieś wskazanie medyczne aby tego nie robić to co innego.

Niech każdy patrzy do swojej piaskownicy, a nie ocenia negatywnie inne osoby, tylko dlatego, że robi ona inaczej niż ja

Ja napewno nie będę pozwalać na karmienie ciasteczkami i innymi slodkosciami bez mojej zgody.

Jasne, że upieke sama ciasteczka, zrobię jakoś deser, kompot czy coś. Ale jak zje ciastko, batoniki ze sklepu to nie będę sobie włosów z głowy rwac.
Ale tak jak cały czas pisze, każdy robi jak uważa, ale niech patrzy na swoje dziecko nie obce

Nie no jasne, we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek. Ale nawet jeśli mama ma specyficzne podejście to nikt nie powinien tego krytykować a tym bardziej robić na przekór,czyli np w tajemnicy częstować dziecka słodyczami. To jest najgorsze- podważanie autorytetu rodzica i mieszanie dzieciakom w głowie.
W sumie Blanka, wychodzi na to,że się z Tobą zgadzam

Stary 2018-01-13, 15:54   #4840
Radena
Zadomowienie

Cytat:

Blanka, w sklepie tez mozna wybrać dobre rzeczy, nie mówię ze nie, ale jak ktos czymś częstuje Młodą o czym wiem,ze to jest mega shit i ja bym tego nie zjadla to nie bede na to spokojnie patrzeć dla dobra tego,zeby sie ktoś na mnie nie obraził. Ja nic nie mówię nikomu na temat tego co daje swoim dzieciom,ale tez nie pokiwam głowa na cos z czym sie nie zgadzam, nie powiem na slodzenie wody ,,no i dobrze,tak trzymaj". Taka ze mnie wredna małpa

Stary 2018-01-13, 16:01   #4841
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka, w sklepie tez mozna wybrać dobre rzeczy, nie mówię ze nie, ale jak ktos czymś częstuje Młodą o czym wiem,ze to jest mega shit i ja bym tego nie zjadla to nie bede na to spokojnie patrzeć dla dobra tego,zeby sie ktoś na mnie nie obraził. Ja nic nie mówię nikomu na temat tego co daje swoim dzieciom,ale tez nie pokiwam głowa na cos z czym sie nie zgadzam, nie powiem na slodzenie wody ,,no i dobrze,tak trzymaj". Taka ze mnie wredna małpa

Ale Naprawdę tak cię boli to czym ktoś karmi Swoje dziecko??

Bo zgadzam się, możesz nawet musisz czuwać nad tym co ktoś podaję twojemu dziecku, ale co cię interesuje co ktoś podaję swojemu..
Ja lubię raz na jakiś czas zjeść w McDonald's i moje dziecko w wieku 3-4lat napewno zje frytki czy te wspomniane kurczaczki... Raz na dwa miesiące.
I osobiście mam gdzieś co ktoś sobie o mnie pomyśli, i ma wielkie g. Do zwracania mi uwagi.
Bo ja w wychowywanie dziecka tej osoby się nie wtrącam.

Wszystko z głową, ale najważniejsze niech każdy wychowuje swoje dziecko, nie czyjeś.
I tak jak asiaczek napisał, nie podważac autorytetu rodzica. Bo mama zabrania, a babcia cichaczem ciśnie na boku, bo to mnie doprowadza do furii i będę z tym walczyć

Czas edycji: 2018-01-13 o 16:02
Stary 2018-01-13, 16:07   #4842
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Ale Naprawdę tak cię boli to czym ktoś karmi Swoje dziecko??

Bo zgadzam się, możesz nawet musisz czuwać nad tym co ktoś podaję twojemu dziecku, ale co cię interesuje co ktoś podaję swojemu..
Ja lubię raz na jakiś czas zjeść w McDonald's i moje dziecko w wieku 3-4lat napewno zje frytki czy te wspomniane kurczaczki... Raz na dwa miesiące.
I osobiście mam gdzieś co ktoś sobie o mnie pomyśli, i ma wielkie g. Do zwracania mi uwagi.
Bo ja w wychowywanie dziecka tej osoby się nie wtrącam.

Wszystko z głową, ale najważniejsze niech każdy wychowuje swoje dziecko, nie czyjeś.
I tak jak asiaczek napisał, nie podważac autorytetu rodzica. Bo mama zabrania, a babcia cichaczem ciśnie na boku.

Blanka, no dziecko 3-4 lata to juz co innego niż 1.5 roku. No i raz na 2 msc spoko.
Ale jak ktoś w każdym napoju daje cukier dziecku, albo daje grzyby czy piwo dziecku,które nie skończyło pół roku(juz chyba o tym tu kiedys pisałam,ze znam taki przypadek) to mnie to boli. I nie potrafie ukryć wyrazu mojej twarzy nawet jak nic na to nie powiem

Stary 2018-01-13, 16:20   #4843
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka, no dziecko 3-4 lata to juz co innego niż 1.5 roku. No i raz na 2 msc spoko.
Ale jak ktoś w każdym napoju daje cukier dziecku, albo daje grzyby czy piwo dziecku,które nie skończyło pół roku(juz chyba o tym tu kiedys pisałam,ze znam taki przypadek) to mnie to boli. I nie potrafie ukryć wyrazu mojej twarzy nawet jak nic na to nie powiem

Znaczy mi nawet do głowy to przyszło, bo podawanie alkoholu dziecku to dla mnie patologia i takie coś to się zgłasza w odpowiednie służby.
Takich przykładów nawet nie brałam pod uwagę.

Co do napoi słodzonych.
Nie wiem, u nas na dzbanek herbaty daje się nie cała łyżkę cukru i dla mnie to nie koniec świata.
Będę oczywiście wprowadzać dziecku wodę niegazowana. Ale jak dostanie raz na jakiś czas Kubusia Playa to też mnie szlag nie trafi.

Dla mnie idealna jest zasada, że jeśli dziecko nie ma wskazań medycznych to wszystko z głową pod kontrola i z umiarem

Stary 2018-01-13, 16:34   #4844
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Znaczy mi nawet do głowy to przyszło, bo podawanie alkoholu dziecku to dla mnie patologia i takie coś to się zgłasza w odpowiednie służby.
Takich przykładów nawet nie brałam pod uwagę.

Co do napoi słodzonych.
Nie wiem, u nas na dzbanek herbaty daje się nie cała łyżkę cukru i dla mnie to nie koniec świata.
Będę oczywiście wprowadzać dziecku wodę niegazowana. Ale jak dostanie raz na jakiś czas Kubusia Playa to też mnie szlag nie trafi.

Dla mnie idealna jest zasada, że jeśli dziecko nie ma wskazań medycznych to wszystko z głową pod kontrola i z umiarem

No moze podałam takie skrajne przykłady, też uważam,ze takie coś trzeba zgłaszać. I też już trochę to ogarniam,te moje reakcje na niektóre rzeczy. Ale nadal tego mojego wyrazu twarzy nie potrafię ogarnąć jak słyszę jakieś historie i ktoś oczekuje potwierdzenia,ze super zrobił. Za szczera jestem. Też moją intencją nie jest się wpi......ć komuś,bo sama tego nie lubię. Może za krótko jestem matką i tak przeżywam wszystko

Stary 2018-01-13, 16:41   #4845
Patrycja28100
Rozeznanie

My w mc donaldzie bywamy raz na miesiac, taki maly rarytas a ile uciechy.
Ogolnie moi duzo slodkiego nie jedza. Zdarzy sie tak ze przez tydzien czy dwa nic slodkiego nie jedza ale jak sie mlodszemu zachce to potrafi zjesc cala tabliczke czekolady. Ale ja mu na to pozwalam. Widocznie organizm potrzebuje.
Lubia bardzo owoce i musy owocowe.

Ja uzywalam przy pepku oscenisept i bardzo szybko mu odpadl i sie ladnie zagoilo.

Na obiad dzisiaj zrobilam bardzcz na stupkach i golonkach. I najadlam sie tymi chrzastkami.

Ale mi smaka na gofry zrobilyscie

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 16:52   #4846
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja na obiad dziś swojskie pierogi z kapusta i grzybami o boże, niebo w gębie.

Stary 2018-01-13, 17:03   #4847
Radena
Zadomowienie

Mi sie wczoraj udalo pierwszy raz zjeść obiad bez uczucia obrzydzenia- panierowana ryba,ziemniaczki i surówki. Miałam jakiś dobry dzień,bo dziś juz tak super nie było

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

W sensie pierwszy raz odkąd mam mdłości

Stary 2018-01-13, 17:29   #4848
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie wczoraj udalo pierwszy raz zjeść obiad bez uczucia obrzydzenia- panierowana ryba,ziemniaczki i surówki. Miałam jakiś dobry dzień,bo dziś juz tak super nie było

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

W sensie pierwszy raz odkąd mam mdłości

Mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej!
Ja już Odpukać chyba mam codzienne mdłości i wymioty za sobą. Jem ze smakiem w końcu

Wiadomo, że raz na jakiś czas jakiś zapach mi nie podejdzie, albo stoisko z rybami w sklepie jest u mnie na liście omijać szerokim łukiem, ale już jest super, w porównaniu z tym co było.

Teraz za to już mam ten etap, że czuję macice jak np. Chcę coś podnieść, albo jak się za gwałtownie ruszę :/
I dziś mam nowy objaw ciążowy, kłucie w pochwie dziwne..
A i śluz mi się się zmienił, jest wodnisty i mam wrażenie że po puszczam...zaczynam czuć się jak stara baba.

A i rośnie mi !!8!! Nowych znamion na dekolcie! Jestem w szoku..

Czas edycji: 2018-01-13 o 17:40
Stary 2018-01-13, 18:12   #4849
KarolinaK
Zakorzenienie

Zazdroszcze Wam. U mnie mdłości okropne. I ten gorzki smak. Zupełnie nic mi nie smakuje. Nawet czekolada ani frytki .

Nowe znamiona ja mam ich mase. Na ramionach mi tak wysypało jakby mnie cos pogryzło. Nowe pieprzyki.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 18:57   #4850
norka93
Wtajemniczenie

To ja tak z kopyta wejdę i będę Was nadrabiać...

JESTĘ KRÓLIKĘ IMG_20180113_185710.JPG

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 18:58   #4851
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość

JESTĘ KRÓLIKĘ Załącznik 7388766
Podziel się!

Stary 2018-01-13, 18:59   #4852
Elaaaa
Wtajemniczenie

Norka pycha 😍 daj ciut, zjadłabym 😊😊

Stary 2018-01-13, 19:06   #4853
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam nadzieję, że już będzie coraz lepiej!
Ja już Odpukać chyba mam codzienne mdłości i wymioty za sobą. Jem ze smakiem w końcu

Wiadomo, że raz na jakiś czas jakiś zapach mi nie podejdzie, albo stoisko z rybami w sklepie jest u mnie na liście omijać szerokim łukiem, ale już jest super, w porównaniu z tym co było.

Teraz za to już mam ten etap, że czuję macice jak np. Chcę coś podnieść, albo jak się za gwałtownie ruszę :/
I dziś mam nowy objaw ciążowy, kłucie w pochwie dziwne..
A i śluz mi się się zmienił, jest wodnisty i mam wrażenie że po puszczam...zaczynam czuć się jak stara baba.

A i rośnie mi !!8!! Nowych znamion na dekolcie! Jestem w szoku..

Ja też już się chyba lepiej czuję - mdłości mam mniejsze i nie wymiotuję. Aż się trochę zmartwiłam czy to aby normalne... Za to praktycznie codziennie od kilku dni boli mnie głowa No i dzisiaj pierwszy raz w życiu poleciała mi krew z nosa

Dziewczyny a czy nadal bolą Was w tym samym stopniu piersi? Bo mnie raz w ogóle nie bolą, a za chwilę nie mogę ich dotknąć.
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 19:09   #4854
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez porannarosa Pokaż wiadomość
Ja też już się chyba lepiej czuję - mdłości mam mniejsze i nie wymiotuję. Aż się trochę zmartwiłam czy to aby normalne... Za to praktycznie codziennie od kilku dni boli mnie głowa No i dzisiaj pierwszy raz w życiu poleciała mi krew z nosa

Dziewczyny a czy nadal bolą Was w tym samym stopniu piersi? Bo mnie raz w ogóle nie bolą, a za chwilę nie mogę ich dotknąć.
Mnie już nie bolą, jedynie co to sutki swędza no i siara już się pojawiła są brzydkie i wydać dużo żył i bardzo urosly..
Ale wcześniej bardzo bolały, że nawet spać na nich nie mogłam.

Moim zdaniem zanik objawów po 11tc jest normalny, w końcu mamy się czuć coraz lepiej.
Krew z nosa to też podobno norma,tak mi powiedzieli w szpitalu i tego się trzymam.

Czas edycji: 2018-01-13 o 19:14
Stary 2018-01-13, 19:18   #4855
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Podziel się!

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Norka pycha daj ciut, zjadłabym

Ależ proszę, moje Króliczki! Ślę gołębią pocztą Miks sałat, kurczak, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, prażone orzeszki solone i sos czosnkowy (3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany, łyżeczka miodu, ząbek albo dwa czaosnku przez praskę). Taaaak dawno nie jadłam, o matulu..

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:

Bóle głowy, to chyba dość powszechny problem w ciąży. Może chodzi tu o ciśnienie krwi?

Krew z nosa to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie - delikatne naczynka.

Piersi bolą cały czas z różnym natężeniem. W czasie zapalenia oskrzeli, gdy miałam gorączkę powyżej 39 stopni, to przestawały boleć, musiałam doszukiwać się, wymacać ból i oczywiście panika, że niby z dzidzią coś nie tak.. Teraz bolą tyćkę mocniej niż na początku, są nabrzmiałe, większe, ale żył ni huhu, ni widać

W ogóle, mój mąż zaczął mi częściej mówić, że bardzo mu się podobam, że wyładniałam, że na buzi piękniejsza jestem, że oszaleje zaraz, itd. On cały czas prawi mi takie komplementy, ale ostatnio to aż aż. Będzie chłopiec jak nic

Stary 2018-01-13, 19:20   #4856
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ proszę, moje Króliczki! Ślę gołębią pocztą Miks sałat, kurczak, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, prażone orzeszki solone i sos czosnkowy (3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany, łyżeczka miodu, ząbek albo dwa czaosnku przez praskę). Taaaak dawno nie jadłam, o matulu..

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Bóle głowy, to chyba dość powszechny problem w ciąży. Może chodzi tu o ciśnienie krwi?

Krew z nosa to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie - delikatne naczynka.

Piersi bolą cały czas z różnym natężeniem. W czasie zapalenia oskrzeli, gdy miałam gorączkę powyżej 39 stopni, to przestawały boleć, musiałam doszukiwać się, wymacać ból i oczywiście panika, że niby z dzidzią coś nie tak.. Teraz bolą tyćkę mocniej niż na początku, są nabrzmiałe, większe, ale żył ni huhu, ni widać

W ogóle, mój mąż zaczął mi częściej mówić, że bardzo mu się podobam, że wyładniałam, że na buzi piękniejsza jestem, że oszaleje zaraz, itd. On cały czas prawi mi takie komplementy, ale ostatnio to aż aż. Będzie chłopiec jak nic
Ommmmm 😊 tyle że ja czosnku ostatnio nie trawie.. mam potem taką zgagę i okrutne uczucie w żołądku.. a czosnek uwielbiam bądź kiedy robiłam soa do frytek, kanapek, kiełbaski.. a teraz nie dam rady 😢 reszta 👍👍

Mi te zpiersi mocno urosły, mąż zachwycony 👍😎 na szczęście już nie bolą 😊

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-01-13 o 19:21
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 19:21   #4857
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Ommmmm tyle że ja czosnku ostatnio nie trawie.. mam potem taką zgagę i okrutne uczucie w żołądku.. a czosnek uwielbiam bądź kiedy robiłam soa do frytek, kanapek, kiełbaski.. a teraz nie dam rady reszta

Nawet jeden ząbek przez praskę w sosie?

Stary 2018-01-13, 19:23   #4858
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet jeden ząbek przez praskę w sosie?
Nie ma szans 😢😢 już próbowałam taki delikatny robić, to dwa dni czułam w ustach posmak czosnku i taki kwas w żołądku. Straszne uczucie jak się coś tak bardzo lubi 🙄

Stary 2018-01-13, 19:23   #4859
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:

JESTĘ KRÓLIKĘ Załącznik 7388766
Smacznie!

Cytat:

A ja, jak tylko ktos wspomni ze mu przechodzi to wracam a pierwsA stronę sprawdzić na kiedy ma termin zeb6 zobaczyc jak długo mne to jeszcze czeka . Na kiedy masz termin porannarosa? Nie widze Cie na pierwsze stronie!

Mnie juz piersi wcale nie bola. Krew z nosa nie leci. Ale widze czesto jak czyszczę nos to mam takie strupki. Nie zawsze ale czasami.

A ja mam cos takiego na aperitif. Whisky Tz oczywiscie zeby nie było. A na obiad Tz robi nogę z kaczki z serowym ravioli w sosie pomidorowym.

Dziewczyny czy Wy w ogole jecie czekolade? Czy zupełnie odstawilyscie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0B747771-6E5A-413C-A22F-A526B7FAA71C.jpg (100,7 KB, 40 załadowań)
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-13, 19:35   #4860
porannarosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Smacznie!

A ja, jak tylko ktos wspomni ze mu przechodzi to wracam a pierwsA stronę sprawdzić na kiedy ma termin zeb6 zobaczyc jak długo mne to jeszcze czeka . Na kiedy masz termin porannarosa? Nie widze Cie na pierwsze stronie!

Mnie juz piersi wcale nie bola. Krew z nosa nie leci. Ale widze czesto jak czyszczę nos to mam takie strupki. Nie zawsze ale czasami.

A ja mam cos takiego na aperitif. Whisky Tz oczywiscie zeby nie było. A na obiad Tz robi nogę z kaczki z serowym ravioli w sosie pomidorowym.

Dziewczyny czy Wy w ogole jecie czekolade? Czy zupełnie odstawilyscie?
Tp na 17.07 obecnie 13t4d.
Strupki w nosie też mam i często kicham.

"Nogę z kaczki z serowym ravioli w sosie pomidorowym" o kurczę ale pyszności...
porannarosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości