|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Ja na pewno jestem spaczona na punkcie zdrowych kosmetyków i odżywiania, bo mam dziecko alergiczne i dużo się naczytałam o tym wszystkim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Na pierwszej lepszej stronie piszą,ze jak otoczenie jest czyste to nie trzeba niczym psikac tylko dokladnie osuszac po kąpieli
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie polecam tego bloga. Naprawdę skarbnica wiedzy. Analizuje składy kosmetyków dla dzieci, kaszek, słoiczkow itp
Dla mnie bomba. Można podlinkowac na pierwszą stronę jeśli chcecie oczywiście. http://www.srokao.pl/2016/12/analiza...ne-c.html?m=0# Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-13 o 15:09 |
|
|
|
#4834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do octanisteptu nie przyszło mi nigdy do głowy go sprawdzać,tym bardziej,ze nikt nic innego właśnie nie proponował :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teściowa zawsze przeżywa,że jeśli mu alergia nie minie to on nawet do Mc Donalda nie będzie mógł pojechać i już mi się nie chce mówić, że chyba i tak bym nie chciała żeby jako np 3 latek tam jadał Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-01-13 o 15:20 |
|
|
|
|
#4837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja pije głównie wodę prosto z butelki z korkiem niekapkiem,skubana pije wiecej ode mnie. Lubi tez kwaśny kompot czy inne herbatki nieslodzone. Niestety rooibos jej nie podszedł. Mam znajomą,ktora słodzi dziecku każde picie zeby wypił cokolwiek :-( język czasem mocno mnie świerzbi(dobre rz?), ale juz nic nie mówię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uważam, że właśnie powinno się ugryźć w język i nie wtrącać w wychowywanie nie swoich dzieci, jeśli ktoś o rade nie prosi.
Ja w pozwalaniu na słodycze dziecku nie widzę nic złego, oczywiście pod kontrolą, z głową i umiarem. No chyba, że jest właśnie jakieś wskazanie medyczne aby tego nie robić to co innego. Niech każdy patrzy do swojej piaskownicy, a nie ocenia negatywnie inne osoby, tylko dlatego, że robi ona inaczej niż ja Ja napewno nie będę pozwalać na karmienie ciasteczkami i innymi slodkosciami bez mojej zgody. Ale też nie będę izolować dziecka od tego. Jasne, że upieke sama ciasteczka, zrobię jakoś deser, kompot czy coś. Ale jak zje ciastko, batoniki ze sklepu to nie będę sobie włosów z głowy rwac. Ale tak jak cały czas pisze, każdy robi jak uważa, ale niech patrzy na swoje dziecko nie obce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-13 o 15:34 |
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie Blanka, wychodzi na to,że się z Tobą zgadzam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo zgadzam się, możesz nawet musisz czuwać nad tym co ktoś podaję twojemu dziecku, ale co cię interesuje co ktoś podaję swojemu.. Ja lubię raz na jakiś czas zjeść w McDonald's i moje dziecko w wieku 3-4lat napewno zje frytki czy te wspomniane kurczaczki... Raz na dwa miesiące. I osobiście mam gdzieś co ktoś sobie o mnie pomyśli, i ma wielkie g. Do zwracania mi uwagi. Bo ja w wychowywanie dziecka tej osoby się nie wtrącam. Wszystko z głową, ale najważniejsze niech każdy wychowuje swoje dziecko, nie czyjeś. I tak jak asiaczek napisał, nie podważac autorytetu rodzica. Bo mama zabrania, a babcia cichaczem ciśnie na boku, bo to mnie doprowadza do furii i będę z tym walczyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-13 o 16:02 |
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak ktoś w każdym napoju daje cukier dziecku, albo daje grzyby czy piwo dziecku,które nie skończyło pół roku(juz chyba o tym tu kiedys pisałam,ze znam taki przypadek) to mnie to boli. I nie potrafie ukryć wyrazu mojej twarzy nawet jak nic na to nie powiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takich przykładów nawet nie brałam pod uwagę. Co do napoi słodzonych. Nie wiem, u nas na dzbanek herbaty daje się nie cała łyżkę cukru i dla mnie to nie koniec świata. Będę oczywiście wprowadzać dziecku wodę niegazowana. Ale jak dostanie raz na jakiś czas Kubusia Playa to też mnie szlag nie trafi. Dla mnie idealna jest zasada, że jeśli dziecko nie ma wskazań medycznych to wszystko z głową pod kontrola i z umiarem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4845 |
|
Rozeznanie
|
My w mc donaldzie bywamy raz na miesiac, taki maly rarytas a ile uciechy.
Ogolnie moi duzo slodkiego nie jedza. Zdarzy sie tak ze przez tydzien czy dwa nic slodkiego nie jedza ale jak sie mlodszemu zachce to potrafi zjesc cala tabliczke czekolady. Ale ja mu na to pozwalam. Widocznie organizm potrzebuje. Lubia bardzo owoce i musy owocowe. Ja uzywalam przy pepku oscenisept i bardzo szybko mu odpadl i sie ladnie zagoilo. Na obiad dzisiaj zrobilam bardzcz na stupkach i golonkach. I najadlam sie tymi chrzastkami. ![]() Ale mi smaka na gofry zrobilyscie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na obiad dziś swojskie pierogi z kapusta i grzybami o boże, niebo w gębie.
|
|
|
#4847 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie wczoraj udalo pierwszy raz zjeść obiad bez uczucia obrzydzenia- panierowana ryba,ziemniaczki i surówki. Miałam jakiś dobry dzień,bo dziś juz tak super nie było
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- W sensie pierwszy raz odkąd mam mdłości Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już Odpukać chyba mam codzienne mdłości i wymioty za sobą. Jem ze smakiem w końcu ![]() Wiadomo, że raz na jakiś czas jakiś zapach mi nie podejdzie, albo stoisko z rybami w sklepie jest u mnie na liście omijać szerokim łukiem, ale już jest super, w porównaniu z tym co było. Teraz za to już mam ten etap, że czuję macice jak np. Chcę coś podnieść, albo jak się za gwałtownie ruszę :/ I dziś mam nowy objaw ciążowy, kłucie w pochwie dziwne.. A i śluz mi się się zmienił, jest wodnisty i mam wrażenie że po puszczam...zaczynam czuć się jak stara baba. A i rośnie mi !!8!! Nowych znamion na dekolcie! Jestem w szoku.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-13 o 17:40 |
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze Wam. U mnie mdłości okropne. I ten gorzki smak. Zupełnie nic mi nie smakuje. Nawet czekolada ani frytki
. Nowe znamiona ja mam ich mase. Na ramionach mi tak wysypało jakby mnie cos pogryzło. Nowe pieprzyki. |
|
|
|
#4850 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja tak z kopyta wejdę i będę Was nadrabiać...
JESTĘ KRÓLIKĘ IMG_20180113_185710.JPG
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4852 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka pycha 😍 daj ciut, zjadłabym 😊😊
|
|
#4853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i dzisiaj pierwszy raz w życiu poleciała mi krew z nosa ![]() Dziewczyny a czy nadal bolą Was w tym samym stopniu piersi? Bo mnie raz w ogóle nie bolą, a za chwilę nie mogę ich dotknąć. |
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcześniej bardzo bolały, że nawet spać na nich nie mogłam. Moim zdaniem zanik objawów po 11tc jest normalny, w końcu mamy się czuć coraz lepiej. Krew z nosa to też podobno norma,tak mi powiedzieli w szpitalu i tego się trzymam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-13 o 19:14 |
|
|
|
|
#4855 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Miks sałat, kurczak, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, prażone orzeszki solone i sos czosnkowy (3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany, łyżeczka miodu, ząbek albo dwa czaosnku przez praskę). Taaaak dawno nie jadłam, o matulu.. ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Krew z nosa to był jeden z pierwszych objawów ciąży u mnie - delikatne naczynka. Piersi bolą cały czas z różnym natężeniem. W czasie zapalenia oskrzeli, gdy miałam gorączkę powyżej 39 stopni, to przestawały boleć, musiałam doszukiwać się, wymacać ból i oczywiście panika, że niby z dzidzią coś nie tak.. Teraz bolą tyćkę mocniej niż na początku, są nabrzmiałe, większe, ale żył ni huhu, ni widać W ogóle, mój mąż zaczął mi częściej mówić, że bardzo mu się podobam, że wyładniałam, że na buzi piękniejsza jestem, że oszaleje zaraz, itd. On cały czas prawi mi takie komplementy, ale ostatnio to aż aż. Będzie chłopiec jak nic
|
|
#4856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi te zpiersi mocno urosły, mąż zachwycony 👍😎 na szczęście już nie bolą 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-01-13 o 19:21 |
|
|
|
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma szans 😢😢 już próbowałam taki delikatny robić, to dwa dni czułam w ustach posmak czosnku i taki kwas w żołądku. Straszne uczucie jak się coś tak bardzo lubi 🙄
|
|
#4859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Na kiedy masz termin porannarosa? Nie widze Cie na pierwsze stronie!Mnie juz piersi wcale nie bola. Krew z nosa nie leci. Ale widze czesto jak czyszczę nos to mam takie strupki. Nie zawsze ale czasami. A ja mam cos takiego na aperitif. Whisky Tz oczywiscie zeby nie było. A na obiad Tz robi nogę z kaczki z serowym ravioli w sosie pomidorowym. Dziewczyny czy Wy w ogole jecie czekolade? Czy zupełnie odstawilyscie? |
||
|
|
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Strupki w nosie też mam i często kicham. "Nogę z kaczki z serowym ravioli w sosie pomidorowym" o kurczę ale pyszności...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

jeśli chcecie oczywiście.

. 

daj ciut, zjadłabym 
Miks sałat, kurczak, pomidorki koktajlowe, papryka, ogórek, prażone orzeszki solone i sos czosnkowy (3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany, łyżeczka miodu, ząbek albo dwa czaosnku przez praskę). Taaaak dawno nie jadłam, o matulu..
reszta 
. Na kiedy masz termin porannarosa? Nie widze Cie na pierwsze stronie!
o kurczę ale pyszności...