|
|
#4861 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018
Cytat:
Sama szaleję za czonskiem, dzidziuś go nie odrzucił póki co, ale czuję tę ciężkość na żołądku, być może przez te mega tłusty majonez i śmietanę. To może jakiś inny sos, bez czosnku, a równie smaczny?Cytat:
![]() Brzmi pysznie, chociaż ta noga nieco mnie odstrasza Nigdy nie jadłam i nie wiem czy to prawdziwa noga czy udka czy co, aż wstyd!Ja ostatnio zjadłam tabliczkę czekolady w ciagu kilku godzin, masakra. A potem męczyłam się z wysypem takich twardych krostek na twarzy, mam za swoje Jem czekoladę aż miło, mam takie napady co jakiś czas, że muszę zjeść. Wczoraj mąż kupił mi cukierki imbirowe, chyba naaawet pomagają.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-13 o 19:39 |
||
|
|
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Norka kiedy nic nie zastąpi czosnku 😣😣
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A w którym tygodniu jesteś? Może to przejdzie w II trymestrze?
|
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ząbek czosnku, jeden ogórek starty na tarce. Wodę z niego trzeba całkowicie odsączyć. Jogurt naruralny i łyżeczka majonezu. Sos jest bardzo lekki ale czosnek... jak czosnek. Ten posmak utrzymuje sie nawet do 48 godzin. Ale ja raczej po nim zgagi nie mam. Noga z kaczki ma BardO delikatne mieso. O ile dobrze przyrządzona rozpływa sie w ustach. Ja uwielbiam, dla mnie lepsza niz z kurczaka. Mieso porównałabym do tego z golonki. Ten środkowy kawałek bez tłuszczu No bo kaczka jest bardzo tłusta dlatego ta noga w tym tłuszczu sie piecze. Jednak tego tłuszczu sie nie je. |
|
|
|
|
#4866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeszcze zobaczymy czy lubi, bo w sumie pierwszy raz sos jem i może też mi odbijać po czasie.. Oby nie, bo czosnek rulez, czosnek4ever Za to jak po ciąży sobie skorzystasz ![]() Cytat:
Któraś tu pisała o kłuciach w pochwie. Ja też to mam, ale nie jakoś bardzo często. We środę zapytam o to ginekologa.
|
|
#4867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej nie jadłam, bo mnie odrzucilo. Czemu miałabym odstawić czekoladę?? 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4868 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja w ogóle na to nie patrzę odkąd mi wyszła taka Glukoza mam ochotę to jem,czasem kostkę, czasem dwie, a czasem cała tabliczkę.Moje nadzienie do rogalikow... Bo dopiero dziś je robię ale ciasto drożdżowe już rosnie ![]() DSC_0052.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4870 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zachcialo mi sie frytek, ale czy to dobry pomysl ? Czemu mnie tak nachodzi na same niedobre jedzenie ? nie moze mi sie chciec czegos na parze zdrowego, z sałatą ? Tylko na nic frytki z keczupem ? No bezsens.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego sos czosnkowy!Wcinaj frytki! Masz moje rozgrzeszenie! Bo....... Ja czekam na pizzę serowa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedyś w Biedronce była taka pyszna kawowa czekolada, już nie mogę jej znaleźć, a ile bym dała, żeby zasmakować.. Nu, przy mojej glukozie 66, to też nie mam chyba czego się obawiać Ale i tak z głową. Tak w ogóle, to wstyd mi za siebie, bo ja tu czytam Blanka jakie pyszności robisz czy ogólnie obiady smakowite, a ja nie umiem, nie dam rady zabrać się za to. Rogaliki, rzecz prosta, a jak myślę o tym, to za nic mi się robić nie chce. Zastanawiam się czy to efekt tego, że kuchnia jest malutka i po prostu mnie odpycha. ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#4873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej od swieta. Teraz jak wezme jedna czekoladkę to kończy sie na 3-4 i mam wyrzuty sumienia. Nie codziennie ale cześciej niz zwykle... Cytat:
A wicie co mi mezus zrobił na deser. Ryz na mleku |
||
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja do 10-11tyg ciąży to w większości leżałam odgrzewalam moje zapasy z zamrażalnika, albo M. Mi przywozil gotowe jedzenie.. Ewentualnie mama mnie ratowała obiadem.. Teraz mam znów siłę i chęci to działam, ale ja uwielbiam piec i gotować,a moja kuchnia jest malutka. Gotowanie mnie relaksuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zadomowienie
|
Mi od tych frytek mega niedobrze
pizze bym mogla zjesc Wiecie co, tesciowa mi zrobila jakieś super duper te badania i mi wyszedł niedobór sodu ( za malo wody piję) i jeszcze taki hormon troponina czy jakoś tak,ktory sie pojawia przy zawale :-/ i to sporo podwyzszony. Wiem,ze nie powinnam sie nakrecac, tesciowa mi w sumie nic nie powiedziala,ze to coś złego,ale z 2 strony chyba nie powinnam tego tak zostawiać...a jeszcze teraz mąż na delegacji a ja sama w domu z dzieckiem... Sent from my LG-M200 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#4876 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No i rozleniwia mnie fakt, że mąż kucharz z zawodu Ale to niczego nie tłumaczy, bacik mi się należy i tyle. Mnie chyba zniechęcają problemy z kręgosłupem, gdzie boli jak tylko postoje przy blacie (coś nie tak z kością krzyżową mam, chyba zbyt pozioma, no i skolioza w lędźwiowym). Blaty są dla mnie za niskie, tak samo zlew. Jak tylko pomyślę, że będzie bolało, to bronię się rekami i nogami..
|
|
#4877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może dla spokoju zadzwoń do teściowej i wypytaj o ten hormon? Kiedy masz wizytę u ginekologa?---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
Nawet za mamusi, za dzieciństwa.
|
|
#4879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sama pewnie zachodziłabym w głowę. Może przejdź się do rodzinnego? Rodzinnu musi coś o tym wiedzieć.
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuchnia to zdecydowanie moje królestwo. Ale ja musze miec duza kuchnie, przestrzenna, z dobrym oświetleniem i najlepiej blatem śniadaniowym wysokim na 90 cm przy którym mozna wygodnie usiąść i wszystko pokroić. Zawsze miałam taki i bez niego nie umiałabym funkcjonować. Taki objad miałam ![]() Norka Tz kucharz szczęściara!
|
|
|
|
|
#4882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A nu, ma się to szczęście Chociaż mam wrażenie, że czasem robi tak troszkę na odwal i nie wychodzi tak pysznie jakbym chciała albo tak pysznie jak w restauracji, ale to dosłownie raz czy dwa razy się zdarzyło. Jeśli trzeba coś ugotować nawet jeśli ja bym mogła, to ni ma problemu Do dziś pamiętam ten pyszny sos z zielonym pieprzem..... ![]() Za bardzo się męża przyczepiłam, on taki dobry dla mnie jest.. Porównując mojego tatę, który nigdy naczyń nie zmył w domu.. Tyle lata, zakupy robi, jak chorowałam, to tak się przejmował, dbał. Jak każdy normalny, kochający mąż zresztą
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-13 o 20:57 |
|
|
|
|
#4883 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
No i zaliczyłam pierwszy wybuch hormonów.
Popłakałam się przy facecie od pizzy bo przywiózł tylko pizze brata. Moja zapomnieli zrobić i znów muszę czekać godzinę ponad!!! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba musze sie podzielić ![]() Nie ma wyjścia. |
|
|
|
|
#4886 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz jak zaczęlyscie mowić o tym kłuciu to tez zauwazylam ze mam. |
|
|
|
|
#4888 | |
|
Zakorzenienie
|
On ma z papryka, nie lubię papryki...
a moja to serowa...Cytat:
Jakim kłuciu?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Rogaliki gotowe
![]() DSC_0053.JPG Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

. Na kiedy masz termin porannarosa? Nie widze Cie na pierwsze stronie!
zeby nie było. A na obiad Tz robi nogę z kaczki z serowym ravioli w sosie pomidorowym. 
Nigdy nie jadłam i nie wiem czy to prawdziwa noga czy udka czy co, aż wstyd!

A w którym tygodniu jesteś? Może to przejdzie w II trymestrze?
tak więc mogę liczyć na to, że przejdzie w lll trymestrze?? 
dzidziuś nie lubi, dobrze że Twój nie wybrzydza 
Za to jak po ciąży sobie skorzystasz 

ale ciasto drożdżowe już rosnie
nie moze mi sie chciec czegos na parze zdrowego, z sałatą ? Tylko na nic frytki z keczupem ? No bezsens.

pizze bym mogla zjesc
Może dla spokoju zadzwoń do teściowej i wypytaj o ten hormon? Kiedy masz wizytę u ginekologa?

o kurczę ale pyszności...