|
|
#781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
Cytat:
![]() a jak leżysz w bezruchu, to co... pora wstawać
|
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi dzisiaj plecy dają popalić. Poczułam dopiero jak położyłam się do łóżka
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Grosia mi też i jeszcze krocze, jakby to spojenie łonowe.
Ostatnio miałam też ten ból. Wygooglowałam. Diagnoza - rozejście spojenia łonowego. Jak byłam u gina to mówię, że czuję jakby mi się spojenie rozchodziło, zbadał i się śmieje, że jakby spojenie się rozeszło to ból taki, że bym kroka nie zrobiła ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2018-01-13 o 22:06 |
|
|
|
#784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z łykaniem MAGNEZU- to ja mam alarm w telefonie włączony z przypominajką. Są też aplikację typu "weź pigułkę", ale tego nie sprawdzałam. z WAGĄ to ja właśnie miałam w tą drugą stronę... mój gin sondował spore dziecko tak do 3800-3900, ale ja jeszcze tydzień po terminie rodziłam. Na przyjęciu do szpitala, lekarka oznajmiła, że 3600-3700 maksymalnie, nie ma opcji na więcej. A tu >4100! Jak? jednak opcja była ![]() zapach JARMUŻU zabijam bananem, pestkami dyni, olejem z dyni, cytryną, grejfrutem ew. miodem (ale jak dodam banana, to już dla mnie za słodkie jest, więc raczej nie dodaje). często robię na zaparzonej pokrzywie, albo jak mam dodaję syrop/sok z pokrzywy. On też ma intensywny posmak i nie czuć kapuchy.---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#786 |
|
Rozeznanie
|
W tym roku minie 10 lat
przyjechałam tu na studia i potem zostałam
|
|
#787 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
![]() biorę, kto jest Ale mam takie przeczucie, że będzie dziewczynka, bo imiona dla Chłopców jakoś zawęziliśmy i byśmy nawet coś wybrali. A dla dziewczynki nic nam nie pasuje hihiz przepisami polecam jak zawsze kwestię smaku <3 Mój Mąż fan owoców morza lubi taki klasyk- https://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_...i/przepis.html jeszcze przepis z pomidorkami koktajlowymi i fasolką szparagową robił ostatnio, ogólnie wyszukaj dział krewetki, to może coś Cię zainspiruje ![]() ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8047759 6]Edzik gratuluję dobrej wizyty : ) Mamy wózek! Wybrany 😉 Tak jak się przymierzaliśmy - joie mytrax - jest boski! Dobra amortyzacja jak na spacerniaka to nawet super, ładnie wykonany, zgrabny, zwrotny, nic nie trzeszczy, spasowane elementy, ogromna buda w spacerówce i moja miłość niekończąca się czyli składanie małym palcem lewej ręki 😍 co za tym idzie poręczność jest ekstra można go ciągnąć za sobą i latać po schodach jak będzie potrzeba. Zrobili nową wersję gondoli (ramble v2) jest przyjemniejsza niż ta dwukolorowa i lżejsza o kilogram, może jest krótka, ale przez to wózek jest zgrabny - jak gałganica wyrośnie zanim usiądzie to chwilę się na rozłożonej na płasko spacerówce pojeździ. Mogłyby być dwie rzeczy poprawione - buda w gondoli większa i pałąk w spacerówce byłby sensowniejszy gdyby się "otwierał" z jednej strony, a tak trzeba go wypinać dwoma rękami, ale no jakieś wady muszą być oby nie więcej 😎 Mąż chce fiolet ja nie jestem przekonana, ale może zaszaleć? Gondoli w fiolecie i tak nie ma więc będzie szara. Nad kolorem spacerówki będziemy jeszcze myśleć. Dostępność od ręki. Odetchnęliśmy! Już żadne czołgi nam się nie podobają, kontrolnie wróciliśmy do anexa macnąć i nie ma mowy 😉 Załącznik 7388611Załącznik 7388616Załącznik 7388621Załącznik 7388626 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] i cudnie! jako użytkowniczka spacerówki joie cieszę się, że dołączysz do grona zadowolonych klientów i po cichutku zazdroszczę, bo jak ja kupowałam to nie było jeszcze tego modelu. i mam litetrax. Jak mnie najdzie mocna fanaberia, to dokupię gondolkę z pałąkiem, to ja go krótko używałam, bo syn wchodził sam do wózka, więc mu było wygodniej bez. To może nie odczujesz za mocno tego ![]() a kolory obydwa mi się podobają trudny wybór...---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8047869 1]No ja też tak cały czas myślę, że jeszcze na drugiego malucha by obleciało chociaż w sumie to gdyby mogło być tak jak wstępnie planowaliśmy jedno i drugie od kopa to nie wiem jak się ogarnia te wózkowe tematy? Wtedy ten baby jogger co można do jednego stelaża przypiąć i gondole i spacerówkę równocześnie by chyba się zdał. No bo tak to trzebaby jedno dziecko odwózkować najpierw całkiem, nie? Ewentualnie dostawka, no można też na 2 wózki, ale trzeba mieć 4ry ręce ... ja mam dwie 😆 No szary daje więcej możliwości na "stylizację". Ale fiolet jest fajny i oryginalny. Zobaczymy 🤔 Przypomnij mi drugi typ, bo mi wypadło z kalafiora 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] jakby Wam szybko poszło z drugim i byście sprzedawali, to pamiętaj o mnie to może na trzecie u mnie się załapie haha a tak serio, to widzę dostawki często, albo maleństwo w chuście a starsze w wózku. ale to też zależy pewnie od dziecka. Nasz był od 1,5 roku chodzący bez problemu na takie trasy przedszkole/ targ, albo z hulajnogą później dreptał. Ale nie wiem, czy mając jeszcze wózek do tego nie czułabym się bezpieczniej mając go na dostawce, a nie tak samopas tak to tylko na nim skupiałam uwagę, a nie jeszcze na tym co się dzieję w wózku.
|
||
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zycze wszystkim spokojnej nocy i niebolacych kregoslupow/spojen lonowych, obysmy wszystkie jutro obudzily sie jak nowonarodzone 😎 aa no i oczywiscie zarzadzam jutro dzien bez wymiotow dla wszystkich cierpiacych do tej pory :marzyciel: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ogólnie pomalować meble, nakleić tapetę, i takie tam jestem ciekawa efektu! Na mnie czeka do odnowienia rama lustra... ale jest bardzo zżarta przez korniki, muszę to pokazać najpierw koledze, który jest po renowacji i konserwacji na ASP. A on wraca w kwietniu ze stypendium... także może zdążę przed porodem
|
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotka czy Ty nas przypadkiem nie nagabujesz do tego, by już przestać pisać na dziś
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#792 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam dżinsy z hm mama jeszcze z poprzedniej ciąży. Jak coś to zobacz teraz jeszcze póki są wyprzedaże. ja za swoje płaciłam 40?50 zł? mam też granatowe materiałowe za 30 zł, więc w porównaniu do cen początkowych to warto. Sukienki noszę swoje zwykłe. Nie kupowałam specjalnie ciążowych, bo mam wrażenie, że bardzo dziwnie na mnie leżą. Rajstopy zwykłe są ok, ale jakieś ciążowe też sobie chwalę- dostałam od teściowej 3 lata! temu. Chodziłam w nich i bez ciąży i dalej służą. Mają tylko wydłużony ten panel majtkowy. ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zasadzie chodzi mi bardziej aby synkowi smakowalo ale dobrze jak i ja skorzystam Rumianku Joie dobry wybor! Tzn ja mam sama spacerowke Litetrax ale jest bardzo fajna. A jak ze zdejmowaniem gondoli? Łatwo sie wypina? Mi bardziej szary sie podoba ![]() Wg mnie ten pałąk w spacerowce to tez jakos tak nisko jest. Buda za to super bo duzo zaslania w razie czego Sunset fajna ta sowka! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
12.06.2010 "A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej.." Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję, Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj! Edytowane przez reniferek01 Czas edycji: 2018-01-13 o 23:11 |
|
|
|
|
#794 |
|
Zadomowienie
|
DOMIMA świetne ciuszki! Kusi mnie wizyta w tesco... ale chodzenie, nawet dojście po same ubranka, a potem stanie przy kasie to już jednak nie ...
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- nadrobiłam! na dobranoc Wam wrzucę link do kocyka z empiku za 9 zł ![]() http://www.empik.com/babymatex-ines-...0325,dziecko-p |
|
|
|
#795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Pochwal się ramą przed i po. A lokatorzy jeszcze w niej zamieszkują? Jeżeli tak to najpierw są do wybicia zastrzykami np z formaliny...ale nie ma co ukrywać że raczej dodały uroku postarzenia zapewne.
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8047759 6]Edzik gratuluję dobrej wizyty : )
Mamy wózek! Wybrany ![]() Tak jak się przymierzaliśmy - joie mytrax - jest boski! Dobra amortyzacja jak na spacerniaka to nawet super, ładnie wykonany, zgrabny, zwrotny, nic nie trzeszczy, spasowane elementy, ogromna buda w spacerówce i moja miłość niekończąca się czyli składanie małym palcem lewej ręki co za tym idzie poręczność jest ekstra można go ciągnąć za sobą i latać po schodach jak będzie potrzeba. Zrobili nową wersję gondoli (ramble v2) jest przyjemniejsza niż ta dwukolorowa i lżejsza o kilogram, może jest krótka, ale przez to wózek jest zgrabny - jak gałganica wyrośnie zanim usiądzie to chwilę się na rozłożonej na płasko spacerówce pojeździ. Mogłyby być dwie rzeczy poprawione - buda w gondoli większa i pałąk w spacerówce byłby sensowniejszy gdyby się "otwierał" z jednej strony, a tak trzeba go wypinać dwoma rękami, ale no jakieś wady muszą być oby nie więcej ![]() Mąż chce fiolet ja nie jestem przekonana, ale może zaszaleć? Gondoli w fiolecie i tak nie ma więc będzie szara. Nad kolorem spacerówki będziemy jeszcze myśleć. Dostępność od ręki. Odetchnęliśmy! Już żadne czołgi nam się nie podobają, kontrolnie wróciliśmy do anexa macnąć i nie ma mowy ![]() Załącznik 7388611Załącznik 7388616Załącznik 7388621Załącznik 7388626 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Super ,bardzo mi podoba sie Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Edzka gratuluje udanej wizyty dziewczynki kroluja na watku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba kupię 😁😁---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ---------- Cytat:
|
|
#799 |
|
Konto usunięte
|
Znowu bezsenność ; )
Domima, boskie ubranka z f&f, właśnie byłam tam też na zwiadach i wiem gdzie będę wysyłać TŻta jak nie wyrobię z praniem, żeby dokupił to czy tamto ; ) Naleśnikona zapisuję Cię w kolejce do wózka 😆 W sumie większość widzę też by się wahała co z tym kolorem począć, bo fiolet kusi 😣 Co zrobić z gałganicą w razie drugiego malucha będę się zastanawiać jak będę w drugiej ciąży, bo może się nam odechcieć / chcieć ale nie udać no wiecie jak jest - nie ma co na to patrzeć teraz ; ) Reniferku gondola ściąga się bardzo łatwo, tak jak w większości wózków z dwóch stron przytrzymując "przyciski", w sklepie chodziły bez zarzutu. Jest wąska i leciutka to złapać nie problem nawet takiemu szczypiorkowi jak ja ; ) Czy 4.12 to dobra pora na śniadanie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rumians jak dla mnie troche wczesnie na sniadanie, ale co kto lubi 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Każda pora na śniadanko jest dobra
u nas mąż zarządził pobudkę o 6:30 i walczymy dalej z bałaganem wokół dobrze, że siostra moja przyjedzie i zawiezie dziadziowi zakupy bo średnio się wyrabiamy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba musze niedlugo zamowic naklejki na sciane z ali do pokoju malego, zebym sie wyrobila bo moga isc 2 mce 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Mlodziez matke stresuje, wczoraj przez caly dzien dostalam kilka leniwych kopniaczkow, mowilam mezowi to mi powiedzial zebym sobie nic nie wkrecala i dala spac dziecku . Oczywiscie czekalam na ruchy wieczorem ale zasnelam i sie nie doczekalam. Teraz sie odzywa ale znow bardzo leniwie, mimo wszystko dobrze ze sie rusza. Moge spokojnie zasnac jeszcze chociaz na godzinke 😋Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domima a jak tam Lenka? Bardziej aktywna? Czy tez nadal mame straszy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi żeby zrobić zdjęcia przed i po ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ---------- Cytat:
teraz jestem po śniadaniu i czekam na chociaż jednego kontrolnego kopa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też będę zamawiać z Ali. U nas koncepcja pokoju dziecka - kolory szary, niebieski, biały i białe meble. Naklejki gwiazdki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Http://s.aliexpress.com/QBjeY3Qv?fromSns=Copy to Clipboard (from AliExpress Android) mysle, ze skonczy sie na tych chmurkach na jednej ze scian - niebieskich i bialych albo niebieskich i szarych ale pewnie biale wezme ostatecznie - sciany mamy w kolorze brudnego bezu (jesienna mgla dekorala - tylko w necie troche inaczej ten odcien wyglada). Cytat:
Ekspertki od decoupage/diy mozecie polecic mi jakas farbe, ktora mozna przemalowac drewniane krzeselka (sa juz pomalowane, ale nie wiem jaka farba - maja zolty i niebieski kolor a chcialabym je przerobic na pastele - czy najpierw ta warstwe trzeba jakos zetrzec czy jedno na drugie po prostu pokryc?) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez _St0kr0tka Czas edycji: 2018-01-14 o 08:27 |
||
|
|
|
#809 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ja będę musiała dopiero pomyśleć nad pokoikiem dzieci, bo chłopczyk i dziewczynka i jak wszystko pomieścić i ułożyć
|
|
|
|
|
#810 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry 😊
U mnie pobudka o 7. Córka już chce malować farbami :ściana: Druga córka łaskawa - od rana raczy mnie kopniakami. Ten makaron z krewetkami to robiłam już kilka razy, tylko że za każdym razem wg innego przepisu 🙊🙈🙉 Ja potrzebuje komode z Ikei na rzeczy malucha, ale raczej z brzuchem 180km nie pojadę. Najlepiej by było gdyby ktoś jechał i mi przywiózł 😊 koleżanka ostatnio pytała czy już mam wyprane i wyprasowane ciuszki 😂 nie mam ciuszków, a nawet jakbym miała to nie mam gdzie ich teraz trzymać 🙉🙈🙊 Z ciuchów dla siebie mimo małego brzucha, to noszę już same ciążowe. Mam 2 pary spodni, 3 bluzki z długim i 4z krótkim rękawem, a na to zwykle swetry i kardigany 😉 stanik muszę kupić, bo te już małe. I nie wiem czy kupić zwykły na teraz za 30-40zl czy zamówić mama z alles za 80zl. Zawsze mógłby mi on zostać po pierwszym nawale pokarmu 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

Aurelia ładnie i tak niespotykanie 

co za tym idzie poręczność jest ekstra można go ciągnąć za sobą i latać po schodach jak będzie potrzeba. Zrobili nową wersję gondoli (ramble v2) jest przyjemniejsza niż ta dwukolorowa i lżejsza o kilogram, może jest krótka, ale przez to wózek jest zgrabny - jak gałganica wyrośnie zanim usiądzie to chwilę się na rozłożonej na płasko spacerówce pojeździ. 

teraz jestem po śniadaniu i czekam na chociaż jednego kontrolnego kopa