Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-29, 18:57   #2671
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2

cześć mamuśki!

wszystkie brzuszki śliczne! okrąglusie i słodziutkie!
żabulka bardzo się cieszę z dobrych wiadomości i oby Szymek się tak już nie spiszyszył!
kasieek trzymam kciuki za poniedziałek, musi być dobrze.
ninunia gratuluję obrony!

ale się dziś najadłam! leśnymi poziomkami i działkowymi truskawkami, czereśniami i malinami PYCHOTKA! teraz leżę i odpoczywam, a synek chyba urządził sobie imprezę z tańcami w brzuszku. Cały weekend byłam dopieszczana przez moją mamę, która prawie nie wychodziła z kuchni, tylko co chwilę coś wymyślała dla wnuka oj dobrze, że tak nie jest codziennie, bo już dawno bym poprzekraczała wszystkie kilogramowe normy, chociaż nie powiem - u mamy zawsze smakuje najlepiej
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 20:13   #2672
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

cześć dziewczyny.
potrzebuję od Was dzisiaj kopniaka bo cały dzień praktycznie ryczę.
z rana dowiedziałam się, że u brata na weselu będą dziadkowie i super gdyby nie to, że u mnie ich nie było bo byli skłóceni z moim tatą. okropnie mi było przykro z tego powodu a teraz jak wiem, że do brata pojadą a u mnie ich nie było to czuję się fatalnie. to niesprawiedliwe i nie zasłużyłam sobie na to.
na dodatek zepsuło mi się radio w kuchni. niby błahostka, ale tak mnie zdołowało bo u nas co chwilę wszystko się psuje i nic tylko reklamujemy i naprawiamy. drzwi, piec,lodówka, teraz radiomagnetofon. najgorsze, że przez ten remont nie mogę znaleźć do niego papierów, mam tylko rachunek i nie wiem czy miałam kartę gwarancyjną czy sam rachunek mi wystarczy. nawet instrukcji obsługi znaleźć nie mogę w tych kartonach co jeszcze nie rozpakowane
i jeszcze mój mąż, który mimo że na działce wypił parę piw to jeszcze przed chwilą pił browca z kolegą. normalnie mam nerwy jak nie wiem dzisiaj i mam ochotę tylko płakać.
może uda się Wm dać mi w tyłek i przywrócić do pionu bo mój synalek to chyba przez te moje ryki to strasznie w brzuchu wariuje.....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 20:41   #2673
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
potrzebuję od Was dzisiaj kopniaka bo cały dzień praktycznie ryczę.
z rana dowiedziałam się, że u brata na weselu będą dziadkowie i super gdyby nie to, że u mnie ich nie było bo byli skłóceni z moim tatą. okropnie mi było przykro z tego powodu a teraz jak wiem, że do brata pojadą a u mnie ich nie było to czuję się fatalnie. to niesprawiedliwe i nie zasłużyłam sobie na to.
na dodatek zepsuło mi się radio w kuchni. niby błahostka, ale tak mnie zdołowało bo u nas co chwilę wszystko się psuje i nic tylko reklamujemy i naprawiamy. drzwi, piec,lodówka, teraz radiomagnetofon. najgorsze, że przez ten remont nie mogę znaleźć do niego papierów, mam tylko rachunek i nie wiem czy miałam kartę gwarancyjną czy sam rachunek mi wystarczy. nawet instrukcji obsługi znaleźć nie mogę w tych kartonach co jeszcze nie rozpakowane
i jeszcze mój mąż, który mimo że na działce wypił parę piw to jeszcze przed chwilą pił browca z kolegą. normalnie mam nerwy jak nie wiem dzisiaj i mam ochotę tylko płakać.
może uda się Wm dać mi w tyłek i przywrócić do pionu bo mój synalek to chyba przez te moje ryki to strasznie w brzuchu wariuje.....
Iwa, słoneczko nie płakusiaj Wiesz, ja myślę że co się stało to się nie odstanie i myślę że dziadkom też pewnie jest trochę głupio z tego powodu. Najważniejsze żeby teraz były dobre stosunki między wszystkimi członkami Waszych rodzin
A co do radia, gwarancją jest zwykle rachunek ze sklepu więc może wystarczy sam dowód zakupu? Hehe może z braku radia dasz jakiś koncert sama? Pośpiewaj trochę to i synek lepiej będzie słyszał Twój głos niż jakieś tam radio
Małżona należy przywołać do porządku Proponuję małą symulację że się źle czujesz... hehe wiem że to straszne i pewnie dziewczyny nie pochwalą mnie za takie ,,metody manipulacji" ale na mojego męża to działa od razu

A ja Wam powiem że moja teściowa jest niesamowita... Umówiliśmy sie że teściowie przyjadą w niedzielę na imieniny swojego syna No i ja już od piątku myślałam co tu na obiad zrobić i jak ich ugościć a tu moja teściowa dzwoni w sobotę rano i rzecze do mnie : ,,Iza tylko ty tam nic nie gotuj bo my przyjedziemy z obiadem!, Nic nie rób nie przemęczaj się ja wszystko zrobię i przywiozę" No i co ja mogłam zrobić- mówię do niej ,,mamo weź się nie wygłupiaj" a ta dalej swoje no to w końcu się poddałam i mówię ,,no dobra przecież nie będę się z Tobą kłócić" No i przyjechali dzisiaj teść, teściowa, brat i siostra mojego męża i zjedliśmy pyszny obiadek a ja na deser podałam tort tiramisu zakupiony własnoręcznie w cukierni Grycan

No i wrzucam foto aktualne ... hehe chyba mnie po tym torcie tak wydęło .... mój brzuch w 30 t.c.
Przytyłam 9 kg ale tak właściwie bardziej po całości, równomiernie ... jkaś taka obła się zrobiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF5133.JPG (24,2 KB, 63 załadowań)
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 20:42   #2674
izuxyz
Raczkowanie

Iwa_iw, nie przejmuj się mężem - ja dzis mojemu dałam dyspensę z okazji finału Euro, a nawet go do baru zawiozłam, taka jestem dobra żonka
A dziadkom się trochę dziwię że nie przyszli na wesele no bo z Tobą przecież skłóceni nie byli a właśnie Ciebie najbardziej ich nieobecność dotknęła... no ale czasami tak bywa... nie sądzę że swoim postępowaniem chcieli Ci sprawić przykrość więc głowa do góry!

Ja od czwartku zaczynam szkołę rodzenia - 4 spotkania raz w tyg. po 2,5 godz. za 150 zł, czyli cały lipiec praktycznie. W sierpniu będziemy ćwiczyć w domu to czego się nauczymy żeby we wrześniu wszystko gładko poszło
Zapisałam się też na pilates - jest nas dwie brzuchate, reszta to niecięzarne ale instrutorka czuwa nad nami i zwraca uwagę jak mamy wykonywać poszczególne ćwiczenia - generalnie to musimy się bardziej rozkraczać żeby brzuch miescił się między udami. Fajne te ćwiczenia, wzmacniają mięśnie nóg tak więc mam nadzieję że bedzie mi łatwiej podczas porodu, zwłaszcza jeśli nie będę rodzić na leząco.

izzi super brzuszek! Z resztą w ogóle swietnie wygladasz!
izuxyz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 20:50   #2675
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

izuxyz pilates jest super. cwiczylam regularnie przed ciaza, teraz sie troche boje.

izzi wygladasz naprawde pieknie do tego jeszcze ta sukienka slicznie podkresla brzuch!

nic wiecej nie jestem w stanie napisac bo musze sie uczyc. jzu wlaczyla mi sie straszna panika przed wtorkowym egzaminem. polozylam przed soba zdj mojego profesora i staram sie oswoic z jego widokiem

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 20:53   #2676
Liatris
Rozeznanie

Iwa masz dzisiaj dzień bobra , mnie czasem tez łapie. Wybecz sie i wszystko wróci do normy. Ale klapsa dostaniesz profilaktycznie

My wczoraj z tż bylismy u jego matki nad morzem i tam grillowalismy. Pogoda kiepska, parno i duszno a na koniec zaczęło lać jak wracaliśmy do Ebeląga.

A dzisiaj mam "parcie na gniazdo". Tżowi się dostało i swoje narzędzia pozbierał z pokoju małej. Już bym chciała łóżeczko rozkładać i zrobię to w tym tygodniu, bo jeszcze parę rzeczy trzeba z tamtąd wynieść.

Nie było mnie parę dni a tu tyle modelek swoje foty wklejało

Nabuko jak zwykle przytulam Was mocno

Kasieek Ty tez sie trzymaj Kochana i nie martw na zapas

Żabulko cieszę się z dobrych wieści od Ciebie

Zobaczcie jaki becik na allegro zakupiłam. Zapłaciłam razem z przesyłką 23 zł. Kolor niebieski
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 20:54   #2677
Liatris
Rozeznanie

kliknęłam w nie to i bez zdjęcia poszłooooooooo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ciąża 013.jpg (59,0 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-06-29, 20:59   #2678
izuxyz
Raczkowanie

Becik fajny no i cena atrakcyjna! Ja kupiłam rożek (to chyba nie to samo? Nie znam się szczerze mówiąć) ale w sklepie - zapłaciłam ponad 50 zł.... Ceny niektórych rzeczy są szokujące - chyba przerzucę się na allegro i poszukam używanych - przynajmniej takich w stylu kurteczek czy sweterków... No i chyba też kupię już łóżeczko...

mam pytanko - czy Wy już pierzecie rzeczy dla maluchów? Bo ja mam już trochę i się zastanawiam czy jak je teraz upiorę i wyprasuję to przez te 3 m-ce leżenia się za bardzo nie zakurzą? może lepiej poczekać do września?
Stary 2008-06-29, 21:01   #2679
Liatris
Rozeznanie

Izzi niezła mamuśka z Ciebie

Jaroszaniu niezłe z tym zdjęciem mam nadzieję, ze to pomoze
Stary 2008-06-29, 21:05   #2680
Liatris
Rozeznanie

Izuxys to rożek, nie becik ale ze mnie znawczyni tematu .... I jest nowy, bardzo dokładnie uszyty i z miłego w dotyku materiału. To mój pierwszy zakup dla dziecka na allegro i na pewno nie ostatni. Teraz będzie jeszcze materac gryczano-piankowo -kokosowy.

A co do ubranek, to ja już wyprałam tyle, że w proszku zwykłym a podobno trzeba w specjalnym dla maluchów bo miewają uczulenia. Wyglada na to, ze jeszcze raz wypiorę i ten rożek też.
Stary 2008-06-29, 21:06   #2681
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Iwa, słoneczko nie płakusiaj Wiesz, ja myślę że co się stało to się nie odstanie i myślę że dziadkom też pewnie jest trochę głupio z tego powodu. Najważniejsze żeby teraz były dobre stosunki między wszystkimi członkami Waszych rodzin
A co do radia, gwarancją jest zwykle rachunek ze sklepu więc może wystarczy sam dowód zakupu? Hehe może z braku radia dasz jakiś koncert sama? Pośpiewaj trochę to i synek lepiej będzie słyszał Twój głos niż jakieś tam radio
Małżona należy przywołać do porządku Proponuję małą symulację że się źle czujesz... hehe wiem że to straszne i pewnie dziewczyny nie pochwalą mnie za takie ,,metody manipulacji" ale na mojego męża to działa od razu

A ja Wam powiem że moja teściowa jest niesamowita... Umówiliśmy sie że teściowie przyjadą w niedzielę na imieniny swojego syna No i ja już od piątku myślałam co tu na obiad zrobić i jak ich ugościć a tu moja teściowa dzwoni w sobotę rano i rzecze do mnie : ,,Iza tylko ty tam nic nie gotuj bo my przyjedziemy z obiadem!, Nic nie rób nie przemęczaj się ja wszystko zrobię i przywiozę" No i co ja mogłam zrobić- mówię do niej ,,mamo weź się nie wygłupiaj" a ta dalej swoje no to w końcu się poddałam i mówię ,,no dobra przecież nie będę się z Tobą kłócić" No i przyjechali dzisiaj teść, teściowa, brat i siostra mojego męża i zjedliśmy pyszny obiadek a ja na deser podałam tort tiramisu zakupiony własnoręcznie w cukierni Grycan

No i wrzucam foto aktualne ... hehe chyba mnie po tym torcie tak wydęło .... mój brzuch w 30 t.c.
Przytyłam 9 kg ale tak właściwie bardziej po całości, równomiernie ... jkaś taka obła się zrobiłam
izzi -pozazdrościć teściowej bardzo domyślna kobietka z niej
Ty obła? no nie żartuj- wygladasz prześlicznie!!!!
Stary 2008-06-29, 21:15   #2682
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

HEhe no dzięki za komplementy Mój mażłon się śmieje że jestem taka grubaśna że łatwiej mnie przeskoczyć niż obejść Kochane jesteście

Liatris- becik superowski!!!! No i ta cena! i mi się wydaje że taki becik i tzw. rożek to chyba to samo? Przynajmniej bardzo podobnie wygląda

Też przed ciążą chodziłam na pilates i ogromnie sobie chwalę te ćwiczenia! Naprawdę super się po nich czułam!

My też już będziemy chyba kupować łóżeczko w przyszłym tygodniu. Ale takie zwykłe bo przecież dziecku to chyba obojętne czy śpi w łóżeczku za 150 czy za 400 zł no nie? Bardziej istotna jest jakość materaca do łóżeczka i chyba kupimy kokosowo-gryczany bo wszyscy znajomi bardzo go chwalą.

PS: a jeszcze dopiszę że dziś rano poczułam jak Pola ma czkawkę! Ale śmieszne uczucie! Taki zegarek w brzuchu
Stary 2008-06-29, 21:20   #2683
anah
Zakorzenienie

Nabuko

kasieek, będziemy trzymać kciuki. ja jutro też ide "na glukozę"

Iwa, nie stresuj sie mężem, innymi sprawami rodzinnymi też. Pamiętaj o dzidziusiu. Wiem, ze teraz wiele rzeczy wyprowadza nas z równowagi bardziej, niz kiedykolwiek. Żyjemy w lekkim napięciu i to juz wystarczy, każde dodatkowe nerwy nie są potrzebne. Ja ostatnio często to sobie powtarzam, bo też miałam troche stresów od czego boli mnie i napina się brzuch. Trzymaj się

izzi, bardzo ładnie wyglądasz

Wystraszyłam sie dzisiaj. Gabrysia obudziła się wcześnie, na siusiu a potem nie chciała już spać, więc wzięliśmy ja do naszego łóżka. Tak sie wierciła, wygłupiała i skoczyła mi na brzuszek, jak leżałam bokiem. Az zamarłam. Mały od razu zaczął kopać a potem przestał. W dzień zachowywał sie jak zwykle, brzuch mnie nie bolał. Wiem, że dziecko chronione jest w macicy, sa wody płodowe... Mam nadzieję, że z dzidzią wszystko w porządku. Ostatnio jestem troche przewrażliwiona, niespokojna, chyba już zaczynam denerować sie porodem i tym co będzie później. Może jak wreszcie wyjade na wakacje to sie na moment uspokoję, bo zostało jeszcze trochę czasu, za wcześnie na nerwy.
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 21:35   #2684
Liatris
Rozeznanie

Anah pewnie tez bym sie wystraszyla, jak Patryk się czasem w nocy oprze przez sen o mój brzuch, to też tak reaguję, a mała się rozpycha.

Izzi co do łóżeczka, to nie wiem jakie macie plany, ale moja mała, to chyba tam przez kilka lat pośpi. Obnizy się jej materac. Więc dobrze żeby do tych najtańszych, rachitycznych nie należało. Ja kupiłam za 185 zł, jest stabilne i dobrze wykonane. Jak zmontujemy to wkleję zdjęcie. Myślę, też o tym baldachimie bo będzie stało przy oknie i boję się, żeby jej nie przewiało jak będzie otwarte.
Stary 2008-06-29, 21:46   #2685
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dziki dziewuszki już mi lepiej
papiery do radia się znalazły i nawet na wierzchu były (no prawie).
pomalowałam sobie paznokcie i jakoś przeszło.
mężulo już śpi, chyba słońce na działce u rodziców go zmuliło, a dziadki no cóż, do mnie na ślub chociaż do kościoła mogli przyjść, TŻ to o nich nawet rozmawiać nie chce bo dali popis jak byliśmy ich prosić, ale to już nie na forum. nawet życzeń nam nie złożyli, nic i stwierdziłam, że dopóki oni się do mnie nie odezwą, ja do nich nie podejdę. innych dziadków nie mam, a oni zawiedli mnie w najważniejszym dla mnie dniu - trudno, już się z tym pogodziłam...

mały się uspokoił (jak fajnie, że znamy już płeć, chociaż wiadomo, że nie na 100%) chyba poszedł spać tak jak tatuś

buziole

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-06-29, 22:06   #2686
Wiktorynka
Zadomowienie

No i sie rozpisały , jak zwykle, od ponad godziny usiłuje nadrobic posty, a Wy nic tylko piszecie i piszecie, a ja odświezam i odświezam stronkę

Parę godzin temu, wrócilismy od moich rodziców. Taki weekendowy wypad, mój męzuś zahaczył o jakies swoje warsztaty pisarskie, a ja o sklepy
Mimo tego że duzo chodziłam, i czuję kazdą swoja kosteczkę, odpoczełam bardzo.
Ignasiowi chyba bardzo sie podobało u dziadków, dokazywał jak mało kiedy, skopał babcię, dziadka ... oczywiście rodzicom też nie oszczędził... kiedy wieczorkiem siedzieliśmy sobie cała rodzinką, i rozmawialismy, Ignaś tak dokazywał jakby chciał wlaczyc sie w rozmowę ... bardzo miłe to było

Spalismy na na mojej "panienskiej" kanapie, zawsze wydawała mi sie bardzo wygodnia, nie tym razem jednak ... do tej pory podczytywałam Wasze skarżenie się na bóle miednicy, bioder itp... przez ostanie dwie noce odczułam takie bóle na własnej "skórze"... doceniłam nasze łóżko, a raczej materac na nim... i tęskniłam za nim całe dwa dni , teraz nie moge sie doczekac, kiedy wyprostuje swoje obolałe kosci więc nie pisze juz nic wiecej tylko idę sie wylegiwac.

Dobranoc Mamusie

ps. Izzi - jesteś bardzo ładną mamusią
Stary 2008-06-29, 22:11   #2687
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

wklejam Wam dzisiejsze zdjęcie z działki rodziców.
Mężulo uciąl i trochę głowę, śmiał się, że zapatrzył się na brzuch niech i tak będzie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4230018.JPG (81,7 KB, 50 załadowań)

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-06-29, 22:20   #2688
anah
Zakorzenienie

Ładna Mamusia z Ciebie Iwa
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 22:26   #2689
izuxyz
Raczkowanie

Nom, ładna ładna A brzuszek zgrabniutki i malutki
Stary 2008-06-29, 22:38   #2690
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

kurcze mi to się wydaje czasami bardzo duży ale na podrośnięcie ma jeszcze sporo czasu, to dopiero 23 tc
dziękuję za komplementy, ale dołek mi już przeszedł, więc pocieszać mnie nie musicie )

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Stary 2008-06-29, 23:09   #2691
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Iwa! Śliczna mamusiowa laska z Ciebie!!!

Liatris, mamy zamiar zakupić łóżeczko takie jak na załączonym zdjęciu. W hurtowni kosztuje ok 200 zł i wygląda na stabilne więc mam nadzieję że szybko się nie rozpadnie
Hmmm, rozumiem że lokalizacja łóżeczka przy oknie to w waszym mieszkanku jedyne wyjście? My zrobiliśmy z tego właśnie względu przemeblowanie, bo ja jednak trochę bałabym się stawiać łóżeczko pod oknem, w końcu nasze maluchy przyjdą na świat jesienią i może być już od października nieco chłodniej. Co do baldachimu to mi się też strasznie podobają te baldachimy nad łóżeczkiem! ale słyszałam od innych mam że to ,,wylęgarnia kurzu", więc raczej nie kupię.

Wiktorynko no ja też każdy nocleg na nie swoim materacu odchorowuję jakimś połamaniem Hehe dobrze że za często nie wyjeżdżamy No i dzięki za pochwałę mej ,,krzywizny" z przodu

Buziaki! Lecę w kimono
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg radek_2_sos.jpg (36,1 KB, 16 załadowań)
Stary 2008-06-30, 08:04   #2692
żabulka21
Rozeznanie

Izzi, Iwa ślicznie wyglądacie.Ciąża zdecydowanie Wam służy

Ja cały weekend przeleżałam zgodnie z zaleceniami lekarza za to dzisiaj już mam parę spraw do załatwienia; po pierwsze odebrać wypis ze szpitala po drugie kupić łóżeczko, materacyk i drobiazgi dla Szymcia a po trzecie i najważniejsze zarazem mamy dzisiaj z małżem naszą pierwszą rocznicę ślubu i wybieramy się na romantyczną kolację wieczorem a pózniej to już wszystko moze się zdarzyć
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 08:22   #2693
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Izzi, Iwa Wygladacie bosko, ciaza wam sluzy bez dwoch zdan!

Zabulka Wszystkiego naj zatem kochana, zycze wam udanego swietowania! My nasz pierwsza rocznice spedzilismy na odleglosc ale odbijemy sobie I pamietaj! Oszczedzaj sie!!! Bo jak nie to...

Wybylam na weekend niecaly, a wy sie rozkrecilyscie z tym pisaniem.
Od soboty lapia mnie bolace skurcze, szczerze powiem ze w sobote az bylam lekko przestraszona, w ciagu 30 minut w entrum handlowym, zlapalo mnie conajmniej 4 razy, i bylo to bardzo dziwne uczucie. Czy tak ma byc?
Pytam jak zwykle was bo wizyte mam 11stego dopiero, z tego wszystkiego jak dzis wrocilam do domku to przelezalam cala polowe niedzieli.

Po za tym pojawil mi sie pierwszy maly rozstep na piersi . Te dojki to mam wieksze od brzucha i nie lubie ich bardzo chce moje dawne malenstwa A dzis siara rowno sie z nich lala tym razem w postaci zoltej, wodnistej cieczy...ahhh...
Az sie boje jak pomysle ze jeszcze 3 miesiace przede mna... Bo samego pazdziernika nie licze
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 08:34   #2694
Liatris
Rozeznanie

Żabulko wszystkiego naj z okazji rocznicy oby kolejne lata Waszego małżeństwa wyglądały tak jak te pierwsze a szczególnie wieczory

Izzi łóżeczko mam podobne. Centralnie pod oknem nie będzie stało, tylko na tej samej ścianie. Innej opcji niestety w tym pokoju nie ma. To i tak będzie najdalszy kąt. A co do baldachimu, to nie mam gdzie się przyjrzeć, ale chyba nie jest na stałe przymocowany do stelaża i można go prać . Inaczej też bym nad dzieckiem kurzołapa nie montowała. Muszę podejrzeć w jakimś sklepie.

Kolejny dzień tygodnia. Wzięłam od lekarza zwolnienie i zrobiłam sobie urlop, ale po mału dąże do obłędu siedząc w domu.

Miłego, słonecznego dnia Wam życzę
Stary 2008-06-30, 08:44   #2695
Liatris
Rozeznanie

Goniu ja też mam skurcze gdy jestem na spacerze i czasem poznym wieczorem po całym dniu mój brzuch jest jak skała, wtedy biorę nospę. Lekarz Kaolinat jej zabronił, nam tutaj lekarze zalecają. Martwi mnie to trochę, ale niby tak ma być oby nie za często. Tyle, że moje nie są bolące . Na pewno dziewczyny zaraz dorzucą porady. Dobrze, ze pozniej wypoczywałaś, mi też przechodzi gdy się położę.

Iwa nie zauważyłam Twojego zdjęcia. Pięknie wyglądasz, a brzuszek 23tygodniowy śliczny
Stary 2008-06-30, 08:45   #2696
żabulka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez GoniaJ Pokaż wiadomość
Wybylam na weekend niecaly, a wy sie rozkrecilyscie z tym pisaniem.
Od soboty lapia mnie bolace skurcze, szczerze powiem ze w sobote az bylam lekko przestraszona, w ciagu 30 minut w entrum handlowym, zlapalo mnie conajmniej 4 razy, i bylo to bardzo dziwne uczucie. Czy tak ma byc?
Pytam jak zwykle was bo wizyte mam 11stego dopiero, z tego wszystkiego jak dzis wrocilam do domku to przelezalam cala polowe niedzieli.
Kochana mnie też łapały skurcze i brzuch mi się napinał i mój gin stwierdził ze to za wcześni (przy czym to już początek 31 tygodnia!!!)Także nie mozna tego bagatelizować i koniecznie powiedz o tym lekarzowi a do tego czasu dużo odpoczywaj
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 08:56   #2697
goga144
Rozeznanie

Wczoraj wróciłam, trochę czasu zajęło mi czytanie Waszych postów - dużoooo tego!

Nabuko strasznie mi przykro, kochana jestem z Tobą i modlę się za Waszą trójkę.
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 09:19   #2698
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

iwa bardzo ladny brzuszek

mialam wczoraj na szkole rodzenia o skurczach, ale nie wiem czemu kobieta nic nie wspomniala o twardym brzuchu:| w kazdym razie mowila, ze to przypomina bol miesiaczkowy. (u mnie takie bole pojawialy sie przez pare dni w ostatnim czasie, ale brzuch byl miekki wiec nie wiem czy to to i na pewno trwal dluzej niz np minuta). a i jeszcze podobno kobiety, ktore mialy bolesne miesiaczki beda slabiej odczuwaly skurcze a te ktore mialy bezbolesne mocniej. ja tam przy moich jeczalam czasem przez pare h na lozku mieslimy tez o procedurach przyjecia do szitala. wiec o ile nie jestesmy na takim etapie, ze dziecko juz nam wylazi czekamy grzecznie w kolejce na izbie przyjec. jak przyjdzie nasz czas pani z izby spyta sie nas o wiek, wzrost, date OM, ile przybralysmy w trakcie ciazy itd. jak bedziemy mialy w tym czasie skurcz pani spokojnie poczeka az sie skonczy i wtedy bedziemy mogly kontynuowac. maz nie moze mowic za nas bo to ma sluzyc nawizaniu kontaku jak przejdziemy przez izbe trafiamy na porodowke (chyba, ze do porodu jeszcze dlugo to wtedy na przedporodowa albo patologie) i tam wita nas pani polozna, ktora znowu zadaje pytania o wiek, wzrost itd. to znowu proba nawiazania kontaktu no i tak to mniej wiecej wyglada. sam porod bedzie na nastepnych zajeciach, wiem tylko, ze w trakcie nie mozna jesc ani pic i polozna radzila zeby wziac sobie gume do zucia albo czesto myc zeby.

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 09:25   #2699
SabinaLG
Raczkowanie

GoniaJ nie bagatelizuj skurczy. W tym okresie dopuszczalne jest twardnienie brzucha max 5 razy na dobe i to w dodatku bezbolesne. Ja bym nie czekała i umowila sie w tym tyg na wizyte. Będziesz spokojniejsza. Poproś lekarza o skierowanie na ktg. aparat wykrywa skurcze macicy. Niech lekarz Cie zbada i oceni stan Twojej szyjki, bo skurcze moga byc zwiastunem skracania i rozwierania. No i odpoczywaj dużo

Nabutko mój Aniołek zaopiekuje się Twoją Anielką. Życzę Wam dużo siły. Wspierajcie się wzajemnie.

Dziewczynki śliczne macie brzuszki. Tylko pozazdrościć
SabinaLG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 09:31   #2700
SabinaLG
Raczkowanie

Jaroszaniu dokładnie tak jest jak Wam pani powiedziała. Jak rodziłam to cała procedura, zanim spokojnie mogłam zająć sie rodzeniem trwała jakieś 1,5 h. Dobrze ze rodzilam w sumie 10 i pol h bo by nie zdazyli zadac tych wszystkich pytan. Na pocieszenie dodam, ze skurcze da sie przezyc i odpowiadanie na pytania troche pozwala zapomniec. Ja trafilam na sympatyczna polozna, wiec pozwolila sie polozyc, albo stac, byleby mi bylo wygodnie
SabinaLG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości