|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów cz. VII
Ja z henny rezygnuje całkiem bo mi robi przyklap, obciąża fatalnie. Przez ostatnie dwa miesiące walczę o odciążenie , non stop rypacz i odżywka na minutkę tylko, bs nie używam, oleje tez odstawiłam. Kupiłam dziś farbę i chyba założę wieczorem
żegnam rudości na rzecz średnich brązów.
|
|
|
|
#4112 |
|
Z deszczem w butach
|
Postaram się jutro zrobić zdjęcie w dziennym świetle.
Cały ubiegły rok zdradzałam hennę z farbami drogeryjnymi, hennowałam może ze 3 razy.. teraz mam ze 4cm hennowego odrostu, boję sie nałożyć farbę przy takim wypadaniu, ktore jest naprawdę bardzo intensywne.. mam w szafce jeszcze farbę Colorista kolor Ronze, bardzo mi sie podoba i nawet dość przyzwoicie się trzymał na hennowym podkładzie zważywszy, że myję włosy zazwyczaj codziennie. Stosujecie coś teraz porostowo? Ja działam z całych sił, żeby ograniczyć wypadanie/ przyspieszyć odrastanie. Oprócz Renevalu wewnętrznie (podobno ma skład identyczny do Vitapilu), wcieram Jantar a włosy myję Revitaxem. Z tego ostatniego nie jestem zadowolona, o tyle, ze pozostawia mi klejące włosy, a nie wiem, czy nie psuję jego działania, jesli po nim myję włosy jeszcze czarnym mydłem, które niezmiennie uwielbiam. A w ogóle fajnie odświeżyć wątek i zobaczyć, jakie kto ma włosy po takiej przerwie 😉Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Postaram sie jutro wrzucic jakies wlosowe fotki ☺
Mam tak samo jak daggmara - rowniez jestem ciekawa jak teraz wygladaja Wasze wlosy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Włosy nie są czarne, natomiast w świetle sztucznym mogą tak wyglądać. Farbowane Garnier Color Naturals w odcieniu 3.0
|
|
|
|
|
#4115 |
|
Z deszczem w butach
|
Kamiliah 😍 jak zawsze pięknie!
U mnie faktycznie wygląda, jak gdyby byly czarne. Masz już brąz na całej długości? A to moje, wybaczcie zdjecie robione tosterem 🙈 wczesniej miałam zwiazanego koczka i zdążyły się juz trochę odksztalcic. Jest ich malo i sa ciebkie, na zdjeciu moze nie byc tego widać, bo z tyłu glowy rosną mi falowane włosy i dodają tam objętości. Ostatnio zauważyłam też kępkę dystroficznych włosów na czubku glowy.. IMG_20180103_113506.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
Kamillah, śliczne
Mam trochę podobny kolor teraz po wczorajszym farbowaniu może jutro po myciu wrzucę fotki jeśli fale będą współpracować.Ok, tak wyglądają dziś kolor jednak zupełnie inaczej wyglada w sztucznym świetle.
Edytowane przez paulownia Czas edycji: 2018-01-03 o 19:35 |
|
|
|
#4117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4118 |
|
Raczkowanie
|
Moje dawno fryzjera nie widziały. Polecam odżywka Vichy Dercos.
Instagram https://www.instagram.com/anmaja76/ Edytowane przez Leneczka1977 Czas edycji: 2018-01-07 o 16:48 |
|
|
|
#4119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, kolor mam jednakowy na całej długości, jak tylko widzę, że "poszalałam" z kombinowaniem z farbami, to wybieram się na wyrównanie koloru do fryzjera ![]() Włosy są już sporo krótsze, jednak zdecydowałam się na zmianę kształtu fryzury ![]() Przepiękne włosy i fale |
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę biotebal, oprócz tego wcierka Sebus z zeń szeniem i do tego balsam😀
Oto moje włosy(zdjęcie robione 16-go grudnia po keratynowym prostowaniu) 29 byłam podciac końcówki.FB_IMG_1513433876320.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4121 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę tu same ładne włosy
![]() Dagmara Twoje dzięki temu uniesieniu wcale nie srpawiają wrażenia cienkich Dodaję zdjęcie. Nie mam takiego zrobionego tyłem. Wrzucę coś po podcięciu włosów. Póki co fota "do lustra" sprzed kilku dni, niby w dzień, ale za plecami światło włączone. Kolor musiałam poprawić, nie wiem czemu, ale zdjęcia po przerzuceniu z telefonu na komputer tracą kolory. Starałam się podkręcić je tak żeby wyglądały jak na oryginale (który nomen omen też nie chwyta kromaskowego buraczka...). Jak widać puszą się jak zawsze, a końce do podcięcia. Przyznaję jednak, że nie dbam o nie tak jak kiedyś, bo zwyczajnie mi się nie chce.
|
#4122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach, chciałabym mieć kręcone.
|
|
|
#4123 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne włosy
|
#4125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jakieś 8 do 10 cm pójdzie precz![]() A ja czasami proste, ale ciiiii! [1=fb24380c66adcd12b33e8f4 bdd3c2d486418deb5_5f7f99f 1ecd69;80310881]Wolhowe włosy to zawsze mistrzostwo świata Włosy dziękują Skapnęłam się, że nie mam żadnego oleju. W weekend użyłam kuchennej oliwy z oliwek. Zrzucałam ostatnio zdjęcia z telefonu chyba z 2óch ostatnich lat i przejrzałam włosy. Odkryłam, że miałam w pewnym momencie okres mocno wygładzonych i nie puszących się kłaków (jak na mnie oczywiście). Próbuję sobie przypomnieć co wtedy używałam. Nie wiem tylko czy nie jest to związane z pewnym medycznym niuansem, bo gładkie włosy skończyły się po interwencji chirurgicznej.
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
U wszystkich jest na co patrzeć, ale to włosów daggmary nie poznałam, już nie wyglądają na takie proste, jak kiedyś w krótszej fryzurze.
Ja nic nie wrzucam, bo u mnie się nic nie zmienia od przynajmniej 2 lat. Ten sam kolor, długość w okolicach zapięcia stanika, czasem trochę więcej, czasem mniej, przynajmniej raz na rok encanto, nuda panie nuda. I tak zostanie, bo nawet jak mnie czasem wkurza codzienne mycie, to wystarczy, że sobie przypomnę, jak trudne w zachowaniu są moje włosy, kiedy są krótsze i jak trudno znaleźć dobrego fryzjera, który je sensownie zetnie. A jak są długie, to wkurza mnie tylko codzienne mycie, poza tym właściwie nie mam większych włosowych rozważań ani problemów. |
|
|
|
#4127 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj pofarbowałam odrost i położyłam hennę na resztę i robi mi się coś w rodzaju ombre, bo przeszłam z farby na poziomie 7 na poziom 6. Bardzo delikatne, ale jednak widzę różnicę w kolorze... Wolałabym, żeby góra była mniej złota, a bardziej czerwona, ale jak na złość henna nie siada mi tak jak chcę. Kto zna sposoby, żeby ją doczerwienić (moja mama swego czasu robiła ją na herbacie) - niech powie zaraz lub milczy na wieki.
![]() Byłam też ostatnio podcinać i końce są dość ładne, ale powiem szczerze, że odkąd przestałam odświeżać całą długość farbą, a zaczęłam robić to henną to widać zmianę w jakości włosa w porowatości.
|
|
#4128 |
|
Wtajemniczenie
|
15571191_1819918574931228_204010351_n.jpg
15645396_1819893578267061_49555526_n.jpg 26857478_1997414573848293_403197871_n.jpg 26803690_1997414557181628_2077605967_n.jpg Cześć dziewczyny 18 marca będą dwa lata jak zapuszczam włosy.Moja wymarzona długość to do biustu.Dodam,że nigdy nie miałam tak długich włosów-zawsze mnie cos podkusi i ścinam .Wczoraj kolezanka podcieła mi poszarpane końce co przedstawiaja dwa ostatnie zdjęcia.
|
#4129 |
|
Zakorzeniona
|
Hej dziewczyny
Od jakiegoś czasu zapuszczam włosy, bo chcę je oddać dla fundacji. Piję po to drożdże, choć są ohydne i trzymam naturalny kolor włosów. Trzymajcie kciuki!
|
|
|
|
#4130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez pije drożdze,to moje kolejne podejscie i fakt smakiem nie zachwycaja jednak nie jest to dla mnie zaden problem.
|
|
#4131 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wzrostu to moje włosy słabo rosną ,1 cm na miesiac to maks i to nie zaleznie od tego czy biorę suplementy,uzywam wcierek itp.Łudze się,ze to sie zmieni
|
|
#4133 |
|
Zakorzeniona
|
Ja też piję drożdże z kostki, nie próbowałam nigdy w tabletkach. Bez drożdży rosną mi 1 cm na miesiąc, z ok. 2,5 cm, więc różnica ogromna. Liczę też na zagęszczenie tych włosów, bo mam dość cienkie.
|
|
|
|
#4134 |
|
Zakorzenienie
|
Mel pamiętasz bloga sophieczerymoja? Tam Monika od jakiegoś czasu przerzuciła się na rudość wchodzącą w czerwień. Poczytaj, bo chyba jest tego sporo. Mam rubię o której ona tam pisze i w wakacje hennowałam włosy pół na pół henna + rubia, jakiś tam delikatny efekt był, ale kusi mnie żeby wypróbować jej sposób tylko babranie mnie przeraża
ale ona chyba opisuje także co warto dorzucić do henny żeby też trochę bardziej czerwono się zrobiło.Witam nowe dziewczyny. Ładne włosy widzę Co do drożdży, kurczę należe do grona tych nielicznych, którym one smakują, kojarzą mi się z pieczeniem rogalików i podjadaniem łyżeczką z miski w której rozpuszczało się je w śmietanie. Mnie także żadne wspomaganie nie dawało nigdy kopa na szybkości wzrotu więc od lat nie stosuję, ale zastanawiam sie nad miesiącem z drożdżami dla lekkiego choćby zagęszczenia.
|
#4135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie nic porostu nie przyspiesza,ale i tak suplementuje rozne rzeczy bo sie ludzę,ze moze jednak cos zadziala.
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do supli - zaczęłam łykać calcium panthotenicum i serioznie suplementować też b12 (choć b12 chyba nic nie daje włosom), bo niedługo minie dwa lata odkąd przestałam jeść mięso (i jajka właściwie też), a wcześniej to tylko jakieś włosowe suplementy brałam. Nie liczę, że na włosach jakieś cuda zaczną robić, ale chciałabym wzmocnić paznokcie, bo kiedyś miałam takie ładne szpony, a teraz ledwo za opuszek, bo takie są jakieś rozdwajające się i miękkie.
|
|
|
#4137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piąteczką też B12 zaczęłam brać. Mam suplement z żelazem, wit C i właśnie B12, a biorę bo mimo że jestem wszystkożerna to i tak całe życie mam problemy z żelazem ![]() Jeśli chodzi o paznokcie, to moim pomogło jedno - hybrydy. Robię od maja i zapuściłam najdłuższe paznokcie w życie. Fakt, że to nie dla wszystkich, koleżanka, która mi je robi sama mówi, że potrafi wśród swoich klientek dokładnie wskazać komu służy, a komu nie.
|
|
#4138 |
|
Arctium lappa L.
|
A co myślicie o spirulinie? Warto łykać czy to pic na wodę? chciałabym spróbować, nie tylko na włosy (paznokcie mam akurat bardzo mocne, ale cera to dramat).
|
|
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
Biore, biore. Zafundowalam sobie afty w paszczy a to ponoc tez z braku B12. Moja denystka ocenila ze mi nawet po dziaslach widac ze anemia itp. I czas na suple. W sumie pierwsze od 3 lat.
Jem mieso, ale to czasami nie wystarcza. No chyba ze glownie jadlabym watrobke. Moze wtedy byloby okej. Lubie ale to za duzo babrania na co dzien. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.

żegnam rudości na rzecz średnich brązów.

i zobaczyć, jakie kto ma włosy po takiej przerwie 😉

tp

ale ona chyba opisuje także co warto dorzucić do henny żeby też trochę bardziej czerwono się zrobiło.