|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Dziewczyny a ja jestem w szoku ile tego jedzenia po weselu zostaje, szczególnie ciasta. masakra i co potem z tym robic?? teraz na wesele (120 osób) było kupione 160 butelek wódki i tylko 60 poszlo
ale oprócz tego kilka beczek bimbru wypito, metaksa tez była i winko
|
|
|
|
#2882 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobić ogromne poprawiny
albo powydawać jedzenie gościom, a niewypitą wódkę zostawić na chrzciny albo mówić się z hurtownikeim na oddanie nienapoczętych butelek
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
chyba z tym oddaniem butelek by było najlepiej, a co z tym jedzeniem to ja nie wiem, a szczegolnie z ciastem
tym bardziej jak na weselu bedzie upał, to juz w ogóle ono nie będzie schodziło.
|
|
|
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
u nas jest taki zwyczaj, że się ciasto daje gościom jak już się z wesela zbierają, także z tym u mnie akurat nie powinno być problemu
|
#2885 |
|
Zakorzenienie
|
no to jest lekcja dla nas, żeby nie zamawiać dużo ciasta. szczerze mówiąc ja na weselach poza tortem zjadam zwykle 1 porcje innego ciasta i to wszystko. no i faktycznie ciasta i tak zawsze najwięcej zostaje. Zapewne rozdamy je gościom po poprawinach jeśli będzie się trzymać
|
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
a mi oprócz ciast podobały sie takie ciasteczka (jakby babeczki z róznymi masami np. kajmakową), takie poręczne to to
my ciasta nie kupujemy bo jest juz wliczone w cenę naszej sali, wiec mam nadzieje, ze aż tak strasznie dużo go nie bedzie
|
|
|
|
#2887 |
|
Wtajemniczenie
|
No u nas chyba każda ciotka i mama upiecze po blasze ciasta i nie trzeba będzie zamawiać. Ja też nie przypominam sobie, żebym jadła ciasto na jakimkolwiek weselu, aczkolwiek po weselu rozdaje się gościom.
Nie wiem też o co chodzi z prezencikami dla gości. Idąc na wesele nigdy nie oczekuje, żeby Młodzi mi coś prezentowali, a z tego co czytam na innych wątkach to przygotowują jakieś słodkie upominki albo coś w tym stylu... |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
ja się jeszcze nie spotkałam z prezentami dla gosci a bylam juz na tylu weselach
i sama nie wiem czy bedę coś robiła
|
|
|
|
#2889 |
|
Wtajemniczenie
|
My pewnie nie. Ewentualnie zaopatrzymy się w jakieś pudełka na ciasto, żeby gościom spakować na koniec.
|
|
|
|
#2890 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak cos to chyba na koniec poprawin bo na weselu jakos by mi sie nie chciało latac i im tego pakowac
|
|
|
|
#2891 |
|
Wtajemniczenie
|
My poprawin nie robimy. Mamy gości z daleka więc pewnie będzie jakiś obiad.
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie chce robic poprawin. myslałam tylko aby zaprosic tych gosici dojezdnych własnie na jakies sniadanie ok 12 godziny i koniec. ewentualnie najblizsza rodzine doprosic jeszcze.
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
My robimy poprawiny, bo chcę na nie zaprosić wszystkich tych, których nie mogę zaprosić na wesele, no i najbliższą rodzinę, żeby doprawiła się po weselu
![]() Prezenty dla gości: na ostatnim wesleu na którym byłam, młodzi uszykowali dla każdego malutki upominek w postaci czekoladki zawiniętej w kawałek materiału, do wstążki doczepiona była karteczka z podziękowaniem za przybycie, życzenia, kwiaty, prezenty i wpólną zabawę. Miły gest, ale niekonieczny, nie wiem czy my też takie coś zrobimy, zobaczymy jeszcze |
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
ja juz wrocilam z moich wojazy bylo super Nawet pogoda dopisala Jednak tylko przez 2 dni bylismy pod namiotem w Jastrzebiej Górze - wyleczylam sie z namiotow do konca zycia pani jak nam obliczyla stawke za dzien pobytu to wyszlo 18 zl od osoby czyli w sumie wcale nie tak malo No ale nic przyjechalismy pod namiot wiec sie rozbilismy W ogole to przez te pierwsze 2 dni tak pizgalo w nocy ze spalismy w spodniach od dresu, polarach i czapkach. Jeszcze ja dostalam alergii bo mi wkolo kosili trawe i mialam cale spuchniete oczy No ale drugi dzien przebil wszystko, pojechalismy sobie rano na wycieczke do Wladyslawowa - wracamy a tam nie ma namiotu byl taki wiatr ze nam wszystkie sledzie powyrywalo itd i to juz przebilo wszystko Na szczescie kobita zwrocila nam kase za pole namiotowe i przenieslismy sie na kwatery do Władyslawowa (25 zl od osoby placilismy, w samym centrum wiec super, bo niewiele drozej niz na polu namiotowym a warunki nieporownywalne). Potem juz bylo super Plaza, spacerki, winko i wycieczki Bardzo dobrze sie bawilismy, tylko szkoda ze tak krotko Teraz trzeba powrocic do zycia i zabrac sie za poszukiwania pracy Dzis mam dzien "wielkiego pracza" W ogole musze sobie zrobic porzadki w pokoju po obronie bo przed wyjazdem nie zdazylam, a wszedzie mi sie jeszcze jakies kserowki poniewieraja musze to wszystko pozbierac na ognisko nooo i jeszcze musze w miedzy czasie ponadrabiac co tu napisalyscie przez ten czas co mnie nie bylo wiec mam pewnie sporo roboty Buziaki
|
|
|
|
#2895 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Sambo! Dobrze, że już wróciłaś
![]() Teraz to masz sporo do nadrobiena. A urlopu to zawsze za mało jest, taka karma
|
|
|
|
#2896 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Samba
fajnie, że wyjazd mimo różnych perypetii się udał Oj masz teraz sporo roboty z nadrabianiem zaleglości, bo nie oszczedzalysmy sie w pisaniu jak widzisz
|
|
|
|
#2897 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też nie rozumiem o co chodzi z tymi prezencikami.. My napewno nie będziemy czegoś takiego dawali, jedynie jak już mówiłam ciasto i może na pudełku, lub do pudełka dołączymy jakies ładne podziękowanie, ale nic więcej. Cytat:
Cytat:
i my je potem rozdamy gościom. Jeśli nie to zaangażuje w to świadkową witaj Samba dobrze, że wszystko się później ułożyło .. ja też chcialam pod namioty, ale TŻ nie chciał no i ichyba miał jednak racje
|
|
#2898 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ to francuski piesek
a szkoda, bo nie mam co liczyć na wypad pod namiot razem z nim. W sumie to i tak się chyba trochę starzeję i nie wiem jakbym teraz zareagowała na spanie w takich warunkach. Kiedyś mi to nie przeszkadzało, ale teraz się trochę wygodnisia ze mnie zrobiła.
|
|
|
|
#2899 |
|
Zakorzenienie
|
Samba witaj
dobrze, ze pogoda wam dopisała oj to będziesz miała troszkę do nadrabiania
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2900 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
25 stron napisałysmy w tydzien??
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a co to dla nas było
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się boję tego co zastanę po moim urlopie za 2 miesiące
|
|
|
|
#2904 |
|
Zakorzenienie
|
a jak ja wyjade do Holandii to nie wiem czy bede miała tam net a jak tak to kiedy
wiec nawet nie relane będzie jakiekolwiek nadrabianie
|
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2906 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście w końcu Wam nie pisałam co z tą moją drugą rozmową. Bo po pierwszej rozmowie do mnie nie zadzwonili, a na drugiej byłam w ten sam dzień co z Wrocławia wróciłam. Masakra była. Przesłuchiwała mnie (dosłownie) taka młoda dziewczyna ok 25lat, taka cwaniara, w pół godziny zadała mi chyba z 20 pytań i od razu zanim ledwo usiadłam to mnie się pyta jak wyobrażam sobie pogodzić pracę z nauką na studiach itd. Co powiedziałam to mnie łapała za słowa. Mówiłam, że z nauką raczej nie mam problemu. A ona takie teksty w stylu "aa czyli Pani to taka prymuska". Pytała po co mi praca, bo chyba mieszkam z rodzicami....:/ Trudno mi teraz powtórzyć jej głupie teksty...niby była taka miła,ale takie miała wredne oczy i później rozmawiałam z TŻ i powiedział, żebym nie szła do takiego sklepu z taką kierowniczką. Poza tym to tak naprawdę zależało mi na pracy tak na razie do końca września a później mam studia i nie jest mi ona tak potrzebna, będę miała małe stypendium. No i ta babka dzwoniła do mnie wczoraj czy przyszłabym na 4h próbne, bo wcześnie wspominała, że weźmie jakieś dziewczyny na próbę i zobaczy jak kto sobie radzi i ja, że owszem mogę nawet przyjść na próbę zobaczyć czy bym się sprawdziła a ona takie zdziwienie, że na próbę i co dalej?? to jej podziękowałam i dalej szukam pracy. Kurczę chciałabym znaleźć coś innego niż sklep w galerii, ale nei jest łatwo:/
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem za kurcze jak nie bede tam miała neta to ja nie wiem. chyba oszaleje
|
|
|
|
|
#2908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta dziewczyna miała zagrożoną ciąże, więc praktycznie całe dnie leżała w łóżku, ruszać się nie mogła za bradzo, więc z tych nudów siedziała i jadła, no i dlatego tak przytyła. |
|
|
|
|
#2909 |
|
Wtajemniczenie
|
Madzia, ja tam mogę się podjąć przedsięwzięcia
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam za słowo
![]() dziewczyny czy wy wiecie , że laptop+ wizaz= wielki leń?? ja jeszcze w pizamie w łózku leże
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.

ale oprócz tego kilka beczek bimbru wypito, metaksa tez była i winko

albo mówić się z hurtownikeim na oddanie nienapoczętych butelek

pani jak nam obliczyla stawke za dzien pobytu to wyszlo 18 zl od osoby czyli w sumie wcale nie tak malo
Teraz trzeba powrocic do zycia i zabrac sie za poszukiwania pracy