![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 7
Cytat:
Nadalka ja po większej ilości cukru mam wyczuwalnie zwiększony puls :/ mam na myśli cukier po słodyczach np jak zdarzy się zjeść jakiegoś batona. W ogóle jak przeczytałam że na tym etapie ciąży już wszystkie organy są wykształcone a teraz dziecko tylko "robi masę" to gnębią mnie wyrzuty sumienia że może mogłam się zdrowiej odżywiac ;/ mimo że generalnie i przed i w trakcie ciąży jem zdrowo to jednak Anna Lewandowską nie jestem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sprawdziła moją listę zamówienia z Gemini i powiedziała od razu żeby Lovelę wywalić z koszyka bo to proszek który powoduje najwięcej uczuleń u dzieci i zdecydowanie lepszy jest Biały Jeleń. Oczywiście jeśli u was się sprawdziły to stosujcie. Ja sama jestem alergiczką i niewykluczone że mały też będzie wrażliwszy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Zakorzenienie
|
Ja smarowałam po każdym przebieraniu i teraz tez będę. Zazwyczaj to nivea do pupy czy babydream.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#155 |
Rozeznanie
|
A wiecie, że u mnie nie da się dostać żadnego proszku/płynu do prania dla dzieci? I tak zawsze używam bezzapachowego płynu, który wydaje mi się najlepszą opcją dla całej rodziny. Za pierwszym razem przywiozłam z Polski dwa opakowania jelpa, ale teraz nie mam... Może muszę online poszukać, albo w polskim sklepie sprawdzić, ale z drugiej strony jakoś tu ludzie bez tego funkcjonują
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#157 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#158 |
Zakorzenienie
|
Torrence ja bym sie na zapas nie martwila, tak jak kazdy proszek czy plyn tak i lovela moze uczulic, choc u nas nie dzialo sie nic, a nic a uzywalam jej przy 1 dziecku prawie do roku. Teraz po prostu skusil mnie jelp bo nie trzeba przy nim uzywac plynu do plukania, ma w sobie srodek zmiekczajacy.
Jak to sie mowi wszystko wyjdzie w praniu ![]() Natomiast ze stwierdzeniem tesciowej asiuli, ze bephanten jest lepszy od linomagu sie nie zgodze, linomag jest delikatniejszy, idealny na codzien, bephanten jest swietny ale uzywalismy go jak juz byla sprawa wiekszego kalibru typu krostki odparzenie, nigdy na zdrowa pupe. Ale wiadomo kazda z nas ma swoje doswiadczenia i kazda bedzie cos innego stosowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#162 |
Wtajemniczenie
|
Torrence - super sprawa taki dobrobyt! Będziesz mogła wybrać to co Ci odpowiada!
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Co do maści to u mojej małej po bepanthenie bylo jeszcze gorzej. Bylismy u pediatry i kazała smarować mascia clotrimazolum no i tak robimy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten blog srokaO jest super, ale brakuje mi jakiego zestawienia najbardziej polecanych produktów, trzeba się naczytać i pogrzebać żeby rzeczywiście coś wybrać a jeśli chodzi o pieluszki to i tak nie mam pojęcia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z wadą wzroku - idziecie przed porodem do okulisty? Trzeba szukać jakiegoś specjalnego lekarza czy po prostu do pierwszego lepszego okulisty można się wybrać i on zbada czy nie ma przeciwwskazań do SN? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponuję poszukać lepszego okulisty niż pierwszy z brzegu- ja mam wadę wzroku od wielu lat i dopiero po 10 latach baaardzo regularnych kontroli u różnych lekarzy trafiłam do lekarki która wykryła wady na siatkówce (stan był na tyle zaawansowany że w trybie pilnym miałam wykonywany zabieg na obu oczach)- z tego co pamiętam to dopiero ona w ogóle badała mi dno oka, wcześniej żaden okulista tego nie robił. Dla zainteresowanych: przeczytajcie sobie post Oczami Okulistki o wskazaniach do cc. Łatwo można wyguglować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym pierwszym lepszym chodziło mi o to że nie specjalizujący się w konkretnym schorzeniu oka, a coś właśnie słyszałam że warto sprawdzić jak ma się siatkówka przed porodem. Będę szukać, dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#168 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() PS super że się udało z ciuszkami ![]() Cytat:
Zastanawia mnie jak powstrzymać synka przed osikaniem mnie przy zmianie pieluszki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale żeby nie było, dziewczynki też potrafią rodziców czasem osikac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#172 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#173 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamowilam gemini w koncu i moja wyprawka zaczyna nabierac ksztaltow ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Zakorzenienie
|
Mąż jest bardzo przejęty tą skracającą szyjką, do sklepu i z psem dzisiaj sam latał (ja byłam rano tylko) i każe mi leżeć
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja na samym poczatku mialam plyn do plukania tez z loveli, pozniej niezmiennie bialy lenor sensitiv z bobasem na zdjeciu. Nic nie uczulalo. Z ciuszkami naprawde ekstra ci sie udalo ![]() Edytowane przez lelowa Czas edycji: 2018-01-14 o 23:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
z tego co czytałam, to pampersy są bielone chlorem
![]() będę próbować rossmannowe, zobaczymy jak się sprawdzą, więc na razie nie robię zapasów w promo kupiłam też paczkę bambusowych, ale normalnie złotówka za pieluszkę to trochę kosmos przy tak dużym zużyciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Mam nadzieje, że miałyście spokojną noc. Ja co chwile wstawałam na siku, ale od razu zasypiałam. Po kursie PP Dzieć chyba tez był wymęczony i nic a nic sie nie ruszał. Dopiero od 5 cos tam zaczął pukać. Teraz mi sie wypina z prawej strony. To chyba jego ulubiona miejscówka ![]() Nadalka, dzieciaki w tym wieku jak Twoja są juz takie sprytne, że nawet byś sie nie spodziewała ile potrafią ugrać udając takie "mało ogarnięte" ![]() ![]() Czarodziejka, juz lepsza atmosfera w domu? Mnie czeka cały przyszły weekend z teściową ![]() Bloody, nie popadaj w paranoje z odżywianiem. Jestem zdania, ze jak i tak przestrzega sie jakiejś racjonalnej diety to i słodkie mozna jesc. Bez popadania w skrajności. Pretty, ja na temat wizyty u okulisty i jakis zaświadczeń planuje pogadać na najbliższej wizycie u gin. Czuje po kościach, że powie, iż to bez znaczenia, bo w sumie wada mi sie w koncu ustabilizowała. Ale i tak dawno nie byłam wzroku sprawdzać to sie przejde dla własnego spokoju. Ilsa, zestresował sie widac bardzo. A Tobie sie odpoczynek należy, bo ciagle cos latasz i załatwiasz. Także tydzien leżenia zaplanuj ![]() Jeszcze mam tyle tematów do ogarnięta z wyprawką, że głowa mała. Czytam, że o tym wszystkim piszecie, bo ostatnie decyzje zapadają, a ja w czarnym lesie. Jakis tryb "mam jeszcze czas" mi sie załączył. Chyba przez to chodzenie na SR, gdzie jest kilka par z terminem na juz. I powiem Wam jeszcze, że z kursu PP jestem średnio zadowolona. Nie było nic czego bym nie wiedziała z poprzednich. Dla meza chyba wiecej przydatnych info było. Jednak cała organizacja taka straszna była. Miało rozpocząć sie o konkretnej godzinie. Na 2 minuty przed byliśmy sami. Prowadzące stwierdziły, ze jeszcze poczekają (w sumie zaczęły po 30 minutach jak było 10 z 16 osob). W trakcie ciagle ktoś przychodził. Jedna para przyszła po 3 godzinach, gdzie połowa rzeczy była juz omówiona i przećwiczona. Plusem było to, że każdy musiał sprobowac wykonać dane czynności ratunkowe. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i glukozę! ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 | |
Raczkowanie
|
dzień dobry
a temacie pampków, ja zrezygnowałam z markowych pampersów, pierw położna na SR mówiła, że to firma, która najczęściej uczula, potem moja teściówka to potwierdziła wziełam po małej paczce biedronkowych. lidlowych i rozzmannowych- bo każde są ponoć ok i będzie testowane ![]() Cytat:
także nie graliśmy z orkiestrą, a ja drobne naszykowałam ;D tylko przelew poszedł...swoją droga ciekawa jestem czy mbank faktycznie dołoży drugie tyle do wpłacanych kwot :/ i wstyd mi za tą nagonkę na orkiestrę co nasi władni urządzają :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#179 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim otoczeniu chyba z 4 mamuśki tego używały i żadna nie miała nigdy żadnych problemów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
![]() ![]() Nad tymi bambusowymi się zastanawiałam ale faktycznie cena za sztukę trochę daje do myślenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Witam się w poniedziałek
![]() Powiem Wam że do zwolnienia można się przyzwyczaić. Spodobało mi się ![]() Dzisiaj idę na gimnastyke dla ciężarnych do szkoly rodzenia. Wieczorem cześć dalsza wykładów. W tym tygodniu zamierzam ostro ruszyć z wyprawką i kupić łóżeczko, materac, przewijak, rożek, kocyk. A i jeszcze zrobić zamowienie na Gemini. Wózka i fotelika nie udało nam się dalej kupić ha ha ha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.