Mamusie marcowe 2018 cz. 7 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-14, 20:36   #151
bloody_marry
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 7

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Właśnie nie po każdym, najlepiej gdyby coś się działo a tak to niby wodą ale ja będę smarować chociaż raz dziennie. Ten Linomag jest polecany albo z bloga SrokaO Bepanthen ale musi się nazywać baby extra maść ochronna bo ma najlepszy skład z tych Bepanthenów

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Muszę jeszcze pogrzebać na tym blogu, ale z tego co pamiętam to ten bepanthen extra jest polecany jak już pojawią się odparzenia. A Linomag myslalam że profilaktycznie żeby w ogóle do nich nie dopuścić. U mnie będzie dziewczynka a z tego co słyszę u dziewczynek dużo łatwiej o odparzenia.

Nadalka ja po większej ilości cukru mam wyczuwalnie zwiększony puls :/ mam na myśli cukier po słodyczach np jak zdarzy się zjeść jakiegoś batona.

W ogóle jak przeczytałam że na tym etapie ciąży już wszystkie organy są wykształcone a teraz dziecko tylko "robi masę" to gnębią mnie wyrzuty sumienia że może mogłam się zdrowiej odżywiac ;/ mimo że generalnie i przed i w trakcie ciąży jem zdrowo to jednak Anna Lewandowską nie jestem

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 20:41   #152
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, niektóre z Was są pod opieką kardiologa.
Jakie są normy dla nas pulsu w stanie spoczynku ? Albo bezpieczne widełki ?
W internecie to chyba same durnie siedzą bo nic rzetelnego nie można znaleźć.

Ja się wypowiem bo byłam u kardiologa niedawno właśnie z wysokim tętnem. Moje sporadycznie spada poniżej 100, jak byłam u lekarza to miałam średnio 110, czasami 120. Teraz jestem na Isoptinie to mam między 95 a 100. Przy 110 czułam się jakbym ciągle chodziła w marszobiegu i wydawało mi się że jestem poddenerwowana a serce waliło. Teraz jest o niebo lepiej. ALE: mi kardiolog powiedziała że ja mam takie tętno z natury, nie ma żadnego schorzenia i wady anatomicznej serca- jest to tętno zatokowe i taka moja uroda- tego się nie leczy póki nie daje dolegliwości.

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Ja nie jestem pod opieką kardiologa ale jutro mam wizytę i jak mi kalafior pozwoli to zapytam bo też mnie to ciekawi.

Sama wiem tylko tyle że w ciąży tętno przyspiesza ale nie znam norm. Ja nie mam nigdy poniżej 80 chociaż ciśnienie mam w normie a nawet czasami trochę niższe np 100/60.

Denerwuje się już przed tą wizytą, obawiam się że zaleci mi cesarkę :/ także chyba spisze sobie wszystkie pytania i wątpliwości bo potem ze stresu pozapominam.

Widziałam że się przewija temat kosmetyków. Póki co mam plan ograniczyć do minimum czyli do kąpieli używać mąki ziemniaczanej a do skóry po kąpieli oleju migdałowego. Normalne kosmetyki kupię jeśli dzidzi będzie miała jakiekolwiek problemy ze skórą.

Zastanawiam się tylko nad kremem do pupy bo z tego co wiem po każdym przewijaniu powinno się smarować? Chyba jakiś Linomag był polecany?

Rozmawiałam przed chwilą z teściową. Mówi że Linomag to tak średnio- lepszy Bepanthen

Sprawdziła moją listę zamówienia z Gemini i powiedziała od razu żeby Lovelę wywalić z koszyka bo to proszek który powoduje najwięcej uczuleń u dzieci i zdecydowanie lepszy jest Biały Jeleń. Oczywiście jeśli u was się sprawdziły to stosujcie. Ja sama jestem alergiczką i niewykluczone że mały też będzie wrażliwszy.
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 20:46   #153
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie nie po każdym, najlepiej gdyby coś się działo a tak to niby wodą ale ja będę smarować chociaż raz dziennie. Ten Linomag jest polecany albo z bloga SrokaO Bepanthen ale musi się nazywać baby extra maść ochronna bo ma najlepszy skład z tych Bepanthenów

U nas był właśnie bepanthen raz dziennie, chyba że coś się działo, wtedy częściej. Krem typu sudocrem był w użyciu tylko raz, po okropnej kilkudniowej biegunce, tak to bepanthen ze wszystkim sobie radził. Córka ma ogólnie suchą skórę i bez nawilżenia kremem po każdej kąpieli od razu ma krostki i suche płaty, ale o dziwo z pupa problemów nie było. A korzystaliśmy zawsze z chusteczek nawilzanych.

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 20:50   #154
nadalka
Zakorzenienie

Ja smarowałam po każdym przebieraniu i teraz tez będę. Zazwyczaj to nivea do pupy czy babydream.

Stary 2018-01-14, 20:52   #155
Pannkaka
Rozeznanie

A wiecie, że u mnie nie da się dostać żadnego proszku/płynu do prania dla dzieci? I tak zawsze używam bezzapachowego płynu, który wydaje mi się najlepszą opcją dla całej rodziny. Za pierwszym razem przywiozłam z Polski dwa opakowania jelpa, ale teraz nie mam... Może muszę online poszukać, albo w polskim sklepie sprawdzić, ale z drugiej strony jakoś tu ludzie bez tego funkcjonują

Stary 2018-01-14, 20:59   #156
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiula1306 Pokaż wiadomość
Sprawdziła moją listę zamówienia z Gemini i powiedziała od razu żeby Lovelę wywalić z koszyka bo to proszek który powoduje najwięcej uczuleń u dzieci i zdecydowanie lepszy jest Biały Jeleń.
A ja kupiłam płyn i kapsułki Lovela Żadne z nas nie jest alergikiem więc może przejdzie... Ale będę miała to na uwadze
Stary 2018-01-14, 21:02   #157
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, niektóre z Was są pod opieką kardiologa.
Jakie są normy dla nas pulsu w stanie spoczynku ? Albo bezpieczne widełki ?
W internecie to chyba same durnie siedzą bo nic rzetelnego nie można znaleźć.

Ja mam zwykle okolo 100-115 e spoczynku
Cytat:
Napisane przez Jolinko Pokaż wiadomość
Nie zezre teraz bo boję że stracę kontrolę i później tego baaardzo pozaluje 😉 a mam taka ochotę że czuję że na rozsądnej porcji się nie skończy. Tak że nie będę kusić losu bo nie mam ochoty siedzieć potem w kiblu cały dzień 😜

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Ale mi dobrze po basenie... Ooo 😊

No ja tak sie sledzi nazarlam, a w nocy zdychalam bo zgaga jak cho.lera

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
FallenAnn - my też na razie będziemy używać babydream , mają dobre składy i jeszcze lepsza cenę

gosza - biedaku... mam nadzieje, że wszystko ok

blackberry - wzrost mu wychodzi w okolicach 90 centyla wiec spory To Twój musiał być w ogóle mega duży

Moj sie urodzil 62cm,ale w porównaniu do rowiesnikow nie byl jakis wielki, raczej normalny z wiekiem.

Cytat:
Napisane przez Torrence Pokaż wiadomość
A ja miałam słodki dzień nie robienia totalnie niczego Tylko ze dwie strony pracy napisałam i w sumie nawet czuję wenę więc przysiądę zaraz jeszcze. Mąż mnie zabrał na obiad "na mieście" więc gotowanie i sprzątanie mnie ominęło

Zapewne pamiętacie mój "problem" dotyczący tego, że zostały mi obiecane ubranka i cisza? To sytuacja rozwiązana Teraz to już nawet klęska urodzaju Dziś koleżanka mi podrzuciła mnóstwo 56 i 62 (w tym misiowy kombinezonik, który zamierzałam kupić w hm ), odezwała się kuzynka żeby przyjechać i jeszcze jedno źródło się zaoferowało. Więc wizja prania i prasowania już nie wydaje mi się taka cudowna
Ale cieszę się bo za zaoszczędzone monety kupię jakieś fajne komplety z nexta na "wyjścia"
O mega, ja wymienilam sie na ubranka z ta kolezanka z ktora sie poklocilam, a teraz zaluje bo ona mi dala takie srednio fajne, a moje byly super. Moglam sprzedac, ale jak zaproponowala to mi glupio bylo odmowic 😔
Cytat:
Dziewczyny moja córka mnie rozbraja. Jest jeszcze taka malutka a pyta się czy będzie mnie bolec jak będę rodzić Olę, czy będzie dużo krwi, czy jak urodzę to będę nosić takie wielkie majty dla dorosłych
Najbardziej przeżywa, że mnie będzie bolało. Tłumacze jej, że jak ja rodziłam to też bolało i jak widać ona jest i ja jestem także wszystko można przeżyć. Ale zawsze kończy rozmowę tym, że jak ona dorośnie to ją też będzie bolalo.
Ja jej mówię, ze jeszcze dużo czasu do tego aż będzie dorosła i nie wiadomo, czy będzie chciała mieć dzieci a ona, że jest przekonana że chce mieć dzieci tylko boi się porodu i bólu ... i ma łzy w oczach.
Matko święto toz to 5,5- latka

Fajnie, taka wspolczujaca jest, kochana 😍

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-14, 21:04   #158
lelowa
Zakorzenienie

Torrence ja bym sie na zapas nie martwila, tak jak kazdy proszek czy plyn tak i lovela moze uczulic, choc u nas nie dzialo sie nic, a nic a uzywalam jej przy 1 dziecku prawie do roku. Teraz po prostu skusil mnie jelp bo nie trzeba przy nim uzywac plynu do plukania, ma w sobie srodek zmiekczajacy.
Jak to sie mowi wszystko wyjdzie w praniu
Natomiast ze stwierdzeniem tesciowej asiuli, ze bephanten jest lepszy od linomagu sie nie zgodze, linomag jest delikatniejszy, idealny na codzien, bephanten jest swietny ale uzywalismy go jak juz byla sprawa wiekszego kalibru typu krostki odparzenie, nigdy na zdrowa pupe. Ale wiadomo kazda z nas ma swoje doswiadczenia i kazda bedzie cos innego stosowac.
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 21:07   #159
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
Torrence ja bym sie na zapas nie martwila, tak jak kazdy proszek czy plyn tak i lovela moze uczulic, choc u nas nie dzialo sie nic, a nic a uzywalam jej przy 1 dziecku prawie do roku. Teraz po prostu skusil mnie jelp bo nie trzeba przy nim uzywac plynu do plukania, ma w sobie srodek zmiekczajacy.
Jak to sie mowi wszystko wyjdzie w praniu
Natomiast ze stwierdzeniem tesciowej asiuli, ze bephanten jest lepszy od linomagu sie nie zgodze, linomag jest delikatniejszy, idealny na codzien, bephanten jest swietny ale uzywalismy go jak juz byla sprawa wiekszego kalibru typu krostki odparzenie, nigdy na zdrowa pupe. Ale wiadomo kazda z nas ma swoje doswiadczenia i kazda bedzie cos innego stosowac.
Rozmawiałam właśnie przed chwilą z mężem że ile osób tyle opinii- ja wzięłam Bepanthen bo polecały mi go też położne. I tak niestety trzeba będzie przetestować na własnym dziecku i sprawdzić co mu pasuje. Dlatego ja też nie robię zapasów- kupuję małe pojemności i pojedynczo żeby nie wyrzucać jak się nie sprawdzi dany produkt. I odnośnie tych opinii to zaraz wam w klubie napiszę co mi teściowa powiedziała
Stary 2018-01-14, 21:09   #160
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
A wiecie, że u mnie nie da się dostać żadnego proszku/płynu do prania dla dzieci? I tak zawsze używam bezzapachowego płynu, który wydaje mi się najlepszą opcją dla całej rodziny. Za pierwszym razem przywiozłam z Polski dwa opakowania jelpa, ale teraz nie mam... Może muszę online poszukać, albo w polskim sklepie sprawdzić, ale z drugiej strony jakoś tu ludzie bez tego funkcjonują

Ja właśnie ostatnio miałam zwątpienie z tymi proszkami/płynami dla dzieci... Że to jakiś niezły biznes po prostu, a wiadomo, rodzice nie będą ryzykować. Póki co rzeczy typu kocyk piorę w bezzapachowym płynie i na podwójnym płukaniu. To co Mała będzie miała najbliżej skóry wypiorę w dzidziusiowych, bo kupiliśmy po butli. Ale myślę, że jak się skończą to będę próbowała ja powoli przerzucać na zwykłe, tylko właśnie bez zapachów.

Stary 2018-01-14, 21:10   #161
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozmawiałam właśnie przed chwilą z mężem że ile osób tyle opinii- ja wzięłam Bepanthen bo polecały mi go też położne. I tak niestety trzeba będzie przetestować na własnym dziecku i sprawdzić co mu pasuje. Dlatego ja też nie robię zapasów- kupuję małe pojemności i pojedynczo żeby nie wyrzucać jak się nie sprawdzi dany produkt. I odnośnie tych opinii to zaraz wam w klubie napiszę co mi teściowa powiedziała
Masz racje, niestety to wlasnie takie testowanie bedzie bo nieraz nawet super antyalergiczny kosmetyk moze uczulic :/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-14, 21:15   #162
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Torrence - super sprawa taki dobrobyt! Będziesz mogła wybrać to co Ci odpowiada! Ja w piatek będę mieć komodę dla Malej i też zaczynam pranie! Pewnie pralka będzie chodziła całe dnie

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 21:16   #163
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Co do maści to u mojej małej po bepanthenie bylo jeszcze gorzej. Bylismy u pediatry i kazała smarować mascia clotrimazolum no i tak robimy

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 21:18   #164
bloody_marry
Rozeznanie

Cytat:
Chciałabym przetestowac właśnie dokładnie jak piszesz -linomag na codzien a mocniejszy kaliber w razie problemów.

Ten blog srokaO jest super, ale brakuje mi jakiego zestawienia najbardziej polecanych produktów, trzeba się naczytać i pogrzebać żeby rzeczywiście coś wybrać a jeśli chodzi o pieluszki to i tak nie mam pojęcia niby wszyscy polecają te pampers premium care ale szczerze nie wiem dlaczego te a nie inne?

bloody_marry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 21:24   #165
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
A ja miałam słodki dzień nie robienia totalnie niczego Tylko ze dwie strony pracy napisałam i w sumie nawet czuję wenę więc przysiądę zaraz jeszcze. Mąż mnie zabrał na obiad "na mieście" więc gotowanie i sprzątanie mnie ominęło

Zapewne pamiętacie mój "problem" dotyczący tego, że zostały mi obiecane ubranka i cisza? To sytuacja rozwiązana Teraz to już nawet klęska urodzaju Dziś koleżanka mi podrzuciła mnóstwo 56 i 62 (w tym misiowy kombinezonik, który zamierzałam kupić w hm ), odezwała się kuzynka żeby przyjechać i jeszcze jedno źródło się zaoferowało. Więc wizja prania i prasowania już nie wydaje mi się taka cudowna
Ale cieszę się bo za zaoszczędzone monety kupię jakieś fajne komplety z nexta na "wyjścia"
Super. Zawsze to duża oszczędność

Dziewczyny z wadą wzroku - idziecie przed porodem do okulisty? Trzeba szukać jakiegoś specjalnego lekarza czy po prostu do pierwszego lepszego okulisty można się wybrać i on zbada czy nie ma przeciwwskazań do SN?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 21:33   #166
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Super. Zawsze to duża oszczędność

Dziewczyny z wadą wzroku - idziecie przed porodem do okulisty? Trzeba szukać jakiegoś specjalnego lekarza czy po prostu do pierwszego lepszego okulisty można się wybrać i on zbada czy nie ma przeciwwskazań do SN?

Sama wada wzroku nie jest przeciwwskazaniem. Chyba że jest połączona ze zmianami na plamce żółtej albo odwarstwia się siatkówka (głównie przy dużej wadzie). Ja mam wadę -6,75 i -7,25, trzykrotne laserowanie siatkówki w obu oczach i nie ma przeciwwskazań (póki co). Natomiast ja miałam zalecenie od okulisty żeby przyjść i skontrolować dno oka w pierwszym i trzecim trymestrze co pozwoli na bieżąco sprawdzać czy nic się w trakcie ciąży nie zmieniło.

Proponuję poszukać lepszego okulisty niż pierwszy z brzegu- ja mam wadę wzroku od wielu lat i dopiero po 10 latach baaardzo regularnych kontroli u różnych lekarzy trafiłam do lekarki która wykryła wady na siatkówce (stan był na tyle zaawansowany że w trybie pilnym miałam wykonywany zabieg na obu oczach)- z tego co pamiętam to dopiero ona w ogóle badała mi dno oka, wcześniej żaden okulista tego nie robił.

Dla zainteresowanych: przeczytajcie sobie post Oczami Okulistki o wskazaniach do cc. Łatwo można wyguglować
Stary 2018-01-14, 21:42   #167
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Cytat:
Sama wada wzroku nie jest przeciwwskazaniem. Chyba że jest połączona ze zmianami na plamce żółtej albo odwarstwia się siatkówka (głównie przy dużej wadzie). Ja mam wadę -6,75 i -7,25, trzykrotne laserowanie siatkówki w obu oczach i nie ma przeciwwskazań (póki co). Natomiast ja miałam zalecenie od okulisty żeby przyjść i skontrolować dno oka w pierwszym i trzecim trymestrze co pozwoli na bieżąco sprawdzać czy nic się w trakcie ciąży nie zmieniło.

Proponuję poszukać lepszego okulisty niż pierwszy z brzegu- ja mam wadę wzroku od wielu lat i dopiero po 10 latach baaardzo regularnych kontroli u różnych lekarzy trafiłam do lekarki która wykryła wady na siatkówce (stan był na tyle zaawansowany że w trybie pilnym miałam wykonywany zabieg na obu oczach)- z tego co pamiętam to dopiero ona w ogóle badała mi dno oka, wcześniej żaden okulista tego nie robił.

Dla zainteresowanych: przeczytajcie sobie post Oczami Okulistki o wskazaniach do cc. Łatwo można wyguglować
O dzięki za informację
Z tym pierwszym lepszym chodziło mi o to że nie specjalizujący się w konkretnym schorzeniu oka, a coś właśnie słyszałam że warto sprawdzić jak ma się siatkówka przed porodem. Będę szukać, dzięki

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 21:45   #168
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
A ja kupiłam płyn i kapsułki Lovela Żadne z nas nie jest alergikiem więc może przejdzie... Ale będę miała to na uwadze
Ja tak samo, mam kupione 2 płyny i kapsułki bo każdą promocją się jaralam
PS super że się udało z ciuszkami masz z tego stosu jakieś ulubione?

Cytat:

Powinno być zbadane dno oka ale to się jedzie z drugą osobą bo zakraplają

Zastanawia mnie jak powstrzymać synka przed osikaniem mnie przy zmianie pieluszki Może od razu nakrywać tetrą i odczekiwać kilka sekund

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 21:56   #169
Pannkaka
Rozeznanie

Cytat:
Zastanawia mnie jak powstrzymać synka przed osikaniem mnie przy zmianie pieluszki Może od razu nakrywać tetrą i odczekiwać kilka sekund
Dobry temat, wczoraj trafiłam na tekst o higienie intymnej chłopców u mamyginekolog i stwierdziłam, że chłopcy są jacyś bardziej skomplikowani

Ale żeby nie było, dziewczynki też potrafią rodziców czasem osikac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-14, 21:57   #170
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:

Położna na SR pokazywała nam jak to ogarnąć Wyciągasz dziecko z kąpieli (mieliśmy przewijanie po kąpieli), szybko osuszasz i podkładasz pampersa a górną częścią zakrywasz siuraka (tak że sobie luźno ta pielucha leży na nim). Na tym etapie nie smarujesz kremem ani nic nie robisz- chodzi o to by dziecko jak najszybciej wytrzeć i przykryć. Dopiero jak skończysz pielęgnację kikuta to smarujesz pupę i dokładnie zakładasz pieluchę. Mówiła nam że dziecko sika przez zmianę temperatury dlatego im szybciej się go wytrze i okryje po kąpaniu tym lepiej
Stary 2018-01-14, 22:13   #171
Torrence
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxJuanaxxx Pokaż wiadomość
Torrence - super sprawa taki dobrobyt! Będziesz mogła wybrać to co Ci odpowiada! Ja w piatek będę mieć komodę dla Malej i też zaczynam pranie! Pewnie pralka będzie chodziła całe dnie
Ja w środę odbieram drugą pakę, do tego czasu ogarnę nasze pranie żeby nie zrobiły mi się zaległości i też się biorę za małe pranie
Cytat:
Teraz po prostu skusil mnie jelp bo nie trzeba przy nim uzywac plynu do plukania, ma w sobie srodek zmiekczajacy.
A do loveli powinnam dokupić płyn do płukania? Bo póki co nie kupiłam z premedytacją, żeby ograniczyć chemię ale o ile te nowe ciuszki są miękkie to te używane jednak już trochę sztywniejsze.
Cytat:
Dziś przejrzałam je tak na szybko bo muszę skupić się na pisaniu ale szczególnie ucieszyłam się z tych kombinezoników bo nie miałam żadnego Więc teraz dokupię tylko śpiworek do fotelika/wózka
Stary 2018-01-14, 22:26   #172
_Dolly
Rozeznanie

Cytat:

Coś mi świta, że na yt oglądałam filmiki o pielęgnacji i było właśnie pokazane 😉 ale to było max w połowie ciąży i nawet nie pamiętam nikogo konkretnego 😊 ja się w sumie cieszę, że pierwsza dziewczynka, bo ogarniam co i jak 😁 Choć na SR położne twierdziły, że chłopak łatwiejszy w obsłudze 😉

Stary 2018-01-14, 22:28   #173
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w środę odbieram drugą pakę, do tego czasu ogarnę nasze pranie żeby nie zrobiły mi się zaległości i też się biorę za małe pranie

A do loveli powinnam dokupić płyn do płukania? Bo póki co nie kupiłam z premedytacją, żeby ograniczyć chemię ale o ile te nowe ciuszki są miękkie to te używane jednak już trochę sztywniejsze.

Dziś przejrzałam je tak na szybko bo muszę skupić się na pisaniu ale szczególnie ucieszyłam się z tych kombinezoników bo nie miałam żadnego Więc teraz dokupię tylko śpiworek do fotelika/wózka
Czytalam ze do ktoregos tam miesiaca nie stosuje sie plynow do plukania i sama tez nie kupilam

Zamowilam gemini w koncu i moja wyprawka zaczyna nabierac ksztaltow zostanie mi jeszcze pakowanie wlasnej torby i kosmetyki dla dziecka ale to kupie w rossmanie przy okazji- wielkich ilosci nie bedzie. A i w ogole wzielam w maxi okazjach w superpharmie krem Emolium na wiatr i mroz. Pisza ze mozna stosowac u dzieci wiec jeszcze musze poszperac w necie za jakimis opiniami- kupilam dla meza ale moze bedzie ok dla dziecka, chociaz skladu nie czytalam

Stary 2018-01-14, 22:58   #174
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Mąż jest bardzo przejęty tą skracającą szyjką, do sklepu i z psem dzisiaj sam latał (ja byłam rano tylko) i każe mi leżeć Jutro mam tylko oddać auto i wziąć zastępcze a tak to mam zadania które się robi na kompie np. pozamawiać dodatki do mieszkania. I pomyślę też nad obiadani i zamówię Tesco do domu. Do tego Mąż mi już kazał pakować się do szpitala

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-14, 23:28   #175
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bloody_marry Pokaż wiadomość
Chciałabym przetestowac właśnie dokładnie jak piszesz -linomag na codzien a mocniejszy kaliber w razie problemów.

Ten blog srokaO jest super, ale brakuje mi jakiego zestawienia najbardziej polecanych produktów, trzeba się naczytać i pogrzebać żeby rzeczywiście coś wybrać a jeśli chodzi o pieluszki to i tak nie mam pojęcia niby wszyscy polecają te pampers premium care ale szczerze nie wiem dlaczego te a nie inne?

Wlasnie nie wiem Mi polecono wiec kupilam, bylo wszystko ok i nie zmienialam, dopiero przy 3 przerzucilam sie na zielone pampki, a przy 5 na dady i dady sa bardzo spoko wedlug mnie. Teraz chyba tylko 1 i 2 wezme pampersy, a pozniej dady o ile dziec, a raczej jego pupa nie bedzie miala nic przeciwko
Cytat:

Mysle, ze nie musisz jesli nie chcesz na poczatku uzywac, chyba, ze do tych uzywanych tylko, zeby zmiekczyc.
Ja na samym poczatku mialam plyn do plukania tez z loveli, pozniej niezmiennie bialy lenor sensitiv z bobasem na zdjeciu. Nic nie uczulalo.

Z ciuszkami naprawde ekstra ci sie udalo Tez sie bardzo cieszylam jesli ktos mi dal po swoim brzdacu, zawsze to juz cos wiecej do przodu.

Edytowane przez lelowa
Czas edycji: 2018-01-14 o 23:29
Stary 2018-01-15, 01:25   #176
julietta83
Zakorzenienie

z tego co czytałam, to pampersy są bielone chlorem
będę próbować rossmannowe, zobaczymy jak się sprawdzą, więc na razie nie robię zapasów
w promo kupiłam też paczkę bambusowych, ale normalnie złotówka za pieluszkę to trochę kosmos przy tak dużym zużyciu
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 05:49   #177
Lunak
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Mam nadzieje, że miałyście spokojną noc. Ja co chwile wstawałam na siku, ale od razu zasypiałam. Po kursie PP Dzieć chyba tez był wymęczony i nic a nic sie nie ruszał. Dopiero od 5 cos tam zaczął pukać. Teraz mi sie wypina z prawej strony. To chyba jego ulubiona miejscówka

Nadalka, dzieciaki w tym wieku jak Twoja są juz takie sprytne, że nawet byś sie nie spodziewała ile potrafią ugrać udając takie "mało ogarnięte" wzruszyłam sie jak to opisywałas. Tak wszystko jej tłumaczysz

Czarodziejka, juz lepsza atmosfera w domu?
Mnie czeka cały przyszły weekend z teściową juz nie wiem jak to wytrzymam. W szczególności po wczorajszej akcji z lodówką.

Bloody, nie popadaj w paranoje z odżywianiem. Jestem zdania, ze jak i tak przestrzega sie jakiejś racjonalnej diety to i słodkie mozna jesc. Bez popadania w skrajności.

Pretty, ja na temat wizyty u okulisty i jakis zaświadczeń planuje pogadać na najbliższej wizycie u gin. Czuje po kościach, że powie, iż to bez znaczenia, bo w sumie wada mi sie w koncu ustabilizowała. Ale i tak dawno nie byłam wzroku sprawdzać to sie przejde dla własnego spokoju.

Ilsa, zestresował sie widac bardzo. A Tobie sie odpoczynek należy, bo ciagle cos latasz i załatwiasz. Także tydzien leżenia zaplanuj

Jeszcze mam tyle tematów do ogarnięta z wyprawką, że głowa mała. Czytam, że o tym wszystkim piszecie, bo ostatnie decyzje zapadają, a ja w czarnym lesie. Jakis tryb "mam jeszcze czas" mi sie załączył. Chyba przez to chodzenie na SR, gdzie jest kilka par z terminem na juz.

I powiem Wam jeszcze, że z kursu PP jestem średnio zadowolona. Nie było nic czego bym nie wiedziała z poprzednich. Dla meza chyba wiecej przydatnych info było. Jednak cała organizacja taka straszna była. Miało rozpocząć sie o konkretnej godzinie. Na 2 minuty przed byliśmy sami. Prowadzące stwierdziły, ze jeszcze poczekają (w sumie zaczęły po 30 minutach jak było 10 z 16 osob). W trakcie ciagle ktoś przychodził. Jedna para przyszła po 3 godzinach, gdzie połowa rzeczy była juz omówiona i przećwiczona. Plusem było to, że każdy musiał sprobowac wykonać dane czynności ratunkowe.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i glukozę!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 06:17   #178
robinsonka2
Raczkowanie

dzień dobry

a temacie pampków, ja zrezygnowałam z markowych pampersów, pierw położna na SR mówiła, że to firma, która najczęściej uczula, potem moja teściówka to potwierdziła
wziełam po małej paczce biedronkowych. lidlowych i rozzmannowych- bo każde są ponoć ok i będzie testowane

Cytat:
U nas jest głównie na starówce Wosp, chociaż w galeriach też pewnie coś się dzieje
wybieralismy się...ale taki mnie ból głowy dopadł wieczorem, że o ile bym się przeszła po starym mieście i obejrzała fajerwerki, to nie chciałam za kólko wsiadać :/

także nie graliśmy z orkiestrą, a ja drobne naszykowałam ;D tylko przelew poszedł...swoją droga ciekawa jestem czy mbank faktycznie dołoży drugie tyle do wpłacanych kwot :/
i wstyd mi za tą nagonkę na orkiestrę co nasi władni urządzają :/
robinsonka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 07:01   #179
kasia6713
Zakorzenienie

Cytat:
Spokojnie, ja też biorę zapas Loveli
W moim otoczeniu chyba z 4 mamuśki tego używały i żadna nie miała nigdy żadnych problemów

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Mąż jest bardzo przejęty tą skracającą szyjką, do sklepu i z psem dzisiaj sam latał (ja byłam rano tylko) i każe mi leżeć Jutro mam tylko oddać auto i wziąć zastępcze a tak to mam zadania które się robi na kompie np. pozamawiać dodatki do mieszkania. I pomyślę też nad obiadani i zamówię Tesco do domu. Do tego Mąż mi już kazał pakować się do szpitala

Mój po ostatniej akcji w szpitalu nakrzyczał na mnie dlaczego jeszcze ciuchów nie piorę

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
z tego co czytałam, to pampersy są bielone chlorem
będę próbować rossmannowe, zobaczymy jak się sprawdzą, więc na razie nie robię zapasów
w promo kupiłam też paczkę bambusowych, ale normalnie złotówka za pieluszkę to trochę kosmos przy tak dużym zużyciu
Ja też wzięłam babydreama potem chyba będę próbować tych lidlowych, bo mam najbliżej do sklepu

Nad tymi bambusowymi się zastanawiałam ale faktycznie cena za sztukę trochę daje do myślenia a nie chcę próbować 15 rodzajów pieluch żeby skóra młodego nie zwariowała

Stary 2018-01-15, 07:19   #180
alleyezonme
Zakorzenienie

Witam się w poniedziałek
Powiem Wam że do zwolnienia można się przyzwyczaić. Spodobało mi się

Dzisiaj idę na gimnastyke dla ciężarnych do szkoly rodzenia. Wieczorem cześć dalsza wykładów.

W tym tygodniu zamierzam ostro ruszyć z wyprawką i kupić łóżeczko, materac, przewijak, rożek, kocyk. A i jeszcze zrobić zamowienie na Gemini.

Wózka i fotelika nie udało nam się dalej kupić ha ha ha ale wybraliśmy już wózek! Będzie to Bebetto Tito. Myślimy jeszcze nad fotelikiem, a że chcemy razem zamówić i trochę zbić z ceny więc i wózka nie wzięliśmy. No i ja myślę jeszcze nad kolorem tego Bebetto,dla męża wszystko jedno.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości