|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Byłam na tych warsztatach 2 lata temu,naprawdę fajne,polecam. Poszlabym jeszcze raz,nawet mam blisko,tylko ten termin,wtorek o 10 czy tam 10.30,troche słabo,bo nie mam z kim zostawić dziecka :-/
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Patrycja współczuję, ale Cię długo męczy
![]() U mnie termin też średni, bo to wyjątkowa data w rodzinie, ale myślę, że może wyrwę się na 3 godzinki ![]() To ja pokażę swój pośniadaniowy, wrzucałam 3 dni temu na sierpniówkach ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=80414811
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś była bliżej,to bym Cię chętnie zaprosiła. Kajmak domowej roboty. |
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
dziękuję za przyjęcie do grupy😃 w takim razie Folinka proszę o wpisanie na pierwszą stronę. Niestety na UG nie dowiedziałam się kogo goszczę w moim brzuchu bo pępowina wszystko zasłaniała, więc dalej niespodzianka. Kolejną wizytę mam 22.01 może coś wtedy się dowiem. Jeżeli chodzi o UG to NT 1.4 i kość nosowa obecna, wygląda że wszystko jest ok. |
|
|
|
#95 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Jakie ładne brzuszki już macie.
![]() ![]() U mnie nadal płasko szczególnie jak leże, jak stoję to może jedynie lekkie wzdęcie i wszyscy pytają gdzie trzymam tego brzdąca bo chyba nie w brzuchu. ![]() Ale w kwietniu ślub bo wolę jeszcze nie być za duża żeby się zmieścić w jakąś kieckę. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ale mnie dzisiaj głowa boli:/
Jadę dziś na UG, bardzo się stresuję. Śniła mi się wizyta,niby wszystko było ok ale i tak mnie ten sen zmęczył. Ładne macie brzuszki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
To przykro,czyli jednak sama musze zrobić gołąbki 😉
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny ja tez uwielbiam gołąbki, ale tylko jak ktoś zrobi 😎 tak jak krokiety.. uwielbiam, ale bawić się z tym to nie mam nerwów 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze UG, czekamy na dobre wieści! Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek kciuki za usg!!!
nastaw się dobrze
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Piękne macie brzuszki ! Zazdroszcze😉
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Asiaczek kciuki za ug
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, jaki piękny brzuch!!
Asiaczek, trzymamy kciuki za UG, daj znać jak poszło. Zapisałam się na te warsztaty, mam nadzieję, że nie będą takie jak pokazy z garnkami, bo u nas w Hotelu Victoria właśnie takie akcje się odbywają Któraś może wybiera się na warsztaty w Lublinie? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też mam dziś, a sny miałam strasze śniło mi się że dziecko jest chore ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Dziewczyny, a jak sprawdzić ,kto ile pisał na wątku. Zapomniałam,jak to się robi... |
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Hej z rana
Dzieć w szkole to mam chwilę dla siebie zanim zacznę ogarniać dom. Dziękuję za przywitanie U mnie dzisiaj 16+5. Liczę według daty usg, bo według tego wyliczają mi wizyty w szpitalu. Syn przesiedział swój termin ponad tydzień, dlatego dla mnie obie daty są umowne, wiem że urodzę na początku lipca i tylko tego się trzymam Tak jak w pierwszej ciąży obstawiam i syna tym razem. Czy mam rację okaże się na kolejnym usg.Jeśli chodzi o jedzenie to trzymam z tymi, które ciągnie do niezdrowego i przybijam piątkę z tymi nieśpiącymi po nocach! Ostatnio też cierpię na braki energii życiowej i ogólne "niechcemisię". Nie wiem co jeszcze dopisać, spróbuję wbić się w Wasze pogaduchy i udzielać się w miarę regularnie ![]() Blanka piękny brzusio! |
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny przepraszam, ze sie nie odnoszę za bardzo. Piekne macie brzuszki, i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Ja dzwonilam rano do gina mojego. Polecił pojsc do genetyka, ale generalnie powiedzial ze tak to jest jak sie robi szerszą diagnostykę... ryzyko moze wzrosnąć, moze zmalec, ale to nadal tylko statystyka. Obraz z usg dwóch lekarzy ocenilo na 5+, powiedzial ze za nas nie zadecyduje czy chcemy drazyc temat dalej, robic amnio itp, ale medycyna to nie matematyka i moze urodzic sie dziecko chore z prawdopodobienstwa 1:700 a zdrowe z 1:50. Powiedzial też, ze rzadko sie zdarza zeby usg bylo super, a cos bylo nie tak z dzieckiem. Stwierdzil ze na pewno jest to przeslanka dla niego, zeby obserwowac dokladnie obraz usg i sprawdzać rzeczy. Jutro ide rano po skierowanie do genetyka i sie zarejestruje. Masakra dziewczyny, mam nadzieję, ze wszystko skonczy sie dobrze, ze nasze Maleństwo jest zdrowe w biochemi z pappy jest podwyzszona bhcg i to ona tak zaburzyla tą statystykę...żałuję ze zrobilam te badanie, nie chcialam go robić, bo z usg wszystko bylo dobrze, no ale bylo w pakiecie... a teraz stres i placz, masakra juz chyba caly internet przeczytalam w tym temacie...Jezeli chodzi o dalszą diagnostyke, to chyba zrrobimy.cos z tych testów typu nifty, panorama, serenity. Blanka, Ty jestes oczytana w tym temacie. Który test wg Ciebie jest najlepszy, tak, żeby nas uspokoić jak najbardziej... ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
Zua przytulam mocno 😘 na pewno zrobisz wszystko co w swojej mocy, żeby dowiedzieć się co z maleństwem. A my trzymamy kciuki!
Dziewczyny u nas dziś takie powietrze, że komunikacja darmowa, lokalne media głoszą absolutnie nie wychodzić.. słoneczko świeci, błękitne niebo temperatura lekko ponad 0 stopni.. rewelacja na spacer. A tu nawet okna nie mogę otworzyć, bo w mieszkaniu jak w kotłowni w momencie.. zwariować można w tym mieście 😠 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
Zua_tysica przytulam mocno
![]() Ja wiem, że łatwo się mówi, ale nie denerwuj się. Porozmawiaj z lekarzem genetykiem, na pewno coś doradzi. Trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki i wierzę, że będzie dobrze! |
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Zua fajnie, że lekarz prowadzący tak rozsądnie i spokojnie podszedł do wyników. Nie martw się, na jakąkolwiek ścieżkę się zdecydujecie dalej będziemy Cię wspierać!!!
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Myśle że podjełaś dobrą decyzje! jestem pewna ze wszystko jest dobrze ale warto sprawdzić żebyś była spokojniejsza
|
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a idąc za ciosem znalazłam jeszcze takie coś: http://swiadomamama.pl/ tu jest mapka gdzie i kiedy będą szkolenia podejrzewam, że sporo fundacji czy organizacji też organizuje takie spotkania informacyjne więc warto żebyśmy się informowały o takich rzeczach ![]() Skoro się chwalicie brzuszkami to ja też bo normalnie to większość spodni zapinam już na gumkę do włosów ![]() zUa nie zamartwiaj się na zapas większość testów genetycznych typu nifty, harmony, panorama, iona czy serenity oparta jest o oznaczanie łożyskowego i płodowego DNA krążącego w krwioobiegu matki, główne różnice polegają w "namnażaniu" wyselekcjonowanego DNA oraz w sposobie jego oceny. Ja osobiście robiłam nifty bo po pierwsze był to pierwszy test o jakim usłyszałam, ma dużą ilość weryfikacji, jest wykonywany w pl, określa ryzyko dodatkowych delecji w chromosomach no i cenowo wyszedł całkiem spoko moim zdaniem na, który z nich się nie zdecydujesz to i tak będziesz miała pewną odpowiedź czy Maluszek jest zdrowy. Jeżeli wynik będzie zły to w przypadku nifty konieczna jest amniopunkcja i dalsza diagnostyka (nie wiem jak w przypadku pozostałych testów). Jak będziesz miała wizytę u genetyka to zapytaj, który z testów poleca najbardziej. A i dodatkowo spotkałam się z informację, że w przypadku nifty jeżeli kobieta ma sporą nadwagę to test wykonuje się dopiero od 16-tego tygodnia a jego wiarygodność spada do ok. 80 % (nie mam pojęcia czemu tak jest a jak byłam omawiać swoje wyniki to z podekscytowania zapomniałam zapytać więc jest to informacja do zweryfikowania ) A i żebyś nie pomyślała, że to o nadwadze to jakoś personalnie -- po prostu takie info znalazłam
Edytowane przez RudyKotBialyKot Czas edycji: 2018-01-15 o 12:41 |
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Zua przesyłam ciepłe myśli, jesteśmy z Tobą
![]() Sama się boję wyników pappy, brałam luteinę, duphaston... Zaczynam żałować że zrobiłam. Na szczęście niedługo wynik i usg wzorowe. Elaa u nas jakość powietrza też pozostawia wiele do życzenia. Na szczęście w mojej okolicy smogu nie ma aż tyle, mieszkamy dość wysoko, no i obok las. Byłam rano z psem i pogoda idealna na spacery -mróz, słoneczko Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i witam nowe mamusie
|
|
|
|
#117 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo bliska mi osoba miała jeden wynik 1:150 nie robiła żadnych dodatkowych testów dzieckonurodziło się zdrowe więc pozytywne myślenie tez jest wskazane Ja też bym zrobiła mimo wszystko dodatkowe testy ale nie załamuj się
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-01-15 o 12:41 |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie Nifty. Cena Nifty to od 1700zl Zwykłej panoramy 2000zl rozszerzona jakoś 2500tys. Dokładność badania powyżej 99%. Fajnie,ze lekarz podszedł do tematu i skierował do genetyka. Ja wychodzę z założenia, że taki wynik może budzić wątpliwości i lepiej go sprawdzić i denerwować się kolejne kilka miesięcy. A jeśli rozważa się przerwanie ciąży to daje to pewności ale niestety do terminacji ciąży daje uprawnienie tylko biopsja kosmówki i chyba amniopunkcja. Trzymam kciuki, aby było dobrze!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za wszystkie rady, na pewno zapytam genetyka ktory test z tych nieinwazyjnych radzi zrobić. Nerwy są i będą dopoki wszystko nie stanie się jasne. Nasza ciaza jest tak wyczekana i wystarana, ze takie wiadomości po prostu doluja bardzo...teraz to strach się cieszyć...
pytalyscie tez o decyzję w przypadku chorego dziecka. Ja rozmawialam o tym z mężem i my niestety nie podjelibysmy sie tego. Narobilismy sobie tych problemow finansowych, i zwyczajnie ja nie mam juz sily psychicznej na wychowywanie dziecka chorego. Nic dobrego by takiego Maluszka u Nas nie spotkało, a taka sytuacja zapewne powoli zabilaby mnie od środka. Chcialabym dac dziecku wszystko co mogę, a wiem ze niestety nie jestem w stanie zapewnic tego "wszystkiego" choremu dzieciątku.... Dlatego tak bardzo się boje i modle od wczoraj.zeby wszystko bylo dobrze, boje się bardzo o to Maleństwo ![]() Dzwonilam do jednej kliniki u nas, i wykonują test Serenity. Chyba jednak zdecydujemy się na Nifty, mimo ze Serenity jest duzo tańsze... czekam na męża i bedziemy myśleć, plus opinia genetyka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
RudyBiałyKot,ale jesteś zgrabna
Pasuje Ci ten brzuszek![]() I masz jasną podłogę, o czym marzę odkąd wprowadziłam się do męża,który ułożył ciemno brązowe panele ![]() Czekam już na wizytę a lekarz jak na złość się spóźnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:07.

tak jak krokiety.. uwielbiam, ale bawić się z tym to nie mam nerwów 
nastaw się dobrze

ja też mam dziś, a sny miałam strasze
i przybijam piątkę z tymi nieśpiącymi po nocach!