Mamusie marcowe 2018 cz. 7 - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-15, 07:26   #181
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18
Dot.: Mamusie marcowe 2018 cz. 7

Dzień dobry
My dady będziemy używać jeżeli będzie wszystko ok.
Miłego dnia życzę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 07:28   #182
kasia6713
Zakorzenienie

my wczoraj odwiedziliśmy ikeę i dokupiliśmy resztę rzeczy (w tym komodę pod przewijak - jednak ) dzisiaj ma być wózek, teraz czekamy tylko na meble

Przeglądam właśnie swoją pocztę na którą nie wchodziłam chyba z tydzień.
Jestem zarejestrowana na kilku stronach dzieciowych, typu Bebiprogram, Bebiklub, Nestle itd. Co kilka dni przychodzą na maila takie artykuły dotyczące rozwoju/ ciąży czy żywienia. Wiecie co mnie rozbraja? Że jak jest temat odnośnie żywienia to chyba żaden portal jeszcze nie wspomniał o karmieniu piersią, tylko od razu walą temat mleka modyfikowanego ja rozumiem, marketing marketingiem, ale bez przesady
kasia6713 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 07:33   #183
lelowa
Zakorzenienie

Ja wczoraj w koncu kliknelam rozek, torbe do wozka, pieluszki muslinowe i bambusowe, kilka drobiazgow do higieny i kocyk bambusowy Mam duzo kocykow ale ten tak mi sie spodobal, ze nie moglam nie kupic, tylko ta cena Mam nadzieje, ze bedzie tak cudny jak na foto
lelowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 07:38   #184
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
Ja tak samo, mam kupione 2 płyny i kapsułki bo każdą promocją się jaralam
PS super że się udało z ciuszkami masz z tego stosu jakieś ulubione?

Powinno być zbadane dno oka ale to się jedzie z drugą osobą bo zakraplają

Zastanawia mnie jak powstrzymać synka przed osikaniem mnie przy zmianie pieluszki Może od razu nakrywać tetrą i odczekiwać kilka sekund

Mój mnie nigdy nie osikal, siebie co najwyżej 😊😉

Cytat:
Napisane przez Pannkaka Pokaż wiadomość
Dobry temat, wczoraj trafiłam na tekst o higienie intymnej chłopców u mamyginekolog i stwierdziłam, że chłopcy są jacyś bardziej skomplikowani

Ale żeby nie było, dziewczynki też potrafią rodziców czasem osikac

Jakos ja sie bardziej martwie pielegnacja corci, czytalam o zrosnieciu warg, ze chusteczek nie powinno sie uzywac bo sprzyjaja temu, pudru tez. No i chyba kupe ciezej wyczyscic z pipki niz z siusiaka, latwiej o jakas infekcje pochwy czy ukladu moczowego 😓

Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 07:41   #185
lelowa
Zakorzenienie

Blackberry ja majac porownanie zdecydowanie wole pielegnacje dziewczynki Masz racje trzeba bardziej uwazac przy kupkach ale nie jest tak zle. Pudru za to nigdy nie uzywalam, czasami make ziemniaczana.
Stary 2018-01-15, 07:42   #186
xxxJuanaxxx
Wtajemniczenie

GG do xxxJuanaxxx

Cytat:
Mąż jest bardzo przejęty tą skracającą szyjką, do sklepu i z psem dzisiaj sam latał (ja byłam rano tylko) i każe mi leżeć Jutro mam tylko oddać auto i wziąć zastępcze a tak to mam zadania które się robi na kompie np. pozamawiać dodatki do mieszkania. I pomyślę też nad obiadani i zamówię Tesco do domu. Do tego Mąż mi już kazał pakować się do szpitala

Super, że tak się troszczy. Ja pakowanie torby na razie odwlekam jak mogę. Spakowana torba będzie oznaczać, że to już niedługo, a w ogóle tak się nie czuje

Alleyezonme - Super, że wózek wybrany! Z fotelikiem będzie łatwiej

Ja korzystając z okazji że mam więcej wolnego czasu zamowilam 2 książki na olx. Po prostu piersia i pierwszy rok z życia dziecka. Będę się edukować dalej. W następny weekend chyba pójdziemy na zajęcia z pierwszej pomocy

Dziewczyny czy któraś z Was nosi juz wkladki laktacyjne? Ja chyba musze zacząć bo ostatnio codzienie mam plamy siary na stanikach... :/

Dzisiaj w planach mam załatwić kilka spraw na mieście, podejść do pepco po sloiczki na platki kosmetyczne dla Malej i podejść do rossmana po chusteczki przeciw farbowaniu prania. Może dzisiaj puszczę pierwszą partię I chyba zamówię laktator. Choć jeszcze się waham

xxxJuanaxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 07:45   #187
Ojoanna29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lelowa Pokaż wiadomość
A jak ty bierzesz zelazo? Bo cos pamietam, ze pisalas, ze jedna tabletka o 3:30 rano.
A krzywa musisz powtorzyc?
Ja biorę w nocy jak się obudzę na siku potem idę z powrotem do łóżka albo czekam chociaż z godzinkę żeby zjeść nocne śniadanie. Troszkę mi się podnosi ta hemoglobina, ale bez szału, mdłości dalej co jakiś czas łapią, a z wizytami w toalecie szkoda gadać.. 2-3 razy w tygodniu to max

Krzywą muszę powtórzyć przez ten poprzedni wynik, nie odstawiłam metforminy, moze teraz się uda zawsze jedna tabletka mniej dla żołądka i wątroby.
Pani zrobiła mi tym razem całą w małym kubeczku jednorazowym aż mi się odbija, napiłam się po kryjomu łyka wody jak zwykle nikogo tu nie ma, nie wiem jak im się opłaca trzymać ten punkt.

Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
dzień dobry

a temacie pampków, ja zrezygnowałam z markowych pampersów, pierw położna na SR mówiła, że to firma, która najczęściej uczula, potem moja teściówka to potwierdziła
wziełam po małej paczce biedronkowych. lidlowych i rozzmannowych- bo każde są ponoć ok i będzie testowane

wybieralismy się...ale taki mnie ból głowy dopadł wieczorem, że o ile bym się przeszła po starym mieście i obejrzała fajerwerki, to nie chciałam za kólko wsiadać :/

także nie graliśmy z orkiestrą, a ja drobne naszykowałam ;D tylko przelew poszedł...swoją droga ciekawa jestem czy mbank faktycznie dołoży drugie tyle do wpłacanych kwot :/
i wstyd mi za tą nagonkę na orkiestrę co nasi władni urządzają :/
Podobno Mbank podwoi do miliona, nawet jak ludzie dadzą więcej, ale dobry i milion ja wczoraj też naszykowalam kasę w kieszeniach kurtki, a nie spotkałam żadnego wolontariusza z puszką, zalicytuje coś na allegro może
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 07:57   #188
lelowa
Zakorzenienie

Ojoanna czyli masz tylko jedna tabletke na dobe. Ja mam dwie.
A wody mozesz popic, spokojnie. Swoja droga calosc w malym kubeczku to ochyda. Kciuki za wynik
Stary 2018-01-15, 08:04   #189
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Dzień dobry
Cytat:
Ja tak samo, mam kupione 2 płyny i kapsułki bo każdą promocją się jaralam
PS super że się udało z ciuszkami masz z tego stosu jakieś ulubione?

Powinno być zbadane dno oka ale to się jedzie z drugą osobą bo zakraplają

Zastanawia mnie jak powstrzymać synka przed osikaniem mnie przy zmianie pieluszki Może od razu nakrywać tetrą i odczekiwać kilka sekund

Jak przebieralam synka to najpierw lekko otwieralam pieluche, tak żeby poczuł chłodne powietrze i wtedy leciał sik No i dopiero po tym normalnie przewijalam.
Dla mnie obsługa chłopca jest łatwiejsza, no i o wiele prościej pobrać siki do badania u chłopca
Cytat:
Ja wczoraj w koncu kliknelam rozek, torbe do wozka, pieluszki muslinowe i bambusowe, kilka drobiazgow do higieny i kocyk bambusowy Mam duzo kocykow ale ten tak mi sie spodobal, ze nie moglam nie kupic, tylko ta cena Mam nadzieje, ze bedzie tak cudny jak na foto
Poka kocyk

Lunak, u nas już w miarę ok

Ilsa, a Ty się nie przemeczaj. Zostaje Ci leżeć i pachniec

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 08:35   #190
alleyezonme
Zakorzenienie

Lelowa pokaż ten piękny kocyk

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 08:40   #191
katstan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Witam się w poniedziałek
Powiem Wam że do zwolnienia można się przyzwyczaić. Spodobało mi się

Dzisiaj idę na gimnastyke dla ciężarnych do szkoly rodzenia. Wieczorem cześć dalsza wykładów.

W tym tygodniu zamierzam ostro ruszyć z wyprawką i kupić łóżeczko, materac, przewijak, rożek, kocyk. A i jeszcze zrobić zamowienie na Gemini.

Wózka i fotelika nie udało nam się dalej kupić ha ha ha ale wybraliśmy już wózek! Będzie to Bebetto Tito. Myślimy jeszcze nad fotelikiem, a że chcemy razem zamówić i trochę zbić z ceny więc i wózka nie wzięliśmy. No i ja myślę jeszcze nad kolorem tego Bebetto,dla męża wszystko jedno.

Fajnie że już wybraliście wózek. Ja nadal myślę.
A o cenę walczcie ostro. U nas Tito 2 w 1 stoi za 1759 PLN. A już widziałam nawet za 2000.
katstan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 08:51   #192
Pannkaka
Rozeznanie

Dzisiaj jakoś do mnie dotarło, że to już niedługo. Położna zaczęła wizytę pytaniem jak się czuję w tych ostatnich tygodniach, później pani w laboratorium też, że to już końcówka. Wyprawka coraz bardziej ogarnieta, wózek, fotelik, łóżeczko i przewijak gotowe... Pierwsze pranie było, więc jakieś ubranka też już niby gotowe. Tylko ten bałagan z którym mam zamiar się rozprawić dopiero jak skończę pracować, no i torba do szpitala do spakowania coś tam jeszcze muszę dokupić, ale wszystkie niezbędne rzeczy są

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Mój mnie nigdy nie osikal, siebie co najwyżej 😊😉

Jakos ja sie bardziej martwie pielegnacja corci, czytalam o zrosnieciu warg, ze chusteczek nie powinno sie uzywac bo sprzyjaja temu, pudru tez. No i chyba kupe ciezej wyczyscic z pipki niz z siusiaka, latwiej o jakas infekcje pochwy czy ukladu moczowego 😓
Poważnie, nigdy nie osikal? Myślałam, że to nie do uniknięcia, skoro mojej córce się parę razy udało

U nas było wszystko bardzo bezproblemowo, o chusteczkach nigdy nie słyszałam, że się nie powinno, pudru nie mieliśmy. Raz mieliśmy pobrać próbkę moczu i rzeczywiście nie było łatwo, ale żadnej infekcji nie miała.

Skoro mówicie, że z chłopcami łatwiej to się trochę uspokajam

Cytat:
Napisane przez Ojoanna29 Pokaż wiadomość
Podobno Mbank podwoi do miliona, nawet jak ludzie dadzą więcej, ale dobry i milion ja wczoraj też naszykowalam kasę w kieszeniach kurtki, a nie spotkałam żadnego wolontariusza z puszką, zalicytuje coś na allegro może
Właśnie licytuje coś dzieciowego z aukcji wosp, ale boję się przyznać, bo mnie przebijecie

Pannkaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 08:51   #193
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katstan Pokaż wiadomość
Fajnie że już wybraliście wózek. Ja nadal myślę.
A o cenę walczcie ostro. U nas Tito 2 w 1 stoi za 1759 PLN. A już widziałam nawet za 2000.
U nas maja dobre ceny a jak im pokażesz że w internecie jest taniej to sprzedaja po tej cenie. Ale Tito za 1759 to nigdzie nie widziałam - możesz coś podlinkowac? Chyba że to jakaś chwilowa promocja byla?

Szczerze to w sklepie zakochałam się w innym wózku (Aero tutis) ale ja kupuje tylko oczami wózek a mój mąż już pod względem technicznym. Niestety cena była o 1000zl większą niż Tito no i nie miał np wentylacji gondoli która ma Tito, miał też niewygodna regulacje oparcia w gondoli. No i 1000 zł różnicy to jednak sporo za to kupimy fotelik. Wygrał zdrowy rozsądek czyli mój mąż

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 08:53   #194
Mecassie
Zakorzenienie

Dzień dobry witam się w poniedziałek kończę kawę i muszę jechać po jakieś pieczywo i wędlinki dla męża.

Potem obiad u rodziców a wieczorem basenik no i w sumie tyle z planów

Mecassie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:01   #195
katstan
Raczkowanie

Cytat:
U nas maja dobre ceny a jak im pokażesz że w internecie jest taniej to sprzedaja po tej cenie. Ale Tito za 1759 to nigdzie nie widziałam - możesz coś podlinkowac? Chyba że to jakaś chwilowa promocja byla?

Szczerze to w sklepie zakochałam się w innym wózku (Aero tutis) ale ja kupuje tylko oczami wózek a mój mąż już pod względem technicznym. Niestety cena była o 1000zl większą niż Tito no i nie miał np wentylacji gondoli która ma Tito, miał też niewygodna regulacje oparcia w gondoli. No i 1000 zł różnicy to jednak sporo za to kupimy fotelik. Wygrał zdrowy rozsądek czyli mój mąż

Tito to dobry wybór. Jedyne czego mi w tym wózku brakuje to składanie spacerówki razem z siedziskiem. Bardzo dużo jeździmy samochodami i to dla nas dosyć istotne.
A cenę właśnie sprawdziłam. Nic się nie zmieniło.
http://www.megaurwis.pl/wozki-2w1/19...-tito-2w1.html
Tam Ci się wyświetli cena 1851,55 ale po dodaniu do koszyka przechodzisz do realizacji zamówienia i w oknie rabatowym wpisujesz RABAT5 i wychodzi dokładnie 1758,97 a przesyłka za free
katstan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:03   #196
Lunak
Wtajemniczenie

A ja mam lenia i sie nawet z domu nie mam ochoty ruszyć. W sumie potrzeby tez

Alley, weźcie juz w koncu zamówcie ten wózek. Połowa stycznia juz jest

Myślicie, że jak zadzwonie na porodówkę do szpitala to mi powiedzą kiedy mają dni otwarte? Bo mam 2 sprzeczne info i terminem. A w sumie to ja nawet nie wiem czy chce tam isc i oglądać. Mężu mnie namawia.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Lunak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:06   #197
parapet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lunak Pokaż wiadomość
Jestem rozczarowana moim mężem. Kupił garnitur, poszliśmy do HM poszukac jakiegoś grubszego kombinezonu i były te co Mecassie upolowała za 40 zł (najlepsze było to, ze wisiały w jednym miejscu i 1 był w normalnej cenie, trochę za 40 zł a reszta po 60. Chyba od rozmiaru cena zależała). A mój szanowny małżonek skomentował, ze te wyglądają jak psu z gardła i takiego to on by nie brał. Fochem miałam ochotę rzucić. Ale teraz ma zadanie że sam musi jakis znaleźć co bedzie mu sie podobał

Ja poki co mam kocyk minky i 2 albo 3 polarkowe, które dostałam od brata i mamy. Strasznie chciałam taki bawełniany, ale mama na sugestie była niewrażliwa, bo przeciez polarowy cieplejszy.
Te kombinezony są moim zdaniem fajne, bo mają taka gumkę wokół kaptura i on powinien się dobrze trzymać przy buzi. I nie mają nogawek, więc nie ma tego wkładania nóżek u takiego malucha. Poza tym taniej niż 40 zł nie kupi

Tych polarowych kocyków się boję z powodu potówek. Najcieplejszy tak naprawdę będzie wełniany

Cytat:
Zbieram sie do snu, ale jeszcze tylko napisze, ze przed chwila szukajac informacji, czy dzieje sie cos w mojej okolicy w zwiazku z jutrzejszym finalem WOSP trafilam na filmik z wizyty Owsiaka w moim szpitalu... No i sie poryczalam, bo pokazywali jak super wyglada tam opieka nad wczesniakami Kolejna dzis juz rzecz o ratowaniu maluchow, jutro pewnie tez nie bedzie sie tego tematu dalo uniknac. Chusteczki pewnie sie przydadza
Nie mogłam wczoraj tego wośpu oglądać, bo ryczałam ciągle

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Hej! Witam się w nowym wątku z patogii ciąży. W piatek poleciałam tyłkiem ze schodów. Niby było ok, ale wczoraj mocno bolał mnie brzuch i mniej ruchy czułam, więc pojechaliśmy na ip. I tak mnie zostawili na obserwacji.
Jak maluszek?

Cytat:
No i czuje sie jak g... po tym pierdzielonym zelazie Masakra. Wiedzialam, ze tak bedzie tylko nie spodziewalam sie, ze tym razem do zaparc dojda wymioty nudnosci i ogolne rozbicie i to zaledwie po 2 dniach stosowania.
Biorę na noc tuż przed spaniem, ale mam jedną tabletkę

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z wadą wzroku - idziecie przed porodem do okulisty? Trzeba szukać jakiegoś specjalnego lekarza czy po prostu do pierwszego lepszego okulisty można się wybrać i on zbada czy nie ma przeciwwskazań do SN?
Idę, bo kazali nam na SR Poza tym może przy okazji nowe okulary machnę

Cytat:
Mąż jest bardzo przejęty tą skracającą szyjką, do sklepu i z psem dzisiaj sam latał (ja byłam rano tylko) i każe mi leżeć Jutro mam tylko oddać auto i wziąć zastępcze a tak to mam zadania które się robi na kompie np. pozamawiać dodatki do mieszkania. I pomyślę też nad obiadani i zamówię Tesco do domu. Do tego Mąż mi już kazał pakować się do szpitala
Bardzo dobrze, że dba!
Z torbą ma rację, ale ja też odwlekam

Cytat:
Wózka i fotelika nie udało nam się dalej kupić ha ha ha ale wybraliśmy już wózek! Będzie to Bebetto Tito. Myślimy jeszcze nad fotelikiem, a że chcemy razem zamówić i trochę zbić z ceny więc i wózka nie wzięliśmy. No i ja myślę jeszcze nad kolorem tego Bebetto,dla męża wszystko jedno.
Brawo, jedno mniej

Ja dziś muszę zamówić książki dzieciowe, bo strasznie odwlekam a czasu coraz mniej, żeby przeczytać.
I chcę wełnę na kocyk kliknąć, bo też trochę potrzebuję, żeby zrobić

Udało mi się w tk maxxie fajny bawełniany kocyk znaleźć za 25 zł z promocji , ale wełnianych niestety nie ma
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:07   #198
asiula1306
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj jakoś do mnie dotarło, że to już niedługo. Położna zaczęła wizytę pytaniem jak się czuję w tych ostatnich tygodniach, później pani w laboratorium też, że to już końcówka. Wyprawka coraz bardziej ogarnieta, wózek, fotelik, łóżeczko i przewijak gotowe... Pierwsze pranie było, więc jakieś ubranka też już niby gotowe. Tylko ten bałagan z którym mam zamiar się rozprawić dopiero jak skończę pracować, no i torba do szpitala do spakowania coś tam jeszcze muszę dokupić, ale wszystkie niezbędne rzeczy są

Poważnie, nigdy nie osikal? Myślałam, że to nie do uniknięcia, skoro mojej córce się parę razy udało

U nas było wszystko bardzo bezproblemowo, o chusteczkach nigdy nie słyszałam, że się nie powinno, pudru nie mieliśmy. Raz mieliśmy pobrać próbkę moczu i rzeczywiście nie było łatwo, ale żadnej infekcji nie miała.

Skoro mówicie, że z chłopcami łatwiej to się trochę uspokajam

Właśnie licytuje coś dzieciowego z aukcji wosp, ale boję się przyznać, bo mnie przebijecie

Ktos mi tez ostatnio mowil ze to juz koncowka... ja tam jeszcze chce sobie w tej ciazy pochodzic :P
Cytat:

Na fb wyswietla mi sie reklama tego wozka- jest super
Cytat:
A ja mam lenia i sie nawet z domu nie mam ochoty ruszyć. W sumie potrzeby tez

Myślicie, że jak zadzwonie na porodówkę do szpitala to mi powiedzą kiedy mają dni otwarte? Bo mam 2 sprzeczne info i terminem. A w sumie to ja nawet nie wiem czy chce tam isc i oglądać. Mężu mnie namawia.

Na pewno ci powiedza. Tez musze dzwonic i sie umawiac ale nie wiem czy to nie jest tak ze mi powiedza ze moge np za dwie godziny podjechac... najchetniej zalatwilabym to w sobote ale nie wiem czy praktykuja taki dzien. Bo w ciagu dnia w tygodniu to maz siedzi w pracy a sama nie pojade. Chcialam zeby wzial wolne ale co jak nie da rady akurat w tym dniu podjechac? Tym bardziej ze chcemy opykac od razu dwa szpitale

Wydaje mi sie ze odkrylam tajemnice tego mojego klucia. Nie kluje mnie codziennie. A jak mam gorszy dzien to razem z kluciem mam ciagle parcie na pecherz i dziecko inaczej sie rusza (w innym miejscu ma giry). Moze po prostu tak sie maly nieszczesliwie uklada ze cisnie i napiera glowka?

Edytowane przez asiula1306
Czas edycji: 2018-01-15 o 09:11
asiula1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:13   #199
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Ubrania poskladane. Idę robić obiad.

Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 09:15   #200
lelowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaro_dziejkaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry Jak przebieralam synka to najpierw lekko otwieralam pieluche, tak żeby poczuł chłodne powietrze i wtedy leciał sik No i dopiero po tym normalnie przewijalam.
Dla mnie obsługa chłopca jest łatwiejsza, no i o wiele prościej pobrać siki do badania u chłopca Poka kocyk

Lunak, u nas już w miarę ok

Ilsa, a Ty się nie przemeczaj. Zostaje Ci leżeć i pachniec

Masz racje, latwiej pobrac siusiu na badanie u chlopca
U dziewczynki dluzej to trwa ale sie da

Kocyk wybralam szary, zobaczymy czy bedzie taki fajny jak na zdjeciu:
1516007728866.jpg
Stary 2018-01-15, 09:18   #201
pretty_girl19892
Zakorzenienie

GG do pretty_girl19892

Hej zbieram się powoli na Usg III trym, proszę o kciuki od 12:20

I kciuki za inne wizyty i glukoze Ojoanna

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Witam się w poniedziałek
Powiem Wam że do zwolnienia można się przyzwyczaić. Spodobało mi się

Dzisiaj idę na gimnastyke dla ciężarnych do szkoly rodzenia. Wieczorem cześć dalsza wykładów.

W tym tygodniu zamierzam ostro ruszyć z wyprawką i kupić łóżeczko, materac, przewijak, rożek, kocyk. A i jeszcze zrobić zamowienie na Gemini.

Dobrze ze chociaż wózek wybrany kolejny Bebetto na wątku, super

My wczoraj zamówiliśmy łóżeczko w końcu, jak dojdzie to wtedy materac zamawiamy i zostanie jedynie wózek i fotelik

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Skąd kupiłaś kocyk bambusowy? i pieluszki bambusowe?

PM 2017
pretty_girl19892 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:20   #202
czaro_dziejkaa
Zadomowienie

Lelowa, bardzo ładny kocyk

Pretty , kciuki za USG. Czekamy na informacje

czaro_dziejkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:20   #203
lelowa
Zakorzenienie

Prettygirl kciuki za usg!
Zamawialam z allegro od dwoch sprzedawcow: JustineX i flaming24.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 09:30   #204
Lunak
Wtajemniczenie

Parapet, sadze, że do mojego ten kombinezon z hm nie przemówił wlasnie dlatego, ze ma nóżki razem. Jak poszuka innego to mu wybaczę

Asiula, nie wiem czy tak z godziny na godzinę pozwolą przyjechać. Pewnie zalezy od szpitala i obłożenia na daną chwile.

Lelowa, śliczny ten kocyk

Kiwi, jak córcia? Lepiej cos?

Pretty, kciuki zaciśnięte. Przynoś nam same dobre wiesci

Stary 2018-01-15, 09:40   #205
Jolinko
Zadomowienie

Dzień dobry 😊

Laski załatwiajcie dziś sprawy żeby jutro odpoczywać bo podobno fatalny dzien się szykuje: ciśnienie mega niskie, opady deszczu lub śniegu w całej Polsce a na południu wiatrzysko dodatkowo. ☹

Weźcie nie mówcie że to końcówka.... bo ja tak przywyklam już do tego brzucha. Kiedyś zastanawialam się jak ja będę chodzić z takim brzuchem a teraz myślę jak to dziwnie będzie bez niego i bez tych kopow i szuran 😉

Pretty_ mocne kciuki za was ☺ czekamy

Ilsa ale dobry ten Twój mężczyzna. Super że tak dba 😊

Mój M. to jest taki pieronski śpioch że ja nie wiem jak to będzie jak już mały się urodzi. Czacie że jeszcze śpi a godz temu mówił że już wstaje. Kiedyś mu po prostu do du.py nakopie za to. 😤 furii dostaję przez to jego spanie, a jak zwracam uwagę to jak grochem o ścianę.

Dziś piekę chleb i szybki obiad z wczoraj do uzupełnienia i koniec. Mucha w nosie mi zagościła, coś tak czuje 😤

Jolinko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:51   #206
lelowa
Zakorzenienie

Jolinko to fatalnie, przy takiej pogodzie napewno samopoczucie bedzie fatalne :/
Moj tez jest spioch i ma sen jak kamien
Stary 2018-01-15, 09:54   #207
Lunak
Wtajemniczenie

Jolinko, piątkę przybić moge. Mój to jak juz zaśnie to w nocy nic go nie obudzi. Dzis sie mnie pytał co taka ledwo przytomna wstaje, bo przeciez w nocy to chyba sie z łóżka nie ruszałam. Rece mi opadły i juz nie miałam ochoty tłumaczyć, ze prawie na kanapie wylądowałam, bo po 1 mojej wizycie w łazience on zajął całe łóżko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-15, 09:54   #208
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Ooo, zostawiło mi cytaty sprzed śmierci wizażu
Cytat:
Napisane przez robinsonka2 Pokaż wiadomość
także nie graliśmy z orkiestrą, a ja drobne naszykowałam ;D tylko przelew poszedł...swoją droga ciekawa jestem czy mbank faktycznie dołoży drugie tyle do wpłacanych kwot :/:/
Nie wiedziałam że dokładają drugie tyle, to super
Cytat:

No ale masz rację bo w najgorszej opcji się czeka 6 tygodni :x My na szczęście czekaliśmy ok. 2

Myślę że parę razy Cię zleją i każą zadzwonić za 15 minut I że warto zwiedzić porodówkę, mieć plan gdzie podjechać, gdzie parkomat, gdzie przyjmują do porodu

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:56   #209
Ojoanna29
Zakorzenienie

Wreszcie jem śniadanko pewnie koło 15 zacznę odswiezac wyniki

Mój tz tez taki śpioch, przestawia budzik kilka razy i strasznie mnie tym denerwuje nie może wstać od razu tylko co 10 min wyłącza i potem zdziwiony, że tyle spi i się nie wysypia..

Zbieram się po śniadaniu do sklepu i na pocztę, ciekawe czy kupię wszystko co sobie wymyśliłam
41/2018
Ojoanna29 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-15, 09:58   #210
Lunak
Wtajemniczenie

Cytat:

Myślę że parę razy Cię zleją i każą zadzwonić za 15 minut I że warto zwiedzić porodówkę, mieć plan gdzie podjechać, gdzie parkomat, gdzie przyjmują do porodu

Mnie tylko gdzie to wejście właściwe interesuje bo tak to szpital i okolice znam z niejednej wizyty

Zadzwonie zeby miec czyste sumienie. Bedzie mój sie pytał to bede miała dowód, ze zadanie wykonane

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości