![]() |
#271 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część V ::..
cześć Siostrzyczki
![]() jutro wracam na plażę ![]()
#272 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, a ja mam takie pytanie..;P
czy na SB mozna doprawiac potrawy wegetą? jakby nie patrzec posiada ona w składzie marchew, cukier itp. choc w minimalnych ilosciach.. Proszę o odpowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Rozeznanie
|
Z mojego punktu widzenia (ekstremalista SB
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
vegeta odpada niestety ![]() ale poeksperymentuj z innymi przyprawami ![]()
![]() |
#275 |
Zakorzenienie
|
vegeta - niebardzo, ale są przyprawy bez cukru np. niektóre Kotanyi (Chili con carne, grill) i świetne są Kamis FIT - uzależniłam się od nich i dodaję do wszystkich potraw
#276 |
Zadomowienie
|
Witam kochane plażowiczki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Odebrałam świadectwo maturalne ;/ Oczywiście wszystkim poszło niezbyt dobrze, wiadomo jak się eksperymentuje na maturzystach to tak jest ![]()
#277 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki te nowe i te stare
![]() Coraz cieplej wiec wiecej plazowiczek nam przybywa ![]() Moja waga w dol, calkowity ubytek to juz 6kg od kiedy zaczela sie brac za siebie (4,5 kg na sB). W tamtym tygodniu pobilam swoj rekord bo zaliczylam 5 wizyt na silowni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Rozeznanie
|
Tak tu ostatnio dużo o ciastach, a próbował ktoś tego przepisu: http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=24466
Jutro albo po jutrze upiekę to fasolowe brownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry dziewczęta
![]() pierwszy dzien pierwszej fazy i mam nadzieje ze cos z tego bedzie tym razem, bo jhezeli wypali to co mam w glowie to boje sie ze moja dieta znowu pojdzie sie rypać ![]() sn.: jajecznica z przyprawami, pomidorkiem II śn.: jogurt nat. ze slodzikiem i łyzka kakao ide drukowac mamie liste co mozna a co nie i powiesze jej na lodowce ![]()
#280 |
Wtajemniczenie
|
Witam plazowiczki!
![]() Dzisiaj u mnie bardzo kiepsko (3 dzien I fazy). Rano otwieram oczy i bylo mi tak niedobrze, ze myslalam, ze wykorkuje. ![]() Chcialam zjesc sniadanie, ale na sama mysl robilo mi sie niedobrze. Jedyne o czym marzylam to zimny, soczysty melon. Wiec TZ polecial i kupil i zrobil, oprocz tego 1 Kiwi. I musze powiedziec, ze troche pomoglo. Mam nadzieje, ze ten grzech mi nie zaszkodzi w diecie. Wczoraj zjadlam na wieczor salatke z tunczykiem i na sama mysl o tunczyku robi mi sie niedobrze. Podobnie bylo kilka miesiecy temu jak probowalam plazowac. Ale jak narazie wiecej sobie gotuje i juz sie ciesze na miesno-warzywna zapiekanke, ktora sobie dzis ugotuje. A tak to zjadlam te owoce i przed chwila mozarelle z pomidorkiem i octem balsamicznym. Czy Wam kiedykolwiek jest/bylo niedobrze na I fazie? Acha, jeszcze wczoraj mialam taka ochote na cos slodkiego, wiec sobie ubilam 2 bialka ze slodzikiem i kakao i fu jakie to bylo niedobre. ![]() ![]() Jeszcze tak sobie myslalam wczoraj, ze nie da rady uniknac kompletnie weglowodanow/cukrow. Koncentrat pom. albo jogurt czy ser. Wszedzie przeciez jest troche cukru. |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Rozeznanie
|
fruity, niestety złe samopoczucie zdarza się często na początku. To Twój organizm buntuje się przeciwko odcięciu od prostych węglowodanów. Przy zdrowej diecie organizm zaczyna się tez oczyszczać i do systemu przedostają sie zmagazynowane w różnych miejscach toksyny. Ale to przejdzie i jeśli będziesz sie trzymać diety, to zobaczysz jak będziesz się potem dobrze czuła
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#282 |
Wtajemniczenie
|
Juz tez o czyms podobnym myslalam. Narazie po tym sniadaniu jest ok. Jesli juz naprawde nic mi nie bedzie wchodzilo, to wtedy bede musiala isc juz na druga faze. Mam nadzieje, ze jednak sie poprawi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#284 |
Rozeznanie
|
Fruity, ja co prawda nie czułam się osłabiona, a ni nie było mi nie dobrze po pierwszych dniach I fazy, ale wiem, że to Ci powinno przejsc, tak po 5 dniach, już organizm będzie nieco "przyzwyczajony".
Marzenko waga u mnie 66,9 kg - 0,3kg więcej niż wczoraj, no ale cóż, po tych wczorajszych słodyczach czego innego można byłoby się spodziewać. A wymiary: talia 71 cm, biodra 103, biust 93, a udo 59 ![]() Dziś mam piekielną ochotę jeść, dziwne i w cale nie sympatyczne. I: Pierś z kuraka, smażona, obdarta z panierki, ogórek małosolny. II: Jajecznica z jednego jajka, małej cebuli, dwóch pieczarek i szczypiorku. +łyżeczka ketchupu do smaku. III: Kawałek ciasta BBB IV: 1 Morela V:Obiad - pierś z kuraka bez panierki, sporo sałatki z sałaty, jajka, pomidorów i ogórka. VI: Mam zamiar zjeść kalafior pokraszony smażoną cebulką. Po za tym kilka migdałów i plasterków ogórka, które jakoś "podskubałam".
Edytowane przez agusiencja Czas edycji: 2008-06-30 o 14:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam plynny slodzik, bo jest dla mnie ciupenke lepszy od pastylek i lepiej mi sie uzywa. Ale w smaku kazdy slodzik jest fu. Nie wiem co bedzie, jak mi sie zachce czegos slodkiego. Moze w serku homo lepiej bedzie smakowal, jak np dodam kilka orzechow (az szkoda, ze rodzynek nie wolno). Kawa tez da sie przezyc ze slodzikiem. Moze po prostu te bialka i bardzo gorzkie kakao nie nadaja sie na kompozycje ze slodzikiem. Ja ich przynajmniej juz nie chce probowac robic.
A mozna wiorki kokosowe dodawac do deserow na I fazie? To moze moj dzisiejszy grzech nie bedzie mial duzych skutkow. Kompletne zrezygnowanie z owocow czy pieczywa bylo widocznie zbyt raptowne dla mojego organizmu. Wiec moze po dzisiejszym sniadaniu przynajmniej na dzisiaj i jutro sie uspokoi. |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Rozeznanie
|
fruity, ja polecam twarożek chudy+słodzik (taki aspartmaowy, rozpuszczony w łyżeczce wody) a do tego albo kilka kropel aromatu do ciasta, albo rozpuścić kakao w dwóch łyżkach ciepłego mleka i dodać.
Swoją drogą słodzik słodzikowi nie równy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no widze ze stara ekipa sie montuje znowu tylko carmelowa i nedda gdzies sie ukryły. stara ekipa +nowa ekipa +mega beach power ![]()
![]() |
#288 |
Wtajemniczenie
|
Wlasnie jestem po obiadku. Tz zjadl ze mna zapiekanke. Byla pyszna i w smaku wcale nie dietetyczna.
![]() ![]() Sluchajcie jak robicie sobie obiad z miesa 400-500gr to na ile razy Wam wystarcza? |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Zakorzenienie
|
cześć Kochane!
![]() ja właśnie wróciłam i z pracy i ze sklepu. Zaraz co będę się przebierać w dres do biegania, chociaż ledwo żyję - muszę to przyznać, a później na wieczór, koło 19 zrobię ciasto fasolowe ![]() ![]() ahh, ostatnio taka zabiegana jestem. W niedzielę wyjeżdżam, a ja jeszcze nie wiem co, nie wiem jak, jejku,jejku. Muszę sobie kupić kostium kąpielowy, ale jakoś się na to zebrać nie mogę. Dzisiaj kurcze, troszkę mnie rozbiło odbicie w lustrze.. ha, jak to różnie bywa.. wczoraj byłam zadowolona, dzisiaj byyyło strasznie! normalnie mam boczki, wielkości orbity. Co do jedzenia - jedna wielka masakra. Śniadanie przepisowe, grahamka i sałatka z pomidorkiem, jajeczkiem itp, za to II śniadanie, też byłoby okejo, gdyby nie serek, który moja mama kupiła mi z cukrem :/ pseudo-mój obiad, którym był kawałek roladki lodowej i zupka chińska - barszczyk czerwony. Teraz już nie zjem nic, póki nie wrócę z biegania i nie zrobi sie /może/ ciasto. Oczywiście +2,5 litry wody +2 kubki czerwonej herbaty. Lecę, bo jestem takaaaaaa padnięta, a jeszcze bieganko. ![]() ps. kasiaczku, to nareszcie wracasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Zakorzenienie
|
Witam ponownie po południu
![]() Już po obiadku - pół szklanki makaronu razowego z chudym twarogiem i jogurtem naturalnym activia, czereśnie Jakaś padnięta jestem, pogoda jakaś ciężka i nawet grzmieć zaczyna... Stwierdziłam dziś, że uzależniłam się od zakupów, bo codziennie po pracy mogłabym wskoczyć do jakiejś galerii i tam spędzić nawet kilka godzin... Ostatnio już dużo wydałam na ciuchy i buty i znów mam chrapkę na kolejne butki, biżuterię i ciuszek ![]() Jutro po pracy lecę do fryzjera, potem pewnie na jakies zakupy ![]() ![]() Marzenka - ja też chcę na wakacje...
#291 |
Raczkowanie
|
Witam witam ... powiem wam kurczę iż CHCE MI SIE SŁODYCZYYYYYYYYYY ... ALE NIEEEE xDDD od jakis 3 dni (zwłaszcza pod wieczor ) taka mnie chcica lapie ze hej ( a mam takie boskie ciasteczka wdomu :P) ale wiem ze na 1 sie nieskonczy tylko zjem 2 paczki .. wiec nie ryzykuje ;P
generalnie dieta good ale nieiwme czy niejem za malo ( cholera) dzisiaj jak narazie tak: serek wiejski, 30 pistacji, slonecznik(oj tego to duzo jem ) no i na obiad maly kawalek duszkonego kurczaka z pieczarkami i dosc duzo kalafiora ( taki fajny zapiekany w sosie z bielucha(mam nadzieje ze mozna :P) jajaka, koperku i szczypiorku normlanie mniaaaam :P niewiem co jeszcze bym mogla zjesc .. moze drugi wiesniak i jak myslicie to nie za malo ... glodna niechodze ale czasami feest mi sie w glowie kreci do tego 30 min rowrku i jescze z godzinka jakis cwiczen buźka ![]()
#292 |
Zakorzenienie
|
Joasiu, to I faza tak? no myślę, że powinnaś bardziej pożywniejsze śniadanie zjeść
![]() obiadek był spoko, ale z ziarnami słonecznika uważaj ![]() ![]() ps. a w głowie może Ci się kręcić, od odstawienia węgli. |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Zadomowienie
|
No jestem jestem moje najpiekniejsze
![]() Widze "stare"twarzyczki co bardszo mnie cieszy...Kocham Was moje Siostry ![]() Wczoraj mialysmy boskie spotkanie z Ahcaczkiem...Bylo super oby wiecej takich ![]() ![]() ![]() U mnie z dietka ok,wracam na plaze...Wczoraj z piekną Kasieńką mialysmy powazna rozmowe na temat diety i stwierdzilysmy ze nie warto kombinowac z innymi dietami...Tylko SB ![]() Ja od tygodnia na grzesznej jedynce i czuje sie bosko ![]() Teliku walczymy pamietam o Tobie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
a ja tylko się przywitam (dzień dobry
![]()
#295 |
Raczkowanie
|
tak, jescze tydzien 1fazy
![]() łoł... czyli slonecznika niemozna ? (oj to zonk ![]() a te sniadania takie ubogie bo z rana to mi sie niic niechce :p
#296 |
Raczkowanie
|
jak słonecznika nie mozna? oczywiscie, ze mozna!
2 łyżki dziennie są dozwolone ![]() Ketmia, właśnie czytam ten artykuł w SHAPE ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Zadomowienie
|
A co tam ciekawego w Shape'ie piszą? Miałam kupić, ale w sumie nie wiem czy warto ;p
Dziś 1 dzień I fazy... nie wiem czy za dużo nie zjadłam, jak już to z przyzwyczajenia no i głodna troszkę byłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#298 |
Zakorzenienie
|
ahh i jestem znowu
![]() właśnie wróciłam sobie z biegania - 2km i 15 minutowej bokserskiej skakanki ![]() zdycham trochę ![]() ![]() a ja jestem nieziemsko zmęczona, ale kooooooooooooooooooocham to! <33 dziołszki, a ja sobie chyba wskoczę na tydzień, I fazy. jak myślicie, jaki efekt by był? |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Zadomowienie
|
też się cieszę Siostrzyczki
![]() nie wiem czy pamiętam co mogę jeść ![]() ![]()
#300 |
Konto usunięte
|
A ja też w końcu w domku..
![]() I dziś znowu lody były świderki ... hmm nie mogę sobie dać rady z tymi lodami... ale od początku owsianka z suszonymi wiśniami i daktylem wieśniak z pomidorem, kosteczka czekolady mlecznej... trewal wędzony, pomidor, ogórek małosolny melon, lód świderek 3 plasterki indyka ala łosoś i pół pomidorka coraz cieżej mi na diecie idzie i coraz wiecej grzeszków, kiedyś nie wyobrażałam sobie przyprawy z cukrem a teraz jak lezała kostka czekolady to zjadłam z i loda 2 dzien pod rząd ... zobaczymy co na to jutro waga ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.