|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Na szczęście żadnej Niny nie znamy ![]() Za to do chłopca z tego powodu mamy duży problem, wiem mam nadzieję, że Nina pozostanie Nina. Będzie Nina, Nadia nazwisko również mamy na N. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Łeee,ogarnęłam troche ten codzienny syf,to sobie troche popisze 😜
Ja właśnie jestem z tych,ktorym sie imiona kojarzą z konkretnymi osobami i co gorsza mężowi tez sie kojarza jeszcze z innymi i dlatego chyba mamy taki problem z imieniem :-/ Pisałyście kiedyś, że Wam wyskakują syfy. Mi moze nie typowo syfy wyskakują, ale mam czerwoną buzię jak świnka, dodatkowo jeszcze mam wysuszoną skórę A jak juz tak narzekam,to chyba plomba w zębie skłania się do wypadniecia :-/ Mąż kąpie Młodą i mam nadzieję,że szybko pójdzie spać,bo wczoraj szalala do 22 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
Niny też żadnej nie poznałam
tzn. Tż ma ciocię Ninę, ale widziałam ją może 2 razy w życiu... Żadnych skojarzeń mocniejszych
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
Moja pappa wyszła tragicznie!!!Tak ryczalam,że nie mogłam się uspokoić.Ryzyko dziecka z zd.Wizyte mam w środę,pewnie skieruje mnie do genetyka.
Dobrze,ze to 2 dni przed wizytą,trochę się wycisze,bo rycze jak tylko sobie o tym przypomnę. Wierzę,że dziecko będzie zdrowe,a jeśli nie,to nie wiem,co zrobimy..l |
|
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niespodzianki jakoś mnie nie nawiedzają mocno, ale te zaczerwienienia... a jak kładę podkład żeby je zakryć to na tej przesuszonej skórze makijaż mnie postarza o parę lat Naprawdę to straszne, ale pocieszające, że Wy też tak macie
|
|
#186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#187 | ||||||||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ciekawe ile tym razem uda uzbierać się pieniążków na sprzęt dla dzieci - oby jak najwięcej.Chociaż tak oglądając wczoraj tv i będąc na finałach u mnie w mieście miałam tylko nadzieję, że nie będzie potrzeby korzystać z tych sprzętów w przypadku naszych dzieci, i chyba pierwszy raz zdarzyło mi się ciążowo poryczeć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I w zależności od parametru może wystarczyć kurs online + kilka wysłanych zdjęć, ale może też być konieczny test online (np. dla przepływów w przewodzie żylnym czy przez zastawkę trójdzielną). Natomiast dla oceny nieprawidłowości płodowych konieczny jest już egzamin przed odpowiednim certyfikowanych egzaminatorem. |
||||||||
|
|
|
#188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, ostatnio tyle smutnych wiadomości, tu już drugi zły wynik pappy, na sierpniówkach właśnie odeszła od nas koleżanka... Mam w sobie dużo wiary i nadziei, że mój maluch rośnie zdrowo, ale to straszne, odbija się jednak gdzieś echem w głowie
|
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Pocieszam się ,ze nt ma 1,4 i moja.koleżanka miala podobny.wynik i dziecko jest zdrowe.
Nie mam wplywu.A w domu mam zdrowego,madrego.8 latka. ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Wiem,ze muszę się uspokoić ,muszę zachować spokój,bo inaczej zwariuje. Tż mówi,ze to statystyka i ze się nie przejmuje i ze jest pewien,ze wszystko jest ok. |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Jak duże ryzyko Ci wyszło?
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
pola, przykro mi. Dużo siły i spokoju Ci życzę. Nie chcę myśleć, jaki to stres...
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
Pola,spokojnie. Dobrze dziewczyny piszą,że dobre usg jest bardzo ważne. Dużo sił życzę!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-01-15 o 21:23 |
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
Tż zabral.mi.te wyniki,abym nie.analizowala.Wyniki.po d 200 i cos tam.biochemiczne.jeszcze niższy.
Ten hormon hcg wysoki.Czytalam,że wynik moze zaburzac cukrzyca.Ja mialam.cukrzyce ciężarnych ch w poprzedniej ciazy |
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
Moja siostra lipcówka też hcg ma wysokie, ale ryzyka niskie i usg dobre i lekarz kazał się nie martwić
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana wiem co przezywasz, ja w tym momencie wegetuje, ale przeczytalam juz chyba caly internet, staram sie myslec pozytywnie...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#197 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tulę mocno...Dziewczyny, a jaka przeziorność karkowa nie jest ok??Jakie normy?? |
||||
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie to, że ja mając nt 2.1 mam Ryzyko zd skorygowane 1: 11281 A dziewczyny mające piękne nt taki niski wynik. Chyba jednak coś ta krew pokazuje... Albo ja po prostu tego nie rozumiem :/ Ja jutro jadę na badania i muszę zapytać o to Nifty... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-15 o 21:52 |
|
|
|
|
#199 |
|
Zadomowienie
|
Bedzie dobrze, najlepiej skonsultować całość wyników z lekarzem. Czesto na wyniki lekarze całkowicie inaczej patrzą niz jak wpiszemy w internet . Ja juz nie raz strachu sie najadłam przez zla interpretacje za pomocą neta. Ogólnie ja na testy papa w ogóle nie dostałam skierowania i nie robię. A moja dzisiejsza wizyta kompletnie mnie uspokoiła dzidzi ma 6,9 cm , wszystkie wymiary wporzadku, fikala w brzuszku przez co focie nie uchwyciły piękne jak ostatnio
. Na początku Ginekolog stwierdziła ze raczej dziewczynka , ale po chwili ze jednak nir jest pewna i ze wstrzyma sie z odczytywaniem płci do kolejnego usg za 3 tygodnie, ale mi w sumie płeć obojętna 😌. Martwiłam sie obniżonym poziomem sodu ale taki poziom jest normalny w ciąży mam pamietać o tym by duzo pic najlepiej wody.
|
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mimo że dzisiaj się nie odzywam, to jestem z Wami. Po prostu spałam dużo i źle się czuję, mdłości, ogólne osłabienie.
Justynko i Polu, jestem z Wami całym sercem, mam głęboką nadzieję, że wyniki okażą się jedynie mylną, nietrafioną statystyką. Bardzo mocno przytulam i wierzę, razem z Wami, że wszystko jest dobrze Nesko, Moniczko i Asiaczku - gratuluję udanych wizyt! Ogromnie cieszę się razem z Wami i waszymi fikającymi i śpiącymi Maluszkami ![]() I jeszcze Aaska! Gratuluję! ![]() Jutro lecę zrobić progesteron i TSH przed środową wizytą. Wizyta na NFZ, ale zapomniałam powiedzieć wcześniej o tarczycy. Blanka, jaka fajna piłeczka Też mam, ale bardziej po jedzeniu, ale nie tak rozkoszną i wydatną ![]() Było mi tak baaaaardzo niedobrze, to wzięłam cukierka imbirowego i jest jakby lepiej.. Mogłam normalnie śniadanio-obiado-kolację zjeść
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-15 o 21:52 |
|
|
|
#201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musimy być spokojne i tak nie mamy wplywu.Trzeba mieć nadzieję. Oczy mnie bolą od placzu o dostalam takich plam.na dekolcie.Nie mogę takich stresów fundowac temu maleństwu,muszę dla niego być spokojna. |
|
|
|
|
#202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja wiem, że trudno się uspokoić ale nie możecie się tak denerwować!!
Napijcie się melisy i ja wierzę, że wszystko dobrze się skończy! Nie ma innej opcji!! Martwić się trzeba, jak coś jest pewne. A u was nic nie jest pewne, nic nie wiadomo! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-15 o 22:24 |
|
|
|
#204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polu i Justynko, napijcie się melisy jak radzi Blanka, pozwoli Wam to uspokoić się nieco, rozluźnić. Wiem, że teraz żadne nasze słowa nie przyniosą ukojenia.. Ja osobiście nie będę robiła żadnych testów Pappa, itd. Od początku nie miałam zamiaru, a historia Poli i Justynki tylko mnie potwierdziła w przekonaniu. Obraz USG idealny, a Pappa świruje pawiana. Tylko ja tutaj nie robię Pappy?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-15 o 22:29 |
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
Wyryczalam się już.Jutro jadę na zakupy to się zrelaksuje,a teraz chyba idę spać.
|
|
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zua, pola, wierzę, że wszystko będzie dobrze. Trzymajcie się! |
|
|
|
|
#208 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam zamiaru Pappy nie robić, ale na UG gin powiedział, że niedoczynność tarczycy stanowi wskazanie i zostałam wysłana na NFZ.
Czekam teraz na wyniki, mam lekki, ale bardzo lekki stres. Na szczęście to lekarz je odbierze, a nie ja osobiście, więc w razie czego nie będę samodzielnie analizować treści wyników. Liczę na brak kontaktu od lekarza, co będzie oznaczać, że jesteśmy w normie ![]() Dziewczyny - Tysica i Pola, ściskam Was Zobaczycie, że chwile grozy miną, a za jakiś czas będziecie wspominać te stresy już będąc na luzie i nie martwiąc się o nic.Jutro mam wizytę po ok. 6 tyg u mojego "podstawowego" gina i mam zamiar mu przetrzepać skórę - weszłam w 2 trymestr, a nie mam jeszcze zrobionych ok. 8 badań z listy obowiązkowych w pierwszym! Oczywiście wiedziałam o tym wcześniej, w końcu ostatnie skierowanie miałam ponad miesiąc temu, jednak dopiero teraz mnie to jakoś ubodło i uświadomiłam to sobie dzień przed wizytą. Nie miałam np. hiv, HCV, różyczki, a TSH to w ogóle olał, jak mu powiedziałam, że chodzę prywatnie do endo. Już nie wspomnę, że lekarz na UG podważył parokrotnie jego kompetencje, bo powiedział mi dokładnie przeciwne info niż miałam od tego "podstawowego", np. w sprawie niedoboru wit. D3 przy niedoczynności. Po jutrzejszej wizycie będzie decyzja, czy szukam kogoś innego, bo trochę mam dość
|
#209 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#210 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na rozluznienie ogladam z mężem film. Jutro bede wiedziala kiedy do genetyka. Dziewczyny jesteście złote, dziekuje za wsparcie...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:58.

Niespodzianki jakoś mnie nie nawiedzają mocno, ale te zaczerwienienia... a jak kładę podkład żeby je zakryć to na tej przesuszonej skórze makijaż mnie postarza o parę lat
ledwo odnalazłam link do nowego wątku 
boki mnie głowa i ogolnie wszystko juz widze w czarnych barwach

Też mam, ale bardziej po jedzeniu, ale nie tak rozkoszną i wydatną 
Mogłam normalnie śniadanio-obiado-kolację zjeść