Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-16, 11:25   #991
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez Guerka Pokaż wiadomość
Karolinka chodzilo mi o ten zastrzyk ktory się podaje w 28tyg a od tego roku jest refunfowany
Marmoladka to ja nie wiem o co chodzi z tym moim Lidlem, jakiś opóźniony czy co, ze tyle tych ciuszkow wystawili a u Was nic....

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
No niestety, były tylko skórzane butki takie małe do chodzenia, a reszta ciuchów na kilkulatki

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 11:26   #992
karolinka86
Zakorzenienie

No pewnie, że zdrowie ważniejsze.
A tak w ogóle to do którego tc chciałabys pracowac?

Ja w ten piatek mam UP i jestem ciekawa co wykaze.
A we wtorek zwykła wizyta u lekarza. Mam nadzieje, ze z moja szyjka jest ok bo poprzednio było srednio

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Karolinka chodzilo mi o ten zastrzyk ktory się podaje w 28tyg a od tego roku jest refunfowany
Marmoladka to ja nie wiem o co chodzi z tym moim Lidlem, jakiś opóźniony czy co, ze tyle tych ciuszkow wystawili a u Was nic....

O kurcze to nie wiem o co chodzi. Powinnam taki dostac?Napisz cos więcej o tym jesli mozesz. Dzieki

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 11:34   #993
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość

A we wtorek zwykła wizyta u lekarza. Mam nadzieje, ze z moja szyjka jest ok bo poprzednio było srednio

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

O kurcze to nie wiem o co chodzi. Powinnam taki dostac?Napisz cos więcej o tym jesli mozesz. Dzieki
Ale napisałam "refunfowany"
W 28 tyg mamy rh- w ramach profilaktyki śródciazowej mogą wziąć zastrzyk z immunoglobina (wcześniej koszt okolo 400zl) a od stycznia jest refundowany i zastanawiam się jak ta refundacja wygląda w praktyce dowiem się na wizycie czwartkowej to może napiszę coś wiecej
W czwartek pewnie będzie z mojej winy mega opóźnienie u gina normalna wizyta+up+ tysiące moich pytań ( wywala mnie z tego nfz )

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
No niestety, były tylko skórzane butki takie małe do chodzenia, a reszta ciuchów na kilkulatki

Widziałam te butki, u nas tez były ale akurat na nie się nie skusilam

Stary 2018-01-16, 11:35   #994
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Mam o 17.20 wizytę. Obecnie 18tc (17+5). Ja chyba bez L4 nie dam rady się wyleczyć z tych zatok. Czekałam na podwyżkę, bo niby szef coś wspominał ale ani widu ani słychu więc pierdziele to wszystko. Zdrowie ważniejsze.
Ja godzinę później Będę w drodze jak nam tu relację zdasz
Wylecz wylecz, zatoki to nie przelewki Ja od tego przeziębienia w grudniu praktycznie cały czas chodzę niedoleczona

Dziewczyny, jeszcze a propo naliczania tej średniej. Bo rozumiem, że średnia liczy się ostatniego roku przy czym ostatnie trzy m-ce tego roku muszą być w pełni przepracowane, tak? A czy chodzi o to, że bez L4, czy w ogóle bez żadnego opuszczonego dnia, nawet urlopu? I co z urlopem z art. 188 (2 dni opieki nad dzieckiem w roku)? Bo jest to zwolnienie z pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia.

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Edytowane przez aaby
Czas edycji: 2018-01-16 o 11:37
aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 11:55   #995
Agnessssa
Rozeznanie

Witam się a więc powoli u nas trochę lepiej młodzież w bebzolku się ładnie już rusza mamy 21 tydzień i ogólnie ja się czuję lepiej. Sama się zajmuje już młodym. Moja mama już do nas nie przyjeżdża.

Kciuki za udane wizyty
Stary 2018-01-16, 12:03   #996
tanzanka
Zadomowienie

Na pierwszej stronie nie ma ale mam dziś na 17 UP! Proszę o kciuki!

Agus pewnie że pomogę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 12:11   #997
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość

Agus pewnie że pomogę

Dopiszę Cię i kciuki

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 12:19   #998
Natus276
Zakorzenienie

tanzanka kciuki

Mi koleżanka z pracy oznajmiła przed chwilą, że też jest w ciąży z tym, że na początku. Ma problemy z tarczycą więc trochę się starali, ale jak zapytałam do kiedy ma zamiar pracować to oczywiście jak najdłużej bo chce mieć gdzie wracać i macierzyńskie też tylko pół roku co ta firma robi z ludźmi...

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 12:25   #999
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olanzapinka Pokaż wiadomość
Idąc tym tropem moja podstawa jest z grudzień 2013-listopad 2014 i obecnie mam mniej niż najniższa krajowa
]
Ale wiedziałaś o tym, tak?
Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
No ja tez tak obstawiam, ze taki moze być tego powód, ale ponieważ płace robi u nas firma zewnętrzna, która juz wiele razy sie pomyliła w liczeniu i niestety juz im nie ufam, to i tak zarządalam pełnej rozpiski co i jak wyliczyli
A no to rzeczywiście lepioej sprawdzić ich.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 12:26   #1000
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
tanzanka kciuki

Mi koleżanka z pracy oznajmiła przed chwilą, że też jest w ciąży z tym, że na początku. Ma problemy z tarczycą więc trochę się starali, ale jak zapytałam do kiedy ma zamiar pracować to oczywiście jak najdłużej bo chce mieć gdzie wracać i macierzyńskie też tylko pół roku co ta firma robi z ludźmi...
Rzeczywiście u was tak kiepsko z praca w branży? W sensie mowie o ewentualnej zmiany firmy po macierzyńskim?

Ja byłam na macierzyńskim 10 miesięcy i z perspektywy czasu żałuje ze tak krótko. Dzieciaki szybko rosną, mega sie zmieniają. To wszystko juz nie wróci... A pracować będziemy jeszcze co najmniej ze 30 lat

Poza tym tez wątpię żeby pracodawcy robiło różnice czy kogoś nie ma 6 miesięcy czy 12. I tak musi szukać zastępstwa.
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 12:33   #1001
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Planowałam początkowo najdłużej jak dam radę, a teraz sama nie wiem odkąd się przeprowadziłam to muszę ok.35 km dojeżdżać do pracy więc jak brzuch będzie jeszcze większy to będzie mi coraz ciężej dojeżdżać. Może do świąt bym popracowała, ale nic nie planuję jeszcze.

Cytat:
Ale napisałam "refunfowany"
W 28 tyg mamy rh- w ramach profilaktyki śródciazowej mogą wziąć zastrzyk z immunoglobina (wcześniej koszt okolo 400zl) a od stycznia jest refundowany i zastanawiam się jak ta refundacja wygląda w praktyce dowiem się na wizycie czwartkowej to może napiszę coś wiecej
U mnie na karteczce z Luxmedu gdzie mam wypisane jakie badania w jakim tygodniu jest napisane, że podanie immunoglobiny w przypadku występowania wskazań. Czyli rozumiem, że jak mam gr krwi Rh- to już jest wskazaniem ? I chyba nic nie płacę wtedy za to

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Ja godzinę później Będę w drodze jak nam tu relację zdasz
Wylecz wylecz, zatoki to nie przelewki Ja od tego przeziębienia w grudniu praktycznie cały czas chodzę niedoleczona
Zdecydowanie wolę poranne wizyty, przebić się przez Kraków o 16 to jest masakra

Cytat:

Mocno trzymam kciuki i czekam na relację.
Stary 2018-01-16, 12:35   #1002
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Kciuki!

Cytat:
Laska z mojego biura (kier., ale nie mój) była w pracy do dzień przed porodem (pracowała do 21.12., urodziła 22.12. rano) i wróciła po pół roku. I teraz w firmie laski się boją iść na L4 choćby m-c czy dwa przed porodem

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-01-16, 12:37   #1003
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie nie bardzo ale elektryk tak czy siak musi do nas przyjść bo nam domofon nie działa i ma wymienić na inny
Wlaczcie wszystkie mozliwe sprzety bez czajnika i zobaczcie czy wywali, pozniej wszystkie sprzety i jeden nie czajnik w gniazdku od czajnika, a poznieh wszystkie z czajnikiem na miejscu. Kiedys testowalismy tak na majowce w domku

Stary 2018-01-16, 12:44   #1004
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem. My gdybyśmy nie kupili mieszkania to nie zdecydowalibyśmy się na dziecko. Czasami się śmieję, że my to tak po bożemu wszystko. Oświadczyny, mieszkanie, ślub, dziecko(w drodze), samochód

Mam o 17.20 wizytę. Obecnie 18tc (17+5). Ja chyba bez L4 nie dam rady się wyleczyć z tych zatok. Czekałam na podwyżkę, bo niby szef coś wspominał ale ani widu ani słychu więc pierdziele to wszystko. Zdrowie ważniejsze.
To u mnie wszystko na opak. Mieszkanie nie wspólne, dziecko bez ślubu, samochód też, ja się nawet jeszcze nie rozwiodłam ...
Cytat:

A co było nie tak z szyjką?
Cytat:
Dziewczyny, jeszcze a propo naliczania tej średniej. Bo rozumiem, że średnia liczy się ostatniego roku przy czym ostatnie trzy m-ce tego roku muszą być w pełni przepracowane, tak? A czy chodzi o to, że bez L4, czy w ogóle bez żadnego opuszczonego dnia, nawet urlopu? I co z urlopem z art. 188 (2 dni opieki nad dzieckiem w roku)? Bo jest to zwolnienie z pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia.
[/FONT]
Bez L4 chorobowego. Urlopy się nie liczą.

Acha i ktoś jeszcze (pacia?) napisał, że czeka na podwyżkę - to nie ma sensu, bo na zwolnieniu i macierzyńskim do podstawy liczy się średnia z 12 miesięcy (przy zachowaniu warunku, że 3 ostatnie miesiące były bez L4) więc trzebaby przepracować minimum cały miesiąc, po tym kiedy podwyżka weszła "w życie", żeby ten JEDEN miesiąc liczył się do średniej. To nie jest tak, że na L4 ciążowym dostajemy tę samą wypłatę z którą poszłyśmy na zwolnienie, gdy miałyśmy awans czy podwyżkę.
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość
Witam się a więc powoli u nas trochę lepiej młodzież w bebzolku się ładnie już rusza mamy 21 tydzień i ogólnie ja się czuję lepiej. Sama się zajmuje już młodym. Moja mama już do nas nie przyjeżdża.

Kciuki za udane wizyty
Agesssa! Bardzo się cieszę, że wszystko się uspokoiło i że dobrze się czujesz - oby tak do samego końca!

Edytowane przez Rosalyn
Czas edycji: 2018-01-16 o 12:52
Stary 2018-01-16, 12:53   #1005
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście u was tak kiepsko z praca w branży? W sensie mowie o ewentualnej zmiany firmy po macierzyńskim?

Ja byłam na macierzyńskim 10 miesięcy i z perspektywy czasu żałuje ze tak krótko. Dzieciaki szybko rosną, mega sie zmieniają. To wszystko juz nie wróci... A pracować będziemy jeszcze co najmniej ze 30 lat
Poza tym tez wątpię żeby pracodawcy robiło różnice czy kogoś nie ma 6 miesięcy czy 12. I tak musi szukać zastępstwa.
W branży raczej tragedii nie ma, bardziej kwestia lokalizacji choć ona i tak dojeżdża tu 30 km to myślę, że u siebie w mieście by szybko coś znalazła, ale boi się strasznie. Mam wrażenie, że praca jest dla niej ważniejsza niż maleństwo...

Cytat:
[FONT="Century Gothic"]
Laska z mojego biura (kier., ale nie mój) była w pracy do dzień przed porodem (pracowała do 21.12., urodziła 22.12. rano) i wróciła po pół roku. I teraz w firmie laski się boją iść na L4 choćby m-c czy dwa przed porodem
I przez takie babki człowiek potem boi się cokolwiek zrobić bo co ludzie powiedzą...

6.09.2014 -
Stary 2018-01-16, 12:59   #1006
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
I przez takie babki człowiek potem boi się cokolwiek zrobić bo co ludzie powiedzą...
Dokładnie
Tzn. ja np. jestem przeciwna braniu L4 już od początku kiedy z ciążą wszystko jest ok. Bo właśnie też przez takie dziewczyny pracodawca raczej nie cieszy się na wieść o ciąży pracownicy. A znam ogrom dziewczyn, które dowiedziały się o ciąży i z premedytacją kładły L4 z dnia na dzień. Niestety
Ale praca do samego końca to przeginka w drugą stronę...

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-01-16, 13:07   #1007
pacia91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rosalyn Pokaż wiadomość
Acha i ktoś jeszcze (pacia?) napisał, że czeka na podwyżkę - to nie ma sensu, bo na zwolnieniu i macierzyńskim do podstawy liczy się średnia z 12 miesięcy (przy zachowaniu warunku, że 3 ostatnie miesiące były bez L4) więc trzebaby przepracować minimum cały miesiąc, po tym kiedy podwyżka weszła "w życie", żeby ten JEDEN miesiąc liczył się do średniej. To nie jest tak, że na L4 ciążowym dostajemy tę samą wypłatę z którą poszłyśmy na zwolnienie, gdy miałyśmy awans czy podwyżkę.
Tak, ja pisałam. Zakładałam, że od 1.01 dostanę tą podwyżkę (skoro prezes tak twierdził, że mają być) i jakbym popracowała jeszcze kilka miesięcy to zawsze te kilka groszy więcej
Stary 2018-01-16, 13:07   #1008
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Wiecie,że np u mnie w mieście ciężko znaleźć ginekologa, który da zwolnienie jeśli wszystko jest ok?
Może ze 2 takich jest, mój Pan dr jeśli wszystko jest ok to daje zwolnienie dopiero mniej więcej od 5 miesiąca ciąży

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 13:15   #1009
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie,że np u mnie w mieście ciężko znaleźć ginekologa, który da zwolnienie jeśli wszystko jest ok?
Może ze 2 takich jest, mój Pan dr jeśli wszystko jest ok to daje zwolnienie dopiero mniej więcej od 5 miesiąca ciąży

Mój od pierwszej wizyty mnie pytał, czy wciąż chcę pracować

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-01-16, 13:20   #1010
ladyroses
Zakorzenienie

Mój ginekolog chciał mi dać L-4 od pierwszej wizyty (5 tydzień ciąży).
Powiem wam że ja po 4 latach starań, bez żadnych skrupułów poszłabym na to L-4 od razu. Jak ktoś może zajść w ciążę bez problemu to inna sprawa...
Ja bym nie czekała znowu kolejnych 4 lat na dziecko... Nikt by mi nie dał gwarancji żeby w ogóle się kiedykolwiek jeszcze udało być w ciąży.
No ale tak się złożyło że jak się dowiedzialam o ciąży to byłam bezrobotna. Miałam zaczynać następnego tygodnia staż (w stresującej firmie, nie miłej ekipie ale nie będąc w ciąży miałabym na to wyrąbane). Jednak zrezygnowalam ze stażu bo nie chciałam się stresować. Wszystko zrobię dla tego maleństwa... Ona jest u mnie na 1 miejscu.
Dlatego nie oceniajmy innych. Owszem są kobiety, były i zawsze będą takie które zwolnienie wykorzystują. Ale nigdy nie wiemy czy ktoś nie potrzebuje od początku L-4. O tym się nie mówi, ja nikomu nie mówiłam w byłej pracy że sie długi staram i mamy problemy.

Stary 2018-01-16, 13:21   #1011
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
W branży raczej tragedii nie ma, bardziej kwestia lokalizacji choć ona i tak dojeżdża tu 30 km to myślę, że u siebie w mieście by szybko coś znalazła, ale boi się strasznie. Mam wrażenie, że praca jest dla niej ważniejsza niż maleństwo...

Natus znam kilka takich osob co tak mowilo na poczatku ale potem zycie i dolegliwości zweryfikowaly ich plany.

Stary 2018-01-16, 13:23   #1012
agugus90
Zadomowienie

To u mnie prowadzący powiedział, że najlepiej jak ciężarne przychodzą w środy, bo jest pani recepcjonistka i to ona wypisuje druki L4, i że mam brać jak i kiedy będę potrzebować, bo wiadomo, że to mogą być mdłości, wymioty, bóle pleców itd. Jako zatrudniona od września i dobrze znosząca I trymestr to z tego nie korzystałam, ale teraz już będę ciągnąć zwolnienie do końca, co już zgłosiłam, zwłaszcza, że teraz w szkole panuje jelitowka, więc nie wiadomo co przypadloby na mój powrót

Edytowane przez agugus90
Czas edycji: 2018-01-16 o 13:26
agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 13:26   #1013
pacia91
Wtajemniczenie

To mój ginekolog ani razu nie wspomniał o L4 dlatego zastanawiam się jak dzisiaj zareaguje jak go o to poproszę
Stary 2018-01-16, 13:27   #1014
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Kciuki!

uwielbiam takich przodownikow pracy

Cytat:
Dokładnie
Tzn. ja np. jestem przeciwna braniu L4 już od początku kiedy z ciążą wszystko jest ok. Bo właśnie też przez takie dziewczyny pracodawca raczej nie cieszy się na wieść o ciąży pracownicy. A znam ogrom dziewczyn, które dowiedziały się o ciąży i z premedytacją kładły L4 z dnia na dzień. Niestety
Ale praca do samego końca to przeginka w drugą stronę...

Mam dokładnie takie samo zdanie.

Cytat:
Mój od pierwszej wizyty mnie pytał, czy wciąż chcę pracować
Ja na pierwszej wizycie dostałam L4 z konieczności bo ciąża zagrozona. Ciekawa jestem czy lekarka by mi proponowala zwolnienie jakby wszystko było w porządku.

Ja już po wizycie. Maluch nie chciał pokazać dziś co ma między nogami. Niby mogłyśmy z lekarka spróbować zmusić co do zmiany pozycji, ale akurat ćwiczył skoki na główkę i tak zabawnie to wyglądało że nie chcialysmy mu przerywać i tak muszę sobie załatwić UP na początek lutego to pewnie wtedy uda się potwierdzić płeć.

Tanzanka, kciuki za UP.
Abby, Pacia, kciuki za wizyty, może Wasze maluchy będą współpracować i pokażą co mają między nogami
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 13:32   #1015
ladyroses
Zakorzenienie

Zawiecha dobrze że wszystko w porządku

Stary 2018-01-16, 13:38   #1016
Rosalyn
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, ja pisałam. Zakładałam, że od 1.01 dostanę tą podwyżkę (skoro prezes tak twierdził, że mają być) i jakbym popracowała jeszcze kilka miesięcy to zawsze te kilka groszy więcej
Acha, to jak kilka miesięcy dasz radę to wtedy tak. Sama się zdecydowałam wrócić na te min. 3 miesiące, żeby mi nową podstawę wyliczyli i wtedy wejdą mi wszystkie miesiące po awansie. Jeżeli się uda.
Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Mój ginekolog chciał mi dać L-4 od pierwszej wizyty (5 tydzień ciąży).
Powiem wam że ja po 4 latach starań, bez żadnych skrupułów poszłabym na to L-4 od razu. Jak ktoś może zajść w ciążę bez problemu to inna sprawa...
Ja bym nie czekała znowu kolejnych 4 lat na dziecko... Nikt by mi nie dał gwarancji żeby w ogóle się kiedykolwiek jeszcze udało być w ciąży.
No ale tak się złożyło że jak się dowiedzialam o ciąży to byłam bezrobotna. Miałam zaczynać następnego tygodnia staż (w stresującej firmie, nie miłej ekipie ale nie będąc w ciąży miałabym na to wyrąbane). Jednak zrezygnowalam ze stażu bo nie chciałam się stresować. Wszystko zrobię dla tego maleństwa... Ona jest u mnie na 1 miejscu.
Dlatego nie oceniajmy innych. Owszem są kobiety, były i zawsze będą takie które zwolnienie wykorzystują. Ale nigdy nie wiemy czy ktoś nie potrzebuje od początku L-4. O tym się nie mówi, ja nikomu nie mówiłam w byłej pracy że sie długi staram i mamy problemy.

W pełni się zgadzam Ja odeszłam z dnia na dzień, a nawet z godziny na godzinę. Byłam w biurze ok 3h jak zobaczyłam że plamię, poszłam do gina i do biura już nie wróciłam przez następne 2,5 miesiąca, a tego dnia z trzęsącymi się rękami i głosem i łzami w oczach poszłam do szefowej na spotkanie i powiedziałam jej, że muszę iść do lekarza, a na spotkaniu miałyśmy omówić obowiązki, które przejmowałam po koleżance, która odchodziła.
Tak więc różnie się układa i ja ZAWSZE jestem daleka od oceniania kogokolwiek decyzji, bo po prostu można nie znać sytuacji.

Stary 2018-01-16, 13:39   #1017
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zawiechaczarny Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. Maluch nie chciał pokazać dziś co ma między nogami. Niby mogłyśmy z lekarka spróbować zmusić co do zmiany pozycji, ale akurat ćwiczył skoki na główkę i tak zabawnie to wyglądało że nie chcialysmy mu przerywać i tak muszę sobie załatwić UP na początek lutego to pewnie wtedy uda się potwierdzić płeć.

Tanzanka, kciuki za UP.
Abby, Pacia, kciuki za wizyty, może Wasze maluchy będą współpracować i pokażą co mają między nogami
Najważniejsze, że wszystko jest dobrze
Mój już pokazał. Raz dziewczynkę, raz chłopca Któryś lekarz trafił na pewno

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2018-01-16, 13:40   #1018
freddy296
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny poratujcie jakaś inspiracja na dzisiejszy obiad... totalna pustka w głowie (w lodowce zreszta tez)...

Zupę chyba zrobię ogórkowa na żeberkach, ale do drugiego to nie mam pomysłu.. chodzą mi po głowie jakieś bitki cielęce. Ale macie pomysł na jakiś fajny sosik do tego?
Ja dziś mam pomidorowa i naleśniki z serem wczoraj tez tylko zupa. przez zatoki i ból szczęki w sumie mało co robię. dziś ju trochę lepiej. chyba te inhalacje pomagają ale jutro już zrobię jakieś mięsko w sosie własnym
Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Kciuki za udane wizyty
super wieści
Cytat:

mój gin tez pytał od razu na pierwszej wizycie. na pierwszej nie skorzystałam ale na drugiej już tak. w pracy zrobilam porządki i poszłam. fakt ze kiero nie była zachwycona ale ona tylko patrzy na siebie i ze nie będzie miał kto jej pomagać bo byłam jej druga rączka. co prawda pracuje w państwowej firmie i po 3 tyg mojej nieobecności wzięli dziewczynę na zastępstwo więc tyle dobrego ze kolezanka co akurat byla na stazu z urzedu pracy dostala umowe o prace za mnie pewnie gdybym robiła w prywatnej pracowałabym dłużej bo wiem jak to bywa w prywatnych firmach

Stary 2018-01-16, 13:41   #1019
frik frik
Zadomowienie

Ja sie dopiero witam. Musze nadrobić
Dzis spalam sobie w mieszkanku a Pola zostala z dziadkiem. Ale sie wyspalam na łóżku normalnym
I snieg pruszy 😍

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 13:42   #1020
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Natus znam kilka takich osob co tak mowilo na poczatku ale potem zycie i dolegliwości zweryfikowaly ich plany.
No jasne, że tak nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Mi jak w czwartek gin zasugerowałaby cokolwiek, że jest nie tak jak powinno to nie będę miała skrupułów iść na L4 co innego jak jest wszystko ok, wtedy mam te g łupie wyrzuty

Mogli by wprowadzić obowiązkowy nakaz L4 dla ciężarnych od np 6 msc wtedy nie było by takich zagrywek, że ktoś się boi iść bo koleżanka dłużej pracowała i co powiedzą...

6.09.2014 -
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości