|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#992 | |
|
Zakorzenienie
|
No pewnie, że zdrowie ważniejsze.
A tak w ogóle to do którego tc chciałabys pracowac? Ja w ten piatek mam UP i jestem ciekawa co wykaze. A we wtorek zwykła wizyta u lekarza. Mam nadzieje, ze z moja szyjka jest ok bo poprzednio było srednio ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
|
|
#993 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W 28 tyg mamy rh- w ramach profilaktyki śródciazowej mogą wziąć zastrzyk z immunoglobina (wcześniej koszt okolo 400zl) a od stycznia jest refundowany i zastanawiam się jak ta refundacja wygląda w praktyce dowiem się na wizycie czwartkowej to może napiszę coś wiecej ![]() W czwartek pewnie będzie z mojej winy mega opóźnienie u gina normalna wizyta+up+ tysiące moich pytań ( wywala mnie z tego nfz )Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
ale akurat na nie się nie skusilam ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę w drodze jak nam tu relację zdasz ![]() Wylecz wylecz, zatoki to nie przelewki ![]() Dziewczyny, jeszcze a propo naliczania tej średniej. Bo rozumiem, że średnia liczy się ostatniego roku przy czym ostatnie trzy m-ce tego roku muszą być w pełni przepracowane, tak? A czy chodzi o to, że bez L4, czy w ogóle bez żadnego opuszczonego dnia, nawet urlopu? I co z urlopem z art. 188 (2 dni opieki nad dzieckiem w roku)? Bo jest to zwolnienie z pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia.
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2018-01-16 o 11:37 |
|
|
|
|
#995 |
|
Rozeznanie
|
Witam się
a więc powoli u nas trochę lepiej młodzież w bebzolku się ładnie już rusza mamy 21 tydzień i ogólnie ja się czuję lepiej. Sama się zajmuje już młodym. Moja mama już do nas nie przyjeżdża. Kciuki za udane wizyty
|
#996 |
|
Zadomowienie
|
Na pierwszej stronie nie ma ale mam dziś na 17 UP! Proszę o kciuki!
![]() Agus pewnie że pomogę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
|
tanzanka kciuki
Mi koleżanka z pracy oznajmiła przed chwilą, że też jest w ciąży z tym, że na początku. Ma problemy z tarczycą więc trochę się starali, ale jak zapytałam do kiedy ma zamiar pracować to oczywiście jak najdłużej bo chce mieć gdzie wracać i macierzyńskie też tylko pół roku
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to rzeczywiście lepioej sprawdzić ich. |
|
|
|
|
#1000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja byłam na macierzyńskim 10 miesięcy i z perspektywy czasu żałuje ze tak krótko. Dzieciaki szybko rosną, mega sie zmieniają. To wszystko juz nie wróci... A pracować będziemy jeszcze co najmniej ze 30 lat ![]() Poza tym tez wątpię żeby pracodawcy robiło różnice czy kogoś nie ma 6 miesięcy czy 12. I tak musi szukać zastępstwa. |
|
|
|
|
#1001 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odkąd się przeprowadziłam to muszę ok.35 km dojeżdżać do pracy więc jak brzuch będzie jeszcze większy to będzie mi coraz ciężej dojeżdżać. Może do świąt bym popracowała, ale nic nie planuję jeszcze.Cytat:
I chyba nic nie płacę wtedy za to Cytat:
![]() Cytat:
i czekam na relację.
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki!
![]() Cytat:
|
|
#1003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1004 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Acha i ktoś jeszcze (pacia?) napisał, że czeka na podwyżkę - to nie ma sensu, bo na zwolnieniu i macierzyńskim do podstawy liczy się średnia z 12 miesięcy (przy zachowaniu warunku, że 3 ostatnie miesiące były bez L4) więc trzebaby przepracować minimum cały miesiąc, po tym kiedy podwyżka weszła "w życie", żeby ten JEDEN miesiąc liczył się do średniej. To nie jest tak, że na L4 ciążowym dostajemy tę samą wypłatę z którą poszłyśmy na zwolnienie, gdy miałyśmy awans czy podwyżkę. Cytat:
- oby tak do samego końca!
Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2018-01-16 o 12:52 |
||||
|
|
|
#1005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. ja np. jestem przeciwna braniu L4 już od początku kiedy z ciążą wszystko jest ok. Bo właśnie też przez takie dziewczyny pracodawca raczej nie cieszy się na wieść o ciąży pracownicy. A znam ogrom dziewczyn, które dowiedziały się o ciąży i z premedytacją kładły L4 z dnia na dzień. Niestety ![]() Ale praca do samego końca to przeginka w drugą stronę...
|
|
#1007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie,że np u mnie w mieście ciężko znaleźć ginekologa, który da zwolnienie jeśli wszystko jest ok?
Może ze 2 takich jest, mój Pan dr jeśli wszystko jest ok to daje zwolnienie dopiero mniej więcej od 5 miesiąca ciąży Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ginekolog chciał mi dać L-4 od pierwszej wizyty (5 tydzień ciąży).
Powiem wam że ja po 4 latach starań, bez żadnych skrupułów poszłabym na to L-4 od razu. Jak ktoś może zajść w ciążę bez problemu to inna sprawa... Ja bym nie czekała znowu kolejnych 4 lat na dziecko... Nikt by mi nie dał gwarancji żeby w ogóle się kiedykolwiek jeszcze udało być w ciąży. No ale tak się złożyło że jak się dowiedzialam o ciąży to byłam bezrobotna. Miałam zaczynać następnego tygodnia staż (w stresującej firmie, nie miłej ekipie ale nie będąc w ciąży miałabym na to wyrąbane). Jednak zrezygnowalam ze stażu bo nie chciałam się stresować. Wszystko zrobię dla tego maleństwa... Ona jest u mnie na 1 miejscu. Dlatego nie oceniajmy innych. Owszem są kobiety, były i zawsze będą takie które zwolnienie wykorzystują. Ale nigdy nie wiemy czy ktoś nie potrzebuje od początku L-4. O tym się nie mówi, ja nikomu nie mówiłam w byłej pracy że sie długi staram i mamy problemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
To u mnie prowadzący powiedział, że najlepiej jak ciężarne przychodzą w środy, bo jest pani recepcjonistka i to ona wypisuje druki L4, i że mam brać jak i kiedy będę potrzebować, bo wiadomo, że to mogą być mdłości, wymioty, bóle pleców itd. Jako zatrudniona od września i dobrze znosząca I trymestr to z tego nie korzystałam, ale teraz już będę ciągnąć zwolnienie do końca, co już zgłosiłam, zwłaszcza, że teraz w szkole panuje jelitowka, więc nie wiadomo co przypadloby na mój powrót
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugus90 Czas edycji: 2018-01-16 o 13:26 |
|
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
To mój ginekolog ani razu nie wspomniał o L4
dlatego zastanawiam się jak dzisiaj zareaguje jak go o to poproszę
|
|
#1014 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uwielbiam takich przodownikow pracy ![]() Cytat:
Mam dokładnie takie samo zdanie. Ja na pierwszej wizycie dostałam L4 z konieczności bo ciąża zagrozona. Ciekawa jestem czy lekarka by mi proponowala zwolnienie jakby wszystko było w porządku. Ja już po wizycie. Maluch nie chciał pokazać dziś co ma między nogami. Niby mogłyśmy z lekarka spróbować zmusić co do zmiany pozycji, ale akurat ćwiczył skoki na główkę i tak zabawnie to wyglądało że nie chcialysmy mu przerywać i tak muszę sobie załatwić UP na początek lutego to pewnie wtedy uda się potwierdzić płeć. Tanzanka, kciuki za UP. Abby, Pacia, kciuki za wizyty, może Wasze maluchy będą współpracować i pokażą co mają między nogami
|
|
|
#1015 |
|
Zakorzenienie
|
Zawiecha dobrze że wszystko w porządku
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tak więc różnie się układa i ja ZAWSZE jestem daleka od oceniania kogokolwiek decyzji, bo po prostu można nie znać sytuacji. |
||
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój już pokazał. Raz dziewczynkę, raz chłopca Któryś lekarz trafił na pewno
|
|
#1018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj tez tylko zupa. przez zatoki i ból szczęki w sumie mało co robię. dziś ju trochę lepiej. chyba te inhalacje pomagają ale jutro już zrobię jakieś mięsko w sosie własnym Cytat:
Cytat:
pewnie gdybym robiła w prywatnej pracowałabym dłużej bo wiem jak to bywa w prywatnych firmach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1019 |
|
Zadomowienie
|
Ja sie dopiero witam. Musze nadrobić
![]() Dzis spalam sobie w mieszkanku a Pola zostala z dziadkiem. Ale sie wyspalam na łóżku normalnym ![]() I snieg pruszy 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogli by wprowadzić obowiązkowy nakaz L4 dla ciężarnych od np 6 msc wtedy nie było by takich zagrywek, że ktoś się boi iść bo koleżanka dłużej pracowała i co powiedzą...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

a u Was nic....

dowiem się na wizycie czwartkowej to może napiszę coś wiecej 
ale akurat na nie się nie skusilam 
więc pierdziele to wszystko. Zdrowie ważniejsze.
Będę w drodze jak nam tu relację zdasz 

odkąd się przeprowadziłam to muszę ok.35 km dojeżdżać do pracy więc jak brzuch będzie jeszcze większy to będzie mi coraz ciężej dojeżdżać. Może do świąt bym popracowała, ale nic nie planuję jeszcze.
I chyba nic nie płacę wtedy za to 
i czekam na relację.

dlatego zastanawiam się jak dzisiaj zareaguje jak go o to poproszę