![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Listopadowe 2017-cz.I
Cytat:
My od chrzestnych naszych dzieci nie oczekujemy prezentów i rozpieszczania pod względem materialnym. Córka uwielbia swoich chrzestnych, zawsze się z nią bawią, chwalą, okazują zainteresowanie. No i są wierzący. I to bliska rodzina, znamy się bardzo dobrze i często widujemy. Nie chciałabym za chrzestnych kogoś z kim nie utrzymujemy kontaktu, bo mi taką chrzestna rodzice wybrali, mieszkamy niedaleko, a właściwie jej nie znam. Ale się rozpisalam. Trochę masło maślane. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Synowi tez wychodzi ciemieniucha, dziś pierwszy raz smarowalam oliwka, później czesanie i kąpiel. Pewnie jeszcze kilka razy i zejdzie. Co do chrztu zamówiłam fotografa na mszę i myślę czy nie zamówić na przyjęcie. Ale koszty trochę spore. Ale z drugiej strony mielibyśmy pamiątkę, trochę zdjęć z dziećmi i rodziną. Myślicie że 450 zł za mszę i 1,5 godz przyjęcia to dużo? Otrzymujemy płytę ze zdjęciami i 30 odbitek. Edytowane przez Rododendron91 Czas edycji: 2018-01-15 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z teściem trzeba jak z gównem, nie tykaj bo śmierdzi. Metoda sprawdzona przez całą jego rodzinę. Także w dyskusje się nie wchodzi bo to bez sensu, bo można mówić/tłumaczyć sto razy, a i tak będzie się o to samo pytał sto jeden razy. On sobie gada gada, a każdy robi i tak wg uznania własnego. Rododendron 91 no jakbym słyszała o chrzestnej męża. Sam ojciec TŻ ma z 8 chrześniaków i z żadnym obecnie nie ma kontaktu. Tzn widzą się na weselach/pogrzebach/wszystkich świętych. Tyle. Nie ma odwiedzin, telefonów. No ale chrzestna musi być wyniesiona na piedestał. ![]()
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ ![]() Edytowane przez whenee Czas edycji: 2018-01-15 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Raczkowanie
|
Bylismy na szczepieniu i okazalo sie ze szpital zapisal Franka jako wczesniaka wiec dostalismy za darmo szczepionke 5w1. On teoretycznie nie byl wczesniakiem ale byl na granicy i duzo cech wczesniactwa jednak mial. Dokupilam tylko rotawirusy.
Krzyczal mocno ale myslalam ze bedzie gorzej. Wazy juz 4340 g wiec super ![]() Co do jego zmian na twarzy pediatra obstaje przy tradziku ale ze jest dosc mocny to dostalismy skierowanie do dermatologa. Teraz wisi przy cycku i kazda proba odkladania do lozeczka konczy sie wrzaskiem. Ciesze sie ze mamy to juz za soba, mam nadzieje ze szybko wroci do formy. Tak bardzo bylo mi go szkoda ze prawie sama sie poplakalam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lekarka powiedziała, że można normalnie spacerować po szczepieniach, bez żadnej kwarantanny i ze jak będzie gorączka powyżej 38 stopni to żeby podać czopek przeciwgoraczkowy. Babeczka, Wam coś mówił lekarz, czego się spodziewać? A i waży Tymek 5455 g, zatem jestem dumna ze swoich cyckow ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez baby blues Czas edycji: 2018-01-16 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Hanuś była dzielna, płacz był ale jakiś straszny, po było już takie pojękiwanie. Gorzej bo myślałam że nas nie zaszczepią bo nie było karty szczepień naszej.... Okazało się że przekręcili literkę w nazwisku... Uff
I AM THE STIG szalona wątróbka jeździ ![]() Edytowane przez whenee Czas edycji: 2018-01-16 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wydaje mi się że do 37,5 jest ok.
![]() |
![]() |
#728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No nic, może będzie ok, chociaż w dzień to nie pamiętam, kiedy ostatnio on tak spał. Może postanowił rozbroic się ze szczepionkami w ciszy i spokoju ![]() Chyba idę powoli odparzac laktator ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 |
Wtajemniczenie
|
My na szczepienie idziemy jutro
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#730 |
Raczkowanie
|
Uprzedzano nas o nopach i tak samo jak u Was mowiono o temperaturze i czopkach, biegunkach, wymiotach itp.
Oprocz 5w1 ktore dostalismy za free, zostal -zaszczepiony na pneumokoki i dokupilam rota. Meningokoki chyba odpuszczamy. Moj tez cyckowal, teraz spi ale tylko na moich rekach. Jak odkladam jest wrzask. Ja tez jestem dumna ze swych cyckow zwazywszy na poczatki karmienia 😊 Co do zbijania temp slyszalam ze interweniuje sie od 38 stopni. ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Baby blues ale Twoje cycki to faktycznie zasluguja na mega brawa, imponujaca waga 😊 moj Maly wlasnie robi sie taka kulka i ludzikiem michelina, bardziej chyba rosnie w szerz heh i do tego te czerwone poliki, rozkoszniak. W moim miescie ( wojewodzkim) na wizyte u dermatologa dzieciecego czeka sie min 2 miechy. Czyli trzeba prywatnie, tylko po co placimy to zdrowotne eh... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
My dziś byliśmy u ortopedy, bioderka maluch ma zdrowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
U nas też ciemieniucha wyłazi, ale prawie jej nie widać, bo Agata ma bujną fryzurę jak na swój wiek. Staram się wyczesywać. Cytat:
Dziewczyny, jak tam u Was z włosami? Mi wypadają tragicznie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#735 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Wracam do Was
![]() Obiecuje juz na dluzej ![]() Co u nas ![]() Mial 3 ukłucie i tak biednyQ plakal... Cycuos go utulil.. Pozniej w domu przez kilka godzin na rękach.. ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Mial tez stan podgorączkowy, ale dzielnie wszystko zniosl ![]() Z problemów skórnych mieliśmy trądzik, sam zniknął po kąpielach w oliatum, a teraz wychodza mu suche placki... Z tego co czytan to pasuje mi na azs ![]() Dziewczyny a po,szczepiniu rota ile czasu Wam dzieciaki ulewaly? My w sr bedzie tydzien a ten zaczal mi chlustac od wczoraj ;(
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
Nic tak nie koi jak dobry cycuś. Ja już nie wiem co mam zrobić z suchą skórą mojego Antka. Lipikar i Emolium stosujemy. Woda w wanience nie jest za gorąca. Czeka nas wycieczka do dermatologa, chyba że pediatra wymyśli coś za tydzień.
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
Czy śpią z wami wasi mężowie/partnerzy? Mój po porodzie uciekł do drugiego pokoju. Tęsknię za nim. On chodzi do pracy, musi się wyspac chociaz nasza malutka jest spokojna w nocy. Myslicie że popełniłam błąd godząc sie na taką rozlake?
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Jak to?? Yyy... A jak nis daj Borze dziecko bedzie sie krztusilo a Ty ze zmęczenia sie nie obudzisz? Wez go zagon do sypialni... On w prafy odpoczywa od dzieck ty jestes 24 na dobe!
![]() |
#740 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jeżeli chodzi o spanie, ile z Was śpi z dzieckiem w łóżku? Ja zarzekałam się, że u nas tak nie będzie ale nie ukrywam, że tak mi wygodniej karmiąc i w końcu mogę przespać kilka godzin. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
Ja mam płytki sen, byle szmer mnie budzi a mój mąż śpi twardo i chrapie. Wyniósł sie na górę, ciężko będzie żeby zszedl na dół. Wiem właśnie że ja jestem przy dziecku całą dobę a on w pracy odpoczywa tak na prawdę ale nie chcę tez z nim kłótni.
Kochaj albo Rzuć! I forgot that all might see So many beautiful things... Zapraszam do wymiany:--> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380461 kosmetyki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380683 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Zadomowienie
|
Mój też śpi ze mną i w kryzysowych sytuacjach bawi małego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyobrażam sobie żeby mąż spal w innym pokoju nawet jakby mały spał z nami. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
To nie rozumiem czemu się wyniósł.. Skoro mu niee przeszkadza bo nie słyszy to jakie sa jego argument?
![]() |
#747 |
Rozeznanie
|
My śpimy w jednym łóżku z synem. I mój mąż też się wyniósł z córką do drugiego pokoju. Ale wynika to z tego że ona na początku bała się jak mały w nocy płakał przy przewijaniu i sama też bardzo płakała więc mąż śpi z nią, bo mała budzi się jeszcze w nocy na picie. I trzeba jej przypilnować żeby się nie zakrztusiła. A jak my mamy łóżko z synem dla siebie jest mi wygodniej karmić. Mam nadzieję że niedługo sytuacja wróci do normy.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Wtajemniczenie
|
My śpimy wszyscy razem w jednym łóżku. Mąż tylko mówi, że się czasami boi, że przekręci się na mała, ale mi tak najwygodniej się karmi, a mała też się tak bardzo wtedy nie wzbudza
![]() My po szczepieniu. Mieliśmy 5w1. Myślałam, że będzie gorzej, a mała płakał a praktycznie tylko przy wkłuciu i później jak z nią wstałam to było już ok. Nam Pani powiedziała, że przy tych 5w1 mało jest przypadków gorączkowania, ale jakby byl a wyższa niż 38 to najlepiej podać czopki. A na te wkłucia to wymieszać łyżeczkę sody w pół szklance wody, wylać na gazik ,przyłożyć i zostawić aż wyschnie i powtórzyć. Bo czasami robią się takie czerwone plamy, a to ma zapobiec. Na spacery możemy normalnie chodzić. No i Jagoda waży 4500 g tylko na kp ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#749 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas nie ma na razie gorączki, jest temperatura do 37 - 37.5. Raz jak zmierzylam, bylo 37.8. To już ponad doba od szczepienia, wiec myślę, że może juz będzie ok. Chociaż jak zobaczyłam 37.8 to poleciałam szybko po te czopki w razie w, póki Tymek spał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
Ja karmie na siedząco na ogół. Na leżąco nieraz tez ale zazwyczaj zapomnę podłożyć pod nas jakas pieluche i całe łóżko tonie w moim mleku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.