|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Ja kicham chyba z 15 razy dziennie ;p i też mnie kłuje w dole brzucha ale jak zbliża się kichnięcie lub musze wysmarkac nos to zginam się w pół ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
Niezły termin.... masakra.... myśle że dobrze zrobicie jak najpierw zrobicie te nifty! trzymam kciuki!
|
|
#242 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie i męża też dużo zdrówka i spokoju Cytat:
My o 14 na szczepienie Wow, to sporo. Mi jeden lekarz dał 3,2 tys. Drugi powiedział, że to za dużo w I trym No nic, już poczekam do tej wizyty u gina i potem będę myśleć w razie czego. Na szczęście na razie nie jest to dużo niedobór u mnie.Cytat:
Na pewno trzeba obserwować rozwój maluszka, czy rośnie jak należy, tak jak lekarz mówi.Cytat:
Ode mnie np tylko roczek.
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Ja byłam odebrać wyniki tsh i mam 1.5053 czyli idealnie w normie ale czy ciąży są podobne normy? Zna się ktoś na tym?
I jeżeli z tarczycą wszystko ok to może ma ktoś pomysł co mogłabym brać na te wypadające włosy? Herbata że skrzypu polnego pewnie nie zaszkodzi, ale też nie uratuje sytuacji.. ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naprawdę nie masz powodów do obaw. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#245 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie spełniam swoją zachcianke, która za mną chodziła tak bardzo, że dziś mi się śniło w nocy!!
Bułka z pasztetem!!!!!! Boże jaka ja miałam ochotę... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mimo wszystkich stresów, witamy się z NA PEWNO ZDROWYM Maluszkiem w 15stym tygodniu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Coś czuję, że ten pasztet to będzie moje ulubione pożywienie na najbliższe dni. Haha do tego musztarda i ogórek kiszony.
Maz na mnie patrzy z przerażeniem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Zua brawo! Tak masz myśleć! 😘😘 Pozytywne myślenie przyciąga tylko dobre rozwiązania, tak trzymaj! 😊
U mnie też dziś 15tydzien 😃😃 No mam kolędę, ogarnelam trochę mieszkanie. a od nocy już boli mnie głowa, wzięłam tabsa i nic. Ciśnienie 100/60 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cieszę się że w końcu jesteś w lepszym humorze
|
|
|
|
|
#251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:!!!
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś znowu jedziemy z jedzeniem? Dobra! Właśnie zasiadłam do drugiego śniadania - kromki ze smalcem i ogórkiem kiszonym Ależ dziś miałam miłe przedpołudnie z Lidką. Miała świetny humor. Najpierw przespała całą noc, wstała z uśmiechem, wciągnęła na śniadanie dwie kromki z białym serkiem i miodem. Mmm, co to była za radość - miód po raz pierwszy! Jak myłam naczynia, to bawiła się pięknie obok, budowała wieże, jak zaczynała się nowa piosenka w radiu, to tuptała i podrygiwała z radości. Przygotowałam pod pralką miedniczkę na pranie i otworzyłam drzwiczki, to mi sama zaczęła wyciągać pranie Miałyśmy obie krótko mówiąc ubaw po pachy! Więc o tyle spokojniejsza idę na szczepienie, że jest zdrowa i nic jej nie dolega. Boję się tego szczepienia, jak nigdy chyba - 4 wkłucia, z 10 chorób na raz, w tym nieszczęsne MMR... I za nic nie dało się tego rozdzielić ![]() Wczoraj chyba gdzieś mi umknęło cytowanie z pytaniem o łóżeczko dla starszaka. Myślałam o zakupie dużego, ale raczej zostaniemy przy dwóch małych do ok 3 lat Lidki. Ale ona tu chyba najmłodsza ze starszaków. Nawet jeśli maluch by spał w kołysce/koszu do ok. pół roku, i potem by miała być zamiana łóżek, to Lidka by miała dopiero dwa lata. Też bym się bała, że będzie spadać, ale tu może poradzić taka dokupiona barierka. W zasadzie jednak najbardziej powstrzymują mnie schody... Boję się, że ktoś np w nocy zaspany idąc do kuchni czy cokolwiek nie zamknie bramki, Lidka wyjdzie rano z łóżka, jak obudzi się pierwsza i nieszczęście gotowe... Dwulatek jeszcze moim zdaniem nie ogarnia, że może spaść. Wprowadziliśmy się tu, jak Kaj miał dwa lata skończone i ze względu na niego montowaliśmy bramkę. To pewnie nie pomogłam
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
pola, Tobie też przesyłam dużo dobrych myśli. ![]() Miałam tragiczną noc. Nawet na początku spałam nieźle, ale mały się ciągle budził. O 5 rano zażyczył sobie pierogów... chyba zamiast ja mieć zachcianki to mają je synek z mężem... Zazdroszczę wam drzemek. Ja od początku ciąży miałam.... jedną. i to tylko dlatego, że już nie dawałam rady z bólem głowy. A tak ciągle nie ma czasu. Jeszcze teraz mąż wyjeżdża i będziemy sami... Pisałyście wcześniej o spaniu z dziećmi - nasz śpi z nami od zeszłych wakacji, łóżeczko parzy. Ale musimy mu kupić większe łóżko i nauczyć go spac samemu, już się ledwo mieścimy on tak się rozpycha. I bardzo kopie, a nie chcę żeby kopał maluszka w brzuszku. Mamy dwulatków (i około dwulatków) i doświadczone mamy - czy wasze dzieci piły/piją mleko w nocy? Budzą się jeszcze? Mój ma epizody, śpi ładnie kilka nocy a potem dłuuugo się budzi. Najczęściej raz, ale ostatnio 2-3. I za każdym razem wręcz krzyczy o mleko. Zupełnie nie wiem jak do niego podejść jeśli chodzi o te nasze nieszczęsne nocki. Może macie jakieś rady?
|
|
|
|
#254 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz jak tak myślę to zjadlabym i pasztet i konserwę. A tymczasem gotuje gołąbki ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#255 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
mnie przy kichaniu tez lapie bol w dole brzucha ale tylko na chwilke. Czujecie juz ruchy maleństwa? Od wczoraj czuje takie lekkie bąbelki jak by w dole brzuszka.. Zwlaszcza jak leżę i sie skupie.. Nie myle tego z pracą jelit?
|
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też po drugim śniadaniu kanapki z salami i ogórkiem kiszonym 😊 aaa Folinka miałam epizod na takie śniadanie jak Ty, jadłam smalec dopóki się nie skończył 😎
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A u nas naturalnie sie nigdy nie uda i jak sobie pomyśle ze musiałabym przechodzić to całe IVF raz jeszcze to kurczę troche mnie przeraża, biorac pod uwagę ze nie mam zadnych mrozaczkow czyli cała stymulacja od początku No i kupa pieniędzy. Cytat:
Nam zeszły 3 lata, Cytat:
Cytat:
A mnie od wczoraj tak ciagnie na ostre ze zwariuje. Dzis juz zdecydowałam ze gotuje tajska zupę bardzo ostra. Kupiłam harissą, papryczki chilli małe i duze, red hot curry. Z kurczakiem, papryka, kolendra, grzybami, orzeszkami, limonka i chińskim makaronem. |
|||||
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z resztą czytałam sklad i one są gotowane itp. Nie są surowe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A chciałabyś mieć więcej dzieci? Bierzesz pod uwagę kolejne ivf? Rozumiem, że bez mrożaczków to znacznie trudniejsza sprawa.
|
|
#262 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przepraszam, że tak z kopyta, ale nie rozumiem tego paradoksu.
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Wit A jest chyba jedyną, której przedawkowanie może być groźne dla dziecka. A żelazo jak wiadomo jest mam bardzo potrzebne, więc czasem można zjeść wątróbkę, ale nie za często. Lepiej żelazo dostarczać z innych produktów
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z zastrzykami, skanami itd. Oszczędności mamy wiec to raczej problemem nie bedzie. Bardziej samo zaangażowanie w cała sytuacje i wolnego od pracy. Bo przy stymulacji zastrzyki zawsze musza byc robione o dokładnie tej samej porze, przechowywane w lodowce poza tym kilka skanów na podglądanie, pozniej punkcja i transfer. A kliniki w moim miescie nia ma, dojazdy to jest dodatkowy czas. Na teraz wzięliśmy dwa tygodnie wolnego wiec to trzeba urlop trzymać . Bo w pracy sie nie chwale oczywiscie. Z kliniki nawet wolnego mi nie dali . Dlatego chciałabym zeby z tym juz wyszło. Jasne ze jesli nie wyjdzie to bedziemy nadal walczyć przynajmniej juz wiem ze szanse sa. Jednak cała ta zabawa to ogromne emocje i zaangażowanie kiedy embriolog dzwoni codziennie i Ci zdaje sprawozdanie jak sie maluszki na szkiełku rozwijają Jak tak sobie porównam moje siostry ktore w ciaze zaszły w trzech pierwszych miesiącach staran to jednak znacznie łatwiej niz cała ta zabawa z IVF. |
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Karolina, na pewno samo zajście w ciążę, gdy uda się szybko naturalnie jest o wiele łatwiejsze! Czyli jak nam maluszki podrosną, to będziemy za Ciebie trzymać kciuki
U mnie w pracy jest kilka dni specjalnego urlopu na ivf. Ostatnio czytałam zasady polityki rodzinnej. Ale ja pracuję w ogromnej firmie, więc są pewne udogodnienia socjalne. Ale może sprawdź, a nuż u Ciebie też coś jest... Zmykam dziewczyny! Ale się dziś narobiłam już. Piszę do Was, ale cały czas jestem na nogach. Wyciągam dynię z piekarnika i muszę obudzić moją rybkę małą, żeby zdążyła zjeść przed szczepieniem.
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Kurcze,za mało soli. Ale i tak dobre😋
|
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.

Budzę męża ok. 7-8 i jedziem załatwiać sprawy. Nastawił budzik dopiero na przed 11 (ciężki dzień w pracy, prawie 15 godzin), chciał pospać, ale mówił, że mam budzić rano, jak nie będę mogła spać.

No nic, już poczekam do tej wizyty u gina i potem będę myśleć w razie czego. Na szczęście na razie nie jest to dużo niedobór u mnie.
z tych emocji nie napisałam wczoraj że gin podejrzewa pępowinie dwunaczyniową, na następnym usg powinno być lepiej widać. Spotkalyscie się kiedyś z czymś takim?
.

klask i:!!!

Miałyśmy obie krótko mówiąc ubaw po pachy! 

mnie przy kichaniu tez lapie bol w dole brzucha ale tylko na chwilke. Czujecie juz ruchy maleństwa? Od wczoraj czuje takie lekkie bąbelki jak by w dole brzuszka.. Zwlaszcza jak leżę i sie skupie.. Nie myle tego z pracą jelit?