Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-16, 14:31   #271
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez Naeema Pokaż wiadomość
Teraz bardzo żałuję że podałam w nocy mm... ale to za namowami mamy i teściowej. Co zrobić, mogę jedynie uczyć się na swoich błędach
A dużo je na kolację? I w ogóle próbowałaś np zmniejszać ilość miarek mleka? Ze zamiast 6 np 5?
Nie przejmuj sie,ze podałaś mm, znam kilkoro dzieci,ktore od urodzenia mm i teraz nadal sie na nie budzą po 3 razy kazdej nocy(a niby na mm większość dzieci szybko przesypia noce), znam też kilka takich co po przejściu na mm przestaly się budzić.więc to troche rosyjska ruletka jak wyjdzie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
Wit A jest chyba jedyną, której przedawkowanie może być groźne dla dziecka. A żelazo jak wiadomo jest mam bardzo potrzebne, więc czasem można zjeść wątróbkę, ale nie za często. Lepiej żelazo dostarczać z innych produktów
Dokładnie. Kiedyś dawno temu polecali jeść wątróbkę,teraz juz chyba wszyscy odradzają,w każdym razie już dawno nie słyszałam żeby ktoś zalecał. Ja w poprzedniej ciąży jadłam wątróbkę raz i to tak tylko 100 gram. Zaspokoilam zachciewajke ;-)

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 14:57   #272
pozytywnaj
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Ja nie rozumiem. Wątróbka polecana w ciąży ze względu na żelazo, a zabraniana, bo wit. A?

Przepraszam, że tak z kopyta, ale nie rozumiem tego paradoksu.
chodzi o to, że nadmiar witaminy A dziecku szkodzi, wątroba ma jej bardzo dużo a nie tylko w tym dostarczamy tej witaminy

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Ja chce miec dwojke. Czyli jak z tym sie uda i chwile ochłonę to zabieramy sie za drugie z zastrzykami, skanami itd. Oszczędności mamy wiec to raczej problemem nie bedzie. Bardziej samo zaangażowanie w cała sytuacje i wolnego od pracy. Bo przy stymulacji zastrzyki zawsze musza byc robione o dokładnie tej samej porze, przechowywane w lodowce poza tym kilka skanów na podglądanie, pozniej punkcja i transfer. A kliniki w moim miescie nia ma, dojazdy to jest dodatkowy czas. Na teraz wzięliśmy dwa tygodnie wolnego wiec to trzeba urlop trzymać . Bo w pracy sie nie chwale oczywiscie. Z kliniki nawet wolnego mi nie dali .
Dlatego chciałabym zeby z tym juz wyszło. Jasne ze jesli nie wyjdzie to bedziemy nadal walczyć przynajmniej juz wiem ze szanse sa. Jednak cała ta zabawa to ogromne emocje i zaangażowanie kiedy embriolog dzwoni codziennie i Ci zdaje sprawozdanie jak sie maluszki na szkiełku rozwijają .

Jak tak sobie porównam moje siostry ktore w ciaze zaszły w trzech pierwszych miesiącach staran to jednak znacznie łatwiej niz cała ta zabawa z IVF.
ja zaszłam q drugą ciążę,jak mała miała 10msc.Bylo ciężko, ale są bardzo zżyci. Wszędzie razem. Papużki nierozłączki. teraz będzie 5 lat i 3,5 różnicy

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Teraz bardzo żałuję że podałam w nocy mm... ale to za namowami mamy i teściowej. Co zrobić, mogę jedynie uczyć się na swoich błędach
ja też byłam tak. głupia...

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

a co do pasztetów to jakbym jadła, to już taki faktycznie sprawdzony

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:02   #273
pola25
Zakorzenienie

Zua ja się wszystkiego jutro dowiem.Mam nadzieję,ze prywatnie szybko mi się uda dostać do genetyka.
Dobrze,ze caly dzien bylam poza domem i Tż.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:18   #274
Elaaaa
Wtajemniczenie

Pola jesteś silna! 😘😘

Stary 2018-01-16, 15:55   #275
Princes 18
Raczkowanie

Dziewczynki a na skierowaniu na morfologie jest napisane glukoza.. To jest ten plyn do wypicia.. Trzy lata temu w ciazy tego nie mialam.. Chyba.. I jak u Was jest z tymi ruchami malenstwa?
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:58   #276
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Pola jesteś silna! 😘😘

Dziękuję Ela choć ja się tak nie czuje.Dzisiaj kilka razy uronilam lezke,ale staram się trzymać.Czas szybko.leci i niedlugo będzie wszystko będzie jasne.Boję się tego wszystkiego ,tych procedur,mam nadzieję,ze wszystko będzie płynnie sie toczylo.

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Dziewczynki a na skierowaniu na morfologie jest napisane glukoza.. To jest ten plyn do wypicia.. Trzy lata temu w ciazy tego nie mialam.. Chyba.. I jak u Was jest z tymi ruchami malenstwa?
To chyba glukoza na czczo
Stary 2018-01-16, 16:10   #277
madziara889
Zakorzenienie

Pola, Zua trzymam kciuki za Wasze maleństwa, będzie dobrze.

Ewka w końcu użyła śniegu, zeszłorocznego nie pamięta, a w tym roku do tej pory w momencie się rozpuszczał. Gamoń robił orzełki na śniegu, do domu wróciła z płaczem, bo było jej mało ale za godzinę może pójdziemy na sanki.

Wczoraj piekłyśmy ciasteczka, miały być kruche, wyszły francuskie Ponad połowy już nie ma.

Trochę się załamałam, bo chcą zamknąć porodówkę w moim szpitalu Tutaj czułabym się pewniej, już wiem gdzie, co i jak. Kolejny najbliższy szpital słynie z rzeźni, najbliższy polecany jest około 50 km od nas.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 16:15   #278
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
😋

Na pewno tak jest! Pozytywne myślenie bardzo pomaga,tak trzymaj!

Teraz jak tak myślę to zjadlabym i pasztet i konserwę. A tymczasem gotuje gołąbki ;-)

O skubana, ja tez gotuje wlasnie gar gołąbków
Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Tak Zua masz racje musimy myślec pozytywnie.

Folinka No taka jest prawda. Ja mam 36 zaraz a jestem dopiero w pierwszej ciazy. Miałam na mysli to ze im starszym sie jest tym większe prawdopodobieństwo wystąpienia wad genetycznych.

A u nas naturalnie sie nigdy nie uda i jak sobie pomyśle ze musiałabym przechodzić to całe IVF raz jeszcze to kurczę troche mnie przeraża, biorac pod uwagę ze nie mam zadnych mrozaczkow czyli cała stymulacja od początku No i kupa pieniędzy.

Tak jest! Zua ile Wy sie staraliście? Jak długo?

Nam zeszły 3 lata,

Blanka tylko ostrożnie bo podrobów w ciazy należy raczej unikać. Tak mi położna mówiła.

Gołąbki

A mnie od wczoraj tak ciagnie na ostre ze zwariuje. Dzis juz zdecydowałam ze gotuje tajska zupę bardzo ostra. Kupiłam harissą, papryczki chilli małe i duze, red hot curry. Z kurczakiem, papryka, kolendra, grzybami, orzeszkami, limonka i chińskim makaronem.
Karolinka za Nami dwa ciężkie lata, z cp w międzyczasie i operacja usuniecia żylaków powrozka nasiennego u męża. Bardzo sie boje o cala ciąże i teraz jeszcze dodatkowo o zdrowie Maluszka.
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Zua ja się wszystkiego jutro dowiem.Mam nadzieję,ze prywatnie szybko mi się uda dostać do genetyka.
Dobrze,ze caly dzien bylam poza domem i Tż.
Pola jutro idziesz do genetyka ? Moj mąż tak sie przejął, ze chce isc prywatnie sie skonsultować. U nas niestety nie ma nikogo prywatnie sluchajcie !!!! Znalazlam genetyk w Bialymstoku ( Renata Posmyk) ma dobre opinie i dobrze jej z oczu patrzy. Dzwonilam, na razie nie odbiera, ale babka w poradni w ktorej ona przyjmuje mowila ze jutro sa wizyty prywatne i zeby barabanic. Niedługo zadzwonie jeszcze raz. Nie znam sie na genetykach, nigdy sie tym nie interesowalam, moze ktoras z Was ma w temacie wiedze ? Chcem isc do kogos miłego, nie do jakiejś harpii ktora mnie rozszarpie wzrokiem

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 16:17   #279
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz mamy tylko glukozę na czczo, na późniejszym etapie ciąży jest krzywa cukrowa i wtedy faktycznie trzeba wypić odpowiednią ilość glukozy. Raczej nie mogłaś nie mieć tego badania, ono jest wypisane w karcie ciąży więc chyba należy do obowiązkowych 😉

Pola wiesz, człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy ile jest w stanie znieść. Dokładnie niebawem będziesz wiedzieć na czym stoisz, robisz wszystko co możesz w tym kierunku. Nie jesteś z tym sama i sama z tym nie zostaniesz. Poradzisz sobie, a my trzymamy mocno kciuki! 😘

Stary 2018-01-16, 16:25   #280
pola25
Zakorzenienie

Ela bardzo dziękuję,krzepiace są Twoje slowa

Zua jutro idę do mojego gina,on mi.powie,co dalej ,z tego,co wiem,da mi.namiar do znajomego genetyka z Łodzi,mam nadzieję,ze w tym.tygodniu mi się uda pojechać,ze gdzieś mnie wcisnie.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Dziewczyny a testy.pappa to dotyczą tylko tej ciąży czy ogólnie wszystkich ciaz?
Stary 2018-01-16, 16:37   #281
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ela bardzo dziękuję,krzepiace są Twoje slowa

Zua jutro idę do mojego gina,on mi.powie,co dalej ,z tego,co wiem,da mi.namiar do znajomego genetyka z Łodzi,mam nadzieję,ze w tym.tygodniu mi się uda pojechać,ze gdzieś mnie wcisnie.

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Dziewczyny a testy.pappa to dotyczą tylko tej ciąży czy ogólnie wszystkich ciaz?
Tylko aktualnej ciąży.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 16:46   #282
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Dziewczyny jutro jedziemy do genetyka do Bialego stoku na 14:15 !!! Cos sie dowiemy, jestem dobrej mysli, mam nadzieje ze Pani doktor nie zabierze mi nadzieji.

Stary 2018-01-16, 16:47   #283
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Dziewczyny jutro jedziemy do genetyka do Bialego stoku na 14:15 !!! Cos sie dowiemy, jestem dobrej mysli, mam nadzieje ze Pani doktor nie zabierze mi nadzieji.

Ale Ci dobrze,ze tak.szybko
Stary 2018-01-16, 16:54   #284
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale Ci dobrze,ze tak.szybko
Pola, a Wy nie mozecie sie umowic prywatnie gdzies... ? Spokoj najważniejszy...

Stary 2018-01-16, 16:58   #285
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Pola, a Wy nie mozecie sie umowic prywatnie gdzies... ? Spokoj najważniejszy...

Pójdziemy,ale.jutro mam.wizyte u mojego gina i on mnie pokieruje do znajomego.genetyka prywatnie
Stary 2018-01-16, 17:04   #286
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Pójdziemy,ale.jutro mam.wizyte u mojego gina i on mnie pokieruje do znajomego.genetyka prywatnie
No to pewnie tez szybciutko pojdziesz na wizyte. Mysimy wierzyc ze wszystko bedzie dobrze...

Stary 2018-01-16, 17:06   #287
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
No to pewnie tez szybciutko pojdziesz na wizyte. Mysimy wierzyc ze wszystko bedzie dobrze...

Jak się czujesz?
Ja.jak.w jakims matrixie...
Stary 2018-01-16, 17:09   #288
Naeema
Raczkowanie

Cytat:
A dużo je na kolację? I w ogóle próbowałaś np zmniejszać ilość miarek mleka? Ze zamiast 6 np 5?
Nie przejmuj sie,ze podałaś mm, znam kilkoro dzieci,ktore od urodzenia mm i teraz nadal sie na nie budzą po 3 razy kazdej nocy(a niby na mm większość dzieci szybko przesypia noce), znam też kilka takich co po przejściu na mm przestaly się budzić.więc to troche rosyjska ruletka jak wyjdzie

Tak, na kolację je sporo. A mleka daję tylko 4 miarki... Muszę chyba spróbować z trzema. Noce mamy ciężkie, za to w dzień jest zazwyczaj bardzo radosny
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 17:10   #289
pola25
Zakorzenienie

Spotkalam dzisiaj znajoma,ktora dowiedziala się o mojej ciąży od naszej wspolnej znajomej-tak na marginesie wkurza mnie takie opowiadanie o moich prywatnych sprawach,nie pierwszy raz zresztą...
Pytala,jak.się czuje itd a ja w ogóle nie mialam ochoty gadać o mojej ciąży...w tej.sytuacji

Nikomu nie powiem o tym wyniku pappy,później by się okazało,ze pół miasta wie
Stary 2018-01-16, 17:18   #290
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ehh też nie lubię jak ludzie się dowiadują o ciąży przez plotki.
Dlatego ja dodałam zdjęcie na fb z UG z dopiskiem "Zobaczymy się w lipcu" i mam spokój. Wszyscy już wiedzą, wiedza kiedy, że to nie bliźniaki i ze nie przytyłam jak wieprz bo dużo jem. Hah

Aaa ja siedzę od godziny i robię porządek w ubraniach. Nie wiedziałam, że mam ich tyle. Wyrzucam 6par spodni, bo nie wierzę w to, że w rozmiar 34sie zmieszcze..

Stary 2018-01-16, 17:43   #291
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
ja jeszcze nie czuję, mam 12t0d dziś. Ale czasem w. miejscu gdzie robią usg czuje takie lekkie coś tyle, że nie uznaję tego za. ruchy mówię sobie, że za wcześnie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Ewka w końcu użyła śniegu, zeszłorocznego nie pamięta, a w tym roku do tej pory w momencie się rozpuszczał. Gamoń robił orzełki na śniegu, do domu wróciła z płaczem, bo było jej mało ale za godzinę może pójdziemy na sanki.

Wczoraj piekłyśmy ciasteczka, miały być kruche, wyszły francuskie Ponad połowy już nie ma.

Trochę się załamałam, bo chcą zamknąć porodówkę w moim szpitalu Tutaj czułabym się pewniej, już wiem gdzie, co i jak. Kolejny najbliższy szpital słynie z rzeźni, najbliższy polecany jest około 50 km od nas.

o kurcze nie fajnie ze szpitalem

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Ja o swojej ciąży nigdy nie pisałam na fb i nie napiszę. Ludzie się dowiedzą, jak będzie porządnie widać. A że teraz zima,płaszcze i kurtki zimowe to póki co do marca/kwietnia chyba ukryte

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 17:53   #292
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak się czujesz?
Ja.jak.w jakims matrixie...
Wiesz co Pola, mam caly czas nadzieje ze ktos mi powie ze to jakis koszmar, ze ktos mi powie ze ta bhcg wysoka bo cis tam cos tam i nie ma co sie przejmować... wmawiam sobie duzo scenariuszy, analizuje i sama siebie pocieszam. Staram sie nastawiac w sposob pozytywny, ze wszystko bedzie dobrze bo czemu ma byc znowu cos źle... niestety mi tez ta informacja odebrala cala radość z ciąży. Nie mysle juz o ciuszkach, wózkach, ubraniach ciazowych. Mysle tylko o tym zeby Malenstwo bylo zdrowe i zeby jak najszybciej zrobic wszystko co w naszej mocy zeby ten koszmar sie skończył. Bardzo chcialabym uslyszec od lekarzy jakies ppzytywne wiadomości, jakies słowo, ze nie jest tak źle. Ciagle mysle o tescie Nifty, oczywiscie o tym ze wynik pokazuje zdrowe dziecko. Trzymam sie kurczowo obrazu z usg, ze byl dobry, ze wcale nie mialam robic pappy. Wyobrazam sobie.ze jej nie robilam, ze wiem tyle ile inne kolezanki w ciąży, ze mam zdrowego Maluszka w brzuszku. Ech, no tragedia strasznie mi smutno, źle sie czuje.z tym wszystkim. Modle sie i mowie sobie i mojemu Dzieciątku, ze wszystko bedzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ehh też nie lubię jak ludzie się dowiadują o ciąży przez plotki.
Dlatego ja dodałam zdjęcie na fb z UG z dopiskiem "Zobaczymy się w lipcu" i mam spokój. Wszyscy już wiedzą, wiedza kiedy, że to nie bliźniaki i ze nie przytyłam jak wieprz bo dużo jem. Hah

Aaa ja siedzę od godziny i robię porządek w ubraniach. Nie wiedziałam, że mam ich tyle. Wyrzucam 6par spodni, bo nie wierzę w to, że w rozmiar 34sie zmieszcze..

Ja nie wstawialam na fb zadnych zdjęć, nie chce zeby ludzie dowiedzieli sie z fotek z usg. Moze w pozniejszym okresie wstawie jakies zdjecie z brzuszkiem, poki co nie czuje takiej potrzeby, więc i z roznymi komentarzami staram sie uważać, co by sie nikt lto nie musi wiedziec nie domyslil. Szczegolnie teraz po tych badaniach to w ogole nie chce mi sie odpowiadac na pytania typu ojej jak super jak sie czujesz.... nie chce mi sie w ogole o tym gadam

Bylo tak pielnie i nagle czar prysl głupia pappa !!!!

Stary 2018-01-16, 18:00   #293
Radena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość

Też robiłam ciastka z Młoda,ale dzisiaj
Moze cos zostanie na jutro na podwieczorek.
Mojej sie na razie nie podoba śnieg,na sankach siedzi jak za karę 😂 moze w przyszlym roku jej sie poprawi 😜
Cytat:
Tak, na kolację je sporo. A mleka daję tylko 4 miarki... Muszę chyba spróbować z trzema. Noce mamy ciężkie, za to w dzień jest zazwyczaj bardzo radosny
Może to tylko jakiś skok?

Cytat:
Spotkalam dzisiaj znajoma,ktora dowiedziala się o mojej ciąży od naszej wspolnej znajomej-tak na marginesie wkurza mnie takie opowiadanie o moich prywatnych sprawach,nie pierwszy raz zresztą...
Pytala,jak.się czuje itd a ja w ogóle nie mialam ochoty gadać o mojej ciąży...w tej.sytuacji

Nikomu nie powiem o tym wyniku pappy,później by się okazało,ze pół miasta wie
Też tego nie lubię 👿

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 18:08   #294
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Też robiłam ciastka z Młoda,ale dzisiaj
Moze cos zostanie na jutro na podwieczorek.
Mojej sie na razie nie podoba śnieg,na sankach siedzi jak za karę 😂 moze w przyszlym roku jej sie poprawi 😜

Może to tylko jakiś skok?

Też tego nie lubię 👿

Moja oszalała na punkcie śniegu. Niedawno wróciłyśmy z sanek, jest szał. W tamtym roku też nie chciała jeździć, a w tym najchętniej by nie wracała do domu.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 18:18   #295
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co Pola, mam caly czas nadzieje ze ktos mi powie ze to jakis koszmar, ze ktos mi powie ze ta bhcg wysoka bo cis tam cos tam i nie ma co sie przejmować... wmawiam sobie duzo scenariuszy, analizuje i sama siebie pocieszam. Staram sie nastawiac w sposob pozytywny, ze wszystko bedzie dobrze bo czemu ma byc znowu cos źle... niestety mi tez ta informacja odebrala cala radość z ciąży. Nie mysle juz o ciuszkach, wózkach, ubraniach ciazowych. Mysle tylko o tym zeby Malenstwo bylo zdrowe i zeby jak najszybciej zrobic wszystko co w naszej mocy zeby ten koszmar sie skończył. Bardzo chcialabym uslyszec od lekarzy jakies ppzytywne wiadomości, jakies słowo, ze nie jest tak źle. Ciagle mysle o tescie Nifty, oczywiscie o tym ze wynik pokazuje zdrowe dziecko. Trzymam sie kurczowo obrazu z usg, ze byl dobry, ze wcale nie mialam robic pappy. Wyobrazam sobie.ze jej nie robilam, ze wiem tyle ile inne kolezanki w ciąży, ze mam zdrowego Maluszka w brzuszku. Ech, no tragedia strasznie mi smutno, źle sie czuje.z tym wszystkim. Modle sie i mowie sobie i mojemu Dzieciątku, ze wszystko bedzie dobrze.

Ja nie wstawialam na fb zadnych zdjęć, nie chce zeby ludzie dowiedzieli sie z fotek z usg. Moze w pozniejszym okresie wstawie jakies zdjecie z brzuszkiem, poki co nie czuje takiej potrzeby, więc i z roznymi komentarzami staram sie uważać, co by sie nikt lto nie musi wiedziec nie domyslil. Szczegolnie teraz po tych badaniach to w ogole nie chce mi sie odpowiadac na pytania typu ojej jak super jak sie czujesz.... nie chce mi sie w ogole o tym gadam

Bylo tak pielnie i nagle czar prysl głupia pappa !!!!

Tak samo się czuje
Stary 2018-01-16, 18:31   #296
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
ja jeszcze nie czuję, mam 12t0d dziś. Ale czasem w. miejscu gdzie robią usg czuje takie lekkie coś tyle, że nie uznaję tego za. ruchy mówię sobie, że za wcześnie

o kurcze nie fajnie ze szpitalem

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------2

Ja o swojej ciąży nigdy nie pisałam na fb i nie napiszę. Ludzie się dowiedzą, jak będzie porządnie widać. A że teraz zima,płaszcze i kurtki zimowe to póki co do marca/kwietnia chyba ukryte

Mam takie samo zdanie co do umieszczania takich info na fb też nigdy o tym nie napiszę tam
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 18:35   #297
Elaaaa
Wtajemniczenie

Mam podobne doświadczenia jeśli chodzi o plotki i tak samo bardzo tego nie lubię. Wieść o mojej ciąży rozniosła się bardzo szybko, bo szybko odeszłam z pracy, świeżo po ślubie itd. na fb nic na ten temat nie mam zamiaru pisać i zdjęć dziecka też nie mam zamiaru dodawać, ewentualnie później, a jeśli już to tak aby nie przedstawiły do końca twarzy, jakieś z boczku, z tyłu, z daleka czy tak jakoś. Tak mam plan, zobaczymy 😉

Stary 2018-01-16, 18:39   #298
xXBlankaXx
Zakorzenienie

A ja nie widze nic złego do wrzucania zdjęcia dziecka ALE raz na jakiś czas.
Jedno w miejscu czy co dwa miesiące.
Nie mogę patrzeć na koleżanki co dodają dziennie kilka zdjęć +filmiki na instagramie.

Ja sama wrzucam zdjęcia raz na jakiś czas, z wakacji, że ślubu i właśnie z usg, aby plotek nie było
Z resztą nie widzę powodu, aby ciąże ukrywać.

Stary 2018-01-16, 18:49   #299
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
A ja nie widze nic złego do wrzucania zdjęcia dziecka ALE raz na jakiś czas.
Jedno w miejscu czy co dwa miesiące.
Nie mogę patrzeć na koleżanki co dodają dziennie kilka zdjęć +filmiki na instagramie.

Ja sama wrzucam zdjęcia raz na jakiś czas, z wakacji, że ślubu i właśnie z usg, aby plotek nie było
Z resztą nie widzę powodu, aby ciąże ukrywać.

To nie chodzi o ukrywanie, nie mam już 15lat żeby się tego wstydzić. Nie widzę potrzeby po prostu oglaszania tego na fb. Też mam zdjęcia ze ślubu czy wakacji, ale ja zdjęcia dodaje dwa czy trzy razy w roku 😉 dziecka wizerunek planuje chronić jak najdłużej, ale już przedszkole na pewno skończy ten etap dla mojego dziecka, bo przecież nie będę z niego odludka robić żeby go na zdjęciach usuwali. Ale sama chciałabym raczej go jakoś ochronić przed wszechobecna pedofilia i wykorzystywaniem zdjęć. Ale to jest każdego sprawa.

Stary 2018-01-16, 18:53   #300
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
To nie chodzi o ukrywanie, nie mam już 15lat żeby się tego wstydzić. Nie widzę potrzeby po prostu oglaszania tego na fb. Też mam zdjęcia ze ślubu czy wakacji, ale ja zdjęcia dodaje dwa czy trzy razy w roku �� dziecka wizerunek planuje chronić jak najdłużej, ale już przedszkole na pewno skończy ten etap dla mojego dziecka, bo przecież nie będę z niego odludka robić żeby go na zdjęciach usuwali. Ale sama chciałabym raczej go jakoś ochronić przed wszechobecna pedofilia i wykorzystywaniem zdjęć. Ale to jest każdego sprawa.

Święte słowa
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości