Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-16, 14:56   #1351
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Siemanko u kardio byłam na konsultacji także założą holtera i lek który mi dają jak będzie dzialal nadal bez skutków ubocznych dostanę do domu.

Ogólnie to nudy okropne w tym szpitalu

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobrze ze niedlugo do domku 😘

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:00   #1352
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Podsumowujac, jakiego imienia bysmy nie wybraly to zawsze znajdzie sie ktos kto skrytykuje i komu to imie nie spasuje

dokładnie!

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Domii, jakoś miałam wizję jak napisałaś o Alicji, że teściowa na ołtarzu podczas chrzcin się księdzu rzuci pod nogi i będzie błagać o Alicję
hahaha już też sobie to wyobraziłam

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Domii, ale akcja z teściową. Co to za pomysł żeby rozgadywać, że będzie inne imię niż będzie.

Domima i Mirabilka trzymajcie się w spa i dajcie znać jak tam u Was

U mnie na obiad rosół

u mnie też rosół
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:00   #1353
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość

Sprawy karne są o wiele ciekawsze
Z kasą i brakiem zleceń jest tak krucho, że nie patrzę czy ciekawe czy nie, biorę co wpada

DomimaZet i Mirabilka 3mam kciuki, dajcie znać czy wszystko ok!

Z imionami to mamy tak samo, też cały świat się wtrąca - mojej mamie nie podoba się Emilka, teściowej nie za bardzo Hania, jedna mówi o Michalince, druga o Marcelince i tak w koło Macieju....

domii, Igusia piękne imię, nie dajcie się!!!

Edytowane przez Sunset89
Czas edycji: 2018-01-16 o 15:08
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:01   #1354
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
W kosciele to sie moze rzucac,gorzej jak w urzedzie scene zrobi bo to tam sie liczy jakie imie zapisane
ten ołtarz brzmi bardziej teatralnie Nie zabieraj nam tej wizji
Stary 2018-01-16, 15:03   #1355
blaira
Wtajemniczenie

No powiem wam, że dziś się nie nudzę w domu.

Kierowca wyjeżdżając tyłem nie zauważył bramy. Wyjazd ma bagatela 4m szerokości. Fakt świeciło słońce więc mogło mu da po lusterkach...no ale chyba brak doświadczenia go zgubił.

Szkodę już zgłosiłam, tylko co z tego jak rzeczoznawca pewnie zjawi się za kilka dni a brama unieruchomiona. Psów nie puszczę bo uciekną.
No nic ... będę robić za ciecia.

Cytat:
Siemanko u kardio byłam na konsultacji także założą holtera i lek który mi dają jak będzie dzialal nadal bez skutków ubocznych dostanę do domu.

No to czekamy na wyniki...czyli czeka Cię jeszcze pewnie z 1-2 doby w SPA jak dobrze pójdzie?
A skąd takie skoki, wiadomo?

No i daj znać jak dziecie....może dowiesz się jaka płeć
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:03   #1356
nalesnikona
Zadomowienie

DOMIMA - trzymam kciuki!

STOKROTKA- ja bym kupiła 2 kocyki (chyba że masz jakiś rożek), żeby było na zmianę do prania. Chyba, że masz pewność, że od kogoś dostaniesz na samym początku.

ad. płynów do płukania- ja nie używałam do dziecka. A i dla swoich też już nie używałam od dawna (tylko do koców, swetrów). Suszarka robi miękkość poziom hard, zapach jest intensywny, więc totalnie nie potrzebuje
Stary 2018-01-16, 15:04   #1357
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:

już się wystraszyłam, że coś poważnego to dobrze jak dobrze, że wiedzą co mają robić przynajmniej a SPA mówisz, że nie polecasz?
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:06   #1358
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:

i kiedy do domku? jutro? czy z holterem Cię puszczą?
Stary 2018-01-16, 15:07   #1359
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
ten ołtarz brzmi bardziej teatralnie Nie zabieraj nam tej wizji
No dla mnie scena w urzedzie przy tlumie petentow,obcych osob,rzucenie sie na podloge jak male dziecko w sklepie ze ona chce Alicje bo jak nie to nie pojdzie do domu jednak robi wrazeniebo w kosciele bedzie tylko rodzina wiec obciach ograniczony..
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:09   #1360
nalesnikona
Zadomowienie

W ogóle to dzień dobry!
Ja jak zaczęłam wymiotować wczoraj o 17 tak dopiero niedawno skonczyłam... (przynajmniej taką mam nadzieję! )O matko już mam dość. Myślałam, że może podłapałam rota... ale w weekend Młody nie był w przedszkolu przecież, a mnie muliło porządnie już od rana. Z mężem jedliśmy to samo, jemu nic nie jest. Synkowi też nie...
Czyli to nic innego, jak ciąża...

Eh. Popijam smectę i pozdrawiam
Stary 2018-01-16, 15:22   #1361
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
DOMIMA - trzymam kciuki!

STOKROTKA- ja bym kupiła 2 kocyki (chyba że masz jakiś rożek), żeby było na zmianę do prania. Chyba, że masz pewność, że od kogoś dostaniesz na samym początku.

ad. płynów do płukania- ja nie używałam do dziecka. A i dla swoich też już nie używałam od dawna (tylko do koców, swetrów). Suszarka robi miękkość poziom hard, zapach jest intensywny, więc totalnie nie potrzebuje
Rozek dostane + chcialam dokupic jeden cienki kocyk na poczatek. A do spania jakis spiworek.
Ale Cie wymeczy 😞 wspolczuje bardzo tych wymiotow.
Ja ogarniam wlasnie porzadki w paragonach, polowa rzeczy juz po gwarancji a tylko miejsce te papiery zajmuja

Stary 2018-01-16, 15:27   #1362
sweetmedi25
Zakorzenienie

Mirabilka To fajnie że niedługo do domku

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Blaira trzymaj się ;* beznadziejne dzisiaj masz atrakcje :/

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:
No powiem wam, że dziś się nie nudzę w domu.

Kierowca wyjeżdżając tyłem nie zauważył bramy. Wyjazd ma bagatela 4m szerokości. Fakt świeciło słońce więc mogło mu da po lusterkach...no ale chyba brak doświadczenia go zgubił.

Szkodę już zgłosiłam, tylko co z tego jak rzeczoznawca pewnie zjawi się za kilka dni a brama unieruchomiona. Psów nie puszczę bo uciekną.
No nic ... będę robić za ciecia.

No to czekamy na wyniki...czyli czeka Cię jeszcze pewnie z 1-2 doby w SPA jak dobrze pójdzie?
A skąd takie skoki, wiadomo?

No i daj znać jak dziecie....może dowiesz się jaka płeć
Blaira jeśli chodzi o szkodę i rzeczoznawcę to zadzwoń koniecznie do ubezpieczyciela powiedz że ta brama to priorytet i że psy uciekną. Nadadzą wtedy sprawie priorytet i rzeczoznawca powinien być szybciej. Tylko musisz być upierdliwa

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:28   #1363
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:37   #1364
skorpio87
Rozeznanie

Dziewczyny taki filmik jak rodzeństwo dowiaduje się jaka będzie płeć dzidziusia...hahahaha komiczne
https://www.facebook.com/sensacyjnie...6949669349339/
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 15:43   #1365
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Wiem wiem,ale to wiesz corka to corka..... Jak ja kiedys wytrzymam jak nie bede miala nawet do kogo zadzwonic.... Dzwoni ktorejs tesciowa do meza? Albo.macie z tesciowymi dobre relacje,ze sobie gadacie?

Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Kochana w tym momencie to mam lepszy kontakt z teściową niż z własną matką 🙁 z pewnością będziesz super teściową 😚 a mój mąż i teściowa, codziennie po kilka razy do siebie dzwonią, nawet z pierdołą 😊
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 16:05   #1366
blaira
Wtajemniczenie

Sweet, dzięki za poradę.
Wysłałam zgłoszenie online ale w sumie jeszcze zadzwonię by ich trochę pognębić.

Sunset, daj znać jak będziesz po wizycie
Stary 2018-01-16, 16:26   #1367
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Byłam w domu i dziwnie tak bez ścian 😂😂😂

A jeszcze jak bez sufitu by było to zamiast 50m mogłabyś mieć 120m 😂 (taki żarcik &#128521 później będzie pięknie

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
Mielismy nie mowic nikomu z rodziny tzta jakie imie wybralismy bo wiedzialam ze beda przekonywac tzta do zmiany imienia zeby postawic na swoim. Maz stwierdzil ze to nasza decyzja i powiedzial tesciowej... Boze dziewczyny ile ja sie wlasnie nasluchalam ze co to za imie, nie podoba sie jej, kto to wymyslil, mamy zmienic bo jak tak mozna dziecko nazwac, jak to zdrabniac, jak to bedzie brzmialo w doroslym zyciu... Jak widzialam jej glupia mine to mialam ochote strzelic ja w twarz za wtracanie sie w nie swoje sprawy

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Domima trzymam kciuki za Ciebie i Lenke

Daj spokój! Nasze imię też się nikomu nie podobało (dla pierwszej córki) ale w nosie to mieliśmy. To nasze dziecko i my decydujemy 😊 nasi rodzice już mieli taką szansę w przeszłości.

Stary 2018-01-16, 16:27   #1368
blaira
Wtajemniczenie

Co za dzień....niech się już skończy.

Nie wspominałam wam jeszcze, że był dziś Pan z wodociągu i wymieniał nam zegar bo się zawiesił.
Wszystko zrobił sprawdzone , protokół, ok pojechał.
Teraz patrzę a coś tam kapie...

Czy to tylko ja dziś mam taki wariacki dzień?
Stary 2018-01-16, 16:29   #1369
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Spiworek do spania 😝 z tego co sie orientuje, bo ze mnie tez amator. Podobno lepszy spiworek niz np. kocyk bo maluszek sie nie rozkopie i nie bedzie spal odkryty a ma jednak troche luzu tam ☺ tak mi sie wydaje

Stary 2018-01-16, 16:49   #1370
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy syna Jasia, ona mysli ze to po zmarlym ojcu mojego meza, a mi sie to imie po prostu bardzo podobalo i tak sie akurat zlozylo ze tesc tez mial tak na imie wiec moze ona by chciala zeby teraz nadac corce imie po niej no przeciez ze Boguska dla corki od zawsze mi sie marzylo 😍😑
Do porodu bede jej i szwgierkom powtarzac ze nie podjelismy jeszcze decyzji, zeby uniknac tego glupiego gadania ewentualnie tak jak Rumiankowa pisze, wymysle jakies dziwne imie i niech sie nakrecaja. Syn do dnia porodu byl "Gwidonem" (oczywiscie wersja dla tesciowej) alez sie nasluchalismy 😱😱

Moja była długo nazywana Lukrecją 😂 żeby się od Klaudii odwalili 😁

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Masakra z tymi ludzmi...
U nas w pracy jest Iga i Inga, kuzyn meza ma zone Ige i nic dziwnego w tym imieniu nie widze tesciowa pogada i przestanie, z czasem sie przyzwyczai bo nie bedzie miala wyjscia 😎

Lilia to moze i troche nietypowe imie, bardziej niz Lilianna np., ale skoro sa i Roze i Jagody i od zawsze tak bylo to niech sie ludzie nie czepiaja. A chociaz Wasza corcia nie bedzie miala w przedszkolu czy szkole pieciu kolezanek o tym samym imieniu.
Poszalalam, wydalam cale 5,20 😂😂 nic specjalnego, ale to nie musza byc ubranka na wielkie wyjscia.
Załącznik 7391071
A moja mama byla w galerii i oczywiscie przechodzila obok smyka, Adas dostanie 3pak bodow z krotkim rekawkiem i taka ciensza bluze zapinana na zatrzaski (bardziej jak bluza to wyglada niz kaftanik).
Ogladalam dzis w necie kocyki i chyba faktycznie zamowie zwykly cienki bawelniany, choc ten z polarkiem minky kusi. Myslicie ze jeden kocyk i jeden reczniczek na sam poczatek wystarczy? Boje sie troche ze dostane pozniej wszystkiego po kilka i nie bede miala gdzie trzymac 😂

O ile kocyk może być jeden to reczniczki polecam mieć dwa. Drugi w razie W. Czasem i k.pa na ręcznik po kąpieli wpadnie.. Więc zanim wypierze się i wysuszy, to lepiej dwa mieć na zmianę 😊 ale to nawet w Ikei czy pepco można dostać za grosze. Oczywiście w razie awarii można użyć zwykłego ręcznika, ale ja lubiłam te kapturki że się nie zsuwały z główki 😉

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Wszystkich niestety nie możemy bo to dom już wiekowy i większość ścian jest nośna (tak właściwie to tylko dwie nie). Ale zrezygnowaliśmy z szafy wnękowej w przedpokoju żeby powiększyć łazienkę więc jest teraz wielka dziura na jutro muszę mieć wstępny projekt kuchni żeby wiedzieć gdzie umiejscowić gniazdka
Sama robisz projekt kuchni czy komuś zlecasz? Lubię takie rzeczy 😊

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8054857 6]Uwielbiam takie grubsze remonty z demolką, oczywiście nie u siebie 😨

Pamiętaj, żeby dać przy blatach 2x więcej gniazdek niż Ci się wydaje 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Cenna uwaga 😊 bo później przedłuzacze idą w ruch 😁

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
U mnie dziś jeszcze porcja gulaszu będzie.
Tylko ziemniaki przerobię na kopytka
Oo u nas też gulasz ale z kupnym gnochi bo szybciej 😁 jeszcze jutro będzie ale już z kaszą lub ziemniakami 😊 jutro na pojutrze kolei mamy w planach zrobić leczo 😊 też na dwa dni 😁
Stary 2018-01-16, 16:50   #1371
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Sama robisz projekt kuchni czy komuś zlecasz? Lubię takie rzeczy 😊
Z pomocą planera z IKEA, to też się liczy?
Już coś tam mam stworzone

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 16:55   #1372
Mirabilka
Zakorzenienie

Z holterem chyba nie - nic nie wiem ale w piątek mam prenatalne i bym chciała jechać
W spa jest nuuuudnooo o 16 byli już z kolacja a o 12 był obiad

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 16:59   #1373
polasia
Wtajemniczenie

A słuchajcie. Jak to jest z tymi dwoma dniami opieki na dziecko? Jest styczeń, więc na liczniku znowu dwa dni do wykorzystania 😊 czy mój mąż może je wykorzystać na starszą córkę jeśli ja będę w domu na macierzyńskim z młodszą?

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Jak to zrobil?!Geniusz jakis czy tak slisko czy jak?
Ja też niestety dziś lekko w poślizg wpadłam przed pracą. Ale nic się nie stało. Z kolei jedna dziewczynka mówiła że jej tata wpadł aż na siatkę i musi auto naprawiać. Czyli chyba w tym punkcie dziś musiało być wyjątkowo ślisko u mnie 😣

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:

Zaraz Cię nadrobię na fb 😎
Stary 2018-01-16, 17:01   #1374
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Z holterem chyba nie - nic nie wiem ale w piątek mam prenatalne i bym chciała jechać
W spa jest nuuuudnooo o 16 byli już z kolacja a o 12 był obiad

O 12 obiad to tak po francusku
Jedząc te bezsmakowe pulpety pomyśl sobie, że jesteś w spa z widokiem na wieżę Eiffla
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 17:04   #1375
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
W ogóle to dzień dobry!
Ja jak zaczęłam wymiotować wczoraj o 17 tak dopiero niedawno skonczyłam... (przynajmniej taką mam nadzieję! )O matko już mam dość. Myślałam, że może podłapałam rota... ale w weekend Młody nie był w przedszkolu przecież, a mnie muliło porządnie już od rana. Z mężem jedliśmy to samo, jemu nic nie jest. Synkowi też nie...
Czyli to nic innego, jak ciąża...

Eh. Popijam smectę i pozdrawiam
Dużo zdrowia życzę 😚

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Co za dzień....niech się już skończy.

Nie wspominałam wam jeszcze, że był dziś Pan z wodociągu i wymieniał nam zegar bo się zawiesił.
Wszystko zrobił sprawdzone , protokół, ok pojechał.
Teraz patrzę a coś tam kapie...

Czy to tylko ja dziś mam taki wariacki dzień?
O nie! Wyjątkowo pechowo dziś u Ciebie 🙁
Stary 2018-01-16, 17:05   #1376
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
A słuchajcie. Jak to jest z tymi dwoma dniami opieki na dziecko? Jest styczeń, więc na liczniku znowu dwa dni do wykorzystania 😊 czy mój mąż może je wykorzystać na starszą córkę jeśli ja będę w domu na macierzyńskim z młodszą?

te 2 dni przysługuja niezależnie od ilości dzieci.

i składa się wniosek, kto będzie z nich korzystał, czy ojciec czy mama.
Stary 2018-01-16, 17:06   #1377
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Z pomocą planera z IKEA, to też się liczy?
Już coś tam mam stworzone
Oczywiście 😍 meble też bierzecie z Ikei? 😊 pochwal się później projektem 😊
Stary 2018-01-16, 17:06   #1378
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Dużo zdrowia życzę 😚

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

O nie! Wyjątkowo pechowo dziś u Ciebie 🙁
już doszłam do siebie
prawie zaraz wraca Mąż z Synem z przedszkola i odwiedzin u znajomych, to muszę się zebrać
Stary 2018-01-16, 17:08   #1379
polasia
Wtajemniczenie

Nadrobiłam Was wreszcie 😊 teraz odpoczywam chwilę po obiedzie i zaraz zaś do pracy muszę uszykowac materiał...

Stary 2018-01-16, 17:09   #1380
domii29
Zakorzenienie

Nat przekonalas mnie 😎

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20180116_170838.jpg (47,4 KB, 46 załadowań)
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości