|
|
#2941 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
anyla wydaje mi się, że dl;atego pootwoerane i nieskończone, że komuś niezasmakowało, i otwierał nastepne, skoro inne to może lepsze mu się wydało.
![]() jak ludzie nie mają wyboru, to albo biorą to co otwarte albo wcale.
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre Ja wódki samej wcale nie piję. Mogę ją tylko w drinku wypić U nas pojawią się też pewnie inne alkohole, oprócz wina, wódki i piwa. |
|
|
|
|
#2943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ost weselu, zwłaszcza młodzi goście - od razu, my wam tutaj polejemy żeby oszukaństwa nie było PM też mieli nie pić, ale nie wyszło, i nie żałują. Napili się tyle ile czuli że mogli, nic na siłę. Ja myślę że razem z tż wypijemy 2 butellki - przez całe wesele. ![]() madzia z drugiej strony ozbacz jak masz fajnie, już po obronie, teraz wyjeżdżacie, nie będziesz miała czasu mysleć o weselu, i szybciej Ci czas zleci ![]() A my to dzień w dzień na wizażu jakieś nowe problemy i schizy będzie sobie napuszczać
|
|
|
|
|
#2944 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no to niezle mieliscie z tymi namiotami ![]() my tez planujemy pojechac na weekend nad morze tylko jeszcze nie wiemy ktory Cytat:
Cytat:
i jestem szczesliwa
|
|
|
#2945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja najlepiej wolałabym wcale nie pić ale wiadomo, że coś tam jednak będzie trzeba szczególnie że za wódką nie przepadam, TŻ też nie pije za bardzo i raczej moja rodzina o tym wie, więc mam nadzieje, że nie będą nas za bardzo molestowali no ale co tam będziemy planować to akurat wydaje mi się 'wyjdzie w praniu'
|
|
#2946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
jeja jeja ale sie rozpisalyscie
faktycznie tych stron z 25 bylo nie wiem jak ja to wczesniej policzylam ja dzis piore i sprzatam, a w przerwach nadrabiam zaleglosci - powoli juz koncze ![]() Jaga a ta para mloda to rzeczywiscie przegiela ja bym im powiedziala ze za nic nie zaplace, jak chca to niech se zmienia swiadkow. Bez sensu - placic za dekoracje, podwiazki i Bog wie co jeszcze, szkoda ze panna mloda nie chciala zebyscie sfinansowali jej suknie albo zaplacili za przyjecie weselne - szok ![]() Co do kosztow naszego wesela, bo byla o tym mowa to tez bedziemy placic po polowie, mamy mniej wiecej tyle samo gosci (z tym ze dla gosci Tżta musimy miec noclegi) wiec jest ok. Zaliczki tez placilismy po polowie. Cytat:
Cytat:
![]() A co do namiotu to tez sie zdziwilam ze tak drogo to wyszlo, bo jakies 3 lata temu bylam pod namiotem to to sie bardzo oplacalo. No ale teraz bylismy samochodem, wiec dodatkowa oplata za samochod codziennie 6 zl bodajze, potem 7 zl/dziennie za prad (gdzie raptem 2 razy dziennie chcielismy sobie zrobic herbate czy wysuszyc wlosy), do tego jeszcze oplata za kazda osobe i za rozbicie namiotu. Szkoda ze za prysznice nie trzeba bylo placic Jednak jak sie to podliczy to sporo wychodzi, zwlaszcza ze na kwaterach nie placisz za samochod, prad itd. A co do namiotu to uwierz ze wcale nie bylo nam do smiechu wjezdzamy na pole namiotowe, a Tż mowi: kuzde nie ma naszego namiotu. Ja patrze - faktycznie, juz wizja ze nam ukradli (ja na szczescie wszystkie ubrania wozilam w bagazniku samochodu - moja szafa , ale tz mial ciuchy w namiocie, bo kto go okradnie ) podjezdzamy blizej, a tam nasz namiocik ostatkiem sil sie trzyma przy ziemi, a to nie byl jakis malutki rychliczny namiocik tylko olbrzymi namiot dobrze przymocowany. No i my wykonczeni postawilismy ten namiot na tym wietrze, ale tak wialo ze siedzielismy w tym namiocie i myslelismy ze chwila i nas porwie I tz mowi ze on zaplaci za kwatery i jedziemy. Ja mu mowie ze jak baba nam pieniedzy nie odda to ja tu siedze no i postanowilismy isc zapytac, baba zadowolona nie byla, ale kase oddala, no to my szybko namiot zlozylismy i w nogi Mielismy szczescie bo znalezlismy kwatere w samym centrum i to jeszcze tak tanio Cytat:
fajnie bedzie ![]() Cytat:
Też potrafilam wypic litrowa butle cin cina i bylo super teraz cin cin dla mnie za slodki, pije go tylko w drinkach ze spritem A Tż sie smieje ze jestem bardzo ekonomiczna bo na wczasach spijalam sie za 3 zl (kupowalismy w biedronce sophie polslodka za ok 7 zl i ja po polowie odpadalam) na weselu tez zamierzam cos wypic ale zamierzam sie kontrolowac coby wioski nie zrobic hehe
|
||||
|
|
|
#2947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak już jesteśmy przy Sophii, to całkiem dobre to winko jak za tą cenę
|
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jro o 14:00 prosze Was o tzymanie kcików za mnie
|
#2949 |
|
Zakorzenienie
|
będziemy trzymać
a co jutro Cię czeka ważnego?
|
|
|
|
#2950 |
|
Zakorzenienie
|
bedziemy
a ja dzis z Małą byłysmy na naszych salach porobilysmy fotkito kilka fotek mojej pozniej dodam jeszcze inne
|
|
#2951 | |
|
Zakorzenienie
|
Kciuki zawsze trzymamy za wizażanki
A cóz to się wydarzy? No i jak tam samopoczucie przed wyjazdem TŻa?Cytat:
Taka jaśniutka |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
no sala jest boska...zakochalam sie w niej od 1 wejrzenia
![]() to jest balowa na 200 osob ![]() jest kolory bialego i bladego rozo..do tego odrobina zlota
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
No, widać, że sala jest duża
Będziecie ją jeszcze dekorować?
|
|
|
|
#2954 |
|
Zakorzenienie
|
w kolorze sali
czyli na bialo rozowo na bialym materiale co jest za para mlodych bedziemy dawac swiatelka...no i myslalam o wypozyczeniu pokrowcow na krzesla bo dla mlodych mamy ale dla gosci jeszcze
|
|
#2955 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny własnie dosżło do mnie , że jak wam pisałam, ze jedziemy do 10 lipca to jest juz w nastepnym tygodniu
masakra. nawet nie wiem co tam wziąć ze soba. bo musze sie w jedna torbe spakowac![]() Strippi ładna sala
|
|
|
|
#2956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
można stworzyć piękny nastrój
|
|
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj czas szybko leci a 10 lipiec juz lada dzien a ty jak widzisz dekoracje do tej sali?
|
|
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
strippi- bardzo ładna sala
![]() moja juz jest taka, że nie trzeba jej dekorować...Nie pamiętam, kto ostatnio wklejał zdjęcia swojej sali- chyba Madzialenka- to moja sala jest dosyć podobna tylko nie ma takich "szarf-wstążek" przy suficie |
|
|
|
#2959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
tak, tak to ja wklejałam
![]() a wiecie teraz przed przysiega ksiądz powiedział młodym aby pocalowali obraczki przed załozeniem ich na palec i aby robili to w kaza rocznice ich slubu. slicznie
|
|
|
|
#2961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale zescie naskrobaly przez caly dzien...
![]() Anuulaa, strasznie podoba mi sie gora sunki. Piekna jest. Zeby tylko dol byl inny to tez bym wziela. ![]() Cytat:
![]() Co do wodki, to moj catering mowi, zeby prac po 0,33L na osobe. Ze to w zupelnosci wystarczy, bo malo kto potrafi wypic sam pol litra, no i kobiety praktycznie wogole nie pija. Wiec jak jeen tego litra wypije to i tak malo wodki zostanie, bo np. jego partnerka pic nie bedzie, bo bedzie kierowac. Czyli zamiast pol litra zostanie tylko 0,16L. My chyba zwiekszymy limit do 0,7L na pare. No i liczyc bedziemy na doroslych i dzieci. Kuzyn TZ bral normalnie 0.5L na osobe i chyba dwa kartony mu zostaly. Tylko oni zaraz mieli chrzciny, wiec wdoka sie nie zmarnowala. No i ta sama rodzina bedzie co u nas ma byc, a niby rodzinka lubaca mocniejsze trunki. Tylko my nawet poprawin robic nie bedziemy, wiec 0,7 na pare powinno w zupelnosci wystarczyc. Jesli tczy sie win to zamierzam kupic po 15 butelek win bialych i czerwonych.U mnie tez ciatsa sa wliczone w cene, wiec tym sie nie przejmuje. ![]() Ja lubie wylegiwac sie w lozeczku. I listonosza tez "przyjmuje" czesto z rozwianym wlosem. Pewnie dlatego mnie zapamietal i "dzien dobry" mi mowi.
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też słyszałam, że czasem księża własnie mówią,żeby pocałować obrączki ale u mnie w kościele nie widziałam czegos takiego |
|
|
|
|
#2963 |
|
Zakorzenienie
|
mi to genaralnie bardzo sie podoba ten kosciół w którym bierzemy slub to jest w TZ parafii ale cała moja rodzina tam brała slubu bo kiedys to była i nasza parafia
![]() msze slubne trwaja tam tylko 30 minut, potem zyczenia od gosci i po godzince juz jest imprezka a nie , że msze trwaja ponad godzine. masakra. a tu ksiądz mówi konkretnie o milosci a nie o jakis pierdółkach
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
a ja własnie chcę na całej mszy uroczystej i u mnie to trwa godzine (wieś to wieś
) ale nie wyobrażam sobie króciutkiego "miejskiego" ślubu, gdzie wszytsko odbywa się taśmowo- jedni nie wyjdą z kościoła a już drudzy wchodzą...A to co mówi ksiądz to już własciwie od niego zależy Nasz zawsze na ślubach ładnie mówi i to co trzeba ![]() chciałam Wam wkleić zdjęcia mojej sali ale jak skopiowałam ze strony to jakieś maleńkie są to nic nie zobaczycie... |
|
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nie jest tasmowo
nastepne slubu sa duzo póxniej tak wiec jeszcze nigdy nie spotkałam aby czekali kolejni juz goscie zalezy do gustu. Ja sie ciesze, ze bede miala krótką msze, bo nie chciałoby mi sie sluchac jak skiądz gada i gada hehe a tak to powie konkretnie co chce i juz. potem przysiga i życzenia do młodych i gosci od księdza i wyjscie na dziedziniec koscioła aby złzoyc zyczenia![]() bylam ostatnio na slubie co trwał ponad godzine jak dla mnie to przesada. normalna msza w niedziele niech sobie tyle trwa a tak to po co mi te wszytskie czytania, modlitwy itp itd w dniu slubu?? |
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
u nas można sobie wybrać czy się chce sam ślub czy ślub na mszy
ale ja chcę na całej mszy..nie wyobrażam sobie inaczej
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
no u mnie też jest cała msza. tylko kazanie jest krótkie i sensowne o samej miłosci a nie paplanie o nie wiadomo czym
a tak to wszytsko jest normalnie. wiem, ze czasami księza potrafia gadac i gadac i przez to msza trwa ponad godzinę.
|
|
|
|
#2968 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie taka msza ślubna trwa około 50 minut....
|
|
|
|
#2969 |
|
Zakorzenienie
|
acha to tez spoko. ale mówie ci bylam w marcu na mszy co trwała 1godz i 20 min. jak dla mnie przegiecie
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie.. ja mialam dzis konferencjie i strasznie jestem zmeczona.. no ale teraz wakacje..
![]() ![]() my goisciom bedziemy dawac ciasto.. byl tez pomysl naszego slubnego zdjecia bo mamy aka mozliwosc ale sprawidzimy ile to wyjdzie.. ja wogole niepije wiec na weselu tez niebede.. moj tz a i owszem ale mowil ze do oczepin ani kropelni po oczepinak z kolegami.. ale odrazu powiedzial ze pofolguje z kolegami na poprawinach na co przystanelam.. byle by w dzien wesela bylo oki zreszta ufam mu i wiem ze dotrzyma slowa..u nas slub trwa z pool godizny 40 minut krotkla modlitwa kazanie przysiega i heja.. zyczenia;Daaa mowilam wam ze znalazlam w gazecie suknie marzen.. i niewytrzymalam kupila ta gazete bo sukienki nie ma na stronie internetowej.. zrestz tan napisali ze nie ma wszystkich sukienek.. wiec oto ona ![]() suknie.jpg jest dla mnie idealna.. jak z wichrowych wzgorz.. wszytko co lubie delikatnosc rekawki wszytsko.. taka chce![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Dobre
ale oprócz tego kilka beczek bimbru wypito, metaksa tez była i winko
Teraz trzeba powrocic do zycia i zabrac sie za poszukiwania pracy

A cóz to się wydarzy? No i jak tam samopoczucie przed wyjazdem TŻa?