walka z brzuszkiem - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-15, 12:56   #151
bubblegum
Raczkowanie

Dot.: walka z brzuszkiem

Coś tu nam ucichło... I założycielka gdzieś zniknęła...

Jak idzie walka z brzuchami, Dziewczyny?
Dzielnie się trzymacie?
Ja jestem dobrej myśli, bo widzę już pierwsze efekty. Wyjazd zagranicę dopiero we wrześniu, więc do tego czasu zamierzam ciągnąć dietę i regularne ćwiczenia

Pozdrawiammm

22..06.
talia: 70 cm, będzie 63 cm
na wysokości pępka: 82cm, będzie 75 cm

Nie da to się tylko spodni przez głowę włożyć!!

bubblegum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 14:02   #152
Biedroneczka666
Raczkowanie

Ja odchorowałam nogi, więc od nowa zaczynam walkę z tym moim ciałem
Bubblegum, gratuluję
Pozdrawiam

Marzenia. Wielkie pozbywanie.
Biedroneczka666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 21:09   #153
matallewar
Zakorzenienie

Ja walczę od dwóch miesięcy... Niby 5 cm mniej w talii, ale brzuchol cały czas wielki

Muszę chyba coś dołożyć i tak myślę o 8 abs... bo A6W nie mogę doprowadzić do końca, niedawno przerwałam na 15 dniu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 18:06   #154
Lavi92
Zakorzenienie

Poradzcie mi, co mam zrobić żeby pozbyć się tej oponki

http://wbv.pl/gallery.php?entry=imag...l0zlmujnmj.jpg
http://wbv.pl/gallery.php?entry=imag...ejncnmmw4q.jpg
http://wbv.pl/gallery.php?entry=imag...zmyzq0gtde.jpg
czasem wyglądam jakbym była w ciąży Da się to jakos "usunąć" ćwiczeniami?
Stary 2008-06-16, 18:19   #155
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość

Żeby spalić tłuszcz, to przede wszystkim odpowiednia dieta i aeroby. Jest jeszcze alternatywa, że brzuch wystaje, bo masz słabe mięśnie. Dlatego niektórym osobom oponka zmniejsza się po ćwiczeniach wzmacniających te mięśnie.
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 19:30   #156
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:

Dokładnie... - dieta (tu polecam forum Dietetyka) i cwiczenia siłowe całego ciała +aeroby lub ewentualnie HIIT...Polecam też ten artykuł http://www.odn.olsztyn.pl/8_rad_na.htm
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-16, 19:57   #157
Lavi92
Zakorzenienie

Dziękuje wam bardzo
Z ta dieta to będzie cięzko bo mamuś nie chce za bardzo gotować specjalnie. Ale zobaczymy czy się uda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 14:29   #158
Tesori
Raczkowanie

Nie wiem czy dziewczyny jeszcze walczycie z brzucholami, ale ja się dołączam do robienia 8 minute ABS . Życzę wszystkim powodzenia !! .
Tesori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-18, 18:34   #159
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tesori Pokaż wiadomość
Nie wiem czy dziewczyny jeszcze walczycie z brzucholami, ale ja się dołączam do robienia 8 minute ABS . Życzę wszystkim powodzenia !! .
Ja walczę stale, permanentnie i bez końca

Dziś już zrobiłam 8 abs

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2008-06-18, 21:20   #160
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuje wam bardzo
Z ta dieta to będzie cięzko bo mamuś nie chce za bardzo gotować specjalnie. Ale zobaczymy czy się uda
Wiesz, z tą dietą to nie chodzi o to, że masz jeść jakieś specjalne dania, po prostu musisz zlikwidować złe nawyki żywieniowe. Dlatego przede wszystkim powinnaś:
- jeść 5 niewielkich posiłków w ciągu dnia (w tym jeden ciepły)
- ograniczyć słodycze (jak czasem masz ochotę na kawałek czekolady czy batona, to nie ma problemu; nie ma co się ograniczać na siłę, bo łatwo wtedy o napad)
- jeść kolację białkową ok. 2-3h przed snem
- jeść duuuużo błonnika (dlatego zwłaszcza w lato jak masz ochotę na coś słodkiego, sięgnij po jakiś owoc- też smaczne, a o ile zdrowsze jedzenie )
- dużo pić (oczywiście napojów bezalkoholowych )

Ja od poniedziałku zaczynam 8minute abs. Mam nadzieję że mi te ćwiczenia pomogą A jak tam u Was, są jakieś efekty od tych ćwiczeń?
Stary 2008-06-18, 22:35   #161
Lavi92
Zakorzenienie

Posiłków prawie nie jem w ogóle. Chyba że juz mnie zmuszą.
Jak narazie ze słodyczami idzie mi nieźle. Ale jak czasem złapie mnie taki "atak" to nie dobrze.
Białkowa czyli?
Postanoiłam własnie że jeśli tylko będę coś słodkiego chciec to biore owoc! To o wiele lepsze!
Alkoholu nie pije to nie ma problemu Z wody moge pic tylko smakowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-18, 23:07   #162
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Posiłków prawie nie jem w ogóle. Chyba że juz mnie zmuszą.
Jak narazie ze słodyczami idzie mi nieźle. Ale jak czasem złapie mnie taki "atak" to nie dobrze.
Białkowa czyli?
Postanoiłam własnie że jeśli tylko będę coś słodkiego chciec to biore owoc! To o wiele lepsze!
Alkoholu nie pije to nie ma problemu Z wody moge pic tylko smakowe
Nie brzmi to jak dla mnie za dobrze, zwłaszcza z ust 16-letniej dziewczyny
To że nie jesz, wcale nie ułatwia Ci chudnięcia. Owszem, tracisz kg i cm, ale nie spalasz tłuszczu tylko mięśnie. Poza tym organizm w takich warunkach wykorzystuje każdą kalorię na zebranie zapasów, więc jeżeli rzucasz taką 'dietę', szybko wracasz do dawnej wagi, najczęściej z nadwyżką. Ponowne schudnięcie jest jeszcze trudniejsze, bo organizm ma całkowicie spowolniony metabolizm, przywracanie go do normy jest długim i męczącym procesem. Rozumiem Twoje podejście, sama chciałabym jak najszybciej dojść do celu, ale wychodzę z założenia, że skoro już tyle wytrzymałam w swoim ciele, to zniosę jeszcze trochę. Nie zamierzam ryzykować swojego zdrowia. Ale to już kwestia indywidualnego wyboru

Kolacja białkowa to np. twarożek, ser biały, serek wiejski- te produkty mają najwięcej białka. Inne produkty zawierające białko, ale w mniejszej ilości to wędlina, ser żółty (nie polecany przy odchudzaniu ze względu na sporą zawartość tłuszczu), jogurt naturalny.

A co do picia- skoro nie możesz pić zwykłej wody (mnie z kolei te smakowe nie przechodzą przez gardło ), to spróbuj może zielonej herbaty?
Stary 2008-06-19, 07:07   #163
anulka0016
Raczkowanie

dokładnie..przynajmniej 4x dziennie, małe posiłki. Ja jem śniadanie dość wcześnie przed szkołą, potem drugie obiad w domu i małą kolację. A czasem, jak wcześniej dotrę do domu to podwieczorek jeszcze.

Przyczyną połowy
naszych blędów życiowych jest to,
że odczuwamy tam,
gdzie powinniśmy myśleć,
a myślimy tam,
gdzie powinniśmy odczuwać.
anulka0016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 09:24   #164
La Monica
La Moderatoiure

Hej Dziewczyny
Ja też walczę z moim brzucholem
Ale chciałam zapytać o coś
Robię brzuszki od tygodnia codziennie wieczorem. Zaczęłam od mniejszej ilości teraz doszłam do 100 brzuszków ( w tym jedna przerwa czyli 50/50) I przy tylu już zostanę. Moje mięśnie już nie są takie wiotkie ale o ładnym kształcie trudno jeszcze mówić bo to zaledwie 7 dni
Mam takie pytanie Jak robie brzuszki to na drugi dzień nie mam zakwasów ani nie bolą mnie mięśnie brzucha...tylko brzuch....jest mi niedobrze i momentami chce mi się wymiotować Wczoraj i przedwczoraj przerwałam robienie brzuszków i te "mdłości" ustąpiły.
Czym te bóle mogą byc spowodowane ? Zbyt dużymi wysiłkiem/obciążeniem brzucha ?
Brzuszki robiłam zawsze i nigdy takie coś mi się nie przytrafiło
Proszę o pomoc

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 11:14   #165
Lavi92
Zakorzenienie

Śniadanie jem zawsze, w szkole jak jestem głodna to też. Ale szczerze mówiąc to nie jestem głodna i dlatego nie jem.
Wiem, że to niezdrowe. Ale ja moge robić wszystko a i tak nie moge schudnąć
Rodzicom się nie podoba to moje niejedzenie i wpychają mi na siłe.

Staram się jeść często jogurty zamiast innych rzeczy. I postaram się jeść więcej twarożków choć nie przepadam za nimi.

Jeśli mam pić to niestety tylko, bo po zwykłej chce mi się wymiotować.
Zieloną chyba nawet mamw domu
Stary 2008-06-19, 11:47   #166
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Śniadanie jem zawsze, w szkole jak jestem głodna to też. Ale szczerze mówiąc to nie jestem głodna i dlatego nie jem.
Wiem, że to niezdrowe. Ale ja moge robić wszystko a i tak nie moge schudnąć
Rodzicom się nie podoba to moje niejedzenie i wpychają mi na siłe.

Staram się jeść często jogurty zamiast innych rzeczy. I postaram się jeść więcej twarożków choć nie przepadam za nimi.

Jeśli mam pić to niestety tylko, bo po zwykłej chce mi się wymiotować.
Zieloną chyba nawet mamw domu
Nie wiem od jak dawna omijasz posiłki, ale jest całkiem prawdopodobne, że już sobie zdążyłaś spowolnić metabolizm. Jogurt nie może zastąpić zwykłego posiłku Owszem, możesz go sobie zjeść na podwieczorek/kolację, ale dieta musi się składać z pełnowartościowych dań. Z racji Twojego wieku najzdrowsze będzie po prostu unikanie cukrów (słodycze, cukier w herbacie) oraz ruch. Ale radziłabym Ci się przemóc i wrócić do normalnego trybu życia i zacząć nową walkę ze zdrowym podejściem i naprawionym metabolizmem. Bez tego nie ruszysz dalej.
Nie piszę tego żeby się czepiać, po prostu szkoda żebyś zniszczyła swoje zdrowie w taki głupi sposób. Teraz jest czas, kiedy organizm nabiera siły na pracę na najbliższych kilkadziesiąt lat. Ale żeby dobrze pracować, musi mieć solidne fundamenty.
Stary 2008-06-19, 12:25   #167
Lavi92
Zakorzenienie

Trwa to kilka miesięc 2-3.. Wiem, że to nie dobrze, ale taki jogurcik mi wysatcza. Co do słodyczy staram się ich nie jeść, a jak już to bardzo mało i bardzo żadko.
Postaram się zacząć to od nowa. Zobaczymy czy się uda.
Dziekuje Ci bardzo za pomoc
Stary 2008-06-19, 13:38   #168
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Trwa to kilka miesięc 2-3.. Wiem, że to nie dobrze, ale taki jogurcik mi wysatcza. Co do słodyczy staram się ich nie jeść, a jak już to bardzo mało i bardzo żadko.
Postaram się zacząć to od nowa. Zobaczymy czy się uda.
Dziekuje Ci bardzo za pomoc
Polecam się na przyszłość
Na pewno Ci się uda, tylko będzie to od Ciebie wymagało dużo silnej woli, bo początek nie będzie łatwy.
Stary 2008-06-19, 13:47   #169
gabi86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość

Kolacja białkowa to np. twarożek, ser biały, serek wiejski- te produkty mają najwięcej białka. Inne produkty zawierające białko, ale w mniejszej ilości to wędlina, ser żółty (nie polecany przy odchudzaniu ze względu na sporą zawartość tłuszczu), jogurt naturalny.
znalazlam w necie cos takiego: "Mleko zawiera 1-3% białka, zaś zawartość tego składnika w serach twarogowych waha się od 16 do 21%, a w serach żółtych od 16 do 31%
Jaja są bardzo dobrym źródłem białka o najwyższej wartości odżywczej (13%) i innych składników odżywczych, ale zawierają dużo lipidów, w tym cholesterolu, o czym należy pamiętać przy planowaniu diet .Zawartość białka w wieprzowinie wynosi 15-21%, wołowinie 16-21%, cielęcinie 18-23%, a baraninie 17-20% Podroby zawierają tez stosunkowo dużo białka (11-17%) i są bogatsze w witaminy i składniki mineralne
Drób zawiera 18-23% białka Zawartość białka w mięsie ryb jest podobna do zawartości tego składnika w mięsie zwierząt rzeźnych (16-19%) Po obróbce termicznej (pieczenie na ruszcie czy grillu, smażenie) wskutek ubytku wody względna zawartość białka w mięsie drobiu i rybach może się zwiększyć do 30%
Produkty roślinne przeciętnie zawierają 1-2% białka Zawartość tego składnika w niektórych warzywach jest wyższa Na przykład groszek zielony zawiera 6% białka, a brukselka 5% Wyjątek stanowią suszone nasiona strączkowe, zawierające 21-25% białka (groch, fasola, soczewica, soja)
produktach zbożowych zawartość białka waha się w granicach 7-14%"

A i gdzieś czytałam że kolacja białkowa może być nawet pół godziny przed snem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 20:09   #170
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Dziewczyny mogę do Was dołączyć? Mam ochotę na 8 minute abs. Pierwsze posty tego wątku strasznie mnie napaliły. Mam ok 165 cm i ważę 53-54 kg. Ostatnimi czasy dużo pracowałam przed kompem+mało ruchu+stres (podjadałam) i brzuszek postanowił się powiększyć. Zależy mi na tym, aby nawet w minimalnym stopniu pozbyć się zbędnego tłuszczu, zwłaszcza, że lada moment wychodze za mąż i wypadałoby się zmieścić w suknie, a później wiadomo fajnie by było bez większych krępacji pokazać się w stroju kąpielowym.

Ech ćwiczenia zaczynam od jutra i co najważniejsze muszę ograniczyć tłuszcze, jedzenie po 18.00, wyeliminować wstawanie po północy i lukanie do lodówki. Ćwiczyłam wczesniej a6w ale zrobiłam tylko 3/4 monotonia mnie zabija.

Pozdrawiam
Stary 2008-06-22, 20:14   #171
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie Jak robie brzuszki to na drugi dzień nie mam zakwasów ani nie bolą mnie mięśnie brzucha...tylko brzuch....jest mi niedobrze i momentami chce mi się wymiotować Wczoraj i przedwczoraj przerwałam robienie brzuszków i te "mdłości" ustąpiły.
A może za krótki był odstęp między ostatnim posiłkiem a ćwiczeniami? ja tak raz miałam, że mi jedzenie podczas ćw. podchodziło i musiałam przerwać.

PS. przepraszam za post od postem, komp mi zwariował.
Stary 2008-06-23, 13:57   #172
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gabi86 Pokaż wiadomość
znalazlam w necie cos takiego: "Mleko zawiera 1-3% białka, zaś zawartość tego składnika w serach twarogowych waha się od 16 do 21%, a w serach żółtych od 16 do 31%
Jaja są bardzo dobrym źródłem białka o najwyższej wartości odżywczej (13%) i innych składników odżywczych, ale zawierają dużo lipidów, w tym cholesterolu, o czym należy pamiętać przy planowaniu diet .Zawartość białka w wieprzowinie wynosi 15-21%, wołowinie 16-21%, cielęcinie 18-23%, a baraninie 17-20% Podroby zawierają tez stosunkowo dużo białka (11-17%) i są bogatsze w witaminy i składniki mineralne
Drób zawiera 18-23% białka Zawartość białka w mięsie ryb jest podobna do zawartości tego składnika w mięsie zwierząt rzeźnych (16-19%) Po obróbce termicznej (pieczenie na ruszcie czy grillu, smażenie) wskutek ubytku wody względna zawartość białka w mięsie drobiu i rybach może się zwiększyć do 30%
Produkty roślinne przeciętnie zawierają 1-2% białka Zawartość tego składnika w niektórych warzywach jest wyższa Na przykład groszek zielony zawiera 6% białka, a brukselka 5% Wyjątek stanowią suszone nasiona strączkowe, zawierające 21-25% białka (groch, fasola, soczewica, soja)
produktach zbożowych zawartość białka waha się w granicach 7-14%"

A i gdzieś czytałam że kolacja białkowa może być nawet pół godziny przed snem
O, nie wiedziałam o takich proporcjach zawartości białka. Na pewno przyda się ta informacja na przyszłość

A ja słyszałam, że jajko co prawda zawiera cholesterol, ale ma też jakieś składniki, które akurat ten cholesterol unieszkodliwiają Nie wiem w końcu jak to jest. W każdym bądź razie z jajkami, jak ze wszystkim, nie należy przesadzać.

Co do kolacji, to faktycznie czysto białkowa kolacja do 0,5h przed snem. A 2-3h przed zasnięciem kolacja z przewagą białka.
Stary 2008-06-23, 18:02   #173
Lavi92
Zakorzenienie

Od dwóch dni zaczęłam jeśc jeden posiłek w ramach obiadu i ten brzuch sie jescze bardziej powiększył
Stary 2008-06-29, 13:45   #174
gabi86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nezka07 Pokaż wiadomość
O, nie wiedziałam o takich proporcjach zawartości białka. Na pewno przyda się ta informacja na przyszłość

A ja słyszałam, że jajko co prawda zawiera cholesterol, ale ma też jakieś składniki, które akurat ten cholesterol unieszkodliwiają Nie wiem w końcu jak to jest. W każdym bądź razie z jajkami, jak ze wszystkim, nie należy przesadzać.

Co do kolacji, to faktycznie czysto białkowa kolacja do 0,5h przed snem. A 2-3h przed zasnięciem kolacja z przewagą białka.
co do jajek to potwierdzam, czytalam w pewnej ksiazce że zawarty w nich cholesteror nie jest szkodliwy
Stary 2008-06-30, 18:28   #175
littleangel
Raczkowanie

ojjj....czuje się taaaka napuchnięta....okres... jeszcze wczoraj w talii było 67 a dzisiaj 70!! przecież to niemożliwe ! ....
littleangel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 09:24   #176
anulka0016
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littleangel Pokaż wiadomość
ojjj....czuje się taaaka napuchnięta....okres... jeszcze wczoraj w talii było 67 a dzisiaj 70!! przecież to niemożliwe ! ....
ojj możliwe możliwe, ja też tak mam prze pierwsze 2-3 dni

Jak wam idzie? Ja jakoś opornie, było 76 jest 74...a kiedys 70

Przyczyną połowy
naszych blędów życiowych jest to,
że odczuwamy tam,
gdzie powinniśmy myśleć,
a myślimy tam,
gdzie powinniśmy odczuwać.
anulka0016 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 09:36   #177
Renia90
Zakorzenienie

ja sie ostatnio mierzyłam ale nic nie rusza.. kolejne mierzenie za 2 tyg wiec jak coś to dam znać

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 17:02   #178
matallewar
Zakorzenienie

U mnie stale 71 cm w talii... eh, a ja bym chciała tak z 65

A dziś znów zjadłam sporo... heh, muszę iść poćwiczyć

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2008-07-01, 18:24   #179
Renia90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U mnie stale 71 cm w talii... eh, a ja bym chciała tak z 65

A dziś znów zjadłam sporo... heh, muszę iść poćwiczyć
u mnie też cm nie ruszają... i też dziś nagrzeszyłam.. 3 kawałki ciasta! 2 z czereśniami i jeden królewiec ;P ehh ale nie mam wyrzutów bo były pyszne czasami można pogrzeszyc

"Robienie czegoś najlepiej jak się potrafi jest ważniejsze niż bycie najlepszym" /Shannon Miller/

KLIKnij raz dziennie i pomóż
i jeszcze tutaj!
Renia90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 18:34   #180
hula_hula
Zakorzenienie

GG do hula_hula

Cytat:
Od dwóch dni zaczęłam jeśc jeden posiłek w ramach obiadu i ten brzuch sie jescze bardziej powiększył
Dobrze rozumiem? W ciągu całego dnia jesz jeden posiłek - obiad?
Dziewczyno, nie niszcz sobie zdrowia!
hula_hula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości