|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Nie no wiadomo, każdy robi jak uważa
![]() A w temacie pedofilii to nie rozumiem rodziców, którzy wrzucają zdjęcia dzieci bez majtek, czy koszulki... Albo na plaży jak dzieciaki biegają nago... Bezmyślnosc... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
😉😉👍
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez nie wrzuciłabym zdjec USG zwyczajnie dlatego ze dla niektorych to moze wydawać sie niesmaczne. To przecież nie jest jeszcze człowiek. Nie mam tez nic przeciwko aby ludzie myśleli ze przytyłam . Zreszta to sa jakby moje dosyc osobiste wydarzenie życia i nie chce sie tym dzielić z całym światem. Mysle ze wstawię zdjecie dziecka po narodzinach po to aby powiadomić ze mamy nowego członka rodziny. Nie chciałabym zeby pozniej ktos przyszedł do nas w gości i myślał czyje to dziecko ,Ale tez nie mam nic przeciwko oglądaniu zdjec innych kobiet w ciazy. Przynajmniej wiem co jak i komu sie powiększa rodzina. Jem zupkę. Ale mało pikantna |
|
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#306 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ten moment jak napisalaś, że to nie jest jeszcze człowiek, to tak na serio?
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
.Wyszła smaczna ale liczyłam na cos ostrzejszego. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Norka dla nas jest i dla wszystkich mam tez. Ale jesli maja to ogladac rowniez nastolatkowie czy osoby nie chcące miec dzieci... dla nich moze to wyglądać dosyc odstraszająco. |
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki,przepraszam,ż e ja tak na chwilę,ale myślicie że ryzyko trisomi 21 1:668 to duże ryzyko?
Później Was nadrobię Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz jeszcze jakieś dane? |
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z tych co raczej się nie chwalą na fejsie ciążą
. Nie mam za to nic przeciwko jak koleżanki wrzucają zdjęcia z brzuszkiem, usg jednak bym nie wstawiła.
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli moim znajomym coś nie pasuje to licze na to samo, więc nie zastanawiam się, czy komuś odpowiadają treści przezemnie wrzucone. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#312 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry,
Zua, Pola, super, że już jutro wizyty u lekarza! Mam nadzieję, że będziecie mogły odetchnąć i spać spokojnie Ja też nie zamierzam wstawiać żadnych zdjęć na FB związanych z ciążą - nie chodzi o ukrywanie się etc, tylko wychodzę z założenia, że kto ma się dowiedzieć, dowie się ode mnie bezpośrednio Na razie wie wąskie grono osób w rodzinie, w najbliższym czasie przekażemy nowinę znajomym ![]() Jutro śmigam z rana na badania (morfologia, mocz, tsh), a po pracy - wizyta u gina
|
|
|
|
#313 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię w tym wypadku o sobie😊 To tak jak dawanie zdjęć z wakacji w momencie wyjazdu a potem płacz, bo było włamanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
Skorygowane po usg 1:10000 z hakiem, wolna beta 60 jakiś tych jednostek. To wyniki mojej siostry. Ja jeszcze na swoje czekam. A martwię się o dwie ciąże, jej i moją
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#315 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogólnie to wszystkie Dziewczyny Was przepraszam, dzisiaj nie jestem sobą.Dzisiaj odebrałam wyniki: - progesteron - przez miesiąc z 13,2 wzrósł do 41,1. Brałam 3x dziennie luteine i przez jakiś czas 3x duphaston (sukces przypisuje luteinie, dupka o kant dupki rozbić, słabo działał). - TSH - przez miesiąc spadł z 6,39 do 0,40. Brałam euthyrox 88. Jestem w szoku, że tak szybki spadło. Tutaj to już za niskie, ciekawe czy każe mi odstawić czy da jakąś małą dawkę. Jestem szcześliwa patrząc na te wyniki. Przypominając sobie początki, kiedy to z paniką leciałam do lekarza, brr..
|
|
#316 |
|
Zadomowienie
|
Zua, pola życzę dużo spokoju i tylko dobrych wieści. Wierzę że wszystko będzie w jak najlepszym porządku 😃
Podczytuje wasze posty ale chwilowo mam mało czasu żeby się bardzo aktywnie udzielać, na stare lata inżyniera mi się zachciało i wkuwam na obronę 😂idzie jak krew z nosa a to już tuż, tuż. Było jedzeniowo wcześniej więc ja dzisiaj wyciągnęłam zamrożone pierogi z kapustą i grzybami jeszcze z wigilii. Ale były dobre 😃 |
|
|
|
#317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zreszta tak jak sama pisałaś. Każdy niech robi to co chce. Ja napisałam jedynie to co mi przyszło na mysl czyli ze to sa za bardzo intymne chwile w moim życiu aby dzielić to z wszystkimi. Z najbliższymi jak najbardziej ale nie z obcymi a na Fb jak wiadomo ma sie kilku przyjaciół i rodziny dalszej i bliższej a reszta to jedynie znajomi na cześć albo i tacy co Ci cześć na ulicy nawet ne powiedzą... |
|
|
|
|
#318 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A napisałam tak z biegu ze mogło byc zle zrozumiane. Ale jak wiadomo mamy tutaj Wszytskie jeden najważniejszy cel.A moze Ci ta Luteina przestawiła pory spania? Ja jak brałam sztuczny progesteron to okropnie ospała chodziłam w ciagu dnia. W pracy to była masakra. Odkąd go odstawiłam jest znacznie lepiej. |
|
|
|
|
#320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dwa razy straciłam ciąże, to też o tym potem mówiłam otwarcie. Ja nie mam nic przeciwko, jak się komuś nie podoba, to niech mnie usunie ze znajomych czy coś płakać nie będę, ja też usuwam na bieżąco. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#321 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jakby nie patrzeć, to jestesmy tu na wątku i poniekąd jesteśmy dla siebie obce i wrzucamy na forum publiczne zdjęcia USG, gdzie każdy może zobaczyć Wiem, że to nie to samo co fejsbuk, ale taka rozkmina mnie naszła. Nie ma co porównywać wątki mamusiowe do fb.
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Norciu, Karolina zaważyła na bardzo ważna rzecz. Że ja na to nie wpadłam! Ja odstawiłam luteinę i duphaston około tydzień temu, może 1,5 tyg jak już mi minął 13tc i moje spanie jest o niebo lepsze, jak się tu przecież chwaliłam. Śpię po kilka godzin ciągiem, nie raz może obudzę się o 4-5 ale potem zasypiam jeszcze i spokojnie do 9 pośpie 😉 kurcze może to i Ciebie też to?? Bylebym nie zapeszyla 🙃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez mam kilku znajomych co wrzucają filmiki czy zdjecia z maltretowania zwierząt aby temu przeciwdziałać... na mnie to działa bardzo okrutnie bo mam potem takie zdjecia przed oczami lata i bardzo mnie to meczy i boli i mam koszmary, Ale lubie te osoby bardzo i nie chce ich wyrzucać z mojego fb. Dlatego zwykle jak tylko widze cokolwiek związanego ze zwierzętami od tych ludzi to blokuje posty ale nie chciałabym tej osoby wyrzucać ze znajomych bo ja szanuje i lubie za bardzo aby ja tracić. |
|
|
|
|
#325 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj wybór kogo mam w znajomych. Na szczęście mam ich mało i z przyjemnością przeglądam fb. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja jutro jadę odebrać swoje i też okaże czy po miesiącu przyjmowania euthyroxu TSH spadło.
|
||
|
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i obracam sie w gronie takich znajomych, że jakby się coś stało, i na zdanie "niestety poronilam" nie dążyli by tematu, ani na siłę nie pocieszali. Ja mam na fb wyselekcjonowane grono znajomych i treści zabezpieczone przed obcymi. Z resztą nie tylko na fb. Zadaje się tylko z osobami z którymi potrafię się dogadać, nie lubię sobie komplikacje życia na własne życzenie. Niech każdy robi jak mu odpowiada ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-16 o 20:49 |
|
|
|
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#330 |
|
Rozeznanie
|
A ja dzisiaj kupilam pare rzeczy dla maluszka
![]() 2 pieluchy tetrowe biale i 2 kolorowe i 2 pieluchy flanelowe Co miesiac cos i jakos uzbieram wyprawke ![]() Bo moje małżeństwo wisi na wlosku i w tym roku jeszcze będzie rozwód. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:03.

. Zreszta to sa jakby moje dosyc osobiste wydarzenie życia i nie chce sie tym dzielić z całym światem. Mysle ze wstawię zdjecie dziecka po narodzinach po to aby powiadomić ze mamy nowego członka rodziny. Nie chciałabym zeby pozniej ktos przyszedł do nas w gości i myślał czyje to dziecko 

Ogólnie to wszystkie Dziewczyny Was przepraszam, dzisiaj nie jestem sobą.
. A napisałam tak z biegu ze mogło byc zle zrozumiane. Ale jak wiadomo mamy tutaj Wszytskie jeden najważniejszy cel.
Bo jakby nie patrzeć, to jestesmy tu na wątku i poniekąd jesteśmy dla siebie obce i wrzucamy na forum publiczne zdjęcia USG, gdzie każdy może zobaczyć