|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kosmetologia- czy warto?
hej dziewczyny,
od tego roku chcę rozpocząć studia- kosmetologię w trybie zaocznym. będzie mnie to kosztowało 5,5 tys. za rok. Dzisiaj mialam złożyć dokumenty już, ale nie byłam pewna czy dobrze robię.postanowiłam jeszcze do jutra się zastanowić.Te studia na pewno będą dla mnie interesujące. Mam tylko wątpliwości ,że jednak te czesne to dużo pieniążków i czy rzeczywiscie warto? jakos tak nie do konca wiem co moge po tych studiach robic.tzn. wiem np. otworzyc swoj salon. ale jesli nie to to co?mam szanse na prace gdzie indziej ewentualnie po tych studiach? czy np. w zawodzie jest praca?bo jakoś mało się słyszy zeby gdzies potrzebowali kosmetologów. Poza tym mam wątpliwosci co do studiów zaocznych- czy tyle samo mozna sie na nich nauczyc. Jednak dzienne odpadaja ze wzgledu na to, ze takze sa płatne(5tys.) i wtedy nie miałabym jak na nie zarobić. A moze ktoras z was to studiowała, studiuje? zna kogos kto studiuje? i cos mi doradzi? moze któras studiuje cos zaocznie i powie mi jak taka nauka wyglada? bo ja studiowałam juz dziennie,ale niestety musiałam przerwac tamte studia (inny kierunek). i jakos teraz dzienne mi nie pasuja,wolałabym pracować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kosmetologia- czy warto?
tez chce isc na kosmetologie ale nie wiem czemu chcesz isc na platne? ja planuje isc do nysy na dzienne bezplatne- konkurs swiadectw moja kolezanka wybiera sie do wroclawia bo nie chce chyba studiowac w takiej dziurze ale dla mnie to nie ma znaczenia wazne zeby to skonczyc i za darmo
![]() a i napracowac jeszcze sie w zyciu napracujesz;d;d
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
chcę na płatne, bo po pierwsze wolę na zaoczne, a poza tym u mnie w mieście nie ma bezpłatnych, a ja nie zdawałam na maturze niestety biologii ano chemii (zaluje,bo bardzo interesują mnie te przedmioty) więc: konieczność. Czy któraś z Was wie coś wiecej na temat tego kierunku oraz tej dziedziny nauki? i jak z praca w zawodzie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Magda
|
Ja szukalam pracy w tym zawodzie (skonczylam studia) i odpowiem tylko tyle, ze pracuje teraz jako ksiegowa (z czego ostatecznie jestem zadowolona)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Ja studiowałam kosmetologię. Nie przydało mi sie to do niczego. Gdybym miała decydować jeszcze raz, to na pewno nie poszłabym na te studia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.