Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-16, 21:07   #331
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj kupilam pare rzeczy dla maluszka
2 pieluchy tetrowe biale i 2 kolorowe i 2 pieluchy flanelowe
Co miesiac cos i jakos uzbieram wyprawke

Bo moje małżeństwo wisi na wlosku i w tym roku jeszcze będzie rozwód.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Znam twoja historie z innego wątku..
Jednak nie potraficie się dogadać??

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 21:07   #332
Elaaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:

Patrycja super zakupki, też bym już chciała coś kupić, ale mam jeszcze jakiś hamulec wewnętrzny.. nie wiem 😉

Jak to rozwód? 😑 Aż tak źle z mężem?

Edytowane przez Elaaaa
Czas edycji: 2018-01-16 o 21:09
Elaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 21:08   #333
asiaczek
Zakorzenienie

ZuA,Pola,trzymam mocno kciuki za Wasze dzieciątka i wizyty

Ja podobnie jak wiele tutaj osób nie wstawiłabym zdjęcia z usg ani żadnej wzmianki o ciąży na tym etapie. Może później,wiosną,z brzuszkiem tak. Też jestem skryta,wiem,że gdyby coś się stało z ciążą to byloby mi podwójnie źle,że tyle osób o tym wie, a mam na fb wielu dalszych znajomych czy kolegów z lat szkolnych. Nie mam w planach nikogo blokować, bo zwyczajnie lubię popatrzeć co u kogo słychać,.zwłaszcza,że niektóre osoby widziałam kilkanaście lat temu.

My dzisiaj byliśmy z synkiem na pobraniu krwi na testy alergiczne. Płakał jak tylko weszliśmy do przychodni, więc było ciężko,ale się udało
U nas śnieg dopiero zaczyna porządnie padać. Jutro może mąż wyjdzie z synkiem na sanki. Ja mam obawy,bo ostatnio jak ciągnęłam syna to potem bolał mnie cały brzuch.

Stary 2018-01-16, 21:27   #334
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 21:33   #335
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Dziewczynki,przepraszam,ż e ja tak na chwilę,ale myślicie że ryzyko trisomi 21 1:668 to duże ryzyko?

Później Was nadrobię

Ryzyko znikome, niech siostra sie nie stresuje 💖

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą!

Norciu, Karolina zaważyła na bardzo ważna rzecz. Że ja na to nie wpadłam! Ja odstawiłam luteinę i duphaston około tydzień temu, może 1,5 tyg jak już mi minął 13tc i moje spanie jest o niebo lepsze, jak się tu przecież chwaliłam. Śpię po kilka godzin ciągiem, nie raz może obudzę się o 4-5 ale potem zasypiam jeszcze i spokojnie do 9 pośpie 😉 kurcze może to i Ciebie też to??

Bylebym nie zapeszyla 🙃

To ja jestem wyjatkiem od reguły luteinowej, śpię calkiem niezle
Cytat:

Patrycja, chyba nie chodzi o to mieszkanie, co ?

Bardzo Ci wspolczuje stresu...

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 21:43   #336
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ryzyko znikome, niech siostra sie nie stresuje 💖

To ja jestem wyjatkiem od reguły luteinowej, śpię calkiem niezle

Patrycja, chyba nie chodzi o to mieszkanie, co ?

Bardzo Ci wspolczuje stresu...

O mieszkanie nie. To nie powod do rozwodu. Znalazlam w jego tel ze pisze ze swoja byla i tez z nia rozmawia. Pisze np "fajnie mi sie z toba rozmawialo" juz kiedys 2 razy mnie zdradzil. Wiec nie wiem po co my razem jestesmy po co trzecie dziecko z nim, moglam miec dziecko kiedys z kims innym. 😥😥😥

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Myslalam ze bedzie wszystko dobrze ale on ma takie chwilowe przeblyski ze jest ok.
Moglam juz dawno z nim skonczyc to gral mi na uczuciach ze sie zabije jak go zostawie.
Naprawde uwierzcie mi ale ten facet w ogole nie mysli. Nie wiem gdzie on ma mózg.

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 21:46   #337
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
O mieszkanie nie. To nie powod do rozwodu. Znalazlam w jego tel ze pisze ze swoja byla i tez z nia rozmawia. Pisze np "fajnie mi sie z toba rozmawialo" juz kiedys 2 razy mnie zdradzil. Wiec nie wiem po co my razem jestesmy po co trzecie dziecko z nim, moglam miec dziecko kiedys z kims innym. 😥😥😥

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Myslalam ze bedzie wszystko dobrze ale on ma takie chwilowe przeblyski ze jest ok.
Moglam juz dawno z nim skonczyc to gral mi na uczuciach ze sie zabije jak go zostawie.
Naprawde uwierzcie mi ale ten facet w ogole nie mysli. Nie wiem gdzie on ma mózg.

Postaw kawę na ławę,bo tak się nie da... co za typ
Stary 2018-01-16, 21:55   #338
regularkate
Zadomowienie

Folinka, pytalas mnie o ta witamine D3, nie bede juz szukac posta, aby go cytowac. Generalnie mam niedoczynnosc i moj podstawowy gin oczywiscie o tym wie. Pytalam go na 1szej wizycie, czy mam suplementowac wit. D3, bo robilam to przed ciaza. On na to, ze ciaza nie ma zwiazku raczej z poziomem tej witaminy, ze nie trzeba. Wiec bralam baardzo doraznie, moze 1x w tyg. A na UG rewelacyjny lekarz, jak robil ze mna wywiad i powiedzialam o niedoczynnosci, to od razu, sam z siebie kazal mi oznaczyc z krwi poziom D3, bo przy tej tarczycy moga byc niedobory i trzeba brac codziennie 2 tys. jednostek.

Ale ogolnie dzisiejsza wizyta w miare ok, z dzieciem wszystko dobrze, serduszko pieknie bilo, a ja dostalam praktycznie wszystkie badania, ktore chcialam. Dam temu lekarzowi jeszcze 1 szanse za 3 tygodnie

Dyskusja o fb - ja kiedys sporo wrzucalam, w tym i zdjec (ale raczej 2-3 niz 90 fotek z pobytu na plazy tego samego dnia wakacji ), a teraz z wiekiem coraz mniej mnie to kreci, chyba, ze mam naprawde piekne zdjecie albo wydarzenie, ktorym chce sie pocgwalic szerokiemu gronu osob (np. nabyty w tym roku tytul zawodowy). Co do ciazy to nie robimy z tego tajemnicy, paru znajomych juz wie, ale raczej nie mowie o tym sama z siebie, wole czekac, az ktos zapyta, bo to znaczy, ze go to interesuje i ze cos dla tej osoby znacze A z tymi, ktorzy o ciazy wiedza, lubie poruszac ten temat. Jak na zlosc niewiele osob drazy poza moim tata Raczej przed wiosna nie mam zamiaru nic wrzucac na fejsa ze zdjec. Bedzie ladniejsza pogoda, lepszy nastroj, to moze wtedy.

Patrycja, bardso mi przykro, ze nie masz oparcia w mezu, a wrecz przeciwnie, ale powiem brutalnie - bezsensownego zwiazku nie dajacego szczescia nie warto ciagnac. Juz napatrzylam sie na szereg malzenstw w blizszej i dalszej rodzinie, gdzie 'dla dzieci' ludzie byli ze soba na sile, przewaznie ze starajaca sie kobieta i mezem, ktory nie zaslugiwal na nia. I powiem tyle, ze dzieci tych par, ktore zdecydowaly sie na rozstanie, bardzo szybko odzyly i teraz lepiej sobie radza niz za czasow 'rodzinnych'. Choc roznica taka, ze byli to raczej nastolatkowie... Niezaleznie od tego, zycze Ci powodzenia, sily i zdrowka

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 21:55   #339
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już ci kiedyś napisałam co o tym wszystkim myślę i nadal uważam, że będzie Ci lepiej bez niego..

Stary 2018-01-16, 21:57   #340
asiaczek
Zakorzenienie

Dziękuję Pola i zUa za odp. w sprawie tej trisomii

Ehh Patrycja współczuję sytuacji i życzę wytrwałości, Twój facet nie może Cię szantażować

Stary 2018-01-16, 21:58   #341
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dziewczyny ja za to dzisiaj odwalilam kawał dobrej roboty, ale mała chyba miała dość tego i pierwszy raz poczułam takiego kopniaka!!! Takiego naprawdę wyraźnego kopniaka.
Strajk ogłosiła "Matką usiądź w końcu na upie!"

Teraz czuję efekty całego dnia na nogach, kręgosłup mi zaraz szlag trafi ale wywaliłam połowę ubrań, resztę posegregowalam itp.. Mam wolne w końcu trzy szafki i kuchnie na błysk

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-16 o 22:00
Stary 2018-01-16, 22:15   #342
madziara889
Zakorzenienie

Patrycja współczuje sytuacji z mężem.

U nas też nie zawsze kolorowo ale staramy się coraz więcej rozmawiać o problemach i tyym, co nam przeszkadza.

Blanka, odnośnie fejsa mam bardzo podobne podejście co Ty. Też wrzucamy na niego zdjęcia, jedyne co mnie straszmie irytuje to to, jak ktoś wrzuca hurtem kilka/ kilkanaście prawie takich samych zdjęć, jak robi to notorycznie, to po prostu przestaję ją obserwować.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

https://wizaz.pl/forum/album.php?u=46408

Z mojego poprzedniego wątku dzieciowego, powinno się przydać.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 22:16   #343
aaska92
Zadomowienie

Dopiero teraz udało mi się Was nadrobić od wczoraj . Po pracy zaraz ogarnianie mieszkania po części remontu, jeszcze wiosną czeka nas reszta końca nie widać ,ale potem będzie pięknie
Co do FB, osobiście zdjęcia USG są dla mnie za intymne. Z brzuszkiem też raczej nie planuje wrzucania zdjęć. A dziecko może kiedyś, ale to tylko w formie jakiegoś rodzinnego zdjęcia. Ale mi osobiście nie przeszkadza jak ktoś takie zdjęcia wrzuca.
U mnie już brzuszek wychodzi i w pracy większość wie,ale to też przez to, że w 3 m-c spędziłam na l4 ok. 3 tyg.
Trzymam kciuki za już same pozytywne ciążowe wiadomości na wątku
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-16, 22:21   #344
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:

Payrycja, co za dup.ek wiesz najgorsze ze Cie zwodzi, bo jakby raz a dobrze powiedzial ze nie jest w stanie wytrzymać w stalym zwiazlu bo go na boki ciagnie, no to byloby ciężko, ale przebilec można. A tutaj totalny brak szacunku dla matki swoich dzieci !!!! Nie dosc ze Cie oklamuje, buja sie z innymi laskami, ti jeszcze szantaż emocjonalny. Jeszcze raz powie ze sie zabije, to sie zapytaj czy podac mu nóż. Tępe gnidy takie chlopaczki - przepraszam, ale nie daj sie tak traktować, nie moze byc tak ze facet ma nad Toba taką emocjonalna władzę... ech, no ciężki temat bardzo... ja sie unosze jak słyszę takie rzeczy bo zawsze bede walczyc o to zeby kobiete szanowac i traktowac poważnie, a nie takie coś ze oszukiwac zdradzac i szantażować, no co to jest ! Jeszcze nosisz jego dziecko, no palant palant do potęgi...

Stary 2018-01-16, 22:23   #345
regularkate
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
Dopiero teraz udało mi się Was nadrobić od wczoraj . Po pracy zaraz ogarnianie mieszkania po części remontu, jeszcze wiosną czeka nas reszta końca nie widać ,ale potem będzie pięknie
Co do FB, osobiście zdjęcia USG są dla mnie za intymne. Z brzuszkiem też raczej nie planuje wrzucania zdjęć. A dziecko może kiedyś, ale to tylko w formie jakiegoś rodzinnego zdjęcia. Ale mi osobiście nie przeszkadza jak ktoś takie zdjęcia wrzuca.
U mnie już brzuszek wychodzi i w pracy większość wie,ale to też przez to, że w 3 m-c spędziłam na l4 ok. 3 tyg.
Trzymam kciuki za już same pozytywne ciążowe wiadomości na wątku
U mnie tez w przeciagu doslownie ostatnich dwoch dni tak mi brzuch wyskoczyl na wierzch, ze trudno sie pomylic, ze to obiekt ciazowy, a nie spozywczy I musze kombinowac, bo bardzo mi zalezy, aby druga szefowa na razie nie wiedziala o ciazy. Mysle, jak tu jutro sie ubrac...

A moje gabaryty sa o tyle dziwne, ze na dzisiejszym wazeniu w przychodni znowu zaliczylam spadek o 400g.

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 01:13   #346
Kathyyy91
Raczkowanie

Witam w nowym wątku, dopiero zdążyłam was nadrobić. niestety od czwartku do poniedziałku byłam w szpitalu z plamieniem, zatrzymali mnie na obserwacji. Podobno wszystko ok, nie wiadomo skąd to plamienie, prawdopodobnie od nadżerki. Dzidek fikał na usg, więc trzymam się tego, że wszystko jest i będzie ok. Ogólnie to w szpitalu jest taka znieczulica, że masakra. Gdyby nie pracowała tam moja ginekolog, to nikt się mną prócz niej nie interesował, nawet ona latała i łatwiła mi to USG, bo "nie mieli czasu". Po prostu szok, pielęgniarki i położne też mega wredne. Jedynie od tej pory na swoją ginekolog złego słowa nie powiem. Ale na pewno grubo się zastanowię, czy chcę w tym szpitalu rodzić.

Ja też nie robiłam Pappy, choć gin namawiała, że lepiej wiedzieć co i jak. Ja miałam taki plan, że zrobię, jeśli coś będzie nie tak na UG, a jako że wyszło dobre, to nie robię. Zresztą ja i tak nie usunęłabym tej ciąży. Kiedyś póki jeszcze w niej nie byłam, sądziłam na 100% że zrobię testy genetyczne, że usunę, jeśli coś wyjdzie nie tak, a odkąd zaszłam to tak strasznie pokochałam to dziecko, że aż sama się tego boję. Jeszcze te plamienia to wystraszyły mnie na maxa.

Wczorajszy dzień odsypiałam po szpitalu, dzisiaj tak samo, tam praktycznie nie zmrużyłam oka przez te dni, także mam nadzieję, że już teraz będę się częściej odzywać, teraz tylko tak na szybko.
Kathyyy91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 03:23   #347
Naeema
Raczkowanie

3 nad ranem - idealna pora na posiłek... Tak mnie ssało, że musiałam wstać dobrze, że zostało spaghetti z kolacji ( a tak się wieczorem najadłam, że się toczyłam do łóżka...) mniammm.

Karolina, dzięki dobra kobieto! Dałaś (oraz inne dziewczyny) mi nadzieję, że i ja będę kiedyś spać w nocy luteinę odstawiłam parę dni temu i powoli ograniczam duphaston, może będzie lepiej.

Przypomniało mi się jeszcze, że pisałyście kiedyś o szkołach rodzenia. Ja chodziłam do takiej przyszpitalnej. Nie żałuję, ale drugi raz nie pójdę. Trochę przydatnej wiedzy dostałam, ale samą teorię, to były tylko wykłady. Za najważniejszy punkt uważam wizytę na porodówce i patologii, można było wszystko dokładnie obejrzeć od samego wejścia do szpitala (w godzinach nocnych to wcale nie takie oczywiste) przez sale porodowe aż po kuchnie i sale. Dzięki temu przy porodzie był mniejszy stres gdzie iść, gdzie się zarejestrować, co ze sobą zabrać (różne szpitale różne wymagania). Polecam taką wizytę.

Zua i pola trzymam dziś mocne kciuki za dobre wieści w sprawie waszych maluszków

Edytowane przez Naeema
Czas edycji: 2018-01-17 o 03:32
Naeema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 07:48   #348
pola25
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi z powodu Twojego małżeństwa.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 07:50   #349
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kathyyy91 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku, dopiero zdążyłam was nadrobić. niestety od czwartku do poniedziałku byłam w szpitalu z plamieniem, zatrzymali mnie na obserwacji. Podobno wszystko ok, nie wiadomo skąd to plamienie, prawdopodobnie od nadżerki. Dzidek fikał na usg, więc trzymam się tego, że wszystko jest i będzie ok. Ogólnie to w szpitalu jest taka znieczulica, że masakra. Gdyby nie pracowała tam moja ginekolog, to nikt się mną prócz niej nie interesował, nawet ona latała i łatwiła mi to USG, bo "nie mieli czasu". Po prostu szok, pielęgniarki i położne też mega wredne. Jedynie od tej pory na swoją ginekolog złego słowa nie powiem. Ale na pewno grubo się zastanowię, czy chcę w tym szpitalu rodzić.

Ja też nie robiłam Pappy, choć gin namawiała, że lepiej wiedzieć co i jak. Ja miałam taki plan, że zrobię, jeśli coś będzie nie tak na UG, a jako że wyszło dobre, to nie robię. Zresztą ja i tak nie usunęłabym tej ciąży. Kiedyś póki jeszcze w niej nie byłam, sądziłam na 100% że zrobię testy genetyczne, że usunę, jeśli coś wyjdzie nie tak, a odkąd zaszłam to tak strasznie pokochałam to dziecko, że aż sama się tego boję. Jeszcze te plamienia to wystraszyły mnie na maxa.

Wczorajszy dzień odsypiałam po szpitalu, dzisiaj tak samo, tam praktycznie nie zmrużyłam oka przez te dni, także mam nadzieję, że już teraz będę się częściej odzywać, teraz tylko tak na szybko.
Niestety u nas w szpitalach to samo. Dlatego też chodzę prywatnie, bo gin mi załatwia w razie w wszystko. Tak to Cię mają w.... dobrze, że jest ok. Skoro dzidziuś fika to na pewno będzie dobrze

---------- Dopisano o 06:50 ---------- Poprzedni post napisano o 06:49 ----------

Zua i Pola kciuki! Czekam na wieści

Stary 2018-01-17, 07:53   #350
pola25
Zakorzenienie

Obudzilam się dzisiaj z bólem brzucha,kotlowalam.się z myslami,czy może jednak sama powinnam.ruszyć z tym.genetykiem,znalazlam. fajnego z Łodzi,boje się,ze się od razu nie dostane i ze to wszystko będzie dlugo trwalo.
Czuję,ze duzo czasu zmarnowane przez czekanie na pappe.
Dzisiaj wizyta 10.40,pewnie będzie godzinne opóźnienie.
Trzymajcie kciuki,aby lekarz nas dobrze pokierowal.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy i wsparcia.Jesteście wspaniałe.
Stary 2018-01-17, 08:18   #351
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Obudzilam się dzisiaj z bólem brzucha,kotlowalam.się z myslami,czy może jednak sama powinnam.ruszyć z tym.genetykiem,znalazlam. fajnego z Łodzi,boje się,ze się od razu nie dostane i ze to wszystko będzie dlugo trwalo.
Czuję,ze duzo czasu zmarnowane przez czekanie na pappe.
Dzisiaj wizyta 10.40,pewnie będzie godzinne opóźnienie.
Trzymajcie kciuki,aby lekarz nas dobrze pokierowal.

---------- Dopisano o 07:53 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Jeszcze raz dziękuję za słowa otuchy i wsparcia.Jesteście wspaniałe.
Pola póki nie zadzwonisz nie będziesz wiedziała. Działaj! Telefon do ręki i zapytaj o terminy. Ja bym to zrobiła nawet przed Pappa.
Powodzenia dziś!

Dziś pobiłam rekord! 5 razy w nocy wstałam na siku. To samo jak wychodziłam do pracy. Sikałam trzy razy w domu. 40 min później znowu mi pęcherz naciska.
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 08:30   #352
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Pola póki nie zadzwonisz nie będziesz wiedziała. Działaj! Telefon do ręki i zapytaj o terminy. Ja bym to zrobiła nawet przed Pappa.
Powodzenia dziś!

Dziś pobiłam rekord! 5 razy w nocy wstałam na siku. To samo jak wychodziłam do pracy. Sikałam trzy razy w domu. 40 min później znowu mi pęcherz naciska.
Nawet przez myśl mi nie przeszlo,ze pappa może wyjść źle.
Stary 2018-01-17, 08:35   #353
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Pola, spróbuj zadzwonic, myślę ze gin Ci tak samo doradzi.
My wlasnie wstalismy i szykujemy sie do wyjazdu. Odkąd znamy te wyniki to w ogole boję sie czy dziecko żyje wszystkiego bardzo sie boje i panikuje... a do wizyty u gina jeszcze dwa długie tygodnie...
W nocy pierdylion snów odnosnie wynikow badań itp. Masakra. Dzieki za kciuki dziewczyny.

Stary 2018-01-17, 08:38   #354
agrafkowa03
Przyczajenie

Dziewczyny tyle napisałyście, że ciężko zacytować, tyle z najważniejszych:

Zua, Pola
- dla Was dzisiaj wyjątkowo mocne kciuki! i tryliard pozytywnych myśli dla Was wysyłam

Patrycja - bardzo mi przykro, nie znam Cię wcale i Twojej sytuacji, więc ciężko cokolwiek doradzić czy zostawić czy walczyć. Sama wiesz jak jest, jedyne co mogę dodać to żeby być fair ze sobą

Kathyy - dobrze, ze już wszystko ok i jesteś w domu, teraz pozostaje odpoczywać

Podczytałam troszkę wieczorem i widziałam temat fb.
Fb mam, ale prywatnych zdjęć prawie wcale. Podziwiam głupotę ludzi, którzy wrzucają zdjęcia pół nagich dzieciaczków, dla mnie to jest zero szacunku dla swojego dziecka. Ja rozumiem, że się robi takie zdjęcia, sama też mam zdjęcia synka z kąpieli na przykład, ale pokazuję je tylko najbliższej rodzinie czyt mama, siostra. Nigdy obcym ludziom, a z reguły tacy trafiają się na fb i prywatny profil nie ma tu nic do rzeczy.
Tak samo jak ktoś wspomniał, że najpierw się chwalą tv, samochodami, że jadą na wakacje a potem zdziwienie, że ktoś im w tym czasie dom okradł. W internecie kwestia ograniczonego zaufania to podstawa, bo internet nigdy nie śpi i nic w nim nie ginie

Tak mi się smutno z samego rana zrobiło, obejrzałam przed chwilą kawałek ddtvn i mówili o tym zaginionym Piotrze, jaka to musi być tragedia dla jego żony zwłaszcza że powiedzieli że malutkie dziecko mają i ona teraz w ciąży jest. Nie potrafię sobie wyobrazić co ona teraz przeżywa
agrafkowa03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 08:40   #355
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Pola, spróbuj zadzwonic, myślę ze gin Ci tak samo doradzi.
My wlasnie wstalismy i szykujemy sie do wyjazdu. Odkąd znamy te wyniki to w ogole boję sie czy dziecko żyje wszystkiego bardzo sie boje i panikuje... a do wizyty u gina jeszcze dwa długie tygodnie...
W nocy pierdylion snów odnosnie wynikow badań itp. Masakra. Dzieki za kciuki dziewczyny.

Ja już ruchy czuje,więc wiem ,że żyje.Nawet Tż i moj starszy syn.
Ja nawet spokojnie przespalam,snila mi.się moja ukochana Chorwacja.Tylko rano,jak.się obudzilam,to przerazenie...
Stary 2018-01-17, 08:57   #356
Patrycja28100
Rozeznanie

Kurcze a ja jeszcze ruchow nie czuje, nie raz jak leze na plecach to cos mi sie czasami wydaje. W sumie potem glupie mysli sa a jak bede czuc ruchy to bedzie ok.
Mi sie snilo dzisiaj ze urodzilam dziecko bez nosa byl taki splaszczony. Masakra

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 09:09   #357
odowska
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!

Przesyłam Wam dużo dużo siły na czas wszystkich zawirowań okołociążowych i rodzinnych!

U mnie przyszła kryska na matyska i też jestem chora. Nie mam siły niemal na nic, a jeszcze Młody też w domu chory i praca, której nikt za mnie nie zrobi. eh...

Trzymajcie się!
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 09:56   #358
Radena
Zadomowienie

Pola,Zua, kciuki mocne za dziś ✊✊✊
Patrycja,zanim doczytałam to mialam Ci pisać,ze mój też mnie często wkurza i mam w głowie wtedy tylko rozwód,ale w koncu sie godzimy,tylko ze on takich rzeczy nie robi. Zdrady bym nie wybaczyla,to mu od początku mówiłam i ze jak chcialby zdradzic to niech sie ze mna rozwiedzie. A to gadanie o zabijaniu się to juz dla mnie w ogóle żerowanie na Tobie najniższych lotów 👿 jak po 1 dziecku mu sie nie poprawilo to po 3 tez sie nie poprawi niestety. Bardzo Ci współczuję,to chyba jeden z. najgorszych snów- myslec o rozwodzie będąc w ciąży :-(

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Kathy,dobrze ze sprawdzilas w szpitalu,ze wszystko ok,najczęściej wlasnie tak jest,ale lepiej dmuchac na zimne 👍super,ze wszystko ok i juz wróciłaś do domu :-*

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 10:24   #359
pola25
Zakorzenienie

Czy któraś z Was jest nauczycielką nauczania początkowego 1-3?mam pytanie odnośnie konkursu zuch
Stary 2018-01-17, 10:37   #360
Anett_s
Raczkowanie

Witam Was po dłuższej przerwie
zapisałam się do innej ginekolożki, tu na miejscu (wcześniej 2 wizyty jeździłam 15km do innej miejscowości) i bardziej znanej, wizyta już dziś wieczorem. Tamta nic nie zawiniła, ale jednak to jeżdżenie tam trochę zaczynało być kłopotliwe. I denerwowało mnie, że poprzednia często nie odbierała telefonów, a jakby mi się coś działo to do kogo miałabym dzwonić? Ta nowa ponoć daje prywatny nr tel do siebie w takich sytuacjach.

Może dziś się dowiem czy chłopczyk czy dziewczynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości